Προς το περιεχόμενο

Τέταρτη ΦΑΣΗ: Αποχή 16/7-22/7 μαζί με την Ομοσπονδία και 37 Συλλόγους της Χώρας...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 920
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Απαγορεύονται την Πέμπτη, από τις 9:00 έως τις 20:00, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλου εύρους περιοχή της Αθήνας, λόγω των μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμοστούν για την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδικότερα, δεν επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:

Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κα τεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.



Επειδή δεν ξέρω από οδούς μήπως δεν θα μπορέσουμε να μαζευτούμε στο υπουργείο οικονομικών ? μήπως για αυτό έτρεξε να βγεί ο "κύριος" γενικός να πει ότι δεν είναι παράλογη η παράταση ?? μήπως δεν θα έπρεπε να κάνουμε πίσω ? ότι και αν μας υποσχεθούν ?? λέω εγώ τώρα...  :ph34r:
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Ε1

Βραδέως και βασανιστικά η υποβολή των δηλώσεων

Προς -σιωπηρή- παράταση, αν και το υπουργείο επισήμως διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς

 

Σκέψεις για νέα παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων κάνουν στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς έχουν δεχθεί βροχή σχετικών αιτημάτων από λογιστές και φορολογουμένους.

29--8-thumb-medium.jpg Δεδομένου μάλιστα ότι η πρώτη προθεσμία υποβολής για τους φορολογούμενους που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και 2 είναι η ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ήδη παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν ότι θα δοθεί σιωπηρή παράταση ορισμένων ημερών, τουλάχιστον για αυτούς τους φορολογουμένους.

Πέραν όμως της παράτασης που σχεδιάζεται για τις δηλώσεις που λήγουν την ερχόμενη Δευτέρα, το οικονομικό επιτελείο βλέπει ότι η πορεία κατάθεσης κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Και αυτό γιατί αν και το Taxisnet έχει ανοίξει τις πύλες του από τις 24 Μαΐου, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους χρήστες της πλατφόρμας είναι μεγάλα. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει το 70% των φορολογουμένων να μην έχει υποβάλει ακόμα δήλωση, καθώς λογιστές και φορολογούμενοι αναφέρουν ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα κατά τη διαδικασία κατάθεσης, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά.

 

Error 404--Not Found From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1: 10.4.5 404 Not Found

The server has not found anything matching the Request-URI. No indication is given of whether the condition is temporary or permanent.

If the server does not wish to make this information available to the client, the status code 403 (Forbidden) can be used instead. The 410 (Gone) status code SHOULD be used if the server knows, through some internally configurable mechanism, that an old resource is permanently unavailable and has no forwarding address.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αντε ρε παιδια, και δεν ξερω που να μαζεψω τα λεφτα μου !!!! δεν χωρανε πια πουθενα...

 

δωστε μια παρατασουλα να παω να ξοδεψω τιποτε .... να ενισχυσω την οικονομια , να χτισω και το αφορολογητο μου και να επιστρεψω....

 

Ευαγγελια , επειδη κανεναν δεν μπορουμε να ελεγξουμε , ειναι οπως τα λες..

 

Σεβασμος , στον εαυτο μας πρωτα και μετα σε ολους αυτους που προσπαθουν αυτες τις μερες κατι να πετυχουν.

 

Ολοι εχουμε ανησυχια για τα εκπροθεσμα, αλλα παραλληλα ξερουμε πολυ καλα οτι στο τελος με καποιο , σιωπηρα, φανερα, θα τακτοποιηθουν.

 

Ντροπη να μην αντεξουμε λιγες μερες και να μας οδηγει ο φοβος. Θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

 

και επι τελους να παψουμε ακομα και μεις να το λεμε παραταση.

 

Παραταση δεν ειναι.

 

Ειναι απλα ο νομιμος χρονος υποβολης, αυτον διεκδικουμε...

Χρύσα, χαίρομαι ειλικρινά για την δυναμική επιστροφή σου και μακάρι φωνές σαν την δική σου να ακούγονται πιο συχνά εδώ μέσα. Πόσα περισσότερα θα κερδίζαμε σαν κλάδος , αν συνάδελφοι σαν εσένα παρέμβαιναν δυναμικά και μετείχαν σε ενώσεις  και συλλόγους , δείχνοντας σε όλους τον σωστό τρόπο δράσης και αντίδρασης. Συνέχισε, μη σταματάς.

Υ.Γ. Ενα σχόλιο για το δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα : Είμαι κι'  εγώ σε κυκλαδονήσι και αυτή τη στιγμή απολαμβάνω τον φυσικό χυμό δίπλα στην πισίνα ενός ξενοδοχείου 5 * έχοντας πλάϊ μου κάποιες δίμετρες κατάξανθες ρωσίδες και περιμένω τον συντάκτη του σχολίου για να του δώσω ένα τσεκ για το κολακευτικό σχόλιό του, που μας έκανε επιτέλους γνωστούς στην διεθνή elite ! 

