Προς το περιεχόμενο

Καταγγελία Λογιστικού Φοροτεχνικού Γραφείου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνάδελφοι Καλησπέρα σας, παρακολουθώ το θέμα και δυστυχώς και τώρα ακόμη βλέπετε ότι δεν συμφωνούμε μεταξύ μας. Απλά φαίνεται το δικό μας το επάγγελμα έχει γίνει κατ'εξοχήν επικίνδυνο. Και λέω επικίνδυνο και από τις δύο πλευρές.Του Πελάτη και του επαγγελματία, οπότε πιστεύω ότι το σλόγκαν που ακούω τώρα τελευταία "" ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ"" ,αρχίζει να μου την δίνει στα νεύρα.Η ΔΟΥ '' φταίει ο λογιστής σου'', ο πελάτης ''εσύ φταίς'', Ε όχι και από τους συναδέλφους να διαβάζω  αυτό'' ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ''.

Δεν το δέχομαι διότι όλοι μας γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας , τι πρέπει να κάνουμε. Τους πελάτες που έρχονται μια φορά τον χρόνο γνωρίζουμε γιατί το κάνουν.Και γιατί έθεσε εδώ αυτό το θέμα......... Υπάρχουν τα δικαστήρια να το λύσει αν νομίζει ότι έχει στοιχεία που μπορεί να στηριχτεί. Εσείς τι νομίζετε ότι με μια φορά και για μια δήλωση ενημερώνεται ο πελάτης??  Ας μας προβληματίσει λίγο αυτό και ας μην δικάσουμε εδώ στο forum έναν συνάδελφο.Προσωπικά για μένα όπως υπάρχουν καλοί και κακοί συνάδελφοι , υπάρχουν καλοί και κακοί πελάτες, καλοπληρωτές και κακοπληρωτές............................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αντιλαμβάνεστε οτι είναι πολύ δύσκολο ένας πολίτης να παρακολουθεί ή και να γνωρίζει τις αλλαγές στο φορολογικό. Πολλοί λογιστές αναγκάζονται να παρακολουθούν σεμινάρια και στο τέλος ουτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν το περιεχόμενο τους. Όταν τον πήρε τηλέφωνο έξω απο την εφορία για να τον ενημερώσει για πρώτη φορά οτι δεν μπορεί να κλείσει τα βιβλία του, στην ερώτηση: "Στέργιο, δεν μπορώ να κλείσω τα βιβλία γιατί δεν έχουμε υποβάλει ποτέ λίστες πελατών-προμηθευτών", η απάντηση ήταν: Λίστες; Ποιές λίστες; αφου εσύ ήσουν στην ΕΡΤ" και συμπλήρωσε: Μην κλείσεις τα βιβλία σου ακόμα, μπορεί να αλλάξει ο νόμος". Δηλαδή του ζήτησε να έχει ενεργό μπλοκάκι ενώ είναι ανασφάλιστος (άνεργος). Απο το κακό στο χειρότερο.

 

Σήμερα και συγκεκριμένα πριν απο λίγα λεπτά οταν μίλησαν στο τηλέφωνο χρησιμοποίησε επιχειρήματα που διάβασα απο τους περισσότερους στη συζήτησή μας λέγοντας: "Η συμφωνία μας ήταν να σου κάνω τη δήλωση μόνο για 150 ευρώ μια φορά το χρόνο και τίποτα άλλο. Εαν ήθελες να σε παρακολουθώ έπρεπε να πληρώνεις το ελάχιστο 50 ευρώ το μήνα". Και συνέχισε ειρωνευόμενος πως θέλει να τον βοηθήσει και να συμψηφίσει το ποσό πληρώνοντας ο "επαγγελματίας" το πρόστιμο και υπαινισσόμενος οτι πρώτα θα καταβάλει το ποσό των 50 ευρώ για κάθε μήνα και για κάθε χρόνο συνεργασίας. Βέβαια παραδέχτηκε οτι ουδέποτε τον ενημέρωσε για τις συγκεντρωτικές ή για τις εκ του νόμου υποχρεώσεις του. 

