Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΕΙΣΟΔ.ΑΠΟ ΕΜΠΟΡ.ΕΠΙΧ.


giochr

Ερώτηση

Συνάδελφοι καλημέρα,

 

έχει υποβάλλει κάποιος βεβαιώσεις αποδοχών για ελ. επαγγελματίες και από εμπορικές επιχ/σεις? διότι κατά την δημιουργία του αρχείου ενώ επιλέγω ελ.επαγγελματίες ή εμπορ. επιχ/σεις από το αναδυόμενο μενού το παράθυρο προς καταχώρηση  εμφανίζει μόνο τις βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτών & συνταξιούχων. 

Ευχαριστώ πολύpost-6536-0-67436800-1391596242_thumb.gi και post-6536-0-02006800-1391596260_thumb.pn

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Το θέμα είναι, υπάρχει κανείς που να πεί ,στοπ ,έως εδώ,οτι σκαρφιστείτε ,αν δεν υπάρξει δική μας ,εκ των προτέρων συμφωνία

να τα κάνετε μόνοι σας.

 

question+mark+2.gif

 

Εσύ που είσαι πιο σοφός, τι λες Γιάννη ;

Υπάρχει ; <_<

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

επεσε??????

Πηγα να κάνω εξουσιοδότηση με κωδικούς εταιρειας στο ΑΦΜ μου για να υποβάλλω βεβαιώσεις και μου βγάζει:

 

Error 500--Internal Server Error From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1: 10.5.1 500 Internal Server Error

The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request.

 

 

Να υποθέσω οτι τα έπαιξε κιόλας?????????????????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλησπέρα και από εμένα, να θέσω πάλι το ερώτημα:

Στις βεβαιώσεις για αμοιβές ελεγκτών (απόδειξη δαπάνης - Εισόδημα από εμπορικές επιχ.) και στην αντίστοιχη οριστική δήλωση, πρέπει να περιλάβουμε στις κρατήσεις και το 10% υπέρ Ο.Ε.Ε?

 

γιατι εχεις βαλεις στις κρατησεις εκτος φορου το χ/μο & ΟΓΑ?

 

Την ίδια απορια εχω και εγω για το 10% υπέρ Ο.Ε.Ε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μπαμπη καλημερα!

οπως είπαμε και παραπάνω,δεν προκυπτει καμια υποχρεωση για προκαταβλητεους φορουσ κλπ

πες τους το και συ που σ'ακουνε,να μην ξυνουμε πληγες,γιατι ο χαρης τακουει ολα..... :rolleyes:

Γιάννη, λες να... Εχει γούστο (όχι η Μπίλιω, ο άλλος...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ρε παιδια ειμαι η μονη που δεν εχω καταλαβει τι συμπεριλαμβανεται στις αμοιβες απο εμπορικες επιχειρησεις;;;(μισθωτοι-ελευθερια ειναι τα ιδια με περυσι)

ΠΧ εγω εχω οε , και δεν παρακρατω φόρο γιατι επειδη απασχολώ προσωπικο θεωρουμαι εμπορικη επιχειρηση .

Πρεπει να συμπεριλαβω τα τπυ που εχω κοψει σε πελατες μου στις βεβαιωσεις εμπορικων επιχειρησεων;

Και τελικα τι στο καλο συμπεριλμαβανεται στις αμοιβες εμπορικων επιχειρησεων .Μονο τα τεχνικα;

 

Ούτε  εγω  εχω καταλάβει ,μήπως  μπορεί κάποιος που εχει καταλάβει να μας  διαφωτίσει ,επειδή δεν το γλυτώνω το εγκεφαλικό  και σιγα μην προλάβουμε να τα στείλουμε όλα μέχρι 28/3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλησπέρα

 

 

ΤΠΥ  απο δικηγορική εταιρία €600 χωρίς παρακράτηση φόρου και στο οποίο υπάρχει επισυναπτόμενο το γραμμάτιο του δικηγορικού συλλογου με το οποίο εχει γίνει παρακράτηση 15% στα €600 υποβαλλεται

