Προς το περιεχόμενο
  • 0

προβλημα χορηγησης αμ.ικα και τραπεζα


lefterisv

Ερώτηση

Καλησπερα συναδελφοι,

         

        εχω το εξης προβλημα,εχουμε προσλαβει αλλοδαπο ( εχει ολα τα χαρτια ροζ καρτα (αιτουντος ασυλου),αδεια εργασια,αφμ,αμκα σε ισχυ )

 

πηγε στο ικα μαζι και με την προσληψη του για να του χορηγηθει αμ.ικα του ειπαν χωρις τραπεζικο λογ/σμο δεν στο δινουμε.παμε σε δυο τραπεζες κ μας λενε χωρις διαβατηριο δεν σου ανοιγουμε λογ/σμο...Βοηθεια συναδελφοι!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Αν ανοιξει κάποιος άλλος λογαριαμό και μπει συνδικαιουχος;
άκυρο πάλι χρειαζεται διαβατήριο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Και γιατί δεν έχει διαβατήριο; Αφού έχει άδεια διαμονής-εργασίας;

ελα ντε!κ πως την ανανεωνει ειναι το θεμα..ισχυριζεται οτι δεν εχει καθολου διαβατηριο.. το αλλοδαπων δεν ξερει...το ικα αρνειται...η περιφερεια δεν το σηκωνει..

μολις μιλησα με τον τραπεζικο μεσολαβητη και μου ειπε οτι συμφωνα με τον νομο 3691/2008 για το ξεπλημα βρωμικου χρηματος ειναι απαραιτητα ταυτοτητα ή διαβατηριο...ωραια τι κανω σε αυτη την περιπτωση;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

1. Σχετική με το θέμα σου είναι η απόφαση ΕΤΠΘ 281/5/17.03.2009 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (ο κόμβος την έχει). Σύμφωνα με αυτή στο 5.5.1. τα στοιχεία ταυτοποίησης επαληθεύονται βάσει του ΑΔΤ ή του διαβατηρίου (ή ισότιμου εγγράφου). Δυστυχώς η κάρτα του αιτούντος πολιτικό άσυλο είναι προσωρινό έγγραφο (τα στοιχεία που αναγράφονται είναι κατά δήλωση του κατόχου) με διαρκεία έξι μηνών και ανανεώνεται μέχρι την έκδοση της απόφασης για παραχώρηση ασύλου, άρα καμία τράπεζα δεν ανοίγει λογαριασμό βάσει της άνω απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος.

2. Ο υπάλληλος του ΙΚΑ βάσει των οδηγιών που έχει από το ΙΚΑ δεν δίνει αριθμό μητρώου αν δεν υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός.

 

Μίλησα με μία δικηγόρο στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα και ενώ γνωρίζουν το θέμα με τις τράπεζες, δεν γνώριζαν το θέμα με το ΙΚΑ. Αφού είδε στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ τα απαιτούμενα για την απογραφή άμεσα ασφαλισμένου, όπου αναφέρεται ότι όχι μόνο ότι πρέπει να υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός αλλά ο προς απογραφή πρέπει να είναι και πρώτος δικαιούχος, μου είπε ότι θα αναφέρει το θέμα στην Διοίκηση του ΙΚΑ και στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

 

Αν είσαι Αθήνα τότε ίσως αξίζει να πάς στα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου 8, στην Διεύθυνση Ασφάλισης, και πιθανόν αυτοί να σου βρουν λύση.

 

Επίσης υπάρχει μία εγκύκλιος ΑΔΑ: ΒΕΧ4Χ - ΞΧΓ στο www.ydmed.gov.gr σχετικά με τις ροζ κάρτες που πιθανόν να σε βοηθήσει.

 

Καλή τύχη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Σας ευχαριστώ για την άμεση και εμπεριστατωμένη απάντηση σας.

 

Από το αλλοδαπών με ενημέρωσαν ότι η κάρτα αιτούντος είναι ένα προσωρινό έγγραφο, το θέμα είναι επειδή το είδα με τα μάτια μου έχει ανανεωθεί ήδη 5 με 6 φορές!αναρωτιέμαι πόσο καιρός πρέπει να περάσει για να του δοθεί μια απόφαση..

 

Επιπλέον, η απάντηση που μου έδωσαν σχεδόν όλες οι υπηρεσίες ήταν να πάει στην πρεσβεία του για να βγάλει διαβατήριο,εφόσον έφυγε σαν κυνηγημένος από την χωρά του..πως να το κάνει αυτό; ..θέατρο του παραλόγου...

 

Μίλησα με τα κεντρικά του ΙΚΑ,πολλά τμήματα δήλωσαν άγνοια επί του θέματος στο μόνο που έβγαλα άκρη ήταν στο τμήμα εσόδων στο οποίο μου είπαν  "να ξαναπάει στην υποκατάστημα του ΙΚΑ στο μητρώο και να τους καλέσει και να μιλήσουν αυτοί με τον υπάλληλο για να προχωρήσει χωρίς τραπεζικό λογαριασμό" απάντηση με την όποια δεν ικανοποιήθηκα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Παντως συμφωνα με τις οδηγιες απογραφης ασφαλισμενου στο ΙΚΑ ο αριθμος τραπεζικου λογαριασμου προβλεπεται μονο για τους οικοδομους που θα πληρωθουν δωροσημο μεσω τραπεζας.

Προφανως για αλλη μια φορα εχουν μπερδεψει τη βουρτσα...........

Να πας στο υποκ/μα να σου πουν σε ποιες διαταξεις προβλεπεται να ζητουν τετοιο στοιχειο αδιακριτως. Εκτος και αν δηλωσε οτι ειναι οικοδομος

 

αποσπασμα απο τις οδηγιες συμπληρωσης του απογραφικου ασφαλισμενων

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ 

Τα παρακάτω πεδία συμπληρώνονται μόνο από εργατοτεχνίτες  οικοδόμους εφόσον αυτοί επιθυμούν να πληρώνονται την καταβολή του Δωροσήμου μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Isidora, δίκιο έχεις όσο αφορά το έντυπο ¨οδηγίες συμπλήρωσης" στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ. Προφανώς δεν είναι επικαιροποιημένο. Το ακριβώς από κάτω έντυπο "οδηγίες διαδικασίας απογραφής" αναφέρει για τραπεζικό λογαριασμό και πρώτος δικαιούχο.

lefterisv, κάνε αυτό που σου είπαν στο τμήμα εσόδων γιατί δεν πρόκειται να βρεις άκρη με άλλο τρόπο, άσχετα αν σε ικανοποιεί σαν απάντηση ή όχι.

Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο με "κάρτα αιτούντος πολιτικό άσυλο" θα δώσει ενδιαφέροντα αποτελέσματα και πιθανόν να λύσει την απορία σου για το πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένει για την απόφαση. Έτσι άρχισα και εγώ την αναζήτηση με αφορμή το ερώτημά σου.

 

Για την ιστορία. Ελληνίδα υπήκοος εδώ και 15 χρόνια. Το ΙΚΑ δεν την απέγραφε εάν δεν προσκόμιζε το ΦΕΚ πολιτογράφησης και το πρωτότυπο έγγραφο του όρκου. Υπάρχει πουθενά γραμμένο αυτό σαν απαίτηση από το ΙΚΑ. Όχι φυσικά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...