wishacc 2 Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Καλημέρα! Έμαθα ότι μπορούμε να κάνουμε πρόσληψη σε άνεργο που λαμβάνει επίδομα ανεργίας, αρκεί:να εργάζεται έως 3 ημέρες την εβδομάδα (δηλ. 12 ένσημα το μήνα)... και να κάνω σημείωση στην πρόσληψη ότι είναι παροδική απασχόληση...Δηλ. κάνω κανονικά πρόσληψη αορίστου και πού κάνω την σημείωση;;;ευχαριστώ! Link to post Share on other sites
0 tseik 19 Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 εννοεις να συνεχισει να περνει κ το ταμειο?δε ξερω αν γινεται αυτο Link to post Share on other sites
0 wishacc 2 Posted September 26, 2013 Author Report Share Posted September 26, 2013 Από τον ΟΑΕΔ μου είπαν ότι γίνεται αρκεί να σημειώσω ότι η απασχόληση είναι παροδική και να μην τον απασχολήσουμε πάνω από 3 ημέρες την εβδομάδα.....Αλλά και πάλι κάτι δεν μου πάει και τόσο καλά... Link to post Share on other sites
0 SOTHRIS 1,088 Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Αφού στο είπαν οι αρμόδιοι , τι δε σου πάει καλά ? Link to post Share on other sites
0 wishacc 2 Posted September 26, 2013 Author Report Share Posted September 26, 2013 Έχω τις αμφιβολίες μου.. μην του κόψουν του ανθρώπου το επίδομα... Αλλά ένα δίκιο το έχεις! Έχει κάποιο ειδικό πεδίο που μπορούμε να βάζουμε σημειώσεις;;; (sorry για την "άκυρη" ερώτηση, αλλά δεν το έχω παρατηρήσει...) Link to post Share on other sites
0 SOTHRIS 1,088 Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Αν εχεις τις αμφιβολίες σου (και καλώς τις εχεις ) τότε ρώτησε τους αρμοδίους του ΟΑΕΔ να σου υποδείξουν και τη σχετική διάταξη του νόμου . Link to post Share on other sites
0 Guest CHRISAK Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Αυτή πρέπει να είναι μια παλιά διάταξη που ισχυει (από το '89 νομίζω). Δεν μπορώ να βρω κάτι συγκεκριμένο τώρα. Πάντως όντως μπορεί να γίνει, είναι η λεγόμενη "ΣΠΟΡΑΔΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ" και θα πρέπει οπωσδήποτε στην Ηλεκτρονική υποβολή πρόσληψης του εργαζομένου να σημειωθεί. Απλά θα πρέπει να γνωρίζει ο εργαζόμενος ότι εάν πχ το επίδομα ανεργίας του ανέρχεται στα 360 € το μήνα και δηλώνετε ότι θα παίρνει 100 € το μήνα από την εργασία του;;; Τότε θα του καταβάλεται η διαφορά σαν επιδότηση ανεργίας δηλαδή 360-100 = 260 ευρώ.Εάν βρω τη διάταξη θα σου τη δώσω. (ΠΚ , ΚΑΔ κλπ ισχύουν όπως θα ίσχυαν σε οποιαδήποτε κλασική περίπτωση απασχόλησης) spirosvii 1 Link to post Share on other sites
0 wishacc 2 Posted September 26, 2013 Author Report Share Posted September 26, 2013 οκεικ! ευχαριστώ πολύ! για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθω! καλημέρα!! Link to post Share on other sites
0 doctor 3,146 Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Παροδική απασχόληση; Εννοεί ορισμένου χρόνου;Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο;Μην κάνετε τίποτα αν δεν συναινεί ο υπό πρόσληψη εργαζόμενος. Μη βρείτε κανα μπελά. Link to post Share on other sites
0 wishacc 2 Posted September 27, 2013 Author Report Share Posted September 27, 2013 Παροδική απασχόληση; Εννοεί ορισμένου χρόνου;Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο;Μην κάνετε τίποτα αν δεν συναινεί ο υπό πρόσληψη εργαζόμενος. Μη βρείτε κανα μπελά. Καλημέρα!Εμείς εννοούμε 8ωρη απασχόληση έως 3 ημέρες την εβδομάδα..από τον ΟΑΕΔ τώρα, εννοούσαν (μάλλον!) ότι πρέπει να γίνει κανονικά η πρόσληψη κάνοντας μία σημείωση ότι η απασχόληση είναι παροδική για να μην κοπεί το επίδομα...Σχετικά με το νομικό πλαίσιο, δεν μου είπαν κάτι... Link to post Share on other sites
0 v.kourtis 245 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Αυτή πρέπει να είναι μια παλιά διάταξη που ισχυει (από το '89 νομίζω). Δεν μπορώ να βρω κάτι συγκεκριμένο τώρα. Πάντως όντως μπορεί να γίνει, είναι η λεγόμενη "ΣΠΟΡΑΔΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ" και θα πρέπει οπωσδήποτε στην Ηλεκτρονική υποβολή πρόσληψης του εργαζομένου να σημειωθεί. Απλά θα πρέπει να γνωρίζει ο εργαζόμενος ότι εάν πχ το επίδομα ανεργίας του ανέρχεται στα 360 € το μήνα και δηλώνετε ότι θα παίρνει 100 € το μήνα από την εργασία του;;; Τότε θα του καταβάλεται η διαφορά σαν επιδότηση ανεργίας δηλαδή 360-100 = 260 ευρώ.Εάν βρω τη διάταξη θα σου τη δώσω. (ΠΚ , ΚΑΔ κλπ ισχύουν όπως θα ίσχυαν σε οποιαδήποτε κλασική περίπτωση απασχόλησης)μήπως έχετε τη διάταξη? Link to post Share on other sites
0 a.sakellariadis 14 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 μήπως έχετε τη διάταξη?Εγκ. 113466/19-09-1991 Υπ. Εργασίας (ΟΑΕΔ) Αναστολή σε περίπτωση σποραδικής απασχόλησης Link to post Share on other sites
0 v.kourtis 245 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Εγκ. 113466/19-09-1991 Υπ. Εργασίας (ΟΑΕΔ) Αναστολή σε περίπτωση σποραδικής απασχόλησηςσας ευχαριστώ Link to post Share on other sites
Question
wishacc 2
Καλημέρα!
Έμαθα ότι μπορούμε να κάνουμε πρόσληψη σε άνεργο που λαμβάνει επίδομα ανεργίας, αρκεί:
Δηλ. κάνω κανονικά πρόσληψη αορίστου και πού κάνω την σημείωση;;;
ευχαριστώ!
12 answers to this question
Recommended Posts