Προς το περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ 

Αθήνα 2/7/2014
Συνάδελφε Συναδέλφισσα,

    Βρισκόμαστε στη μέση της περιόδου που πρέπει να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της δουλειάς μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να διεκπεραιώσουμε όλο αυτό τον κυκεώνα των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, τις νέες υποχρεώσεις για τους παρακρατούμενους φόρους, τις ρυθμίσεις, ακίνητα κλπ. Ήδη από την πρώτη μέρα φαίνεται ότι η ραγδαία αύξηση στις λογιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουμε σε πέρας γίνεται ακόμα πιο επώδυνη από τις δυσλειτουργίες του taxis κάνοντας τη ζωή μας πραγματική κόλαση. Η παράταση που έχει δοθεί για τις φορολογικές δηλώσεις ούτε καν καλύπτουν τις χαμένες μέρες από την «παραίτηση» του Θεοχάρη, την καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας του taxis, την καθυστερημένη ενσωμάτωση των βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων στο σύστημα. Η παράταση εξυπηρετεί μόνο την πίεση για την είσπραξη των φόρων. 

    Ο δικός μας αγώνας συνεχίζεται για δραστική μείωση των άμεσων και έμμεσων φόρων για κατάργηση του Νόμου να σταματήσουν οι κατασχέσεις και η προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο να φορολογούμαστε με βάση τα στοιχεία και με αφορολόγητο που να αρχίζει από το 20.000, να φορολογούνται τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών με 45%.

    Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι στα νομοσχέδια και τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν οδηγήσει σε μείωση των κονδυλίων στους παιδικούς σταθμούς, στην αύξηση του κόστους νοσηλείας και στη δαπάνη των φαρμάκων, η διαδικασία συγχώνευσης και παραπέρα υποβάθμισης των σχολείων και των ΑΕΙ και ΤΕΙ συνεχίζεται, στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις (π.χ. ΔΕΗ) ιδιωτικοποιούνται στα πλαίσια των δεσμεύσεων της κυβέρνησης με την ΕΕ.

    Όσον αφορά τον κλάδο μας και μετά από χρόνια ξαναφέρνουν την διαδικασία των εξετάσεων για την αναβάθμιση των αδειών από την Β στην Α. Μια διαδικασία που την είχε καταργήσει στην πράξη ο αγώνας των συναδέλφων ελ. επαγγελματιών, μισθωτών και φοιτητών. 

    Η πιστοποίηση που έχουν βάλει στα σκαριά σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί το σκοπό την αναβάθμισης ή της εξασφάλισης  της δουλειάς μας αλλά αντίθετα, και στα πλαίσια της λεγόμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος, υλοποιούν εντολές της ΕΕ και προετοιμάζουν το έδαφος της εκχώρησης μεγάλου μέρους της αγοράς των λογιστικών υπηρεσιών σε μεγάλες ελεγκτικές και λογιστικές εταιρείες. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ρόλος που ετοιμάζουν για τους μικρούς ελ. επαγγελματίες λογιστές και τους μισθωτούς είναι μια μισθωτή σχέση εργασίας χωρίς δικαιώματα και συλλ. συμβάσεις, με μισθούς «υποταγμένους στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας».

    Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η λογική του λεγόμενου κώδικα δεοντολογίας του λογιστή φοροτέχνη. Γίνεται ξεκάθαρο ότι το μεγάλο κεφάλαιο έχει διαμορφώσει εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που θα του εξασφαλίσει την απρόσκοπτη διαιώνιση των κερδών του, ξεμπερδεύοντας με τις μικρομεσαίες επιχ/σεις και τους αυτοαπασχολούμενους.  

    Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν δεχόμαστε καμιά αξιολόγηση στη δουλειά μας, πέραν των πτυχίων μας και του καθημερινού αγώνα για να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις των πελατών μας και τις δικές μας.

    Αντιπαλεύουμε κάθε μορφή ιδεολογήματος ότι για τα δεινά που τραβάει ο λαός μας φταίμε εμείς και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και έμποροι (οι πελάτες μας) γιατί δεν κόβουμε αποδείξεις. 

    Εξάλλου με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις που κάνουμε, και τους φόρους που βεβαιώνονται κάθε επαγγελματίας και έμπορος αντιλαμβάνεται ότι το λουκέτο έχει έρθει τόσο κοντά όσο ποτέ άλλοτε.  