 

Ελπίζω τώρα να σας διαφώτισα, αν και γεννήθηκαν αρκετά ερωτήματα απο τη δημιουργική συζήτησή μας. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε τη γνώση του φορολογικού δικαίου απευθυνόμαστε σε έναν ειδικό, σε έναν επαγγελματία, σε εσάς. Νομίζω πως ο συνάδελφος φοροτεχνικός όφειλε να ενημερώσει οτι ο δημοσιογράφος είχε υποχρέωση υποβολής λιστών, και δεν το έκανε. Και παρά το γεγονός οτι ενοχλήθηκε αρκετές φορές, σήμερα τον ειρωνεύτηκε λέγοντάς του για συμψηφισμούς, έναντι υπηρεσιών που αφενός δεν έγιναν ποτέ και αφετέρου δεν χρειάστηκε να γίνουν γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση δημοσιογράφου δεν απαιτεί μηνιαία ενημέρωση βιβλίων, ΦΠΑ κ.λπ. 

 

Νομίζω οτι η καταγγελία στον ΟΕΕ είναι μονόδρομος (εαν αυτό είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο που τον εκπροσωπεί). 

 

Καλό απόγευμα σε όλους! Μεθαύριο στο Σύνταγμα για ακόμα μια φορά για τα αυτονόητα.

 

ΥΓ Στην ΕΡΤ ο "αγώνας" (καλώς ή κακώς) χάθηκε γιατί δεν κατάφεραν να παραμείνουν ενωμένοι. Το προσωπικό συμφέρον κέρδισε και πάλι. Σήμερα ύστερα απο τελευταίες εξελίξεις κατάλαβαν το λάθος τους. Μην αφήσετε να συμβεί το ίδιο στα δίκαια αιτήματά σας!

 

Εάν πονάς, θα τρέξεις στο γιατρό.

Εάν έχεις δικαστικές διεκδικήσεις, θα τρέξεις στο δικηγόρο.

Εάν θές να μεταβιβάσεις την περιουσία σου, θα πας στον συμβολαιογράφο.

Εάν πέσει ένας τοίχος στο σπίτι σου, θα φωνάξεις τον "μάστορα".

Εάν θες να τακτοποιήσεις το αυθαίρετό σου, θα μιλήσεις με τον πολιτικό μηχανικό.

Εάν καεί ο πίνακας ηλεκτρικού στο σπίτι σου, θα καλέσεις τον ηλεκτρολόγο ή την ΔΕΗ

Εάν στουμπώσουν τα υδραυλικά, φωνάζεις υδραυλικό ή τον "Φαταούλα", κλπ

 

Φυσικά αν δεν απευθυνθείς στους παραπάνω για την αντιμετώπιση των θεμάτων σου, θα έχεις όλες τις συνέπεις της αποφάσεώς σου να το αναλάβεις προσωπικά. Κατα σειρά:

Σωματική βλάβη,

Δικαστικούς μπελάδες,

Θα μείνεις με το ακίνητο στο χέρι.

Θα μπάζει το σπίτι,

Δεν θα μπορείς να το μεταβιβάσεις,

Μαύρο σκοτάδι που σε έφαγε,

Το σκ.. θα φτάσει στην κάλτσα κλπ.

 

Ε ας μου πει κάποιος....

 

ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΥΤΑΚΙΑ" ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ Υ.Ο., ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ;

 

Όσοι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ με ρωτούν για τις υποχρεώσεις τους κλπ, τους δίνω χαρτί και μολύβι και τους λέω τους βασικούς νόμους και την διεύθυνση του Taxheaven και καλό ψάρεμα.

 

Επί του θέματος, από την στιγμή που υπάρχει παραδοχή ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2, ότι η συμφωνία ήταν για απλή φορολογική δήλωση και τίποτε άλλο, απευθυνθείτε σε δικηγόρο και διεκδικήστε, αν μπορείτε, αποζημίωση. Επιπλέον, από το γεγονός ότι πλήρωσε για 6 χρήσεις 3800 ευρώ για ΚΕΠΥΟ (πιθανότατα 600 ευρώ x 6, άρα το πρόστιμο κάθε χρονιάς ολόκληρο), αυτό σημαίνει ότι οι αμοιβές του ξεπερνούσαν τις 14.673 ευρώ, κατ' έτος άρα μια επιβάρυνση ύψους 50x12=600 ευρώ το χρόνο για ορθή λογιστική παρακολούθηση δεν μπορεί να θεωρηθεί "αβάσταχτο" κόστος για να έχει κάποιος το κεφάλι του ήσυχο. Αρέσει, δεν αρέσει, "έπαιξε" και έχασε, "η φτήνια τρώει τον παρά".

 

Όπως κάποιος θέλει να ορίσει τι είναι σωστός επαγγελματίας, θα πρέπει και να ορίσει και ποιός είναι ο σωστός πελάτης.