απο την εταριαία; και αν ναί με τι κωδικό;

 

 

Το ΤΠΥ εχει και φπα 23% υπολογισμενο στα 600€

 

Ευχαριστώ

Κάποια γνώμη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠ/ΣΕΙΣ  ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 12/ 2238   Η ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΗΤΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠ/ΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΟΥΣ ΑΜΟΙΒΩΝ Κωδικός Συντ/ής παρ/σης φόρου (%) Είδος αμοιβών από Εισοδήματα εξ εμπορικών επιχειρήσεων άρθρου 28 του ν.2238/1994 επί των οποίων ενεργείται παρακράτηση φόρου με βάση τις διατάξεις του άρθρου 55 του ίδιου νόμου. 1. 40 Άρθρο 55§1 περίπτωση α΄ν.2238/1994 μισθοί σε μέλη Δ.Σ. Α.Ε. α) Στα εισοδήματα που αναφέρονται στην περίπτωση στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 28 με συντελεστή σαράντα τοις εκατό (40%).

στ) Ο μισθός που καταβάλλεται από ανώνυμη εταιρία στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, για τις υπηρεσίες που παρέχουν βάσει ειδικής σύμβασης μίσθωσης εργασίας ή εντολής, εφόσον για τις υπηρεσίες αυτές τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι ασφαλισμένα σε οποιονδήποτε, εκτός του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ασφαλιστικό οργανισμό ή ταμείο.Επίσης, ο μισθός και οι κάθε είδους απολαβές που καταβάλλονται από τα λοιπά νομικά πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 101 σε εταίρους ή διαχειριστές τους για υπηρεσίες που παρέχουν σ' αυτή, εφόσον οι εταίροι είναι ασφαλισμένοι για τις υπηρεσίες αυτές σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή ταμείο εκτός του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο συντελεστής παρακράτησης εφαρμόζεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται και των αναλογούντων τελών χαρτοσήμου.

Ο φόρος παρακρατείται από την ανώνυμη εταιρία ή την εταιρία περιορισμένης ευθύνης κατά την καταβολή των μισθών και για την απόδοσή του εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 59. Με την παρακράτηση του πιο πάνω φόρου εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για τους μισθούς που λαμβάνουν.

2. 3 Άρθρο 55§1 περίπτωση β΄ν.2238/1994 β) Στα εισοδήματα εργοληπτών κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων και ενοικιαστών δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή λιμενικών προσόδων με συντελεστή τρία τοις εκατό (3%) που υπολογίζεται στην αξία του κατασκευαζόμενου έργου ή του μισθώματος. Υπόχρεος σε παρακράτηση ορίζεται το Δημόσιο γενικά και κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ενεργεί εκκαθάριση ή καταβολή για τις περιπτώσεις αυτές. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν παρακρατήθηκε ο φόρος, τότε αυτός αποδίδεται με δήλωση του δικαιούχου της αμοιβής κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 60. 3. 15 Άρθρο 55§1 περίπτωση γ΄ν.2238/1994 γ) Στα εισοδήματα αντιπροσώπων, πρακτόρων, μεσιτών κ.λπ. από αμοιβές ή προμήθειες για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας από αλλοδαπά εργοστάσια ή αλλοδαπούς οίκους οποιασδήποτε φύσης υλικού, με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) που υπολογίζεται στο ποσό της αμοιβής ή της προμήθειας τους. Το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι τράπεζες υποχρεούνται να παρακρατούν το φόρο κατά την εκκαθάριση ή καταβολή των αμοιβών ή προμηθειών. Σε περίπτωση που η αμοιβή ή προμήθεια αποστέλλεται με έμβασμα ή επιταγή απευθείας στο όνομα του αντιπροσώπου, προκειμένου να διενεργηθεί η πιο πάνω παρακράτηση από τις τράπεζες, ο αντιπρόσωπος οφείλει να υποβάλλει σχετική δήλωση σε αυτές με την οποία να γνωρίζει ότι το ποσό του εμβάσματος ή της επιταγής αποτελεί ή όχι προμήθεια. Ειδικά αν η προμήθεια αντιπροσώπου κατατίθεται από τον ξένο οίκο σε τραπεζικό λογαριασμό του στην αλλοδαπή, τότε ο φόρος αυτός αποδίδεται με δήλωση του δικαιούχου της αμοιβής κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 60 μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα από την έκδοση του σχετικού παραστατικού στοιχείου. 4. 20 Άρθρο 55§1 περίπτωση ε΄ν.2238/1994 ε) Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κοινωφελή ιδρύματα, οργανισμοί και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, δημόσιες επιχειρήσεις, τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα ή πιστωτικοί οργανισμοί, συνεταιρισμοί και ενώσεις τους, σύλλογοι γενικά και ενώσεις προσώπων ανεξάρτητα από το σκοπό τους, καθώς και επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, που τηρούν βιβλία δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), όταν για την επαγγελματική τους εξυπηρέτηση ή για την εκτέλεση του σκοπού τους καταβάλλουν σε τρίτους, εκτός από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παρ. 3 του άρθρου 2 του Π.Δ. 186/1992, αμοιβές για οποιουδήποτε είδους παρεχόμενη υπηρεσία με αποδείξεις δαπανών σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κ.Β.Σ. παρακρατούν φόρο είκοσι τοις εκατό (20%).