    Αποκαλύπτουμε ότι ο κύριος φορέας υλοποίησης όλων αυτών των αντιδραστικών νομοθετημάτων είναι το ΟΕΕ. Σε καμιά περίπτωση δεν έχει αντιταχθεί στο γράμμα και το πνεύμα των νόμων κυβέρνησης και ΕΕ που μας σπρώχνουν εκτός επαγγέλματος.

    Πρόσφατα αποδείξαμε ότι μπορεί ο κλάδος να βρει την περπατησιά του, να βγει στο δρόμο του αγώνα. Κάθε λογιστής πλέον έχει καθαρό ότι μόνο αυτός είναι ο δικός του δρόμος πέρα και έξω από λογικές συνδιαλλαγών και συσκέψεων με τα στελέχη του υπουργείου.

    Ο κοινός αγώνας μικρών λογιστικών γραφείων, μισθωτών λογιστών, μικρομεσαίων ΕΒΕ στη λογική της ταξικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση είναι αυτός που μπορεί να δώσει προοπτική.    

Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014,  12.00 στο ξενοδοχείο Μετροπόλιταν,

στη συνέλευση των αντιπροσώπων του ΟΕΕ.
    

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 64
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

 

 

ΑΘΗΝΑ, 20/09/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ενάντια στις απειλές και στις κατασχέσεις για τα ΧΡΕΗ

1Η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 9.00πμ, ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

            Τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο ΟΑΕΕ για τα χρέη των ασφαλισμένων στο ταμείο είναι κάτι παραπάνω από δραματικά, αντανακλούν την κατάσταση που βιώνουμε. 1 στους 2 ασφαλισμένους (και λογιστές ελ. επαγγελματίες) χρωστάει στον ΟΑΕΕ. 1 στους 2 συναδέλφους δεν έχει επομένως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του. 1 στους 2 συναδέλφους συσσωρεύει οφειλές και προσαυξήσεις χωρίς να έχει οποιαδήποτε δυνατότητα να τις εξοφλήσει (μόνο το 8% έχει κάνει ρύθμιση στο ταμείο). Ακόμα και αυτοί που πληρώνουν τις εισφορές τους θεωρούν απίθανο να καταφέρουν να βρουν κάποια στιγμή στη σύνταξη με την συνεχώς αυξανόμενη συσσώρευση των ελλειμμάτων στο ταμείο.

            Από την άλλη μεριά (με στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης) κάθε μήνα οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία αυξάνονται κατά 1 δις ευρώ. Το «προσωρινό» τέλος επιτηδεύματος έγινε μόνιμος βραχνά για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους. Η επιβολή φόρου 26% μας δείχνει το δρόμο που έχουν ακολουθήσει ήδη 230.000 επιχειρήσεις τα χρόνια της κρίσης. Δηλαδή το δρόμο του λουκέτου. Ο τζίρος ακολουθεί αντίστροφη πορεία από τη φορολογία.

            Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο επάγγελμά μας με την πιστοποίηση, τον κώδικα δεοντολογίας και τις άδειες του φοροτέχνη – λογιστή επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις μας ότι στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ προφανώς δεν είναι η «τάξη» ή η «κατοχύρωση» του επαγγέλματός μας (όπως θέλουν να μας πείσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου) αλλά το ξεσκαρτάρισμα του χώρου από τα μικρά λογιστικά γραφεία προς όφελος των μεγάλων λογιστικών και ελεγκτικών εταιρειών.

            Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση να μας πείσει ότι εμείς φταίμε για την κρίση γιατί κάναμε άσωτο βίο ή γιατί φοροδιαφεύγαμε. Ωστόσο αυτοί που θησαύριζαν πριν την καπιταλιστική κρίση συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Και η ανάπτυξη που επαγγέλλεται η κυβέρνηση θα είναι χτισμένη πάνω στο δικό μας πτώμα, την οποία όμως θα συνεχίσει να καρπώνεται μια χούφτα μονοπωλιακών ομίλων. Στον αντίποδα για εμάς προορίζονται οι απειλές, οι κατασχέσεις, η φυλακή. Τα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ κατά δεκάδες χιλιάδες έρχονται στους συναδέλφους για να μας θυμίσουν ποιος πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό.

            Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει σε κάθε περίπτωση και σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα του κλάδου η προοπτική του αγώνα μας δεν περνά από τη λυκοσυμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων, καμιά παπική ευλογία δεν θα μας ανεβάσει τους τζίρους. Σε καμμιά περίπτωση για εμάς δεν είναι λύση η διαχείρηση της φτώχιας μας. Μόνη συμμαχία για εμάς είναι η κοινωνική συμμαχία ελ. επαγγελματιών, μικρών ΕΒΕ, εργαζομένων, νεολαίας και γυναικών. Η συμμαχία που μόνο αυτή μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

·        Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

·        Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.

·        Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.

·        Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

·        Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

·        Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.

·        Κατάργηση του ν.4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€.

·           Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη “απελευθέρωση” επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 weeks later...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ


 


 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ


 


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, 7.30μμ


ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 3ος ΟΡΟΦΟΣ


 


 


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


 


Συμμετέχουμε στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ


 


1Η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 12.00 το μεσημέρι,


ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


 


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00πμ


ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ


 


 


 


ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ  210 4967006 6944444166


ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ   2109574997 6945931352


ΚΗΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   2108810410 6945261151


ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  2103210777 6977684371


ΤΣΑΜΟΥΤΑΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  2108624188 6942070169


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤE ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Συμμετέχουμε στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ

 

1Η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 12.00 το μεσημέρι,

ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00πμ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

                Τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο ΟΑΕΕ για τα χρέη των ασφαλισμένων στο ταμείο είναι κάτι παραπάνω από δραματικά, αντανακλούν την κατάσταση που βιώνουμε. 1 στους 2 ασφαλισμένους (και λογιστές ελ. επαγγελματίες) χρωστάει στον ΟΑΕΕ. 1 στους 2 συναδέλφους δεν έχει επομένως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του. 1 στους 2 συναδέλφους συσσωρεύει οφειλές και προσαυξήσεις χωρίς να έχει οποιαδήποτε δυνατότητα να τις εξοφλήσει (μόνο το 8% έχει κάνει ρύθμιση στο ταμείο). Ακόμα και αυτοί που πληρώνουν τις εισφορές τους θεωρούν απίθανο να καταφέρουν να βρουν κάποια στιγμή στη σύνταξη με την συνεχώς αυξανόμενη συσσώρευση των ελλειμμάτων στο ταμείο.

                Από την άλλη μεριά (με στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης) κάθε μήνα οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία αυξάνονται κατά 1 δις ευρώ. Το «προσωρινό» τέλος επιτηδεύματος έγινε μόνιμος βραχνά για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους. Η επιβολή φόρου 26% μας δείχνει το δρόμο που έχουν ακολουθήσει ήδη 230.000 επιχειρήσεις τα χρόνια της κρίσης. Δηλαδή το δρόμο του λουκέτου. Ο τζίρος ακολουθεί αντίστροφη πορεία από τη φορολογία.

                Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο επάγγελμά μας με την πιστοποίηση, τον κώδικα δεοντολογίας και τις άδειες του φοροτέχνη – λογιστή επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις μας ότι στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ προφανώς δεν είναι η «τάξη» ή η «κατοχύρωση» του επαγγέλματός μας αλλά το ξεσκαρτάρισμα του χώρου από τα μικρά λογιστικά γραφεία προς όφελος των μεγάλων λογιστικών και ελεγκτικών εταιρειών. Το ΟΕΕ μας βάζει σε διαδικασία εξετάσεων και σεμιναρίων επί πληρωμή σε μόνιμη βάση πλέον.

                Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση να μας πείσει ότι εμείς φταίμε για την κρίση γιατί κάναμε άσωτο βίο ή γιατί φοροδιαφεύγαμε. Ωστόσο αυτοί που θησαύριζαν πριν την καπιταλιστική κρίση συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Και η ανάπτυξη που επαγγέλλεται η κυβέρνηση θα είναι χτισμένη πάνω στο δικό μας πτώμα, την οποία όμως θα συνεχίσει να καρπώνεται μια χούφτα μονοπωλιακών ομίλων. Στον αντίποδα για εμάς προορίζονται οι απειλές, οι κατασχέσεις, η φυλακή. Τα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ κατά δεκάδες χιλιάδες έρχονται στους συναδέλφους για να μας θυμίσουν ποιος πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό.

                Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει σε κάθε περίπτωση και σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα του κλάδου η προοπτική του αγώνα μας δεν περνά από τη λυκοσυμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων. Σε καμιά περίπτωση για εμάς δεν είναι λύση η διαχείριση της φτώχιας μας. Μόνη συμμαχία για εμάς είναι η κοινωνική συμμαχία ελ. επαγγελματιών, μικρών ΕΒΕ, εργαζομένων, νεολαίας και γυναικών. Η συμμαχία που μόνο αυτή μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το φάσμα της ανεργίας δεν χτυπά απλά την πόρτα μας βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας. Οι λογικές διαχωρισμού ελ. επαγγελματιών και μισθωτών ή ανέργων δεν χωρούν πια. Ο σημερινός ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου μπορεί να είναι ο αυριανός άνεργος.

                Η προοπτική δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανάπτυξη αγώνων διεκδικητικών με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, τη γραμμή ρήξης με τους σχεδιασμούς και την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας εργαζόμενων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης (καμία οικογένεια χωρίς φαγητό, φάρμακα, ρεύμα).

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

·         Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.

·         Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

·         Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

·         Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης

·         Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

·         Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.

·         Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.

·         Απόσυρση των Ν.4173/13, Ν.4172/13, Ν4223/13, του κώδικα δεοντολογίας, του αρ. 2 του Ν. 4225 (ΑΠΔ)

·         Κατάργηση  του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

·         Αφορολόγητο όριο, ατομικό στα 20.000 ευρώ και 40.000 οικογενειακό προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 Νοέμβρη είναι ή 7?

 

Ο συνάδελφος Τσαμουλάτος αναφέρεται στη συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής στο πανελλαδικό-πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ  που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, 889 μέχρι στιγμής, πήραν απόφαση συμμετοχής !!!

 

Στις 7 Νοέμβρη συμμετέχει μόνο ο κλαδος μας.

 

Για όποιον συμμετέχει μόνο στου κλάδου μας ένα είναι σίγουρο , ότι ακόμα και τώρα λειτουργεί συντεχνιακά και ατομικιστικά....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι το ΠΑΜΕ αποφάσισε μόνο του να κάνει συλλαλητήριο?  και οι άλλοι δεν κάνουν ή θα κάνουν άλλη μέρα?

 

δεν καταλαβαίνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι το ΠΑΜΕ αποφάσισε μόνο του να κάνει συλλαλητήριο?  και οι άλλοι δεν κάνουν ή θα κάνουν άλλη μέρα?

 

δεν καταλαβαίνω.

 

Ποιοι είναι οι άλλοι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιοι είναι οι άλλοι?

 

δεν υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι ? ΓΣΕΕ ,ΑΔΕΔΥ,ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ. κλπ. αυτοί δεν κάνουν?

 

εάν δεν κάνουν οκ.

 

εάν κάνουν και κάνουν άλλη μέρα κακώς για 2 λόγους.

 

α) θα πουν  τα ΜΜΕ ,στο ΠΑΜΕ ήταν 3 και ο κούκος.   μετά 2 μέρες στην ΓΣΕΕ θα ξαναπούν 3 και ο κούκος.

 

και άλλο την ίδια μέρα μαζί ώστε να πουν "ήταν 6 και 2 κούκοι!" . όπως και να το κάνεις άλλη βαρύτητα έχει.

 

και β) κλείσε ο ένας το κέντρο την Δευτέρα ,κλείσε ο άλλος το κέντρο την Τετάρτη ,θα βγάλουν κάποια απόφαση γενικής απαγόρευσης συγκεντρώσεων με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί "ο 3 και ο κούκος να το κλείνει όποτε θέλει".

 

 

ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι είναι το ΠΑΜΕ . κόμμα? συνδικαλιστική παράταξη? σωματείο?

 

και σε τι αποσκοπούν οι ξεχωριστές μαζώξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι ? ΓΣΕΕ ,ΑΔΕΔΥ,ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ. κλπ. αυτοί δεν κάνουν?

 

εάν δεν κάνουν οκ.

 

εάν κάνουν και κάνουν άλλη μέρα κακώς για 2 λόγους.

 

α) θα πουν  τα ΜΜΕ ,στο ΠΑΜΕ ήταν 3 και ο κούκος.   μετά 2 μέρες στην ΓΣΕΕ θα ξαναπούν 3 και ο κούκος.

