LOYKAS Posted April 11, 2014 Report Share Posted April 11, 2014 Μετα την άδεια τοκετού και λοχείας θα πρεπει σε 60 ημερες να δηλώση στον ΟΑΕΔ η εργαζόμενη εαν θα λάβει τηνειδική άδεια προστασίας μητρότητας έξι (6) μηνών?Εαν εχει κλειση 2 ημερολογιακά ετη θα πρέπει να παρεί την κανονική άδεια πριν την ειδική άδεια προστασίας μητρότητας έξι (6) μηνών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 raniax Posted April 11, 2014 Report Share Posted April 11, 2014 καλησπερα....σωστα...πριν δηλωσει στον οαεδ για αδεια μητροτητας θα πρεπει να εχει παρει την νομιμη άδεια της απο την επιχείρηση πρωτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doctor Posted April 11, 2014 Report Share Posted April 11, 2014 καλησπερα....σωστα...πριν δηλωσει στον οαεδ για αδεια μητροτητας θα πρεπει να εχει παρει την νομιμη άδεια της απο την επιχείρηση πρωτα.... Κανονικά ναι, διότι το πότε λαμβάνει την άδεια ένας εργαζόμενος αφορά αυτόν και το έτερο συμβαλλόμενο μέρος της σύμβασης, τον εργοδότη.Έλα όμως που οι καραάσχετοι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ απαιτούν να λάβει την άδεια μετά. Πριν θα την λάβει μόνο αν η λήξη του εξαμήνου πιάνει το επόμενο ημερολογιακό. Μόνο αυτό δέχονται.Έχω παίξει φάπες αρκετές φορές μαζί τους. Είναι ημιμαθείς και άρα επικίνδυνοι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 LOYKAS Posted April 11, 2014 Author Report Share Posted April 11, 2014 μου απάντησαν απο τον ΟΑΕΔ γαλατσίου οτι εαν εχει δουκέψει 2 ημερολογιακά έτη πρεπει να την πάρει πριν το εξάμηνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doctor Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 μου απάντησαν απο τον ΟΑΕΔ γαλατσίου οτι εαν εχει δουκέψει 2 ημερολογιακά έτη πρεπει να την πάρει πριν το εξάμηνο Οι γνωστές παπαριές. Θα επιβάλλει ο ΟΑΕΔ σε εργαζόμενο και εργοδότη πότε θα ληθφεί η άδεια. Δεν υπάρχουν οι τύποι... Φυσικά δεν φταίνε αυτοί αλλά τα φωτεινά μυαλά που τους δίνουν αυτές τις παράνομες οδηγίες. Δηλαδή στο πλάνο αδειών μίας επιχείρησης και στο πότε θα ληφθεί μία άδεια, πράγμα που αφορά αποκλειστικά τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, έρχεται από το πουθενά ένας δημόσιος οργανισμός και παντελώς αναρμόδια επιβάλει τη θέλησή του, με την απειλή της μη παροχής του εξαμήνου.Πλήρης καταστρατήγηση της ελευθερίας των συμβάσεων, καραμπινάτη παρανομία, κρατική αυθαιρεσία. mk83 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 LOYKAS Posted April 12, 2014 Author Report Share Posted April 12, 2014 μέτα την επιστροφή απο την αδεια λοχείας εχει 60 ημέρες να δηλώση έαν θα κάνει χρήση του 6μηνου?απο τον οαεδ της ειπάν οτι πρέπει να κάνει τα χαρτία της μέχρι την ήμερα που επιστέφει απο την άδεια λοχείας και οχι αργότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lath Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Καλημέρα, μέχρι στιγμής δεν μου είχε τύχει να αντιμετωπίσω θέμα με την 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας ΟΑΕΔ στην δουλεία και να που έτυχε..για εμένα. Είμαι μισθωτή με ασφάλιση στο ΙΚΑ και έγκυος. Πρώτα ο Θεός η άδεια λοχείας μου θα τελειώσει τέλη Ιανουαρίου 2015. Ξέρει κάποιος με τη σειρά τελικά δίνονται οι άδειες? στoν OAEΔ δεν σηκώνουν τηλέφωνα....