Προς το περιεχόμενο

Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α. - Πρόσκληση για παράσταση διαμαρτυρίας στη Φ.Α.Ε. Αθηνών 14/03/2014


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΙΑΙΑ – ΚΟΙΝΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΗΣΤΡΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ


Συνάδελφε, συναδέλφισσα
   
Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με τους ληστρικούς φορολογικούς νόμους, τα συνεχή χαράτσια, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, την κατάργηση του αφορολόγητου, που χτυπάει το σύνολο των εργατοϋπαλλήλων και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, οδήγησαν χιλιάδες λογιστές στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.
   
Είμαστε στο δρόμο γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν στοχεύουν απλά στην οικονομική μας αφαίμαξη, αλλά αποτελούν μέρος του σχεδίου για παραπέρα συγκέντρωση των λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών σε μεγάλες λογιστικές-ελεγκτικές εταιρείες στα πλαίσια της λεγόμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά, κλιμακώνουμε τους αγώνες.

Συσπειρωνόμαστε στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Κατάργηση των Ν.4174/2013,Ν.4172/2013, Ν.4223/2013,του αρ.2 του Ν.4225/2014 (ΑΠΔ)
-Απόσυρση του Κώδικα Δεοντολογίας.
-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
-Άμεσα απόσυρση του νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία
-Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών χαρατσιών
-Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
-Άμεσα υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον κλάδο λογιστικών-φοροτεχνικών-ελεγκτικών υπηρεσιών με βάση τις διεκδικήσεις της Π.Ο.Λ. Είναι ο μόνος τρόπος κατοχύρωσης των μισθωτών λογιστών και γενικότερα εργαζομένων σε λογιστικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρείες
-Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς, ατομικό 20.000 ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Αφορολόγητες την πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ και τη δευτερεύουσα μέχρι 80 τ.μ.
-Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών-φοροελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.
-Όχι στην φορολογική εξόντωση και στο τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών λογιστών.

Σας καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Φ.Α.Ε. Αθηνών την Παρασκευή 14 Μάρτη  ώρα 11:00

Είμαστε σε ετοιμότητα για συλλαλητήριο τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα Λογιστών Ελ. Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας

[12.03.2014]
 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

12 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των λογιστών στην κινητοποίηση στις 7 Μαρτίου στο Σύνταγμα. Πιστεύουμε ότι αυτή η συμμετοχή των συναδέλφων σηματοδοτεί την ελπίδα για το αύριο του κλάδου μας, εκφράζει την αγωνιστική διάθεση όλων των συναδέλφων μας.

Για πάνω από 3 μήνες ο λογιστικός, και όχι μόνο, κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Από την πρώτη στιγμή το μεγάλο μέρος των λογιστών αντιλαμβανόταν ότι τα μέτρα δεν στόχευαν απλά στην οικονομική αφαίμαξη στων συναδέλφων, αλλά αποτελούν μέρος του σχεδίου για παραπέρα συγκέντρωση των λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών σε μεγάλες λογιστικές – ελεγκτικές υπηρεσίες στα πλαίσια της λεγόμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Ταυτόχρονα όμως με το Ν.4174/2013, για το νέο ποινολόγιο, σε ισχύ είναι και ο Ν. 4172/2013 για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και την συνυπευθυνότητα των λογιστών.

Είναι σαφές ότι ο αγώνας για κατάργηση των συγκεκριμένων νόμων δεν  μπορεί να περιορίζεται μόνο στους κόλπους των λογιστών, αλλά αφορά το σύνολο των ελ. Επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών και εμπόρων. Για αυτό και ο αγώνας είναι κοινός, ουσιαστικά είναι αγώνας των λογιστών με τους πελάτες μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Απόσυρση των Ν.4174/2013, Ν.4172/2013, Ν.4223/2013, του κώδικα δεοντολογίας, του αρ. 2 του Ν.4225/2014 (ΑΠΔ)

• Κατάργηση όλων των χαρατσιών και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

• Αφορολόγητο όριο, ατομικό στα 20.000 ευρώ και 40.000 οικογενειακό, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας την Παρασκευή 14 Μάρτη 2014 στις 11.00 το πρωί

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Ν.Μεσσηνίας να ενημερώσει και να καλέσει έγκαιρα τα μέλη του για  μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση

Συμμετέχουμε σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου και των ΕΒΕ (Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων)

Τέλος, να είμαστε σε ετοιμότητα για κινητοποίηση του κλάδου την ημέρα ψήφισης του νέου φορολογικού.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ

ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

Η ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 


 

 

 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανεβάζω και την "πολυσυζητημένη" ανακοίνωση που μοιράστηκε στη συγκέντρωση της Παρασκευής 7/3 στο Σύνταγμα έστω και τώρα για να μην αναπαράγεται στρεβλά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ   

τηλ. επικ.: 210.3809327

6/3/2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΕΝΙΑΙΑ - ΚΟΙΝΗ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ

ΟΙ ΦΟΡΟΛΗΣΤΡΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

          Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης με τους ληστρικούς φορολογικούς νόμους, τα συνεχή χαράτσια, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, την κατάργηση του αφορολόγητου, που χτυπάει το σύνολο των εργατοϋπαλλήλων και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, οδήγησαν χιλιάδες λογιστές στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

          Η κυβέρνηση φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού, την ίδια ώρα που για το μεγάλο κεφάλαιο θεσμοθετεί συνεχώς νέες φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές, παρέχει κρατικές ενισχύσεις, μειώνει τους συντελεστές φορολόγησης.

          Οι ίδιοι νόμοι που χτυπάνε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους φτωχούς αγρότες χτυπάνε και τους λογιστές φοροτέχνες, καταρχήν γιατί είμαστε και οι ίδιοι φορολογούμενοι και όλα αυτά με το σύνθημα «της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής». Οι λογιστές φοροτέχνες έχουν πείρα για το τι σημαίνει καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αφού οι μόνοι που καταδιώκονται κάθε φορά είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργατοϋπάλληλοι.

          Είμαστε στο δρόμο γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν στοχεύουν απλά στην οικονομική αφαίμαξη μας, αλλά αποτελούν μέρος του σχεδίου για παραπέρα συγκέντρωση των λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε μεγάλες λογιστικές – ελεγκτικές υπηρεσίες στα πλαίσια της λεγόμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

          Είναι σαφές ότι ο αγώνας για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων δεν περιορίζεται μόνο στους κόλπους των λογιστών αλλά αφορά το σύνολο των ελ. επαγγελματιών και ΕΒΕ. Για αυτό και ο αγώνας είναι κοινός. Σ’ αυτά τα πλαίσια η ΠΑΣΕΒΕ συσπειρώνει όλες αυτές τις αγωνιστικές δυνάμεις που βάλλονται με πλαίσιο πάλης ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

          Αυτό το πλαίσιο πάλης εγγυάται τον σωστό προσανατολισμό στο κίνημα, ενιοποιεί την πάλη, ανοίγει την προοπτική, συσπειρώνει τους χιλιάδες «μικρούς» λογιστές. Αυτός ο αγώνας είναι που μπορεί να φρενάρει νέα μέτρα να αδρανοποιήσει τα παλιότερα, να καταργήσει στη πράξη την φορολογική πολιτική. Αυτά τα αιτήματα είναι που μπορούν σήμερα, να ανακουφίσουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που υποφέρουν.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

          Στον αγώνα αυτό δεν χωράνε αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τώρα, πίνουν νερό στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και της «επιχειρηματικότητας» που πιστά ακολούθησαν τον ευρωμονόδρομο της Ε.Ε. που είναι ομοτράπεζοι υπουργών και παραγόντων της πλουτοκρατίας.

          Τώρα πρέπει να απομονωθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΠΟΦΕΕ και ΕΦΕΕΑ αυτοί δηλαδή που συνωστίζονται στους διαδρόμους των Υπουργείων που υπέσκαψαν κάθε κινητοποίηση που οδήγησαν τον κλάδο στον εφησυχασμό, στην αναμονή, στην αποσυσπείρωση.

          Λύση από τα πάνω δηλαδή τη ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΠΟΦΕΕ, ΕΒΕΑ, όπως ισχυρίζεται η ΠΟΦΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει. Κίνημα αντίστασης, μπορεί να διαμορφωθεί με αλλαγή συσχετισμών στα σωματεία, τους συλλόγους και τις ενώσεις, με μαζικοποίηση των φορέων του κινήματος, με στήριξη των επιτροπών αγώνα που διασφαλίζουν τις συλλογικές διαδικασίες.