 

"Θες ενημέρωση; Πέρασε να τα πούμε από το γραφείο και να δώσεις και την αμοιβή για τις συμβουλές"

 

Όχι να παίρνεις τηλέφωνο και κάθε 2η λέξη σου να είναι "Να σου κάνω και άλλη μια ερώτηση" και να περνά έτσι 1 ώρα... και όταν τους λες "Μην τα λέμε από το τηλέφωνο, πέρνα από το γραφείο" να σου το παίζουν πολυάσχολοι και να γίνονται Λούηδες...

 

Συμβουλή στους συναδέλφους: Ξεκαθαρίστε το πελατολόγιό σας, όποιος δεν πληρώνει στην ώρα του, ΔΡΟΜΟ και ας κόψει τον λαιμό του να τα βγάλει πέρα....

 

Αρκετά "σκάσαμε" για τον κάθε ΈΜΠΟΡΑ (ξέρω πως το γράφω), που όταν κονόμαγε με κέρδος 300% και πάνω, κλαιγόταν για την αμοιβή μας και με την πρώτη δοθείσα ευκαιρία (λέγε με "κρίση"), άρχισε τον καρσιλαμά και το παιζε τρελός και "... Γράψτα".

 

 

Υ.Γ. 1. Ξέχασα να αναφέρω ότι ΟΛΟΙ οι παραπάνω επαγγελματίες που παρέθεσα, κάποια στιγμή στην ζωή τους, ΤΟ ΠΑΙΞΑΝΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.... από όσα είχε αρπάξει το αυτί τους, όσα "διάβασαν" κλπ.

 

Υ.Γ. 2 Επίσης ένα καλό καψώνι που μου έκαναν μέχρι πριν από 2-3 χρόνια ήταν, να έρχονται στο γραφείο και να μου λένε "Διάβασα κάπου ότι...." ή το καλύτερο "Μου είπαν να μπω στο Internet και θα την βρω εκεί την αίτηση...". Δεν μπορεί να φαντασεί κανείς πόσο ωραίο είναι να τους λές "Που το διάβασες; Φέρε μου το άρθρο" ή "Δώσε υπερσύνδεσμο να το ψάξω".... Ντεντέκτιβ θέλουν ή λογιστή; ... Τσιμπάνε 2 "γκολάκια" από τα αποδυτήρια και είτε θα μείνουν να με ακούσουν είτε θα πάνε να πρήξουν άλλο.

Επεξεργασμένο από gkazan
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι υπαρχουν πελατες που ερχονται μια φορα τον χρονο για την δηλωση και τα υπολοιπα και εδω υπαρχει κινδυνος να ξεφυγει καποια δηλωση ΚΕΠΥΟ , τωρα βεβαια αν αυτο γινεται για πολλα χρονια υπαρχει προβλημα καπου ο συναδελφος το εχασε , το ξεχασε ποιος ξερει .Σιγουρα μεγαλη ευθυνη φερει και ο πελατης αφου ειχε μπλοκακι επρεπε να ηταν υποψιασμενος και δεν θα εβλαπτε που και που καποιο τηλεφωνο στον λογιστη .Πονεμενη ιστορια αυτη με τις ΚΕΠΥΟ βρηκανε ευκαιρια να βαζουν προστιμα γι αυτο  ΟΛΟΙ ΣΤΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά τις πλήρωσε σε άλλον για να μπορέσει να βεβαιώσει το πρόστιμο. Ποιος αποφεύγει ή αγνοεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις; Πρώτη φορά έμαθε για τις λίστες στην εφορία οταν ήταν ήδη πολύ αργά. Ρώτησα 15 δημοσιογράφους που γνωρίζω παρόμοιας περίπτωσης: μλποκάκι ΕΡΤ, 700 ευρώ το μήνα, απαλλαγή απο ΦΠΑ και ΟΑΕΕ λογω ΕΡΤ (ως μοναδικός πελάτης), μια φορά το χρόνο στο λογιστή κ.λπ. Ουδείς αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα. 

Εφόσον όπως αναφέρετε και σε προηγούμενο μήνυμα σας πήγαινε στον λογιστή για να του "κάνει την δήλωση" και τον πλήρωνε για αυτό, αυτό έκανε και ο λογιστής...του έκανε την δήλωση.

