Προς το περιεχόμενο
  • 0

Κ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ Υ.Ο.ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ?


v.kourtis

Ερώτηση

Έπειτα από αυτή τη δήλωση της Κ. Βαλαβάνη θεωρώ ότι αν σεβόμαστε τους εαυτούς μας δεν θα πρέπει κανείς από εμάς(ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς διότι υπάρχουν και οι νυφίτσες) να υποβάλλει καμμία δήλωση. Κάτω τα μολύβια,τα στυλό και τα πληκτρολόγια διότι δεν ξέρω και εγώ τί θα γίνει!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Τα είπε ωραία η Βαλαβάνη. Δεν μπορούμε να δώσουμε παράταση όσες οι μέρες καθυστέρησης. Άρα θα πάμε στο γνωστό σύστημα σταγόνα. Η πρώτη παράταση θα πάει 10 Ιουλίου, η δεύτερη 31 Ιουλίου και μετά θα πούμε ανοικτό μέχρι 31/8 χωρίς πρόστιμο επειδή είμαστε αριστεροί και είμαστε υπέρ του φορολογούμενου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εδώ σκέφτονται να βάλουν στις καταθέσεις εξωτερικού 15%,για νομιμοποίηση και στου εσωτερικού 30% ,που ο κοσμάκης τα έχει και τα εκμεταλλέυονται

τράπεζες επιχειρήσεις κλπ ,δηλαδή εδώ κινείται το χρήμα.Και σεις μου λέτε οτι θέλετε να καρφώσετε-σουβλίσετε,δεν ξέρω ποιάν,,,,,,,, ..............σαν δεν ντρέπετσε.......... :mellow:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εδώ σκέφτονται να βάλουν στις καταθέσεις εξωτερικού 15%,για νομιμοποίηση και στου εσωτερικού 30% ,που ο κοσμάκης τα έχει και τα εκμεταλλέυονται

τράπεζες επιχειρήσεις κλπ ,δηλαδή εδώ κινείται το χρήμα.Και σεις μου λέτε οτι θέλετε να καρφώσετε-σουβλίσετε,δεν ξέρω ποιάν,,,,,,,, ..............σαν δεν ντρέπετσε.......... :mellow:

 

άσε kabontoro ,δεν ξέρεις τι θα πει ξενιτειά και άψυχο χρήμα να είσαι ...πονάς και υποφέρεις!

 

να δεις όμως με ένα 15% μέσα-έξω πως θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καταλαβαίνω τον καυμό και το ψωμί της ξενιτειάς ,αλλά αν εδώ θα είναι 10 για τα έξω πρέπει να είναι 40,τι λέω όμως όλοι αυτοί που

μας κουμαντάρουν ,μήπως τα έχουν έξω?...........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αφού δηλώσω κι εγώ την λύπη μου για το συγκεκριμένο ζήτημα (αν και δεν κάνω φορ.δηλώσεις και δεν με αφορά άμεσα), επιτρέψτε μου να εκφράσω κάποιες σκέψεις.

Καταλαβαίνω απολύτως την αγανάκτηση των συναδέλφων (αν και διαφωνώ με τον τρόπο που εκφράζεται και θα το εξηγήσω παρακάτω) αλλά δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που υποχρεώνει τη Βαλαβάνη να κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Δηλώνω επίσης εξ αρχής ότι η Βαλαβάνη μου είναι συμπαθής γιατί είναι (άποψή μου) εξαιρετικά συγκροτημένη και με απογοήτευση βλέπω να πέφτει σε μια παγίδα που την εκθέτει χωρίς να φταίει και δεν βγαίνει να εξηγήσει αναλυτικά την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει.

Πιο πολύ όμως απορώ που ένας τέτοιος άνθρωπος άφησε να τον κυριέψουν ψευδαισθήσεις ότι μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.

Σέβομαι  ωστόσο την διάθεσή της (και άλλων αλλά όχι όλων) να το προσπαθήσουν. Θα περίμενα βέβαια να έχει "ανοιχτή γραμμή" με το χώρο μας (λόγω αντικειμένου) αλλά  και να βρεί τους σωστούς "εκφραστές" του

 

 

Σε σχέση με τους συναδέλφους όμως η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη γιατί βλέπω ότι αν και (υποτίθεται) ειδικοί στο θέμα δεν μπορούμε να κάνουμε μια ουσιαστική ανάλυση της κατάστασης που ζούμε. Ετσι εκφράζουμε αγανάκτηση για την διάψευση των όποιων προσδοκιών υπήρξαν και διαψεύδονται.

 

Προσδοκίες έχουμε όλοι.

Εγώ ας πούμε θα ήθελα η κυβέρνηση που σχηματίστηκε το Γενάρη το αργότερο μέχρι το τέλος Φλεβάρη να έχει υπογράψει ένα διάταγμα και να λέει:

 

«Όλες οι μετοχικές επιχειρήσεις κηρύσσονται ιδιοκτησία του κράτους. Τα μέλη της διοίκησης και οι διευθυντές των μετοχικών εταιρειών, καθώς και όλοι οι μέτοχοι που ανήκουν στις τάξεις των πλουσίων οφείλουν παραδώσουν όλες τις μετοχές στην κρατική τράπεζα. Τα κρατικά δάνεια, εξωτερικά και εσωτερικά, ακυρώνονται (σβήνονται). Τα συμφέροντα των μικρών ομολογιούχων, καθώς και των κατόχων κάθε είδους μετοχών, δηλαδή των κατόχων που ανήκουν στις εργαζόμενες τάξεις του πληθυσμού, εξασφαλίζονται ολοκληρωτικά».

 

Θα ήθελα να έχει κρατικοποιήσει όλες τις τράπεζες και να έχει ξηλώσει τις διοικήσεις τους, να έχει ξηλώσει τη διοίκηση της ΤτΕ και να έχει στείλει το Στουρνάρα στο σπίτι του. Το ίδιο και τη Σαββαϊδου και τον Σπυρόπουλο και όλους τους διοικητές δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Αυτά όμως χρειάζονται ένα λαό ενημερωμένο αποφασισμένο και έτοιμο.

 

Μόνο έτσι θα άλλαζε η κατάσταση λέω εγώ.

Προφανώς εσείς έχετε άλλη άποψη δεν θέλετε μονομερείς ενέργειες έχετε άλλου είδους προσδοκίες από τους νέους υπουργούς που θα πρέπει να λειτουργούν μέσα σε ένα διαμορφωμένο από άλλες συνθήκες και άλλα πρόσωπα περιβάλλον.

 

Ποιό είναι το περιβάλλον;

 

η ΓΓΔΕ συστάθηκε ως ανεξάρτητη αρχή και της έχουν παραχωρηθεί αρμοδιότητες που η αφαίρεσή τους θα κρινόταν μονομερής ενέργεια:

Μόλις υπογράφηκε η απόφαση για της αρμοδιότητες της Βαλαβάνη άρχισαν όλοι να φωνάζουν για παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης ΓΓΔΕ και ο Κυριάκος κατέθεσε ερώτηση

 

...........

ΕΡΩΤΟΝΤΑΙ ο κ. Υπουργός Οικονομικών και ο πρώτος τη τάξει κ. Υπουργός Επικρατείας:

1. Γνωρίζετε πως αυτό αποτελεί σοβαρότατη μονομερή, αντιμεταρρυθμιστική ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, καθώς η ανεξαρτησία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελεί μια εκ των βασικότερων μεταρρυθμίσεων, την οποία και ο ίδιος έχει αποδεχτεί μέσω του εγγράφου του Υπουργού Οικονομικών προς τους εταίρους;

...............

http://www.kmitsotakis.gr/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B3-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC#.VWh8z9LtlBc

 

απο κοντά και τα μμε

http://www.capital.gr/tax/2244902,

http://www.pelop.gr/?page=article&srv=15&DocID=219560

"πρώτο ψέμα" και άλλα πολλά.

για να έρθει μετά η κυβέρνηση και να δηλώσει ότι δεν επεβαίνει κλπ κλπ.

 

Ποιές αρμοδιότητες έχει όμως η ΓΓΔΕ;

μεταξύ άλλων:
 

Αριθμ. Δ6Α 1015213ΕΞ 28.1.2013

...................

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

1. Στον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μεταβιβάζουμε την άσκηση αρμοδιοτήτων σε θέματα των οργανικών μονάδων και των Ειδικών Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, που υπάγονται στις ακόλουθες Γενικές Διευθύνσεις και Υπηρεσίες:

α. Γραφείο Γενικού Γραμματέα,

β. Γενική Διεύθυνση Φορολογίας,

γ. Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων,

δ. Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης,

ε. Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους,

στ. Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης,

ζ. Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης,

...............

2. Στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων της παραγράφου 1 της παρούσης και των εκ του νόμου οριζόμενων ενδεικτικά καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του ν. 4093/2012 περιλαμβάνονται και οι ακόλουθες αρμοδιότητες:

.........

ι) η έκδοση εγκυκλίων και οδηγιών.

..............

ιδ) Τον καθορισμό της τεχνολογικής στρατηγικής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/15481

 

 

Ρωτάω τώρα τους καλούς συναδέλφους που είναι και ειδικοί να κρίνουν πάνω στο αντικείμενο:

Από πότε γνωρίζουμε ότι 1/1/2014 ισχύει νέος φορολογικός νόμος; πότε ψηφίστηκε ο 4172 ;

Απάντηση :

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4172
Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις.

(ΦΕΚ Α' 167/23-07-2013)....

