Προς το περιεχόμενο

"Πρόστιμα Φονιάδες" Παράλληλη κίνηση με αυτήν της Συνυπογραφής με επικέντρωση την Ενεργοποίηση των Φορέων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παράλληλα με την "Κίνηση Συνυπογραφής":

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=94180&hl=

 

έχουμε Δ/Σ στα Χανιά με θέμα την "Ενεργοποίηση των φορέων Τοπικά και Πανελλαδικά" για το  θέμα αυτό.

 

Δείτε το προσχέδιο της πρότασης που θα συζητηθεί την Τρίτη στις 14:30 στο Δ/Σ των Χανίων για παρατηρήσεις , διορθώσεις κ.τ.λ.

 

Το κείμενο αυτό σχεδιάζουμε να το δώσουμε στα ΜΜΕ (Στα Χανιά θα είναι ολοσέλιδη παρουσίαση, ώστε να  ενεργοποιηθούν οι επιχειρήσεις)  και φτιάχνεται ειδική αφίσα με σκοπό να δημοσιευθεί ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ σε Εφημερίδες Πανελλήνιας έκδοσης.

 

Και δύο λόγια για την συμβατότητα της πρότασης με την κίνηση της Συνυπογραφής που έχει ήδη ξεκινήσει:

Στόχος της πρόταση αυτής είναι να επικεντρωθεί  στην πίεση να βρεθούν μαζί όλοι οι φορείς ανά νομό (οριζόντια)  και να πιέζουν ομαδικά  τα ανωτεροβάθμια όργανα (βουλευτές, Ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες)

 

Αποτελέσματα θα δούμε μόνο αν ξεκινήσει το θέμα με πίεση από την βάση και όχι από την κορυφή. 

 

 

Το πρόχειρο κείμενο που θα συζητηθεί την Δευτέρα έχει ως εξής:

 

Πρόστιμα Φονιάδες.

 

          Ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τους επαγγελματίες του Νομού ότι από 1/1/2014 μπαίνουν σε  εφαρμογή οι διατάξεις του Ποινολογίου του Ν. 4174/2013, οι οποίες δυστυχώς, δεν έχουν στόχευση να συνετίσουν τις επιχειρήσεις δημιουργώντας ένα κλίμα υγιούς ανταγωνισμού αλλά αντιθέτως κάνουν τα πάντα για να τις κλείσουν.

          Το συμπέρασμα αυτό προέρχεται από τους πλέον ειδικούς να αξιολογήσουν τα φορολογικά συστήματα δηλαδή τους λογιστές -  φοροτεχνικούς.

          Δόλο δεν μπορούμε να καταλογίσουμε διότι υπάρχει και η περίπτωση της νομοθετικής ανικανότητας.

          Το παράδειγμα που δημοσίευσε πρόσφατα ο Σύλλογος Λογιστών Μαγνησίας είναι απολύτως ορθό και μάλιστα με ευκολία μπορεί να συμβεί.  Σύμφωνα με αυτό ο λάθος υπολογισμός παρακρατούμενου φόρου ύψους τεσσάρων ευρώ τον μήνα και η διαπίστωση του λάθος στο τέλος του έτους οδηγεί κατά την διόρθωση σε πρόστιμα ύψους 39.000 ευρώ…

          Παρόμοιο θέμα αποτελεί να μην υποβληθεί από λάθος η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση των ασφαλισμένων όπου ένα τέτοιο συμβάν οδηγεί σε  πρόστιμο 10.500 ανά εργαζόμενο. Σε μια επιχείρηση 10 ατόμων το πρόστιμο είναι 105.000 ευρώ… Σημειωτέον ότι δεν αναφερόμαστε στο πρόστιμο του ανασφάλιστου εργαζόμενου το οποίο και αυτό έχει το ίδιο ύψος προστίμου.

          Η αλήθεια είναι ότι οι υπεύθυνοι των νομοθετημάτων αυτών έχουν μπερδέψει την πραγματική φοροδιαφυγή με την αντικειμενική πολλές φορές αδυναμία εμπρόθεσμης υποβολής των φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και με το απλό λάθος ενός υπαλλήλου ή ενός συνεργάτη της επιχείρησης.

          Σε καμία περίπτωση ο σύλλογος μας δεν διαφωνεί με την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων ως ένα μέτρο που απαιτείται να υπάρχει για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά οι περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν σχετίζονται με κάτι άλλο, πέρα ακόμα και από κάθε διεστραμμένη  φαντασία.

          Τα ανωτέρω πρόστιμα σε συνδυασμό με την φορολόγηση των επιχειρήσεων στο 2014 με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα με δεδομένο ένα και μόνο αποτέλεσμα, την ολική καταστροφή της μικρομεσαίες επιχείρησης υγιούς ή μη και την πλήρη κατάρρευση της αγοράς.

