Προς το περιεχόμενο

ΕΦΕΕ ΕΥΒΟΙΑΣ . προς ΠΟΦΕΕ ,ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΛΗ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή πολλά γράφονται ,

Επειδή όταν έπρεπε κάποιοι στρογγύλευαν τα πράγματα,

Επειδή απ έξω απ τον χορό λαλούν πολλοί κοκκόροι

 

Η Ένωση της Εύβοιας, μετά από συνέλευση που έγινε προχτές Τρίτη 3/9/2013, αποφάσισε τα πάρα κάτω. 

 

                    Χαλκίδα 4 Σεπτεμβρίου 2013

 

ΠΡΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ)

 

Θέμα: Κοινοποίηση ψηφίσματος έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΕΦΕΕ Εύβοιας

 

Σας κοινοποιούμε το ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Ευβοίας που πραγματοποιήθηκε στις 3/9/2013 και ομόφωνα αποφασίσθηκαν τα κάτωθι:

1)       Να σταλεί επιστολή προς τους Υπουργό, Υφυπουργό Οικονομικών και Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων και κοινοποίηση προς ΠΟΦΕΕ, ΟΕΕ, Επιμελητήριο Εύβοιας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εύβοιας και Μ.Μ.Ε., με την οποία να ζητούμε την τήρηση της πεντάμηνης διάρκειας από την έναρξη του TAXIS όπως ορίζετε στο άρθρο 62 του Κ.Φ.Ε. για την εμπρόθεσμη υποβολή των ΔΦΕ οικ. Έτους 2013.

2)       Με την ίδια επιστολή να ζητούμε την υποβολή του Ε9 ΜΟΝΟ για τυχόν αλλαγές εντός του 2012 και χωρίς να ζητούνται από την εφαρμογή οποιαδήποτε άλλα στοιχεία ή διορθώσεις μέχρι 31/10/2013. Λοιπά στοιχεία ακινήτων (ΚΑΕΚ, προσόψεις, αριθμοί παροχών κλπ) καθώς και οποιεσδήποτε διορθώσεις να υποβληθούν έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων οικονομικού έτους 2014. Δηλαδή καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.

3)        Η μη υποβολή διορθωτικών Ε9 για ήδη υποβληθέντα Ε9, και η μη οριστικοποίηση καμιάς περιουσιακής κατάστασης φορολογουμένου τουλάχιστον μέχρι 15/9

4)       Η υποβολή Ε9 μόνο για τυχόν αλλαγές εντός του 2012.

 

Τέλος το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης αφού διάβασε την ανακοίνωση της 3/9/2013 της ΠΟΦΕΕ ομόφωνα επίσης αποφάσισε:

 

1)       Την έκδοση σχετικού ψηφίσματος με το οποίο ζητούμε την άμεση παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και σαν κίνηση ευθιξίας , λαμβάνοντας υπ΄ όψιν αφενός μεν την ανυπαρξία του Δ.Σ. από άποψη ενημέρωσης στο κρίσιμο διάστημα του Αυγούστου και αφετέρου την αναποτελεσματικότητα του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ στις όποιες επαφές και τακτικές εφάρμοσε στο δύσκολο διάστημα του καλοκαιριού με τις οποίες αν μη τι άλλο εξέθεσε τα μέλη της.

2)       Εξουσιοδότησε το Δ.Σ. και τους αντιπροσώπους στην ΠΟΦΕΕ της ΕΦΕΕΕ, στην περίπτωση που μέχρι τις 15/9 δεν έχουν δοθεί οι λύσεις που ζητάμε με την ανωτέρω επιστολή, να κοινοποιηθεί το παρόν ψήφισμα προς όλες τις Ενώσεις – Μέλη της ΠΟΦΕΕ προς ενημέρωση και αποδοχή του, καθιστώντας πλέον επιτακτική την ανάγκη παραίτησης του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ ως ανεπαρκές.

 

 Με τιμή

κατ’ εντολή της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 

ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

 

                              Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                       Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.

 

                               Σταμάτης Δ. Σπύρου                                                          Γιώργος   Χρ. Λάμπρου

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδώ η επιστολή προς το υπουργειο 

 

 

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=91774&p=578796

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, να ρωτήσω κάτι; Αν μετά από το σύλλογό σας ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι που ανήκουν στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και ζητούν τα ίδια με τον δικό σας, τι γίνεται πρακτικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, να ρωτήσω κάτι; Αν μετά από το σύλλογό σας ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι που ανήκουν στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και ζητούν τα ίδια με τον δικό σας, τι γίνεται πρακτικά;

Κώστα, ήδη προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Λογιστών Αθήνας, των Σαντορινιών και ίσως και άλλων. Θα μπορούσαμε και εμείς από την Πάρο να στείλουμε διαμαρτυρία, αλλά θα είχε το ίδιο περιεχόμενο, την ίδια έννοια, όπως σωστά επισημαίνεις. 

