Προς το περιεχόμενο

ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε΄λοιπόν όχι, συναδέλφισα. Δεν πρέπει να παραποιούμε εσκεμμένα το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιούμε και να αποδίδουμε προθέσεις κακόβουλες εκεί που δεν υπάρχουν. Υπήρξα μισθωτός από το 1968 ώς το 1988, είκοσι συναπτά χρόνια και γνωρίζω καλά τι σημαίνει. Υπήρξα μέλος της ΠΟΛ και κάποια μέρα έκανα δική μου δουλειά. Οταν λοιπόν γράφω ξεσκαρτάρισμα , εννοώ διαχωρισμό των μισθωτών από τους επαγγελματίες, όπως το απαιτεί ο Ν.1712/1987, άρθρο 2 παράγρ. 2, που θα παρακαλέσω να το διαβάσεις προσεκτικά. Ο όρος ξεσκαρτάρισμα στην περίπτωση αυτή δεν είναι καθόλου προσβλητικός ή μειωτικός για τους συναδέλφους που απασχολούνται με σύμβαση εργασίας , αλλά αποδίδει την πραγματικότητα, γιατί και στον δικό μας σύλλογο, όταν ιδρύθηκε, υπήρχα μισθωτοί και υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε το καταστατικό. Οσοι έχουν διπλή ιδιότητα, όπως παραπλανητικά και ειρωνικά αναφέρεις, δεν παύουν να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο και ασφαλώς μπορούν να είναι μέλη συλλόγου επαγγελματιών.

 Πριν λοιπόν απευθύνεις κατηγορίες, μάθε ποιος είμαι , διάβασε πίσω από τις λέξεις και όχι να καταφέρεσαι εναντίον μου με τόσο βαριές κατηγορίες, που δεν τις αποδέχομαι επ΄ουδενί. Φτάνει πια !

 Λυπάμαι, αλλά πίστευα ότι ήσουν σωστή στην εκτίμηση προσώπων και καταστάσεων. Να λοιπόν γιατί πάμε κατά διαόλου σαν κλάδος, Από την εκτόξευση ασύστατων κατηγοριών και όχι από το "ξεσκαρτάρισμα", που θα έπρεπε να γίνει , όπως το εννοείς εσύ, πρώτα στους Ε.Ε. Αυτή είναι η άποψή μου...

 

1) Δεν παραποίησα το νόημα της λέξης... και επειδή το συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε το "Βικιλεξικό":

 

ξεσκαρτάρισμα ουδέτερο = η ενέργεια του ξεσκαρτάρω, η αφαίρεση από ένα σύνολο των ελαττωματικών μελών του (των σκάρτων)

ξεσκαρτάρω = κάνω διαλογή και αφαιρώ από ένα σύνολο ομοειδών στοιχείων τα ελαττωματικά (τα σκάρτα)

 

σκάρτος = (για αντικείμενοχαλασμένος ή κακής ποιότητας, ακατάλληλοςάχρηστος  &  = (για άνθρωποανέντιμος

 

2) Το ότι υπήρξατε μισθωτός δεν σημαίνει κάτι, και κάποιοι πλούσιοι υπήρξαν φτωχοί, και όλοι υπήρξαμε παιδιά... (κανείς μας σήμερα δεν νιώθει σαν παιδί... θυμάται αόριστα, αλλά δεν νιώθει) 

 

3) Εσείς ο ίδιος (τώρα μόλις) γράψατε ότι αναγκαστήκατε να αλλάξετε καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν.

 

4) Δεν καταφέρθηκα εναντίον σας. Με ενόχλησε ο όρος που χρησιμοποιήσατε. Σε αυτόν στάθηκα.

Θα μπορούσατε αντί να βγάλετε επιθετικότητα, να παραδεχθείτε ότι ήταν άστοχη επιλογή λέξης, και να λήξει όμορφα η διαφωνία μας. Επιλέξατε να μου επιτεθείτε. Δικαίωμά σας.

 

5) Ως κλάδος πάμε κατά διαόλου, για τον λόγο που ανέφερε πιο πριν ο Τάσος. Διαχωρισμός παντού. 

 

Διαβάζω καιρό τώρα τα σχετικά θέματα και διαπιστώνω ότι τα προβλήματα του κλάδου μόνο η ΠΟΦΕΕ ή ένας φορέας που θα αντικαταστήσει την ΠΟΦΕΕ θα μπορέσει να τα λύσει. Κανείς άλλος. Μόνο οι ΕΕ ταλαιπωρούνται. Κανείς άλλος. Λυπάμαι, κατά  την ταπεινή μου άποψη, κάνετε (όλοι εσείς που το πιστεύετε αυτό) λάθος. Μιλάτε (όλοι σας) για κάποιες χιλιάδες λογιστές, υπολογίζετε σε αυτούς όλους όσους έχουν άδεια. Στον αγώνα όμως για την επίλυση των προβλημάτων μας, υπάρχουν (για όλους εσάς) μόνο οι ΕΕ... Παράλογο...

 

Υ/Γ: Αν πιστεύετε ότι φταίω εγώ (ή κάποιοι/ες σαν εμένα) για την κατάντια του κλάδου, ενημερώστε με, ίσως μπορέσω να αλλάξω, να βελτιωθώ... 

 

Καλή σας ημέρα κ.Γιάννη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 404
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ρωτήσω κάτι άλλο ..

 

Η ΠΟΦΕΕ γιατί να μη δέχεται σαν μέλη της , τους συλλόγους λογιστών που έχουν μέλη μη ελεύθερους επαγγελματίες από την στιγμή που η πλειοψηφία των μελών είναι ελεύθεροι επαγγελματίες?