          Δεν είναι συμβολή στον αγώνα και ενίσχυση του κινήματος η «συμμετοχή» μέσω INTERNET. Το κίνημα διαμορφώνεται και στηρίζεται στα σωματεία, με τη συμμετοχή χιλιάδων συναδέλφων με προσανατολισμό αντιμονοπωλιακό και μαζικές διαδικασίες. Διαδικασίες ουσιαστικές με διαπάλη ιδεών και προτάσεων και όχι αχταρμά τύπου «πλατείας» που μπορεί να χωρέσει ακόμα και τους ξεπουλημένους των διάφορων συλλόγων λογιστών, ακόμα και αντιδραστικές απόψεις και λογικές τύπου Χρυσής Αυγής. Σε έναν τέτοιο αγώνα δεν χωράνε αυταπάτες που μπορούν να καλλιεργούνται με δικαστικές προσφυγές και εξώδικα, ντρίπλες της κυβέρνησης για κάποιες μειώσεις των προστίμων.

          Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

          Ένα τέτοιο κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα «ακηδεμόνευτο» από τη κυβέρνηση, την Ε.Ε., τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα παπαγαλάκια τους. Κίνημα όμως «εξαρτημένο» από τις αγωνίες και τα συμφέροντα των χιλιάδων λογιστών ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και των μισθωτών και των υπολοίπων επαγγελματιών.

          Όλοι μαζί μπορούμε να ορθώσουμε ανάστημα, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το έκτρωμα.

 

Συνεχίζουμε αγωνιστικά κλιμακώνουμε τους αγώνες.

Συσπειρωνόμαστε στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.

 

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας

τη Παρασκευή 14 Μάρτη στις 11 το πρωί

στη Φ.Α.Ε. Αθηνών

Είμαστε σε ετοιμότητα για συλλαλητήριο τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

-Κατάργηση των Ν.4174/2013,Ν.4172/2013, Ν.4223/2013,του αρ.2 του Ν.4225/2014 (ΑΠΔ)
-Απόσυρση του Κώδικα Δεοντολογίας.
-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
-Άμεσα απόσυρση του νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία
-Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών χαρατσιών
-Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
-Άμεσα υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον κλάδο λογιστικών-φοροτεχνικών-ελεγκτικών υπηρεσιών με βάση τις διεκδικήσεις της Π.Ο.Λ. Είναι ο μόνος τρόπος κατοχύρωσης των μισθωτών λογιστών και γενικότερα εργαζομένων σε λογιστικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρείες
-Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς, ατομικό 20.000 ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Αφορολόγητες την πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ και τη δευτερεύουσα μέχρι 80 τ.μ.
-Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών-φοροελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.
-Όχι στην φορολογική εξόντωση και στο τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών λογιστών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Σ.Ε.Λ.Κ.Ε.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 12/03/2014 πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας ,στην οποία για άλλη μια φορά, εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση των μελών του στους άδικους και εξοντωτικούς φορολογικούς νόμους ζητώντας την κατάργηση των νόμων 4172 , 4174, και του αρθρ.2 του 4225 (ΑΠΔ).

Αποφάσισε να γίνει κινητοποίηση με κλείσιμο των γραφείων και συγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία την ημέρα κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου στη βουλή. Για το σκοπό αυτό καλεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες λογιστές της Κέρκυρας καθώς και όλες της επαγγελματικές – επιστημονικές – εργατικές και αγροτικές οργανώσεις του Νησιού να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις ώστε η κινητοποίηση να έχει Παγκερκυραϊκό Χαρακτήρα.

   

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων την Παρασκευή 14/03/2014 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αντίστοιχους συλλόγους αποφάσισε να γίνει από τα μέλη του εξόρμηση ενημέρωσης των επαγγελματιών της πόλης της Κέρκυρας καλώντας τους παράλληλα να συμμετέχουν στην κινητοποίηση με κλείσιμο των καταστημάτων τους.

  Επίσης αποφάσισε να γίνει συντονισμός με αντίστοιχους συλλόγους όμορων περιοχών ώστε να παρθούν και από αυτούς αντίστοιχες αποφάσεις για την κινητοποίηση

Κέρκυρα 13/ 3/2014

Το διοικητικό Συμβούλιο

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...