Jump to content
 • 0

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για 5000 ανέργους 25-66 ετών. Μας κοροϊδεύουν;


Question

Παρόλο που διάβασα πολλά και ποικίλα σχόλια στο θέμα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, είπα να γράψω εδώ την ιστορία μου, μήπως και γίνει μάθημα για την ελληνική πραγματικότητα. Ξέρω ότι πολλοί συνάδερφοι έπαθαν τα ίδια και χειρότερα ή ότι μπορεί να έχω εγώ άδικο.

 

Μπαίνω λοιπόν στο site του ΟΑΕΔ από τα πρώτα λεπτά που άνοιξε και προσπαθώ να στείλω μία και μοναδική αίτηση. Μετά από πολλά "no data pages" καταφέρνω να φτάσω στην οθόνη με τα στοιχεία. Εκεί βλέπω πέντε αστεράκια. "Έχετε εταίρους..." και τα 4 πεδία για το υφιστάμενο προσωπικό. Με τα ζόρια τα συμπληρώνω. Δεν υπήρχε πουθενά άλλο απαιτούμενο πεδίο. Φυσικά υπήρχαν κι άλλα πεδία, αλλά θεώρησα ότι αφορούν μεγαλύτερες επιχείρησεις ή πιο εξειδικευμένες. Αν είχα την "πολυτέλεια" ενός συστήματος που δούλευε φυσιολογικά, θα τα έβλεπα όλα. Προχωρώ λοιπόν και η αίτηση παίρνει Αρ. Πρωτοκόλλου. Επειδή αρχίζουν να με ζώνουν τα φίδια ότι πουθενά δεν ανέφερα πόσους εργαζόμενους θέλω, το αναφέρω στα σχόλια.

 

Κατά τις 3 ξαναμπαίνω και βλέπω ότι προστέθηκε η επισήμανση "Προσοχή, το πόσες θέσεις θέλετε είναι απαραίτητο". Πώς είναι απαραίτητο όταν η φόρμα δεν το απαιτεί; Τα απαιτούμενα πεδία ήταν αυτά που δεν σε άφηναν να προχωρήσεις. Μα ποιος έφτιαξε αυτή τη φόρμα και πόσες φόρμες ή αιτήσεις έχει συμπληρώσει στη ζωή του;  Εγώ ξέρω ότι όταν κάτι δεν απαιτείται, είναι συμπληρωματικό στοιχείο, το οποίο κάνει την αίτηση πληρέστερη, αλλά επ' ουδενί δεν είναι λόγος να μην γίνει δεκτή.

 

Παρόλα αυτά, βλέπω ότι μπορώ να την τροποποιήσω. Το κάνω και μου εμφανίζει δύο πεδία. Το πρώτο είναι ο τίτλος του προγράμματος. Είναι συμπληρωμένο. Ωραία. Το δεύτερο είναι η υπηρεσία στην οποία απεύθυνεται. Με αστεράκι (απαιτείται). Αλλά πουθενά λίστα για να επιλέξω την υπηρεσία. Πώς κάνεις τροποποίηση ενός πεδίου που δεν υπάρχει; Εντάξει, λέω, θα το φτιάξουν μέχρι το απόγευμα. Αλλά το απόγευμα είχαμε τη γνωστή κατάληξη με το κλείσιμο του συστήματος.

 

Τώρα βγαίνει ανακοίνωση ότι οι αιτήσεις αυτές δεν θα ληφθούν υπόψιν. Και σκέφτομαι, ποια η αντίδρασή μου;

 

1. Να νιώσω άχρηστος ότι μετά από 20 χρόνια που ασχολούμαι με υπολογιστές δεν μπορώ να συμπηλρώσω μια φόρμα;

2. Να πάω στον ΟΑΕΔ και να αρχίσω να τσιρίζω για να τα ακούσουν οι υπάλληλοι και να εκτονοθώ;

3. Να κάνω μήνυση στους τεχνικούς του ΟΑΕΔ για το άθλιο σύστημα που έφτιαξαν, το οποίο επιπλέον έχουν γεμίσει με άχρηστα εικονιδιάκια και γραφικά περιβάλλοντα που τρώνε πόρους σε σύγκριση με το περσινό σύστημα που ήταν άμεσο και κατατοπιστικό;

4. Να γίνω συνωμοσιολόγος και να σκεφτώ ότι την επιδότηση πήραν είτε οι τυχεροί που ήταν κοντά στους servers του ΟΑΕΔ είτε αυτοί που είχαν "εσωτερική πληροφόρηση";

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Αγαπητέ Kyro

 

Εύχομαι να μην σε κατηγόρησε (έστω να άφησε κάποιο υπονοούμενο στον αέρα) ο πελάτης σου. Αυτό που σε συμβουλεύω είναι να πας να πιείς τα ουζάκια σου γιατί είναι χαρά Θεού, να κάνεις και το μπανάκι σου (εδώ στο Ιόνιο η μέρα είναι κατάλληλη) και να αναλογιστείς αν ο γυαλός είναι στραβός ή εμείς ο λογιστές στραβά αρμενίζουμε. Επειδή λοιπόν εγώ έχω καταλήξει στο δεύτερο, ότι εμείς στραβά αρμενίζουμε, οι λογιστές, τα κλείνω τώρα και πάω κι εγώ να πιώ τα ουζάκια μου για να δω ΚΑΙ το γυαλό στραβό και το βράδυ να δω Εθνικάρα. (Παρεπιπτόντως να σου πω ότι τράβηξα μεγάλο θέμα με τον πελάτη μου γιατί ήθελε 12 θέσεις και στην αρχή αιωρήθηκε κάτι αρνητικό προς το πρόσωπό μου. Είναι όμως έξυπνος άνθρωπος, κατάλαβε τι έγινε και στήριξε την ένστασή μου στέλνοντας επιστολή και στον διευθυντή του ΟΑΕΔ της πόλης αλλά και στα κεντρικά και στον αρμόδιο Υπουργό). 