 

Δεν θα μπορούσε να ρυθμιστεί αυτό από μέρους της ΠΟΦΕΕ για να είμαστε  όλοι ευχαριστημένοι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω κάτι άλλο ..

 

Η ΠΟΦΕΕ γιατί να μη δέχεται σαν μέλη της , τους συλλόγους λογιστών που έχουν μέλη μη ελεύθερους επαγγελματίες από την στιγμή που η πλειοψηφία των μελών είναι ελεύθεροι επαγγελματίες?

 

Δεν θα μπορούσε να ρυθμιστεί αυτό από μέρους της ΠΟΦΕΕ για να είμαστε  όλοι ευχαριστημένοι?

 

Καλημέρα Κατερίνα

 

Υπάρχει και η ΠΟΛ, δεν είναι μόνο η ΠΟΦΕΕ. Θα μπορούσαν, από κοινού να παλέψουν για την επίλυση των προβλημάτων μας. Απλά εδώ μέσα (στον μικρόκοσμο του forum) διαπιστώνω διαχωρισμό στην βάση. Μπορεί και να σφάλω, αλλά αυτό βλέπω... και βρήκα την ευκαιρία να το τονίσω. Το θέμα τελικά είναι να γραφτούμε όλοι στους συλλόγους που ήδη υπάρχουν για να τους δυναμώσουμε και να απαιτήσουμε να μας εκπροσωπούν δυναμικά και όχι να περιμένουν απλά να μας ανακοινώνουν παρατασούλες και σεμιναριάκια... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συναδέλφισα Μαρία , ευγενέστατη η απάντησή σου, αν και δεν λείπει η ελαφρώς ειρωνική διάθεση. Δεν θα ήθελα να συνεχίσω, αλλά η «απορία» του συναδέλφου Χαλκιδέου, που παρενέβη σαν όψιμος υπερασπιστής σου, παρά το γεγονός ότι δεν τον ρώτησα και η δική σου απάντηση, με υποχρεώνουν να απαντήσω, όχι για να απολογηθώ, παραδεχόμενος «λάθος» μου, αλλά για να αποκαταστήσω κάποιες λαθεμένες εντυπώσεις.

 

Ναι, χρησιμοποιώ την Βικιπαίδεια, απλά για να παραθέσω κάποιες πληροφορίες, όπως , π.χ. αυτή για τον Καρυωτάκη, που δεν νομίζω ότι ήταν κακό να το κάνω. Αλλά βλέπω ότι με παρακολουθείς και αυτό είναι ενδιαφέρον.

 

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις λέξεις «ξεδιάλεγμα» ή «ξεκαθάρισμα», αλλά η λέξη «ξεσκαρτάρισμα» ήταν η πρώτη που σκέφτηκα την ώρα που απαντούσα στην Κατερίνα, λοιπόν είναι τόσο κακό; Θα μπορούσα να γράψω , όπως και συ, «επίτηδες το έγραψα για να δω αν διαβάζεις όλα όσα γράφω», αλλά δεν το έκανα. Και επαναλαμβάνω ότι δεν είχε την έννοια που της αποδίδεις. Και αν αυτό σε ικανοποιεί, ναι ήταν , όπως το βλέπω τώρα, λαθεμένη επιλογή.

 

Γιατί δεν σου λέει τίποτα το ότι δούλεψα σαν μισθωτός 20 χρόνια; Απλά το πετάς στα άχρηστα, κάνοντας την σύγκριση πλούσιων και φτωχών, που εμένα δεν μου λέει τίποτα γιατί ποτέ δεν υπήρξα «πλούσιος», ότι φτιάξαμε η συντρόφισά  μου κι΄εγώ, το φτιάξαμε δουλεύοντας σκληρά, όλα μας τα χρόνια. Μακριά από μένα οι συγκρίσεις που κάνεις. Δεν με αφορούν.

 

Στην παρατήρησή σου αριθ.5 έχεις δίκαιο, αλλά τον διαχωρισμό δεν τον προκάλεσα εγώ, αλλά άλλοι που φωνάζουν για ΤΕΙ - ΑΕΙ και ΙΕΚ. Εχω γράψει πολλές φορές ότι η πείρα μετρά και όχι το «χαρτί» που έχουν κορνιζάρει αυτοί που το επικαλούνται. Για αυτό πάει κατά διαόλου ο κλάδος μας..Μη μου φορτώνεις  ταμπέλες που δεν έχω.  

 

 Και ναι, η ΠΟΦΕΕ ή όποιος άλλος φορέας (ποιος ; ) την αντικαταστήσει, θα έπρεπε να φροντίσει για την επίλυση των προβλημάτων μας. Και απευθύνομαι στους «υπερασπιστές» της ΠΟΦΕΕ: Που είναι η φροντίδα; Στο «μην στέλνετε δηλώσεις , είναι παγίδα ο κωδ. 49, ή «στείλτε εσπευμένα τις δηλώσεις, γιατί θα κλείσει το σύστημα» ; Αρα πρέπει να γίνει συζήτηση πλατιά για τα προβλήματα του κλάδου και τον ρόλο των συλλόγων.

 

 Και , παρεμπιπτόντως, επειδή στην Κατερίνα έγραψες ότι οι σύλλογοι ζητάνε παρατασούλες και κάνουν σεμιναριάκια, να σου θυμίσω ότι είμαι από τους πρώτους που φώναζα όχι στις παρατάσεις, αλλά στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος, που εμείς σαν σύλλογος , αν θυμάσαι, είχαμε προτείνει. Οσο για τα σεμιναριάκια, αν εσύ δεν πηγαίνεις, μπράβο σου , γιατί φαίνεται ότι είσαι απόλυτα καταρτισμένη. Εμείς εδώ, όμως Μαρία, στην περιφέρεια έχουμε ανάγκη από τα σεμιναριάκια που έκανε ο σύλλογός μας και το τονίζω αυτό. Αν νομίζεις ότι ο ρόλος των συλλόγων εξαντλείται σε αυτά, τότε ζήτησε να διαγραφείς από τον δικό σου σύλλογο ή λάβε μέρος στην κουβέντα μας για το ποιος φταίει. Ο σύλλογός μας, στο νησί, πρωτοστάτησε σε πολλές εκδηλώσεις και αγώνες και είμαστε περήφανοι για αυτό.

