Προς το περιεχόμενο

ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

μαλλον απο την θαλασσα κοιταμε το βουνο... και εκει πρεπει να φτασουμε ... 

 

και χρειαζονται καθοδηγητες... 

 

να εμπνεουν εμπιστοσυνη ...

για να ακολοθησουν ολοι (σχεδον)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 404
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μαλλον απο την θαλασσα κοιταμε το βουνο... και εκει πρεπει να φτασουμε ... 

 

και χρειαζονται καθοδηγητες... 

 

να εμπνεουν εμπιστοσυνη ...

για να ακολοθησουν ολοι (σχεδον)

Είπαμε όχι απαισιοδοξίες,τώρα τα άλλα ,έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

1) Τελικά συμφωνούμε ότι δεν θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε 

 

2) Θεωρώ ότι ξέρω να διαβάζω (τουλάχιστον την νεοελληνική).

Για την ιστορία και μόνον, παραθέτω τις σχετικές δημοσιεύσεις σας

(δική σας και του ΚΛΜ... τώρα αν ο Δημήτρης τροποποίησε την δική του 

και τις "κομμένες φλέβες" τις έκανε "τύχη" ... δεν μπορώ να το γνωρίζω)

 

 

 
Καλή συνέχεια...

 

Ο Δημήτρης αν θέλει μπορεί να απαντήσει. Και εγώ γνωρίζω ανάγνωση και γραφή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρύσα γειά σου

Το είδες πουθενά ,γιατί εγώ δεν το βλέπω ,καλό θαταν να συμφωνούσαμε στα ελάχιστα δυνατά και αυτονόητα αλλά δεν...........

 

πως να το δω, αφου δεν υπαρχει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ολοι χωραμε στον χωρο και συμπληρωνουμε ο ενας τον αλλο...

 

σε ενα συλλογο δεν συμφωνω οτι χωραμε ολοι και το εχω ξαναγραψει.

 

και για μενα ο μονος διαχωρισμος που επιβαλλεται, ειναι σε ελευθερους επαγγελματιες και μισθωτους.Τιποτε αλλο.

 

οχι με την εννοια που αναφερθηκε παραπανω βεβαια, του ξεσκαρταρισματος, αλλα με βαση του οτι ειναι τελειως διαφορετικη η φυση της δουλειας, οι συνθηκες, οι ευθυνες κ.λ.π. 

Αποδέχθηκα ότι ήταν λαθεμένη η επιλογή αυτής της λέξης, αλλά δεν είχα πρόθεση ταξικού διαχωρισμού και το γνωρίζετε οι περισσότεροι από σας. Εννοούσα την νομική υπόσταση του καταστατικού και το τι ορίζει ο νόμος.

Θα παρακαλέσω να μην επανερχόμαστε στο θέμα αυτό , που μας αποπροσανατολίζει και μας φέρνει σε άσκοπη αντιπαράθεση, αλλά να επικεντρωθούμε στο θέμα αναδιοργάνωσης του κλάδου μας, δηλαδή , στην λειτουργία, δομή , ιεραρχία, συμμετοχή, κινητοποιήσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αναρωτιέμαι πως γίνεται να βρούμε την χρυσή τομή όταν δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό που μας ενώνει όλους , δηλαδή το ότι: 

"ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ"  προηγείται όλων . 

Αυτό το επάγγελμα μας ζει όλους μισθωτούς , ελεύθερους επαγγελματίες όλων των τάξεων και θα πρέπει επιτέλους να το σεβαστούμε και να επικεντρωθούμε στα προβλήματα του επαγγέλματος και όχι στα προσωπικά δικαιώματα και θέλω.

 

Τι να τα κάνουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα όταν σε λίγο δεν θα υπάρχει επάγγελμα?

Θα περάσει στα χέρια αυτών που ξέρουν να χειρίζονται καταστάσεις  και δεν ξέρουν από  συναισθηματισμούς.

 

Και λυπάμαι που το λέω , αλλά από αυτό το ωραίο θέμα που πολύ σωστά άνοιξε ο Sarakinos αμφιβάλλω αν βγει μία άκρη βλέποντας ότι ακόμα και η χρήση μίας άστοχης λέξης μπορεί να γυρίσει σε  προσωπικές επιθέσεις .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λιγοι οι συμμετεχοντες απουσιαζουν στην πλειοψηφια των οι οργανωμενοι λιγες οι προτασεις και σε αυτες δεν τοποθεντουνται.....!..ψαξτε το γιατι.

Υ/Γ η ελπιδα μου βρισκεται στα παιδια της ΕΦΕΕΑΠ εκει σστον Προφητη Ηλεια στα σοκακια.Παρτε μια πρωτοβουλια βρε παιδια.....!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κύριε Σαρακηνέ καλησπέρα, 

Ίσως έχετε διαβάσει ξανά διάφορα σχόλια μου στο forum. Ανήκω στους ανένταχτους λογιστές για τον απλό λόγο ότι οι Σύλλογοι των Αθηνών δυστυχώς το μόνο που έκαναν μέχρι σήμερα ήταν και είναι να κοιτάνε μόνο το δικό τους όφελος, μοναδικά ο καθένας από αυτούς. Τους τελευταίους μήνες  ήταν πάρα πολλές οι φορές που διάβασα ανακοινώσεις συλλόγων εκτός Αθηνών, είδα τις κινήσεις τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να πω σε σκεπτόμενους πελάτες μου σε ερώτηση γιατί οι λογιστές δεν αντιδρούμε στην παράνοια του Υ.Ο.: Μην περιμένετε κινήσεις από Αθήνα, εδώ απλά τρώμε τα σωθικά μας, ευτυχώς που υπάρχουν εκεί έξω κάτι παλληκάρια που το λέει  η ψυχή τους. Τουλάχιστον υπάρχει φως στο τούνελ. 

Δεν θέλω να σας κουράσω, ούτε εσάς, ούτε κανέναν συνάδελφο. Η απλή δική μου ταπεινή άποψη, είναι ότι πρέπει επιτέλους να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, πριν να είναι πολύ αργά. Να αφήσουμε στην άκρη, τις όποιες επαγγελματικές διαφορές μας και να γίνουμε μια γροθιά. Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο. 

Μαρία καλημέρα

Σου απάντησα και σε άλλο θέμα ότι δεν αληθεύει πλήρως αυτό που λές για την Αθήνα. Η επιστολή -και δεν είναι η μοναδική-  που κατέληξε σε εξώδικο συντάχθηκε από κοινού και με ένα σύλλογο της Αττικής, την Ε.Φ.Ε.Ε. Α-Π.. Δεν είδα όμως κανένα να ενδιαφέρεται. Μην τα απαξιώνουμε όλους και όλα. Αυτή η απαξίωση κάνει και αυτούς τους λίγους που προσπαθούν αφήνοντας πίσω την δουλειά τους και πολλά άλλα πράγματα, να απέχουν.

 

Και εδώ έρχομαι στον Θεμιστοκλή, ο οποίος ζητάει από εμάς «στου Προφήτη Ηλιού τα σοκάκια» να πάρουμε πρωτοβουλίες. Θεμιστοκλή, το έχω ξαναπεί, ένας σύλλογος δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ένα Δ.Σ., χρειάζεται συμμετοχή και από τα μέλη. Όλοι μα όλοι θυμούνται τους συλλόγους μόλις βρεθούν σε αδιέξοδο. Η καλή νοικοκυρά πριν πεινάσει μαγειρεύει…

 

Ναι υπάρχει ένας σύλλογος εκεί στον Προφήτη Ηλία, ο οποίος δέχτηκε και μηνύσεις και πόλεμο. Παρόλο που κάποιοι μας χαρακτηρίζουν «παρέα», τίτλο που δεν το βρίσκω καθόλου προσβλητικό, θεωρώ ότι προσπαθήσαμε υπερβάλλοντας εαυτούς. Τυχαίνει να είμαι πρόεδρος αυτού του συλλόγου, το ξέρεις, και με αυτήν την ιδιότητα νομίζω ότι μπορώ να δηλώσω εκ μέρους όλου του Δ.Σ ότι δεν μας ενδιαφέρει καμία καρέκλα, καλούμε όποιον θέλει να έρθει να γραφτεί, να συμμετέχει και να πάρει και τις «καρέκλες». Εξάλλου στο καταστατικό μας προβλέπεται ρητά η απαγόρευση της επανεκλογής των ίδιων μελών μετά από 3 θητείες. Και για του λόγου το αληθές το επισυνάπτω.

