Προς το περιεχόμενο

Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης


SophiaL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αύριο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ  11 το πρωί,περιμένω να δώ απο κοντά τους παλιούς Φίλους και Συναδέλφους απο ΕΦΕΕΑ ,απο ΠΟΦΕΕ ,απο ΠΕΦΕ,απο την ΠΟΛ.

 

Να μην λείψει κανείς.

 

Παράλληλα με τις χιλιάδες υπογραφές χρειάζονται και αγωνιστικές συγκεντρώσεις,αυτές "ακούγονται" καλύτερα.

 

Ο Αγώνας τώρα(δεν δικαιώνεται) μόλις αρχίζει!!!!!

 

Με αγωνιστικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Γιάννης Βούκας

 

Γιάννη εγώ δυστυχώς δεν θα μπορέσω να είμαι εκεί, κάποια σοβαρά προβλήματα με υποχρεώνουν να είμαι στο Νοσοκομείο Μεταξά αυτήν την ώρα. Αν όλα πάνε καλά, ίσως σας προλάβω.

 

Εύχομαι αυτή τη φορά να είμαστε πολλοί, και να γεμίσουμε το Σύνταγμα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

με αεροπλανα και βαπορια ,  με αυτοκινητα , με  μηχανακια   ...κανουμε αποβαση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

 

αφηνουμε τα ποντικια  ,  αρκετα ......

 

σημερα δεν εχει ......     εφορια  ,  ικα  ,  οαεδ  ,  επιθεωρηση  ,   πανω  ,κατω, δεξια ,  αριστερα  .....σημερα   ΕΧΕΙ.....  ΙΣΙΑ  ΣΤΟ 

 

ΣΥΝΤΑΓΜΑ          

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρύσα, Οικονομικό Επιμελητήριο, Τσιμισκή εε;; Θα είμαστε και εμείς...

το ΟΕΕ ειναι Αριστοτελους φιλε 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H καρδιά των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης σήμερα χτυπάει στο Σύνταγμα..

 

 

καλή επιτυχία!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολοι σημερα στο συνταγμα!!!!!!!!.  Εμεις απο δω πανω θα ειμαστε με την ψυχη μας κοντα σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις με πήραν 3 συνάδελφοι , τηλέφωνο, από το μέιλ που τους έστειλα εχθές 3 το πρωί,,,,,και θα κατεβαίνουν Σϋνταγμα ΤΩΡΑ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Εγω με αντιβιώσεις και βαρύ κρυωλόγημα θα είμαι εκεί , με το μετρό......

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΠΕΡΙ ΑΜΝΩΝ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗΣ, ΤΕΛΟΣ.........................Επί ποδός πολέμου οι πάντες,,,,,,,Η τώρα ή ποτέ......Το πάρτυ τώρα αρχινά.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για τα εξοντωτικά πρόστιμα των άρθρων 53 έως 59 του νόμου 4174/2013 προς τα όργανα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των Ελεύθερων Επαγγελματιών. Αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος και να σταλεί στον Πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρόεδρο της βουλής, τον Πρωθυπουργό, το Υπουργείο Οικονομικών, αρχηγούς κομμάτων και σε όλους τους βουλευτές για να ενημερωθούν αυτά που ψήφισαν τον Ιούλιο του 2013, να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό με αντιπροσωπεία από τους παρισταμένους, να οργανωθεί συγκέντρωση στην Αθήνα το επόμενο δεκαπενθήμερο και σε περίπτωση μη αποτελέσματος από όλες τις παραπάνω ενέργειες, να προσφύγουμε με την στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε προσφυγή στο συμβούλιο Επικρατείας για αντισυνταγματικότητα του νόμου και στην συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των φορέων Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε, Ε.Σ.Ε.Ε., ΠΑΣΕΓΕΣ, Π.ΟΜ.ΙΔ.Α., Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Σύλλογος Συμβολαιογράφων Αθηνών, Σύλλογος Μεσιτών,Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Μεγάλη  ήταν και η προσέλευση των Μέσων Ενημέρωσης τους οποίους και ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας.

