Jump to content

Recommended Posts

Τι θα γίνει τελικά με τις ημερομηνίες των δηλώσεων??

Για άλλη μια φορά θα περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να ανακοινωθεί τι? Άλλη μια ολιγοήμερη παράταση?

Δεν ντρέπονται?? Υπάρχει κόσμος που πιέζει γιατί λήγει το ΑΦΜ του σε 1 ή 2 και φοβάται ότι θα πληρώσει πρόστιμο. Τι να πρωτοπρολάβουμε? Τις δηλώσεις??? (22/7/2013). Το ΦΠΑ??? (22/7/2013). Το Ε7??? (19/7/2013).

ΕΛΕΟΣ. Δεν ξέρω που φταίω και δεν προλαβαίνω? 

Link to post
Share on other sites

ΚΑΝΕΙΣ  ΜΑΣ,  ΔΕΝ  ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ,

 

ΑΚΟΜΑ  ΚΑΜΜΙΑ 30ΑΡΙΑ  ΜΕ  1 ΚΑΙ  2  ΑΦΜ  ΟΥΤΕ  ΚΑΝ  ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ,,,,,

 

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ   ΚΑΙ  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to post
Share on other sites

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσουν παράταση...Κανείς δεν προλαβαίνει τίποτα. Το πρόβλημα είναι με τους φορολογούμενους που πιέζουν. Αυτό που γίνεται φέτος δεν έχει προηγούμενο,με τόσες υποχρεώσεις. Εγω πάντως δεν σκοπεύω να τρελαθώ, θα πάω σε κανα νησάκι να ανοίξω ένα καφενείο (στην Αμοργό σκέφτομαι), να βρώ καί έναν συνάδελφο να μου κρατήσει τα βιβλία καί καλό κουράγιο παιδια...

Link to post
Share on other sites

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσουν παράταση...Κανείς δεν προλαβαίνει τίποτα. Το πρόβλημα είναι με τους φορολογούμενους που πιέζουν. Αυτό που γίνεται φέτος δεν έχει προηγούμενο,με τόσες υποχρεώσεις. Εγω πάντως δεν σκοπεύω να τρελαθώ, θα πάω σε κανα νησάκι να ανοίξω ένα καφενείο (στην Αμοργό σκέφτομαι), να βρώ καί έναν συνάδελφο να μου κρατήσει τα βιβλία καί καλό κουράγιο παιδια...

Αμοργο??????????? εχει κοσμο..... Καστελοριζο καλυτερα
Link to post
Share on other sites

«Εμφραγμα» στο Taxisnet. Προς παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

 

assets_LARGE_t_942_43567364.JPG

Της Μαρίας Βουργάνα

Μετ΄ εμποδίων προχωρεί η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι φορολογούμενοι όσο και οι λογιστές – φοροτεχνικοί στην προσπάθειά τους να υποβάλουν τις δηλώσεις.

Αν και το Taxisnet έχει «ανοίξει» από τις 24 Μαΐου μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί μόλις το 30% των φορολογικών δηλώσεων ή περίπου 1.800.000 σε σύνολο περίπου 6.000.000 δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος ηλεκτρονικά. Όπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ήδη έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά περίπου 1.800.000 δηλώσεις, ενώ βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα περίπου 350.000 δηλώσεις.

Με τις προθεσμίες να «τρέχουν» και να λήγουν από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογούμενων οι σύλλογοι των φοροτεχνικών – λογιστών έχουν ήδη ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση των προθεσμιών κρίνεται αναγκαία καθώς τα προβλήματα είναι πολλά. Ειδικότερα:
Ταμεία, κύρια και επικουρικά, δεν έχουν στείλει ακόμη τις βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχους ή έχουν στείλει βεβαιώσεις με λάθος ποσά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ταμείο των αστυνομικών, που μόλις την περασμένη Παρασκευή έστειλε το τρίτο κατά σειρά έντυπο στους ασφαλισμένους του, ζητώντας από την βεβαίωση συντάξεων να αφαιρέσουν κάποιο ποσό, γιατί έχει γίνει λάθος στην εκκαθάριση.

Το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet παρουσιάζει προβλήματα υπερφόρτωσης με αποτέλεσμα φορολογούμενοι και λογιστές να δυσκολεύονται στην αποστολή των φορολογικών δηλώσεων.
Τα ποσά των τόκων δεν έχουν «περαστεί» ακόμη στους σχετικούς κωδικούς του εντύπου Ε1. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης όλες οι τράπεζες, με εξαίρεση δύο, έχουν αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις σχετικές λίστες με τα ονόματα καταθετών που πέρυσι έλαβαν τόκους άνω των 250 ευρώ, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι η όλη διαδικασία θα έχει λήξει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδος.

