Jump to content

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Νοεμβρίου της Διαδικτυακης Ομαδας Παρεμβασης λογιστων


Recommended Posts

Κάλεσμα της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Νοεμβρίου

 

7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και ΩΡΑ 13:30

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου του 2014, χιλιάδες λογιστές από όλη την Ελλάδα συγκεντρωθήκαμε και ενώσαμε τη φωνή μας μαχόμενοι για την επίλυση μιας αλυσίδας προβλημάτων που ταλανίζουν όχι μόνο τον κλάδο μας, αλλά και  όλους τους φορολογούμενους πολίτες. 

Σήμερα 8 μήνες μετά, εμείς οι λογιστές ακούσιοι αποδέκτες της απόγνωσης της κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη φορολογική αφαίμαξη της από την κυβέρνηση, κλείνουμε πάλι τα γραφεία μας, βγαίνουμε και πάλι στο δρόμο. 

Η Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να  καλέσει για μια ακόμα φορά όλους τους συναδέλφους, τους τοπικούς συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τους επαγγελματικούς φορείς, συλλόγους,  και  επιμελητήρια εμπόρων βιοτεχνών, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να συστρατευτούμε όλοι σε ένα κοινό μέτωπο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές στην φορολογία του εισοδήματος και της περιουσίας, καθώς και την κατάργηση κάθε έκτακτης φορολόγησης και χαρατσιού. 

Αλλαγές που να ανταποκρίνονται και να συμβαδίζουν με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών της χώρας σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και τις συνταγματικές επιταγές.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την φορολόγηση πλασματικών εισοδημάτων μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης ή την μικρή ακίνητη περιουσία – ΕΝΦΙΑ, δύο εκατομμυρίων ανέργων, χαμηλά αμειβόμενων εργαζόμενων καθώς και υπερχρεωμένων αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών και εμπόρων.

Έχουμε εμπλακεί λόγω της φύσης της δουλειάς μας χωρίς καν να ρωτηθούμε, στον ιμάντα μεταβίβασης της κρίσης και των ολέθριων συνεπειών της κρατικής χρεοκοπίας στις πλάτες των πολιτών της χώρας. Αναπληρώνουμε  τις υπηρεσίες που παρείχαν οι  Δ.Ο.Υ, ΚΕΠ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και άλλοι φορείς του δημοσίου, δυσχεραίνοντας τις πραγματικές μας εργασίες και υποχρεώνοντας τον βαριά φορολογούμενο πολίτη να καταβάλλει τίμημα για παροχές που δικαιούται δωρεάν από το κράτος. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, καθώς μετατραπήκαμε σε άμισθους δημόσιους υπαλλήλους, (διότι σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση των κεντρικών φορολογικών και ελεγκτικών υπηρεσιών όπως επιτάσσουν τρόικα και κυβέρνηση), η πίεση που ασκείται είναι εξοντωτική με τον καθημερινό μπαλτά των προστίμων πάνω από το κεφάλι μας. 

Εργαζόμαστε  σε συνθήκες μεγάλης πίεσης  με τραγικό αποτέλεσμα να πεθαίνουν άδικα και να ασθενούν βαριά συνάδελφοι μας, λες και βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο. Καλούμαστε σε καθημερινή βάση να ερμηνεύσουμε και να διαχειριστούμε νομοθετικές αλλαγές και πρωτοβουλίες, προχειρογραμμένες ή και κακομεταφρασμένες, τις οποίες  ακόμα και οι συντάκτες τους αδυνατούν να ερμηνεύσουν.

Τα πιο πρόσφατα  επεισόδια σ΄αυτόν τον τραγέλαφο νομοθετημάτων και ερμηνευτικών, τα μέτρα για την απόδοση του ΦΠΑ κατά την είσπραξη ή την πληρωμή, η φορολόγηση των παροχών σε είδος που ανακοινώνονται πρωί, τροποποιούνται μεσημέρι και ξανά αλλάζουν το βράδυ. 