Ξέχασα να πω ότι αυτά τα βλέπω στην οθόνη μου , όταν αργώ λίγο για μια καταχώρηση και πέφτει το screen saver...

Για ποια λεφτά μιλάει ο απαράδεχτος και οι όμοιοί του (ευτυχώς υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις) όταν πάω σαν ζητιάνος να ζητήσω την αμοιβή μου από τους πελάτες και μου λένε (με καλή θέληση) αν δεν έχει λεφτά ο λογιστής, τότε ποιος έχει;

  Δυστυχώς , συνάδελφοι αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ !!!

Ο τουίτι είπε τα αυτονόητα για τα φυσικά πρόσωπα αλλά για τις εταιρείες ;;;;;;;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να πω την αλήθεια εγώ ήμουν κάπως σκεπτικός για την αποχή και χθες έστειλα κάνα-δυο. Σήμερα όμως δεν ακούμπησα και έτσι θα συνεχίσω...Πάμε γερά ενωμένοι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να πω την αλήθεια εγώ ήμουν κάπως σκεπτικός για την αποχή και χθες έστειλα κάνα-δυο. Σήμερα όμως δεν ακούμπησα και έτσι θα συνεχίσω...Πάμε γερά ενωμένοι...

 

απλά σκέψου ότι το κάνεις για αυτό ακριβώς που γράφεις 

 

Interests:Οι κόρες μου (που δεν τις βλέπω από την πολύ δουλειά...)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή κάπου διάβασα οτι αύριο θα απαγορεύονται οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις στην Αθήνα λόγω του Αϊσυχτηριασμένου Σόϊμπλε που θα έλθει, δεν πιστεύω να κατέβουμε και να μην μας αφήνουν να φτάσουμε στο ΥΟ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλά σκέψου ότι το κάνεις για αυτό ακριβώς που γράφεις 

Έτσι φίλε μου. Χθες περιμένανε πως και πως για να φάνε καρπούζι με τον μπαμπά τους και τελικά ο μπαμπάς τους τις απογοήτευσε...πάλι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν σας προβληματίζει η εικόνα που έχουν οι εκτός κλάδου για εμάς?

 

Πόσοι δεν έχετε ακούσει τη φράση "με τέτοιες αλλαγές, ο καθένας χρειάζεται και από ένα λογιστή δίπλα του" ?

 

Εγώ πάντως προβληματίζομαι, γιατί - στον πυρήνα του - το σκεπτικό δεν είναι παράλογο...

 

Και οποιοσδήποτε δεν θα δυσανασχετούσε όταν το αντικείμενο της δουλειάς του διευρύνεται. Το γεγονός όμως ότι δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτό, θα έπρεπε πραγματικά να μας προβληματίζει.

 

Γιατί να με προβληματίσει τι σκέφτεται κάποιος που δεν ξέρει; 

Το πρόβλημα δεν θα το λύσω ενημερώνοντας τους γιατρούς, του δικηγόρους, τους φορτηγατζήδες και τις μαίες. 

Το πρόβλημα θα το λύσω στήθος με στήθος με αυτόν που λαμβάνει αποφάσεις άδικα εις βάρος μου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ   Ο Χ Ι, ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ...

 

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ   Ο Χ Ι, ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ...

Πόσο δίκιο έχετε..... Εύχομαι να κάνουμε τη διαφορά έστω και τόσο αργοπορημένα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων αναζητά και άλλους συλλόγους (επί ευκαιρίας της αυριανής συνάντησης)  για συνυπογραφή: 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Χανίων, που εδρεύει στα Χανιά, επί της οδού Β. Κορνάρου αρ. 30, νομίμως εκπροσωπούμενου

ΚΑΤΑ

Του Ελληνικού Δημοσίου, νομίμως εκπροσωπούμενου από τον Υπουργό Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, με έδρα την Αθήνα (Κ. Σερβίας αρ. 10)

Κοινοποιούμενη προς:
1. Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών – κ. Χρήστο Σταϊκούρα (Πανεπιστημίου αρ. 37, Αθήνα).
2. Τον Υφυπουργό Οικονομικών – κ. Γεώργιο Μαυραγάνη (Κ. Σερβίας αρ. 10)
3. Το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρη Χάρη, που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Κ. Σερβίας αρ. 8
4. Το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Τσαβδάρη Χάρη, που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης
5. Την Συνήγορο του Πολίτη, που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 5,
6. Την Εθνική Επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Νεοφύτου Βάμβα 6
7. Το Οικονομικό Επιμελητήριο Αθηνών, που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Μητροπόλεως 12-14
8. Το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Αντωνίου Σαμαρά
9. Το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, (προεδρικό μέγαρο, Βασιλέως Γεωργίου Β’2)
10. Τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου (Βουλή των Ελλήνων, Μέγαρο Βουλής)