Τράπεζες δεν έχουν στείλει βεβαιώσεις για δάνεια που έχουν λάβει οι φορολογούμενοι τα οποία έχουν αποπληρώσει μέσα στο 2012. Ως γνωστόν οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που εξοφλήθηκαν το 2012, αποτελούν τεκμήριο για τον φορολογούμενο.

Στις εφορίες και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μητρώου επικρατεί το αδιαχώρητο με τους φορολογούμενους που σπεύδουν να προμηθευτούν τον «πολύτιμο» κλειδάριθμο για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση. Επίσης πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ενημερωθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα ότι θα τους αποσταλεί ο κλειδάριθμος με συστημένη επιστολή δεν τον έχουν παραλάβει ακόμη.

«Δώστε τώρα παράταση»
Όπως δηλώνει στην «Η» ο οικονομολόγος - φοροτεχνικός Απόστολος Αλωνιάτης, «Τόσο οι φορολογούμενοι , όσο και οι συνάδελφοι βρίσκονται σε κατάσταση σύγχυσης και πανικού. Είναι φανερό ότι το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει και η κατάθεση δηλώσεων «σπαστά» ανάλογα το ΑΦΜ δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Οι συνεχείς παρατάσεις στην υποβολή των δηλώσεων, με ευθύνη του υπουργείου δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην αγορά. Άμεσα το υπουργείο θα πρέπει να πάρει πίσω τον τρόπο υποβολής που έχει θεσμοθετήσει. Πέρα όμως από την ακύρωση τις απόφασης για υποβολή των δηλώσεων ανάλογα με το ΑΦΜ πρέπει να δοθεί μια γενναία παράταση στην υποβολή τους.
Σύμφωνα με τον νόμο 4110/2013, έξι εκατομμύρια δηλώσεις πρέπει να δοθούν μέσα σε πέντε μήνες. Ας μην πάμε λοιπόν Νοέμβριο για να τις υποβάλλουμε όπως θα ήταν σωστό. Ας δοθεί τουλάχιστον μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Αλλά να δοθεί τώρα.»

Πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων
Την πρώτη παρτίδα με 780.000 εκκαθαριστικά σημειώματα ετοιμάζεται να ταχυδρομήσει στους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η εκκαθάριση των πρώτων φορολογικών δηλώσεων δείχνει ότι ένας στους τρεις καλείται να πληρώσει πρόσθετο φόρο, ενώ μόνο ένας στους δεκατρείς λαμβάνει πιστωτικό σημείωμα και επιστροφή φόρου. Αναλυτικότερα από τους 780.000 φορολογούμενους που θα παραλάβουν τα πρώτα εκκαθαριστικά, μόνο οι 253.000 (32,7% του συνόλου) θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους και μόλις 57.000 περίπου (7,7% του συνόλου) θα είναι δικαιούχοι επιστροφών φόρου.

Οι υπόλοιποι 470.000 περίπου φορολογούμενοι (60% του συνόλου) θα παραλάβουν μηδενικά εκκαθαριστικά σημειώματα. Οι 253.000 παραλήπτες χρεωστικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα καλούνται να πληρώσουν φόρους συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 751 ευρώ ο καθένας κατά μέσον όρο.

Οι 57.000 παραλήπτες πιστωτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα κληθούν να εισπράξουν επιστροφές φόρων συνολικού ύψους μόλις 15 εκατ. ευρώ. Στον καθέναν αντιστοιχεί, δηλαδή, κατά μέσον όρο επιστροφή φόρου 263 ευρώ.

Λάθος
Ταμεία, κύρια και επικουρικά, δεν έχουν στείλει ακόμη τις βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχους ή έχουν στείλει βεβαιώσεις με λάθος ποσά.

Τόκοι
Τα ποσά των τόκων δεν έχουν «περαστεί» ακόμη στους σχετικούς κωδικούς του εντύπου Ε1.

Ουρές
Στις εφορίες και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μητρώου επικρατεί το αδιαχώρητο με τους φορολογούμενους που σπεύδουν να προμηθευτούν τον «πολύτιμο» κλειδάριθμο για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.

 

πηγή Ημερησία

Link to post
Share on other sites

Οι παρατάσεις θα δίνονται μονίμως τελευταία στιγμή, γιατί αν το κάνουν από τώρα, ο κόσμος θα εφησυχάσει και πάλι θα τρέχουν όλοι τις τελευταίες μέρες και δε θα προλαβαίνουμε.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...