 

 

Ποιος είχε αρμοδιότητα να εκδόσει της εγκυκλίους; Δες παραπάνω τις αρμοδιότητες της ΓΓΔΕ

Ήταν αρκετός ο χρόνος από 23/07/2013 ως 31/12/2014; (ήταν. αρκετός ήταν και ως 31/12/13)

Ποιός είχε αρμοδιότητα να καθορίσει την τεχνολογική στρατηγική της ΓΓΔΕ; Δες παραπάνω τις αρμοδιότητες της ΓΓΔΕ

Πότε έπρεπε να ανοίξει το ταξις για δηλώσεις; (01/02/2015)

Πότε ανέλαβε η Βαλαβάνη; (27/01/2015)

Ποιός και πότε έπρεπε να έχει φροντίσει να ανοίξει το τάξις με πλήρη τεχνολογική υποστήριξη την 01/02/2015; (ΓΓΔΕ)

Ήταν αρκετός ο χρόνος από 23/07/2013 ως 31/12/2014; (υπεραρκετός)

Τίνος πολιτική άποψη για την φορολογική πολιτική είναι ο ν.4172; (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)

Επρεπε να καταργήσει το ν. 4172 η νέα κυβέρνηση; (έπρεπε)

Θα ήταν μονομερής ενέργεια; (θα ήταν)

Τι θα λέγατε μετά; (εγώ θα έλεγα μπράβο, υπό την προϋπόθεση ότι θα είμασταν όλοι έτοιμοι και θα ξέραμε τι θέλουμε)

 

Βάλτε τις δικές σας απαντήσεις και μετά συζητάμε ποιός φταίει!

 

Καλό Σ/Κ

 

ΥΓ: Θα ήθελα να ξέρω Στέφανε ποια δείγματα γραφής της είναι τα χειρότερα (για να δω αν ταιριάζει λίγο η οπτική μας)

Συνάδελφε COSTAS κι εγώ διαφωνώ με την πολιτική σας φιλοσοφία αλλά χαίρομαι που βλέπετε "ψύχραιμα" κάποια πράγματα. Συμφωνώ μαζί σας κυρίως στο πρώτο μέρος της σκέψης σας αλλά και στο "Θέλουμε πολιτικό ένστικτο και πολιτική ακοή"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

 

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων
  • 13.08.2013 , 16:49
  • Τελευταία ενημέρωση : 13.08.2013, 17:08
 
 
 

 

Να δοθεί παράταση στην ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ζητούν με επίκαιρη ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλής, Α. Πετράκος, Κ. Δερμιτζάκης, Σ. Σαμοϊλης και Χ. Ζεϊμπέκ. 

 

Οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών μνα δοθεί ως καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων του οικονομικού έτους 2013 τουλάχιστον η 30η Σεπτεμβρίου και η 31η Δεκεμβρίου για την συμπλήρωση του εντύπου Ε9, ώστε να μην προκύψουν λάθη, αλλά και να προφτάσουν να υποβληθούν οι δηλώσεις των φορολογουμένων, χωρίς δυσμενείς συνέπειες για κανέναν. 

 

Οι πέντε βουλευτές υπογραμμίζουν ότι: 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα. Η κυβέρνηση επέλεξε να αλλάξει για μια ακόμη φορά το φορολογικό σύστημα. Όφειλε τουλάχιστον το φορολογικό νομοσχέδιο να κατατεθεί μαζί με τον προϋπολογισμό αφού το εκάστοτε φορολογικό νομοσχέδιο είναι εργαλείο υλοποίησης του προϋπολογισμού.

 

Όμως για μια ακόμη φορά ζούμε στιγμές απόλυτου παραλογισμού. O κλάδος των λογιστών–φοροτεχνικών με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών μέσα στον Αύγουστο μήνα εργάζεται πανικόβλητος σε συνθήκες τριτοκοσμικές, χωρίς ωράρια, σε εικοσιτετράωρη βάση. Από την άλλη οι φορολογούμενοι πολίτες τρέχουν για να προφθάσουν να δώσουν στοιχεία για να συμπληρωθούν και να αποσταλούν οι δηλώσεις εισοδήματός του οικονομικού έτους 2013, για τα εισοδήματα του έτους 2012.

 

Σε μια χρονιά που με ευθύνη της κυβέρνησης και των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων υπήρξαν τεράστια προβλήματα. Συγκεκριμένα ουδείς γνώριζε πότε θα ανοίξει το σύστημα του taxisnet και πώς θα εκδοθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων αλλά και ποια επί πλέον στοιχεία θα χρειασθούν για πρώτη φορά (αρ. παροχής ρεύματος, ΑΜΚΑ παιδιών κ.λ.π.). Επίσης παρατηρήθηκαν περιπτώσεις να αποστέλλονται λάθος οι βεβαιώσεις και το σύστημα taxisnet να τίθεται εκτός λειτουργίας. Με δεδομένα όλα αυτά τα προβλήματα και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπ. Οικονομικών, και του Γ.Γ. Εσόδων ότι θα δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων το Υπουργείο υποκύπτοντας στις επιταγές της τρόικας, επιμένει να μην δίνει ικανοποιητική προθεσμία, προκειμένου να υποβληθούν οι δηλώσεις εισοδήματος σε χρονικό διάστημα τέτοιο, που οι επαγγελματίες λογιστές - φοροτεχνικοί και θα εργάζονται σαν άνθρωποι, αλλά και θα είναι συνεπείς απέναντι στους πελάτες τους, χωρίς να κινδυνεύουν να κάνουν λάθη, λόγω υπερβολικής κόπωσης και βιασύνης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

 

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
  • 27.06.2014 , 10:35
  • Τελευταία ενημέρωση : 27.06.2014, 10:42
 
 
 

Παράταση στην ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και Ε9, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Οικονομικών οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής και Ευκλείδης Τσακαλώτος ζητούν να «επιμηκυνθεί κατά 48 ημέρες η καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 και του Ε9, ή τουλάχιστον έως την 30η Ιουλίου, για όλους τους φορολογούμενους, ώστε να μην προκύψουν λάθη αλλά και να προφτάσουν να υποβληθούν οι δηλώσεις των φορολογουμένων, χωρίς δυσμενείς συνέπειες για κανέναν».

 

Τουλάχιστον 2.500.000 εκατ. φορολογούμενοι, σε σύνολο 5.800.000, δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν ότι το αίτημα για παράταση υποβάλλουν και επαγγελματικοί σύλλογοι λογιστών και οικονομολόγοι «λόγω του πλήθους των δηλώσεων και της υπολειτουργίας του συστήματος TAXISNET». «Μεγάλες καθυστερήσεις στην υποβολή των δηλώσεων προκαλούν και τα ερωτήματα που προκύπτουν κατά την διαδικασία υποβολής, εφόσον οι δηλώσεις υποβάλλονται με βάση τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ( Κ.Φ.Ε.) που ψηφίστηκε το 2013 και εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά», υπογραμμίζουν οι Δ. Γελαλής και Ευκλ. Τσακαλώτος επισημαίνοντας ακόμη ότι «λογιστές και φοροτεχνικοί με αναφορά τους στον συνήγορο του πολίτη, καταγγέλλουν το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (TAXISNET) άνοιξε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 20/3/2014, αντί για την 1/2/2014, όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να επιμηκυνθεί ισόχρονα (κατά 48 ημέρες) ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων».

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Γιάννη, πέρυσι και πρόπερσι δεν προλαβαίναμε και ζήταγε παράταση ο συριζας.

 

Φέτος, μάλλον που έχουμε γίνει (επιτέλους) παραγωγικότατοι (και συνεπώς ανταγωνιστικοί) και δεν χρειαζόμαστε ούτε παρατάσεις ούτε μαλακίες.

 

Αναλαμβάνει κάποιος ένα πόστο, περίμενα από τους καινούριους να μιλάνε σταράτα - τουλάχιστον.

 

Οι καθυστερήσεις είναι στο πρόγραμμα, αλλά να λέει ότι ο νόμος ορίζει ότι τον Ιούλιο πρέπει να πέσουν τα λαλά και για αυτό δεν παίρνει παράταση (ενώ κάνει γαργάρα τον ίδιο νόμο που λέει ότι Φλεβάρη πρέπει να είναι ανοικτό το σύστημα), τουλάχιστον για μένα είναι σα να την έχω μπροστά μου και να μου λέει "ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ".

 

Έντιμο θα ήταν να παραιτηθεί ή έστω να θέσει την παραίτησή της υπόψη του πρωθυπουργού διότι δεν εκτέλεσε ευσυνείδητα το έργο της.

 

Έντιμο θα ήταν να μην αποδεχτεί τη θέση αυτή, αφού δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία και γνώση για να τρέξει τις υπηρεσίες (διαφωνώ εδώ με τον Κώστα, είπαμε, να μην είναι λογιστής, αλλά και από το ξενοδοχεί ή την ασφαλιστική τι συνάφεια εμπειριών μπορεί να υπάρξει;;; ;).

 

Έντιμο θα ήταν να σεντράρει τους υπεύθυνους που δεν έκαναν το καθήκον τους με μια ΕΔΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα (μπας και βρει κανένα σύμβουλο με διαφορετικές αντιλήψεις από τους καρεκλοκένταυρους εκεί).

 

Έντιμο θα ήταν να δώσει εξ'αρχής παράταση μέχρι τέλη Ιουλίου, παραδεχόμενη τη μαλακία της ομάδας της, ζητώντας την κατανόηση των φορολογουμένων.