 

Δεν ζήτησα να αλλάξεις εσύ, ζητώ να αλλάξουμε τους όρους που μας επέβαλαν το ΥΠΟΙΚ, το ΟΕΕ, η ΠΟΦΕΕ, που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το σύνολο των λογιστών. Και η συμβολή σου πιστεύω απόλυτα, ότι θα είναι θετική.

 

Καλή σου μέρα επίσης Μαρία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ξαναγράψει -συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός- ότι μόνη η συμμετοχή μας σε συνδικαλιστικές ενώσεις δεν αποτελεί πανάκεια για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας. Είναι φυσικά σημαντικός παράγοντας αλλά θεωρώ ότι πρωταρχικό ρόλο για να αλλάξει εκ βάθρων το επάγγελμά μας θα παίξει η αλλαγή στη νοοτροπία και την επαγγελματική μας φιλοσοφία. Αν δεν αλλάξουν οι συνήθειες, οι πρακτικές, οι βαθειά ριζωμένες αντιλήψεις του παρελθόντος, η νοοτροπία γενικότερα όσον αφορά στην άσκηση του επαγγέλματός μας, τότε και να έχουμε έναν φορέα δυνατό με χιλάδες μέλη, δεν πιστεύω πως από το γεγονός αυτό θα επέλθουν αλλαγές στα κακώς κείμενα του κλάδου μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να συμπληρωσω Κωνσταντινε , αν θελεις , μεσα απο αυτη τη νοοτροπια πηγαζει και το μοναχος σου χορευε κι οσο θελεις πηδα.

Δεν μπορουμε να συνεργαστουμε σε κανεναν τομεα, δυστυχως και αυτο πληρωνουμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ

 

Ακομη μια φορα πεταξες απονερα και λαδι στην φωτια. Η εμπαθεια σου στο  προσωπο του SARAKINOS ειναι εμφανης.

 

Υ/Γ....Ολοι στο ιδιο μετεριζι βραζουμε.Μισθωτοι-Ελευθεροι Επαγγελματιες,σπουδαστες-φοιτητες του κλαδου ΟΛΟΙ ΧΩΡΑΜΕ

Υ/Γ....Το καταστατικο της ΠΟΦΕΕ το εχει κανεις...? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ολοι χωραμε στον χωρο και συμπληρωνουμε ο ενας τον αλλο...

 

σε ενα συλλογο δεν συμφωνω οτι χωραμε ολοι και το εχω ξαναγραψει.

 

και για μενα ο μονος διαχωρισμος που επιβαλλεται, ειναι σε ελευθερους επαγγελματιες και μισθωτους.Τιποτε αλλο.

 

οχι με την εννοια που αναφερθηκε παραπανω βεβαια, του ξεσκαρταρισματος, αλλα με βαση του οτι ειναι τελειως διαφορετικη η φυση της δουλειας, οι συνθηκες, οι ευθυνες κ.λ.π. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ

 

Ακομη μια φορα πεταξες απονερα και λαδι στην φωτια. Η εμπαθεια σου στο  προσωπο του SARAKINOS ειναι εμφανης.

 

Υ/Γ....Ολοι στο ιδιο μετεριζι βραζουμε.Μισθωτοι-Ελευθεροι Επαγγελματιες,σπουδαστες-φοιτητες του κλαδου ΟΛΟΙ ΧΩΡΑΜΕ

Υ/Γ....Το καταστατικο της ΠΟΦΕΕ το εχει κανεις...? 

 

 

¨έτσι είναι αν έτσι νομίζετε ¨  

 

άλλωστε ποιος είμαι εγώ που θα σας χαλάσω χατήρι ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συναδέλφισα Μαρία , ευγενέστατη η απάντησή σου, αν και δεν λείπει η ελαφρώς ειρωνική διάθεση. Δεν θα ήθελα να συνεχίσω, αλλά η «απορία» του συναδέλφου Χαλκιδέου (το θέμα που έχετε εσείς προσωπικά με τον συνονόματό σας αφορά μόνο εσάς κύριε Γιάννη, όχι εμένα), που παρενέβη σαν όψιμος υπερασπιστής σου (θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε, αλλά ενοχληθήκατε γιατί το έκανε ο Χαλκιδέος, όπως προχθές που κρίνατε ότι το θέμα "στραβώνει" απλά και μόνο που "τον είδατε"), παρά το γεγονός ότι δεν τον ρώτησα (αν δεν κάνω λάθος κι εσείς παρακάτω αναφέρεστε σε απάντηση που έδωσα εγώ στην Κατερίνα και όχι σε εσάς, αν θέλετε να βάλουμε νέους όρους στο forum, πείτε το στους διαχειριστές) και η δική σου απάντηση, με υποχρεώνουν να απαντήσω, όχι για να απολογηθώ, παραδεχόμενος «λάθος» μου, αλλά για να αποκαταστήσω κάποιες λαθεμένες εντυπώσεις.

