Προς το περιεχόμενο

Σύσταση εταιρίας τυποποίησης και εμπορίας τσίπουρου


bitzos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας

 

Υποψήφιοι πελάτες μας θέλουν να δημιουργήσουν εταιρία που θα αγοράζει χύμα τσίπουρο από παραγωγούς που το παράγουν για ιδιοκατανάλωση. Θέλουν να το αγοράζουν με τιμ. αγοράς να το τυποποιούν και να το εξάγουν είτε εντός ΕΕ είτε σε τρίτες χώρες, είτε χύμα είτε εμφιαλωμένο. Μπορεί να είναι νόμιμο κάτι τέτοιο; Έχω απευθυνθεί σε περισσότερες από 3 ΔΟΥ δεν μπορούν να μου δώσουν σαφή απάντηση. 3 ερωτήματα προκύπτουν κατά τη γνώμη μου. 1)Μπορούν να αγοράζουν ανεξέλεγκτα με τιμ. αγοράς; 2)Μπορούν να τυποποιούν με δικό τους μικρό μηχάνημα εμφιάλωσης και να μην ελέγχονται από κανέναν, και τέλος 3) μπορούν να το εξάγουν χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με τις προδιαγραφές του εμπορέυματος;

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χύμα τσίπουρο είναι παράνομο αφού έγινε η απόσταξη χωρίς να πάρει άδεια απο το τοπικό τελωνείο και κυρίως χωρίς να προκαταβάλλει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης αλκοόλ....

 

Φαντάζομαι θα ήθελαν να κάνουν ότι γίνεται και με το ελαιόλαδο...

 

Δυστυχώς δεν μπορούν να το κάνουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χύμα τσίπουρο είναι παράνομο αφού έγινε η απόσταξη χωρίς να πάρει άδεια απο το τοπικό τελωνείο και κυρίως χωρίς να προκαταβάλλει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης αλκοόλ....

 

Φαντάζομαι θα ήθελαν να κάνουν ότι γίνεται και με το ελαιόλαδο...

 

Δυστυχώς δεν μπορούν να το κάνουν...

 

Kαλημέρα,

 

Μήπως γνωρίζετε με το ελαιόλαδο ποια διαδικασία ακολουθείται?

Δέχονται την τυποποίηση/εμφιάλωση  με ένα απλό μηχάνημα ή χρειάζεται ειδική άδεια?

Για την εξαγωγή του ποιες οι προυποθέσεις?

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να δραστηριοποιηθείς στο ελαιόλαδο είναι σαφώς πιο εύκολο σε σχέση με άλλα αγροτικά προιόντα όπως το κρασί,το τσίπουρο,το ούζο,κλπ

 

Ελεύθερα επιτρέπεται να αγοράσεις ποσότητες από παραγωγούς,ελαιοτριβεία ή ακόμα και από αγροτικούς συνεταιρισμούς.Από όλη την Ελλάδα και χωρίς να έχεις δικούς ελαιώνες.Η τυποποίηση όμως δεν μπορεί να γίνει απο ένα απλό μηχάνημα αλλά σχεδόν ''υποχρεωτικά'' σε κάποιο εμφιαλωτήριο.Υπεργολαβία φασόν με το κομμάτι, με τον τόνο.

 

Τώρα είναι άλλο θέμα η άδεια καθώς κυρίως εμπεριέχεται σε πιστοποιήσεις.Δύο βασικοί σταθμοί είναι ο AGROCERT(παλιά Δήμητρα) και το Γενικό Χημείο του Κράτους.Απο τον AGROCERT  θα πάρεις πιστοποίηση Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε. ή βιολογικής καλλιέργειας.Από το Χημείο θα πάρεις βεβαίωση με το ποιά και πόσα συστατικά υπάρχουν στο ελαιόλαδο σου(οξύτητα..).

 

Όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να έχεις συμβουλευτεί ειδικό και να αγοράσεις καλό ελαιόλαδο από συγκεκριμένη περιοχή ώστε αργότερα να πάρεις και πιστοποίηση.Μετά σε συνεργασία με ένα designer βρίσκεις την ονομασία,την μορφή των ετικετών,το σχήμα,τα διάφορα μεγέθη των μπουκαλιών σου.Επίσης ετοιμάζεις την παρουσία σου στο internet.Τέλος στέλνεις δείγματα σε ενδιαφερόμενους και αναμένεις παραγγελίες.Αργότερα για εξωτερικό νομίζω οτι θα χρειαστείς και HACCP,οπότε καλό θα ήταν να συνεργαστείς κατευθείαν με ένα συνεταιρισμό και να ''χρησιμοποιήσεις'' την δική τους πιστοποίηση.

 

Γενικά η αγορά ελαιολάδου είναι ελεύθερη και οι εξαγωγές είναι κάτι το σύνηθες.

 

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα εαν θέλεις απλά να στείλεις τενεκέδες στο εξωτερικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...