 

Έντιμο θα ήταν να πάρει το κρεβάτι της στο υπουργείο και να δουλεύει και κατά τις νυκτερινές ώρες (που το taxis είναι πιο αποδοτικό), για να το ανοίξει ένα μήνα νωρίτερα.

 

Όσο με θεωρεί ΜΑΛΑΚΑ, μην περιμένει.

 

 

Υγ: τελικά, της είπε κανείς ότι τα παιδιά δεν αποτελούν τεκμήριο...????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Οσο το κριτήριο επιλογής των υπουργικών θέσεων είναι η "αριστεροσύνη" και όχι η ικανότητα και αποτελεσματικότητα μην περιμένετε πολλά. Ούτε κι από αυτούς.

Ο Πανούσης που είναι από τους πιο δραστήριους και προσπαθεί να παράγει έργο σε ένα δύσκολο Υπουργείο, του ασκείται κριτική όχι για το έργο του αλλά για το ότι δεν είναι αρκετά "αριστερός" για τα γούστα των συνιστωσών.

 

Κι εγώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γνωρίζει να κάνει φορολογική δήλωση για να είναι αποτελεσματική στη δουλειά της η συμπαθής κατά τ'άλλα Βαλαβάνη.

Δεν διορθώνονται όλα σε 4 μήνες που έχει αναλάβει αλλά δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει ότι 3,5 μήνες καθυστέρηση στο άνοιγμα του συστήματος για υποβολή δηλώσεων κάποιος πρέπει να ευθύνεται. 

Για το χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα φορολογικά θέματα (αυτά που υποτίθεται πρέπει να συμμαζέψει η κυβέρνηση) κάποιος ευθύνεται.

Για το μπάχαλο των λανθασμένων εκκαθαρίσεων του Taxis κάποιος ευθύνεται.

Για την ξεφτίλα των αλληλοαναιρούμενων ΠΟΛ. μέσα σε 2 μήνες κάποιος ευθύνεται.

Για την καθυστέρηση έκδοσης της πιο βασικής διευκρινιστικής ΠΟΛ. σχετικά με τις εκπιπτόμενες δαπάνες κάποιος ευθύνεται. 

 

Και αυτή τη στιγμή αυτή βρίσκεται στη θέση του υπευθύνου.

 

Καλά για τη διγλωσσία όταν ήταν αντιπολίτευση σε σχέση με τα έργα τώρα που είναι κυβέρνηση δεν το αναφέρω καν. Το ανέφερε άλλος συνάδελφος παραπάνω.

 

Αναρωτιέμαι τι διαφορετικό έλεγε  ο Θεοχάρης όταν έλεγε κι αυτός ότι δεν αφήνει η τρόικα να δοθεί παράταση. 

 

Συμπαθής λοιπόν η Βαλαβάνη. Με ήθος, αξιοπρέπεια και αγωνιστικό παρελθόν. ΟΚ σύμφωνοι. 

Αλλά δεν θέλουμε να την παντρευτούμε.

Να είναι αποτελεσματική θέλουμε.

Σε ένα Υπουργείο που μας αφορά άμεσα εμάς ως επαγγελματίες και τους υπόλοιπους ως φορολογούμενους.

Αν αρχίσει κι αυτή τα "λυπάμαι αλλά δεν συμφωνούν οι θεσμοί" (πρώην Τρόικα) ας τα παρατήσει τώρα που είναι νωρίς.

Και είναι ακόμα συμπαθής.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αφού δηλώσω κι εγώ την λύπη μου για το συγκεκριμένο ζήτημα (αν και δεν κάνω φορ.δηλώσεις και δεν με αφορά άμεσα), επιτρέψτε μου να εκφράσω κάποιες σκέψεις.

 

.......(ζητω εκ των προτερων συγγνωμη για την επεμβαση στη δημοσιευμενη παραθεση)....

 

Βάλτε τις δικές σας απαντήσεις και μετά συζητάμε ποιός φταίει!

 

Καλό Σ/Κ

 

Φιλτατε, αυτη ειναι μονο η μιση αληθεια.

Το ποιος φταιει απο τη μερια τους ( κυβερνηση, υπουργοι, ΓΓΔΕ, κρατικοι υπαλληλοι) εχει απαντηθει πολλες φορες...δια της ..σιωπης...

 

Εμενα με ενδιαφερει , ποιος την πληρωνει και γιατι πρεπει να την πληρωνει αυτος, την καθυστερηση

 

Υπαρχουν και αλλες ερωτησεις

Ποιος αλλαζει τη φορολογικη νομοθεσια με αναδρομικη ισχυ, ενω εχουν εκδοθει εκκαθαριστικα?

Ποιος ΔΕΝ εκδιδει ΕΓΚΑΙΡΑ βεβαιωσεις

Ποιος ΔΕΝ ¨ανεβαζει¨ ΣΩΣΤΕΣ βεβαιωσεις

Ποιος τα κανει ολα μισα τελικα με αποτελεσμα την ταλαιπωρια των υπολοιπων ?

 

Και να το παμε και λιγο πιο αναποδα.....για πιο ερευνητικο μυαλο

Ποιος δεν χρηματοδοτει/στελεχωνει υπηρεσιες για την εγκαιρη εφαρμογη ολων αυτων των θεματων ?

 

Καλη η παραθεση υποχρεωσεων, μονομερης ομως......

 

Βάλτε τις δικές σας απαντήσεις και μετά συζητάμε (ΟΧΙ ποιός φταίει!) ποιος την πληρωνει !

Καλό Σ/Κ

 

Υ.Γ. να κανω και 2 προτασεις

α) Δεν χρειαζεται να αλλαχθει η ημερομηνια πληρωμης του φορου , για να δοθει παραταση υποβολης δηλωσεων. Ετσι κι αλλιως μεγαλο μερος των εκκαθαριστικων ΔΕΝ θα πληρωθει....για τους γνωστους λογους...

Το υπουργειο πρεπει να καταλαβει οτι τα προστιμα τα πληρωνουν οι λογιστες , οι οποιοι ειναι ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του υπουργειου. Η πλειοψηφια των φορολογουμενων δεν δυστροπει στο να κανει τη δηλωση. Στην πληρωμη του φορου ...δυστροπει.. Οι λογιστες ομως σωστες δηλωσεις , με σωστα εισοδηματα ΔΕΝ προλαβαινουν να τις κανουν στην προθεσμια αυτη .

β) Αν θελουν να παρουν και φετος εστω αυτα τα 3-4 δις απο τα εκκαθαριστικα-φορους γενικως,  να ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝΕΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ανοικτη τη δυνατοτητα ρυθμισης σε 100 δοσεις για τα παντα οποτε κι αν βεβαιωθουν.(ειδικα γι αυτους που χρωστανε ποσα μεχρι 5000 ευρω) και να κυνηγησουν τις υποθεσεις τις μεγαλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Γιάννη, πέρυσι και πρόπερσι δεν προλαβαίναμε και ζήταγε παράταση ο συριζας.

 

Φέτος, μάλλον που έχουμε γίνει (επιτέλους) παραγωγικότατοι (και συνεπώς ανταγωνιστικοί) και δεν χρειαζόμαστε ούτε παρατάσεις ούτε μαλακίες.

 

Αναλαμβάνει κάποιος ένα πόστο, περίμενα από τους καινούριους να μιλάνε σταράτα - τουλάχιστον.

 

Οι καθυστερήσεις είναι στο πρόγραμμα, αλλά να λέει ότι ο νόμος ορίζει ότι τον Ιούλιο πρέπει να πέσουν τα λαλά και για αυτό δεν παίρνει παράταση (ενώ κάνει γαργάρα τον ίδιο νόμο που λέει ότι Φλεβάρη πρέπει να είναι ανοικτό το σύστημα), τουλάχιστον για μένα είναι σα να την έχω μπροστά μου και να μου λέει "ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ".

 

Έντιμο θα ήταν να παραιτηθεί ή έστω να θέσει την παραίτησή της υπόψη του πρωθυπουργού διότι δεν εκτέλεσε ευσυνείδητα το έργο της.

 

Έντιμο θα ήταν να μην αποδεχτεί τη θέση αυτή, αφού δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία και γνώση για να τρέξει τις υπηρεσίες (διαφωνώ εδώ με τον Κώστα, είπαμε, να μην είναι λογιστής, αλλά και από το ξενοδοχεί ή την ασφαλιστική τι συνάφεια εμπειριών μπορεί να υπάρξει;;; ;).

 

Έντιμο θα ήταν να σεντράρει τους υπεύθυνους που δεν έκαναν το καθήκον τους με μια ΕΔΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα (μπας και βρει κανένα σύμβουλο με διαφορετικές αντιλήψεις από τους καρεκλοκένταυρους εκεί).

 

Έντιμο θα ήταν να δώσει εξ'αρχής παράταση μέχρι τέλη Ιουλίου, παραδεχόμενη τη μαλακία της ομάδας της, ζητώντας την κατανόηση των φορολογουμένων.

 

Έντιμο θα ήταν να πάρει το κρεβάτι της στο υπουργείο και να δουλεύει και κατά τις νυκτερινές ώρες (που το taxis είναι πιο αποδοτικό), για να το ανοίξει ένα μήνα νωρίτερα.

 

Όσο με θεωρεί ΜΑΛΑΚΑ, μην περιμένει.

 

 

Υγ: τελικά, της είπε κανείς ότι τα παιδιά δεν αποτελούν τεκμήριο...????

 

 

Πες τα ρε Στέφανε....