 

και άλλο την ίδια μέρα μαζί ώστε να πουν "ήταν 6 και 2 κούκοι!" . όπως και να το κάνεις άλλη βαρύτητα έχει.

 

και β) κλείσε ο ένας το κέντρο την Δευτέρα ,κλείσε ο άλλος το κέντρο την Τετάρτη ,θα βγάλουν κάποια απόφαση γενικής απαγόρευσης συγκεντρώσεων με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί "ο 3 και ο κούκος να το κλείνει όποτε θέλει".

 

 

ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι είναι το ΠΑΜΕ . κόμμα? συνδικαλιστική παράταξη? σωματείο?

 

και σε τι αποσκοπούν οι ξεχωριστές μαζώξεις.

Στη διεκδικηση της μοναδικοτητας, δυστυχως.

Εξ αλλου ενα ειναι το κομμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη διεκδικηση της μοναδικοτητας, δυστυχως.

Εξ αλλου ενα ειναι το κομμα.

 

να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεται

 

ένα είναι το κόμμα το πρωτοπόρο

 

ΚΚΕ
τρία γράμματα
χαραγμένα στους τοίχους των φυλακών
μέσα στις νύχτες της παρανομίας
χαραγμένα στις μάντρες των εργοστασίων
σταθερά δυνατά πάνω απ’ το θάνατο,
εκεί που τρέμει η ρίζα της ανθρώπινης ανάσας
εκεί που ρέει στους δρόμους σαν ποτάμι ο ουρανός,
πρωί με τα πουλιά, με τις σημαίες, με τα φύλλα,
πρωί με την τίμια κραυγή.
 
 
ΚΚΕ
τρία κόκκινα γράμματα –
πολύ πονέσαμε, σύντροφοι,
πολύ ξαγρυπνήσαμε
πολύ μακριά κοιτάξαμε·
από κανέναν δεν το δανειστήκαμε το κόκκινο.
– δικό μας αίμα·
τρία κόκκινα γράμματα
σεμνή υπογραφή του λαού μας
στις λεωφόρους του μέλλοντος
ο δρόμος φεύγει γρήγορα
η Ιστορία δε γυρίζει πίσω.
 
 
ΚΚΕ
σύντροφοι, σύντροφοι, πόσα συντροφικάτα χρόνια
πολλαπλασιασμένα από θυσίες και όνειρα
σε αιώνες
το παρελθόν, το μέλλον, το παρόν,
εσύ κι εσύ, ο εργάτης και ο αγρότης
εσύ κι ο σπουδαστής κι ο εργάτης
σύντροφοι, σύντροφοι,
η Ελλάδα, ο κόσμος,
πλάι-πλάι
ωραία συντροφική φωνή
εδώ, εδώ, εδώ,
με τα πλακάτ, με την ελπίδα, με τα λάβαρα,
οι αγωνιστές παρόντες
κοντά, κοντά, μέσα στον κόσμο
για όλο τον κόσμο.
 
 
ΚΚΕ
πόσα συντροφικάτα χρόνια
πόσοι αιώνες
αντρώθηκες μπροστάρης στους αγώνες
μπροστάρης στις θυσίες
παιδί της Μεγάλης Επανάστασης
παιδί της Ελλάδας
παιδί του 21
γενάρχης της κατοχικής Αντίστασης
αντρώθηκες
μες στα μαρτύρια και στο θάνατο –
σύντροφοι, σύντροφοι,
μαζί, μαζί αντρωθήκαμε,
τραγουδήστε το πάλι:
«ας μη λείψει κανείς»
μαζί, μαζί –
όπως μαζί σηκώσαμε στους ώμους μας
τις γκρεμισμένες πολιτείες
σηκώσαμε τις τσακισμένες πόρτες
σηκώσαμε τη φωτιά.
 
 
Κι εγώ μαζί σας, αντρώθηκα, σύντροφοι,
στις φυλακές, στα κρατητήρια, στα ξερονήσια,
παιδί κι εγώ της Ελλάδας, παιδί του ΚΚΕ,
πολεμώντας μαζί και τραγουδώντας –
ω, σύντροφοι, σύντροφοι,
το πιο τρανό τραγούδι που έμαθα
το πιο πλατύ τραγούδι που έπραξα
το πιο βαθύ τραγούδι που τραγούδησα
ήταν αυτό που τραγουδάω και τώρα
αυτό που τραγουδάμε όλοι μαζί:
ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ,
ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ.

