Jump to content

Η τρομοκρατια της εργοδοσιας δε θα περασει


Recommended Posts

Το τελευταιο διαστημα η τροκρατια της εργοδοσιας εχει ενταθει .Παραθετω δυο παραδειγματα απο την σελιδα της ΕΕΛΠ.

"Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια απόλυσης του συναδέλφου μας και μέλους της Διοίκησης του Σωματείου Λογιστών και Λογιστών Τρικάλων, από την εταιρεία Αφοί Π. Γκούμα ΟΕ.

Ο συνάδελφός μας είναι πρωτοπόρος στου αγώνες των εργαζομένων, συμμετείχε στις απεργίες και ενημέρωνε καθημερινά τους συναδέλφους του για τις θέσεις του Σωματείου μας.

Με σκοπό τον εκφοβισμό και με πρόσχημα την δήθεν μείωση του όγκου εργασιών, η εργοδοσία της εταιρείας Αφοί Π. Γκούμα ΟΕ ανακοίνωσε στον συνάδελφο μας προφορικά την απόλυσή του στις 9 Ιουλίου. Η αντίδραση του Σωματείου Τρικάλων ήταν άμεση ζητώντας συνάντηση με τον εργοδότη και κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας. Ο εργοδότης αφού ανακάλεσε την απόλυση, από τις 15 Ιουλίου μέχρι σήμερα προσπαθεί τρομοκρατικά (ακόμη και με ύβρεις) να εξαναγκάσει τον εργαζόμενο να δουλέψει, αλλάζοντας ειδικότητα από β. λογιστή σε πωλητής υγρών καυσίμων παρά τις επισημάνσεις της αρμόδιας επιθεώρησης εργασίας ότι πρόκειται για βλαπτική μεταβολή. Απώτερος στόχος είναι να απαλλαγεί από τον εργαζόμενο με κάθε τρόπο, είτε με παραίτηση είτε με απόλυση.

Αποτελεί πρόκληση το επιχείρημα του εργοδότη περί κρίσης και μείωσης του τζίρου, αφού αφορά μέρος μόνο του αντικειμένου της επιχείρησης (πώληση πετρελαίου θέρμανσης), ενώ τεχνηέντως ξεχνά την επέκταση και σε άλλη δραστηριότητα.

Ακόμη πιο προκλητικό είναι και το επιχείρημα ότι ο εργαζόμενος υπερασπιζόμενος τη δουλειά του από κοινού με το σωματείο του και το ΠΑΜΕ δυσφημεί την επιχείρηση και την “ταυτίζει αυτή ως οικογενειακή μικρομεσαία επιχείρηση με ένα μονοπώλιο”! Ο συγκεκριμένος εργοδότης “ξεχνά” ότι ως πρόεδρος των βενζινοπωλών του Νομού Τρικάλων μέχρι σήμερα υπερασπιζόταν αυτή την πολιτική που σε κάθε κλάδο υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και ξεκληρίζει όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Δεν μπορεί λοιπόν όψιμα να αναζητά ευθύνες από τους εργαζόμενους και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Η λύση των προβλημάτων τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεων δεν βρίσκεται στην κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων (πχ. ειδικότητα, μειώσεις αποδοχών, περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας).

Κάνουμε γνωστό στην εταιρεία ότι και η δήθεν ευαίσθητη πράξη της να επιβάλλει τρομοκρατικά και εκδικητικά στον συνάδελφο μας να αλλάξει ειδικότητα αποτελεί μονομερή εκδικητική, βλαπτική μεταβολή και άρα παράνομη και καταχρηστική.

Δε θεωρούμε τυχαία τη μεθόδευση της εργοδοσίας. Εξάλλου παρόμοιες τακτικές ακολουθούν και άλλες εταιρίες, μικρές και μεγάλες. Εκτιμάμε ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η επίθεση σε όλους τους χώρους με απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, συνέχιση των απλήρωτων υπερωριών, δουλειά τα Σ/Κ κλπ.