Κυβέρνηση, υπουργείο και ΜΜΕ δημιουργούν πολύ θόρυβο γύρω από τον νέο αυτό ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ, ψευδόμενοι για την δήθεν μετάθεση του χρόνου  απόδοσής του. Αποκρύπτουν το τεράστιο διαχειριστικό κόστος, το ανεξέλεγκτο της διαδικασίας, τον πολλαπλασιασμό των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, αυτό ακριβώς που θέλουν να αποφύγουν. Αγνοούν η ηθελημένα ξεχνούν πως λόγω της οικονομικής κρίσης, και της έλλειψης ρευστότητας, η αγορά λειτουργεί με μεταχρονολογημένες επιταγές, γεγονός που από μόνο του αναιρεί το οποιοδήποτε όφελος από την υπαγωγή σε αυτό το καθεστώς. Αν πραγματικά ήθελαν να δώσουν πραγματική «ανάσα» ρευστότητας στις αποκλεισμένες από το τραπεζικό δανεισμό μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ας μείωναν τους συντελεστές ΦΠΑ με παράλληλη αύξηση των δόσεων απόδοσης του φόρου. Τελικά μήπως αυτό που δεν μας λένε, είναι ότι αυτό το δήθεν ανακουφιστικό μέτρο δεν είναι παρά ο προπομπός της επερχόμενης από 1/1/2015 αναγκαστικής λογιστικής παρακολούθησης κάθε είδους απαιτήσεων και υποχρεώσεων όλων των επιχειρήσεων μηδενός εξαιρουμένου, με την εφαρμογή των Λογιστικών προτύπων;

   

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών εμφανίζουν έναν ολόκληρο κλάδο τους λογιστές φοροτεχνικούς υπόλογους  ανεπαρκείς και οκνηρούς, ακριβώς γιατί θέλουν να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες για το αλαλούμ που έχουν δημιουργήσει με τεράστιες και εν πολλοίς ανεφάρμοστες αλλαγές στο φορολογικό τοπίο. Με ένα TAXIS ανίκανο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοίκησης, η οποία μας προτρέπει και με επίσημες ανακοινώσεις να εργαζόμαστε τις μεταμεσονύχτιες ώρες!!!  Με έναν όμως κοινό παρονομαστή: 

Την ένταση και την κλιμάκωση της φορολογικής αφαίμαξης σε βάρος κύρια των αδυνάτων, με τον εκμηδενισμό του αναγκαίου αφορολόγητου. 

Την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26 και 22%, με μόνιμες «έκτακτες» εισφορές και τέλη και με την φορολόγηση ανύπαρκτων εισοδημάτων (τεκμήρια) κ.α. χωρίς φοροαπαλλαγές, χωρίς δικαιολογία...ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ!!

Φυσικά, ούτε λόγος  για την σύλληψη μεγάλων εισοδημάτων (ακόμα και με τεκμήρια) που όλοι γνωρίζουμε που βρίσκονται, όπως επίσης γνωρίζουμε πως με  σωρεία χαριστικών ρυθμίσεων συγκεκριμένοι κλάδοι  συνεχίζουν να φοροαποφεύγουν ή να υποφορολογούνται.

Σταθήκαμε από την αρχή δίπλα στην μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στενάζουν κάτω από πολιτικές εξόντωσης και φτωχοποίησης όχι γιατί είμαστε φιλάνθρωποι, αλλά γιατί είμαστε κι εμείς τμήμα τους, γιατί αγωνιζόμαστε, πορευόμαστε, τραγουδάμε «για να σμίξουμε τον κόσμο».

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!!!