 

Εφόσον ο κύριος αυτός είχε μπλοκάκι και έκοβε τιμολόγια είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. Εχει ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ δηλαδή. Όταν κάποιος έχει επιχείρηση, είτε κόβει σε 1 πελάτη, είτε κόβει σε 1000 πελάτες είτε σε 0 πελάτες έχει κάποιες φορολογικές υποχρεώσεις σαν ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

 

Αυτές οι φορολογικές υποχρεώσεις για να γίνονται σωστά θα πρέπει να υπάρχει λογιστής σε μόνιμη βάση(μηνιαία συνήθως) με την ανάλογη αμοιβή.

 

 

 Νομίζω πως ο συνάδελφος φοροτεχνικός όφειλε να ενημερώσει οτι ο δημοσιογράφος είχε υποχρέωση υποβολής λιστών....

Σε αυτό έχει δίκιο πάντως. Έπρεπε να τον ενημερώσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν πονάς, θα τρέξεις στο γιατρό.

Εάν έχεις δικαστικές διεκδικήσεις, θα τρέξεις στο δικηγόρο.

Εάν θές να μεταβιβάσεις την περιουσία σου, θα πας στον συμβολαιογράφο.

Εάν πέσει ένας τοίχος στο σπίτι σου, θα φωνάξεις τον "μάστορα".

Εάν θες να τακτοποιήσεις το αυθαίρετό σου, θα μιλήσεις με τον πολιτικό μηχανικό.

Εάν καεί ο πίνακας ηλεκτρικού στο σπίτι σου, θα καλέσεις τον ηλεκτρολόγο ή την ΔΕΗ

Εάν στουμπώσουν τα υδραυλικά, φωνάζεις υδραυλικό ή τον "Φαταούλα", κλπ

 

Φυσικά αν δεν απευθυνθείς στους παραπάνω για την αντιμετώπιση των θεμάτων σου, θα έχεις όλες τις συνέπεις της αποφάσεώς σου να το αναλάβεις προσωπικά. Κατα σειρά:

Σωματική βλάβη,

Δικαστικούς μπελάδες,

Θα μείνεις με το ακίνητο στο χέρι.

Θα μπάζει το σπίτι,

Δεν θα μπορείς να το μεταβιβάσεις,

Μαύρο σκοτάδι που σε έφαγε,

Το σκ.. θα φτάσει στην κάλτσα κλπ.

 

Ε ας μου πει κάποιος....

 

ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΥΤΑΚΙΑ" ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ Υ.Ο., ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ;

 

Όσοι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ με ρωτούν για τις υποχρεώσεις τους κλπ, τους δίνω χαρτί και μολύβι και τους λέω τους βασικούς νόμους και την διεύθυνση του Taxheaven και καλό ψάρεμα.

 

Επί του θέματος, από την στιγμή που υπάρχει παραδοχή ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2, ότι η συμφωνία ήταν για απλή φορολογική δήλωση και τίποτε άλλο, απευθυνθείτε σε δικηγόρο και διεκδικήστε, αν μπορείτε, αποζημίωση. Επιπλέον, από το γεγονός ότι πλήρωσε για 6 χρήσεις 3800 ευρώ για ΚΕΠΥΟ (πιθανότατα 600 ευρώ x 6, άρα το πρόστιμο κάθε χρονιάς ολόκληρο), αυτό σημαίνει ότι οι αμοιβές του ξεπερνούσαν τις 14.673 ευρώ, κατ' έτος άρα μια επιβάρυνση ύψους 50x12=600 ευρώ το χρόνο για ορθή λογιστική παρακολούθηση δεν μπορεί να θεωρηθεί "αβάσταχτο" κόστος για να έχει κάποιος το κεφάλι του ήσυχο. Αρέσει, δεν αρέσει, "έπαιξε" και έχασε, "η φτήνια τρώει τον παρά".

 

Όπως κάποιος θέλει να ορίσει τι είναι σωστός επαγγελματίας, θα πρέπει και να ορίσει και ποιός είναι ο σωστός πελάτης.

 

"Θες ενημέρωση; Πέρασε να τα πούμε από το γραφείο και να δώσεις και την αμοιβή για τις συμβουλές"

 

Όχι να παίρνεις τηλέφωνο και κάθε 2η λέξη σου να είναι "Να σου κάνω και άλλη μια ερώτηση" και να περνά έτσι 1 ώρα... και όταν τους λες "Μην τα λέμε από το τηλέφωνο, πέρνα από το γραφείο" να σου το παίζουν πολυάσχολοι και να γίνονται Λούηδες...