Γιάννης Ρίτσος  ΑΘΗΝΑ, 14.ΧΙ.75

 

 

Αυτό για να μαθαίνει ο PROAKIS την ιστορία σιγά σιγά και να μη μπαίνει σε διλλήματα αν θα είμαστε τρείς ή αν θα είμαστε ο κούκος ή η γαλιάντρα.

 

 

 

 

 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ταλαιπωρη , να με συμπαθας αλλα αν συνεχισουμε να λεμε/λετε τετοιες μ******ες  3 και ο κουκος θα μεινουμε.... και γραφε εσυ ιστοριες για το ΚΚΕ.

 

** σε καμια περιπτωση δεν ειναι προσωπικη επιθεση σε σενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραία και καλά όλα αυτά , αλλά 

 

μήπως κανένας ασχολήθηκε με το τι γράφουν , τι ζητούν , γιατί αγωνίζονται αυτοί που δεν ξέρουμε αν ειναι κόμμα , κίνημα, σωματείο ή 3 και ο κούκος ?

 

να δούμε συμφωνούμε ή διαφωνούμε , να δούμε πρέπει ή δεν πρέπει να αγωνιστούμε για όσα αναφέρουν ?

 

αν λοιπόν συμφωνήσουμε σε κάποια και διαφωνήσουμε σε κάποια άλλα,  ας κάτσουμε να κουβεντιάσουμε και να βρούμε την κοινή πορεία ή αν δεν μας αρέσουν αν δεν συμφωνούμε, τότε να τους βάλουμε Χ και ας τους ξεχάσουμε 

 

νομίζω ότι είναι πιο εποικοδομητικό εκτός αν σκοπός μας είναι να τα απορρίψουμε μόνο και μόνο γιατί απορρίπτουμε τον συγκεκριμένο χώρο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραία και καλά όλα αυτά , αλλά 

 

μήπως κανένας ασχολήθηκε με το τι γράφουν , τι ζητούν , γιατί αγωνίζονται αυτοί που δεν ξέρουμε αν ειναι κόμμα , κίνημα, σωματείο ή 3 και ο κούκος ?

 

να δούμε συμφωνούμε ή διαφωνούμε , να δούμε πρέπει ή δεν πρέπει να αγωνιστούμε για όσα αναφέρουν ?

 

αν λοιπόν συμφωνήσουμε σε κάποια και διαφωνήσουμε σε κάποια άλλα,  ας κάτσουμε να κουβεντιάσουμε και να βρούμε την κοινή πορεία ή αν δεν μας αρέσουν αν δεν συμφωνούμε, τότε να τους βάλουμε Χ και ας τους ξεχάσουμε 

 

νομίζω ότι είναι πιο εποικοδομητικό εκτός αν σκοπός μας είναι να τα απορρίψουμε μόνο και μόνο γιατί απορρίπτουμε τον συγκεκριμένο χώρο 

Γιάννη Καλημέρα

Αφου διευκρινήσω οτι δεν ανήκω σε κανένα κομματικό ή συνδικαλιστικό χώρο , και δεν ελπίζω , δυστυχώς , σε τίποτα απο αυτούς

Θεωρητικώς είναι έτσι όπως όπως τα λές , στην πράξη όμως ?

Ο συγκεκριμένος χώρος, όπως ασφαλώς γνωρίζεις ,  δεν αποδέχεται το...."ας κάτσουμε να κουβεντιάσουμε και να βρούμε την κοινή πορεία ή αν δεν μας αρέσουν αν δεν συμφωνούμε"

Σου λέει

αυτό είναι ...και τέρμα

Οπότε ............... ή μπαίνεις στο μαντρί του , υπάκουος-υπάκουος , ή μένεις απέξω . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημέρα από την ηλιόλουστη Χαλκίδα 

 

υπάρχουν πολλα που μπορεί να πει κανείς 

 

ναι , υπάρχουν ζητήματα που δεν χωρούν συζήτηση, 

 

για  άλλα μπορείς να κουβεντιάσεις 

 

στο λέω εγώ που έχω βγει από το μαντρί 30 χρόνια τώρα 

 

αλλά ας δούμε πρώτα αν αυτά που διαφωνούμε είναι από αυτά που κάνουν τζιζ 

 