 

Ναι, χρησιμοποιώ την Βικιπαίδεια, απλά για να παραθέσω κάποιες πληροφορίες, όπως , π.χ. αυτή για τον Καρυωτάκη, που δεν νομίζω ότι ήταν κακό να το κάνω.(παρένθεση: ακόμη κι εκεί είπατε στον Δημήτρη ότι θα κάνετε μια διόρθωση, ακόμη ψάχνω να βρω το λάθος του) Αλλά βλέπω ότι με παρακολουθείς (δεν παρακολουθώ ειδικά εσάς - κι αυτό κλεμμένο, είπαμε δεν υπάρχει παρθενογένεση - απλά παρακολουθώ το forum και το θέμα της εκδρομής με αφορά, γιατί συνηθίζω πλέον να συμμετέχω στις εκδρομές μας) και αυτό είναι ενδιαφέρον.

 

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις λέξεις «ξεδιάλεγμα» ή «ξεκαθάρισμα», αλλά η λέξη «ξεσκαρτάρισμα» ήταν η πρώτη που σκέφτηκα (δεν είναι κακό αυτό) την ώρα που απαντούσα στην Κατερίνα, λοιπόν είναι τόσο κακό; Θα μπορούσα να γράψω , όπως και συ, «επίτηδες το έγραψα για να δω αν διαβάζεις όλα όσα γράφω», αλλά δεν το έκανα (δεν το κάνατε, απορώ κι εγώ γιατί... ίσως λόγω της ομαδούλας που μόνο εσείς βλέπετε??? Πιστεύετε ότι συμμαχούμε εναντίον σας... Καλά τόσο ισχυρός νομίζετε ότι είστε, και χρειάζεται να κάνουμε ομάδα για να σας εξοντώσουμε ??? Έλεος). Και επαναλαμβάνω ότι δεν είχε την έννοια που της αποδίδεις. Και αν αυτό σε ικανοποιεί, ναι ήταν , όπως το βλέπω τώρα, λαθεμένη επιλογή. (Κάλλιο αργά, παρά ποτέ)

 

Γιατί δεν σου λέει τίποτα το ότι δούλεψα σαν μισθωτός 20 χρόνια; (Σας το είπα, δεν το αντιληφθήκατε: αυτό είναι πίσω, απλά το θυμάστε, δεν το βιώνετε, έχει διαφορά, πως να το κάνουμε ???) Απλά το πετάς στα άχρηστα, κάνοντας την σύγκριση πλούσιων και φτωχών, που εμένα δεν μου λέει τίποτα (εσείς γιατί το πετάτε στα άχρηστα ???) γιατί ποτέ δεν υπήρξα «πλούσιος», ότι φτιάξαμε η συντρόφισά  μου κι΄εγώ, (κι εγώ ότι έφτιαξα, το έφτιαξα δουλεύοντας πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, δεν έφερα το παράδειγμα επειδή σας συγκατέλεξα σε αυτούς που τα βρήκαν έτοιμα και τα τρώνε, και δεν μπορούν να καταλάβουν τον φτωχό - γιατί άραγε δεν σταθήκατε στο παράδειγμα με τα παιδιά? - αλλά για να τονίσω πως: ότι είναι πίσω μας, είναι απλά αναμνήσεις)   το φτιάξαμε δουλεύοντας σκληρά, όλα μας τα χρόνια. Μακριά από μένα οι συγκρίσεις που κάνεις. Δεν με αφορούν.

 

Στην παρατήρησή σου αριθ.5 έχεις δίκαιο, αλλά τον διαχωρισμό δεν τον προκάλεσα εγώ, (από που βγάζετε το συμπέρασμα ότι θεώρησα πως τον προκαλέσατε εσείς ???) αλλά άλλοι που φωνάζουν για ΤΕΙ - ΑΕΙ και ΙΕΚ. Εχω γράψει πολλές φορές ότι η πείρα μετρά και όχι το «χαρτί» που έχουν κορνιζάρει αυτοί που το επικαλούνται. Για αυτό πάει κατά διαόλου ο κλάδος μας..Μη μου φορτώνεις  ταμπέλες που δεν έχω. (για ακόμη μια φορά θα σας πω ότι δεν φορτώνω σε κανέναν τίποτα)  

 

 Και ναι, η ΠΟΦΕΕ ή όποιος άλλος φορέας (ποιος ; ) (εμένα ρωτάτε ???) την αντικαταστήσει, θα έπρεπε να φροντίσει για την επίλυση των προβλημάτων μας. Και απευθύνομαι στους «υπερασπιστές» της ΠΟΦΕΕ (δηλαδή κατ΄εσάς και για να μιλάμε με ονόματα: στον Χαλκιδέο) : Που είναι η φροντίδα; Στο «μην στέλνετε δηλώσεις , είναι παγίδα ο κωδ. 49, ή «στείλτε εσπευμένα τις δηλώσεις, γιατί θα κλείσει το σύστημα» ; Αρα πρέπει να γίνει συζήτηση πλατιά για τα προβλήματα του κλάδου και τον ρόλο των συλλόγων. (ποιος διαφώνησε σ'αυτό ???)

 

 Και , παρεμπιπτόντως, επειδή στην Κατερίνα έγραψες ότι οι σύλλογοι ζητάνε παρατασούλες και κάνουν σεμιναριάκια, να σου θυμίσω ότι είμαι από τους πρώτους που φώναζα όχι στις παρατάσεις (μα το θέμα δεν είναι τι κάνετε εσείς προσωπικά ή ο Σύλλογος Πάρου), αλλά στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος, που εμείς σαν σύλλογος , αν θυμάσαι, είχαμε προτείνει (και ο Σύλλογος Χανίων, και Αθήνας-Πειραία, και Θήρας και ένας 5ος που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή). Οσο για τα σεμιναριάκια, αν εσύ δεν πηγαίνεις, μπράβο σου , γιατί φαίνεται ότι είσαι απόλυτα καταρτισμένη. (  1) Ποιος σας είπε ότι δεν πηγαίνω ??? και 2) Διακρίνω ειρωνική διάθεση κ.Γιάννη... γιατί άραγε ???) Εμείς εδώ, όμως Μαρία, στην περιφέρεια έχουμε ανάγκη από τα σεμιναριάκια που έκανε ο σύλλογός μας και το τονίζω αυτό. Αν νομίζεις ότι ο ρόλος των συλλόγων εξαντλείται σε αυτά, τότε ζήτησε να διαγραφείς από τον δικό σου σύλλογο (το τι θα κάνω αφορά εμένα, ειρωνικές υποδείξεις... δεν θα πάρω) ή λάβε μέρος στην κουβέντα μας για το ποιος φταίει (και όταν βρεθεί "τις πταίει" τι θα γίνει ???, να βρεθεί τι φταίει, το βρίσκω λογικότερο... άποψή μου). Ο σύλλογός μας, στο νησί, πρωτοστάτησε σε πολλές εκδηλώσεις και αγώνες και είμαστε περήφανοι για αυτό.

