Προς το περιεχόμενο

Κατάθεση Αγωγής Λογιστών στο ΣτΕ κατά του Ελληνικού Δημοσίου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πραγματοποιήθηκε  εχθές  η προγραμματισμένη συνάντηση με την κ.Καυμενάκη και παραδόθηκαν οι εξουσιοδοτήσεις που είχαν συγκεντρωθεί έως σήμερα απο  τα  άτομα  που  είχαν  ολοκληρώσει  την διαδικασία  της  υπογραφής  της  εξουσιοδότησης  και  της  πληρωμής  της  αμοιβής  του  δικηγόρου.

Υπάρχουν  ακόμη  αρκετοί  συνάδελφοι  που  δεν  έχουν ολοκληρώσει  την  διαδικασία  και  αναμένουμε  την  αποστολή  εκ  μέρους  τους  των σχετικών  εγγράφων.
 

Τέθηκε ως στόχος να κατατεθεί η Αγωγή  το  αργότερο  εως το Πάσχα.

Προυπόθεση είναι να συγκεντρωθούν τα 100 άτομα που θέσαμε ως όριο για να προχωρήσουμε.

Από την στιγμή που θα παραδώσουμε και τις υπόλοιπες εξουσιοδοτήσεις θα απαιτηθεί μια εβδομάδα για να κατατεθεί η Αγωγή στο ΣτΕ.

Συνεπώς κρίνεται επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούμε όλοι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Παρακαλούμε όσους συναδέλφους έχουν λάβει τα επανειλημμένα mail & sms που έχουν σταλεί και έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα από συναδέλφους να σπεύσουν να αποστείλουν τις εξουσιοδοτήσεις και να φροντίσουν την κατάθεση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται στο ενημερωτικό έως την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 weeks later...

Παραδόθηκαν  την  Παρασκευή 3 Απριλίου 48 εξουσιοδοτήσεις στην κ.Καυμενάκη προκειμένου να ολοκληρώσει την καταγραφή των συμμετεχόντων στα δικόγραφα της Αγωγής.


Στόχος είναι να κατατεθούν και τα δύο ( 2 ) δικόγραφα στο ΣτΕ έως τις 17 Απριλίου ώστε να λάβουν αριθμό κατάθεσης και να υποβληθεί το αίτημα για τον ορισμό ΄΄πιλοτικής δίκης΄΄ το συντομότερο δυνατόν.


Θα μας παραδοθεί και ένα προσχέδιο μετά το Πάσχα το οποίο θακοινοποιηθεί στην Ομάδα και θα ενημερωθούν (μέσω mail ) και οι συνάδελφοι που δεν μετέχουν στην Ομάδα του F/B.



Καλούνται όσοι από τους συναδέλφους δεν έχουν διεκπεραιώσει την πληρωμή της αμοιβής του Δικηγορικού Γραφείου στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται στο ενημερωτικό να ολοκληρώσουν την διαδικασία άμεσα.


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑς ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ονομαζομαι Χρυσικος Δημητρης

και επικοινωνω μαζι σας γιατι δεν βλεπω το ονομα μου στην 2η λιστα, ενω στην 1η υπαρχει.

στην τελευταια ηλεκτρονικη μας επικονωνια ειχα βεβαιωθει οτι ολα εινα οκ.

παρακαλω ενημερωστε με εαν συμβαινει κατι.

 

ευχαριστω εκ των προτερων

Καλο Πασχα, Καλη Ανασταση να εχουμε

υγεια-ευτυχια σε ολον τον κοσμο

 

καλη συνεχεια

 

Δημηρτης Χρ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλημέρα  κ.Χρυσικέ 

 

     

                    Οι    λίστες  που  αναρτώνται  αφορούν  τις  εξουσιοδοτήσεις   που  παραδόθηκαν  στον  δικηγόρο  μας  κ.Χρυσανθάκη   στα  δύο  ραντεβού  που  πραγματοποιήθηκαν   για  τον  σκοπό  αυτό  στις  18/3  &  3/4  , προκειμένου  να  συμπεριληφθούν  στο  δικόγραφο   της  Αγωγής.

 

                   Η  δική  σας  εξουσιοδότηση  έχει  ήδη  παραδοθεί  από  το  πρώτο  ραντεβού  στις  18/3 ( όπως  αναφέρθηκε  και  στην  ανακοίνωση  και  την  δημοσιοποίηση  της  σχετικής λίστας).

 

                   Καλή  Ανάσταση ,ψυχική  και  πνευματική  με   υγεία .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο κάποιοι συνάδελφοι( παρά τις δύο αναρτήσεις που έγιναν στις 18/3 και στις 3/4 ) να αναρωτιούνται αν οι εξουσιοδοτήσεις που έχουν στείλει έχουν παραδοθεί στον δικηγόρο μας παραθέτω την πλήρη λίστα των εξουσιοδοτήσεων που έχουν έως τώρα παραδοθεί για να αποσαφηνισθεί το θέμα.