Θεωρούμε ότι η παραπάνω εξέλιξη στοχεύει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά και στις υπόλοιπες του νομού ώστε οι εργοδότες να μπορέσουν να εφαρμόσουν ανενόχλητοι το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση (η σημερινή σε συνέχεια από τις προηγούμενες) σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων.

Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε κάθε εργαζόμενο που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης. Αν αυτό θεωρείται από τους εργοδότες κακόβουλη και κακόπιστη τακτική γιατί βάζει εμπόδια στα σχέδια τους τότε τους απαντάμε ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε οι εργαζόμενοι είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα."

2Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

"Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στην PKFΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια απόλυσης του συναδέλφου μας και μέλους της Διοίκησης της Ένωσης Λογιστών Αθήνας, από την εταιρεία PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε.

Ο συνάδελφός μας είναι πρωτοπόρος στου αγώνες των εργαζομένων, συμμετείχε στις απεργίες και ενημέρωνε καθημερινά τους συναδέλφους του για τις θέσεις του Σωματείου μας.

Με σκοπό τον εκφοβισμό και με πρόσχημα την δήθεν μείωση του όγκου εργασιών, η εργοδοσία της PKF ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΑΕ ανακοίνωσε στον συνάδελφο μας ότι θα εργάζεται μέχρι και το τέλος του Αυγούστου. Η αντίδραση του Σωματείου μας ήταν άμεση ζητώντας συνάντηση με την Διοίκηση της Εταιρείας. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν να επιταχύνει τις διαδικασίες για απόλυση την ίδια μέρα σαν αντίδραση της προσπάθειας παρέμβασης του σωματείου.

Η αποφασιστική στάση σωματείου μας και άλλων συναδέλφων ανάγκασε την εργοδοσία της εταιρίας να μην ολοκληρώσει την απόπειρα απόλυσης του μέλους του ΔΣ του σωματείου μας.

Στην συνάντηση η εργοδοσία της εταιρείας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ζητούσε το καταστατικό της Ε.Ε.Λ.Π. Στην συνέχεια αρνήθηκε ότι γνώριζε για την εκλογή του συναδέλφου στο Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ.Π., ενώ στην συνέχεια παρουσία των υπολοίπων συναδέλφων του προχώρησε σε επίθεση στο πρόσωπό του θέλοντας να δηλώσει ότι ο λόγος της απόλυσής του είναι η επαγγελματική του ανεπάρκεια.

Δε θεωρούμε τυχαία τη μεθόδευση της εργοδοσίας. Εξάλλου παρόμοιες τακτικές ακολουθούν και άλλες ελεγκτικές – λογιστικές εταιρίες με διάφορες μεθόδους όπως μέσω των αξιολογήσεων, προσπάθεια να αφαιρέσουν δουλεία από τους συναδέλφους κλπ. Η στάση των εργοδοτών στον συγκεκριμένο χώρο δείχνει ότι αυτό που επιθυμούν πρώτα και κύρια είναι να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και οργανώνουν την πάλη εναντία στην επίθεση της εργοδοσίας. Προκειμένου το επόμενο διάστημα να ενταθεί η επίθεση σε αυτούς τους χώρους με απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, συνέχιση των απλήρωτων υπερωριών, δουλειά τα Σ/Κ κλπ .

Θεωρούμε ότι η παραπάνω εξέλιξη της εργοδοσίας στοχεύει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει ανενόχλητη το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες του Υπουργού Εργασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών τόσο για αυτό το συγκεκριμένο κρούσμα που είναι απόρροια της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση αλλά και όλων αυτών που με την πολιτική τους εξοπλίζουν το χέρι της εργοδοσίας ώστε ατιμώρητη να μπορεί να αυθαιρετεί

Είμαστε αποφασισμένοι να συμπαρασταθούμε σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε χώρο δουλειάς για οποιοδήποτε ζήτημα. Θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση του αγώνα για να μη γίνει καμία απόλυση, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μη γίνει καμία μείωση μισθού, να σταματήσει η δουλειά ήλιο με ήλιο…

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο

Η απάντηση μας είναι μια: οργανωμένα αντίσταση και αγώνας

Ο δρόμος των εργαζομένων είναι η αντίσταση και ο αγώνας. Έχουμε την αξιοπρέπεια να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας.