 

Δεν ζήτησα να αλλάξεις εσύ, ζητώ να αλλάξουμε τους όρους (δεν φάνηκε κάτι τέτοιο στη δημοσίευσή σας) που μας επέβαλαν το ΥΠΟΙΚ, το ΟΕΕ, η ΠΟΦΕΕ, που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το σύνολο των λογιστών. Και η συμβολή σου πιστεύω απόλυτα, ότι θα είναι θετική. (δε νομίζω, γι αυτό και δεν συμμετέχω, μια απλή λέξη επεσήμανα γιατί όντως την θεώρησα προσβλητική, και άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου...)

 

Καλή σου μέρα επίσης Μαρία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ

 

Ακομη μια φορα πεταξες απονερα και λαδι στην φωτια. Η εμπαθεια σου στο  προσωπο του SARAKINOS ειναι εμφανης.

 

Υ/Γ....Ολοι στο ιδιο μετεριζι βραζουμε.Μισθωτοι-Ελευθεροι Επαγγελματιες,σπουδαστες-φοιτητες του κλαδου ΟΛΟΙ ΧΩΡΑΜΕ

Υ/Γ....Το καταστατικο της ΠΟΦΕΕ το εχει κανεις...? 

 

Σε ποιο σημείο έριξε λάδι στη φωτιά (στη διαφωνία μου με τον Sarakino) ??????????????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ξαναγράψει -συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός- ότι μόνη η συμμετοχή μας σε συνδικαλιστικές ενώσεις δεν αποτελεί πανάκεια για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας. Είναι φυσικά σημαντικός παράγοντας αλλά θεωρώ ότι πρωταρχικό ρόλο για να αλλάξει εκ βάθρων το επάγγελμά μας θα παίξει η αλλαγή στη νοοτροπία και την επαγγελματική μας φιλοσοφία. Αν δεν αλλάξουν οι συνήθειες, οι πρακτικές, οι βαθειά ριζωμένες αντιλήψεις του παρελθόντος, η νοοτροπία γενικότερα όσον αφορά στην άσκηση του επαγγέλματός μας, τότε και να έχουμε έναν φορέα δυνατό με χιλάδες μέλη, δεν πιστεύω πως από το γεγονός αυτό θα επέλθουν αλλαγές στα κακώς κείμενα του κλάδου μας.

Κε διαχειριστά μου το πως δεν μας λές,την πράξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κε διαχειριστά μου το πως δεν μας λές,την πράξη.

 

Αγαπητέ μου το πως θα αλλάξεις τη δική σου νοοτροπία δεν μπορώ να στο πω εγω, όπως άλλωστε ούτε εσύ μπορείς να πείς σε μένα. Ο καθένας απο μας γνωρίζει πιστεύω αν κάνει την αυτοκριτική του που έκανε λάθος τόσο καιρό. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ζωή τα ίδια ,τι είπε ο ένας ,τι είπε ο άλλος και γενικά κριτική στα λεγόμενα του ενος η του

άλλου,αλλά για την ταμπακιέρα ουδέν,προτάσεις όχι λόγια,και μην φυλάμε στην γωνία να την

πει ο ένας στον άλλον,έτσι δεν γίνεται δουλειά,τι διάολο τίποτα δεν έχουμε κοινό που να μας 

ενώνει ,να βασιστούμε σε αυτό και να πάμε παραπέρα?και να ανατρέψουμε την υπάρχουσα

κατάσταση ,η να την βελτιώσουμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...................Η λύση είναι όλοι στους υπάρχοντες συλλόγους,δεν χρειάζονται

νέοι, και όλοι οι σύλλογοι στην ΠΟΦΕΕ και από κεί μέσα να γίνει η ανατροπή,από όλους τους νέους που 

όπως αποδεικνύεται είναι η περισσότεροι. Ολα τα άλλα δεν θα βοηθήσουν στην ενότητα του κλάδου.

 

αυτο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ μου το πως θα αλλάξεις τη δική σου νοοτροπία δεν μπορώ να στο πω εγω, όπως άλλωστε ούτε εσύ μπορείς να πείς σε μένα. Ο καθένας απο μας γνωρίζει πιστεύω αν κάνει την αυτοκριτική του που έκανε λάθος τόσο καιρό. 

Κε διαχειριστά μου

Εγώ νομίζω οτι την νοοτροπία και τον τρόπο ζωής και σκέψης του καθενός ,γιατί όλα αυτά είναι σχετικά ,και συμφωνώ μαζί σου

,οτι δεν μπορεί να την αλλάξει ο άλλος,αλλά μπορούμε όλοι μαζί σαν κλάδος μέσα σε έναν ενιαίο φορέα να έχουμε κοινό τρόπο δράσης 

και συμπεριφοράς ,γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρει το πώς θα αλλάξει συμπεριφορά και νοοτροπία ο καθένας

σε οτιδήποτε άλλο,μακάρι να ήταν όλα ιδανικά ,αλλά το πως θα συμπεριφερθεί σαν λογιστής- φοροτέχνης με νοιάζει και πολύ ,όπως πρέπει

να νοιάζει τον καθένα μας στον κλάδο,γιατί αν δεν συμπεριφερθεί καλά  ένας συνάδελφος ,με παίρνει και μένα η μπόρα.