Αφού συγχαρώ τα παιδιά της Εύβοιας για την επιστολή τους και το ψήφισμα για την ΠΟΦΕΕ, θέλω να παρατηρήσω ότι προσωπικά δεν ζήτησα κάτι περισσότερο από αυτό που ζητάνε, την άμεση παραίτηση του ΔΣ της ΠΟΦΕΕ, αλλά ο συνάδελφος που ανέβασε την ανακοίνωση αυτή γράφει περί πολλών κοκόρων που είναι έξω από τον χορό, κλπ, τελείως περιττά και απαξιωτικά για εμάς, και θα παρακαλέσω να σκεφθεί τον κόπο και την αγωνία όλων μας και να μη μας πετά το "δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε" . Θα φωνάζω, όσο και αν δεν του αρέσει και απαιτώ να μην αποκαλεί κόκορες όσους δεν συμφωνούν μαζί του.Θυμίζω με την ευκαιρία, ότι οι κότες κακαρίζουν μόλις κάνουν το αυγό...

Ελεος πια , Κώστα, έλεος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισης, αλλου τα κακκαρισματα κι αλλου γενναν οι κοτες ........ 

 

παντως αν πετυχετε την παραιτηση αυτης της διοικησης, την αλλη μερα θα παω να μπω στο χορο......θα γραφτω στο συλλογο εννοω, με μπερδεψατε παλι ..... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ΛΣΑ - αν μιλάμε για τον ίδιο σύλλογο - έστειλε διαμαρτυρία για την κακή λειτουργία του Taxisnet και αίτημα παράτασης (απροσδιορίστου χρόνου) για τα Ε9 (εδώ ο κόσμος χάνεται...)

 

Ο Σύλλογος Λογιστών Θήρας έστειλε μια επιστολή που απαριθμούσε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω

της αδιαλλαξίας των αρμοδίων υπουργών, υφυπουργών, γενικών κλπ  

 

 

Μπράβο τους !!!

Συγχαρητήρια !!!

 

Κάθε προσπάθεια είναι αξιέπαινη.

 

 

Εδώ όμως μιλάμε για επίσημο αίτημα Συλλόγου-μέλους της ΠΟΦΕΕ για παραίτηση του Δ.Σ. της.

 

Μάλλον για λίγο διαφορετικά πράγματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαρία, τα προβλήματα είναι αλληλένδετα, άσχετα πως διατυπώνονται. Εθεσα θέμα παραίτησης του Δ.Σ.της ΠΟΦΕΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη τήρηση του νόμου από την πολιτεία. Και μου προσάπτουν ότι είμαι έξω από τον χορό. Χρησιμοποιούν αποσπάσματα από αναρτήσεις μου και με εντάσσουν στα κοκόρια. Για να έχει λοιπόν βαρύτητα ένα αίτημα, πρέπει να διατυπωθεί από σύλλογο-μέλος, λες. Να το δεχθώ και να το επικροτήσω. Εμείς οι υπόλοιποι , οι εκτός κυρίως, δεν μετράμε για κάποιους συναδέλφους, δεν υπάρχουμε, δεν παλεύουμε. Εκεί είναι η διαμαρτυρία μου, για τον συνάδελφο από την Χαλκίδα, που με στοχοποιεί συνεχώς, πλάγια και όχι ευθέως, όπως πράττω εγώ όταν αναφέρομαι σε αυτόν.

Και αυτό είναι για σένα Χρύσα: Θα γραφτείς σίγουρα σε σύλλογο και θα ηγηθείς κι όλας. Αλλά μη με κατηγορείς ότι βλέπω φαντάσματα... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία, κι εγώ λοιπόν ζητώ την παραίτηση του ΔΣ της ΠΟΦΕΕ

 

Ε, και ???

 

Τι σημαίνει αυτό ???

 

Δεν απαξιώνω το αίτημά σας, απλά επισημαίνω ότι στην συγκεκριμένη 

περίπτωση έγινε επίσημα από Σύλλογο-μέλος

 

...και ΝΑΙ, την θεωρώ πολύ σημαντική κίνηση.

 

 

Όσο για τον Γιάννη, δεν νομίζω ότι έκανε αυτή την ανάρτηση για να

αναφερθεί εμμέσως σε εσάς, κι αν έτυχε να χρησιμοποιήσει σε άλλο

post μια φράση σας... θα σας θυμίσω ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, έχετε όλοι δίκαιο. Οταν δικαιωθεί και το σύνολο των συναδέλφων , θα είναι το τέλειο. 