 

Συμβουλή στους συναδέλφους: Ξεκαθαρίστε το πελατολόγιό σας, όποιος δεν πληρώνει στην ώρα του, ΔΡΟΜΟ και ας κόψει τον λαιμό του να τα βγάλει πέρα....

 

Αρκετά "σκάσαμε" για τον κάθε ΈΜΠΟΡΑ (ξέρω πως το γράφω), που όταν κονόμαγε με κέρδος 300% και πάνω, κλαιγόταν για την αμοιβή μας και με την πρώτη δοθείσα ευκαιρία (λέγε με "κρίση"), άρχισε τον καρσιλαμά και το παιζε τρελός και "... Γράψτα".

 

 

Υ.Γ. 1. Ξέχασα να αναφέρω ότι ΟΛΟΙ οι παραπάνω επαγγελματίες που παρέθεσα, κάποια στιγμή στην ζωή τους, ΤΟ ΠΑΙΞΑΝΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.... από όσα είχε αρπάξει το αυτί τους, όσα "διάβασαν" κλπ.

 

Υ.Γ. 2 Επίσης ένα καλό καψώνι που μου έκαναν μέχρι πριν από 2-3 χρόνια ήταν, να έρχονται στο γραφείο και να μου λένε "Διάβασα κάπου ότι...." ή το καλύτερο "Μου είπαν να μπω στο Internet και θα την βρω εκεί την αίτηση...". Δεν μπορεί να φαντασεί κανείς πόσο ωραίο είναι να τους λές "Που το διάβασες; Φέρε μου το άρθρο" ή "Δώσε υπερσύνδεσμο να το ψάξω".... Ντεντέκτιβ θέλουν ή λογιστή; ... Τσιμπάνε 2 "γκολάκια" από τα αποδυτήρια και είτε θα μείνουν να με ακούσουν είτε θα πάνε να πρήξουν άλλο.

 

 

 

Θα συμφωνησω απολυτως με τον συναδελφο gkazan . Ειναι ομως και μιση ευθυνη του συγκεκριμενου συναδελφου , ο οποιος δεν εκανε καλη συνεννοηση . Ο Λογιστης ειναι μια συνεχομενη υπηρεσια που παρεχεται σε ετησια βαση , τουλαχιστον στους επαγγελματιες και στις εταιρειες . Δυστυχως τετοιου ειδους υπηρεσιες οπως αυτη για την οποια συζηταμε (δηλαδη μια φορα το χρονο) ειναι ενα συνηθισμενο φαινομενο με μηχανικους,δικηγορους , μπλοκακηδες κλπ . ΜΟυ εχει ζητηθει μερικες φορες τετοιου ειδους συνεργασια και την δεχθηκα , γιατι δεν ειναι ο καιρος για να  διωχνουμε δουλειες , αναγνωριζω ομως οτι επαγγελματικα δεν ειναι σωστο , αλλα στις δουλειες αυτου του ειδους συμπεριφερθηκα σαν να ειχα συνεχομενη παροχη . Στην ουσια δηλαδη εριξα τη τιμη , δυστυχως ..................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε τι φωτιές άναψε ο δημοσιογράφος?

Και εμείς τσιμπήσαμε και του δίνουμε και συμβουλές, καλά είπε ο tzabelas.

 

Ας πάει σε δικηγόρο για αγωγή.

Αν δε βρει κάτι σε τζάμπα, να πάει στο ΟΕΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

΄Αν..λέω ..ΑΝ .. σου φέρνει τα δικαιολογητικά όλου του έτους,και ενημερώνεις όλο το έτος ...τότε είσαι και υπευθυνος για όλο το έτος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όποιος δεν προπληρώνει το λογιστή του και δεν συμπεριφέρεται με ευγένεια και υπομονή προς αυτόν, ας μην ελπίζει καθόλου και ποτέ ότι θα έχει πλέον την υποστήριξη που πρέπει απ αυτόν.Οποιαδήποτε παράπονα προς λογιστή λύνονται στα δικαστήρια που και εκεί σημαίνει νέα έξοδα και νέα καθυστέρηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

" πήγε στην εφορία για να κλείσει το μπλοκάκι βρέθηκε χρεωμένος με περίπου 4,000 ευρώ γιατί απο το 2006 έως το 2011 δεν κατέθεσε ποτέ του συγκεντρωτική λίστα. Με την έκπτωση/ρύθμιση που έγινε τότε και με τους τόκους σήμερα το ποσό είναι περίπου 3,800 ευρώ. Απίστευτο! "