Δεν θα μπορούσες να με εκφράσεις περισσότερο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

O ''επιχειρηματίας'' 12500 ακκαθάριστα βγάλε ΤΕΒΕ (4500) κλπ. 6900 καθαρα    φόρος 3440

 

Συνταξιούχος δημοσίου απο τα 50   16900  σύνταξη...............................................φόρος 400

 

Και  προπαγάνδα οι προοδευτικάριοι όλα τα πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, 40 χρόνια πλύση εγκεφάλου....τα ψέμματα τέλος εντός ολίγου έρχεται ο λαγαριασμός και θα πληρωθεί......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

O ''επιχειρηματίας'' 12500 ακκαθάριστα βγάλε ΤΕΒΕ (4500) κλπ. 6900 καθαρα    φόρος 3440

 

Συνταξιούχος δημοσίου απο τα 50   16900  σύνταξη...............................................φόρος 400

 

Και  προπαγάνδα οι προοδευτικάριοι όλα τα πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, 40 χρόνια πλύση εγκεφάλου....τα ψέμματα τέλος εντός ολίγου έρχεται ο λαγαριασμός και θα πληρωθεί......

 

μόνο για τον συνταξιούχο δημοσίου από τα 50 ισχύει το φόρος 400 και από όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑΣ?

 

για αυτό η τρόικα λέει "κλείστε τα και πάτε υπάλληλοι ,να σωθείτε".

 

και με μισθούς 400 ευρώ θα είμαστε όλοι αφορολόγητοι !

 

Λέμε όμως εμείς στην πρώην τρόικα ,νυν θεσμούς, περιμένετε πρώτα να βγάλουμε τα μάτια μας μεταξύ μας και μετά θα δεχτούμε το ...ανέλπιστο δώρο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μα πες μου τώρα ότι αυτά δεν τα λες επειδή είναι γυναίκα του Τσακνιά......

 

Με ξάφνιασες......

Που τον ξέρεις εσύ τον Τσακνιά;

Ναι ήταν γυναίκα του. Ο Δήμος "έφυγε" τον περασμένο Νοέμβρη

 

 

Γιάννη, πέρυσι και πρόπερσι δεν προλαβαίναμε και ζήταγε παράταση ο συριζας.

 

Φέτος, μάλλον που έχουμε γίνει (επιτέλους) παραγωγικότατοι (και συνεπώς ανταγωνιστικοί) και δεν χρειαζόμαστε ούτε παρατάσεις ούτε μαλακίες.

 

Αναλαμβάνει κάποιος ένα πόστο, περίμενα από τους καινούριους να μιλάνε σταράτα - τουλάχιστον.

 

Οι καθυστερήσεις είναι στο πρόγραμμα, αλλά να λέει ότι ο νόμος ορίζει ότι τον Ιούλιο πρέπει να πέσουν τα λαλά και για αυτό δεν παίρνει παράταση (ενώ κάνει γαργάρα τον ίδιο νόμο που λέει ότι Φλεβάρη πρέπει να είναι ανοικτό το σύστημα), τουλάχιστον για μένα είναι σα να την έχω μπροστά μου και να μου λέει "ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ".

 

Έντιμο θα ήταν να παραιτηθεί ή έστω να θέσει την παραίτησή της υπόψη του πρωθυπουργού διότι δεν εκτέλεσε ευσυνείδητα το έργο της.

 

Έντιμο θα ήταν να μην αποδεχτεί τη θέση αυτή, αφού δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία και γνώση για να τρέξει τις υπηρεσίες (διαφωνώ εδώ με τον Κώστα, είπαμε, να μην είναι λογιστής, αλλά και από το ξενοδοχεί ή την ασφαλιστική τι συνάφεια εμπειριών μπορεί να υπάρξει;;; ;).

 

Έντιμο θα ήταν να σεντράρει τους υπεύθυνους που δεν έκαναν το καθήκον τους με μια ΕΔΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα (μπας και βρει κανένα σύμβουλο με διαφορετικές αντιλήψεις από τους καρεκλοκένταυρους εκεί).

 

Έντιμο θα ήταν να δώσει εξ'αρχής παράταση μέχρι τέλη Ιουλίου, παραδεχόμενη τη μαλακία της ομάδας της, ζητώντας την κατανόηση των φορολογουμένων.

 

Έντιμο θα ήταν να πάρει το κρεβάτι της στο υπουργείο και να δουλεύει και κατά τις νυκτερινές ώρες (που το taxis είναι πιο αποδοτικό), για να το ανοίξει ένα μήνα νωρίτερα.

 

Όσο με θεωρεί ΜΑΛΑΚΑ, μην περιμένει.

 

 

Υγ: τελικά, της είπε κανείς ότι τα παιδιά δεν αποτελούν τεκμήριο...????

 

Πάμε πάλι από την αρχή και δεν θα επανέλθω γιατί φαίνεται σαν  να υπερασπίζομαι το σύριζα ενώ έχω ήδη δηλώσει πως έχει χάσει το παιχνίδι αφού μπαίνει σε κουβέντα με τους "θεσμούς" και ότι θα ήθελα να έχει ήδη υπογράψει ένα διάταγμα που να ξηλώνει όλο το μνημονιακό κράτος. Προσπαθώ να πω ότι αφ' ενός σε μια τέτοια "κόντρα" θα είσασταν όλοι αντίθετοι, αφ' ετέρου ότι δεν είναι δυνατόν λογιστές, υποτίθεται ενήμεροι και γνώστες της σχετικής νομοθεσίας να ζητάτε ευθύνες από λάθος πρόσωπα.

Θα σας παραθέσω το σκεπτικό της ερώτησης του  Κ.Μητσοτάκη που περιέχει τελικά και την νομική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται ο εκτελεστικός βραχίονας του φορολογικού μηχανισμού.

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον πρώτο τη τάξει Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά

 

Θέμα: Περιορισμός της αυτονομίας - ανεξαρτησίας της ΓΓΔΕ

 

Με την υποπαράγραφο Ε2 του Ν. 4093/2012 δημιουργήθηκε η αυτόνομη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αντικαθιστώντας τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, και η οποία στόχευε στη μεγιστοποίηση των δημοσίων εσόδων, στον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την τιμωρία της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και του λαθρεμπορίου, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενίσχυση της εκούσιας συμμόρφωσης και στην αποτελεσματικότερη και αξιόπιστη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση

 

Στο πλαίσιο αυτό ο Ν. 4093/2012 διασφάλιζε την ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ αναφέροντας πως: «β. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, ή του καθ` ύλην αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, περιέρχονται στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων περαιτέρω αρμοδιότητες που κατά την κείμενη νομοθεσία ασκούνται από τον Υπουργό Οικονομικών, ή τον αρμόδιο Υφυπουργό, ή τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών, εντός του πεδίου των αρμοδιοτήτων τους, σχετικά με την οργάνωση και άσκηση της φορολογικής διοίκησης, την εφαρμογή της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας που άπτεται της είσπραξης εσόδων, καθώς και την παρακολούθηση και αξιολόγηση του έργου των υπαγόμενων στην αρμοδιότητα του οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών και των υπαλλήλων τους. Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται κατά το προηγούμενο εδάφιο δεν μπορούν να αναμεταβιβασθούν στον Υπουργό Οικονομικών με μεταγενέστερη κανονιστική διοικητική πράξη.

 

Η προηγούμενη Κυβέρνηση με μια σειρά αποφάσεων καθόρισε τις αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ενώ στην ανάθεση αρμοδιοτήτων στον τότε Υφυπουργό Οικονομικών με την απόφαση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β 3059/13.11.2014) καθόριζε πως στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη ανατίθεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με την επιφύλαξη της ισχύος των αποφάσεων μεταφοράς αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

 

 

Σας παρέθεσα παραπάνω το link αλλά προφανώς δεν το διαβάσατε.

Όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν στο πλαίσιο της διαδικασίας είσπραξης των φόρων  (έκδοση εγκυκλίων, προγραμματισμός μηχανογραφικών συστημάτων, κλπ) είναι ευθύνη της ΓΓΔΕ.

Οι υπουργοί έχουν μόνο την ευθύνη της νομοθέτησης.

Κι εγώ θα ήθελα ήδη να έχουν νομοθετήσει την αλλαγή του φορολογικού συστήματος ώστε να γίνει δίκαιο και να μην  γδέρνει τους πιο φτωχούς όμως αυτό είναι μονομερής ενέργεια.

Πόσοι από εσάς θα στηρίζατε μια τέτοια επιλογή και θα αντέχατε τις συνέπειες ?

Διαφωνώ ότι έπρεπε να παραιτηθεί. Όλα τα άλλα έπρεπε να έχει ξηλώσει γιατί αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ όταν λέει πως δε γίνεται αλλαγή πολιτικής μέσα στην ΕΕ.

Δε φαντάζεστε τι ζητάνε και που παρεμβαίνουν.

΄Εχουν θέσει ζήτημα και στις αλλαγές του υπουργείου παιδείας θεωρώντας τις μονομερείς ενέργειες παρόλο που δεν έχουν δημοσιονομικό ενδιαφέρον.  Ακόμη και στο θέμα της παραγωγής τσίπουρου από τους μικρούς παραγωγούς έχουν ζητήσεις να υπάρξει παρέμβαση, να απαγορευτεί η παραγωγή και η διακίνησή του.

 

Οσο το κριτήριο επιλογής των υπουργικών θέσεων είναι η "αριστεροσύνη" και όχι η ικανότητα και αποτελεσματικότητα μην περιμένετε πολλά. Ούτε κι από αυτούς.

