Προς το περιεχόμενο
  • 0

Δηλωση ημιτελων, ηδη δηλωμενων για μειωση Ενφια


GiannoulisMarinos

Ερώτηση

Καλημερα, σας παραθετω ακριβως το κειμενο οπως το βρηκα στον κομβο

 

 

Όσοι έχουν κενά ημιτελή ακίνητα που δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί ή ηλεκτροδοτούνται με εργοταξιακό ρεύμα, ανεξάρτητα αν τα έχουν ήδη δηλώσει, προκειμένου να τύχουν της προβλεπόμενης μείωσης στον ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Τι εννοει ακριβως, να το ξαναπερασω? Να το σβησω και να το περασω εκ νεου?

Δεν καταλαβαινω.

Το μυαλο μου παει στο γεγονος καποια απο τα ηδη προυπαρχοντα ακινητα δηλωμενα σε παλιοτερα Ε9 εχουν ελλειπη στοιχεια και πρεπει να συμπληρωθουν/διορθωθουν. Εν προκειμενω, το ακινητο στο οποιο αναφερομαι, ειναι δηλωμενο σωστα με (Οχι ) στην παροχη της Δεη  και συμπληρωμενα ολα τα στοιχεια με μεταβολη περσι.

Τ ι πρεπει να κανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Καλησπέρα σας.

 

Σχετικά με τη δήλωση αριθμού παροχής ρεύματος, ίσχυε το εξής : 

  • Αρ. παροχής ρεύματος (30), Επιλέγεται από λίστα ΝΑΙ εάν το ακίνητο ηλεκτροδοτείται ή ΟΧΙ εάν δεν ηλεκτροδοτείται. Η επιλογή ΟΧΙ σημαίνει ότι δεν υπάρχει μετρητής κατανάλωσης ρεύματος.

Άρα όταν υπήρχε διακοπή παροχής, εγώ εξακολουθούσα να αναγράφω τον αριθμό παροχής, χαρακτηρίζοντας έτσι το ακίνητο ως ηλεκτροδοτούμενο. Έχω πράξει ορθά, ή έχω κάνει μ...ία ; Γιατί αναμένοντας τις τελικές αλλαγές για εκπτώσεις και τα σχετικά, διαβάζω διάφορα π.χ. ότι "θα υπάρξει διασταύρωση με λίστες από τη ΔΕΗ αριθμών παροχής που έχουν διακοπεί, ώστε να διαπιστωθεί αν σωστά ένα ακίνητο έχει δηλωθεί ως μη ηλεκτροδοτούμενο και κενό." Το εν λόγω ακίνητο όμως, με βάση την παραπάνω οδηγία, δεν είχε δηλωθεί ως μη ηλεκτροδοτούμενο. 

 

Ποια είναι η γνώμη σας ; Κάθε σχόλιο (ή κράξιμο) δεκτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

το εχω κανει κ εγω αυτο που εκανες κ θυμαμαι καπου καποιος ειχε ρωτησει τον θεοχαρη, στο τουιτερ κ του ειχε απαντησει οτι πρεπει να γραφτει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Πιστεύω οτι το ίδιο ισχύει και για ε9,γιατί αυτό αναφέρεται στην συμπλήρωση ε2.

 

Β) Κατά τη συμπλήρωση της στήλης 18 αυτού «Αριθμός Παροχής Ρεύματος» αναγράφεται υποχρεωτικά ο εννιαψήφιος αριθμός παροχής ρεύματος όλων των ακινήτων, εφόσον υπάρχει παροχή, ανεξάρτητα από τη λειτουργία της ή μη, από την εταιρεία που το παρέχει (ΔΕΗ ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση), από το είδος του παρεχόμενου ρεύματος (συμβατικό, εργοταξιακό κλπ) και ανεξάρτητα αν από την ίδια παροχή ηλεκτροδοτούνται περισσότερα ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες, χώροι στάθμευσης κ.λπ.).
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει παροχή ρεύματος (μετρητής) ή πρόκειται για αποθήκη ή χώρο στάθμευσης που ηλεκτροδοτείται από τη κοινόχρηστη παροχή ρεύματος, η στήλη αυτή συμπληρώνεται με τον αριθμό «999999999».

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...