          Λόγω των ανωτέρω,

 

          ΦΑΣΗ 1η: Καλούμε άπαντα τα Επιμελητήρια του Νομού μας, την τοπική Ομοσπονδία με τους συλλόγους μέλη της ή και μη,  σε άμεση συνάντηση – ενημέρωση. Προτείνουμε η μαζική αυτή συνάντηση να έχει στόχο την ενημέρωση αλλά και την κινητοποίηση των  μελών τους μαζεύοντας υπογραφές για  μια κοινή έγγραφη απαίτηση αναστολής των διατάξεων του Ν. 4174/2013 (ποινολόγιο) έως την 31/3/2013, για μια συζήτηση του θέματος από μηδενική βάση σταθμίζοντας τις απόψεις που θα παρατεθούν από τους Φορείς.

          ΦΑΣΗ 2η: Ο Σύλλογός μας στέλνει την παρούσα επιστολή  στους Συλλόγους Λογιστών όλης της Χώρας ώστε αυτοί να προβούν στην ίδια διαδικασία ενημερώνοντας και κινητοποιώντας  όλους τους Φορείς  των Νομών τους.

          ΦΑΣΗ 3Η : Οι συγκεντρωμένες επιστολές με χιλιάδες υπογραφές από κάθε νομό, θα πρέπει να οδηγηθούν στους βουλευτές όλων των παρατάξεων, στις Επαγγελματικές Ομοσπονδίες/Συνομοσπονδίες και στις κεντρικές διοικήσεις των Επιμελητηρίων της Χώρας, πιέζοντας  τους να προχωρήσουν στην άρση των διατάξεων της καταστροφής των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Χώρας.  

          ΦΑΣΗ 4Η : Κατά την διάρκεια της προσπάθειας των βουλευτών, Ομοσπονδιών και Επιμελητηρίων να πιέσουν για τον στόχο που τους έθεσε η βάση, οι οργανώσεις ανά Νομό και ύστερα από οριζόντια συνεννόηση τους να προβαίνουν σε συντονισμένες και ταυτόχρονες υποστηρικτικές δράσεις προς επίτευξη τους σκοπού τους, δηλαδή τον επαναπροσδιορισμό των διατάξεων του Ν. 4174/2013 και άλλων συναφών διατάξεων  σε ένα επίπεδο που σέβεται και προστατεύει την επιχειρηματικότητα της Χώρας.

          ΦΑΣΗ 5Η : Να δημιουργηθεί συλλογικά  η απαραίτητη νομική κάλυψη (εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα κ.τ.λ.) ενάντια στα αντισυνταγματικότητα  και  στην μη αναλογικότητα των μέτρων αυτών .

 

       ΕΠΙΛΟΓΟΣ

          Αναμφισβήτητα απαιτείται σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες.

          Βεβαίως και απαιτείται διάλογος και μόνον διάλογος.

          Με δεδομένα τα προαναφερόμενα το μόνο που μας λείπει είναι η πίστη στις δυνατότητες  που έχει η οριζόντια συνεργασία στην διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων.

 

          Ας την αναζητήσουμε με μια απλή, ώριμη και συνετή  σκέψη.

 

          Καλή επιτυχία.

 

Εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

 

 

Υ.Γ (Για την 4η φάση : Θα υπάρξει ασφυκτική πίεση προς τους βουλευτές αφού αυτοί  θα πιέζονται από χιλιάδες υπογραφές και από εκατοντάδες φορείς

Υ.Γ. Στόχος της πρόταση αυτής είναι να επικεντρωθεί  στην πίεση να βρεθούν μαζί όλοι οι φορείς ανά νομό (οριζόντια)  και να πιέζουν ομαδικά  τα ανωτεροβάθμια όργανα (βουλευτές, Ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες). Αποτελέσματα θα δούμε μόνο αν ξεκινήσει το θέμα με πίεση από την βάση και όχι από την κορυφή. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Crisanna η κίνηση αυτή είναι μία κίνηση μετά τις υπογραφές. 

Είναι η κίνηση στο επίπεδο των οργανώσεων.

Που μπαίνει μια οργανωμένη ομάδα μπροστά και καλεί τις υπόλοιπες για κοινές δράσεις. 

Είναι κάτι μετά το ατομικό.

Είναι στο επίπεδο το συλλογικό.

Και θεωρούμε ότι τον ρόλο αυτό πρέπει να τον επιτελέσουν σε κάθε νομό οι συλλόγοι λογιστών.

Και αυτό δεν πρέπει να αργήσει.

Πρέπει να γίνει παράλληλα με τις ατομικές υπογραφές.

 

Είναι τεράστιου - κατά τη γνώμη μου - σημασίας θέμα και ίσως κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ατομικές κινήσεις έχουν ελπίδα όταν συμπαρασύρουν τις συλλογικές. 