Ο Πανούσης που είναι από τους πιο δραστήριους και προσπαθεί να παράγει έργο σε ένα δύσκολο Υπουργείο, του ασκείται κριτική όχι για το έργο του αλλά για το ότι δεν είναι αρκετά "αριστερός" για τα γούστα των συνιστωσών.

 

Κι εγώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γνωρίζει να κάνει φορολογική δήλωση για να είναι αποτελεσματική στη δουλειά της η συμπαθής κατά τ'άλλα Βαλαβάνη.

Δεν διορθώνονται όλα σε 4 μήνες που έχει αναλάβει αλλά δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει ότι 3,5 μήνες καθυστέρηση στο άνοιγμα του συστήματος για υποβολή δηλώσεων κάποιος πρέπει να ευθύνεται. 

Για το χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα φορολογικά θέματα (αυτά που υποτίθεται πρέπει να συμμαζέψει η κυβέρνηση) κάποιος ευθύνεται.

Για το μπάχαλο των λανθασμένων εκκαθαρίσεων του Taxis κάποιος ευθύνεται.

Για την ξεφτίλα των αλληλοαναιρούμενων ΠΟΛ. μέσα σε 2 μήνες κάποιος ευθύνεται.

Για την καθυστέρηση έκδοσης της πιο βασικής διευκρινιστικής ΠΟΛ. σχετικά με τις εκπιπτόμενες δαπάνες κάποιος ευθύνεται. 

 

Και αυτή τη στιγμή αυτή βρίσκεται στη θέση του υπευθύνου.

 

Καλά για τη διγλωσσία όταν ήταν αντιπολίτευση σε σχέση με τα έργα τώρα που είναι κυβέρνηση δεν το αναφέρω καν. Το ανέφερε άλλος συνάδελφος παραπάνω.

 

Αναρωτιέμαι τι διαφορετικό έλεγε  ο Θεοχάρης όταν έλεγε κι αυτός ότι δεν αφήνει η τρόικα να δοθεί παράταση. 

 

Συμπαθής λοιπόν η Βαλαβάνη. Με ήθος, αξιοπρέπεια και αγωνιστικό παρελθόν. ΟΚ σύμφωνοι. 

Αλλά δεν θέλουμε να την παντρευτούμε.

Να είναι αποτελεσματική θέλουμε.

Σε ένα Υπουργείο που μας αφορά άμεσα εμάς ως επαγγελματίες και τους υπόλοιπους ως φορολογούμενους.

Αν αρχίσει κι αυτή τα "λυπάμαι αλλά δεν συμφωνούν οι θεσμοί" (πρώην Τρόικα) ας τα παρατήσει τώρα που είναι νωρίς.

Και είναι ακόμα συμπαθής.  

 

Ο Πανούσης είναι στ΄αλήθεια σε ένα δύσκολο υπουργείο γιατί εκτός όλων των άλλων έχει να διαχειριστεί και φασιστικούς θύλακες και φασιστική νοοτροπία μέσα στις δομές εξουσίας του υπουργείου του. Είναι  γνώστης της εγκληματολογίας και των δομών της εξουσίας αλλά δεν ελέγχει απόλυτα το σύστημα.

http://unfollow.com.gr/web-only/18604-elaspan

Οι απόψεις του όμως  για την αριστερά δεν μπορεί να μην δέχονται κριτική από αυτούς στους οποίους αναφέρεται.

 

Δεν ξέρω τι διαφορετικό θα έλεγε ο Θεοχάρης, (τίποτα ουσιαστικά) αλλά σας υπενθυμίζω ότι στη θέση του Θεοχάρη είναι η Σαββαΐδου.

 

Αν η αποτελεσματικότητα μετριέται στην εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου, ξαναλέω, αρμόδια είναι η ΓΓΔΕ.

Δεν νομίζω όμως ότι αυτοί που ψήφισαν συριζα ήθελαν αποτελεσματικότητα σ' αυτό κι ας μην ήξεραν τι τους περιμένει με την εφαρμογή του 4172.

Αλλαγή πολιτικής ήθελαν και αλλαγή του νόμου αλλά ταυτόχρονα δε θέλουν και μονομερείς ενέργειες. (τρικυμία)

Κι αυτή είναι και η ευθύνη του συριζα που τους άφησε να πιστεύουν ότι αυτό γίνεται.

 

Κι εγώ συμφωνώ να μην αρχίσει τα "λυπάμαι αλλά δεν συμφωνούν οι θεσμοί" αλλά να στείλει τους θεσμούς από ‘κεί που ήρθαν και να τ΄αλλάξει όλα.

Να είστε εκεί να τη στηρίξετε όμως κι όχι να αρχίσετε τα περί μονομερών ενεργειών

 

 

Φιλτατε, αυτη ειναι μονο η μιση αληθεια.

Το ποιος φταιει απο τη μερια τους ( κυβερνηση, υπουργοι, ΓΓΔΕ, κρατικοι υπαλληλοι) εχει απαντηθει πολλες φορες...δια της ..σιωπης...

 

Εμενα με ενδιαφερει , ποιος την πληρωνει και γιατι πρεπει να την πληρωνει αυτος, την καθυστερηση

 

Υπαρχουν και αλλες ερωτησεις

Ποιος αλλαζει τη φορολογικη νομοθεσια με αναδρομικη ισχυ, ενω εχουν εκδοθει εκκαθαριστικα?

Ποιος ΔΕΝ εκδιδει ΕΓΚΑΙΡΑ βεβαιωσεις

Ποιος ΔΕΝ ¨ανεβαζει¨ ΣΩΣΤΕΣ βεβαιωσεις

Ποιος τα κανει ολα μισα τελικα με αποτελεσμα την ταλαιπωρια των υπολοιπων ?

 

Και να το παμε και λιγο πιο αναποδα.....για πιο ερευνητικο μυαλο

Ποιος δεν χρηματοδοτει/στελεχωνει υπηρεσιες για την εγκαιρη εφαρμογη ολων αυτων των θεματων ?

 

Καλη η παραθεση υποχρεωσεων, μονομερης ομως......

 

Βάλτε τις δικές σας απαντήσεις και μετά συζητάμε (ΟΧΙ ποιός φταίει!) ποιος την πληρωνει !

Καλό Σ/Κ

 

 

Ούτε αυτά είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών.

πχ για τις βεβαιώσεις ΙΚΑ ψάξτε το Ροβέρτο που επίσης έπρεπε να έχει πάει σπίτι του αλλά τότε θα φωνάζανε όλοι ότι ο συριζα διώχνει τους ικανους (?) και διορίζει τους "ημέτερους"

 

 

O ''επιχειρηματίας'' 12500 ακκαθάριστα βγάλε ΤΕΒΕ (4500) κλπ. 6900 καθαρα    φόρος 3440

 

Συνταξιούχος δημοσίου απο τα 50   16900  σύνταξη...............................................φόρος 400

 

Και  προπαγάνδα οι προοδευτικάριοι όλα τα πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, 40 χρόνια πλύση εγκεφάλου....τα ψέμματα τέλος εντός ολίγου έρχεται ο λαγαριασμός και θα πληρωθεί......

 

Κανονικά δεν χρειάζεται απάντηση σε υποτιθέμενους ειδικούς όταν αναφέρονται σε αριθμούς που είναι αυταπόδεικτη η αλήθεια τους (ή το ψέμα)

Αλλά:

12500-4500=8000

Για να αφαιρείς μόνο ΤΕΒΕ σημαίνει ότι είναι «μπλοκάκιας», άρα με κλίμακα μισθωτών.

Αν όμως δεν είναι (αφού κάτι μπορεί να αφαιρείς για να λές καθαρά 6900 κι όχι 8000) ο φόρος είναι 26% και είναι 6900*26%=1794

Αν έχει προκαταβολή θα είναι 1794*55%=986,7 και σύνολο =2780,7

Λογικά όμως θα πρέπει να έχει και περυσινή προκαταβολή προς συμψηφισμό. Με περίπου ίδιο εισόδημα και φόρο θα είχε ισόποση προκαταβολή προς συμψηφισμό,  οπότε κάτι δεν μας λες.

Ο Συνταξιούχος των 16900 με 22% και αφαίρεση 2100 πληρώνει 16900*22%=3718-2100=1618.

Οπότε η σύγκριση είναι τα 1794 του «επιχειρηματία» με τα 1618 του συνταξιούχου.

Αν πληρώνει μόνο 400 σημαίνει ότι έχει ήδη προπληρώσει τα υπόλοιπα.

Ετσι για να μαθαίνεις αριθμητική.

Το ότι ο ένας έχει συντελεστή 26% κι ο άλλος 22%, ο ένας έχει αφορολόγητο κι ο άλλος όχι, είναι άδικο αλλά  είναι γιατί 140 χρόνια (κι όχι 40) είναι τοις πάσι γνωστό ποιός έκρυβε εισοδήματα και ποιός πλήρωνε στο 100% του εισοδήματός του (οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Ειδικά δε τα τελευταία 30 δεν έκλεβε μόνο φόρο εισοδήματος αλλά και ΦΠΑ που πληρώνει ο καταναλωτής, άρα κατα πλειονότητα μισθωτοί και συνταξιούχοι (πάλι)

Τέλος, ο λ/σμός πάντα πρέπει να πληρώνεται από αυτόν που είναι υπεύθυνος.

Και ο υπεύθυνος για τον 4172/2013 δεν είναι η Βαλαβάνη.