Επίσης, σε παρακράτηση φόρου είκοσι τοις εκατό (20%) υπόκειται το ακαθάριστο ποσό της αποζημίωσης που καταβάλλει ο εκμισθωτής στο μισθωτή, σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εμπορικής μίσθωσης ακινήτου, με βάση νόμο ή μετά από δικαστική απόφαση ή μετά από συμφωνία μεταξύ των διαδίκων που παραιτήθηκαν της σχετικής δίκης.

5. 1 Άρθρο 55§1 περίπτωση στ΄ υποπερίπτωση αα΄ν.2238/1994 στ) Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου γενικά, κατά την προμήθεια κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών από επιχειρήσεις, υποχρεούνται όπως, κατά την καταβολή ή την έκδοση της σχετικής εντολής πληρωμής της αξίας αυτών, παρακρατούν φόρο εισοδήματος, ο οποίος υπολογίζεται στο καθαρό ποσό της αξίας των αγαθών ή υπηρεσιών με συντελεστή ως ακολούθως:

αα) ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) για τα υγρά καύσιμα και τα προϊόντα καπνοβιομηχανίας (τσιγάρα).

6. 4 Άρθρο 55§1 περίπτωση στ΄ υποπερίπτωση ββ΄ν.2238/1994 στ) Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου γενικά, κατά την προμήθεια κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών από επιχειρήσεις, υποχρεούνται όπως, κατά την καταβολή ή την έκδοση της σχετικής εντολής πληρωμής της αξίας αυτών, παρακρατούν φόρο εισοδήματος, ο οποίος υπολογίζεται στο καθαρό ποσό της αξίας των αγαθών ή υπηρεσιών με συντελεστή ως ακολούθως:

ββ) ποσοστό τέσσερα τοις εκατό (4%) για τα λοιπά αγαθά και

7. 8 Άρθρο 55§1 περίπτωση στ΄ υποπερίπτωση γγ΄ν.2238/1994 στ) Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου γενικά, κατά την προμήθεια κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών από επιχειρήσεις, υποχρεούνται όπως, κατά την καταβολή ή την έκδοση της σχετικής εντολής πληρωμής της αξίας αυτών, παρακρατούν φόρο εισοδήματος, ο οποίος υπολογίζεται στο καθαρό ποσό της αξίας των αγαθών ή υπηρεσιών με συντελεστή ως ακολούθως:

γγ) ποσοστό οκτώ τοις εκατό (8%) για την παροχή υπηρεσιών.