 

Εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν για να προχωρήσουμε.
Υφίστανται 5 συνάδελφοι που δεν έχουν στείλει ακόμη τις εξουσιοδοτήσεις και 6 συνάδελφοι που δεν έχουν τακτοποιήσει ακόμη την κατάθεση της αμοιβής του δικηγόρου.
Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι έχουν εκκρεμότητες και έχουν ειδοποιηθεί από τους συναδέλφους ( mail , τηλεφωνήματα ,sms, inbox ) να σπεύσουν να τις τακτοποιήσουν γιατί θα πρέπει να καταβληθεί η αμοιβή στο δικηγορικό γραφείο πριν κατατεθεί η Αγωγή στο ΣτΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 month later...

To δικόγραφο της Αγωγής είναι έτοιμο προς κατάθεση και ένα θέμα που απομένει να αποφασίσουμε είναι ο προσδιορισμός του ποσού της αποζημίωσης για την βλάβη που έχουμε υποστεί.


Η βλάβη την οποία υφιστάμεθα από τις μη νόμιμες πράξεις και παραλείψεις του Ελληνικού Δημοσίου έχει κυρίως ηθικό χαρακτήρα.



Δεν θα πρέπει βεβαίως να παραβλέπεται η υλική διάσταση, η οποία συνδέεται με τα πολυάριθμα εμπόδια που συναντάμε καθημερινά κατά την εκτέλεση της εργασίας μας, όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες υποχρεωθήκαμε να καταβάλλουμε εξ ιδίων πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε εντολείς μας, λόγω σφαλμάτων που έγιναν εξαιτίας των δυσλειτουργιών , αλλά και τις δαπάνες στις οποίες υποχρεούμαστε να υποβληθούμε για να αντεπεξέλθουμε στις εξωπραγματικές και εξοντωτικές απαιτήσεις του φορολογικού συστήματος.


Όμως, πρωτεύοντα για εμάς χαρακτήρα έχει η ηθική διάσταση του ζητήματος και η εξαθλίωση των όρων και συνθηκών υπό τους οποίους καλούμαστε να ασκήσουμε το επάγγελμά μας, ιδίως τα τελευταία έτη, από το 2012 μέχρι σήμερα.


Υπάρχει μια ιδέα από μέλη της Ομάδας ώστε αν τελικά επιδικαστεί το οποιοδήποτε ποσό ως αποζημίωση να δηλώσουμε δημόσια ότι θα το διαθέσουμε για κοινωφελείς σκοπούς ή όπου αλλού αποφασίσουμε.


Παρακαλώ να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι ώστε να προκύψει μια απόφαση και να κατατεθεί η Αγωγή στο ΣτΕ εντός της εβδομάδος.


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα  είναι   έτοιμα  ώστε  αύριο  Παρασκευή  29  Μαϊου  να  κατατεθεί  η  Αγωγή  κατά  του  Ελληνικού  Δημοσίου  στο  ΣτΕ.

 

Μόλις  κατατεθεί   θα  αναρτηθεί  και  σε  αυτή  την   δημοσίευση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατατέθηκε την Παρασκευή 29 05 2015 στο Διοικητικό  Πρωτοδικείο  Αθηνών  από  τον  δικηγόρο  κ.Χαράλαμπο Γ.Χρυσανθάκη  και  την  συνεργάτη  του  κ.Ελένη-Μαρία Φ.Καυμενάκη  το  δικόγραφο  της  Αγωγής  των Λογιστών-Φοροτεχνικών εναντίον  του  Ελληνικού  Δημοσίου με Γενικό  Αριθμό   Κατάθεσης  10899/2015.

 

Το  σκεπτικό  της  Αγωγής  είναι ότι το Ελληνικό  Δημόσιο  με τις πράξεις  και  παραλείψεις  του  παρεμβαίνει  στην  άσκηση  του  επαγγέλματός  μας  υποχρεώνοντας  μας να  εργαζόμαστε  υπό συνθήκες  αδικαιολόγητα   δυσμενείς ,κατά  παράβαση  όχι  μόνο  των   άρθρων 5 παρ.1 και 22 Συντ. και 57 Α.Κ  αλλά και των  άρθρων 1 και 31  παρ.1  και 2 του  Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων  της  Ε.Ε με τα οποία  διασφαλίζεται  το δικαίωμα  σε  εργασία  υπό  συνθήκες  αξιοπρέπειας ,με  σεβασμό  στην  ασφάλεια  και την  υγεία.

 

Το σύστημα   Τaxis  άρχισε να δέχεται δηλώσεις για τις δηλώσεις του  φορολογικού  έτους 2014 στις 15 Μαΐου 2015, 103  ημέρες μετά τη νόμιμη έναρξη της προθεσμίας. Τούτο δε χωρίς να αλλάξει η προβλεπόμενη καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου, αφήνοντας δηλαδή μόλις 1,5 μήνα για την υποβολή περίπου 6.000.000 δηλώσεων φυσικών προσώπων και 240.000 δηλώσεων νομικών προσώπων, ενώ μάλιστα εφαρμόζονται για πρώτη φορά νέες διατάξεις και χρησιμοποιούνται νέα έντυπα.