 

Στο δια ταύτα λοιπόν.

Κάποιοι αναφέρθηκαν σε διαδικτυακό σύλλογο. Η προσπάθεια είχε γίνει το 2009, απασχολήθηκαν πολλά άτομα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει εδώ http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=69932

Υπήρχαν νομικά και διαδικαστικά θέματα, τα οποία δεν μπόρεσαν να λυθούν. Αν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να τα επιλύσουν, ας ασχοληθούν.

 

Συσπείρωση των συλλόγων, αυτή είναι η πρόταση μας, την οποία έχουμε επαναλάβει και στο παρελθόν. Συσπείρωση όμως όχι για να πάρουμε το ΟΕΕ η το προεδρείο της ΠΟΦΕΕ, συσπείρωση ούτως ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα του κλάδου και να βρεθούν κοινές πρακτικές και διεκδικήσεις. Η από κοινού δράση, χωρίς αυτοσκοπούς και προβολές, πάντα στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινού καλού. Και εδώ νομίζω ότι θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε λίγο αυτό το «κοινό» καλό. Έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε και μέλη μια ς κοινωνίας, και όχι μόνο λογιστές. Αυτό σημαίνει ότι πρώτιστος στόχος μας θα πρέπει να είναι ένα Ταμείο Αρωγής για τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση. Προτάσεις υπάρχουν, θέληση ενεργής συμμετοχής δεν βλέπω. Το να γράφουμε και να εκτονωνόμαστε στο forum, δεν βρίσκουμε λύσεις.

 

Υστ. Θεωρώ ότι η έκφραση του Γιάννη (Σαρακινός) για ξεσκαρτάρισμα ήταν ατυχής και οδηγηθήκαμε σε αντιπαλότητες άνευ ουσίας. Μισθωτοί και Ελεύθεροι Επαγγελματίες δεν μπορούν να είναι μαζί στον ίδιο σύλλογο και την ίδια ομοσπονδία. Για αυτό υπάρχει η Π.Ο.Λ.  http://www.polgr.org/ και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. http://www.pofee.gr/  Αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνεται κάποιος.

 

Καταστατικό Ε.Φ.Ε.Ε Α-Π.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειρήνη, θα είμαι σύντομος. Με την τοποθέτησή σου έβαλες πολλά πράγματα στην θέση τους. Και μένα επίσης, αλλά μένω στις 2 τελευταίες σειρές :

Μισθωτοί και Ελεύθεροι Επαγγελματίες δεν μπορούν να είναι μαζί στον ίδιο σύλλογο και την ίδια ομοσπονδία. Για αυτό υπάρχει η Π.Ο.Λ.  http://www.polgr.org/ και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. http://www.pofee.gr/  Αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνεται κάποιος.

Οχι για να απολογηθώ πάλι, το έκανα ήδη, απλά για να τονίσω ότι αυτό ακριβώς εννοούσα με την επίμαχη λέξη.

Μένει λοιπόν να αποφασίσουμε εμείς , η βάση , να διαχειρισθούμε τα του κλάδου μας . Το πως και πότε, ελπίζω να βγει μέσα από αυτό το θέμα.

Καλή συνέχεια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συστημα μεσω Συλλογων Ενωσεων Ομοσπονδιας απετυχε.Το γιατι τις προσωπικες μου αντιληψεις τις εχω δημοσιευσει.Δεν καταλαβαινω ομως τον διαχωρισμο Μισθωτων και Ελευθερων Επαγγελματιων.Αλλωστε υπαρχουν Συναδελφοι που εχουν διπλη ιδιοτητα.Γιατι τα μπερδευομαι.Απλα οποιος οποια ειναι μελος στο ΟΕΕ θα συμμετεχει στον καινουργιο φορεα.Αρα το ζητουμενο ειναι θελουμε η δεν θελουμε εναν καινουργιο φορεα....?...Αν Ναι θα συμμετασχω.Με αυτη την δομη 1800 ατομα να κρατουν τις τυχες του κλαδου να με συγχωρειται δεν συμμετεχω.Το γαντι σας το εδωσα Συλλογοι-Ενωσεις να συμμετεχουν με μια ψηφο.Ανοιξτε τις πορτες τροποποιηστε τα καταστατικα σας.Αναζητω το καταστατικο της ΠΟΦΕΕ κανεις δεν το εχει για να το δημοσιευσει....?

 

Υ/Γ ...Γνωριζει κανεις αν η ΠΟΦΕΕ εχει παρει Επιχορηγηση...? 

Επειδη φοβαμαι οτι εγινα γραφικος θα παρακολουθω το θεμα με την ελπιδα οτι θα δοθουν απαντησεις επι του θεματος για το ΓΙΑΤΙ και για το τι πρεπει να γινει απο εδω και περα.           

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συστημα μεσω Συλλογων Ενωσεων Ομοσπονδιας απετυχε.Το γιατι τις προσωπικες μου αντιληψεις τις εχω δημοσιευσει.Δεν καταλαβαινω ομως τον διαχωρισμο Μισθωτων και Ελευθερων Επαγγελματιων.Αλλωστε υπαρχουν Συναδελφοι που εχουν διπλη ιδιοτητα.Γιατι τα μπερδευομαι.Απλα οποιος οποια ειναι μελος στο ΟΕΕ θα συμμετεχει στον καινουργιο φορεα.Αρα το ζητουμενο ειναι θελουμε η δεν θελουμε εναν καινουργιο φορεα....?...Αν Ναι θα συμμετασχω.Με αυτη την δομη 1800 ατομα να κρατουν τις τυχες του κλαδου να με συγχωρειται δεν συμμετεχω.Το γαντι σας το εδωσα Συλλογοι-Ενωσεις να συμμετεχουν με μια ψηφο.Ανοιξτε τις πορτες τροποποιηστε τα καταστατικα σας.Αναζητω το καταστατικο της ΠΟΦΕΕ κανεις δεν το εχει για να το δημοσιευσει....?

 

Υ/Γ ...Γνωριζει κανεις αν η ΠΟΦΕΕ εχει παρει Επιχορηγηση...? 

Επειδη φοβαμαι οτι εγινα γραφικος θα παρακολουθω το θεμα με την ελπιδα οτι θα δοθουν απαντησεις επι του θεματος για το ΓΙΑΤΙ και για το τι πρεπει να γινει απο εδω και περα.           

Δεν είναι κατανοητό τι;  

Από πότε ο υπάλληλος και ο εργοδότης έχουν κοινά συμφέροντα;

Οτιδήποτε δεν έχει συμμετοχή είναι καταδικασμένο, δεν χρειαζόμαστε ούτε άλλα γάντια ούτε άλλους "σωτήρες" χρειάζεται μόνο η έμπρακτη συμμετοχή μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δεν έχω το καταστατικό της ΠΟΦΕΕ, αλλά αν θέλεις να μάθεις ή να πεις κάτι τότε καλό είναι να το ρωτήσεις ή να το πεις ευθέως.
Το "Φαντάζομαι θα έχεις το καταστατικό της ΠΟΦΕΕ" αφήνει κάποιο υπονοούμενο και δεν έχω καμία διάθεση να φανταστώ τι μπορεί να είναι αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συστημα μεσω Συλλογων Ενωσεων Ομοσπονδιας απετυχε.Το γιατι τις προσωπικες μου αντιληψεις τις εχω δημοσιευσει.Δεν καταλαβαινω ομως τον διαχωρισμο Μισθωτων και Ελευθερων Επαγγελματιων.Αλλωστε υπαρχουν Συναδελφοι που εχουν διπλη ιδιοτητα.Γιατι τα μπερδευομαι.Απλα οποιος οποια ειναι μελος στο ΟΕΕ θα συμμετεχει στον καινουργιο φορεα.Αρα το ζητουμενο ειναι θελουμε η δεν θελουμε εναν καινουργιο φορεα....?...Αν Ναι θα συμμετασχω.Με αυτη την δομη 1800 ατομα να κρατουν τις τυχες του κλαδου να με συγχωρειται δεν συμμετεχω.Το γαντι σας το εδωσα Συλλογοι-Ενωσεις να συμμετεχουν με μια ψηφο.Ανοιξτε τις πορτες τροποποιηστε τα καταστατικα σας.Αναζητω το καταστατικο της ΠΟΦΕΕ κανεις δεν το εχει για να το δημοσιευσει....?