8. 20 Άρθρο 55§1 περίπτωση ζ΄ν.2238/1994 ζ) Στα εισοδήματα που προέρχονται από αμοιβές ή προμήθειες λόγω διαμεσολάβησης για πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%), που υπολογίζεται στο ποσό της αμοιβής ή προμήθειας του δικαιούχου. Οι Α.Ε. Διαχειρίσεως αμοιβαίων κεφαλαίων υποχρεούνται να παρακρατούν το φόρο κατά την καταβολή των προμηθειών ή αμοιβών. 9.    
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μολις μιλησα με τον δικηγορικο συλλογο Αθηνας.Οι αμοιβες που παρακρατηθηκε 15% απο τους δικηγορικους δηλωνονται απο τους δικηγορικους συλλογους και οχι απο εμας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

παιδιά έχω στείλει οριστική Φορου Εμπορικών και πριν λιγο είδα ότι μου ξέφυγαν 2 παρακρατήσεις.

Ξαναυποβάλω και το σύστημα λαμβάνει την τελευταία όπως και στις βεβαιώσεις ;

 

PS. το συστημα βλέπω κολλάει συνεχώς! ε ρε τι έχει να γίνει και φέτος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Συγγνώμη, αλλά ένα πράγμα έχω να πω τελικά...  ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

 

Και εξηγούμαι:

 

Βγάζει ο κάθε μ........ς της ΓΓΠΣ-Τρόϊκας έπειδη έτσι του κ.....λ....ε μία υποχρέωση και ένα πρόγραμμα Αταιστάριστο χωρίς αναλυτικές οδηγίες, βάζει και ημερομηνία λήξης 28/3 και

 

Και εμείς τι κάνουμε;

 

Χάνουμε εργατώρες στο πως θα τα υποβάλουμε, ρωτάμε ό ένας τον άλλο πως, τι, γιατί, πότε κλπ, και όλα αυτά πάντα με την δαμόκλειο σπάθη του προστίμου επειδή και αυτά που υποβάλλουμε Δεν ξέρουμε αν τα υποβάλλουμε σωστά. Αλήθεια, αν μία στο εκατομμύριο κάτι από αυτά που συζητάμε εδώ μέσα και λύνουμε τις απορίες μας, οι της ΓΓΠΣ το βλέπουν αλλιώς και πέσει πρόστιμο σε μία επιχείρηση λόγω ανακριβούς υποβολής, Ποιος θα το πληρώσει; η επιχείρηση που έχει αναθέσει αυτή τη δουλειά στον λογιστή ή ο Λογιστής που το κατέθεσε χωρίς σαφείς οδηγίες ή θα λυθεί στα δικαστήρια για το ποιος το πληρώνει;

Λές και δεν έχουμε άλλες τρέχουσες πολλές υποχρεώσεις, που δεν φτάνει ούτε το 24ωρο της κάθε ημέρας για να τα κάνουμε.

 

Τι θα έπρεπε να κάνουμε;

 

Να τους πούμε αντε και στο διάολο, να τους αγνοήσουμε, να κατεβάσουμε τα μολύβια και να κάνουμε όλοι αποχή,να ρίξουμε και μία ωραία μήνυση στον Θεοχάρη για αντιποίηση Αρχής, μέχρι να φτιάξουν το πρόγραμμα πλήρως, να μας δώσουν και όλες τις αναλυτικές οδηγίες- διευκρινήσεις που να καλύπτουν όλες τις ιδιαιτερότητες του κάθε επαγγέλματος και μετά να μπούμε εμείς στην διαδικασία κατάθεσης τους με σωστό χρονικό ορίζοντα ημερομηνίας υποβολής.