 

Επίλογος:

Το μόνο σίγουρο είναι πως στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.

Ψάξτε ποιός είναι ο λύκος γιατί εμείς είμαστε τα πρόβατα.

Τουλάχιστον να ξέρουμε ποιος και γιατί μας κυνηγά κι όχι να τα βάζουμε με το τσοπανόσκυλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Στο αμέσως παραπάνω post, 2780 + 650 τέλος επιτηδεύματος = 3430 - που είναι ίδιο με το 3.440 που έγραψε και ο συνάδελφος νωρίτερα - δεν έκανε λάθος σε αυτό που έγραψε.

Αλλά έχει δίκιο ο ype ότι πρέπει να έχει και άλλα έξοδα και όχι μόνο τον ΟΑΕΕ, αλλιώς μιλάμε για μπλοκάκια (κάπως περίεργο φαίνεται το αποτέλεσμα να έχει έξοδα μόνο τον ΟΑΕΕ αλλά μπορεί να συμβεί - π.χ σε μηχανικό "ντεμί - μπλοκάκια" που έχει και 1-2 πελάτες λιανικής... ).

 

 

Πάντως από υποκρισία έχω χορτάσει. Προσωπικά φέτος είμαι πάρα πολύ χαλαρός - οι πελάτες μου επίσης (δεν έρχονται...), είμαι στο 4% των αναμενόμενων δηλώσεων που θα κάνω φέτος και δεν βλέπω το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει γρήγορα... Για εμένα το 31/07 είναι σίγουρο - με σχεδόν σίγουρη την επιπλέον παράταση για άλλες 15 μέρες τον Αύγουστο... Εγώ έχω προγραμματίσει ήδη και τις άδειες των συνεργατών εδώ - θα είμαι μάλλον μόνος το 15αύγουστο να κάνω καμιά δηλωσούλα χαχαχα.

 

Με βάσει προηγούμενες χρονιές συνάδελφοι, όσο είμαστε κοντά στο πανελλαδικό ποσοστό, δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε, απλά δεν έχω τσεκάρει το πανελλαδικό ποσοστό ακόμα (πιστεύω δεν θα είναι παραπάνω του 12% σήμερα και πάντα τις πρώτες μέρες έχουν προβάδισμα έναντι των λογιστών οι μεμονωμένοι φορολογούμενοι, στη συνέχεια το πλησιάζουμε το ποσοστό)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών έγραψε ο άνθρωπος ,αλλά του φταίνε οι μισθωτοί και πήρε το ακραίο παράδειγμα του 50-ρη Δ.Υ.

 

ο ype έγραψε ξέρουμε ποιος απέκρυβε εισοδήματα τόσα χρόνια.  στο τέλος προσπάθησε να το μαζέψει.

 

και οι 2 όμως έχουν ένα "κοινό" σημείο ,αναφέρονται σε κάποιον λογαριασμό που πρέπει να πληρωθεί.

 

Τι είναι όμως αυτός ο λογαριασμός ,ποιος τον λογάριασε ,που πήγαν τα χρήματα κανείς δεν ρώτησε.

 

Για αυτό η τρόικα ,ξέρει τι λέει και προπάντων τι κάνει...το έγραψα παραπάνω.

 

Ακούστε και οι 2,

 

η φοροδιαφυγή του μικρού ,έτρεχε μέσα στο σύστημα και ήταν ο μόνος τρόπος επιβίωσης ενάντια στα μεγαθήρια .

 

αφού έτρεχε μέσα στο σύστημα δημιουργούσε ζήτηση και δουλειές και άρα γίνονταν και μισθός κοκ.

 

Οσα όμως φεύγανε αυτούσια ,άντε γεια...

 

τι λέει η τρόικα? όλοι μισθωτοί με 400 ευρώ ,για να μην τρώγεστε. εξού και το κίνητρο των 9.100 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

 

 

 

Κανονικά δεν χρειάζεται απάντηση σε υποτιθέμενους ειδικούς όταν αναφέρονται σε αριθμούς που είναι αυταπόδεικτη η αλήθεια τους (ή το ψέμα)

Αλλά:

12500-4500=8000

Για να αφαιρείς μόνο ΤΕΒΕ σημαίνει ότι είναι «μπλοκάκιας», άρα με κλίμακα μισθωτών.

Αν όμως δεν είναι (αφού κάτι μπορεί να αφαιρείς για να λές καθαρά 6900 κι όχι 8000) ο φόρος είναι 26% και είναι 6900*26%=1794

Αν έχει προκαταβολή θα είναι 1794*55%=986,7 και σύνολο =2780,7

Λογικά όμως θα πρέπει να έχει και περυσινή προκαταβολή προς συμψηφισμό. Με περίπου ίδιο εισόδημα και φόρο θα είχε ισόποση προκαταβολή προς συμψηφισμό,  οπότε κάτι δεν μας λες.

Ο Συνταξιούχος των 16900 με 22% και αφαίρεση 2100 πληρώνει 16900*22%=3718-2100=1618.

Οπότε η σύγκριση είναι τα 1794 του «επιχειρηματία» με τα 1618 του συνταξιούχου.

Αν πληρώνει μόνο 400 σημαίνει ότι έχει ήδη προπληρώσει τα υπόλοιπα.

Ετσι για να μαθαίνεις αριθμητική.

Το ότι ο ένας έχει συντελεστή 26% κι ο άλλος 22%, ο ένας έχει αφορολόγητο κι ο άλλος όχι, είναι άδικο αλλά  είναι γιατί 140 χρόνια (κι όχι 40) είναι τοις πάσι γνωστό ποιός έκρυβε εισοδήματα και ποιός πλήρωνε στο 100% του εισοδήματός του (οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Ειδικά δε τα τελευταία 30 δεν έκλεβε μόνο φόρο εισοδήματος αλλά και ΦΠΑ που πληρώνει ο καταναλωτής, άρα κατα πλειονότητα μισθωτοί και συνταξιούχοι (πάλι)

Τέλος, ο λ/σμός πάντα πρέπει να πληρώνεται από αυτόν που είναι υπεύθυνος.

Και ο υπεύθυνος για τον 4172/2013 δεν είναι η Βαλαβάνη.

 

Επίλογος:

Το μόνο σίγουρο είναι πως στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.

Ψάξτε ποιός είναι ο λύκος γιατί εμείς είμαστε τα πρόβατα.

Τουλάχιστον να ξέρουμε ποιος και γιατί μας κυνηγά κι όχι να τα βάζουμε με το τσοπανόσκυλο

...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

 

 

 

 Επειδή με προκαλείς .....

 

΄΄Συνάδελφε΄΄ οι ανήκοντες σε επιχειρηματικές εμπορικές ιδιότητες έστω παροχής υπηρεσιών δεν υπάγονται στα μπλοκάκια, ο εν λόγω μάλιστα αδυνατεί να έχει κρυφά έσοδα όπως κατα κόρον ισχυρίζεται το συνάφι σου που μισεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, και δοξάζει το δημόσιο κοπροσκυλαριό - με τις αρκετές εξαιρέσεις φυσικά που χρόνια τώρα επιβεβαιώνουν τον κανόνα- διότι τα όλα έσοδά του βεβαιώνονται με εκκαθαρίσεις. Λοιπόν πάρε μολύβι και χαρτί. Ακκαθάριστα 12500 μειον ΤΕΒΕ κλπ.εξοδα όπως έγραψα 6900 ,  6900 χ 26%=1794. Συν 55% προκαταβολη ( πέρυσι δεν είχε, ούτε παρακρατήσεις έχει, σεμινάριο φορολογικό άλλη φορά)  2781. Βαλε και 650 φόρο επιτ/τος σύνολο  3431φόρος.

 

 

Ο Συνταξιούχος του δημοσίου κλπ. οργανισμών,  μέσος συνταξιούχος - τα βλέπουν όλοι οι συνάδελφοι-  απο τα 16900 ακκαθάριστα 22% ( όχι 26) 3718, μείον 2100 με αποδείξεις 1618 ( τίποτα για τον επαγγελματία  το κάθαρμα που δεν  θέλει ή δεν μπορεί να γλύφει τα κομματόσκυλα πασης φύσεως και τις κλαδικές δεξιές και αριστερές  για να βολευτεί και να τρουπώσει). Μειον παρακρατηση φόρου  περίπου 355 συν υπολ/πο απο εισφορά αλληλεγγύης  κάτω απο 400 φόρος.

 

Αυτή είναι η ''δίκαιη'' φορολόγηση χρόνια τώρα, και ποιοί συνεργάστηκαν με τους πάσης φύσεως λοποδήτες του δημοσίου εντός και εκτός αν έχετε ακούσει κάτι περί διαπλοκής  και όχι μόνο θα σας βοηθήσει. Και να γνωρίζετε ότι δεν επιθυμούμε να σας συναγωνιστούμε στην προπαγάνδα και το ψεύδος, συνεχίστε μόνος σας  αυτά για τώρα γιατί έχουμε και.....δουλειές.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

 

Προσδοκίες έχουμε όλοι.

Εγώ ας πούμε θα ήθελα η κυβέρνηση που σχηματίστηκε το Γενάρη το αργότερο μέχρι το τέλος Φλεβάρη να έχει υπογράψει ένα διάταγμα και να λέει:

 

«Όλες οι μετοχικές επιχειρήσεις κηρύσσονται ιδιοκτησία του κράτους. Τα μέλη της διοίκησης και οι διευθυντές των μετοχικών εταιρειών, καθώς και όλοι οι μέτοχοι που ανήκουν στις τάξεις των πλουσίων οφείλουν παραδώσουν όλες τις μετοχές στην κρατική τράπεζα. Τα κρατικά δάνεια, εξωτερικά και εσωτερικά, ακυρώνονται (σβήνονται). Τα συμφέροντα των μικρών ομολογιούχων, καθώς και των κατόχων κάθε είδους μετοχών, δηλαδή των κατόχων που ανήκουν στις εργαζόμενες τάξεις του πληθυσμού, εξασφαλίζονται ολοκληρωτικά».