 

Υ/Γ ...Γνωριζει κανεις αν η ΠΟΦΕΕ εχει παρει Επιχορηγηση...? 

Επειδη φοβαμαι οτι εγινα γραφικος θα παρακολουθω το θεμα με την ελπιδα οτι θα δοθουν απαντησεις επι του θεματος για το ΓΙΑΤΙ και για το τι πρεπει να γινει απο εδω και περα.           

Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Θεμιστοκλή. Θεμιτό να έχεις τις αντιρρήσεις και να κάνεις προτάσεις, όμως πρέπει να αποδεχθείς κάποιες συνθήκες. Οταν ο νόμος προβλέπει ότι σε επαγγελματικό σύλλογο όπως ο δικός μας μετέχουν επαγγελματίες , θα μετέχουν μόνο όσοι έχουν άδεια επαγγέλματος. ΟΙ συνάδελφοι που είναι μισθωτοί, όπως γράφει η Ειρήνη θα πάνε στην ΠΟΛ. Οσοι ασκούν παράλληλα με την μισθωτή εργασία και το επάγγελμα,  θα γραφτούν σε επαγγελματικό σύλλογο και στην ΠΟΛ. Ποιος τους αποκλείει; Απλά δεν μπορούν να συνυπάρξουν επαγγελματίες και μισθωτοί και το γράφω αυτό με κίνδυνο να παρεξηγηθώ, πάλι. Οσα από τα παιδιά θα εγκαταλείψουν την μισθωτή εργασία, θα αναζητήσουν μόνα τους στέγη σε κάποιο σύλλογο και θα είναι ευπρόσδεκτα.

Πρέπει λοιπόν να μείνεις και να εκφράζεις την γνώμη σου, να επιμένεις  σε αυτή,  αλλά αν οι άλλοι , και εγώ μαζί, έχουν αντίθετη γνώμη , γιατί αποσύρεσαι; Γιατί δεν αποδέχεσαι ότι ίσως να έχοιυν δίκαιο; Δεν το βρίσκω συνετό , όχι μόνο για σένα, αλλά για όλους μας. 

Και έπειτα γιατί δεν εξηγείς για ποιον λόγο θέλεις το καταστατικό της ΠΟΦΕΕ; Ζήτα το από αυτήν . Είναι καταχωρημένο στο μητρώο του αρμόδιου Πρωτοδικείου, είναι πλέον δημοσιεύσιμο και ο καθένας δικαιούται να λάβει γνώση, είτε είναι μέλος της ΠΟΦΕΕ είτε όχι, είτε είναι σύλλογος είτε μεμονωμένος συνάδελφος. Ζήτα το , λοιπόν και αν αρνηθούν να το δώσουν, ας μας εξηγήσουν τον λόγο.... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

SARAKINOS

Το εχεις το καταστατκο σαν προεδρος του Συλλογου σου....? 

Υ/Γ στην σελιδα της ΠΟΦΕΕ στο θεμα καταστατικο δεν το εμφανιζει το θεωρεις τυχαιο..? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

SARAKINOS

Το εχεις το καταστατκο σαν προεδρος του Συλλογου σου....? 

Υ/Γ στην σελιδα της ΠΟΦΕΕ στο θεμα καταστατικο δεν το εμφανιζει το θεωρεις τυχαιο..? 

Είναι γνωστό Θεμιστοκλή ότι ο σύλλογός μου δεν είναι γραμμένος στην ΠΟΦΕΕ και τους λόγους τους γνωρίζουν πολλοί , μέσα και έξω από την ΠΟΦΕΕ. Συνεπώς δεν έχω , ούτε αναζητήσαμε το καταστατικό. Επειδή όμως αντιλαμβάνομαι ότι έχεις κάποια στοιχεία για την εγκυρότητα ή όχι του καταστατικού, σου ζητώ να τα φέρεις, όχι εδώ δημόσια, γιατί αυτός ο χώρος είναι μια πλατφόρμα διαλόγου και όχι  κέντρο λήψης αποφάσεων, αλλά σε επίπεδο συλλόγων και θα δούμε αν υπάρχει κάτι που δεν συνάδει με την Ομοπσπονδία... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

SARAKINOS

Το εχεις το καταστατκο σαν προεδρος του Συλλογου σου....? 

Υ/Γ στην σελιδα της ΠΟΦΕΕ στο θεμα καταστατικο δεν το εμφανιζει το θεωρεις τυχαιο..? 

Θεμιστοκλή το καταστατικό της ΠΟΦΕΕ ,μπορείς να το ζητήσεις από τον σύλλογό σου ,αν είσαι γραμμένος,μια

και είσαι υπέρ των συλλογικών προσπαθειών,πιστεύω οτι θάσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να μεταφέρω εδώ, σε αυτό το θέμα , ότι οι σύλλογοι μπορούν να πετύχουν κάτι περισσότερο από ότι μέχρι σήμερα γίνεται από τους λεγόμενους "φορείς" και εκπροσώπους του κλάδου μας και ότι δεν είναι μόνο για να κάνουν "σεμιναριάκια" και να ζητούν "παρατασούλες" , όπως κάποιοι αναφέρουν, απαξιώνοντας το έργο τους.

 Εμείς εδώ, στα κυκλαδονήσια ( και γράφω σαν πρόεδρος του συλλόγου μου και μέλος της επιτροπής) δουλέψαμε ώρες , προγραμματίσαμε και πραγματοποιήσαμε κάποιες επαφές και αναφορές, που αν μη τι άλλο , και αν ακόμα δεν ευοδωθούν, παρά το ότι ελπίζουμε για το αντίθετο, θα αποτελέσουν το έναυσμα και την πρόκληση να ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι και να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή τους , για το γενικότερο συμφέρον όλων μας. Καλούμε όλους τους συλλόγους , ενταγμένους ή όχι στην Ομοσπονδία, να αρχίσουν μια ομαδική συζήτηση , όπως εμείς, σαν μια γροθιά, για να βγάλουμε τον κλάδο από την θέση που τον έφεραν, όσοι αποσκοπούν στην υποβάθμισή του. Καλούμε τους φορείς μας  να σταθούν αρωγοί στο έργο μας, αν δεν μπορούν να είναι μπροστάρηδες. Καλώ προσωπικά,  όλους τους ανένταχτους συναδέλφους να γραφτούν ομαδικά στους συλλόγους τους , να βοηθήσουν στην αναζωογόνησή τους, να δημιουργήσουν νέους συλλόγους , όπου δεν υπάρχουν , να συντελέσουν στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, που σκόπιμα κάποιοι μας έχουν αφαιρέσει.

  Δείτε παρακάτω τι ζητήσαμε και από ποιούς και σκεφθείτε τι πρέπει να κάνετε ο καθένας από σας. Εμείς είμαστε πάντα σε θέση μάχης.

 

Πανκυκλαδική συνέλευση λογιστών - Αίτημα για επαναφορά ως καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α. την 5η ημέρα του μεθεπόμενου μήνα 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΗΡΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑΞΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΡΟΥ & ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ

Ημερομηνία: 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ : 1. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
2. TAXHEAVEN Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης, υπεύθυνο δημοσιεύσεων 
Αποστολοπούλου 64, Κ. Χαλάνδρι, 15231, τηλ.: 2106773722, φαξ : 2106754182 e-mail: [email protected] 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια του Πανκυκλαδικού ψηφίσματος των λογιστών, ως αποτέλεσμα της Πανκυκλαδικής τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα την 25η Ιουλίου 2013, κατά τη διάρκεια της οποίας λήφθηκε σχετική απόφαση, αντιπροσωπεία των Συλλόγων Λογιστών Θήρας, Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου-Αντίπαρου και Σύρου-Τήνου, συναντήθηκε με τους Κυκλαδίτες εκπροσώπους στη Βουλή των Ελλήνων, κ. Βρούτση Ιωάννη, κ. Ρήγα Παναγιώτη και κ. Συρμαλένιο Νικόλαο. Σε όλους τους ανωτέρω Βουλευτές Κυκλάδων είχε αποσταλεί το Πανκυκλαδικό ψήφισμα.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν τα κατωτέρω αιτήματα που ομόφωνα ψηφίστηκαν στην Πανκυκλαδική συνέλευση λογιστών:

1) Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων.
2) Η πρόσφατη μετακίνηση ημερομηνίας υποβολής ΦΠΑ χρεωστικών και πιστωτικών περιοδικών δηλώσεων.
3) Η επικείμενη εφαρμογή της υποβολής μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων ΚΕΠΥΟ
4) Ο καθορισμός των καταληκτικών ημερομηνιών των φορολογικών υποχρεώσεων πριν την έναρξη της επιτυχούς λειτουργίας του συστήματος.
5) Η αυθημερόν αναγγελία πρόσληψης πριν την ανάληψη εργασίας.