Γι αυτό βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 13.30, και καλούμε όλους τους συλλόγους, τις ενώσεις, τις ομοσπονδίες και τα επαγγελματικά επιμελητήρια να συμμετάσχουν σε αυτή την κινητοποίηση

Για να απαιτήσουμε…

-Την απόσυρση των διατάξεων του άρθρου 39β του ΦΠΑ, (απόδοση κατά την είσπραξη και πληρωμή) το οποίο εξυπηρετεί συγκεκριμένες κατηγορίες συναλλασσόμενων με το δημόσιο (φαρμακευτικές-εκδοτικές), και όχι την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Τεχνηέντως μάλιστα αποκρύπτει την επερχόμενη κατάργηση των απλογραφικών βιβλίων με την επερχόμενη ψήφιση νέου νόμου για τα Λογιστικά πρότυπα, οδηγώντας  σε επιπλέον κατακόρυφη αύξηση του διαχειριστικού κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

-Την κατάργηση του καθεστώτος της μηνιαίας – τριμηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών –προμηθευτών προμηθευτών, και επαναφορά αυτού σε ετήσια βάση με όριο τα 300€. Την κατάργηση της υποβολής μηδενικών δηλώσεων Φ.Μ.Υ. (και λοιπών δηλώσεων εισοδήματος-ΦΠΑ), οι οποίες το μόνο που επιφέρουν είναι επιπλέον διαχειριστικό κόστος και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

-Την κατάργηση όλων των «προσωρινών» χαρατσιών και έκτακτων φόρων (τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης). Την κατάργηση του αντισυνταγματικού και φοροεισπρακτικού ΕΝΦΙΑ, και  φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας βασισμένης στην πραγματική αξία των ακινήτων.

-Επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για τις απογραφές των μικρών επιχειρήσεων με διατήρηση των απαλλασσόμενων επαγγελμάτων, και δυνατότητα εκπρόθεσμων διακοπών με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης της δραστηριότητας.

-Την θέσπιση αφορολόγητου ορίου (τουλάχιστον ίσου με το αντίστοιχο όριο της φτώχειας όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ), με ισχύ για όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως της ιδιότητας τους (μισθωτοί-ελεύθεροι επαγγελματίες). Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και των τεκμηρίων για όλα τα φυσικά πρόσωπα, με  καθολική εφαρμογή του πόθεν όχι μόνο του έσχες. Απόσυρση της διάταξης περί εξόφλησης τιμολογίων πάνω από 500€ μέσω τραπέζης και διατήρηση του παλαιού καθεστώτος. Παρακράτηση φόρου στα τιμολόγια παροχής σε ποσά άνω των 1.000,00 ευρώ.

-Μια σταθερή φορολογική νομοθεσία με ορίζοντα 10ετίας, χωρίς ασάφειες και που δεν θα χρήζει διευκρινιστικών εγκυκλίων Κατάργηση των ν.4172/2013, 4174/2013, 4223/2013, για ένα φορολογικό σύστημα, χωρίς χαράτσια αλλά και παραθυράκια «φοροαποφυγής» συγκεκριμένων κλάδων επιχειρήσεων όπως εφοπλιστικές, εκδοτικές, ασχολούμενες με την ενέργεια κ.ο.κ.

-Την κατάργηση των βαρύτατων προστίμων που αφορούν ΑΠΔ και καταστάσεις ΣΕΠΕ 

-Όχι στην συνυπευθυνότητα του λογιστή, την συναυτουργία και την ποινικοποίηση της δουλειάς μας. Κατάργηση του  κώδικα δεοντολογίας λογιστών και δημιουργία εκ νέου ενός πλαισίου άσκησης του επαγγέλματός μας με απόλυτους όρους διασφάλισης της αξιοπρέπειας. Όχι στο καθεστώς των εξετάσεων, και της δήθεν «πιστοποίησης» η οποία προωθείται κεκλεισμένων των θυρών, επιμένοντας πως οι σπουδές το πτυχίο και η επαγγελματική εμπειρία είναι τα κριτήρια για το δικαίωμα εργασίας των νόμιμα απασχολουμένων. 

dopl.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να καλέσουμε και όλους τους άλλους,που μπορούν να συμβάλλουν στην όλη προσπάθεια,ενώσεις ,ΠΟΦΕΕ ,επιμελητήρια κλπ,

όλοι μαζί θα ακουστούμε καλύτερα.

Αν καλέσουμε κάποιους και αρνηθούν ,καλό είναι να τους ονοματίσουμε,έτσι για την τάξη..............Επίσης φρόνημο θα είναι αυτή η συνενόηση να

γίνεται  απο πρίν ...............