 

Θα ήθελα να έχει κρατικοποιήσει όλες τις τράπεζες και να έχει ξηλώσει τις διοικήσεις τους, να έχει ξηλώσει τη διοίκηση της ΤτΕ και να έχει στείλει το Στουρνάρα στο σπίτι του. Το ίδιο και τη Σαββαϊδου και τον Σπυρόπουλο και όλους τους διοικητές δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Αυτά όμως χρειάζονται ένα λαό ενημερωμένο αποφασισμένο και έτοιμο.

 

Μόνο έτσι θα άλλαζε η κατάσταση λέω εγώ.

 

 

 

Αμάάάάάάάάάάάάάν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Γιάννη αυτό δεν είναι προσδοκία  

Αυτό είναι Σοβιετία 

Σαν αυτή που ανέτρεψαν οι κομουνισταράδες της και μετά έγιναν μεγιστάνες και αυτοκράτορες.

Οι δε "Πρώτη φορά Αριστερά"  της ΠΑΣΟΚΑΣ και Μνημονιακής Παναρίτη (τώρα το ανακάλυψαν και τους βρώμισε ? και μόνο αυτήν έχουν) , την Μέρκελ , τον Ολάν , και το Αμερικανάκι τον Λιού ΓΛΥΦΟΥΝ.

Γιατί δεν πάνε στον Ραούλ Κάστρο να τους λύσει το Πρόβλημα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών έγραψε ο άνθρωπος ,αλλά του φταίνε οι μισθωτοί και πήρε το ακραίο παράδειγμα του 50-ρη Δ.Υ.

 

ο ype έγραψε ξέρουμε ποιος απέκρυβε εισοδήματα τόσα χρόνια.  στο τέλος προσπάθησε να το μαζέψει.

 

και οι 2 όμως έχουν ένα "κοινό" σημείο ,αναφέρονται σε κάποιον λογαριασμό που πρέπει να πληρωθεί.

 

Τι είναι όμως αυτός ο λογαριασμός ,ποιος τον λογάριασε ,που πήγαν τα χρήματα κανείς δεν ρώτησε.

 

Για αυτό η τρόικα ,ξέρει τι λέει και προπάντων τι κάνει...το έγραψα παραπάνω.

 

Ακούστε και οι 2,

 

η φοροδιαφυγή του μικρού ,έτρεχε μέσα στο σύστημα και ήταν ο μόνος τρόπος επιβίωσης ενάντια στα μεγαθήρια .

 

αφού έτρεχε μέσα στο σύστημα δημιουργούσε ζήτηση και δουλειές και άρα γίνονταν και μισθός κοκ.

 

Οσα όμως φεύγανε αυτούσια ,άντε γεια...

 

τι λέει η τρόικα? όλοι μισθωτοί με 400 ευρώ ,για να μην τρώγεστε. εξού και το κίνητρο των 9.100 

 

παρεξήγηση.....

 

σε ότι με αφορά αναφερόμουν στον λ/σμό του πολιτικού κόστους που προκύπτει από την εφαρμογή της συγκεκριμένης φορολογικής πολιτικής.

Θεωρώ ότι και η δημοσίευση στην οποία απάντησα στο ίδιο αναφερόταν υπαινισσόμενος ότι θα πληρώσει το πολιτικό κόστος ο σύριζα για τις φορολογικές πολιτικές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και νομίζω δεν έπεσα έξω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αμάάάάάάάάάάάάάν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Γιάννη αυτό δεν είναι προσδοκία  

Αυτό είναι Σοβιετία 

Σαν αυτή που ανέτρεψαν οι κομουνισταράδες της και μετά έγιναν μεγιστάνες και αυτοκράτορες.

Οι δε "Πρώτη φορά Αριστερά"  της ΠΑΣΟΚΑΣ και Μνημονιακής Παναρίτη (τώρα το ανακάλυψαν και τους βρώμισε ? και μόνο αυτήν έχουν) , την Μέρκελ , τον Ολάν , και το Αμερικανάκι τον Λιού ΓΛΥΦΟΥΝ.

Γιατί δεν πάνε στον Ραούλ Κάστρο να τους λύσει το Πρόβλημα ?

 

Δεν το έγραψα τυχαία.

είναι απόσπασμα από το διάταγμα που υπέγραψε ο Λένιν το φλεβάρη του 1918.

Τα υπόλοιπα ασχολίαστα δεν περιμένω να συμφωνήσουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

 

Ο Συνταξιούχος του δημοσίου κλπ. οργανισμών,  μέσος συνταξιούχος - τα βλέπουν όλοι οι συνάδελφοι-  απο τα 16900 ακκαθάριστα 22% ( όχι 26) 3718, μείον 2100 με αποδείξεις 1618 ( τίποτα για τον επαγγελματία  το κάθαρμα που δεν  θέλει ή δεν μπορεί να γλύφει τα κομματόσκυλα πασης φύσεως και τις κλαδικές δεξιές και αριστερές  για να βολευτεί και να τρουπώσει). Μειον παρακρατηση φόρου  περίπου 355 συν υπολ/πο απο εισφορά αλληλεγγύης  κάτω απο 400 φόρος.

 

Αυτή είναι η ''δίκαιη'' φορολόγηση χρόνια τώρα, και ποιοί συνεργάστηκαν με τους πάσης φύσεως λοποδήτες του δημοσίου εντός και εκτός αν έχετε ακούσει κάτι περί διαπλοκής  και όχι μόνο θα σας βοηθήσει. Και να γνωρίζετε ότι δεν επιθυμούμε να σας συναγωνιστούμε στην προπαγάνδα και το ψεύδος, συνεχίστε μόνος σας  αυτά για τώρα γιατί έχουμε και.....δουλειές.

 

 

 

 

 

μην εκτίθεσαι άλλο.

όλοι οι λογιστές ξέρουν ότι ο φόρος είναι  αυτός που προκύπτει πριν τον συμψηφισμό παρακρατημένων και άλλων απαιτήσεων που μπορεί να έχει και συμψηφίζονται στην εκκαθάριση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δεν το έγραψα τυχαία.

είναι απόσπασμα από το διάταγμα που υπέγραψε ο Λένιν το φλεβάρη του 1918.

Τα υπόλοιπα ασχολίαστα δεν περιμένω να συμφωνήσουμε.

 

Γιάννη εγώ ζώ στην τωρινή πρώτη παρουσία 

Αν αυτά ενδέχεται να γίνουν στην Δευτέρα παρουσία η οποία δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει , και αν θα υπάρξει πότε θα υπάρξει , δεν με ενδιαφέρουν.

Οσο για τον Λένιν 

Ωραία , πολύ ωραία τα διέταξε , μονον που αντεξαν για μόλις 2 γενιές  και εντελώς διαστρεβλωμένα και κακοποιημένα.

Και βεβαίως μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου άν μου υποδείξεις μια χώρα απο την οποία πέρασε ο υπαρκτός-ανύπαρκτος σοσιαλισμός και αυτή πρόκοψε .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Με ξάφνιασες......

Που τον ξέρεις εσύ τον Τσακνιά;

Ναι ήταν γυναίκα του. Ο Δήμος "έφυγε" τον περασμένο Νοέμβρη

 

 Έτσι, για να μη με θεωρείς προβλέψιμο...... :)

 

Δυστυχώς Γιάννη δεν έχω την πολυτέλεια να παρακολουθώ και τις δράσεις του ΚΚΕ, ωστόσο ουδέν κρυπτόν υπό του γούγλη.... Είδα ότι ήταν ενεργό στέλεχος, τα υπόλοιπα συμπερασματικά. Οπότε έτσι εξήγησα πως και γιατί "υπερασπίζεσαι" συριζαίο στέλεχος.

 

Τα συλληπητήριά μου για την απώλεια (φίλος;  ).

 

 

Πάμε πάλι από την αρχή και δεν θα επανέλθω γιατί φαίνεται σαν  να υπερασπίζομαι το σύριζα ενώ έχω ήδη δηλώσει πως έχει χάσει το παιχνίδι αφού μπαίνει σε κουβέντα με τους "θεσμούς" και ότι θα ήθελα να έχει ήδη υπογράψει ένα διάταγμα που να ξηλώνει όλο το μνημονιακό κράτος. Προσπαθώ να πω ότι αφ' ενός σε μια τέτοια "κόντρα" θα είσασταν όλοι αντίθετοι, αφ' ετέρου ότι δεν είναι δυνατόν λογιστές, υποτίθεται ενήμεροι και γνώστες της σχετικής νομοθεσίας να ζητάτε ευθύνες από λάθος πρόσωπα.

Θα σας παραθέσω το σκεπτικό της ερώτησης του  Κ.Μητσοτάκη που περιέχει τελικά και την νομική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται ο εκτελεστικός βραχίονας του φορολογικού μηχανισμού.

 

 

 

Σας παρέθεσα παραπάνω το link αλλά προφανώς δεν το διαβάσατε.