 

φυσικα και ειναι απιστευτο. γιατι δεν πηγε να τα πληρωσει στην ωρα που επρεπε? δηλ. οταν εκανε διακοπη? και τωρα μετα απο 3 χρονια (2011-2014 ) που εφτασε 3800€ !!! το προστιμο με τις προσαυξησεις ψαχνει να βρει ποιος θα του το πληρωσει? και αν απο την στιγμη που η συμφωνια ηταν να του κανει μονο την δηλωση τοτε τι ψαχνει να βρει ο ανθρωπος.. το κοροιδο? και ποιος ειπε οτι η δημοσιογραφοι δεν εχουν μηνιαια υποχρεωση να τηρουν το βιβλιο ? απλα δεν ηθελε ο φορολογουμενος να πληρωνει και το ενημερωνε μονος του. Γιατι οπως ειπε και ο Δημοσιογραφος ο οποιος ανοιξε το θεμα " πηγε να φαει  και προστιμο για μη καταχωρηση τιμολογιου διαμονης " .... και για αυτο ο συναδελφος φταιει??? ημαρτον. μην ψανχετε να βρειτε αλλα κοροιδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

" πήγε στην εφορία για να κλείσει το μπλοκάκι βρέθηκε χρεωμένος με περίπου 4,000 ευρώ γιατί απο το 2006 έως το 2011 δεν κατέθεσε ποτέ του συγκεντρωτική λίστα. Με την έκπτωση/ρύθμιση που έγινε τότε και με τους τόκους σήμερα το ποσό είναι περίπου 3,800 ευρώ. Απίστευτο! "

 

φυσικα και ειναι απιστευτο. γιατι δεν πηγε να τα πληρωσει στην ωρα που επρεπε? δηλ. οταν εκανε διακοπη? και τωρα μετα απο 3 χρονια (2011-2014 ) που εφτασε 3800€ !!! το προστιμο με τις προσαυξησεις ψαχνει να βρει ποιος θα του το πληρωσει? και αν απο την στιγμη που η συμφωνια ηταν να του κανει μονο την δηλωση τοτε τι ψαχνει να βρει ο ανθρωπος.. το κοροιδο? και ποιος ειπε οτι η δημοσιογραφοι δεν εχουν μηνιαια υποχρεωση να τηρουν το βιβλιο ? απλα δεν ηθελε ο φορολογουμενος να πληρωνει και το ενημερωνε μονος του. Γιατι οπως ειπε και ο Δημοσιογραφος ο οποιος ανοιξε το θεμα " πηγε να φαει  και προστιμο για μη καταχωρηση τιμολογιου διαμονης " .... και για αυτο ο συναδελφος φταιει??? ημαρτον. μην ψανχετε να βρειτε αλλα κοροιδα.

 

μα στην διακοπή πήγε ο άνθρωπος , να κλεισει το μπλοκάκι λέει 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό:

 

΄Αν..λέω ..ΑΝ .. σου φέρνει τα δικαιολογητικά όλου του έτους,και ενημερώνεις όλο το έτος ...τότε είσαι και υπευθυνος για όλο το έτος.

 

ακυρώνεται από αυτό:

 

Η Συμφωνια ήταν: Θα πας να κάνεις έναρξη στην εφορία (κατοπιν οδηγιών μου) και θα μου φέρνεις το μπλοκάκι, τα Βιβλία και τις αποδείξεις για να σου φτιάχνω τη δήλωση

 

Εάν περιμένουν οι πελάτες μας, να τους "κόβουμε" εμείς τα παραστατικά, τότε να τους βοηθήσουμε και λίγο παραπάνω και να τους σκουπίζουμε στην τουαλέτα;

 

Εδώ ένας θρασύτατος, τον οποίο είχα στείλει να βγάλει το 2010 πρόσθετο βιβλίο (επισκευές στο κατάστημά του), όταν του είπα στις αρχές του 2013 ότι υποχρεούται να αποκτήσει είτε μηχανισμό είτε ταμειακή, με ρώτησε "Καλά το πρόσθετο τι με έβαλες να το θεωρήσω; Αφού δεν το έχω ενημερώσει ποτέ...". Ουρανός σφοντύλι έτσι;

 

Όταν του είπα "Το πρόσθετο για πλάκα σε έστειλα να το θεωρήσεις και σου υπέδειξα πως να το ενημερώνεις;", η απάντησή του ήταν "Καλά αυτό δεν είσαι εσύ υποχρεωμένος να το κάνεις;".....