Απαιτούμε:

1. Καμία απόλυση.

2. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων

3. Να πληρώνονται κανονικά οι υπερωρίες.

4. Συλλογικές Συμβάσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Link to comment
Share on other sites

H τρομοκρατια της εργοδοσιας πηγαζει απο τους νομους που ψηφιζονται στην βουλη.Η εφαρμογη τους δε απο τον δρομο την αντισταση.Το ΚΚΕ θα επρεπε να ειναι εκτος βουλης και ευρωβουλης.Να ειναι στον δρομο και να μην συμμετεχει στο κονοβουλιο να βρισκεται εξω απο την βουλη με ολους τους βουλευτες και να καλει τον κοσμο στο Συνταγμα ετσι απλα....!

Link to comment
Share on other sites

Μετά από αυτό που έκανε το ΚΚΕ στους εργαζόμενους στον 902 και στον Ριζοσπάστη νομίζω ότι είναι λίγο αυτοαναιρούμενο να ομιλεί το ΠΑΜΕ για απολύσεις...

 

Τραγικό και μεγάλο λάθος του ΚΚΕ το οποίο με αυτή την κίνηση πυροβόλησε τα πόδια του (ζητώ συγνώμη για την μερική εκτροπή του θέματος).

Link to comment
Share on other sites

Μετά από αυτό που έκανε το ΚΚΕ στους εργαζόμενους στον 902 και στον Ριζοσπάστη νομίζω ότι είναι λίγο αυτοαναιρούμενο να ομιλεί το ΠΑΜΕ για απολύσεις...

 

Τραγικό και μεγάλο λάθος του ΚΚΕ το οποίο με αυτή την κίνηση πυροβόλησε τα πόδια του (ζητώ συγνώμη για την μερική εκτροπή του θέματος).

 

Εκτροπή γιατί;

 

Εσύ τους απέλυσες; Η στυγνή εργοδοσία τους, τους απέλυσε.

 

Επειδή έχει παντιέρα ρόσα, αλλάζει ράσο ο "παπάς";

 

Πάντως από την ξύλινη και copy paste δήλωση του σωματείου, όλους τους πρωτοπόρους έχουν βάλει στο μάτι... 

 

Οι υπόλοιποι χωρίς πατρόνες (δεν ανήκουμε σε σωματεία ή τους ένδοξους συλλόγους μας-υπερασπιστές του επαγγέλαμτος και προστάτες του Σύμπαντος από τον κακό Σκέλετορε) είμαστε πληβείοι και οπισθοδρομικοί μάλλον...

 

Αν το ΠΑΜΕ έχει κότσια και ούμπαλα και πιστεύει στην ιδεολογία του πραγματικά, ας πάει να τα κάνει λίμπα στον Περισσό, διαφορετικά κατευθυνόμενο προπαγανδιστικό όργανο είναι και τίποτα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Βρε αρχιδακι συνεχιζεις να πετας απονερα σαν τις πουτανες.Προσεξε γιατι αυτη την φορα δεν θα σε σωσει ο SOULIS

Link to comment
Share on other sites

Τα σωματεια δεν υποστηριζουν μονο αυτους που ανηκουν στο ΠΑΜΕ η στο ΚΚΕ,αλλα ολους τους εργαζομενους.Οσο για τους εργαζομενους στον 902 περα απο το γεγονος οτι δεν απολυθηκαν ,οσοι κοπτονται και "τραβανε τα ιματια τους" γιατι εκλεισε ο 902 ας μου πουν τη διευθυνση τους να ερθω να μου δωσετε οικονομικη ενισχυση να ξανανοιξει ο σταθμος.