Link to post
Share on other sites
 • 0

στο δικο μας γραφειο 3 ατομα προσπαθουσαμε να κανουμε αιτηση για το προγραμμα και δεν καταφεραμε ουτε να μπουμε στη σελιδα μολις βαζαμε τους κωδικους μας πεταγε εξω.

 

Απο τις 11:50 εως 16:00 τεσσερις ωρες χαμενες στο ενδιαμεσο ενημερωσα τους πελατες για το τι συμβαινει αλλα αυτο ομως δεν σταματησε να με εξοργίζει και να αισθανομαι και εγω οτι κατι αλλο

 

συμβαινει. Επισης θα ηθελα να ξερω που ειχαν αναρτήσει οτι ανοιγει το προγραμμα? επρεπε να γινουμε μαντες σνοιξε, δεν αξοιξε και σε ποιο σημειο το εχουν καταχωνιάσει?

 

γιαυτο ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΥΖΑΚΙΑ 

Link to post
Share on other sites
 • 0

3 ατομα προσπαθουσαμε να κανουμε αιτηση για το προγραμμα και δεν καταφεραμε ουτε να μπουμε στη σελιδα μολις βαζαμε τους κωδικους μας πεταγε εξω.

 

Απο τις 11:50 εως 16:00 τεσσερις ωρες χαμενες στο ενδιαμεσο ενημερωσα τους πελατες για το τι συμβαινει αλλα αυτο ομως δεν σταματησε να με εξοργίζει και να αισθανομαι και εγω οτι κατι αλλο

 

συμβαινει. Επισης θα ηθελα να ξερω που ειχαν αναρτήσει οτι ανοιγει το προγραμμα? επρεπε να γινουμε μαντες σνοιξε, δεν αξοιξε και σε ποιο σημειο το εχουν καταχωνιάσει?

 

γιαυτο ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΥΖΑΚΙΑ 

 

4 ατομα προσπαθουσαμε να κανουμε αιτηση για το προγραμμα και δεν καταφεραμε ουτε να μπουμε στη σελιδα μολις βαζαμε τους κωδικους μας πεταγε εξω.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Πρώτη και τελευταία φορά έλαβα σε τέτοιο ψευτομπουρδ......οδιαγωνισμό.Είχα πάρει πρωτόκολλο 12"07 και κλασικά δεν είχα συμπληρώσει την θέση. Επειδή πρόκειται για μεγάλη αληταρία και αδικία να σε κόβουν για ένα μαμημένο πεδίο που δεν ήταν εξ αρχής υποχρεωτικό και μετά να το χρησιμοποιούν για να σε κόψουν. Και ενημερώθηκα οτι κάποια στιγμή ο ΓαμΟΑΕΔ έβγαλε ανακοίνωση να συμπληρώσουν το πεδίο οι ενδιαφερόμενοι γιατί υπάρχουν πολλές αιτήσεις χωρίς αυτό.Δηλαδή οι 5.000 πιο γρήγοροι ηλίθιοι κόπηκαν και μπήκαν αυτοί που δεν έπρεπε. Με αυτή την κίνηση της ανακοίνωσης έδειξαν οτι ο διαγωνισμός ήταν λάθος.Έπρεπε να διακοπεί.Επειδή είμαι άνεργος 1,5 χρόνο και το περίμενα το μαμημένο, είχα κάνει και τα σεμινάρια του κώλου στον ΟΑΕΔ. Γι αυτό μάυρη εργασία ρε αλήτες.Δεν θα πάρετε τίποτα από μένα.Έτσι θέλετε.Αλήτες.Κοροιδεύετε τον κόσμο.Εσείς τα προκαλειτε όλα.Την ανεργία,την αδικία, την βία.Όλα εσείς.Μαύρη εργασία.Δεν με νοιάζει για τα ένσημα της ντροπής.Για να έχω ΙΚΑ?χαχαχαχαχαχα.Άσε μας ρε φίλε.11 χρόνια έχω και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Link to post
Share on other sites
 • 0

εγω γνωρίζοντας τα πανδεινα από την προηγουμενη διαδικασια ειχα ενημερωσει τους πελατες μου για το τι θα συμβει και ότι εχουμε απειροελάχιστες πιθανότητες να περαστει η αιτηση και αν γινει το θαυμα και περαστει ότι τα λεφτα θα τα εισπραξουν του αγιου καποτε αφου θα εχουν πληρωσει μπροστα ολες τις εισφορες κανεις μα κανεις δε δεχτηκε και ετσι εχω το κεφαλι μου και τη συνειδηση μου ησυχη!!!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Για  την  αίτηση  Πρόσκληση  που  άνοιξε  σήμερα   ηλικίας 29 έως 64  
«ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»    
Ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο μητρώο ωφελουμένων  ….  

έστειλαν   την  αίτηση  αλλά,  σε  κανέναν   δεν  έβγαλε  απάντηση  ότι  υποβλήθηκε οριστικά  ή  κάτι  παρόμοιο .  να  δεις  που  θα  ξαναστείλουν  πολλοί ,  μπερδεμένοι ,  και  θα  τους  βγάλουν εκτός

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...