 

Αντε γιατί τα έχω πάρει πια, εχει φτάσει 21/3 και δεν έχουμε οδηγίες για τίποτα, παρά μόνο τα twitter του Θεοχάρη. Αλήθεια τα twitter αυτά στέκουν στα δικαστήρια για να αθωωθούν επιχειρήσεις και λογιστές;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΟΥΣ ΑΜΟΙΒΩΝ Κωδικός Συντ/ής παρ/σης φόρου (%) Είδος αμοιβών από Εισοδήματα εξ εμπορικών επιχειρήσεων άρθρου 28 του ν.2238/1994 επί των οποίων ενεργείται παρακράτηση φόρου με βάση τις διατάξεις του άρθρου 55 του ίδιου νόμου. 1. 40 Άρθρο 55§1 περίπτωση α΄ν.2238/1994 μισθοί σε μέλη Δ.Σ. Α.Ε. α) Στα εισοδήματα που αναφέρονται στην περίπτωση στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 28 με συντελεστή σαράντα τοις εκατό (40%).

στ) Ο μισθός που καταβάλλεται από ανώνυμη εταιρία στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, για τις υπηρεσίες που παρέχουν βάσει ειδικής σύμβασης μίσθωσης εργασίας ή εντολής, εφόσον για τις υπηρεσίες αυτές τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι ασφαλισμένα σε οποιονδήποτε, εκτός του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ασφαλιστικό οργανισμό ή ταμείο.Επίσης, ο μισθός και οι κάθε είδους απολαβές που καταβάλλονται από τα λοιπά νομικά πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 101 σε εταίρους ή διαχειριστές τους για υπηρεσίες που παρέχουν σ' αυτή, εφόσον οι εταίροι είναι ασφαλισμένοι για τις υπηρεσίες αυτές σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή ταμείο εκτός του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο συντελεστής παρακράτησης εφαρμόζεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται και των αναλογούντων τελών χαρτοσήμου.

Ο φόρος παρακρατείται από την ανώνυμη εταιρία ή την εταιρία περιορισμένης ευθύνης κατά την καταβολή των μισθών και για την απόδοσή του εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 59. Με την παρακράτηση του πιο πάνω φόρου εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για τους μισθούς που λαμβάνουν.

2. 3 Άρθρο 55§1 περίπτωση β΄ν.2238/1994 β) Στα εισοδήματα εργοληπτών κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων και ενοικιαστών δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή λιμενικών προσόδων με συντελεστή τρία τοις εκατό (3%) που υπολογίζεται στην αξία του κατασκευαζόμενου έργου ή του μισθώματος. Υπόχρεος σε παρακράτηση ορίζεται το Δημόσιο γενικά και κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ενεργεί εκκαθάριση ή καταβολή για τις περιπτώσεις αυτές. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν παρακρατήθηκε ο φόρος, τότε αυτός αποδίδεται με δήλωση του δικαιούχου της αμοιβής κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 60. 3. 15 Άρθρο 55§1 περίπτωση γ΄ν.2238/1994 γ) Στα εισοδήματα αντιπροσώπων, πρακτόρων, μεσιτών κ.λπ. από αμοιβές ή προμήθειες για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας από αλλοδαπά εργοστάσια ή αλλοδαπούς οίκους οποιασδήποτε φύσης υλικού, με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) που υπολογίζεται στο ποσό της αμοιβής ή της προμήθειας τους. Το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι τράπεζες υποχρεούνται να παρακρατούν το φόρο κατά την εκκαθάριση ή καταβολή των αμοιβών ή προμηθειών. Σε περίπτωση που η αμοιβή ή προμήθεια αποστέλλεται με έμβασμα ή επιταγή απευθείας στο όνομα του αντιπροσώπου, προκειμένου να διενεργηθεί η πιο πάνω παρακράτηση από τις τράπεζες, ο αντιπρόσωπος οφείλει να υποβάλλει σχετική δήλωση σε αυτές με την οποία να γνωρίζει ότι το ποσό του εμβάσματος ή της επιταγής αποτελεί ή όχι προμήθεια. Ειδικά αν η προμήθεια αντιπροσώπου κατατίθεται από τον ξένο οίκο σε τραπεζικό λογαριασμό του στην αλλοδαπή, τότε ο φόρος αυτός αποδίδεται με δήλωση του δικαιούχου της αμοιβής κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 60 μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα από την έκδοση του σχετικού παραστατικού στοιχείου. 4. 20 Άρθρο 55§1 περίπτωση ε΄ν.2238/1994 ε) Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κοινωφελή ιδρύματα, οργανισμοί και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, δημόσιες επιχειρήσεις, τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα ή πιστωτικοί οργανισμοί, συνεταιρισμοί και ενώσεις τους, σύλλογοι γενικά και ενώσεις προσώπων ανεξάρτητα από το σκοπό τους, καθώς και επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, που τηρούν βιβλία δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), όταν για την επαγγελματική τους εξυπηρέτηση ή για την εκτέλεση του σκοπού τους καταβάλλουν σε τρίτους, εκτός από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παρ. 3 του άρθρου 2 του Π.Δ. 186/1992, αμοιβές για οποιουδήποτε είδους παρεχόμενη υπηρεσία με αποδείξεις δαπανών σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κ.Β.Σ. παρακρατούν φόρο είκοσι τοις εκατό (20%).

