Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΜΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


HURRICANE33

Ερώτηση

Καλησπέρα.Ηθοποιός με ατομική επιχείρηση θέλει να ανεβάσει μια παράσταση και θα έχει 2 ηθοποιούς. Η παράσταση θα είναι για 9 μέρες, 2 ώρες τη μέρα.Έχει δικαίωμα να τους ασφαλίσει ως ωρομίσθιους για 2 ώρες, 3 μέρες τη βδομάδα?Και αν ναι ποιο είναι το ελάχιστο ωρομίσθιο και τα ποσοστά ασφάλισής τους?Αν μπορεί κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει γιατί δεν έχω ασχοληθεί ξανά.Ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Καλημέρα,

σε συνέχεια του παραπάνω ερωτήματος θέλω να ρωτήσω τα εξής:

 

Σε περίπτωση ασφάλισης μισθωτών ηθοποιών, για τις ημέρες των παραστάσεων ασφαλίζονται με την ΕΓΣΣΕ ή με τεκμαρτές αποδοχές και με ποσοστά ασφάλισης 49,56% (19,95+29,61) ??

 

Επίσης,  τα μέλη του θιάσου (άρθρο 7 του Ν.1296/1982) τα οποία ασφαλίζονται υποχρεωτικά για τις μέρες των παραστάσεων με τεκμαρτές αποδοχές, ασφαλίζονται και για Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα κτλ?

 

Κάθε βοήθεια δεκτή....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

μα που είδατε τεκμαρτές αποδοχές; αφού έχει λήξει η σύμβασή τους. Μπορείτε να του πάτε με την ΕΓΣΣΕ!

 

Νόμος 1296/1982 - Άρθρο 7

`Αρθρο 7
 

    1. Στην ασφάλιση του ΙΚΑ, για τους κλάδους σύνταξης και ασθένειας, υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια οι εταίροι εταιρικών θιάσων, οι οποίοι εξομοιούνται για την περίπτωση αυτή με ηθοποιούς ή άλλους καλλιτέχνες που παρέχουν εξαρτημένη εργασία. Εταιρικοί θίασοι θεωρούνται ενώσεις ηθοποιών ή ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών με σκοπό την παρουσίαση στο κοινό θεατρικών παραστάσεων, ανεξάρτητα από τη νομική μορφή με την οποία εμφανίζονται οι ενώσεις αυτές (εμπορική εταιρεία, αστική εταιρεία, σωματείο, ομάδα κλπ.).  

2. Η ασφάλιση των παραπάνω προσώπων γίνεται μέσω ενός εταίρου του εταιρικού θιάσου, ηθοποιού ή μη, που αποκαλείται εκπρόσωπος του θιάσου. Ο εκπρόσωπος του θιάσου εισπράττει από τους εταίρους ηθοποιούς τις εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου και τις καταβάλλει στο ΙΚΑ, υπέχοντας απέναντι σ΄ αυτό όλες τις ευθύνες του εργοδότη.  

3. Η υπόδειξη του εκπροσώπου του θιάσου, η ανάκληση ή η αντικατάσταση αυτού γίνεται ύστερα από απόφαση του εταιρικού θιάσου, που παίρνεται με απόλυτη πλειοψηφία των εταίρων.  

4. Η διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 5 έχει εφαρμογή και για τα πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου αυτού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Σε ότι αφορά τους μισθωτούς , συμφωνώ με την ΕΓΣΣΕ. Απλά ήθελα μια επιβεβαίωση.

 

Σε ότι αφορά την δεύτερη περιπτωση: Για παράδειγμα μέλη αστικής μη κερδοσκοπικής που κάνει την παραγωγή και ταυτόχρονα τα μέλη της εμφανίζονται στην παράσταση. Σε αυτή την περίπτωση το ΙΚΑ λέει ότι τα ένσημά τους υπολογίζονται με τεκμαρτές αποοχές και συγκεκριμένα με την 12η ασφαλιστική κλάση. Και αναρωτιέμαι : θα υπολογίσω ένσημα για δώρα επιδίοματα κτλ . Ή αφου δεν υπάρχει αμοιβή δεν υπολογίζονται δώρα και επιδόματα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...