Δεν συνεχίζω άλλο σε αυτό το θέμα, άλλωστε κακώς, κάκιστα , μπήκα...

Καλό σας βράδυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλά τα έτη σου Δέσποτα

Αν ρίξουμε μια μικρή μόνο ματιά στις δημοσιεύσεις των συναδέλφων το τελευταίο διάστημα και ειδικά στα θέματα

·         Τέταρτη ΦΑΣΗ: Αποχή 16/7-22/7 μαζί με την Ομοσπονδία και 37 Συλλόγους της Χώρας...

·         Πέμπτη ΦΑΣΗ: "Φορολογικές δηλώσεις; Διάλειμμα τέλος ! Τα κεφάλια μέσα ...." (23/7 έως η ψυχή να βγει, μαζί με την Ομοσπονδία μας ...)

·        ΕΚΤΗ ΦΑΣΗ: Στην επιείκεια του κυρίου Θεοχάρη, θα απαντήσουμε με ομαδικές αγωγές κατα του Δημοσίου

·         Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?

κλπ κλπ κλπ

θα δούμε πλήθος συναδέλφων να τα βάζουν με την ΠΟΦΕΕ, να βρίζουν την ΠΟΦΦΕ, να τους λένε ανίκανους, να τους ζητούν να φύγουν κλπ κλπ. Εκτός από την απίθανη περίπτωση να βρίσκεται ο ίδιος πίσω από όλες αυτές τις δημοσιεύσεις  (ο άνθρωπος με τα χίλια nickname), κανείς δεν νομίζω να διεκδικεί τα πρωτεία στο μπινελίκωμα της ΠΟΦΕΕ. Και από την άλλη θα πρέπει να έχει  κάποιος  μεγάλη ιδέα για τον εαυτό   για να νομίζει ότι μια ολόκληρη συνέλευση ενός συλλόγου, η οποία αγνοεί παντελώς την ύπαρξή του,  χρησιμοποιεί αποσπάσματα από αναρτήσεις του.

Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν

Ο κάθε απελπισμένος συνάδελφος σωστά φωνάζει αλλά απλά δεν μπορούν όλοι να κάνουν κάτι παρά μόνον αυτοί που είναι σε συλλόγους μέλη της ΠΟΦΕΕ . Και όταν λέω ωνα κάνουν κάτι , προφανώς εννοώ σε αυτήν την συγκεκριμένη κατεύθυνση . Αντίθετα ήρθε η ώρα να μετρήσουμε αυτούς τους συναδέλφους  που από λόγια έχουμε χορτάσει και απαιτούμε έργα.

Τώρα τα υπόλοιπα ότι προηγήθηκαν άλλοι σύλλογοι (καλοδεχούμενοι) κλπ κλπ δεν μπορώ να τα σχολιάσω μιας και μιλάμε για εντελώς διαφορετικό θέμα. Φυσικά είναι μάταιο να ζητώ να αντιληφθεί  ένα κείμενο κάποιος που χρειάστηκε πολλές αναγνώσεις  της ανακοίνωσης της ΠΟΦΕΕ για αποχή για να καταλάβει τι ακριβώς  λέει .

Τελειώνοντας να πω το εξής: έχεις τις εμμονές σου , μην γ@μ@ς το θέμα , ήδη τρεις τοποθετήσεις σου για να λες τα γνωστά . Γράψε επί της ουσίας αν θες , διαφορετικά, θερμή παράκληση, πάνε να κάνεις τιποτα άλλο, άλλωστε δεν είναι δικό μου θέμα αλλά του συλλόγου  μου  

 

Κωστή , πρακτικά σημαίνει ότι  θα ζητήσουμε από τους αντιπρόσωπους στη γενική συνέλευση της ΠΟΦΕΕ να υπογράψουν ένα κείμενο στο οποίο θα ζητάμε να συγκληθεί  έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα (?) παραιτηθεί το ΔΣ (θα δούμε το καταστατικό μέρος – ίσως με πρόταση  μομφής) και θα προκηρύξει γενική συνέλευση με θεμα  εκλογές .  Φυσικά υπάρχουν  θέματα όπως  με τους αναπληρωματικούς   κλπ τα οποία θα δούμε στην πορεία 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κωστή , πρακτικά σημαίνει ότι  θα ζητήσουμε από τους αντιπρόσωπους στη γενική συνέλευση της ΠΟΦΕΕ να υπογράψουν ένα κείμενο στο οποίο θα ζητάμε να συγκληθεί  έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα (?) παραιτηθεί το ΔΣ (θα δούμε το καταστατικό μέρος – ίσως με πρόταση  μομφής) και θα προκηρύξει γενική συνέλευση με θεμα  εκλογές .  Φυσικά υπάρχουν  θέματα όπως  με τους αναπληρωματικούς   κλπ τα οποία θα δούμε στην πορεία 