από αυτά που διαβάζω και καταλαβαίνω με βάση την κοινή λογική δεν υπάρχει υποχρεωτική σειρά. δηλαδή στην περίπτωση μου, θα μπορούσα να πάρω μετά την άδεια λοχείας, το 6μηνο ΟΑΕΔ και από αρχές Αυγούστου 2015 που θα λήξει, την κανονική ετήσιας άδειας μου (8 έτη στον ίδιο εργοδότη). Σωστά λέτε και οι υπόλοιποι πως αν θέλω να κρατήσω μερικές μέρες από την κανονική άδεια εως 31/12/15 γιατί να με εμποδίζει ο Οαεδ. Μήπως είναι λίγο και θέμα σε ποιόν υπάλληλο θα πέσεις? άλλοι λένε πως πρέπει να πάρεις μετά την λήξη της άδειας λοχείας τους 3,5 μήνες μαζεμένους του μειωμένου ωραρίου.H αίτηση που σου δίνει ο Οεαδ έχει κενό να συμπληρώσεις πότε πήρες την κανονική άδεια και τους 3,5 μήνες μειωμένο ωράριο.Μετά από τόσα χρόνια δεν υπάρχει ακόμα σαφής απάντηση για ένα θέμα που απασχολεί τόσο κόσμο?...και θέλουμε να βγαίνουν οι διευκρινιστικές στην ώρα τους. sorry για το μεγάλο post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ponzi Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Καλημέρα, μέχρι στιγμής δεν μου είχε τύχει να αντιμετωπίσω θέμα με την 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας ΟΑΕΔ στην δουλεία και να που έτυχε..για εμένα. Είμαι μισθωτή με ασφάλιση στο ΙΚΑ και έγκυος. Πρώτα ο Θεός η άδεια λοχείας μου θα τελειώσει τέλη Ιανουαρίου 2015. Ξέρει κάποιος με τη σειρά τελικά δίνονται οι άδειες? στoν OAEΔ δεν σηκώνουν τηλέφωνα.... από αυτά που διαβάζω και καταλαβαίνω με βάση την κοινή λογική δεν υπάρχει υποχρεωτική σειρά. δηλαδή στην περίπτωση μου, θα μπορούσα να πάρω μετά την άδεια λοχείας, το 6μηνο ΟΑΕΔ και από αρχές Αυγούστου 2015 που θα λήξει, την κανονική ετήσιας άδειας μου (8 έτη στον ίδιο εργοδότη). Σωστά λέτε και οι υπόλοιποι πως αν θέλω να κρατήσω μερικές μέρες από την κανονική άδεια εως 31/12/15 γιατί να με εμποδίζει ο Οαεδ. Μήπως είναι λίγο και θέμα σε ποιόν υπάλληλο θα πέσεις? άλλοι λένε πως πρέπει να πάρεις μετά την λήξη της άδειας λοχείας τους 3,5 μήνες μαζεμένους του μειωμένου ωραρίου. H αίτηση που σου δίνει ο Οεαδ έχει κενό να συμπληρώσεις πότε πήρες την κανονική άδεια και τους 3,5 μήνες μειωμένο ωράριο. Μετά από τόσα χρόνια δεν υπάρχει ακόμα σαφής απάντηση για ένα θέμα που απασχολεί τόσο κόσμο?...και θέλουμε να βγαίνουν οι διευκρινιστικές στην ώρα τους. sorry για το μεγάλο post. Στη δική σας περίπτωση η κανονική άδεια μπορεί να χορηγηθεί και μετά το εξάμηνο γιατί "χωράει": 33891/606/7.5.2008 2. Η άδεια αυτή χορηγείται μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή και της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, ως ισχύουν κάθε φορά καθώς επίσης και στις εργαζόμενες που αμέσως μετά τα ανωτέρω διαστήματα κάνουν χρήση ετήσιας κανονικής αδείας, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο με βάση της ετήσιες προθεσμίες για τη χορήγησή της. Το μειωμένο ωράριο σε άδεια (3,5 μήνες) το παίρνετε εφόσον το δεχτεί ο εργοδότης. Με το καλό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lath Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, έτσι έχει λογική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
LOYKAS
Μετα την άδεια τοκετού και λοχείας θα πρεπει σε 60 ημερες να δηλώση στον ΟΑΕΔ η εργαζόμενη εαν θα λάβει την
ειδική άδεια προστασίας μητρότητας έξι (6) μηνών?
Εαν εχει κλειση 2 ημερολογιακά ετη θα πρέπει να παρεί την κανονική άδεια πριν την ειδική άδεια προστασίας μητρότητας έξι (6) μηνών?
8 answers to this question
Recommended Posts