Ο Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης Ιωάννης λόγω περιορισμένου χρόνου, οριοθέτησε τη συζήτηση σε θέματα που περιορίζονταν αυστηρά στα υπουργικά του καθήκοντα, δηλαδή τα εργατικά. Κατά τη συζήτηση του μοναδικού θέματος που αφορούσε τον Υπουργό Εργασίας, θεώρησε αδύνατη εκ μέρους του την αλλαγή του χρόνου υποβολής αναγγελίας πρόσληψης, αλλά σημείωσε την πρότασή μας για συνένωση των εντύπων και μας ανήγγειλε την επικείμενη κατάργηση του Ε.Β.Κ.Ν.Π. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν και διαδικαστικά θέματα τρόπου λειτουργίας του προγράμματος ΕΡΓΑΝΗ, για το οποίο ο Υπουργός έκανε ενδελεχή παρουσίαση. Έκρινε θετικά τις παρατηρήσεις μας, γι αυτό και μας ζήτησε να καταθέσουμε εγγράφως όλα εκείνα τα στοιχεία που γνωρίζουμε (από την καθημερινότητά μας) και νομίζουμε ότι θα διευκολύνουν την δουλειά μας, τη λειτουργία του συστήματος, καθώς και τις υποχρεώσεις, τόσο τις δικιές μας όσο και των πελατών  μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε και κάθε σκέψη, άποψη, πρόταση είναι ευπρόσδεκτη προκειμένου να  συντάξουμε και να αποστείλουμε ολοκληρωμένες  προτάσεις και λύσεις.     

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ρήγας Παναγιώτης έδειξε ενδιαφέρον για όλα τα αιτήματα του ψηφίσματος που ανέπτυξε η αντιπροσωπεία των λογιστών και δεσμεύτηκε να απευθυνθεί στους αρμοδίους, αναζητώντας πιθανή λύση στα αιτήματα του ψηφίσματος.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος Νικόλαος δεσμεύτηκε με τη σειρά του ότι θα προωθήσει τα αιτήματα του ψηφίσματος σε στελέχη του κόμματός του, που έχουν αναλάβει την παρακολούθηση αντίστοιχων θεμάτων. Είχε ήδη υποβάλλει το Πανκυκλαδικό ψήφισμα στο Τμήμα Αναφορών της Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων. Σε απάντηση της αναφοράς αυτής, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης κοινοποίησε στον κ. Συρμαλένιο, ο οποίος και μας προώθησε την κατωτέρω επιστολή: 

Αθήνα, 12-09-2013
Αριθ. Πρωτ.: 1138704 ΕΞ 2013 /320

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ταχ.Δ/νση: Λεωχάρους 2
Ταχ.Κωδ.: 105 62 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Α. Χατζαλή
Τηλέφωνο: 2103224878
FAX: 2103235135

ΠΡΟΣ: Τη Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοιν/κου Ελέγχου
Τμήμα Αναφορών

ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ. Ν. Συρμαλένιο
Δια της Βουλής των Ελλήνων

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην αριθμ. 267/22,08,2013 αναφορά

Σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτ. 267/22,08,2013 αναφοράς που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ν. Συρμαλένιος σας γνωρίζουμε ότι:
Α. Με βάση την ΠΟΛ.1154/26.6.2013 Α.Υ.Ο., η προθεσμία υποβολής των ετησίων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που γίνεται υποχρεωτικά με την χρήση της ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και λήγει στις 30 Ιουνίου 2013, παρατάθηκε ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου από 22α Ιουλίου 2013 έως και την 30η Αυγούστου 2013. Η Απόφαση αυτή εκδόθηκε κατόπιν αιτημάτων διαφόρων επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων λόγω μη έγκαιρης λήψης των απαραίτητων δικαιολογητικών καθώς και λόγω αντιμετώπισης απρόβλεπτων δυσχερειών στη λειτουργία του ειδικού δικτύου TAXISnet. Στη συνέχεια, με σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία περιλήφθηκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων» παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2013 μέχρι και την 30η Αυγούστου 2013 ανεξάρτητα, από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. των υπόχρεων.

Β. Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 38 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με την παράγραφο 1 της υποπαραγράφου Α6, της παραγράφου Α, του πρώτου άρθρου του ν. 4152/2013, προβλέπεται ότι η εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση υποβάλλεται με την προϋπόθεση ότι καταβάλλεται το συμβολικό ποσό των δέκα ευρώ. Το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στο τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης και η δεύτερη στο τέλος του επόμενου μήνα.
Σκοπός της ανωτέρω ρύθμισης είναι η δυνατότητα των υποκείμενων στον φόρο να υποβάλλουν ορθές δηλώσεις ΦΠΑ, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει αδυναμία καταβολής του οφειλόμενου φόρου.
Εν όψει των ανωτέρω ήταν επιβεβλημένη η σύντμηση της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης στις 20 του επομένου μήνα από την λήξη της φορολογικής περιόδου, προκειμένου να είναι δυνατή η βεβαίωση του φόρου για καταβολή της πρώτης δόσης στο τέλος του ίδιου μήνα.

Γ. Στον διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο υπουργικής απόφασης, σχετικά με την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών.
Όμως, όπως είναι αυτονόητο, στο τελικό σχέδιο της υπ’ όψη υπουργικής απόφασης, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη τόσο οι απόψεις που διατυπώθηκαν στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης, όσο και οι απόψεις που τίθενται σε αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
                                                                                                       
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γ.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
            
Η απάντηση αυτή κρίθηκε από όλους τους Συλλόγους Λογιστών των Κυκλάδων ως ασαφής, ανεπαρκής και μη ικανοποιητική. Έτσι αναγκαστήκαμε να απομονώσουμε ένα από τα θέματα του Πανκυκλαδικού ψηφίσματος και να το επανυποβάλλουμε υπό τη μορφή αιτήματος, το οποίο έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Τον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη  
[email protected]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Στους Βουλευτές Κυκλάδων:
                
α) Συρμαλένιος Νικόλαος  [email protected]
β) Ρήγας Παναγιώτης   [email protected]

Κυκλάδες, Τρίτη, 17η Σεπτεμβρίου 2013

Κύριε Υφυπουργέ,

Η απάντηση με αριθμό πρωτοκόλλου ΓΚΕ 1138704 ΕΞ2013/320, που δώσατε στην αναφορά που υπέβαλε στην Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτή Κυκλάδων κύριος Νίκος Συρμαλένιος, με αριθμό πρωτοκόλλου 267/22,08,2013, βασισμένη στο ψήφισμα λογιστών - φοροτεχνικών Κυκλάδων, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια τυπική εκπλήρωση υποχρέωσής σας γεμίζοντας μια σελίδα Α4 σχηματίζοντας φράσεις, με ύφος αιτιολογικής έκθεσης. Φράσεις που δείχνουν ότι δεν σας απασχολεί και δεν κατανοείτε στο ελάχιστο τα δίκαια και σαφώς τεκμηριωμένα αιτήματά μας.

Η απάντησή σας, κύριε Μαυραγάνη, κρίνεται από όλους εμάς ως ανεπαρκής, ασαφής και μη ικανοποιητική αφού υπεκφεύγετε  δια της γνωστής μεθόδου… στρίβειν δια του αρραβώνος. 

