Jump to content

Πελάτης ζήτησε γενναία αύξηση πρωτοφανές…!


Recommended Posts

Πελάτης ζήτησε γενναία μείωση, χωρίς να καταλαβαίνει ότι θα μου κάνει αύξηση.

 

Θα μου πείτε πως γίνεται αυτό… απλό… να σας το εξηγήσω.

 

100 ευρώ καθαρή αμοιβή το μήνα

30 ευρώ για το γιό του που βγάζω παροχής

Επιβαρύνσεις 130 Χ (23+26) 49% = 63,7 ευρώ

Δηλαδή 63,7 Χ 12 = 764,40 ευρώ ετησίως κερδίζει η επιχείρησή του από τα παροχής μου.

 

Το καθαρό μου κέρδος είναι 36,3 Χ 12 μήνες = 435,60 ευρώ

 

Χρωστάει συνολικά 1440 ευρώ

 

Δηλαδή 1440 / 435,6 = 3,3 χρόνια δουλεύω με μηδενικό κέρδος

 

Ο πελάτης δίνει 1200 ευρώ το χρόνο

Αυτός κερδίζει 764,40 κάθε χρόνο

Εγώ χάνω 764,40 κάθε χρόνο

Και εφόσον πληρωθώ θα κερδίσω 435,6 ευρώ. Δηλαδή 36,3 ευρώ το μήνα

 

Στην πραγματικότητα βέβαια λόγω οφειλής, χρηματοδότησα την επιχείρησή του με 1440 ευρώ.

Oυσιαστικά δηλαδή του πλήρωνα τους φόρους και το φπα για τους τελευταίους 40, περίπου, μήνες.

 

Μου ζήτησε λοιπόν γενναία μείωση-αύξηση στο 50%

Που πρακτικά σημαίνει ότι θα κερδίσω από τις επιβαρύνσεις του 764,40 / 2 = 382,20, τα οποία θα χάσει αυτός.

 

Το ερώτημα είναι γιατί το κάνει αυτό με τέτοια κρίση που υπάρχει… γιατί να θέλει να μου κάνει αύξηση… δεν είναι περίεργο..

 

Η μόνη λογική εξήγηση που δίνω είναι πως ίσως άκουσε στην τηλεόραση ότι θα αυξηθεί ο φόρτος εργασίας μας και το είδε κάπως πιο ανθρώπινα το όλο ζήτημα.

 

Εσείς τι λέτε συνάδελφοι, μήπως κάπου, κάτι χάνω…

Link to comment
Share on other sites

Δεν την παλεύω βρε παιδιά... δεν την παλεύω...

 

προσπαθώ να το ξορκίσω... αλλά δεν...

 

Πελάτης 18 χρόνια...

 

"Ηθικόν δίδαγμα"... όχι υπόλοιπα...

 

Δουλεύουμε για το τίποτα... και με τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας...

Link to comment
Share on other sites

Αυτο είναι το χειρότερο. Τεράστια κούραση, ψυχικά ράκη, επικινδυνότητα στο κοκκινο και στο τέλος δεν μας μένει και κάποιο ουσιαστικό όφελος.

οικονομικό όφελος θες να πεις ... γιατί δεν βλέπω να προάγεται η προσωπικότητά μου απ τη δουλειά αυτή  (δουλεία ελέω νομοθέτου ασχέτου) ... 

