Προς το περιεχόμενο

Κάτοικος εσωτερικού και σύζυγός κάτοικος εξωτερικού


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, 

 

Θα ήθελα την γνώμη του φόρουμ για ένα θέμα που προέκυψε.

Κάτοικος Ελλάδας καθηγητής πανεπιστημίου στην Ελλάδα, παντρεμένος με Γαλλίδα που δουλεύει στην Γαλλία και 3 παιδιά πηγαινοέρχεται με το αεροπλάνο και περνάν 2 μήνες μαζί στην Ελλάδα με τα παιδιά και την γυναίκα.

Πρέπει να έχει φορολογική κατοικία στην Ελλάδα αφού είναι εδώ πάνω από τις 180 μέρες. το πρόβλημα προέκυψε με την δήλωση της συζύγου αν δοκιμάσει δηλαδή να την μπλέξει με αυτούς εδώ. Αν δηλώσει παντρεμένος απευθείας η σύζυγος θα είναι κάτοικος Ελλάδας και θα φορολογηθεί ίσως για τους μισθούς της στην Γαλλία (άσχετο:είναι δασκάλα εκεί) Για να δηλώσει ξεχωριστά κάτοικος εξωτερικού πρέπει να υπάρχει διάσταση....  Δεν θέλει να δηλώσει διάσταση γιατί δεν είναι αλήθεια. Αλλά ούτως ή άλλως για να δηλώσει διάσταση στην εφορεία του, του είπαν ότι δέχονται μόνο ένα από τα 4 χαρτιά: αίτηση διαζυγίου ή επιμέλεια τέκνων ή απόφαση διατροφής ή ασφαλιστικά μέτρα. εδώ βέβαια μπορεί να κάνει λάθος και το μητρώο γιατί έχω ακούσει από την μια ότι ισχύουν τα πραγματικά γεγονότα από την άλλη όμως το βάρος της απόδειξης πέφτει στον φορολογούμενο.

 

Ερωτήματα προς συζήτηση:

 Έστω να δηλώσει διάσταση. Πως θα το κάνει χωρίς να χωρίσει ο άνθρωπός; Δεν θέλει να ακούσει για αίτηση διαζυγίου.

 Αν δεν την δηλώσει (η γαλλίδα δεν έχει εισόδημα στην Ελλάδα) θα έχει κανένα πρόβλημα; Εδώ είναι που φοβάμαι να του πω να τους μουτζώσει, μήπως αναγκαστεί να δηλώσει τον γάμο αργότερα και ζητήσουν τίποτα εμπνευσμένα.

 

Λόγο αυτής της περίεργης κατάστασης φαίνονται τα παιδιά του, που τα δηλώνει στον πίνακα στο τέλος, στον ΟΓΑ ή ίσως σε άλλους οργανισμούς που διασταυρώνονται με το τάξις ως εξώγαμα ή κάτι τέτοιο. 

 

Σόρρυ για την μακρηγορία.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...