Εν τω μεταξυ κοιταξτε να γινετε μελη στα σωματεια σας ,γιατι ο καθενας στο σπιτι του οσο κι αν διαμαρτυρεται θα φτασουμε να τρωμε ο ενας τον αλλο.

Link to comment
Share on other sites

σε μένα μιλάς ?

 

:lol:

 

Σούλη...save us...

 

Επί του θέματος, καλό είναι να φροντίζουμε τα του οίκου μας, να είμαστε καθαροί και έπειτα να υποδεικνύουμε ή να στηλιτεύουμε συμπεριφορές.

Όταν το κόμμα απολύει για να επιβιώσει σημαίνει ότι αποδέχεται τους νόμους και τους κανόνες της αστικής αγοράς, άρα δεν μπορεί στη συνέχεια να κατακρίνει σε άλλους εργοδότες αυτό που κάνει το ίδιο...

Τι διαφορετικό κάνουν οι άλλοι εργοδότες από αυτό που έκανε το ΚΚΕ;

Αυτά τα ολίγα, επί του θέματος δεν γνωρίζω την δράση του συνδικαλιστή ή του εργοδότη ή τα γεγονότα για να πάρω θέση. 

 

Υ.Γ. Θεμιστοκλή δεν εννοείς εμένα ε; Εγώ άλλωστε είμαι μεγάλο... :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Έλα.. "ποιον θα σώσω σήμερα" ...που λέει κι ο φίλος μου ο λαχειοπώλης.. :)

 

SupermanJLBColorWeb.jpg

 

Μετά από τόοοοοσα χρόνια... επιτέλους... 

Το "S" στη στολή του ιπτάμενου αγοριού βγαίνει από το "Soulis"

και όχι από το Superman...

 

Χα! Αμερικανάκια... πόσα έχετε να μάθετε ακόμη...  :D  

Link to comment
Share on other sites

:lol:

 

...................... Εγώ άλλωστε είμαι μεγάλο... :ph34r:

 

We Know....We Know !!!  :lol:  :wub:  :D

Link to comment
Share on other sites

Επί του θέματος, καλό είναι να φροντίζουμε τα του οίκου μας, να είμαστε καθαροί και έπειτα να υποδεικνύουμε ή να στηλιτεύουμε συμπεριφορές.

Όταν το κόμμα απολύει για να επιβιώσει σημαίνει ότι αποδέχεται τους νόμους και τους κανόνες της αστικής αγοράς, άρα δεν μπορεί στη συνέχεια να κατακρίνει σε άλλους εργοδότες αυτό που κάνει το ίδιο...

Τι διαφορετικό κάνουν οι άλλοι εργοδότες από αυτό που έκανε το ΚΚΕ;

 

 

Αυτό ακριβώς...

Άλλο το νόμιμο, και άλλο το ηθικό (εξαιρείται ο κος Βουλγαράκης από αυτό)... Δεν μπορείς να λειτουργείς με τους κανόνες του καπιταλισμού μόνο όταν σε βολεύει...

Link to comment
Share on other sites

Ο εργοδότης προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη τους σε βάρος του εργαζομένου έχοντας μαζί του τις κυβερνήσεις που έχουν ψηφίσει όλους τους αντεργατικούς νόμους. Ο εργαζόμενος οφείλει να καταλάβει πως τίποτα δεν είναι κεκτημένο και πως πρέπει να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο.όταν ο εργοδότης θέλει να αυξήσει την εκμετάλλευση για να αυξήσει τα κέρδη του και ο εργαζόμενος οφείλει να αντισταθεί γιατί στο τέλος θα του τα πάρουν όλα !

Η ιστορία έχει αποδείξει πως ο εργαζόμενος χωρίς μάχες δεν έχει κερδίσει τίποτα.!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...