Jump to content

Δυτική Ελλάδα: Λογιστής υπεξαίρεσε 150.000 ευρώ απο χρήματα των πελατών του για την εφορία...


Recommended Posts

Προφυλακιστέος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Ηλείος λογιστής Η.Δ., μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του, που εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως Ηλείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί από την Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Πύργου, από το 2014.


Η υπόθεση που εμπλέκεται ο Ηλείος λογιστής, αφορά την υπεξαίρεση χρημάτων πελάτων έναντι των υποχρεώσεων τους προς την Εφορία, σε βαθμό κακουργήματος με το ποσό να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.


 


Το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, από άνδρες της Ασφάλειας Πύργου, και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος για τις φυλακές Κορυδαλλού.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η μεταγωγή του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα.


 


 


Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι η πρώτη φορά. Όπως και δεν είναι το μόνο επάγγελμα που διαμεσολαβεί σε διακινήσεις σημαντικών ποσών. Αλλά κακά τα ψέματα οι περισσότεροι που το κάνουν αυτό δεν τα έχουν στείλει στην Ελβετία, τα έχουν φάει σε τζόγο ή γυναίκες... Και είναι σχετικά απίθανο να έχουν και περιουσία για να σωθεί ο πελάτης.

 

Εγώ στους πελάτες μου τους λέω ότι πρέπει  να με ελέγχουν μια στο τόσο, τουλάχιστον σε επίπεδο πληρωμών. Στην πράξη είτε: α) τα πληρώνουν μόνοι τους - που το λατρεύω β) είτε με πρήζουν με αποδείξεις κάθε 3 και λίγο - οπότε τους στέλνω στην κατηγορία (α) σιγά σιγά γ) είτε με εμπιστεύονται τυφλά. Μόνο το α) για μένα είναι η σωστή επιλογή. Το β) είναι δυσλειτουργικό και το γ) ρισκάρει ο πελάτης χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Πληρωμές θα κάνουν οι ίδιοι ή οι υπάλληλοί τους. Όποιος λογιστής αναλαμβάνει πληρωμές με μετρητά πελάτη ή δέχεται καταθέσεις στον λογαριασμό του από τον πελάτη, κακώς πράττει.

 

Δεν μας έφταναν όλα, θα πρέπει να κάνουμε και απολογισμό εισπράξεων-πληρωμών. Έμμεσες τεχνικές ελέγχου, για την όρεξη.... θέλει κανείς;

 

Δεν αποκλείεται να σας ζητήσει και ο πελάτης σας, "διευκόλυνση", "Έλα μωρέ, μια εξυπηρετησούλα κάνε μου, πλήρωσε το φόρο και στα δίνω σε μερικές μέρες...." ... και να σας χρωστά.

 

Μια είναι η λύση: Κύριο πελάτες, πληρώστε μόνοι σας τις υποχρεώσεις σας, αν ζορίζεστε στην ουρά της τραπέζης, μέσω internet... Αν ζορίζεστε γενικώς, βαζελίνη Άρπα Κόλα...

Link to comment
Share on other sites

Μόνο μία λύση υπάρχει και αυτή είναι μονόδρομος για μένα.

 

Ενημέρωση (αποστολή ταυτότητας πληρωμής) του πελάτη με Email ή Fax και υποχρέωση καταβολής από τον ίδιο, χωρίς μεσολάβηση εμού στα χρήματα πελατών.

 

Με αυτό τον τρόπο έχω αποδεικτικό πότε τον ενημέρωσα και αυτός μετά ας κάνει κουμάντο στην τσέπη του.

Δεν μπαίνω σε συζητήσεις του τύπου:  α μου τα έστειλες αργά, δεν πρόλαβα κλπ ή μα εγώ σου τα έδωσα δεν το θυμάσαι;

Link to comment
Share on other sites

Όλα είναι θέμα συμφωνίας. Αν πληρώνεσαι καλά, αν από τον ίδιο λογαριασμό μπαίνουν και βγαίνουν τα χρήματα προς πληρωμές δημοσίου, γιατί να έχεις θέμα με τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου. (Απλά συμφωνώ ότι λόγω κίνησης του λογαριασμού να βαρέσεις το καμπανάκι, αλλά μέχρι εκεί.)

 

Έχω καλό φίλο συνάδελφο που δεν πληρώνει ούτε σε έναν πελάτη του ούτε μισό ευρώ. Δεν το έκανε αναίμακτα και συνεχώς αντιμετωπίζει γκρίνια. Εγώ από την άλλη το βλέπω ως μια εξτρά υπηρεσία που δεν με πειράζει να την κάνω αν πληρώνομαι για αυτό. Ο φίλος μου έχει το κεφάλι του (πιο) ήσυχο, εγώ έχω περισσότερους πελάτες (μιλάμε κατά συντριπτική πλειοψηφία για Β' βιβλία προφανώς, στο Γ' σπανίζει)... Γενικά κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις με αυτές τις αποφάσεις - ειδικά όταν ο ανταγωνισμός (η πλειοψηφία των συναδέλφων) το κάνει και συνήθως δεν πληρώνεται για αυτό.

 

Θέμα με τον χαρακτηρισμό ταμίας δεν έχω πάντως. Συνήθως αυτοί που εκφράζουν τέτοιους χαρακτηρισμούς είναι και αυτοί που έχουν έλλειψη πελατών... Όλοι θα θέλαμε να δουλεύουμε με έδρα το σπίτι μας, με μοναδική ενασχόληση τη συμβουλευτική λογιστική και την επίβλεψη λογιστηρίων 10 μεγάλων επιχειρήσεων και να βγάζουμε καλά λεφτά με έξοδα μόνο τις βενζίνες. Αλλά δεν είναι τόσο απλό για όλους. Και η αγορά των Β' είναι αδυσώπητη τολμώ να πω.  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...