Link to comment
Share on other sites

Να καλέσουμε και όλους τους άλλους,που μπορούν να συμβάλλουν στην όλη προσπάθεια,ενώσεις ,ΠΟΦΕΕ ,επιμελητήρια κλπ,

όλοι μαζί θα ακουστούμε καλύτερα.

Αν καλέσουμε κάποιους και αρνηθούν ,καλό είναι να τους ονοματίσουμε,έτσι για την τάξη..............Επίσης φρόνημο θα είναι αυτή η συνενόηση να

γίνεται  απο πρίν ...............

 

Γιάννη καλημέρα. Έχει σταλλεί e-mail σε όλους του συλλόγους και στα επιμελητήρια. Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τη Διαδικτυακή, όποιος είναι καθαρός και δεν έχει άλλες βλέψεις, θα έρθει. Τι άλλη συννενόηση να κάνουμε;

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη καλημέρα. Έχει σταλλεί e-mail σε όλους του συλλόγους και στα επιμελητήρια. Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τη Διαδικτυακή, όποιος είναι καθαρός και δεν έχει άλλες βλέψεις, θα έρθει. Τι άλλη συννενόηση να κάνουμε;

Ειρήνη γειά σου.Καταλαβαίνεις τι εννοώ και τι είναι το καλό για τον κλάδο,απο κει και πέρα όλοι πλέον κρινόμαστε,επίσης στην εποχή της τεχνολογίας

και της συναδελφικότητας ,αφου εννοείται όλοι αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό ,δεν είναι δύσκολο να σηκώσει κάποιος το τηλέφωνο και να μιλήσει 

με κάποιον ,εν όψη του κοινού σκοπού και αν ο άλλος δεν ..................ας τον ονομάσουμε ,για να ξέρουμε τι ρόλο παίζει ο καθένας και τι πράττει.

Ετσι ξεκαθαρίζει και το θολό τοπίο.

Link to comment
Share on other sites

Ειρήνη γειά σου.Καταλαβαίνεις τι εννοώ και τι είναι το καλό για τον κλάδο,απο κει και πέρα όλοι πλέον κρινόμαστε,επίσης στην εποχή της τεχνολογίας

και της συναδελφικότητας ,αφου εννοείται όλοι αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό ,δεν είναι δύσκολο να σηκώσει κάποιος το τηλέφωνο και να μιλήσει 

με κάποιον ,εν όψη του κοινού σκοπού και αν ο άλλος δεν ..................ας τον ονομάσουμε ,για να ξέρουμε τι ρόλο παίζει ο καθένας και τι πράττει.

Ετσι ξεκαθαρίζει και το θολό τοπίο.

 

Όχι δεν καταλαβαίνω. Στάλθηκαν e-mail. Δεν το κάνει κάποιος σύλλογος -αν και θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει - , αλλά η Διαδικτυακή.Τώρα αν κάποιοι θίγονται, ποσώς με αφορά. Ο καθένας μπορεί να πάρει τα γαλόνια του, και ας τα κάνει ότι θέλει. Και ναι προσωπικά μου κάνει και κόπο και δεν έχω χρόνο να παίρνω τηλέφωνα. Μπορεί να μην βγαίνουμε όλοι στα κανάλια, αλλά έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε...

 

Υστ. Το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει καιρό τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν καταλαβαίνω. Στάλθηκαν e-mail. Δεν το κάνει κάποιος σύλλογος -αν και θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει - , αλλά η Διαδικτυακή.Τώρα αν κάποιοι θίγονται, ποσώς με αφορά. Ο καθένας μπορεί να πάρει τα γαλόνια του, και ας τα κάνει ότι θέλει. Και ναι προσωπικά μου κάνει και κόπο και δεν έχω χρόνο να παίρνω τηλέφωνα. Μπορεί να μην βγαίνουμε όλοι στα κανάλια, αλλά έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε...

 

Υστ. Το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει καιρό τώρα.

