Προς το περιεχόμενο

Παύση λειτουργιας γραφείου στην Ελλάδα εταιρειας ΑΝ 89/1967


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Έχει κανείς εμπειρία από κλείσιμο γραφείου εταιρείας του ΑΝ 89/1967 για να μου δώσει τα πρώτα βήματα;

 

Ευχαριστώ εκ των προτερων

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υποθέτω ότι έχεις ήδη το ΦΕΚ ανάκλησης της αδείας εγκατάστασης γραφείου της αλλοδαπής στην Ελλάδα, οπότε ακολουθείς την πιο κάτω διαδικασία :

 

(1) Παίρνεις Βεβαίωση από ΥΕΝ για την εκπροσώπηση της εταιρείας.

(2) Υποβάλεις αίτηση στη Δ/νση Τελωνείων Αττικής (Πλατεία Αγ.Νικολάου, 18510 Πειραιάς τηλ.210-4511288) με την οποία ζητάς να σου χορηγηθει "Πιστοποιητικό περι μη εκκρεμοτήτων¨"

      Στην επιστολή σου / αίτηση, εσωκλέίεις (α) Το ΦΕΚ ανάκλησης (β) Βεβαίωση του ΥΕΝ περί εκπροσώπησης της εταιρείας (γ) Υπεύθυνη Δήλωση του Νομίμου Εκπροσώπου στην οποία δηλώνει ότι         η  εταρεία κατά την διάρκεια της λειτουργίας της στην Ελλάδα (ι) Δεν έχει παραλάβει διάφορα είδη ατελώς (ιι) Δεν τηρούσε βιβλίο ατελειών (ιιι) Δεν απασχόλησε αλλοδαπό προσωπικό (ιv) επίσης ότι       αναλαμβάνει να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που τυχόν προκύψουν εκ των υστέρων. Αν δεν έχετε εκκρεμότητες θα πάρεις την Βεβαίωση αυθημερόν.

(3) Κάνεις Διακοπή εργασιών στην ΔΟΥ Πλοίων και υποβάλλεις αίτηση για οριστικό έλεγχο της εταιρείας και χορήγησης του "Πιστοποιητικού ερί μη εκκρεμοτήτων".  Στην Υπεύθυνη Δήλωση προς την           Δ0Υ Πλοίων θα πρέπει να δηλωθεί ότι " κατά την διακοπή των εργασιών της εταιρείας μας , δεν υφίστανται αποθέματα της επιχείρησης, πάγια ή εμπορεύσιμα, χρηματικές απαιτήσεις ή                            υποχρεώσεις" . Παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου για την επιστολή σου στην Δ0Υ Πλοίων.

(4) Στέλνεις επιστολή στο Υπ.Οικονομικών  (Νίκης 5-7 Τμήμα Ναυτιλιακών Εταιρειών),στην οποία εσωκλείεις το ΦΕΚ Ανάκλησης της αδείας εγκατάστασης, το πρωτότυπο της Βεβαίωσης από την Δ/νση      Τελωνείων Αττικής και αντίγραφο της επιστολής σου προς την Δ0Υ για οριστικό έλεγχο μαζί με τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβες από την Δ0Υ Πλοίων. Ουσιαστικά ζητάς παράταση 6 μηνών              προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι κατά νόμο διαδικασίες, δεδομένου ότι το 2μηνο που θα γράφει το ΦΕΚ , είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες.

(5) Ενημερώνεις ΙΚΑ (αν είχες προσωπικό), ΤΑΝΠΥ κλπ για την διακοπή των εργασιών της εταιρείας και αναμένεις τους σχετικούς ελέγχους από (1) Δ0Υ Πλοίων και (2) ΙΚΑ - αν είχες προσωπικό,                 προκειμένου - μετα την ολοκλήρωσή τους - να πάρεις πίσω την Ε/Ε από το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Ελπίζω να έχεις καλυφθεί !

 

ΥΓ Κιμωνάκο ξέχασα κάτι ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

Έχει κανείς εμπειρία από κλείσιμο γραφείου εταιρείας του ΑΝ 89/1967 για να μου δώσει τα πρώτα βήματα;

 

Ευχαριστώ εκ των προτερων

- ξεκινάς από αίτηση επιστροφης ΦΠΑ αν υπάρχει πιστωτικο κ σ ενδιαφερει να το παρεις

-γνωστοποιεις στο τμημα του υπουργειου που ασχολειται με τις Ν89 την απόφαση της παυσης

-δημοσευση στο ΦΕΚ

-με το ΦΕΚ κανεις κλεισιμο της εταιρειας στην ΦΑΕ , στο οποιο κλεισιμο ομως θα περασεις τακτικο έλεγχο ωστε να δουν αν έχουν αποδοθει όλοι οι φοροι κλπ

-αφου ολοκληρωθει ο τακτικός κι αφου πληρωθουν τα οφειλόμενα, θα ζητησεις βεβαιωση περι μη Οφειλης από τον Προίσταμενο ωστε να μπορεσεις να παρεις την εγγυητικη απο την τραπεζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, δεν εχω το φεκ της ανάκλησης γιατί δεν έχω ξεκινήσει ακόμα καμία ενέργεια. Από ότι κατάλαβα ξεκινάω από ΥΕΝ. Κάποιος συνταξιούχος λογιστής μου είπε και για βεβαίωση από σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος και την τράπεζα της Ελλάδος. Ισχύει ακόμα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...