 

Γιάννη, σ' ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.  Μετά από αυτά που ανέφερες αντιλαμβάνομαι πως πρόκειται για πολύ σοβαρή κίνηση του Συλλόγου σας που προφανώς θα φέρει ντόμινο εξελίξεων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλά τα έτη σου Δέσποτα

 

θα δούμε πλήθος συναδέλφων να τα βάζουν με την ΠΟΦΕΕ, να βρίζουν την ΠΟΦΦΕ, να τους λένε ανίκανους, να τους ζητούν να φύγουν κλπ κλπ. Εκτός από την απίθανη περίπτωση να βρίσκεται ο ίδιος πίσω από όλες αυτές τις δημοσιεύσεις  (ο άνθρωπος με τα χίλια nickname), κανείς δεν νομίζω να διεκδικεί τα πρωτεία στο μπινελίκωμα της ΠΟΦΕΕ. Και από την άλλη θα πρέπει να έχει  κάποιος  μεγάλη ιδέα για τον εαυτό   για να νομίζει ότι μια ολόκληρη συνέλευση ενός συλλόγου, η οποία αγνοεί παντελώς την ύπαρξή του,  χρησιμοποιεί αποσπάσματα από αναρτήσεις του.

Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν

Ο κάθε απελπισμένος συνάδελφος σωστά φωνάζει αλλά απλά δεν μπορούν όλοι να κάνουν κάτι παρά μόνον αυτοί που είναι σε συλλόγους μέλη της ΠΟΦΕΕ . Και όταν λέω ωνα κάνουν κάτι , προφανώς εννοώ σε αυτήν την συγκεκριμένη κατεύθυνση . Αντίθετα ήρθε η ώρα να μετρήσουμε αυτούς τους συναδέλφους  που από λόγια έχουμε χορτάσει και απαιτούμε έργα.

Τώρα τα υπόλοιπα ότι προηγήθηκαν άλλοι σύλλογοι (καλοδεχούμενοι) κλπ κλπ δεν μπορώ να τα σχολιάσω μιας και μιλάμε για εντελώς διαφορετικό θέμα. Φυσικά είναι μάταιο να ζητώ να αντιληφθεί  ένα κείμενο κάποιος που χρειάστηκε πολλές αναγνώσεις  της ανακοίνωσης της ΠΟΦΕΕ για αποχή για να καταλάβει τι ακριβώς  λέει .

Τελειώνοντας να πω το εξής: έχεις τις εμμονές σου , μην γ@μ@ς το θέμα , ήδη τρεις τοποθετήσεις σου για να λες τα γνωστά . Γράψε επί της ουσίας αν θες , διαφορετικά, θερμή παράκληση, πάνε να κάνεις τιποτα άλλο, άλλωστε δεν είναι δικό μου θέμα αλλά του συλλόγου  μου  

 

Κωστή , πρακτικά σημαίνει ότι  θα ζητήσουμε από τους αντιπρόσωπους στη γενική συνέλευση της ΠΟΦΕΕ να υπογράψουν ένα κείμενο στο οποίο θα ζητάμε να συγκληθεί  έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα (?) παραιτηθεί το ΔΣ (θα δούμε το καταστατικό μέρος – ίσως με πρόταση  μομφής) και θα προκηρύξει γενική συνέλευση με θεμα  εκλογές .  Φυσικά υπάρχουν  θέματα όπως  με τους αναπληρωματικούς   κλπ τα οποία θα δούμε στην πορεία 

Δεν ήθελα να επανέλθω, αλλά δεν θέλω να νομίζουν οι συνάδελφοι ότι μόνο εγώ δεν ξέρω να διαβάζω, αλλά έγραψα ακριβώς αυτό :

αλλά ο συνάδελφος που ανέβασε την ανακοίνωση αυτή γράφει περί πολλών κοκόρων που είναι έξω από τον χορό, κλπ, 

και όποιος μπορεί να διαβάσει, θα καταλάβει ότι δεν εννοούσα τον σύλλογο, αλλά εσένα αγαπητέ πρώην φίλε και σύντροφε και ειλικρινά θα κάνω κάτι άλλο όπως λες και θα περιμένω οδηγίες σου, εξ ίσου ευγενικά διατυπωμένες, όπως παραπάνω. Και αν πρόσεξες δεν γράφω "κακά" λόγια, σύμφωνα με την προτροπή σου, ενώ εσύ εξακολουθείς. Μην κάνεις τον κόπο να μου απαντήσεις, γιατί δεν θα ασχοληθώ πια μαζί σου, όπως και δεν θέλω να ασχολείσαι εσύ μαζί μου. Οσο για έργα και όχι λόγια, υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που θα σε διαψεύσουν. Αλλά πάντα οι εντυπώσεις μένουν, όταν γράφονται με τον τρόπο που θέλεις εσύ.