Επίσης, σε παρακράτηση φόρου είκοσι τοις εκατό (20%) υπόκειται το ακαθάριστο ποσό της αποζημίωσης που καταβάλλει ο εκμισθωτής στο μισθωτή, σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εμπορικής μίσθωσης ακινήτου, με βάση νόμο ή μετά από δικαστική απόφαση ή μετά από συμφωνία μεταξύ των διαδίκων που παραιτήθηκαν της σχετικής δίκης.

5. 1 Άρθρο 55§1 περίπτωση στ΄ υποπερίπτωση αα΄ν.2238/1994 στ) Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου γενικά, κατά την προμήθεια κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών από επιχειρήσεις, υποχρεούνται όπως, κατά την καταβολή ή την έκδοση της σχετικής εντολής πληρωμής της αξίας αυτών, παρακρατούν φόρο εισοδήματος, ο οποίος υπολογίζεται στο καθαρό ποσό της αξίας των αγαθών ή υπηρεσιών με συντελεστή ως ακολούθως:

αα) ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) για τα υγρά καύσιμα και τα προϊόντα καπνοβιομηχανίας (τσιγάρα).

6. 4 Άρθρο 55§1 περίπτωση στ΄ υποπερίπτωση ββ΄ν.2238/1994 στ) Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου γενικά, κατά την προμήθεια κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών από επιχειρήσεις, υποχρεούνται όπως, κατά την καταβολή ή την έκδοση της σχετικής εντολής πληρωμής της αξίας αυτών, παρακρατούν φόρο εισοδήματος, ο οποίος υπολογίζεται στο καθαρό ποσό της αξίας των αγαθών ή υπηρεσιών με συντελεστή ως ακολούθως:

ββ) ποσοστό τέσσερα τοις εκατό (4%) για τα λοιπά αγαθά και

7. 8 Άρθρο 55§1 περίπτωση στ΄ υποπερίπτωση γγ΄ν.2238/1994 στ) Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου γενικά, κατά την προμήθεια κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών από επιχειρήσεις, υποχρεούνται όπως, κατά την καταβολή ή την έκδοση της σχετικής εντολής πληρωμής της αξίας αυτών, παρακρατούν φόρο εισοδήματος, ο οποίος υπολογίζεται στο καθαρό ποσό της αξίας των αγαθών ή υπηρεσιών με συντελεστή ως ακολούθως:

γγ) ποσοστό οκτώ τοις εκατό (8%) για την παροχή υπηρεσιών.

