Προς το περιεχόμενο

Εκλογές Ευρωπαϊκές-Περιφερειακές-Δημοτικές και τυχόν...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάλιστα...

 

Ο ένας αλλάζει αλυσίδα επάνω στο ποδήλατο, ο άλλος σαλιώνει το φάκελο με το αυτοκόλλητο.......... άντε να διαλέξεις........

 

 

Έλεγα να πάω να ψηφίσω ΝΔ, αλλά με μπερδεύει αυτός ο αδωνις και τελικά μάλλον που δεν............

 

 

 

 

Α πα πα πα... να πάω συνεργός για κλεψιά.............

 

 

Οπότε, πάλι στα αρχικά διλλήματα.............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρά το ότι διαφωνώ σε κάποια σημεία των παρακάτω κειμένων, που αλίευσα από τον eniko, αξίζει τον κόπο να τα μελετήσουμε και να σκεφτούμε τι θα κάνουμε μεθαύριο, μπροστά στο διάφανο – κυριολεκτικά και μεταφορικά - κουτί,  ρίχνοντας το φακελάκι με την οριστική και τελεσίδικη απόφασή μας για το μέλλον αυτού του τόπου, για την διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού πεδίου, για την Ανατροπή, για το αποφασιστικό ΟΧΙ στην υποτέλεια, στον φασισμό και τον ναζισμό….

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σαδομαζοχιστές είναι; H λαγνεία με την οποίαν μιλούν για τον «πόνο» που έχουν προκαλέσει στον λαό οι εκπρόσωποι (κυρίως) της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ, στάζει μέλι και μελό... Βγαίνουν αυτοί οι τύποι στα κανάλια και τα πάνελ και «συμπάσχουν» με τον «πόνο» που έχουν προκαλέσει -ιδιαιτέρως η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου θρηνεί στα πάνελσχεδόν κλαίει, λες και βρίσκεται σε ξόδι και προσπαθεί να παρηγορήσει τον μακαρίτη! - φτου, στα ξύλα, τα λιθάρια και τ’ άγρια βουνά! 

Τι είν’ τούτοι!;! Μιλούν για τον «πόνο» που μας έχουν προκαλέσει λες και τη βρίσκουν με την ιδέα ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.

Απ’ την άλλη, στο παρά πέντε των εκλογών, ο κ. Θαθαμαράς τάζει 770.000 θέσεις εργασίας σε λαγούς να φτιάχνουν πετραχήλια. Θα και θα και θα, γεια σου, βρε παραμυθά!

Ενώ ο πολύς Μπενύτο Μπενίτο, για να μη μείνει πίσω, ανεβάζει τς θέσεις εργασίας σε 930.000 πετραχήλια που περιμένουν τον λαγό τους. Ευτυχώς, πιο προσγειωμένος ο κ. Κουτσούμπας μάς προτείνει μιαν ανταλλακτική οικονομία! Να παράγουμε πορτοκάλια και να τα ανταλλάσσουμε με τρακτέρ, να παράγουμε κάρβουνο και να το ανταλλάσσουμε με ψυγεία, να παράγουμε κότες (που κάνουν κι αυγά - διπλό το όφελος) και να τις ανταλλάσσουμε με πρόκες - δεν ήξερα ότι το ανώτατο στάδιο του σοσιαλισμού είναι η ανταλλακτική οικονομία,

αλλά γηράσκω αεί διδασκόμενος ότι ο χαβαλές άμα είναι σοβαροφανής δεν ταιριάζει στον... κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Ο οποίος δεν βρήκε καθόλου σεξιστικά τα σποτάκια του Ποταμιού για την «πρώτη φορά» που μεταλαμβάνει κανείς της θείας κοινωνίας, παίζει ποδόσφαιρο ή του μαυρίζουν το μάτι σε καυγά. Εκεί όμως που με απογοήτευσε ο μεγάλος κονκισταδόρ των ανοιχτών θαλασσών Σταύρος ήταν όταν ομολόγησε ότι τα εν λόγω σποτάκια τα ενεπνεύσθη από φίλη του μεσήλικο κυρία της διπλανής πόρτας, όταν όλοι μα όλοι γνωρίζουμε ότι ο ίδιος και το επιτελείο του αντέγραψαν (πάλι;) ανάλογα σποτάκια του Ομπάμα