Ειρήνη μου αιρέσεις............αλλά ουσιαστική δουλειά δεν γίνεται έτσι,επίσης πιστεύω οτι δεν θίγεται κανείς και αν είναι κα΄ποιος που ξέρεις οτι θίγεται καλό είναι να τον ονομάσεις.

Η προσπάθεια είναι καλή ,μόνο και μόνο που ταρακουνάει τα νερά ,αλλά πιστεύω δεν φτάνει απο μόνη της.Η ισχύς εν τη ενώσει ,είναι απαραίτητη τώρα..................

Link to comment
Share on other sites

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 7/11/14 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Απο το πρακτορειο μας πληροφορησαν οτι για 7/11 το λεωφορειο θα κοστισει 1200 ευρω (αυτο σημαινει, οτι αν ειναι γεματο θα μας κοστισει περιπου 24 ευρω το ατομο, πανε ελα) και για οσους θα ηθελαν διανυκτερευση 60 ευρω το δικλινο . Οι τιμες του ξενοδοχειου ειναι ακριβοτερες απο την αλλη φορα γιατι εχει μαραθωνιο στην Αθηνα 9/11 . Για αυτο πρεπει να σπευσουμε, να κλεισουμε, γιατι μετα οι τιμες θα ειναι ακομα πιο ακριβες. Μπορειτε να απευθυνεστε στο πρακτορειο Thessaloniki Tours και στην κυρια Σοφια στο τηλεφωνο 2310223282


Link to comment
Share on other sites

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 7/11/14 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Απο το πρακτορειο μας πληροφορησαν οτι για 7/11 το λεωφορειο θα κοστισει 1200 ευρω (αυτο σημαινει, οτι αν ειναι γεματο θα μας κοστισει περιπου 24 ευρω το ατομο, πανε ελα) και για οσους θα ηθελαν διανυκτερευση 60 ευρω το δικλινο . Οι τιμες του ξενοδοχειου ειναι ακριβοτερες απο την αλλη φορα γιατι εχει μαραθωνιο στην Αθηνα 9/11 . Για αυτο πρεπει να σπευσουμε, να κλεισουμε, γιατι μετα οι τιμες θα ειναι ακομα πιο ακριβες. Μπορειτε να απευθυνεστε στο πρακτορειο Thessaloniki Tours και στην κυρια Σοφια στο τηλεφωνο 2310223282


Link to comment
Share on other sites

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 7/11/14 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Απο το πρακτορειο μας πληροφορησαν οτι για 7/11 το λεωφορειο θα κοστισει 1200 ευρω (αυτο σημαινει, οτι αν ειναι γεματο θα μας κοστισει περιπου 24 ευρω το ατομο, πανε ελα) και για οσους θα ηθελαν διανυκτερευση 60 ευρω το δικλινο . Οι τιμες του ξενοδοχειου ειναι ακριβοτερες απο την αλλη φορα γιατι εχει μαραθωνιο στην Αθηνα 9/11 . Για αυτο πρεπει να σπευσουμε, να κλεισουμε, γιατι μετα οι τιμες θα ειναι ακομα πιο ακριβες. Μπορειτε να απευθυνεστε στο πρακτορειο Thessaloniki Tours και στην κυρια Σοφια στο τηλεφωνο 2310223282


Link to comment
Share on other sites

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 7/11/14 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Απο το πρακτορειο μας πληροφορησαν οτι για 7/11 το λεωφορειο θα κοστισει 1200 ευρω (αυτο σημαινει, οτι αν ειναι γεματο θα μας κοστισει περιπου 24 ευρω το ατομο, πανε ελα) και για οσους θα ηθελαν διανυκτερευση 60 ευρω το δικλινο . Οι τιμες του ξενοδοχειου ειναι ακριβοτερες απο την αλλη φορα γιατι εχει μαραθωνιο στην Αθηνα 9/11 . Για αυτο πρεπει να σπευσουμε, να κλεισουμε, γιατι μετα οι τιμες θα ειναι ακομα πιο ακριβες. Μπορειτε να απευθυνεστε στο πρακτορειο Thessaloniki Tours και στην κυρια Σοφια στο τηλεφωνο 2310223282

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...