 

Για  το τρέχον έτος ,σειρά ζητημάτων παραμένουν μέχρι σήμερα ανεπίλυτα  ή σε αναμονή νέων διευκρινίσεων, ώστε για το μεγαλύτερο μέρος των φορολογούμενων να εξακολουθεί να είναι ανέφικτη η υποβολή δήλωσης και να συσσωρεύεται ο αριθμός των εκκρεμών δηλώσεων ακόμη πιο κοντά στην καταληκτική ημερομηνία. Αποτέλεσμα θα είναι, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, η υπερφόρτωση του συστήματος και οι συνεχείς διακοπές στη λειτουργία του.

 

Όποια δε προσπάθεια εκ μέρους μας να μην συσσωρεύσουμε την δουλειά μας την τελευταία στιγμή, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, εξαιτίας του ότι οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσης των δηλώσεων (ερμηνευτικές εγκύκλιοι, οδηγίες για νέα έντυπα, απαιτούμενες ενέργειες των οργάνων του  Υπουργείου  για προ-συμπληρωμένα πεδία, όπως  τόκοι καταθέσεων, επιδοτήσεις Ο.Α.Ε,Δ, , έναρξη του συστήματος κ.λπ.) δεν πληρούνται,  με  ευθύνη  του  Υπουργείου  Οικονομικών.

 

Αποτέλεσμα  αυτής  της  κατάστασης  είναι  να βιώνουμε διαστήματα τεράστιας αγωνίας και φόρτου, εισπράττοντας επιπλέον και την ανάλογη ,συχνά δικαιολογημένη, πίεση των πελατών και εργοδοτών μας.

 

Η  βλάβη την οποία υφιστάμεθα από τις μη νόμιμες  πράξεις και παραλείψεις  του  Ελληνικού  Δημοσίου αλλά και η ασύμμετρη και αναποζημίωτη  επίρριψη σε εμάς  υποχρεώσεων σχετιζομένων με την επιδίωξη  του  γενικότερου δημοσίου συμφέροντος  έχει  κυρίως  ηθικό  χαρακτήρα  χωρίς να παραβλέπεται η  υλική  διάσταση  η οποία  συνδέεται  με τα πολυάριθμα  εμπόδια  που  συναντάμε  καθημερινά  κατά  την εκτέλεση  της  εργασίας  μας όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες υποχρεωθήκαμε  να  καταβάλλουμε  εξ ιδίων  πρόστιμα  που  επεβλήθησαν σε  εντολείς  μας ,λόγω  σφαλμάτων  που  έγιναν εξαιτίας  των  δυσλειτουργιών ( καθυστέρηση  έκδοσης εγκυκλίων-αδυναμία  υποβολής  στο  Taxis  κ.λ.π) αλλά και  στις  δαπάνες που  υποχρεούμαστε  να  υποβληθούμε ( σεμινάρια-βιβλία-αναβαθμίσεις software  κ.λ.π)  για να ανταπεξέλθουμε  στις εξωπραγματικές και  εξοντωτικές   απαιτήσεις  του  φορολογικού συστήματος( το  έτος  2012  εκδόθηκαν  212 ΠΟΛ,το  2013  286 ΠΟΛ  ,το 2014 258 ΠΟΛ  και  ήδη  το  2015 88  ΠΟΛ  ενώ  από  το  2012  έως  σήμερα  έχουν  ψηφιστεί  45  τουλάχιστον νόμοι  με διατάξεις φορολογικού  περιεχομένου ).

 

Την  ηθική βλάβη που  μας έχουν προκαλέσει οι παράνομες  πράξεις και παραλείψεις  καθώς  και η άμεση επιβολή  σε εμάς  υποχρεώσεων προς  όφελος του γενικού  δημόσιου  συμφέροντος προσδιορίζουμε  στο ποσό  των 5.000,00  euro  για  τον  κάθε  ένα  από  εμάς.

 

Την  Αγωγή  υπογράφουν  110  συνάδελφοι  από  όλη   την  Ελλάδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω μία απορία ;

Γιατί ποτέ δεν έχουμε κάνει απεργία??

Και η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να την κάνουμε μέσα από τα γραφεία μας δουλεύοντας κανονικά απλά δεν θα στείλουμε καμία δήλωση (φπα, εισοδήματος) καμία προσωρινή δήλωση παρακρατούμενων φόρων,ούτε συγκεντρωτικές καταστάσεις ( γενικά ότι έχει σχέση με το taxis) μέχρι να δικαιωθούμε και να καθορίζουμε επιτέλους εμείς τις προθεσμίες κάθε είδους δηλώσεων,,,

Κανένας δεν το έχει σκεφτεί αυτό??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

Επειδή το συζήταγα με κάποιο συνάδελφο πρόσφατα έξω από το Υπουργείο τις προάλλες ...

 

Οποτε βγεί η απόφαση και άν δικαιωθούμε και επιδικασθεί ποσό αποζημίωσης , πρώτα θα καλύψω όλα τα πρόστιμα που έχουν έρθει (και συνεχίζουν να έρχονται το τελευταίο 15ημερο) και το υπόλοιπο (άν μείνει) θα το κάνω δωρεά.

 

Πρός το παρόν , κάνω συλλογή διπλοτύπων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...