 

Το τρομπίζειν εστί φιλοσοφείν....

 

Ας το πάρουμε απόφαση, έχουμε μπλέξει με ευθυνόφοβους κατσαπλιάδες, κοινώς ο μέσος Έλληνας "επιτηδευματίας".

Ήδη τους κακοφαίνεται η παρακράτηση του 20% στις τεχνικές υπηρεσίες και ψάχνουν να βρουν τρόπο να μην εκδίδουν τιμολόγια. Μάλλιασε η γλώσσα μου για την τιμολόγηση των επισκευών με ίδια υλικά (αξία υλικών άνω του 1/3 σε όλες τις περιπτώσεις) και εκείνοι το χαβά τους. Χάνοι να ήταν, θα είχαν κλείσει κάποια στιγμή το στόμα τους, μην μπει καμιά μύγα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άποψή μου: Η ευθύνη είναι αυτού που έκανε τις καταχωρήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άποψή μου. Για επαγγελματική ευσυνηδησία θα πρέπει ο πελάτης του είδους αυτού ( μια δήλωση τη χρονιά) να ενημερώνεται λεκτικά για τις υποχρεώσεις του με την σύνταξη της δήλωσης. Εάν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του αυτές μέσω του λογιστή ή μόνος του είναι δικό του θέμα και ευθύνη. Δηλαδή: μήτσο θα πρέπει να υποβληθεί και το α και το β και το γ, αν θες έλα να στα κάνω και η τιμή είναι τόσο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτός που δεν ξέρει σου λέει ,πάρτα ,πόσα θέλεις και κάνε ότι πρέπει.

 

το πρόβλημα είναι όσοι μισοξέρουν και σου λένε ,θα τηρώ εγώ το βιβλίο χειρόγραφα ,αλλά κάνε μου καλύτερη τιμή.

 

τους λες ,βρε άνθρωπε δεν με βοηθάς και δεν είναι θέμα χρημάτων .Εγώ έτσι ή αλλιώς θα τα περάσω στο σύστημα για τις συγκεντρωτικές και πρέπει να ελέγχω και το δικό σου μην έκανες καμιά μαλακία ,άρα περισσότερη δουλειά.

 

μα γιατί?

 

να γιατί .   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μου εχει συμβει αντιστοιχο με ηθοποιο... ο οποιος ερχοταν εκανε ε3 ε1 και εφευγε... του ηρθαν τα προστιμα ηρθε απο εμενα και αρχιζε και φωναζε... του βγαζω την αποδειξη και του λεω τη γραφει εδω φιλε μου... συνταξη φορολογικης δηλωσης Ε1 Ε2 Ε3... γραφει πουθενα συγκεντρωτικες, γραφει πουθενα λογιστικη τηρηση και ενημερωση... εφυγε και δεν ξαναρθε... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε φτάσει σε 90(και μία αυτή 91)  τοποθετήσεις στο θέμα αυτό , πέντε σελίδες.

Και οι περισσότερες από αυτές είναι γεμάτες από συντεχνιακές κυρίως κραυγές.

Οι περισσότεροι των συναδέλφων παίρνουν θέση και μάλιστα ¨κάθετη¨  σε μια επαγγελματική σχέση που αγνοούν τις όποιες παραμέτρους της .

Είναι γνωστό το ¨για όλα φταίει ο λογιστής ¨ των πελατών και μάλιστα των κακών πελατών, και το πιθανότερο είναι  να έχουμε και εδώ έναν κακό πελάτη (να έπεσα και γω στην λούμπα της τοποθέτησης χωρίς στοιχεία)

Είναι όμως πιθανόν να έχουμε έναν κακό λογιστή (πιστέψτε με υπάρχουν και αυτοί)

Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο απόλυτοι  στις αντιδράσεις μας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πραγματικά γεγονότα κανείς απο μας δεν τα ξέρει,αλλά οτι υπάρχουν κακοί συνάδελφοι υπάρχουν,αλλά οτι 

και οι περισσότεροι πελάτες κάνουν την πάπια,οταν τους λές τις υποχρεώσεις τους και τους ζητάς την αμοιβή σου,

σίγουρα. Οταν πας σε έναν λογιστή και του πείς τι με χρεώνεις για να μου κρατάς τα βιβλία ,έχει τότε όλες τις υποχρεώσεις

αναλάβει,όταν όμως πας μια φορά τον χρόνο και του δίνεις 50ε και του λές κάνε μου την δήλωση,είναι άλλο πράγμα.