Για τον λόγο αυτό, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να υποβάλλουμε εξ αρχής ένα εκ των αιτημάτων του ψηφίσματος που σας είχαμε καταθέσει, προσδοκώντας αυτή την φορά να απαντήσετε όχι αοριστολογώντας, αλλά με σαφήνεια στο αίτημά μας.

Πρόκειται για την ημερομηνία υποβολής των χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. που μετακίνησε αίφνις το Υπουργείο Οικονομικών, κατά την άποψή μας χωρίς κανένα λόγο, από την 26η κάθε μήνα στην 20η κάθε μήνα, κάνοντας εφιαλτική την ζωή των λογιστών όλης της χώρας.

Στην απάντησή σας για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρετε τα κατωτέρω: 
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Β. Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 38 του Κώδικα ΦΠΑ (ν,2859/2000), όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με την παράγραφο 1 της υποπαραγράφου Α6, της παραγράφου Α, του πρώτου άρθρου του ν. 4152/2013, προβλέπεται ότι η εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση υποβάλλεται με την προϋπόθεση ότι καταβάλλεται το συμβολικό ποσό των δέκα ευρώ. Το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στο τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης και η δεύτερη στο τέλος του επόμενου μήνα.
Σκοπός της ανωτέρω ρύθμισης είναι η δυνατότητα των υποκείμενων στον φόρο να υποβάλλουν ορθές δηλώσεις ΦΠΑ, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει αδυναμία καταβολής του οφειλόμενου φόρου.
Εν όψει των ανωτέρω ήταν επιβεβλημένη η σύντμηση της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης στις 20 του επομένου μήνα από την λήξη της φορολογικής περιόδου, προκειμένου να είναι δυνατή η βεβαίωση του φόρου για καταβολή της πρώτης δόσης στο τέλος του ίδιου μήνα.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Είναι εντελώς απαράδεκτο η διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών κύριε υφυπουργέ, να μην ομιλεί την ίδια γλώσσα που μιλάει μια ολόκληρη τάξη επαγγελματιών λογιστών οι οποίοι καλούνται καθημερινά να εφαρμόσουν όλους αυτούς τους νόμους που ψηφίζονται και τις αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Ο σκοπός της ρύθμισης για την δυνατότητα της ορθής υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, τον οποίο επικαλείστε στην απάντησή σας ως πρόφαση για την σύντμηση της προθεσμίας υποβολής της χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, αυτοαναιρείται στην πράξη από τα πραγματικά γεγονότα.

Συγκεκριμένα. η έγκαιρη συλλογή των παραστατικών, όπως αναφέρουμε και στο ψήφισμα, η καταχώρησή τους και η οριστικοποίηση των εγγραφών μέχρι τα μισά σχεδόν κάθε μήνα, είναι χρονικά ανέφικτη και θα μετατρέψει την υποβολή τροποποιητικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ σε πάγια τακτική των επιχειρήσεων. Το πρόβλημα αυτό γίνεται εντονότερο ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, αλλά και στη λοιπή νησιωτική Ελλάδα όπου παρατηρείται συχνά μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή και λήψη των φορολογικών στοιχείων, που καθιστά ακατόρθωτη την ορθή και εμπρόθεσμη υποβολή της χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ. 

Επίσης, σε συνδυασμό με το άρθρο 4 του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ), σύμφωνα με τον οποίο ο χρόνος ενημέρωσης βιβλίων συνδέεται με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, δημιουργεί υπόχρεους «δύο ταχυτήτων». Δηλαδή, όταν υπάρχει χρεωστική δήλωση ΦΠΑ τα βιβλία ενημερώνονται εμπρόθεσμα μέχρι την 20η κάθε μήνα, ενώ όταν η περιοδική δήλωση ΦΠΑ είναι πιστωτική τα βιβλία ενημερώνονται εμπρόθεσμα μέχρι το τέλος κάθε μήνα.

ΑΙΤΗΣΗ

Αιτούμεθα την επαναφορά της ΠΟΛ.1055/2.3.2001, που καθόριζε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής χρεωστικών και πιστωτικών δηλώσεων Φ.Π.Α. την 5η ημέρα του μεθεπόμενου μήνα και η οποία θα πρέπει να καθοριστεί ως ενιαία καταληκτική ημερομηνία και για την υποβολή Ανακεφαλαιωτικών πινάκων VIES και INTRASTAT. Η εφαρμογή της θα έχει τα κατωτέρω αποτελέσματα:
1. Θα εξακολουθεί να ισχύει και να εφαρμόζεται επιτυχώς, όπως επικαλείστε στην απάντησή σας, η παράγραφος 2 του άρθρου 38 του Κώδικα ΦΠΑ (ν,2859/2000), όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με την παράγραφο 1 της υποπαραγράφου Α6, της παραγράφου Α, του πρώτου άρθρου του ν.4152/2013, όπου προβλέπεται ότι η εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση υποβάλλεται με την προϋπόθεση ότι καταβάλλεται το συμβολικό ποσό των δέκα ευρώ και το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στο τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης και η δεύτερη στο τέλος του επόμενου μήνα 
2. Επιτυγχάνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο σκοπός της ανωτέρω ρύθμισης που δίνει την δυνατότητα των υποκείμενων στον φόρο να υποβάλλουν ορθές δηλώσεις ΦΠΑ, αφού θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος συλλογής και καταχώρησης των φορολογικών στοιχείων.
3. Θα επιφέρει ενιαία και δίκαιη καταληκτική ημερομηνία ενημέρωσης των βιβλίων των επιχειρήσεων.
4. Δεν θα επιφέρει κανένα δημοσιονομικό κόστος και καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και
5. Θα δώσει σημαντική ανάσα στον ήδη βεβαρυμμένο επαγγελματικό χρόνο των λογιστών της χώρας.

Σας καλούμε λοιπόν να απαντήσετε με σαφήνεια στο αίτημά μας πρωτοτυπώντας για μία φορά, χωρίς να αντιγράψετε τα ήδη γνωστά αποσπάσματα νόμων και αποφάσεων, υπεκφεύγοντας εντέχνως την ουσία των αιτημάτων μας.

Σύλλογος Λογιστών Θήρας                                                                           
Σύλλογος Λογιστών Μυκόνου
Σύλλογος Λογιστών Νάξου , Αμοργού και μικρών Κυκλάδων                
Σύλλογος Λογιστών Πάρου Αντιπάρου
Σύλλογος Λογιστών Σύρου - Τήνου


Στο χρόνο που διατέθηκε στην αντιπροσωπεία των λογιστών, συζητήθηκαν και επιπλέον θέματα που αφορούν και ταλαιπωρούν του λογιστές όλης της χώρας. 

Οι Σύλλογοι Λογιστών Θήρας, Μυκόνου, Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου-Αντίπαρου και Σύρου-Τήνου θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αιτημάτων του Πανκυκλαδικού ψηφίσματος και θα συνεχίσουν από κοινού τις ενέργειές τους εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σύλλογος Λογιστών Θήρας                         
Σύλλογος Λογιστών Μυκόνου
Σύλλογος Λογιστών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων                        
Σύλλογος Λογιστών Πάρου - Αντιπάρου
Σύλλογος Λογιστών Σύρου - Τήνου

http://taxheaven.gr

 

Δείτε το δελτίο τύπου και στις ανακοινώσεις συλλόγων εδώ : http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/15358

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να μεταφέρω εδώ, σε αυτό το θέμα , ότι οι σύλλογοι μπορούν να πετύχουν κάτι περισσότερο από ότι μέχρι σήμερα γίνεται από τους λεγόμενους "φορείς" και εκπροσώπους του κλάδου μας και ότι δεν είναι μόνο για να κάνουν "σεμιναριάκια" και να ζητούν "παρατασούλες" , όπως κάποιοι αναφέρουν, απαξιώνοντας το έργο τους.