(και  δεν μιλάω για να ενταχθούμε στο ΚΚΕ , να μπούμε στο μαντρί όπως λες, αλλά να κατέβουμε και να ενώσουμε και μεις την φωνή μας διεκδικώντας

 

μια καλύτερη ζωή)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημέρα από την ηλιόλουστη Χαλκίδα 

 

υπάρχουν πολλα που μπορεί να πει κανείς 

 

ναι , υπάρχουν ζητήματα που δεν χωρούν συζήτηση, 

 

για  άλλα μπορείς να κουβεντιάσεις 

 

στο λέω εγώ που έχω βγει από το μαντρί 30 χρόνια τώρα 

 

αλλά ας δούμε πρώτα αν αυτά που διαφωνούμε είναι από αυτά που κάνουν τζιζ 

 

(και  δεν μιλάω 

για να ενταχθούμε στο ΚΚΕ , να μπούμε στο μαντρί όπως λες, αλλά να κατέβουμε και να ενώσουμε και μεις την φωνή μας διεκδικώντας

 

μια καλύτερη ζωή)

Συμφωνώ

 

Διαφωνώ . Ο συγκεκριμένος χώρος δεν δέχεται συζήτηση επι των απόψεών του.

 

Δέν είσαι ο μόνος . Και δεν εννοώ εμένα ο οποίος , άν και πέρασα αρκετές φορές απέξω , δέν μπήκα ποτέ.

Και άν όσοι, κάποια στιγμή, μπήκαν , παρέμεναν , τότε ο συγκεκριμένος χώρος θα ήταν σίγουρα πλειοψηφία.

Γιατί βγήκαν ? 

Για να μήν αναφερθώ σε Ιστορικά στελέχη τους που οι ίδιοι τά εχουν εκπαραθυρώσει 

 

Αν το κάνεις πρέπει να ξέρεις , και είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις , οτι θα πρέπει να "φορέσεις το καπέλο τους"

 

Επίλογος 

Για να μήν παρεξηγηθώ

Τις προσωπικές μου απόψεις παραθέτω , δεν απορρίπτω κανέναν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ταλαιπωρη , να με συμπαθας αλλα αν συνεχισουμε να λεμε/λετε τετοιες μ******ες  3 και ο κουκος θα μεινουμε.... και γραφε εσυ ιστοριες για το ΚΚΕ.

 

** σε καμια περιπτωση δεν ειναι προσωπικη επιθεση σε σενα.

 

περιμένω αγωνιωδώς τις απόψεις σου , εκτος αν βάζεις σε όλα τον τίτλο "μ@@@κια" και προχωράς στη ζωή σου κάνοντας το χρέος της άκριτης κριτικής....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περιμένω αγωνιωδώς τις απόψεις σου , εκτος αν βάζεις σε όλα τον τίτλο "μ@@@κια" και προχωράς στη ζωή σου κάνοντας το χρέος της άκριτης κριτικής....

 

Το αλάθητο δεν το έχει κανείς! Και μην προσπερνάς έτσι αγόγγυστα το γεγονός ότι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι αποχώρησαν από τους κόλπους του ΚΕΕ και άλλοι τόσοι δεν μπήκαν καν. Δεν είναι δα όλοι αυτοί ούτε προδότες ούτε οι μόνοι υπεύθυνοι. Η κοινή πορεία δεν βρίσκεται με την αναπαραγωγή των στοίχων του Ρίτσου και τα κόκκινα γράμματα. Η κοινή πορεία και η διεκδίκηση προυποθέτουν διάθεση αμοιβαίας προσέγγισης. 

 

Και γαι να μην παρεξηγηθώ και εγώ

τις προσωπικές μου απόψεις καταθέτω,

βγαλμένες από την μακρόχρονη πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αλάθητο δεν το έχει κανείς! Και μην προσπερνάς έτσι αγόγγυστα το γεγονός ότι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι αποχώρησαν από τους κόλπους του ΚΕΕ και άλλοι τόσοι δεν μπήκαν καν. Δεν είναι δα όλοι αυτοί ούτε προδότες ούτε οι μόνοι υπεύθυνοι. Η κοινή πορεία δεν βρίσκεται με την αναπαραγωγή των στοίχων του Ρίτσου και τα κόκκινα γράμματα. Η κοινή πορεία και η διεκδίκηση προυποθέτουν διάθεση αμοιβαίας προσέγγισης. 

