Προς το περιεχόμενο

ERP Σύστημα - Βιομηχανία/Παραγωγή


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα,

 

Ανοίγω αυτό το θέμα διότι η εταιρία στην οποία εργάζομαι βρίσκεται σε φάση έρευνας των ERP συστημάτων.  Έχω διαβάσει αρκετά από τα σχετικά θέματα που υπάρχουν στο forum αλλά δεν έχω βρεί κάποιο που να αφορά συγκεκριμένα τον κλάδο της Βιομηχανίας/Παραγωγής. Επειδή λοιπόν, η συγκεκριμένη εταιρία δραστηριοποιείται σε αυτόν το κλάδο, θα ήθελα να μου μεταδώσετε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι η εταιρία απασχολεί περίπου 15-20 άτομα, συνολικά. Επίσης, ενημερώνω ότι η εταιρία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης (αρχίζει να πραγματοποιεί πωλήσεις στο εξωτερικό) και προς το παρόν το μόνο σύστημα που υπάρχει, υποστηρίζει το τμήμα Λογιστικής της εταιρίας και τίποτα παραπάνω. Τα υποσυστήματα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν είναι τα βασικά ενός ERP συστήματος, καθώς και αυτά της Παραγωγής, της Αποθήκης, των Πωλήσεων, των Πελατών και των Προμηθευτών.

 

 

Σε τι φάση είναι πρός το παρόν το έργο:

 

1) Πραγματοποιείται η ανάλυση των επιχειρησιακών διαδικασιών, σε αρκετά υψηλό επίπεδο αφαίρεσης, προκειμένου να δημιουργηθεί το Current State Document.

2) Μετά το Πάσχα θα προσεγγίσουμε τους υποψήφιους αναδόχους του έργου προκειμένου να διαμορφώσουμε άποψη για τις λύσεις που προσφέρουν, συνολικά και ειδικότερα για την περίπτωσή μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα είναι η εταιρίες Entersoft, Softone, Singular, CGSoft

3) Ταυτόχρονα γίνεται η συγκέντρωση του ήδη υπάρχοντος ψηφιακού υλικού για την υποστήριξη του νέου συστήματος.

4) Είναι στα σκαριά η μελέτη βιωσιμότητας  του εγχειρήματος.

 

 

 

Τι ζητώ από τα μέλη του φόρουμ:

 

1) Όσοι εργάζεστε σε μονάδες παραγωγής στο τμήμα Μηχανοργάνωσης ή στο τμήμα λογιστικής και έχετε σχετική εμπειρία, θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας. Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη λύση; Ποιά εταιρία διαθέτει αξιόλογη εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο;

 

2) Αξιολόγηση της φάσης στην οποία βρίσκεται το έργο. Θεωρείτε ότι τα βήματα που αναφέρω παραπάνω αρκούν για την επιλογή του κατάλληλου ERP συστήματος; Αν όχι, προτείνετε εναλλακτικές, προσθέστε ή αφαιρέστε βήματα.

 

3) Γενικά σχόλια για τις εταιρίες στις οποίες αναφέρθηκα παραπάνω. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εταιριών, των υπηρεσιών και των συστημάτων που εγκαθιστούν.

 

4) Θεωρείτε ότι προτεραιότητα έχει η ανάλυση των επιχειρησιακών διαδικασιών ή το να προλάβουμε την αλλαγή της χρήσης τον Ιούλιο που μας έρχεται;

 

 

Σημειώνω ότι θα ήθελα, όσο μπορείτε, να είστε όλοι όσοι απαντήσετε αρκετά συγκεκριμένοι και σαφείς. Άνοιξα το θέμα για να υπάρξουν απαντήσεις πλήρεις και σαφείς, με διάθεση για συζήτηση και παράθεση λογικών επιχειρημάτων.

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιχειρήσεις με κλάδο παραγωγής χρειάζονται πρώτα:

 

- Κανόνες βιομηχανικής κοστολόγησης

 

- Οργάνωση χρεωστών/πιστωτών του εμπορικού 

 

ειδικά το πρώτο σχεδιάζεται απο την επιχείρηση (κάθε βιομηχανική μονάδα έχει την ιδιαιτερότητά της) και μετά απευθύνεσαι για το πιό κατάλληλο λογισμικό

 

 

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα είναι η εταιρίες Entersoft, Softone, Singular

 

καλές είναι και οι τρείς. Τα λογισμικά προσαρμόζονται στην επιχείρηση και όχι το αντίθετο!

εσύ τι θέλεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δουλεύω σε βιομηχανική με κοστολόγηση κλπ.

 

Δεν έχουμε κάποιο ευρέως διαδεδομένο αλλά είναι πολύ καλό σε αυτά τα κομμάτια (παραγωγής κοστολόγησης κλπ) Αν θέλετε μπορούμε να επικοινωνήσουμε να σας το συστήσω.

 

Το καλύτερο της αγοράς πάντως είναι το SAP για μένα αλλά πάρα πολύ ακριβό. Άκουσα ότι έχει προϊόντα και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καλύτερη περίοδος μετάβασης σε ERP είναι όντως η αλλαγή χρήσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...