 Εμείς εδώ, στα κυκλαδονήσια ( και γράφω σαν πρόεδρος του συλλόγου μου και μέλος της επιτροπής) δουλέψαμε ώρες , προγραμματίσαμε και πραγματοποιήσαμε κάποιες επαφές και αναφορές, που αν μη τι άλλο , και αν ακόμα δεν ευοδωθούν, παρά το ότι ελπίζουμε για το αντίθετο, θα αποτελέσουν το έναυσμα και την πρόκληση να ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι και να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή τους , για το γενικότερο συμφέρον όλων μας. Καλούμε όλους τους συλλόγους , ενταγμένους ή όχι στην Ομοσπονδία, να αρχίσουν μια ομαδική συζήτηση , όπως εμείς, σαν μια γροθιά, για να βγάλουμε τον κλάδο από την θέση που τον έφεραν, όσοι αποσκοπούν στην υποβάθμισή του. Καλούμε τους φορείς μας  να σταθούν αρωγοί στο έργο μας, αν δεν μπορούν να είναι μπροστάρηδες. Καλώ προσωπικά,  όλους τους ανένταχτους συναδέλφους να γραφτούν ομαδικά στους συλλόγους τους , να βοηθήσουν στην αναζωογόνησή τους, να δημιουργήσουν νέους συλλόγους , όπου δεν υπάρχουν , να συντελέσουν στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, που σκόπιμα κάποιοι μας έχουν αφαιρέσει.

  Δείτε παρακάτω τι ζητήσαμε και από ποιούς και σκεφθείτε τι πρέπει να κάνετε ο καθένας από σας. Εμείς είμαστε πάντα σε θέση μάχης.

 

Πανκυκλαδική συνέλευση λογιστών - Αίτημα για επαναφορά ως καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α. την 5η ημέρα του μεθεπόμενου μήνα 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΗΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑΞΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΡΟΥ & ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ

Ημερομηνία: 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ : 1. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

2. TAXHEAVEN Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης, υπεύθυνο δημοσιεύσεων 

Αποστολοπούλου 64, Κ. Χαλάνδρι, 15231, τηλ.: 2106773722, φαξ : 2106754182 e-mail: [email protected] 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια του Πανκυκλαδικού ψηφίσματος των λογιστών, ως αποτέλεσμα της Πανκυκλαδικής τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα την 25η Ιουλίου 2013, κατά τη διάρκεια της οποίας λήφθηκε σχετική απόφαση, αντιπροσωπεία των Συλλόγων Λογιστών Θήρας, Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου-Αντίπαρου και Σύρου-Τήνου, συναντήθηκε με τους Κυκλαδίτες εκπροσώπους στη Βουλή των Ελλήνων, κ. Βρούτση Ιωάννη, κ. Ρήγα Παναγιώτη και κ. Συρμαλένιο Νικόλαο. Σε όλους τους ανωτέρω Βουλευτές Κυκλάδων είχε αποσταλεί το Πανκυκλαδικό ψήφισμα.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν τα κατωτέρω αιτήματα που ομόφωνα ψηφίστηκαν στην Πανκυκλαδική συνέλευση λογιστών:

1) Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

2) Η πρόσφατη μετακίνηση ημερομηνίας υποβολής ΦΠΑ χρεωστικών και πιστωτικών περιοδικών δηλώσεων.

3) Η επικείμενη εφαρμογή της υποβολής μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων ΚΕΠΥΟ

4) Ο καθορισμός των καταληκτικών ημερομηνιών των φορολογικών υποχρεώσεων πριν την έναρξη της επιτυχούς λειτουργίας του συστήματος.

5) Η αυθημερόν αναγγελία πρόσληψης πριν την ανάληψη εργασίας.

Ο Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης Ιωάννης λόγω περιορισμένου χρόνου, οριοθέτησε τη συζήτηση σε θέματα που περιορίζονταν αυστηρά στα υπουργικά του καθήκοντα, δηλαδή τα εργατικά. Κατά τη συζήτηση του μοναδικού θέματος που αφορούσε τον Υπουργό Εργασίας, θεώρησε αδύνατη εκ μέρους του την αλλαγή του χρόνου υποβολής αναγγελίας πρόσληψης, αλλά σημείωσε την πρότασή μας για συνένωση των εντύπων και μας ανήγγειλε την επικείμενη κατάργηση του Ε.Β.Κ.Ν.Π. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν και διαδικαστικά θέματα τρόπου λειτουργίας του προγράμματος ΕΡΓΑΝΗ, για το οποίο ο Υπουργός έκανε ενδελεχή παρουσίαση. Έκρινε θετικά τις παρατηρήσεις μας, γι αυτό και μας ζήτησε να καταθέσουμε εγγράφως όλα εκείνα τα στοιχεία που γνωρίζουμε (από την καθημερινότητά μας) και νομίζουμε ότι θα διευκολύνουν την δουλειά μας, τη λειτουργία του συστήματος, καθώς και τις υποχρεώσεις, τόσο τις δικιές μας όσο και των πελατών  μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε και κάθε σκέψη, άποψη, πρόταση είναι ευπρόσδεκτη προκειμένου να  συντάξουμε και να αποστείλουμε ολοκληρωμένες  προτάσεις και λύσεις.     

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ρήγας Παναγιώτης έδειξε ενδιαφέρον για όλα τα αιτήματα του ψηφίσματος που ανέπτυξε η αντιπροσωπεία των λογιστών και δεσμεύτηκε να απευθυνθεί στους αρμοδίους, αναζητώντας πιθανή λύση στα αιτήματα του ψηφίσματος.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος Νικόλαος δεσμεύτηκε με τη σειρά του ότι θα προωθήσει τα αιτήματα του ψηφίσματος σε στελέχη του κόμματός του, που έχουν αναλάβει την παρακολούθηση αντίστοιχων θεμάτων. Είχε ήδη υποβάλλει το Πανκυκλαδικό ψήφισμα στο Τμήμα Αναφορών της Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων. Σε απάντηση της αναφοράς αυτής, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης κοινοποίησε στον κ. Συρμαλένιο, ο οποίος και μας προώθησε την κατωτέρω επιστολή: 

Αθήνα, 12-09-2013

Αριθ. Πρωτ.: 1138704 ΕΞ 2013 /320

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ταχ.Δ/νση: Λεωχάρους 2

Ταχ.Κωδ.: 105 62 ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες: Α. Χατζαλή

Τηλέφωνο: 2103224878

FAX: 2103235135

ΠΡΟΣ: Τη Βουλή των Ελλήνων

Δ/νση Κοιν/κου Ελέγχου

Τμήμα Αναφορών

ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ. Ν. Συρμαλένιο

Δια της Βουλής των Ελλήνων

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην αριθμ. 267/22,08,2013 αναφορά

Σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτ. 267/22,08,2013 αναφοράς που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ν. Συρμαλένιος σας γνωρίζουμε ότι:

Α. Με βάση την ΠΟΛ.1154/26.6.2013 Α.Υ.Ο., η προθεσμία υποβολής των ετησίων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που γίνεται υποχρεωτικά με την χρήση της ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και λήγει στις 30 Ιουνίου 2013, παρατάθηκε ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου από 22α Ιουλίου 2013 έως και την 30η Αυγούστου 2013. Η Απόφαση αυτή εκδόθηκε κατόπιν αιτημάτων διαφόρων επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων λόγω μη έγκαιρης λήψης των απαραίτητων δικαιολογητικών καθώς και λόγω αντιμετώπισης απρόβλεπτων δυσχερειών στη λειτουργία του ειδικού δικτύου TAXISnet. Στη συνέχεια, με σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία περιλήφθηκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων» παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2013 μέχρι και την 30η Αυγούστου 2013 ανεξάρτητα, από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. των υπόχρεων.

Β. Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 38 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με την παράγραφο 1 της υποπαραγράφου Α6, της παραγράφου Α, του πρώτου άρθρου του ν. 4152/2013, προβλέπεται ότι η εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση υποβάλλεται με την προϋπόθεση ότι καταβάλλεται το συμβολικό ποσό των δέκα ευρώ. Το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στο τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης και η δεύτερη στο τέλος του επόμενου μήνα.

Σκοπός της ανωτέρω ρύθμισης είναι η δυνατότητα των υποκείμενων στον φόρο να υποβάλλουν ορθές δηλώσεις ΦΠΑ, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει αδυναμία καταβολής του οφειλόμενου φόρου.