Ψευταράς ο ψευταράκος! Ομως όταν ψεύδεται κανείς με τέτοιαν ευκολία (μεγαλύτερη κι από εκείνην του κ. Σαμαρά) όχι μόνον δεν κομίζει κάτι νέο κι έντιμο στην πολιτική σκηνή,

αλλά -αντιθέτως- σηματοδοτεί το κυρίως άτιμο, αυτό που διατρέχει σχήματα όπως το Ποτάμι: ότι μπορούν οι μετέχοντες να «είναι» αριστεροί και δεξιοί ταυτοχρόνως. Τούτου μεγαλύτερη απόδειξη ότι το Ποτάμι είναι ένα κατασκεύασμα του βαθέος συστήματος, δεν υπάρχει.

Κατά τα άλλα, για πρώτη φορά προβάλλει ισχυρή η πιθανότητα να πάρει η Αριστερά τον Δήμο Αθηναίων - πρόκειται για μια συναρπαστική προοπτική, όπου για πρώτη φορά επίσης θα μπορούσε να δοκιμασθούν στην πράξη οι προτάσεις, τα όνειρα και τα σχέδια της Αριστεράς για την Πρωτεύουσα. Ηδη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β’ συσπειρώνονται γύρω απ’ αυτήν την προοπτική και υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Σακελλαρίδη. Το ίδιο φαίνεται να συγκινεί και πολλούς δημοκρατικούς πολίτες, μια νέα προοπτική για την Αθήνα - μια πόλη που διαχειρίστηκαν επί δεκαετίες δεξιοί κατ’ εξακολούθησιν δήμαρχοι με πιο δεξιόν απ’ όλους τον κ. Καμίνη - του οποίου η υποψηφιότης δεν χρειαζόταν την υποστήριξη Σαμαρά για να φανεί το πραγματικό της πρόσωπο, αρκούσε η υποστήριξη Σόρος, Βενιζέλου, Μ.Κ.Ο. και ΔΗΜΑΡ (η οποία τώρα υποστηρίζει και Σγουρό - Ψαριανός, Οικονόμου κι άλλοι).

Ομως η συσπείρωση της Αριστεράς (και πολλών δημοκρατικών πολιτών, το επαναλαμβάνω) μπορεί να εκφρασθεί και στην Πάτρα, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη κι όπου αλλού στον Β’ γύρο κατεβαίνει κομμουνιστής υποψήφιος. Χωρίς παζάρια και ιδιοτέλειες. Για λόγους αρχών. Νηφάλια, με τη συνείδηση του σε εγρήγορση, ο κάθε αριστερός, ο κάθε δημοκρατικός πολίτης θα πάρει τις αποφάσεις του.

Στον Πειραιά, στον Βόλο, δεν πρέπει να ευοδωθεί το πείραμα της χειραγώγησης των πολιτών μέσω ποδοσφαιρικών ομάδων, ούτε να δημιουργηθεί μπερλουσκονικού τύπου προηγούμενο, όπου οι Δυνατοί κυβερνούν κολίγους, ούτε -πολύ περισσότερο- να εμφανισθούν οθωμανικά μορφώματα, να ψηφίζει δηλαδή ο ντουνιάς ό,τι ορίζει ο αγάς.