Και επαναλαμβάνω ότι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του συλλόγου σου, και περισσότερο για το ψήφισμα, που πραγματικά θα μείνει στην ιστορία, ανεξάρτητα αν θα έχει συνέχεια ή όχι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θεμα ειναι παρα πολυ σοβαρο για να χωραει προσωπικες αντιπαραθεσεις.

 

Για την ουσια του θεματος δεν εχω κατι να γραψω , δεν ειμαι καθολου σχετικη με τις διαδικασιες, απλα περιμενω με αγωνια τις εξελιξεις.

 

Ο συλλογος πηρε μια γενναια αποφαση, να κανει πραξη, οσα μεταξυ μας μουρμουριζαμε.

Να δουμε τι στηριξη θα εχει.

Γιατι μεχρι τωρα, μεμονωμενες προσπαθειες εχουμε δει πολλες.

Να υιοθετουν μια απο αυτες τις πολλες οι υπολοιποι και να φτασει να εχει καποιο αποτελεσμα, μεχρι τωρα, δεν ευτυχησαμε να το δουμε.

 

(αυτο με τις κοτες, δεν ειναι τιποτα προσωπικο, συνειρμικα που ηρθε)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να θυμίσω και να τονίσω κάτι ... όσοι φτιάχνουν κάστες και μαντριά στο τέλος θα μείνουν μόνοι μέσα στο μαντρί τους ... θα ναι όλο δικό τους αλλά άδειο ... από πολλούς δρόμους πας στην πόλη ... ίσως κάποιοι να ξέρουν μόνο έναν δρόμο για να πάνε στην πόλη και είναι σεβαστό, εγώ θεωρώ πως ξέρω κι άλλους ... είμαι κατ επιλογήν έξω από μαντριά ... και το αν αγωνιώ για την καθημερινότητά μας το ξέρω τουλάχιστον εγώ και δεν θέλω να το αποδείξω σε κανέναν ...

 

ΥΓ είναι μια προσωπική τοποθέτηση ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ παρακαλώ σταθείτε κριτικά ...

 

Φιλικά @nodos ...  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω με την Χρύσα ότι η ΕΦΕΕ Ευβοίας έθεσε τα πράγματα επί τάπητος, και το θέμα είναι πράγματι πολύ σοβαρό για προσωπικές αντιπαραθέσεις. Και ναι, εδώ τώρα θα μετρηθούμε. Το forum υπάρχει για να ανταλλάσουμε απόψεις, και πολλές φορές να τα χώνουμε στο ΥΟΟ, στο ΟΕΕ, στην ΠΟΦΕΕ και, και... Όμως αυτά που λέμε εδώ, θα πρέπει να έχουμε και τα κότσια - μην το πω αλλιώς- να τα πούμε και να τα υποστηρίξουμε στις συνελεύσεις , στις ολομέλειες κ.ο.κ.

Μπράβο στην Εύβοια που πήρε αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά το μπράβο από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει όλοι εμείς που διαμαρτυρόμαστε και ειδικά οι αντιπρόσωποι να σταθούμε δίπλα στην ΕΦΕΕ Ευβοίας. Και ειλικρινά εύχομαι να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στις εκλογές, όπου όλοι βγάλανε την ουρά τους απέξω. Εμείς σαν σύλλογος -παρόλο που δεν είμαστε μέλος της ΠΟΦΕΕ- θα σταθούμε δίπλα με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε.

 

Και μια απάντηση -χωρίς εμπάθεια- για τον συνάδελφο που μιλάει για μαντριά. Οι σύλλογοι δεν είναι μαντριά, αντίθετα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, εκτός αν θεωρείς την κοινωνία μαντρί. Υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, και όσο πιο πολλοί συμμετέχουν τόσο πιο δημοκρατικός και ανταπωδοτικός μπορεί να είναι ένας σύλλογος. Και όταν λέμε συμμετοχή εννοούμε την ενεργό συμμετοχή, όχι γράφομαι άντε στέλνω και την συνδρομή μου μετά από 10 τηλεφωνήματα του ταμία...  Και αν πράγματι υπήρχε μόνο ένας δρόμος,αυτή τη στιγμή δεν θα μιλάγαμε. Δεν είναι θέμα απόδειξης, είναι επικοινωνία, συνεργασία, αλληλεγγύη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννηδες ηρεμήστε,δεν βγαίνει κάτι έτσι,είναι πράγματι μια αξιέπαινη αντίδραση των πατριωτών

να δούμε πως θα εξελιχθεί,δεν ξέρω αν καταστατικά μπορεί ένας σύλλογος η δύο από τους συμμετέχοντες

στην ΠΟΦΕΕ να συγκαλέσει έκτακτη γ.σ.με αυτό το θέμα της παραίτησης,είναι μια πολύ καλή ενέργεια,αλλά

χλωμό το βλέπω,αυτές οι γαμ΄΄΄ς κάστες θα μας φάνε και μην αρχίσετε πάλι τις γκρίνιες.