Εν όψει των ανωτέρω ήταν επιβεβλημένη η σύντμηση της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης στις 20 του επομένου μήνα από την λήξη της φορολογικής περιόδου, προκειμένου να είναι δυνατή η βεβαίωση του φόρου για καταβολή της πρώτης δόσης στο τέλος του ίδιου μήνα.

Γ. Στον διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο υπουργικής απόφασης, σχετικά με την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών.

Όμως, όπως είναι αυτονόητο, στο τελικό σχέδιο της υπ’ όψη υπουργικής απόφασης, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη τόσο οι απόψεις που διατυπώθηκαν στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης, όσο και οι απόψεις που τίθενται σε αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

                                                                                                       

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γ.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

            

Η απάντηση αυτή κρίθηκε από όλους τους Συλλόγους Λογιστών των Κυκλάδων ως ασαφής, ανεπαρκής και μη ικανοποιητική. Έτσι αναγκαστήκαμε να απομονώσουμε ένα από τα θέματα του Πανκυκλαδικού ψηφίσματος και να το επανυποβάλλουμε υπό τη μορφή αιτήματος, το οποίο έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Τον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη  

[email protected]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Στους Βουλευτές Κυκλάδων:

                

α) Συρμαλένιος Νικόλαος  [email protected]

β) Ρήγας Παναγιώτης   [email protected]

Κυκλάδες, Τρίτη, 17η Σεπτεμβρίου 2013

Κύριε Υφυπουργέ,

Η απάντηση με αριθμό πρωτοκόλλου ΓΚΕ 1138704 ΕΞ2013/320, που δώσατε στην αναφορά που υπέβαλε στην Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτή Κυκλάδων κύριος Νίκος Συρμαλένιος, με αριθμό πρωτοκόλλου 267/22,08,2013, βασισμένη στο ψήφισμα λογιστών - φοροτεχνικών Κυκλάδων, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια τυπική εκπλήρωση υποχρέωσής σας γεμίζοντας μια σελίδα Α4 σχηματίζοντας φράσεις, με ύφος αιτιολογικής έκθεσης. Φράσεις που δείχνουν ότι δεν σας απασχολεί και δεν κατανοείτε στο ελάχιστο τα δίκαια και σαφώς τεκμηριωμένα αιτήματά μας.

Η απάντησή σας, κύριε Μαυραγάνη, κρίνεται από όλους εμάς ως ανεπαρκής, ασαφής και μη ικανοποιητική αφού υπεκφεύγετε  δια της γνωστής μεθόδου… στρίβειν δια του αρραβώνος. 

Για τον λόγο αυτό, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να υποβάλλουμε εξ αρχής ένα εκ των αιτημάτων του ψηφίσματος που σας είχαμε καταθέσει, προσδοκώντας αυτή την φορά να απαντήσετε όχι αοριστολογώντας, αλλά με σαφήνεια στο αίτημά μας.

Πρόκειται για την ημερομηνία υποβολής των χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. που μετακίνησε αίφνις το Υπουργείο Οικονομικών, κατά την άποψή μας χωρίς κανένα λόγο, από την 26η κάθε μήνα στην 20η κάθε μήνα, κάνοντας εφιαλτική την ζωή των λογιστών όλης της χώρας.

Στην απάντησή σας για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρετε τα κατωτέρω: 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Β. Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 38 του Κώδικα ΦΠΑ (ν,2859/2000), όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με την παράγραφο 1 της υποπαραγράφου Α6, της παραγράφου Α, του πρώτου άρθρου του ν. 4152/2013, προβλέπεται ότι η εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση υποβάλλεται με την προϋπόθεση ότι καταβάλλεται το συμβολικό ποσό των δέκα ευρώ. Το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στο τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης και η δεύτερη στο τέλος του επόμενου μήνα.

Σκοπός της ανωτέρω ρύθμισης είναι η δυνατότητα των υποκείμενων στον φόρο να υποβάλλουν ορθές δηλώσεις ΦΠΑ, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει αδυναμία καταβολής του οφειλόμενου φόρου.

Εν όψει των ανωτέρω ήταν επιβεβλημένη η σύντμηση της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης στις 20 του επομένου μήνα από την λήξη της φορολογικής περιόδου, προκειμένου να είναι δυνατή η βεβαίωση του φόρου για καταβολή της πρώτης δόσης στο τέλος του ίδιου μήνα.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Είναι εντελώς απαράδεκτο η διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών κύριε υφυπουργέ, να μην ομιλεί την ίδια γλώσσα που μιλάει μια ολόκληρη τάξη επαγγελματιών λογιστών οι οποίοι καλούνται καθημερινά να εφαρμόσουν όλους αυτούς τους νόμους που ψηφίζονται και τις αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Ο σκοπός της ρύθμισης για την δυνατότητα της ορθής υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, τον οποίο επικαλείστε στην απάντησή σας ως πρόφαση για την σύντμηση της προθεσμίας υποβολής της χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, αυτοαναιρείται στην πράξη από τα πραγματικά γεγονότα.

Συγκεκριμένα. η έγκαιρη συλλογή των παραστατικών, όπως αναφέρουμε και στο ψήφισμα, η καταχώρησή τους και η οριστικοποίηση των εγγραφών μέχρι τα μισά σχεδόν κάθε μήνα, είναι χρονικά ανέφικτη και θα μετατρέψει την υποβολή τροποποιητικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ σε πάγια τακτική των επιχειρήσεων. Το πρόβλημα αυτό γίνεται εντονότερο ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, αλλά και στη λοιπή νησιωτική Ελλάδα όπου παρατηρείται συχνά μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή και λήψη των φορολογικών στοιχείων, που καθιστά ακατόρθωτη την ορθή και εμπρόθεσμη υποβολή της χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ. 

Επίσης, σε συνδυασμό με το άρθρο 4 του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ), σύμφωνα με τον οποίο ο χρόνος ενημέρωσης βιβλίων συνδέεται με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, δημιουργεί υπόχρεους «δύο ταχυτήτων». Δηλαδή, όταν υπάρχει χρεωστική δήλωση ΦΠΑ τα βιβλία ενημερώνονται εμπρόθεσμα μέχρι την 20η κάθε μήνα, ενώ όταν η περιοδική δήλωση ΦΠΑ είναι πιστωτική τα βιβλία ενημερώνονται εμπρόθεσμα μέχρι το τέλος κάθε μήνα.

ΑΙΤΗΣΗ

Αιτούμεθα την επαναφορά της ΠΟΛ.1055/2.3.2001, που καθόριζε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής χρεωστικών και πιστωτικών δηλώσεων Φ.Π.Α. την 5η ημέρα του μεθεπόμενου μήνα και η οποία θα πρέπει να καθοριστεί ως ενιαία καταληκτική ημερομηνία και για την υποβολή Ανακεφαλαιωτικών πινάκων VIES και INTRASTAT. Η εφαρμογή της θα έχει τα κατωτέρω αποτελέσματα:

1. Θα εξακολουθεί να ισχύει και να εφαρμόζεται επιτυχώς, όπως επικαλείστε στην απάντησή σας, η παράγραφος 2 του άρθρου 38 του Κώδικα ΦΠΑ (ν,2859/2000), όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με την παράγραφο 1 της υποπαραγράφου Α6, της παραγράφου Α, του πρώτου άρθρου του ν.4152/2013, όπου προβλέπεται ότι η εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση υποβάλλεται με την προϋπόθεση ότι καταβάλλεται το συμβολικό ποσό των δέκα ευρώ και το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στο τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης και η δεύτερη στο τέλος του επόμενου μήνα 

2. Επιτυγχάνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο σκοπός της ανωτέρω ρύθμισης που δίνει την δυνατότητα των υποκείμενων στον φόρο να υποβάλλουν ορθές δηλώσεις ΦΠΑ, αφού θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος συλλογής και καταχώρησης των φορολογικών στοιχείων.

3. Θα επιφέρει ενιαία και δίκαιη καταληκτική ημερομηνία ενημέρωσης των βιβλίων των επιχειρήσεων.

4. Δεν θα επιφέρει κανένα δημοσιονομικό κόστος και καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και

5. Θα δώσει σημαντική ανάσα στον ήδη βεβαρυμμένο επαγγελματικό χρόνο των λογιστών της χώρας.