Μακάρι να είχαμε όλοι την ίδια νοοτροπία ,αλλά δεν γίνεται.Ο κώδικας δεοντολογίας δεν ξέρω μήπως βάλει κάποια πράγματα

στην θέση τους.Τώρα για το πώς βλέπει ο καθένας την συλλογική προσπάθεια,πάλι είναι ατομικό θέμα,αλλά οι καιροί μας λένε

οτι αν ένας κλάδος δεν ενεργεί συλλογικά θα τον φάνε οι άλλοι και μάλιστα παρεμφερείς κλάδοι,πρέπει πάντα να υπάρχει μια ισορροπία

πούντη...........που αντικειμενικά η ισορροπία δεν είναι μόνο ατομικό θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο...

Χρύσα γειά σου

Το είδες πουθενά ,γιατί εγώ δεν το βλέπω ,καλό θαταν να συμφωνούσαμε στα ελάχιστα δυνατά και αυτονόητα αλλά δεν...........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ζωή τα ίδια ,τι είπε ο ένας ,τι είπε ο άλλος και γενικά κριτική στα λεγόμενα του ενος η του

άλλου,αλλά για την ταμπακιέρα ουδέν,προτάσεις όχι λόγια,και μην φυλάμε στην γωνία να την

πει ο ένας στον άλλον,έτσι δεν γίνεται δουλειά,τι διάολο τίποτα δεν έχουμε κοινό που να μας 

ενώνει ,να βασιστούμε σε αυτό και να πάμε παραπέρα?και να ανατρέψουμε την υπάρχουσα

κατάσταση ,η να την βελτιώσουμε?

+1

 

κοινα σημεια πρεπει να βρισκουμε ...  οχι να επισημαινουμε τις διαφορες !! να σκεφτομαστε σαν λογιστες...  ανεξαρτητα αν ειμαστε ΙΕΚ ΑΕΙ μισθωτοι η ΕΕ ... 

 

για εμενα οποιος ειναι λογιστης...ανεξαρτητως βαθμιδος ,αδειας η προελευσης ,  εχει κατα μεγαλο ποσοστο τα ιδια προβληματα να αντιμετωπισει και αν προσωρινα δεν τα αντιμετωπιζει τωρα θα τα αντιμετωπισει αυριο μεθαυριο .

 

ΟΕΕ : αν οι λογιστες δεν ειναι μελη του ποιοι πρεπει να ειναι ? 

αν το ΟΕΕ ειναι μονο για οικονομολογους γιατι δεν υπαρχει λογιστικο Επιμελητηριο ? εφοσον μας θεωρουν ξεχωριστο κλαδο ... 

 

 

οσον αφορα τις αναφορες στην ΠΟΦΕΕ ... πιστευω το προβλημα ειναι οτι ουτε καν πλησιαζουν τα προβληματα του μεσου λογιστη .... τα αγνοουν εντελως . 

 

δεν μπορει ενας ολοκληρος κλαδος να βροντοφωναζει να παλεψουμε να γινει επαναπροσδιορισμος των καταληκτικων ημερομηνιων και αυτοι να μην το ακουνε... 

 

στο κατω κατω ποιον εκπροσωπουν εαν κωφευουν ? 

 

πως να τους παρει κανεις στα σοβαρα οταν δεν εχουν καταφερει τιποτα ? 

 

ποιος θα ασχοληθει ? 

 

για το θεμα τις κοροιδιας του " μετα απο πιεσεις της ομοσπονδιας θα δωθει ολιγοημερη παραταση " δεν το θετω καν.... πλεον αυτες οι ανακοινωσεις ειναι γελοιες δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα και τις περισσοτερες φορες ειναι παραπλανητικες και επικινδυνες. 

 

στο διαταυτα 

 

και μονο κατα την αποψη μου .... 

 

οι τοπικοι συλλογοι δεν ειναι λυση ειδικα οταν αυτοι ειναι αδρανεις η σχεδον αδρανεις και ειδικοτερα ακομα οταν δεν υπαρχει ουτε καν η στοιχειωδη οργανωση ενημερωση καθοδηγηση ανωθεν ... (ελπιζω σε αυτο να μη παρεξηγηθω δε παρακινω κανεναν και απλα λεω μια αποψη η οποια πηγαζει εκ των γεγονοτων της τωρινης καταστασης ,σαφως καλυτερα θα ηταν ολα να δουλευουν ρολοι ολοι οι τοπικοι συλλογοι να ηταν ενεργοι και να καθοδηγουταν απο τον κεντρικο που ενεπνεε εμπιστοσυνη σε ολους )

 

αυτο που πρεπει να γινει ειναι να βρεθει ο κορμος και να γινει η αρχη για αλλαγες .... ο κορμος που θα εμπιστευτει ο κλαδος οτι θα τον εκπροσωπησει θα τον ενημερωσει θα τον προστατεψει θα διεκδικησει  .... τι και αν ειναι "διαδικτυακος" .... η "παρακτιος"... 

 

με ολο το συμπαθειο για τα παραπανω καθε αποψη και διαφωνια δεκτη εξαλου ειμαι πολλα μικροτερος σε εμπειρια απο πολλους εδω . 

 

 

 

edit 

PS

 

αν βρεθει καποιος που να εμπνεει εμπιστοσυνη και εχει αποτελεσματα ολοι θα ακολοθησουν ΚΑΙ θα συντραμουν !... ακομα και οι ιδιοι που μας εκπροσωπουν αν κανουν στροφη 180 μοιρων .... με πραξεις ομως . 