8. 20 Άρθρο 55§1 περίπτωση ζ΄ν.2238/1994 ζ) Στα εισοδήματα που προέρχονται από αμοιβές ή προμήθειες λόγω διαμεσολάβησης για πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%), που υπολογίζεται στο ποσό της αμοιβής ή προμήθειας του δικαιούχου. Οι Α.Ε. Διαχειρίσεως αμοιβαίων κεφαλαίων υποχρεούνται να παρακρατούν το φόρο κατά την καταβολή των προμηθειών ή αμοιβών. 9.    

 

Geo ,ευχαριστούμε πολύ

 

Μήπως αυτές οι διευκρινήσεις, θα έπρεπε να μας δοθούν από το υπουργείο αναλυτικά  ,παρά τις αοριστίες που σε παραπέμπουν σε άρθρα που πρέπει να ψάχνεις κάθε φορά και με την ανασφάλεια, αν τα έχεις  ερμηνεύσει σωστά…

Μήπως  θα έπρεπε έστω  οι σύλλογοι  να κινηθούν λίγο….

Μήπως πρέπει να αλλάξουμε  επάγγελμα ?????

 

Μια  απελπισμένη  λογίστρια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΓΑΜ...              ΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ . ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ

 

ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ                                                                   117,00

15% ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ                    17,55

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ( ΚΕΑΔ,ΛΕΑΔΙΚ, ΔΙΚΗΓ.ΣΥΛΛ )              15,00 

διαφορα χαροσημα                                                                          19,00

 

Το τιμολόγιο που λάβαμε και καταχωρίσαμε στο λογιστήριο ήταν  αμοιβη        151,00 (117,00+15+19 )

                                                                                                        φπα 23%      26,91

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Τροποποίηση οριστικών μόνο στις ΔΟΥ.

Έντυπο και αρχείο.

 

Υ.Γ.

Βεβαίωση, υποβάλλεται νέα στο taxis.

Σ'ευχαριστω , έχεις δίκο οριστική σε αφήνει να υποβάλλεις ξανά μόνο για διαφορετική ιδιότητα του λήπτη των αμοιβών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΓΑΜ...              ΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ . ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ

 

ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ                                                                   117,00

15% ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ                    17,55

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ( ΚΕΑΔ,ΛΕΑΔΙΚ, ΔΙΚΗΓ.ΣΥΛΛ )              15,00 

διαφορα χαροσημα                                                                          19,00

 

Το τιμολόγιο που λάβαμε και καταχωρίσαμε στο λογιστήριο ήταν  αμοιβη        151,00 (117,00+15+19 )

                                                                                                        φπα 23%      26,91

συνεχιζω γιατί από τα νεύρα μου το έστειλα .............

 

ΤΙ  ΔΙΑΟΛΟ ΔΗΛΩΝΩ ΣΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ . ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

question+mark+2.gif

 

Εσύ που είσαι πιο σοφός, τι λες Γιάννη ;

Υπάρχει ; <_<

Μπάμπη,δεν είναι θέμα της σοφίας του καθενός,αλλά και της βαγγελιώς και της μαρίκας............ <_<

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ότι και να λέμε τώρα ,τα σκάτωσε ο Θεοχάρης με τους δικηγόρους.

 

γνώμη μου ,δώστε προσοχή στους φόρους που παρακρατήσατε και τα εισοδήματα  ΟΛΩΝ πλην μισθωτών θα τα αφήσουν ελεύθερα στις δηλώσεις ,γιατί είναι λιανικές-αυτοέλεγχος-ενδοκοινοτικές κλπ.

 

και η πολ. που έλεγε υπάρχει υποχρέωση υποβολής βεβαίωσης ακόμη και σε μη παρακράτηση ουσιαστικά αναφέρονταν στους μισθωτούς ,γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος ενημέρωσης του Ε1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μπάμπη,δεν είναι θέμα της σοφίας του καθενός,αλλά και της βαγγελιώς και της μαρίκας............ <_<

 

Και τελικά καταλήγει να είναι θέμα όλων μας... http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=95139&p=618220

 

Καλησπέρα Γιάννη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...