Μακάρι να έχει αποτέλεσμα,γιατί αυτή η μορφή της διοίκησης δεν έχει κανένα, μα κανένα αποτέλεσμα,αφού

δεν έχει τα κότσια να αναθέσει στους αντιπροσώπους που είναι κοντά στα κέντρα αποφάσεων να την εκπροσωπούν

και να είναι κάθε μέρα εκεί , να δίνουν την μάχη και όχι μέσω τηλεφώνων και μαιλ που είδαμε τα αποτελέσματά τους,

αλλά φάτσα με φάτσα ,αλλιώς δεν λύνονται τα προβλήματα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο στην Εύβοια, με μια επιφύλαξη να περιμένουμε λίγο (μια εβδομάδα) να μην γίνει διαμάχη την στιγμή που κινδυνεύουν συνάδελφοι με πρόστιμα. 

Δυστυχώς για το Δ/Σ της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. δημιούργησε προβλήματα τα οποία δικαιολογούν απόλυτα την επιστολή της Εύβοιας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μειλ του συνάδελφου Νίκου Πατέλη σχετικό με το ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης 

 

 
ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΦΕΕ ΕΥΒΟΙΑΣ..ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ.Re: ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Αξιότιμοι Συνάδελφοι,
οι αποφάσεις της Γ.Σ. (το ψήφισμα) ως προς το Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ στερούνται Συνδικαλιστικής ανάλυσης και πιστεύω ότι ελήφθησαν
υπό την πίεση του χρηματικού κόστους που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των Μελών σας από την συμπίεση των προθεσμιών που όριζε ο Νόμος.
 
Γνωρίζεται ότι και στον Συνδικαλισμό υπάρχουν λόγια που δεν γίνονται πράξεις και πράξεις που δεν λέγονται.
Ανέκαθεν (σωστά ή λάθος) είμαστε των έργων και όχι των λόγων.
 
Αλήθεια σε τι θα βοηθήσει την αλλαγή σκέψης του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης μια ενδεχόμενη "παραίτηση" του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ  (ή και της ΓΣΕΒΕΕ)  ?
Παρακαλώ ας μου εξηγήσει κάποιος από τα Μέλη της ΕΦΕΕΕΥΒΟΙΑΣ αν αποτελεί "απειλή" σε κάποιο και γιατί ?
Και αν το ΔΣ παραιτηθεί σύσσωμο για "Χ" λόγο οι "επόμενοι" θα είναι καλύτεροι και θα συσπειρώσουν 15.000 λογιστικά γραφεία ?
Κάναμε αποχή και από Αθήνα - Θεσσαλονική (αλλά και από μέρος της επαρχίας) έστελναν 100.000 δηλώσεις την ημέρα
 
Να ζητούμε την παραίτηση κάποιου που δεν "τιμά" με τις ενέργειές του την ψήφο των Συναδέλφων το θεωρώ Συνδικαλιστικά δίκαιο.
Αλλά να ζητούμε την παρίτηση ενός ΔΣ γιατί ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ δεν πέτυχε τους στόχους του όχι γιατί δεν προσπαθεί ακόμη αλλά γιατί
ο Κλάδος είναι διασπασμένος, αυτό κατά την άποψή μου δείχνει κοντόφθαλμη συνδικαλιστική αντίληψη.
 
Δεν είναι δυνατον να ζητούμε ευθύνες για τα λάθη ακόμη και των Συναδέλφων που "στοιχημάτισαν" στο ότι και φέτος θα δώσουν παράταση (όπως μας υποσχέθηκαν)
και ανέλαβαν δουλειά που ίσως έπρεπε να "διώξουν".
Σε πολύ μεγάλη μερίδα των Συναδέλφων όμως το "κλείσιμο" του Taxis 'εστω για 10 ημέρες και το ξανα-ανοιγμά του έγινε μάθημα και προσάρμόσθηκαν με επιτυχία.
 