Για την Περιφέρεια Αττικής, ισχύει πάλι το ίδιο, η συνάντηση της Αριστεράς με τα δύσκολα. Η ώρα της αλήθειας - αν εκλεγεί η κυρία Δούρου, να δούμε όλοι πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος. Τα απίδια που έπιασε ο σάκκος του κ.Σγουρού μετρήθηκαν και βρέθηκαν για πέταμα. Και επ’ αυτού, το «τιμωρήστε τους όλους» που διακηρύσσει ο κ. Κουτσούμπας είναι χωρίς νόημα, α-νόητο, ου μην και αδιανόητο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είναι το ίδιο ο κ. Γλέζος κι ο κ.Μπαλτάκος, όπως δεν είναι το ίδιο ο κ. Κουτσούμπας με τον κ. Βορίδη - αυτές οι γενικεύσεις οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Ούτε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια με της Ν.Δ., αυτές οι απλουστεύσεις μόνον προφάσεις εν αμαρτίας μπορεί να συγκαλύπτουν, εκτός κι αν ένα μπακάλικο είναι το ίδιο με μια off shore, ή μια συλλογική σύμβαση εργασίας είναι το ίδιο με μια ατομικήή επιχειρησιακή. Οπως και να ’χει, όλα κρίνονται, οι πολίτες νουν έχουν και κρίνουν, συνείδηση έχουν και τη συμβουλεύονται, καρδιά έχουν και την ακούνε. Για πρώτη φορά, εδώ στην Ελλάδα, μόνη απ’ όλην την Ευρώπη, ένας λαός, κατά μέγαν μέρος του, στρέφεται προς την Αριστερά σε όλες της τις εκδοχές, καθώς και προς άλλες έντιμες πολιτικές δυνάμεις, που νοιάζονται για τον λαό και την πατρίδαγια το μέλλον της Ευρώπης, τη φύση της και την εξέλιξή της, αν δηλαδή θα γίνει γερμανικό Ράϊχ των τραπεζών και των τραστ ή αν θα αφορά στους λαούς, στα κράτη και στους πολίτες.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την υποταγή μας στο κισμέτ του «μικρότερου κακού» αλλά με έναν αγώνα για τοξεκαθάρισμα των προοπτικών μας. Θα αποκτήσει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης η Ελλάδα; Μεταρρυθμίζεται η Ευρώπη σε ανθρωποκεντρική και ανθρωπιστική κατεύθυνση ή δεν μεταρρυθμίζεται; Αντιμετωπίζεται η ακροδεξιά στροφή (απότοκο της δεξιάς στροφής) στην Ευρώπη ή μας περιμένει ένας νέος σιδηρούς «Μεσαίωνας»;

Επ’ αυτών ο καθείς και ο νους του, το κόμμα του, η ιδεολογία του, η τάξη του, η καρδιά του, οι ποιητές του, τα όνειρά του, κατά μόνας ή «μεσ’ ταις τάξεις τον σωρό» συμπολιτών, συμπολεμιστών και συντρόφων - ένα μόνον έχει να προσθέσει στα παραπάνω η ταπεινότης μου παραφράζοντας το«πολίτες στα όπλα» των Γάλλων Επαναστατών, σε:

πολίτες, στις κάλπες!

Αυτό αυτή τη στιγμή είναι το όπλο μας.

 

email: [email protected]

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 Η απάντηση της στήλης στα εντεταλμένα μελανοχιτωνοειδή, στα απειλητικά υπονοούμενα και στους θρασύδειλους λεκτικούς τραμπουκισμούς του ναζιστικού υποκόσμου, είναι αυτή: «Άνθρωπε μου, είσαι ναζί;»

   Όσο για τους διασκεδαστικούς εξυπνακισμούς των αυτενεργούμενων (πιστεύουμε) «ΚΛΙΚαδόρων» - κλακαδόρων της νερουλής ευφυΐας, η απάντηση της στήλης είναι αυτή: «Ήσυχο – ήσυχο το Ποταμάκι».

   Mε αίσθημα σεβασμού και τιμής προς το πολυπληθές και ευγενές αναγνωστικό κοινό του enikos.gr, στη βάση της πολύτιμης μεταξύ μας σχέσης ειλικρίνειας που εξασφαλίζεται ακριβώς από το δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας του enikos.gr, ζητούμε την κατανόησή σας για το σημερινό (μη) άρθρο.

   Θεωρήσαμε, όμως, επιβεβλημένο να συνεννοηθούμε με τους ελάχιστους και τους ολίγιστους. Συνεννοηθήκαμε, «παιδιά»; Ωραία! Ες αύριον τα σπουδαία.   