 

Και γαι να μην παρεξηγηθώ και εγώ

τις προσωπικές μου απόψεις καταθέτω,

βγαλμένες από την μακρόχρονη πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια.

Τί να περιμένει να ακούσει κανένας από ...Επιστημονικό συνεργάτη επί των διαπλοκών ?  :D  :D  :D  :D  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αλάθητο δεν το έχει κανείς! Και μην προσπερνάς έτσι αγόγγυστα το γεγονός ότι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι αποχώρησαν από τους κόλπους του ΚΕΕ και άλλοι τόσοι δεν μπήκαν καν. Δεν είναι δα όλοι αυτοί ούτε προδότες ούτε οι μόνοι υπεύθυνοι. Η κοινή πορεία δεν βρίσκεται με την αναπαραγωγή των στοίχων του Ρίτσου και τα κόκκινα γράμματα. Η κοινή πορεία και η διεκδίκηση προυποθέτουν διάθεση αμοιβαίας προσέγγισης. 

 

Και γαι να μην παρεξηγηθώ και εγώ

τις προσωπικές μου απόψεις καταθέτω,

βγαλμένες από την μακρόχρονη πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ειρήνη , θα συμφωνήσω και γω ότι η talepori έχει έναν άλλον ενθουσιασμό 

αλλά κάνοντας την κριτική σου  ή καλύτερα όπως λες καταθέτοντας τις προσωπικές σου απόψεις, λες (κατά την δική μου γνώμη) την μισή αλήθεια 

όπως : 

πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι μπήκαν στο ΚΚΕ, συνέχισαν να είναι στο ΚΚΕ και να αγωνίζονται γιαυτό και κάποιοι πέθαναν με το όνομά του στα χείλη. 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και στον Αντρέα χρωστάω αυτό 

 

Ο καθένας έχει απόψεις αλλά και εμπειρίες 

η δική μου (όχι άποψη αλλά εμπειρία) λέει ότι μπορείς να κουβεντιάσεις για πολλά 

 

και πάρα κάτω 

 

μα αν συμφωνήσεις με αυτά που γράφουν οι συνάδελφοι πάρα πάνω και βγεις να φωνάξεις για αυτά, γιατί θα φορέσεις καπέλο ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και στον Αντρέα χρωστάω αυτό 

 

Ο καθένας έχει απόψεις αλλά και εμπειρίες 

η δική μου (όχι άποψη αλλά εμπειρία) λέει ότι μπορείς να κουβεντιάσεις για πολλά 

 

και πάρα κάτω 

 

μα αν συμφωνήσεις με αυτά που γράφουν οι συνάδελφοι πάρα πάνω και βγεις να φωνάξεις για αυτά, γιατί θα φορέσεις καπέλο ? 

Γιάννη 

Δεν διαφωνώ "κάθετα"

Και εγώ (επειδή είμαι αρκετά "μεγάλο παιδί") έχω εμπειρίες εξ' αιτίας των οποίων έχω διαμορφώσει απόψεις.

Καί Συμφωνώ και εγώ οτι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι μπήκαν και παρέμειναν. Δέν τος τσουβαλιάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι

Ομως όπως είπα και παραπάνω μερικοί απο αυτούς εκπαραθυρώθηκαν .

Θα θυμάσαι π.χ. τον Μήτσο τον Κωστόπουλο.

 

Και μιάς και έχει ήλιο στην Χαλκίδα , δεν το εκμεταλεύεσαι να πείς κανα ουζάκι αντι να κάθεσαι να ακούς τις "σαχλαμάρες" μου . ;)  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειρήνη , θα συμφωνήσω και γω ότι η talepori έχει έναν άλλον ενθουσιασμό 

αλλά κάνοντας την κριτική σου  ή καλύτερα όπως λες καταθέτοντας τις προσωπικές σου απόψεις, λες (κατά την δική μου γνώμη) την μισή αλήθεια 

όπως : 

πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι μπήκαν στο ΚΚΕ, συνέχισαν να είναι στο ΚΚΕ και να αγωνίζονται γιαυτό και κάποιοι πέθαναν με το όνομά του στα χείλη. 

 

Αυτό εννοείται Γιάννη! Και φυσικά και τους σέβομαι! 

Και αυτή είναι μια αλήθεια αδιαμφισβήτητη.

Εγώ μίλησα όπως πολύ σωστά είπες για την άλλη μισή αλήθεια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...