Ήδη υποσχεθήκαμε σε όλους τους Συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε τις πιέσεις με κάθε πολιτικό μέσο ώστε να βρεθεί λύση.
Αν όχι τότε πάλι το Δ.Σ. θα συντονίσει την αντίδραση του Κλάδου.
Έπρεπε να μας ζητήσετε να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να μας υποσχεθείτε ότι θα μας στηρίξετε σε όποια απόφαση λάβουμε.
Στείλτε μας τις πληροφορίες που ζητάει η σημερινή ανακοίνωση και βοηθείστε μας...
 
Με Συναδελφικούς και Αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ
 
Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" που γράφω εδώ και 14 χρόνια πρέπει να μπει στο "πετσί" του κάθε Συναδέλφου
και ίσως τότε κερδίζουμε ποιο εύκολα τα δίκαια αιτήματά μας

 

 
 
 
πολύ πρόχειρα 
να ρωτήσω κάτι απλό Νίκο 
που ήταν η ΠΟΦΕΕ όλον τον Αύγουστο ? 
πότε βγήκε να ενημερώσει τους συναδέλφους? 
και κάτι ακόμα ρε Νίκο 
αυτόν τον συνδικαλισμό που όπως λες  ¨υπάρχουν λόγια που δεν γίνονται πράξεις και πράξεις που δεν λέγονται¨ , απλά δεν τον θέλουμε, αυτός ο συνδικαλισμός μας έφερε εδώ 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απολυτα σωστες οι επισημανσεις σου  @χαλκιδεε , κατα τη γνωμη μου θετεις το θεμα στη σωστη διασταση.

και μια υπενθυμιση για να μην αφησουμε να αιωρουνται πραγματα που δεν ισχυουν . εγω οπως και οσοι συναδελφοι εχω μιλησει δεν αναλαβαμε ΚΑΜΜΙΑ επιπλεον δουλεια σε σχεση με περσι . πρωτα ο κυριος πατελης ας αναλογιστει το εργασιακο περιβαλλον μεσα στο οποιο εγιναν οι φετινες δηλωσεις και μετα να μας κατηγορησει εμμεσως ως απληστους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να υποβαλλουν τις παραιτησεις των.Να πανε σε ΕΓΣ με θεμα εκλογη νεου ΔΣ με διαρκεια 2 μηνων.Το προσωρινο ΔΣ να κανει καλεσμα στους ανενταχτους Λ/Φ να ενταχθουν σε Συλλογους και Ενωσεις εκλογη νεων αντιπροσωπων με οσο το δυνατο περισσοτερς συμμετοχες.Το ιδιο πρεπει να πραξουν οι Συλλογοι και Ενωσεις.Νεο αιμα μοναδικο οπλο η παρακινηση μεσω διαδυκτιακης επικοινωνας.Πιστευω θα βρεθει ο Ηγετης με Οραμα Τολμη και Αποφασιστικοτητα.

Υ/Γ Ολα απο μηδενικη Βαση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το χασατε κ.Πατελη καλυτερα να μην τα γραφατε ολα αυτα.....

 

δεν ξερω απο που ν αρχισω και που να τελειωσω...

 

τελικα η νοοτροπια και η αντιληψη αυτης της διοικησης ειναι εντελως , αλλου γι αλλου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κλάδος πάσχει από ανεπαρκή εκπροσώπιση , πρόσφατα ανεδείχθηκε η αναποτελεσματικότητά της, κατά τη γνώμη μου αυτή η ανεπάρκεια οφείλεται στην έλειψη ομοιογένειας προέλευσης των μελών του, στοιχείο που οδηγεί στην χαμηλή συσπείρωση και συνεκτικότητά του.Πιστεύω οτι μια νέα ηγεσία - διοίκηση θα πρέπει κατ' αρχήν να εστιάσει τις προσπάθειές της στην επίλυση των συγκεκριμένων θεμάτων και στη συνέχεια με περισσότερη ποιότητα ,επαγγελματισμό και αγωνιστικότητα να υπερασπισθεί αποτελεσματικά τα επαγγελματικά μας συμφέροντα. επι του παρόντος επικροτώ κι εγώ την απόφαση της ΕΦΕΕ εύβοιας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απολυτα σωστες οι επισημανσεις σου  @χαλκιδεε , κατα τη γνωμη μου θετεις το θεμα στη σωστη διασταση.

και μια υπενθυμιση για να μην αφησουμε να αιωρουνται πραγματα που δεν ισχυουν . εγω οπως και οσοι συναδελφοι εχω μιλησει δεν αναλαβαμε ΚΑΜΜΙΑ επιπλεον δουλεια σε σχεση με περσι . πρωτα ο κυριος πατελης ας αναλογιστει το εργασιακο περιβαλλον μεσα στο οποιο εγιναν οι φετινες δηλωσεις και μετα να μας κατηγορησει εμμεσως ως απληστους.