Για αυτό μην τρέχουμε να κατηγορήσουμε κανέναν,γιατί δεν ξέρουμε και δεν είναι αυτός ο ρόλος μας,να κατηγορούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τηλεοραση το καναμε το φορουμ .

ολοι εναντιον ολων .

να τον κρεμασουμε φωναζουμε μερικοι

να τον δειρουμε αλλοι

να τον καψουμε αλλοι

αλλοι να τον βαλουν φυλακη

ελεος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλά ελέχθησαν και κακώς , μηδενί  δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθον ακούσης, έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν δίκαιο. <_<

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι συγκεντρωτικές δεν είναι 100 τον χρόνο? γιατί 3800? 10χ6=600, σωστα?

 

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18248

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι συγκεντρωτικές δεν είναι 100 τον χρόνο? γιατί 3800? 10χ6=600, σωστα?

 

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18248

 

Θα ήταν ..

Αν η διακοπή γινόταν από 01/01/14

Όμως η διακοπή έγινε πριν την αλλαγή του Νόμου?.. (που περίμενε ο συνάδελφος).. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι συγκεντρωτικές δεν είναι 100 τον χρόνο? γιατί 3800? 10χ6=600, σωστα?

 

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18248

Σωστός Μάριε!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήταν ..

Αν η διακοπή γινόταν από 01/01/14

Όμως η διακοπή έγινε πριν την αλλαγή του Νόμου?.. (που περίμενε ο συνάδελφος).. :)

Ας περίμενε κι αυτός λίγο 

Του το είπε ο συναδελφος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε φτάσει σε 90(και μία αυτή 91)  τοποθετήσεις στο θέμα αυτό , πέντε σελίδες.

Και οι περισσότερες από αυτές είναι γεμάτες από συντεχνιακές κυρίως κραυγές.

Οι περισσότεροι των συναδέλφων παίρνουν θέση και μάλιστα ¨κάθετη¨  σε μια επαγγελματική σχέση που αγνοούν τις όποιες παραμέτρους της .

Είναι γνωστό το ¨για όλα φταίει ο λογιστής ¨ των πελατών και μάλιστα των κακών πελατών, και το πιθανότερο είναι  να έχουμε και εδώ έναν κακό πελάτη (να έπεσα και γω στην λούμπα της τοποθέτησης χωρίς στοιχεία)

Είναι όμως πιθανόν να έχουμε έναν κακό λογιστή (πιστέψτε με υπάρχουν και αυτοί)

Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο απόλυτοι  στις αντιδράσεις μας

 

 

Εμ, εγώ το είπα στην αρχή...

 

Δικηγόρος και δικαστήριο....

 

Μόνο έτσι....

 

Δεν ξέρουμε ούτε τα μεν, ούτε τα δε... Οπότε, άκρη δε βγαίνει.... και ο καθένας τοποθετείται ανάλογα με τις βιωματικές του εμπειρίες.....

 

Στο δικαστήριο και ότι αποδειχθεί εκεί.....

 

Στα υπόψη βέβαια, ότι αφενός μπορεί να κάνει αγωγή, αφετέρου ο λογιστής όμως μπορεί να αμυνθεί υποβάλλοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση...... Οπότε, ο καθένας αναλογίζεται των ευθυνών του και πράτει κατά το δοκούν...... Το μόνο σίγουρο, λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, μας κυνηγάνε στο παρόν.... Και τους μεν, και τους δε....

 

 

Υγ: Από κει και πέρα, θα ήθελα να σημειώσω και εγώ ότι αν δεν πληρωθώ, ευθύνη δεν έχω για τίποτα. Ούτε επαγγελματική, ούτε ηθική. Δεν είναι δυνατόν να απολογούμαι και να είμαι υπόλογος για παραλείψεις ενώ δεν έχω αμοιφθεί για αυτές τις υπηρεσίες. Ακόμα και αν αυτό λέγεται ενημέρωση περί φορολογικών..... Και όποτε θέλετε, το συζητάμε....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνάδελφοι είστε πολύ ευγενικοί , Σας παρακαλώ πολύ να πείτε σε όλους τους παραπάνω δημοσιογράφο- δικηγόρους να πάνε να ΚΆΝΟΥΝ ΈΡΩΤΑ !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...