 

ο κλαδος μας αγγιζει την εργασιακη εξαθλιωση και απαξιωση εχει πραγματικη αναγκη απο κατι τετοιο . 

 

"το οξυμωρο"

 

πιστευω οτι την δυναμη την εχουμε να πετυχουμε πολλα για τον κλαδο μας μια καλη οργανωση θελει και ατομα εμπιστοσυνης και δραστηρια . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κε διαχειριστά μου

Εγώ νομίζω οτι την νοοτροπία και τον τρόπο ζωής και σκέψης του καθενός ,γιατί όλα αυτά είναι σχετικά ,και συμφωνώ μαζί σου

,οτι δεν μπορεί να την αλλάξει ο άλλος,αλλά μπορούμε όλοι μαζί σαν κλάδος μέσα σε έναν ενιαίο φορέα να έχουμε κοινό τρόπο δράσης 

και συμπεριφοράς ,γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρει το πώς θα αλλάξει συμπεριφορά και νοοτροπία ο καθένας

σε οτιδήποτε άλλο,μακάρι να ήταν όλα ιδανικά ,αλλά το πως θα συμπεριφερθεί σαν λογιστής- φοροτέχνης με νοιάζει και πολύ ,όπως πρέπει

να νοιάζει τον καθένα μας στον κλάδο,γιατί αν δεν συμπεριφερθεί καλά  ένας συνάδελφος ,με παίρνει και μένα η μπόρα.

Μακάρι να είχαμε όλοι την ίδια νοοτροπία ,αλλά δεν γίνεται.Ο κώδικας δεοντολογίας δεν ξέρω μήπως βάλει κάποια πράγματα

στην θέση τους.Τώρα για το πώς βλέπει ο καθένας την συλλογική προσπάθεια,πάλι είναι ατομικό θέμα,αλλά οι καιροί μας λένε

οτι αν ένας κλάδος δεν ενεργεί συλλογικά θα τον φάνε οι άλλοι και μάλιστα παρεμφερείς κλάδοι,πρέπει πάντα να υπάρχει μια ισορροπία

πούντη...........που αντικειμενικά η ισορροπία δεν είναι μόνο ατομικό θέμα.

 

Αγαπητέ συνάδελφε, όταν μιλώ για νοοτροπία δεν αναφέρομαι γενικώς, αλλά στην νοοτροπία όσον αφορά στα επαγγελματικά μας δρώμενα και ζητήματα. Έγραψα, -προφανώς διέλαθε της προσοσχής σου- "Είναι φυσικά σημαντικός παράγοντας αλλά θεωρώ ότι πρωταρχικό ρόλο για να αλλάξει εκ βάθρων το επάγγελμά μας θα παίξει η αλλαγή στη νοοτροπία και την επαγγελματική μας φιλοσοφία. Αν δεν αλλάξουν οι συνήθειες, οι πρακτικές, οι βαθειά ριζωμένες αντιλήψεις του παρελθόντος, η νοοτροπία γενικότερα όσον αφορά στην άσκηση του επαγγέλματός μας, τότε και να έχουμε έναν φορέα δυνατό με χιλάδες μέλη, δεν πιστεύω πως από το γεγονός αυτό θα επέλθουν αλλαγές στα κακώς κείμενα του κλάδου μας".- 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει συναδέφισα Μαρία, δεν βλέπω να μπορούμε να συνενοηθούμε και έτσι παραθέτω την απάντηση που έδωσε ο συνάδελφος Χαλκιδέος, μια και τον ανέφερες και σύ : ¨έτσι είναι αν έτσι νομίζετε ¨   Ας δούμε τώρα τα θέματα που μας καίνε.

Υ.Γ. Η διόρθωση που έκανα στον Δημήτρη ήταν ότι είχε γράψει πως ο Καρυωτάκης έκοψε τις φλέβες του, ενώ είχε αυτοπυροβοληθεί. Ο Δημήτρης το κατάλαβε, εσύ όχι. Αρα δεν ...διαβάζεις όλα όσα γράφω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ συνάδελφε, όταν μιλώ για νοοτροπία δεν αναφέρομαι γενικώς, αλλά στην νοοτροπία όσον αφορά στα επαγγελματικά μας δρώμενα και ζητήματα. Έγραψα, -προφανώς διέλαθε της προσοσχής σου- "Είναι φυσικά σημαντικός παράγοντας αλλά θεωρώ ότι πρωταρχικό ρόλο για να αλλάξει εκ βάθρων το επάγγελμά μας θα παίξει η αλλαγή στη νοοτροπία και την επαγγελματική μας φιλοσοφία. Αν δεν αλλάξουν οι συνήθειες, οι πρακτικές, οι βαθειά ριζωμένες αντιλήψεις του παρελθόντος, η νοοτροπία γενικότερα όσον αφορά στην άσκηση του επαγγέλματός μας, τότε και να έχουμε έναν φορέα δυνατό με χιλάδες μέλη, δεν πιστεύω πως από το γεγονός αυτό θα επέλθουν αλλαγές στα κακώς κείμενα του κλάδου μας".- 

Πως θα γίνει, κε διαχειριστά μου?Τρόπους θέλουμε ,τα περί ο καθένας μόνος του,να αλλάξει,δεν παίζει,το έχουμε

δεί το έργο χρόνια τώρα.

Λύσεις πάντα υπάρχουν,ας μην είμαστε απαισιόδοξοι,έτσι δεν γίνεται τίποτα,εγώ έχω κάνει προτάσεις,αλλά βλέπω οτι

όλοι στην κριτική είμαστε καλοί,απο κει και πέρα?............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως θα γίνει, κε διαχειριστά μου?Τρόπους θέλουμε ,τα περί ο καθένας μόνος του,να αλλάξει,δεν παίζει,το έχουμε

δεί το έργο χρόνια τώρα.