Σας καλούμε λοιπόν να απαντήσετε με σαφήνεια στο αίτημά μας πρωτοτυπώντας για μία φορά, χωρίς να αντιγράψετε τα ήδη γνωστά αποσπάσματα νόμων και αποφάσεων, υπεκφεύγοντας εντέχνως την ουσία των αιτημάτων μας.

Σύλλογος Λογιστών Θήρας                                                                           

Σύλλογος Λογιστών Μυκόνου

Σύλλογος Λογιστών Νάξου , Αμοργού και μικρών Κυκλάδων                

Σύλλογος Λογιστών Πάρου Αντιπάρου

Σύλλογος Λογιστών Σύρου - Τήνου

Στο χρόνο που διατέθηκε στην αντιπροσωπεία των λογιστών, συζητήθηκαν και επιπλέον θέματα που αφορούν και ταλαιπωρούν του λογιστές όλης της χώρας. 

Οι Σύλλογοι Λογιστών Θήρας, Μυκόνου, Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου-Αντίπαρου και Σύρου-Τήνου θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αιτημάτων του Πανκυκλαδικού ψηφίσματος και θα συνεχίσουν από κοινού τις ενέργειές τους εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σύλλογος Λογιστών Θήρας                         

Σύλλογος Λογιστών Μυκόνου

Σύλλογος Λογιστών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων                        

Σύλλογος Λογιστών Πάρου - Αντιπάρου

Σύλλογος Λογιστών Σύρου - Τήνου

http://taxheaven.gr

 

Δείτε το δελτίο τύπου και στις ανακοινώσεις συλλόγων εδώ : http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/15358

Γιάννη η κίνηση αυτή σίγουρα είναι αξιέπαινη,και μπράβο σας.

Αλλά χωρίς να είμαι μικρόψυχος,λέω μήπως στο παιχνίδι καλό θάταν να βάζατε και την ΠΟΦΕΕ και μέσω αυτής

αυτές οι κινήσεις να γίνονται σε όλη την Ελλάδα και αφού μαζευτούν από όλες τις συνελεύσεις τα αποτελέσματα

να προωθηθούν εκεί που πρέπει οργανωμένα σαν κλάδος,γιατί έτσι πιστεύω θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα

επειδή θα δείχναμε μία φωνή. Ίσως έτσι να ερχόταν κοντά στους συλλόγους και οι άλλοι,οι εκτός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ Sarakine, συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά το θέμα μας εδώ είναι άλλο. Αν είναι να μπούνε όλοι οι σύλλογοι στο θέμα μας αυτό  και να παραθέσουν όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα, τότε θα χάσει το νόημά του...Επίσης, να σημειώσω ότι το παρακάτω που έγραψες "Δείτε παρακάτω τι ζητήσαμε και από ποιούς και σκεφθείτε τι πρέπει να κάνετε ο καθένας από σας"., δεν "ήχησε" καλά στα αυτιά μου. Μου έμοιαζε σαν υπόδειξη ότι ξέρεις εμείς τα λέμε σωστά -ενω οι άλλοι σύλλογοι όχι- οπότε κάντε κι εσείς τα ίδια κ.λπ. Μπορεί να κάνω και λάθος, όμως έτσι αισθάνθηκα όταν το διάβασα γι΄αυτό και το μεταφέρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη η κίνηση αυτή σίγουρα είναι αξιέπαινη,και μπράβο σας.

Αλλά χωρίς να είμαι μικρόψυχος,λέω μήπως στο παιχνίδι καλό θάταν να βάζατε και την ΠΟΦΕΕ και μέσω αυτής

αυτές οι κινήσεις να γίνονται σε όλη την Ελλάδα και αφού μαζευτούν από όλες τις συνελεύσεις τα αποτελέσματα

να προωθηθούν εκεί που πρέπει οργανωμένα σαν κλάδος,γιατί έτσι πιστεύω θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα

επειδή θα δείχναμε μία φωνή. Ίσως έτσι να ερχόταν κοντά στους συλλόγους και οι άλλοι,οι εκτός.

 

Καλημερα σας !!!

Γιαννη θα συμφωνησω παλι μαζι σου, αλλα αναρωτιεμαι η ΠΟΦΕΕ θα ηθελε να μπει στο παιχνιδι ? 

Επισης φωνες καλες και δυναμικες , αλλα μεμονωμενες εχουν ακουστει κατα καιρους,  εχουν ομως καταπνιγει στην αδιαφορια των υπολοιπων .

Πιστευεις οτι καποια στιγμη θα εχουμε την μεγαλοψυχια να υποστηριξουμε τις ενεργειες των αλλων με παθος, σα να ηταν δικες μας ?

Αν ερθει αυτη η στιγμη , ειμαι σιγουρη οτι θα ειμαστε πολυ κοντα σε ενα καλυτερο μελλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα σας !!!

Γιαννη θα συμφωνησω παλι μαζι σου, αλλα αναρωτιεμαι η ΠΟΦΕΕ θα ηθελε να μπει στο παιχνιδι ? 

Επισης φωνες καλες και δυναμικες , αλλα μεμονωμενες εχουν ακουστει κατα καιρους,  εχουν ομως καταπνιγει στην αδιαφορια των υπολοιπων .

Πιστευεις οτι καποια στιγμη θα εχουμε την μεγαλοψυχια να υποστηριξουμε τις ενεργειες των αλλων με παθος, σα να ηταν δικες μας ?

Αν ερθει αυτη η στιγμη , ειμαι σιγουρη οτι θα ειμαστε πολυ κοντα σε ενα καλυτερο μελλον.

Χρύσα καλημέρα ,μα αν αν δεν έχουμε την μεγαλοψυχία ,οπως γράφεις να υποστυρίξουμε τις ιδέες

των άλλων ,αν τις θεωρούμε σωστές και εφ όσον είναι η πλειοψηφία,τότε χάθηκε το παιχνίδι,πάει

η αισιοδοξία,θα πέσουμε πιό κάτω και δεν μας αξίζει. Έχουμε μεγάλη δύναμη και δεν το ξέρουμε,όπως

επίσης δεν μας αφήνουν να την δείξουμε αυτοί που μας κουμαντάρουν,αλλά και εμείς συνήθως 

κοιτάμε απαθείς.Γιαυτό χρειάζεται ένας καινούργιος αέρας,που θα έλθει απο τους

νέους που πρέπει να πλησιάσουν τους παλιούς ,για να γίνει η ανατροπή και να κατακτήσουμε ,τίποτα 

παραπάνω ,μόνο οτι μας ανήκει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να καταλάβουν, ειδικά όσοι έχουν τη διάθεση να αφήσουν στο παρελθόν τα όσα ήξεραν μέχρι σήμερα και να δοκιμάσουν νέες οπτικές και προσεγγίσεις, ότι η προοπτική σκληρής "διεκδίκησης δικαιωμάτων", αγώνων, επιστολών και συντεχνιακών πρακτικών ΔΕΝ προσελκύουν και ούτε πρόκειται να προσελκύσουν πολλούς, και ειδικά τους νεότερους.

 

Ο Θεοχάρης είναι πληροφορικάριος, φαίνεται άνθρωπος λογικός και ήδη πέρασε μία "πύρινη" χρονιά και σίγουρα κάτι έμαθε... Σκεφτείτε ότι εάν του χρόνου οι εφαρμογές λειτουργήσουν καλύτερα και οι ημερομηνίες είναι λίγο πιο άνετες, οι σύλλογοι πρακτικά δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης γιατί ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!

 

Έχω γράψει ξανά τις ιδέες μου για ένα νέο τύπο συλλογικότητας. Πρακτικά, πιστεύω ότι για να μπορέσει να γίνει μία αξιοσημείωτη νέα αρχή, θα πρέπει να προσφέρει άμεση ανταπόδοση ώστε να προσελκύσει συμμετέχοντες. Μπορεί να είναι μία συμφωνία με εταιρείες λογισμικού, με εκδόσεις, με εκπαιδευτικούς οργανισμούς ή οτιδήποτε άλλο. Μία αντιπαροχή ουσίας που θα εγκαινιάσει μία διαρκή σχέση ουσίας και οφέλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...