Και εμείς εδώ είμαστε μια συλλογική που συμπαρασυρθήκαμε μαζί με τις ατομικές αυτές κινήσεις.

Και αυτό είναι καλό.

Πολύ καλό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλτε τους Συλλόγους γρήγορα δίπλα σας !!

Όχι τις Ανωτεροβάθμιες οργανώσεις (Βουλευτές, Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδίες). Αργότερα αυτές.

Βάλτε τους Συλλόγους γρήγορα δίπλα σας.

Μην τους αφήσετε όμως να το χειριστούν μόνοι τους.

Όχι αυτό το λάθος.

Να είναι δίπλα σας.

Χέρι – χέρι.

Όχι μόνο στις ατομικές υπογραφές.

Τώρα πρέπει να οργανωθεί και αυτή η πλευρά. Τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλτε τους Συλλόγους γρήγορα δίπλα σας !!

Όχι τις Ανωτεροβάθμιες οργανώσεις (Βουλευτές, Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδίες). Αργότερα αυτές.

Βάλτε τους Συλλόγους γρήγορα δίπλα σας.

Μην τους αφήσετε όμως να το χειριστούν μόνοι τους.

Όχι αυτό το λάθος.

Να είναι δίπλα σας.

Χέρι – χέρι.

 

Όχι μόνο στις ατομικές υπογραφές. 

Τώρα πρέπει να οργανωθεί και αυτή η πλευρά. Τώρα. 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρακαλώ σε αυτό το θέμα να αναρτούνται τα θέματα που αφορούν τις κινήσεις των συλλογικών οργάνων που στηρίζουν την Επιστολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απορία.

Γιατι οι σύλλογοι δεν επικοινωνείτε απευθείας τα προεδρία και σε επίπεδο ομοσπονδίας για να ξεκινήσει μια διαδικασία διαμαρτυρίας οργανωμένα και ταυτόχρονα.

Αν συνεχίσουμε ετσι παλι σκορποχωρι θα γίνουμε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απορία.

Γιατι οι σύλλογοι δεν επικοινωνείτε απευθείας τα προεδρία και σε επίπεδο ομοσπονδίας για να ξεκινήσει μια διαδικασία διαμαρτυρίας οργανωμένα και ταυτόχρονα.

Αν συνεχίσουμε ετσι παλι σκορποχωρι θα γίνουμε. 

 

Η απάντηση σε αυτό το τεραστίου μεγέθους θέμα (προσωπική εκτίμηση) είναι εντελώς προσωπική:

1η Παράμετρος: Η βάση (πολίτες, επαγγελματίες, λογιστές κ.τ.λ.) έχουν την δύναμη αλλά δεν έχουν την οργάνωση. 

2η Παράμετρος: Οι οργανώσεις (συλλόγοι, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες, κόμματα βουλευτές) όσο πιο ψηλά είναι στην πυραμίδα της οργανωτικότητας τόσο περισσότερο "χάνουν το θέμα". Το χειρότερο είναι ότι όσο πιο ψηλά τόσο και πιο εγκλωβισμένες είναι. (π.χ. ο Πρόεδρος μιας Ομοσπονδίας υπάρχει περίπτωση να ετοιμάζεται για βουλευτής και έστι δεν μπορέι να αντισταθεί από μόνος τους εύκολα ή άλλο παράδειγμα για να φτάσει σε μια τόσο υψηλή θέση οφείλει χάρες κ.τ.λ.) 

3. Παράμετρος: Από την 1η και την 2η βγαίναι συμπέρασμα ότι κλειδί στην υπόθεση είναι οι οργανώσεις που είναι πιο κοντά στην βάση, δηλαδή οι πρωτοβάθμιες (π.χ συλλόγοι λογιστών) 

4. Παράμετρος: Αν λοιπόν η βάση αντισταθεί παρέα με τους συλλόγους τότε η κίνηση εκτός από δύναμη αποκτά και οργανωτικότητα 

5. Παράμετρος: Οι "εγκλωβισμένοι" των ανωτεροβάθμιων οργανώσεων που προαναφέραμε θα έχουν πια δικαιολογία να αντισταθούν και να σπάσουν τις αναστολές τους γιατί θα είναι μαζί τους ένας μεγάλος όγκος. 

 

Μετά η νίκη είναι σίγουρη 

 

 

Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΣΟΛ Μαγνησίας

σχεδιάζεται συντονισμός τοπικών φορέων (είμαστε στο τελικό στάδιο) για κοινή δράση.

 

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Νομοί θα ενωθούν σε αυτήν την κοινή δράση.

Αλέκο περιμένουμε προτάσεις από τον αξιόλογο σύλλογό σας για το επόμενο βήμα

 

Καλή δύναμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...