 

email: [email protected]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.....ΟΧΙ στην ΕΟΚ

.....ΟΧΙ...ΝΔ-ΧΑ-ΕΛΙΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕ-ΔΑ

.....ΝΑΙ στα υπολοιπα κοινοβουλευτικα και μη κομματα που λενε ΟΧΙ στην ΕΟΚ και ΝΑΤΟ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

SOULIS, on 02 May 2014 - 1:49 PM, said:snapback.png

 

 

 

 

 

και έχουμε μια βδομάδα ακόμη... :)

 

 

153898-kentriki.jpg

 

23/05/2014

 

154383-kentriki.jpg

 

154383g-screen_shot_2014-05-23_at_4.26.2

 

http://tvxs.gr/news/ellada/stis-43-monades-probadisma-toy-syriza-gia-tis-eyroekloges

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πληροφορίες ότι επιστρατεύθηκαν οι καθαρίστριες που έχουν στρατοπεδεύσει στην Καραγιώργη Σερβίας, για να πυκνώσουν την συγκέντρωση..

ελέγχονται ως ανακριβείς..

 

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8901.html

 

%CF%83%CE%B1_4.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιχειρώ μια πρώτη, πρόχειρη εκτίμηση των τριπλών εκλογών.

Η κυβερνώσα παράταξη έχασε όλους του δημάρχους που υπέδειξε στις μεγάλες πόλεις, όπως και αρκετούς περιφερειάρχες, με επικεφαλής την Αττική και την Θεσ/νίκη. Το περίφημο "άθροισμα" της δύναμης της συγκυβερνώσας παράταξης υπολείπεται αυτού του 2012 και του συνόλου της σημερινής βουλής, συνεπώς τίθεται θέμα "δεδηλωμένης" πλειοψηφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ διατήρησαν με ελαφρά αύξηση, αλλά όχι την αναμενόμενη, την δύναμή τους, ενώ εξαφανίστηκε η ΔΗΜΑΡ, πληρώνοντας το μπες-βγες στην κυβέρνηση, όπως είχε πάθει ο Καρατζαφέρης το 2012. Κρίμα για το λεγόμενο "δημοκρατικό τόξο", προς δόξαν του κ. Αντιπροέδρου, που πανηγυρίζει γιατί διέσωσε την θέση του στο ΠΑΣΟΚ, έστω και προσωρινά, θριαμβολογώντας για το 8% και λησμονώντας τα περί "ηρωϊκής εξόδου" και προσφυγής στον Πρόεδρο. Γλυκειά βλέπεις η εξουσία , έστω και δοτή..

Ομως το ανησυχητικό είναι η άνοδος της Χ.Α., αλλά και η γενικότερη άνοδος της ακροδεξιάς στην ΕΕ, που , για όσους γνωρίζουν από Ιστορία, μας ξαναφέρνει 80 χρόνια πίσω, με ότι αυτό σημαίνει για το μέλλον των λαών της Ευρώπης. Η κρίση, η φτώχεια, η ταπείνωση της υποτέλειας στα οικονομικά συμφέροντα είχαν προκαλέσει την άνοδο του ναζισμού-φασισμού στην μεσοπολεμική Ευρώπη, με αποτέλεσμα τα δεινά του πολέμου που ακολούθησε. Το ίδιο γίνεται και σήμερα, αλλά ο επερχόμενος πόλεμος θα είναι όχι θερμός, αλλά οικονομικός. Ο Τρίτος Παγκ. Πόλεμος άρχισε ήδη.

Για εμάς εδώ , στην εσχατιά της Ευρώπης, τα δεινά τώρα αρχίζουν, η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζονται είναι για τις τράπεζες και τα μεγάλα οικονομικά συγκροτήματα. Τι πρέπει να κάνουμε; Μόνο η κάλπη των Εθνικών Εκλογών, που πιθανότατα θα στηθεί πριν το τέλος της χρονιάς, θα δώσει την λύση ή θα επιδεινώσει την κατάσταση, αν καταφύγουμε πάλι στην "ψήφο διαμαρτυρίας" σε κόμματα "Κομήτες" .

Και τώρα τα κεφάλια μέσα, ας τρέξουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες, ας αρχίσουμε πάλι το κουπί...

Καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλες και όλους τους συναδέλφους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αφού παρακολούθησα τις περισπούδαστες αναλύσεις της ήττας του Συριζα.. σε όλα τα ΜΜΕ και το εμπέδωσα..

ας κλείσω όπως άρχισα με άσμα σατυρικόν..

 

 

http://youtu.be/a5aVIvM99BM

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αποτελέσματα ευρωεκλογών και Προεδρία της Δημοκρατίας.

 

Ας επιχειρήσουμε μια ακόμα, προσέγγιση στην σημερινή πολιτική εικόνα της Βουλής και την αναντιστοιχία της πρόσφατης πολιτικής βούλησης του λαού, με την σημερινή σύνθεση της Βουλής , που προήλθε από τις εκλογές του Ιούνη του 2012 και λήγει το 2016, σύμφωνα με όσα το Σύνταγμα επιτάσσει .

 

Για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Γενάρη του 2015, που λήγει η θητεία του σημερινού και το αργότερο ως τις 12 του Φλεβάρη,  απαιτούνται τα εξής :  Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που στην πρώτη ψηφοφορία θα συγκεντρώσει τα 2/3 του συνόλου των βουλευτών (200 έδρες). Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία μετά από πέντε μέρες και, αν και πάλι δεν επιτευχθεί αποτέλεσμα, πραγματοποιείται τρίτη ψηφοφορία, πάλι μετά από πέντε μέρες, αλλά αυτή τη φορά απαιτείται πλειοψηφία των 3/5 του συνόλου των βουλευτών (180 έδρες). Αν και πάλι δεν εκλεγεί κάποιος, η Βουλή διαλύεται μέσα σε δέκα μέρες και προκηρύσσονται εκλογές. Δεν απαιτείται η προσυπογραφή του Διατάγματος για την διάλυση της Βουλής από τον Πρωθυπουργό.

Μετά το πέρας των εκλογών, η Βουλή συνέρχεται αμέσως και διεξάγει νέα ψηφοφορία στην οποία απαιτείται αρχικά πλειοψηφία των 3/5 του συνόλου, ήτοι 180 έδρες. Αν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, προβλέπεται πέμπτη ψηφοφορία με την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, ήτοι 151 έδρες. Στην περίπτωση που δεν αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε και τότε, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο επικρατεστέρων, δηλαδή αυτών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους και εκλέγεται αυτός που θα συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία. Αν οι δύο αυτοί ισοψηφίσουν, τότε πραγματοποιείται κλήρωση.

 

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην Βουλή (χωρίς να υπολογίσω το ΚΚΕ, που δηλώνει σταθερά «παρών» και φυσικά την Χ.Α., που παρά την αναγνώριση του Αρ.Πάγου, διώκεται σαν εγκληματική οργάνωση στο σύνολό της) :

ΝΔ 125 , ΠΑΣΟΚ 27 = Σύνολο 152, πλέον 3 που έχουν επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ έμμεσα,  άρα αναζητούνται άλλοι 25, για να φτάσουμε στον οριακό αριθμό 180. Από τους υπόλοιπους έχουμε ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ από  14 και ανεξάρτητοι βουλευτές 18, από τους οποίους οι 15 ανήκουν στο λεγόμενη «προοδευτική παράταξη». Δηλαδή από αυτούς τους 43 βουλευτές, θα εξαρτηθεί η εκλογή του Προέδρου από την παρούσα Βουλή, για να αποφευχθεί το «ατύχημα», όχι μόνο για την ΝΔ, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, ειδικά για τα 2 τελευταία κόμματα, που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της νέας Βουλής. Συνεπώς η κίνηση θα γίνει μεταξύ των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΛ κατ΄ αρχήν, για να ακολουθήσει ο προσεταιρισμός των υπολοίπων ανεξάρτητων.