 

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

 

http://www.pofee.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=535:-23012014&catid=1:2010-06-07-11-34-11&Itemid=58

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΕΛΠ)

Παράρτημα Λογιστών Πειραιά

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 - ΦΑΞ 38 01 227 -  ΑΘΗΝΑ

Web sitewww.eelp.grE_ mail: [email protected]. E-mail pol@otenet.gr Web Site www.pol.org.gr

Αθήνα, 23 Γενάρη 2014

 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ οι ν. 4172, 4174
και ο Νέος Κώδικας Δεοντολογίας.

 

Συνάδελφοι,

Το προηγούμενο διάστημα η συγκυβέρνηση προώθησε και ψήφισε μια σειρά νόμους: Νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, Ενιαίος Φόρος ακινήτων ΚΦΑΣ, Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών κ.α.

Οι νόμοι αυτοί επιβάλουν σκληρή φορολογική αφαίμαξη του λαού, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν στο σύνολό τους ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κεφάλαιο (μείωση συντελεστών φορολογίας στα μερίσματα από 25% σε 10%, διάφορες  φοροαπαλλαγές πολυεθνικών με έδρα την ΕΕ & εφοπλιστές, παραπέρα μείωσης εργοδοτικών εισφορών, εξαγγελίες για μείωση φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων στο 15% κ.α.) για αυτό και είναι  ταξικοί.

Όλοι αυτοί οι νόμοι κινούνται στα πλαίσια της γενικότερης στρατηγικής της Ε.Ε., που ευνοούν  τα κέρδη των  μονοπωλίων & πολυεθνικών στη λογική της «ανάπτυξης» & των επενδύσεων, ενώ τσακίζουν το εργατικό & λαϊκό εισόδημα. Σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης συνδέονται με το στόχο της κυβέρνησης για «Πρωτογενές Πλεόνασμα» προκείμενου να εξασφαλιστεί ζεστό κρατικό χρήμα για ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων πατώντας στην χρεοκοπία του λαού.

Ο Ν. 4174/2013 φορτώνει τα υπέρογκα πρόστιμα που θα προκύπτουν από την αδυναμία καταβολής των φόρων στους εργαζόμενους & τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση της φορολογίας που προκύπτει από το τελευταίο  φορολογικό νομοσχέδιο χτυπάει εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, λογιστές φοροτέχνες, πρώτα και ΚΥΡΙΑ  επειδή είναι οι ίδιοι ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ!

Στους λογιστές πιο συγκεκριμένα και σε συνδυασμό με τον αντιδραστικό Κώδικα Δεοντολογίαςμετακυλύει τα πρόστιμα στη λογική της συνυπευθυνότητας. Κατεύθυνση που έχει ήδη ξεκινήσει και από προηγούμενους νόμους & διατάγματα.

 

 

 

Οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αντίξοες συνθήκες εργασίας & συνεχούς εντατικοποίησης σε βαθμό φυσικής & ψυχικής εξόντωσης (απλήρωτες ώρες δουλειάς, επαγγελματικές ασθένειες, άγχος σε σχέση με τις προθεσμίες). Προβλήματα στο taxis,πολυνομοθεσία (αφού ότι ίσχυε μέχρι χθες δεν ξέρεις αν ισχύει σήμερα),  ο λογιστής καλείται, μέσα από έναν κυκεώνα νόμων, ερμηνευτικών εγκυκλίων, ΠΟΛ, να ερμηνεύσει μόνος του το νόμο, αφού οι διευκρινήσεις που δίνονται από το Υπουργείο είναι ελλιπείς - αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων καταργήσεων Δ.Ο.Υ., - ενώ πολλές φορές παρατηρείται αδυναμία υποστήριξης των προγραμμάτων που δέχονται τις δηλώσεις που καλούνται να υποβάλλουν οι λογιστές (Υπηρεσίες ΣΕΠΕ κτλ).

Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται με το Ν. 4174/2013 για εκπρόθεσμές, δηλώσεις ΦΠΑ, ΦΜΥ, λάθη στην ΑΠΔ κτλ αρχικά θα επιβάλλονται στους πελάτες/επιχειρήσεις για λογαριασμό των οποίων δουλεύει  ο λογιστής και ουσιαστικά θα μεταφέρονται  στο λογιστή μισθωτό ή αυτοαπασχολούμενο.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, ουσιαστικά ο λογιστής, μισθωτός ή αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας, είναι συνυπεύθυνος για οποιαδήποτε παράβαση έχει διαπράξει η επιχείρηση. Ο λογιστής, ως Προκρούστης, καλείται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα κεφαλαίου & κυβερνήσεων, αλλά ποτέ τα δικά του. Καλείται είτε να συγκαλύπτει, είτε να καταδίδει. Ο Κώδικας Δεοντολογίας επίσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ΟΕΕ (επαγγελματική άδεια σε ισχύ, «δια βίου» μάθηση μέσω σεμιναρίων του ΟΕΕ, απαγόρευση υποβάθμισης του κύρους του κλπ). Έχουν ευθύνες όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στη Διοίκηση του Ο.Ε.Ε. ΔΗΚΙΟ (ΝΔ), ΠΑΣΚΟ (ΠΑΣΟΚ), ΑΚΙΟΕ (δήθεν ανεξάρτητοι), ΕΣΚΟ (πρώην ΣΕΠΟ-υποστηριζόμενη από το ΛΑΟΣ) δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ & της ΔΗΜΑΡ, ΠΟΦΕΕ) που έχουν υπερψηφίσει διαχρονικά όλες αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές.

Είναι γνωστό επίσης το γεγονός ότι παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις των λογιστών για  «παρατυπίες» που συμβαίνουν, πολλές φόρες οι επιχειρηματίες τους  υποχρεώνουν να προχωρούν σε αυτές, καθώς πάνω από τα κεφάλια τους κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι ποσοστό ευθύνης αναλογεί στον λογιστή και τι στον εργοδότη; Πόσο δεοντολογικά  ανήθικος είναι ο λογιστής και πόσο εξαπατημένη η επιχείρηση;

Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν στην εκτόπιση δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών & μισθωτών λογιστών. Η κατάργηση & συγχώνευση των εφοριών, η ιδιωτικοποίηση του φορολογικού & ασφαλιστικού ελέγχου, η λεγόμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος, θα οδηγήσει στη συγκέντρωση του κύριου όγκου των λογιστικών - φοροτεχνικών υπηρεσιών σε μεγάλες λογιστικές - ελεγκτικές εταιρίες.

Οι συνέπειες των νόμων αυτών δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται μόνο με κριτικές & αφορισμούς για το ύψος των προστίμων. Η ανάγκη της μείωσης των προστίμων από το Υπ.Οικ, δεν μπορεί να περιορίσει τον τεράστιο όγκο δουλειάς, δεν μπορεί να ανακόψει τηντάση συγκεντροποίησης του κύριου όγκου των λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών στα χέρια των μεγάλων πολυεθνικών του κλάδου, στα σύγχρονα λογιστικά κάτεργα, με τις γνωστές κυβερνητικές διασυνδέσεις. Η μόνη διέξοδος για εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους & μικρούς επαγγελματίες λογιστές, είναι η ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος στον κλάδο, που θα διεκδικήσει φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς & ζωής, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους.

Οι νόμοι 4172, 4174 και ο Νέος Κώδικας Δεοντολογίας υπηρετούν & προωθούν παραπέρα τις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο με βάση τις οδηγίες της ΕΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙΑΝΤΙΛΑΙΚΟΙ!

Σε αυτή την κατεύθυνση της πλήρης κατάργησης όλων των αντιλαϊκών νομοθετημάτων κλιμακώνουμε, οργανώνουμε τη πάλη μας, διεκδικούμε :

· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ Ν.4172, Ν.4174

· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

 

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

http://www.polgr.org/index.php?option=com_content&view=article&id=105:-4172-4174-&catid=34:2012-11-13-17-35-08&Itemid=53

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που ειστε συνάδελφοι. ..ελατε συνταγμα...