Link to comment
Share on other sites

οχι λεμε δεν θελω τέτοια αυξηση ειμαι πολυ κουβαρτου και προτεινα σε όλους αυτους που μου προτειναν μειωση να πάνε σε αλλον συνάδελφο το συντομότρο γιατί εκτόσ απο την εξοφληση των οφειλών τους, σκέφτομαι να κάνω πραγματική α΄υξηση..ααα και δεν ειναι αργά θεωρώ να ασχοληθώ με κάτι άλλο..θα χω τουλαχιστον τον χρόνο να σκεφτώ με τι θα μπορουσα α΄λλο να ασχοληθώ..αμα πια .ασε που θέλω και προσπαθώ να δείξω ο΄τι δεν έιμαστε μπακάληδεσ των αριθμών..(δεν έχω κα΄τι με τουσ μπακ'αληδεσ)..ε'ιμαστε επαγγελματίες με τεράστια ευθυνη..κα΄λή κυριακή..π'αω να χαρώ τα παιδάκια μου...καλή συνέχεια σε όλουσ σασ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι θα σας μαλώσω είστε ακριβοί!!! Η αγορά θα σας πετάξει έξω, έτσι μου λεν και εμένα. Αναρωτιέμαι πόσοι θέλετε να μείνετε μέσα σε μία τέτοια αγορά; Στην περιοχή που  δραστηριοποιούμε, οι συνάδελφοι μας χτυπάνε δουλειές για 300,00 Ευρώ το χρόνο και μία π---α με την εξόφληση. Πάνε δηλαδή για να το καταλάβετε καλύτερα για 151,00 ευρώ το χρόνο μετά την αφαίρεση φόρων. Εγώ από 1 Φεβρουαρίου αποδεσμεύω και στέλνω σπίτι τους όσους έχουν κάνει στάση πληρωμών, εναντίον μου, και μάλιστα χωρίς να τους ειδοποιήσω καν, για να έχουν να με θυμούνται. 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, πραγματικά, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο... Αν είναι να δουλεύουμε και να τους πληρώνουμε και τους φόρους τους δεν κάνουμε τίποτα. Με τα παραστατικά του μήνα και η αμοιβή μας μέσα, διαφορετικά δεν έχει δουλειά. Και φυσικά χρεώσεις για ό,τι επιπλέον αποφασίζει κάθε φορά το υπουργείο να μας φορτώνει. Δεν πάει άλλο, τέλος.

 

Σε περιόδους κρίσης, σαν αυτή που βιώνουμε, δοκιμάζονται σχέσεις, μέσα  σ' αυτές και οι επαγγελματικές. Αλλά δεν μπορεί να δουλεύεις και να πληρώνεις και από πάνω. Στα πλαίσια λοιπόν ενός γενικώτερου κλίματος μείωσης τιμών (λες και πουλάμε ντομάτες...) και περικοπής δαπανών, παίρνει και μας η μπάλα. Όμως όπως γράψατε ήδη και σεις, έτσι χάνουμε την προσωπικότητά μας που δεν είναι κάτι απλό και φυσικά δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το θέμα της αμοιβής. Βλέπεις ανθρώπους που έχουν, που φροντίζουν να είναι εντάξει με τα χαράτσια και τους λοιπούς φόρους και το λογιστή τους να του οφείλουν τα ψίχουλα που του δίνουν. Άνθρωποι, "επιχειρηματίες" να τους πεις, που ένα τόσο σοβαρό στέλεχος για την επιχείρησή τους θέλουν να το "ρίξουν", χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτά τα 500 ευρώ μπορεί να τους τα βγάλει στο πολλαπλάσιο.

 

Εν πάσει περιπτώσει, κρίνονται όπως είπα σχέσεις και φυσικά είναι η κατάλληλη περίοδος για να δούμε και μεις με ποιους έχουμε να κάνουμε, πόσο καταλαβαίνουν και εκτιμούν τη δουλειά μας και κυρίως εμάς τους ίδιους. Όσο για το συγκεκριμμένο παράδειγμα με το οποίο ξεκίνησα την δημοσίευσή μου σ' αυτό το θέμα, γνωρίζω ότι έχει τη δυνατότητα και να με ξοφλήσει και να είναι τακτικός στις πληρωμές του. Αλλά είπαμε... "ανθρώπινες" συμπεριφορές... του τύπου "βοήθησέ με φτωχέ για να μην γίνω σαν και σένα".

Link to comment
Share on other sites

τωρα με τις υποχρεωσεις που ολο αυξανουν, ενας λογιστης ποσες επιχειρησεις θα μπορει να εχει ωστε να ειναι ενημερωμενος σωστα;

είναι ένα θέμα κι αυτό ... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...