Συνάδελφε,με την παραδίπλα αναφορά του : Σε πολύ μεγάλη μερίδα των Συναδέλφων όμως το "κλείσιμο" του Taxis 'εστω για 10 ημέρες και το ξανα-ανοιγμά του έγινε μάθημα και προσάρμόσθηκαν με επιτυχία o κ.Πατέλης κατηγορεί ΑΜΕΣΑ και όχι έμμεσα ως άπληστους και πλεονέκτες όσους συναδέλφους "στοιχημάτισαν" και ανέλαβαν δουλειά που ίσως έπρεπε να "διώξουν". Λες και δεν ξέρει τις συνθήκες εργασίας των περισσότερων συναδέλφων στην επαρχία.Αλλά είπαμε,η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φέτος χάθηκε η μοναδική ευκαιρία που είχε ο κλάδος να πατήσει το Υπουργείο εκεί που πονάει, να το κολλήσει στον τοίχο...

 

Μπορούσαμε να απειλήσουμε ότι θα υποβάλλουμε ΟΛΕΣ τις δηλώσεις μόνο με ποσόν στον κωδ 049 και ΟΛΑ τα υπόλοιπα ποσά θα υποβληθούν στις ΔΟΥ είτε εμπρόθεσμα είτε εκπρόθεσμα, και με αυτό το όπλο της μεταφοράς όλης της καταχώρησης στην πλάτη του Υπουργείου να απαιτήσουμε ΟΛΑ όσα θέλαμε.

 

Εμείς αντίθετα, με την γελοία απόφαση στης ΠΟΦΕΕ για αποχή, (ποιός ξέρει πως κατέληξε σε τοοόσο δυναμική κίνηση) ΠΕΤΑΞΑΜΕ στο κάλαθο των αχρήστων την μοναδική έως τώρα τόσο σημαντική στρατηγικά δυνατότητα...

Ξέρω-ξέρω, ακούστηκε στην Γ.Σ. της Κέρκυρας η σκέψη και τελικά δεν υιοθετήθηκε γιατί υπήρχε κίνδυνος για ανακρίβεια κλπ. κλπ. 

 

Εγώ λέω ότι όποιοι τα υποστηρίζουν αυτά , απλά δεν ήθελαν να συγκρουστούν μετωπικά γιατί θα έχαναν τα "κεκτημένα" τους.

 

Είστε 100% υπεύθυνοι αν δεν καταφέρατε κ. Πατέλη ( και για να μην το προσωποποιώ : εκπρόσωποι της ΠΟΦΕΕ και κάθε ένωσης που επέλεξε την αποχή ως μέσο πίεσης ) να κερδίσετε τα όσα έπρεπε για λογαριασμό όλων των συναδέλφων.

 

Είστε 100% υπεύθυνοι αν δεν κατάφερε ένας ολόκληρος κλάδος περίπου 70.000 εργαζόμενων να μην κάνει διακοπές φέτος ,  να πάθει εμφράγματα - εγκεφαλικά - νευρικά προβλήματα, να πληρώσει τις άπειρες υπερωρίες στο προσωπικό του,  να μην δεί τα παιδιά του, να χάσει τα εισιτήρια του γιατί ΕΣΕΙΣ δεν θελήσατε να δώσετε την λύση που έπρεπε.

 

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ , ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ???

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΆΣΤΟΤΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φέτος χάθηκε η μοναδική ευκαιρία που είχε ο κλάδος να πατήσει το Υπουργείο εκεί που πονάει, να το κολλήσει στον τοίχο...

 

Μπορούσαμε να απειλήσουμε ότι θα υποβάλλουμε ΟΛΕΣ τις δηλώσεις μόνο με ποσόν στον κωδ 049 και ΟΛΑ τα υπόλοιπα ποσά θα υποβληθούν στις ΔΟΥ είτε εμπρόθεσμα είτε εκπρόθεσμα, και με αυτό το όπλο της μεταφοράς όλης της καταχώρησης στην πλάτη του Υπουργείου να απαιτήσουμε ΟΛΑ όσα θέλαμε.

 

Σχετικά με το παραπάνω έχω ξαναγράψει πρίν μερικές ημέρες το ακόλουθο:

 

 

"Πάντως η λύση που όλοι μας λέγαμε (να συμπληρώνουμε δηλαδή μόνο τον κωδικό 049) δεν είναι πανάκεια, διότι αν κάποιοι φορολογούμενοι έχουν τεκμήρια (σπίτια κ.λπ.) δίχως εισοδήματα, τότε θα βγεί χρεωστικό το εκκαθαριστικό και τότε άστα να πάνε... Το πρόγραμμα δε δέχεται μόνο τον κωδικό 049 χωρίς να έχει συμπληρωθεί κατοικία (πίνακας 5)  ή φιλοξενία." 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...