Απο Θεσσαλονικη ειμαι, δωσε μας ενα στιγμα. Εχει λαο;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια αναφορα, περιμενω, σε ενα πο ολα αυτα τα ψηφισματα , ανακοινωσεις, διαμαρτυριες , διακηρυξεις.....

 

σε ενα ...

 

για τη βαση, για τον κοσμο, που μεχρι τωρα , λεγατε οτι δεν σας δινει τη δυναμη ..

 

ειμαστε εδω , ειμαστε πολλοι και σας στηριζουμε..

 

γιατι δεν μας βλεπετε ? δεν μας ακουτε? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΒΩ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΑ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 500 Η 300 ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι Χρυσα καμμια αναφορα για τις 10300 ψηφους που τους ταρακουνησαν αν εξαιρεσουμε την Κρητη 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς οχι οτι περιμεναμε...ειμαστε περιπου 500..που ειναι ολοι που φωνάζουν καθημερινά στο forum

???

 

 500 δεν ειναι λιγοι...

 

μεχρι τωρα ουτε 50 εν ειχαμε ποτε καταφερει να αμζευτουμε

 

οι 500 μπορουν να γινουν 5000 την επομενη φορα...

 

αρκει να μην μας πεταξουν το τυρακι και τσιμπησουμε.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα προστιμα πρεπει να καταλαβουμε οτι ειναι το κερασακι στην τουρτα ή αλλιως εφτασε ο κομπος στο χτενι. Γιατι τα υπολοιπα δεν οδηγουν στην εξοντωση μας.? Μηνιαιες συγκεντρωτικες με αναλυτικα ολα τα παραστατικα, τις συναλλαγες ανω των 500 ευρω μεσω της τραπεζας(αληθεια ποιος και πως θα τα ελεγχουμε ολα αυτα) παρακρατηση  δεν ξερουμε  ακομα  σε ποια επαγγελματα 20% απο το πρωτο ευρω, τα προστιμα της ΑΠΔ για μη αναγραφη 1 εργαζομενου 10500, τα τευεκ που εγιναν τεαιτ που εγιναν ετεα ,που διαχωριζεται το προνοιας , που τα δελτια γινονται δικαιολογητικο εγγραφο.......,που ....,που...., οι ασαφειες στους νομους ,οι ερμηνευτικες που δεν ερχονται. Ποιος θα μας πληρωσει για ολα αυτα τα επιπλεον και αλλα πολλα.  Ή θα μας πεθανουν ή θα μας τρελλανουν.    Θα κατσουμε να περιμενουμε ενα απο τα δυο?   Ψηφιστε οσοι ακομα δεν ψηφισατε την επιστολη διαμαρτυριας αλλα κυριως κινητοποιειθειτε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι Χρυσα καμμια αναφορα για τις 10300 ψηφους που τους ταρακουνησαν αν εξαιρεσουμε την Κρητη 

 Μαρια , απο την Κρητη περιμενουμε, δεν ξερουμε ακομα τι εχουν αποφασιει και τι εχουν συζητησει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτατε , που ξεχασαμε ηδη το 26% , την καταργηση των αφορολογητων, την ανεργια, τα ασφαλσιτρα που ολα πεφτουν και αυτα στο υψος τους, και τοσα αλλα .....

 

Τα προστιμα και ο Ξηρος , οχι δεν ειναι μονο αυτα ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο το Δελτιο Τυπου της ΠΟΦΕΕ

 

 

.......να οργανωθεί συγκέντρωση στην Αθήνα το επόμενο δεκαπενθήμερο και σε περίπτωση μη αποτελέσματος από όλες τις παραπάνω ενέργειες, να προσφύγουμε με την στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε προσφυγή στο συμβούλιο Επικρατείας για αντισυνταγματικότητα του νόμου και στην συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

 

Ζησε Μαι μου να φας τριφυλλι....

 

να κλεισουμε τους υπολογιστες δεν παιζει?

να μας καλυψετε να απεχουμε , μηπως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...