 Ιδού γιατί ο κ. Βενιζέλος κάνει την παρακάτω έκκληση και ο κ. Κουβέλης,  που παραιτείται και δεν παραιτείται, ακολουθώντας την πορεία των τελευταίων Προέδρων και αποτυχημένων ή τελειωμένων πολιτικά, δηλαδή των κ.κ. Σαρτζετάκη,  Στεφανόπουλου, Παπούλια. :

 

<Σε άνοιγμα στο Ποτάμι προχωρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγκρότηση του ευρύτερου κεντροαριστερού πόλου, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πρόσκληση προς τη Δημοκρατική Αριστερά. 
«Προφανώς ισχύει η πρόταση προς τη ΔΗΜΑΡ συνολικά» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής, διευκρινίζοντας πως ταυτόχρονα «απευθυνόμαστε και προς όλα τα πρόσωπα του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου»>.

 

Και από την άλλη πλευρά έχουμε την ακόλουθη είδηση :

 

«Κάλεσμα στον Φώτη Κουβέλη να μην επιμείνει στην παραίτηση που υπέβαλε από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ απηύθυναν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κ.Ο. του κόμματος, μετά από μαραθώνια 8ωρη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση προτάθηκε το άνοιγμα διαλόγου για την κεντροαριστερά με Ελιά και Ποτάμι, με σαφή προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

  Τι σημαίνουν όλα αυτά κατά την δική μου, προσωπική άποψη; Ο κ. Βενιζέλος, στην προσπάθειά του να σώσει το πολιτικό του μέλλον, αλλά γνωρίζοντας, σαν οξυδερκής πολιτικός, ότι το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι κ. Καμμένος και Κουβέλης (λιγότερο ο δεύτερος, αφού οδεύει προς την Προεδρία), τους καλεί σε συνεργασία, υπό την σκεπή του «προοδευτικού χώρου» (συνεργασία με την ΝΔ, όπως ζήτησε χθες η κ.  Μπακογιάννη !) για να εκλέξουν τώρα τον Πρόεδρο, εν όψει της επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ, αλά Αντρέα του 1981 και έχει ο Θεός ως το 2016.

Αλλά , θα συνεργασθεί η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ, με αυτούς που υπέγραψαν όλα τα μνημόνια και ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος, που πρωτοστατούσε και παρότρυνε για την υπογραφή , δεχόμενος «με πόνο καρδιάς» ότι θα πληρώσει ο ελληνικός λαός; Θα αποκηρύξουν αυτοί οι 28 βουλευτές τις «αντιμνημονιακές» θέσεις τους, που παρ΄όλα αυτά τους κόστισαν την ήττα στις πρόσφατες εκλογές, λιγότερο για τους ΑΝΕΛ ; Η ακριβώς για τον λόγο αυτό θα δεχθούν τελικά να συμπράξουν ;

  Μα και ο κ. Βενιζέλος θριαμβολογεί για την μεγάλη «επιτυχία» του 8%, λησμονώντας ότι αν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν 9-10%, αντί του 4,5%,  λιγότερο ακόμα και από το ποσοστό του 2012, σήμερα θα πήγαινε εκών-άκων στο σπίτι του, όπως έκανε ο ΓΑΠ το 2012; Αυτός, ο οποίος περίμενε ένα θριαμβευτικό come back, αν συνέβαινε το «ατύχημα» και δεν εννοώ εκείνο με το … ποδήλατο !

  Συμπέρασμα; Θα γίνουν πολλά μετά τον Ιούνιο, μόλις γίνει ο αναμενόμενος σύντομα προεκλογικός ανασχηματισμός και αφού λήξει η Προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε. Οι πρώτες προεκλογικές υποσχέσεις αναγγέλονται με καταιγιστικούς ρυθμούς : Φοροελαφρύνσεις, χαμηλοί συντελεστές σε ΦΠΑ , εισόδημα και ακίνητα, κατάργηση έκτακτων εισφορών και τεκμηρίων, επαναφορά αφορολογήτου ορίου για όλους, αναστολή κατασχέσεων, ρυθμίσεις, ρυθμίσεις, ρυθμίσεις…

 

Υ.Γ. Εν κατακλείδι, αφού μας καίει το θέμα , θα έχουμε και παράταση των δηλώσεων έως την 31/7 !!

 

(Πηγές : Βικιπαίδεια, ΤΑ ΝΕΑ, in.gr)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...