 

Όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν στο πλαίσιο της διαδικασίας είσπραξης των φόρων  (έκδοση εγκυκλίων, προγραμματισμός μηχανογραφικών συστημάτων, κλπ) είναι ευθύνη της ΓΓΔΕ.

 

Οι υπουργοί έχουν μόνο την ευθύνη της νομοθέτησης.

 

Κι εγώ θα ήθελα ήδη να έχουν νομοθετήσει την αλλαγή του φορολογικού συστήματος ώστε να γίνει δίκαιο και να μην  γδέρνει τους πιο φτωχούς όμως αυτό είναι μονομερής ενέργεια.

 

Πόσοι από εσάς θα στηρίζατε μια τέτοια επιλογή και θα αντέχατε τις συνέπειες ?

 

Διαφωνώ ότι έπρεπε να παραιτηθεί. Όλα τα άλλα έπρεπε να έχει ξηλώσει γιατί αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ όταν λέει πως δε γίνεται αλλαγή πολιτικής μέσα στην ΕΕ.

 

Δε φαντάζεστε τι ζητάνε και που παρεμβαίνουν.

 

Εχουν θέσει ζήτημα και στις αλλαγές του υπουργείου παιδείας θεωρώντας τις μονομερείς ενέργειες παρόλο που δεν έχουν δημοσιονομικό ενδιαφέρον.  Ακόμη και στο θέμα της παραγωγής τσίπουρου από τους μικρούς παραγωγούς έχουν ζητήσεις να υπάρξει παρέμβαση, να απαγορευτεί η παραγωγή και η διακίνησή του.

 

Το ότι θα επικαλούσες κείμενο δεξιού (και όχι όποιου κι όποιου δεξιού) για να τεκμηριώσεις θέση σου, να σου πω την αλήθεια, δεν το περίμενα..... Από τη μία παραθέτεις Λένιν, από την άλλη Μητσοτάκη... Κυριάκο........ Πως το έλεγε ο άλλος μωρέ, O tempora o mores......... :)

 

Στο ρεζουμέ...

 

Τα ξέρουμε αυτά Γιάννη. Είναι πολύ βολικό όμως να κρυφτεί πίσω από μια αράδα διατάξεων για να αποτάξει την ευθύνη από πάνω της. Είναι αναπληρώτρια υπουργού, είναι πολιτική προϊσταμένη της Σαββαίδου, όφειλε να έχει κάνει ενέργειες. Αντ' αυτού,

 

Η Αναπληρώτρια υπουργός ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης (31 Ιουλίου), για να μην επηρεαστεί η πορεία των εσόδων, αλλά και επειδή το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετους τους θεσμούς. Συνεπώς, η παράταση που θα δοθεί δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης.

 

Δεν τα λέω εγώ Γιάννη, αυτή τα λέει. Μόνη της. Με τους συμβούλους της.

 

Ένα (ακόμα) πρόβλημα του υπουργείου της (το ότι δεν έχει ανοίξει το σύστημα έγκαιρα) το μεταφέρει στις πλάτες των φορολογουμένων και των φοροτεχνικών με προσχηματικούς λόγους. Και ενώ είναι ζήτημα του υπουργείου, δεν δίνει λύση, αλλά λέει "αυτό είναι κι άμα σας αρέσει". Για όνομα, οι δηλώσεις νομικών είναι ακόμα κάτω και έχουμε Ιούνιο!!!!!

 

Αλλά, αν ξεχάσει μια εταιρία να στείλει μια δήλωση, έστω και μια μέρα, είναι 500€, στη δεύτερη 1000€, στην τρίτη κ.ο.κ. Αυτοί που έχουν καθυστερήσει τόσο, ευθύνη δεν φέρουν..?? Και μη μου πεις από ποιον τη ζητάς αυτή την ευθύνη, από όλους.

 

Να στο πω κι αλλιώς, αφού, όπως λες, δεν είναι ευθύνη της, γιατί δεν παραπέμπει στην Σαββαίδου, αλλά αντ' αυτού κάνει δηλώσεις σχετικά; Να σου υπενθυμίσω ότι ο Θεοχάρης παλιά δήλωνε αναρμόδιος, καθώς ήταν μόνο εκτελεστικό όργανο, εφάρμοζε ότι διέταζε το υπουργείο. Παρέπεμπε δλδ στους πολιτικούς του προϊσταμένους......

 

Όπως και να έχει, δεν θεωρώ ότι φέρει αποκλειστική ευθύνη, σαφώς, ωστόσο ως πολιτική προϊσταμένη φέρει μερίδιο της ευθύνης και μάλιστα (κατ' εμέ) σημαντικό. Θα την δικαιολογούσα, αν είχε κάνει κάποια (όχι όλες και όχι απαραίτητα να παραιτηθεί) ενέργεια από αυτές που προανάφερα. Επιλέγει όμως να συνεχίσει την τακτική των προκατόχων της, στρουθοκαμηλήζοντας και θεωρώντας υποχείρια τους λογιστές-φοροτεχνικούς, οι οποίοι πρέπει να χορεύουν μόνιμα με τον ρυθμό που παίζει το υπουργείο.

 

Διαφωνώ ότι έπρεπε να παραιτηθεί. Όλα τα άλλα έπρεπε να έχει ξηλώσει γιατί αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ όταν λέει πως δε γίνεται αλλαγή πολιτικής μέσα στην ΕΕ.

 

Να μην παραιτηθεί Γιάννη μου... Να σεντράρει όμως αυτούς που φταίνε. Να τους πηδήξει όλους όρθοιους για να δουλεύει η γαμοεφαρμογή στην ώρα της. Να κάνει κάτι. Να μη λέει μαλακίες.

 

Όσο για το άλλο με το ΚΚΕ και την αλλαγή πολιτικής μέσα στην ΕΕ, μιλάμε για το ΚΚΕ, για ένα κόμμα το οποίο έχει ως σκοπό την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και εν γένει της οργάνωσης της κοινωνίας όπως την γνωρίζουμε σήμερα, συμμετέχοντας το ίδιο ενεργά στην παρόν πολιτικό σύστημα και προσπαθεί μέσα από αυτό να το ανατρέψει, έτσι...????? Δεν έχω χάσει κάτι, ε...????

 

Δεν διαφωνώ, απλά, αυτός που τα βγάζει αυτά τα τσιτάτα, να το γυρίζει, μη το κρατάει μόνο για τη πάρτη του.

 

Αν η αποτελεσματικότητα μετριέται στην εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου, ξαναλέω, αρμόδια είναι η ΓΓΔΕ.

Δεν νομίζω όμως ότι αυτοί που ψήφισαν συριζα ήθελαν αποτελεσματικότητα σ' αυτό κι ας μην ήξεραν τι τους περιμένει με την εφαρμογή του 4172.

Αλλαγή πολιτικής ήθελαν και αλλαγή του νόμου αλλά ταυτόχρονα δε θέλουν και μονομερείς ενέργειες. (τρικυμία)

Κι αυτή είναι και η ευθύνη του συριζα που τους άφησε να πιστεύουν ότι αυτό γίνεται.

 

Κι εγώ συμφωνώ να μην αρχίσει τα "λυπάμαι αλλά δεν συμφωνούν οι θεσμοί" αλλά να στείλει τους θεσμούς από ‘κεί που ήρθαν και να τ΄αλλάξει όλα.

Να είστε εκεί να τη στηρίξετε όμως κι όχι να αρχίσετε τα περί μονομερών ενεργειών

 

Ούτε αυτά είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών.

πχ για τις βεβαιώσεις ΙΚΑ ψάξτε το Ροβέρτο που επίσης έπρεπε να έχει πάει σπίτι του αλλά τότε θα φωνάζανε όλοι ότι ο συριζα διώχνει τους ικανους (?) και διορίζει τους "ημέτερους"

 

Αν και δεν απευθύνεσαι σε μένα εδώ, λέω να αναπτύξω λίγο την κουβέντα μας.

 

Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε, γιατί έχουμε διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Πλήρως αποδεκτό. Ωστόσο, δεν ξέρω πως εσύ και το ΚΚΕ έχουν ερμηνεύσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Η διαδεδομένη άποψη είναι "αλλαγή πολιτικής εντός ευρώ". Αν στείλει τους θεσμούς από κει που ήρθαν, πάμε εκτός ΕΕ, κάτι που δεν το θέλει η πλειοψηφία (δημοκρατία δεν έχουμε..??). Οπότε δεν είναι επιλογή αυτή, όσο και να την θέλουμε. Οπότε δεν μπορούμε να στηρίξουμε.

 

Συμφωνώ απόλυτα ότι ο robert έπρεπε να είχε πάει σπίτι του καιρό τώρα...... και αυτός και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι.....

 

Επίλογος:

Το μόνο σίγουρο είναι πως στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.

Ψάξτε ποιός είναι ο λύκος γιατί εμείς είμαστε τα πρόβατα.

Τουλάχιστον να ξέρουμε ποιος και γιατί μας κυνηγά κι όχι να τα βάζουμε με το τσοπανόσκυλο

 

Σωστό. Το διακύβευμα. Είμαστε σε πόλεμο και τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Θα συμφωνήσω και εδώ.

 

Επουσιώδες το ζήτημα που συζητάμε, αλλά όχι αμελητέο θα έλεγα. Θα βοηθούσε (πολυεπίπεδα) όλοι να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλιώς, χάνεις και στη διαπραγμάτευση (αν πιστεύεις σ' αυτή), και στην κοινωνική συνοχή, και στην επιτυχή υλοποίηση του προϋπολογισμού, και στις μεταρρυθμίσεις κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...