Προς το περιεχόμενο
  • 0

Έγκριση Υπαγωγής σε πρόγραμμα Υποψηφίου ΝΕΕ ΟΑΕΔ. ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ?


kemmo

Ερώτηση

καλησπερα σας, πριν λιγους μηνες συνεταξα ενα business plan για την συζηγο μου για την συμμετοχη της σε ενα προγραμμα του οαεδ, "επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία" (1ο λινκ παρακατω).

εντελει πηραμε την προεγκριση, στην συνεχεια εγιναν εκ μερους μας ολες οι απαραιτητες ενεργειες (εναρξη δραστηριοτητας της συζυγου, εγγραφη σε οαεε- επιμελητηριο, μισθωση επαγγελματικου χώρου για το γραφείο κλπ) και ειμασταν στην φαση επιλογης του απαραιτητου εξοπλισμου για το γραφειο. το κυριο και βασικοτερο εξοδο της οπως καταλαβαινετε ειναι η προμηθεια pc/εκτυπωτη/λαπτοπ και εξιδεικευμενων προγραμματων σχεδιασμου (η εγκριθεισα δραση αφορα τον σχεδιασμο εσωτερικων εξωτερικων χωρων 2d/3d)

 

σε σημερινη επικοινωνια της συζυγου με το κπα οαεδ που ανηκουμε, προς μεγαλην εκπληξη μας πληροφορηθηκαμε ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΣ πως ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (γραφεια, υπολογιστης) λες και αυτες οι δαπανες δεν αφορουν την ικανοποιηση του στοχου της πραξης, που αυτος ειναι ο σχεδιασμος μεσω υπολογιστη και παρουσιαση σχεδιων μεσω υπολογιστη.... πριν 2 βδομαδες με την προεγκριση και την συμπληρωματικη εκ μερους μας αιτηση δεν αναφερθηκε τιποτα περι αυτου αν και το θηξαμε και μαλιστα μας ειπαν πως φυσικα και δικαιολογουνται... δεν ξερω τι αλλαξε μεσα σε 10 μερες...

 

παραθετω τα κατωθι λινκ:

 

1. σελιδα ΟΑΕΔ 

www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1783&lang=el

 

2. ΦΕΚ 3194/16-12-2013

www.oaed.gr/images/NEA-ANAKOINWSEIS/DT27122013/b/fekkainotomia.pdf

 

3. ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΑΕΔ

www.oaed.gr/images/NEA-ANAKOINWSEIS/DT27122013/b/prosklhshno9.pdf

 

===============================================================================================================

Άρθρο 8

 

Τεκμηρίωση λειτουργίας – παραστατικά
1. Τεκμηρίωση λειτουργίας
Ως τεκμηρίωση λειτουργίας της επιχείρησης, θεωρούνται οι δαπάνες που είναι απαραίτητες για την ικανοποίηση του στόχου της πράξης, αποδεικνύονται δε σύμφωνα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και παραστατικά που προβλέπει ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων ή ο Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών όπως ισχύει κάθε φορά.
Δαπάνες, όπως: λειτουργικά έξοδα για μίσθωση χώρου, παροχής υπηρεσιών για νομική και λογιστική υποστήριξη, παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κ.λπ.), γραφική ύλη, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές του δικαιούχου καθώς και δαπάνες που αφορούν στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, θεωρούνται ως τεκμηρίωση λειτουργίας της επιχείρησης και πιστοποιούνται με εξοφλημένα τιμολόγια, καταχωρημένα στα επίσημα θεωρημένα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ βιβλία της επιχείρησης ή στις αντίστοιχες κατηγορίες βιβλίων του Κώδικα Φορολογικής  Απεικόνισης Συναλλαγών και συνάδουν με την ικανοποίηση του στόχου της πράξης. Tα εν λόγω τιμολόγια θα πρέπει να αντιστοιχούν σε αξία τουλάχιστον ίση με το εκάστοτε ποσό της επιχορήγησης, μέχρι την ολοκλήρωση της πράξης.
=============================================================================================================
 
το ερωτημα που γεναται ειναι πως η επιχορηγηση για την δραση εινα 10.000 ευρω. δηλαδη την δαπανη παροχης υπηρεσιας του λογιστή, το ενοικιο για ενα μικρο χωρο, το τεβε της και η γραφικη υλη θα φτασει τα 10.000 για 12 μηνες και σε αυτα δεν αναφερουν ρητα τον ορο προμηθεια του αναλογου κατα περιπτωση εξοπλισμου? ειδικα οταν η δραση αφορα την καινοτομια? ημαρτον!
 
αναφερουν βεβαια αποσβεσεις παγιων. μπορουμε να αποσβεσουμε τα παγια εις ολοκληρον (100%) κατα κωδικο παγιου και αξια ως 1200 ή 1500,00 ευρώ μεσα στην χρηση με εγγραφη στα βιβλια απο τον πρωτο μηνα χρησης αυτών? πχ απο 1-8-2014. ωστε με αυτον τον τροπο να δικαιολογησουμε την δαπανη προμηθειας του απαραιτητου κατα περιπτωση εξοπλισμου?
 
 η ερωτηση ειναι αυτη γιατι με τον επιτοπιο ελεγχο του κλιμακιου οαεδ, τον πρωτο μηνα λειτουργιας της επιχειρησης πρεπει να παρουσιασεις εξοφλημενα παραστατικα (ή λογιστικες καταστασεις) υψους 4.000 ευρω με το καλημερα (στο συνολο των 10.000 της ετησιας επιχορηγησης), ποσο που αφορα την 1η δοση του προγραμματος.
 
παρακαλω τα φωτα σας για τον σωστο χειρισμο της υποθεσης!
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 απάντηση σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...