Λύσεις πάντα υπάρχουν,ας μην είμαστε απαισιόδοξοι,έτσι δεν γίνεται τίποτα,εγώ έχω κάνει προτάσεις,αλλά βλέπω οτι

όλοι στην κριτική είμαστε καλοί,απο κει και πέρα?............

 

Δεν ανέφερα πουθενά πως είμαι απαισιόδοξος ούτε νομίζω άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Επίσης, να τονίσω ότι δεν άσκησα κριτική σε κάποιον εδω στο θέμα. Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και δεν διαφωνώ παρά μόνο στο σημείο που ανέφερα ανωτέρω (σχετικά με τις νοοτροπίες). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει συναδέφισα Μαρία, δεν βλέπω να μπορούμε να συνενοηθούμε και έτσι παραθέτω την απάντηση που έδωσε ο συνάδελφος Χαλκιδέος, μια και τον ανέφερες και σύ : ¨έτσι είναι αν έτσι νομίζετε ¨   Ας δούμε τώρα τα θέματα που μας καίνε.

Υ.Γ. Η διόρθωση που έκανα στον Δημήτρη ήταν ότι είχε γράψει πως ο Καρυωτάκης έκοψε τις φλέβες του, ενώ είχε αυτοπυροβοληθεί. Ο Δημήτρης το κατάλαβε, εσύ όχι. Αρα δεν ...διαβάζεις όλα όσα γράφω!

 

1) Τελικά συμφωνούμε ότι δεν θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε 

 

2) Θεωρώ ότι ξέρω να διαβάζω (τουλάχιστον την νεοελληνική).

Για την ιστορία και μόνον, παραθέτω τις σχετικές δημοσιεύσεις σας

(δική σας και του ΚΛΜ... τώρα αν ο Δημήτρης τροποποίησε την δική του 

και τις "κομμένες φλέβες" τις έκανε "τύχη" ... δεν μπορώ να το γνωρίζω)

 

Βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσυνεδριακές συναντήσεις εν όψει του 10ου συνεδρίου των λογιστών taxheaven. Μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Καλαμάτα, συζητήθησαν κυρίως θέματα που αφορούν τους τρόπους μετάβασης εις την Πρέβεζα, ειδικά των Νοτίων. Θα ήθελα να καθησυχάσω τους αγαπητούς ψηφοφόρους μου ότι όλα βαίνουν καλώς, ειδικά απο την στιγμή που ο ΤΕΟ70 ανέλαβε την φετινή διοργάνωση ουδείς πρέπει να ανησυχεί. Τέλος , ειδικά για τα κορίτσια σας ετοιμάζει εκπλήξεις που θα κάνουν την διαμονή σας εις την Πρέβεζα αξέχαστη για να μην εχετε την τυχη του Καρυωτάκη.

 

Καλημέρα Δημήτρη. Μου επιτρέπεις μια μικρή διόρθωση, μια και θα πάτε στην Πρέβεζα. Από την Βικιπαίδεια:

 

Τελικά, στις 21 Ιουλίου 1928, το απόγευμα 4.30 μ.μ., και σε ηλικία μόλις 32 ετών, ο Κώστας Καρυωτάκης περπάτησε από το καφενείο «Ουράνιος Κήπος» της Βρυσούλας προς τη θέση Βαθύ της Μαργαρώνας, μια απόσταση περίπου 400 μέτρων. Ξάπλωσε κάτω από έναν ευκάλυπτο και αυτοκτόνησε με πιστόλι στην καρδιά. Η τότε χωροφυλακή τράβηξε φωτογραφία του πτώματος η οποία έχει δημοσιευθεί και τον δείχνει κουστουμαρισμένο, με ψαθάκι και με το χέρι με το πιστόλι στο στήθος. Στη θέση αυτή βρίσκεται σήμερα το στρατόπεδο των καυσίμων της 8ης Μεραρχίας Πεζικού και υπάρχει εκεί αναμνηστική μαρμάρινη επιγραφή που τοποθέτησε η Περιηγητική Λέσχη Πρέβεζας το 1970. Η πινακίδα γράφει: «Εδώ, στις 21 Ιουλίου 1928, βρήκε τη γαλήνη με μια σφαίρα στην καρδιά ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης».[2]

 

  Σας συνιστώ να πάτε να δείτε και το σπίτι του, 

βρίσκεται στην οδό Δαρδανελίων, στο λεγόμενο Σεϊτάν Παζάρ. Διατηρείται ακόμα ανέπαφο, υπάρχει αναμνηστική πλάκα,

 

Καλά να περάσετε και με το καλό να γυρίσετε...

 
Καλή συνέχεια...
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ανέφερα πουθενά πως είμαι απαισιόδοξος ούτε νομίζω άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Επίσης, να τονίσω ότι δεν άσκησα κριτική σε κάποιον εδω στο θέμα. Οι απόψεις είναι σεβαστές και δεν διαφωνώ παρά μόνο στο σημείο που ανέφερα ανωτέρω (σχετικά με τις νοοτροπίες). 

Από το ίδιο βουνό κοιτάμε την θάλασσα,απλά διαλέγουμε διαφορετικούς δρόμους για να φτάσουμε.

Επίσης συμφωνούμε απόλυτα .ότι οι απόψεις του καθενός είναι απόλυτα σεβαστές και αλίμονο 

αν δεν υπήρχαν διαφορετικές, θα ζούσαμε σε άλλο κόσμο.

Επι πλέον συμφωνώ ,οτι δεν διαφωνούμε στον στόχο ,απλά στίς λεπτομέρειες στον τρόπο να τον πετύχουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...