Δυστυχώς, η αποστολή της παρούσας είναι επιβεβλημένη και αναπόφευκτη μετά την ατελέσφορη προσπάθεια του κλάδου μας να λάβουμε απαντήσεις σε καίρια, επείγοντα και υψίστης σημασίας ζητήματα, που αφορούν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ειδικότερα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) προβλέπει εύλογο χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και συγκεκριμένα από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι την 30η Ιουνίου. Επίσης το άρθρο 1 της ΠΟΛ 1114/23-5-13 προβλέπει ότι «οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, των υπόχρεων της παρ. 1 του αρ. 61 του ΚΦΕ υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου».

Παρ’ όλες όμως αυτές τις σαφείς προβλέψεις, το σύστημα TAXIS - μη δυνάμενο προφανώς να αφομοιώσει και να αναπτύξει μηχανογραφικά τις σχετικές εφαρμογές λόγω της πληθώρας και των ασαφειών των νομοθετικών παρεμβάσεων - άρχισε να δέχεται την υποβολή των δηλώσεων μόλις στις 26-05-2013, ήτοι τέσσερις (4) περίπου μήνες μετά την προβλεπόμενη έναρξη της προθεσμίας, με το αιτιολογικό, εκτός των άλλων, και της αναμονής εγκυκλίου για τους τόκους καταθέσεων των τραπεζών!
Για το λόγο αυτό, παρατάθηκε η ως άνω προθεσμία μέχρι την 22-07-2013, 29-07-2013, 05-08-2013, 12-08-2013, 26-08-2013 και 30-08-2013, αναλόγως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ.

Από τα παραπάνω, λοιπόν, προκύπτει ότι το αρμόδιο υπουργείο αναγνωρίζει ρητά αφενός μεν την καθυστέρηση λειτουργίας του συστήματος TAXIS, αφετέρου δε, ότι ενώ έπειτα λειτούργησε, δεν υπήρχαν σαφείς απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για την ορθή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.
Κυρίως, όμως, προκύπτει ότι ο εύλογος χρόνος των πέντε (5) μηνών που το ίδιο το υπουργείο αναγνωρίζει ότι απαιτείται, σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζεται στην πράξη, αντίθετα η σύντμηση είναι τέτοια ώστε να αδυνατούμε να ανταποκριθούμε προσηκόντως.

Συνάμα, φέτος η συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων απαιτεί πληθώρα των δικαιολογητικών, - ενδεικτικά αναφερομένων των αριθμών παροχής ρεύματος από μη κατοικήσιμα ακίνητα ή και ακίνητα στα οποία ενώ έχει διακοπεί η ρευματοδότηση εξακολουθούν να έχουν εγκατεστημένη παροχή ρεύματος (ρολόι), - γεγονός που από μόνο του δυσχεραίνει κατά πολύ την ορθή και έγκαιρη συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης ανά φορολογούμενο. Ο συνδυασμός δε αυτών με τους υψηλούς εξαγόμενους φόρους μας φέρνει καθημερινά αντιμέτωπους με ισχυρές αντιπαραθέσεις και εντάσεις με τους φορολογούμενους, που συχνότατα ξεπερνούν τα όρια του ανεκτού, σε άλλες δε περιπτώσεις έχουν αποβεί δυστυχώς μοιραίες.

Επειδή καταλύεται κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου στους πολίτες – φορολογούμενους αλλά και σε εμάς τους φοροτεχνικούς - λογιστές, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε με σιγουριά πότε και με ποιό περιεχόμενο θα υποβάλουμε τις φορολογικές δηλώσεις.

Επειδή με την παραπάνω πρακτική σας εξωθούμαστε σε σωρεία λαθών με άμεση επίπτωση α) στην επιστημονική μας ιδιότητα και παρουσία, β) στην κοινωνική μας ευθύνη και, γ) δεδομένου των οικονομικών συνθηκών, στην οικονομική κατάσταση των πελατών μας φορολογουμένων.

Επειδή κατά συνέπεια αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις λοιπές μας, επαγγελματικές μας και όχι μόνο, υποχρεώσεις προς τους πελάτες μας (επιχειρήσεις) με κίνδυνο παραλείψεων, που σε μελλοντικό πιθανό έλεγχο μπορεί να επιφέρουν σωρεία ποινικών, αστικών και διοικητικών κυρώσεων για εμάς και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Επειδή οφείλετε να εξασφαλίζετε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ανάλογα προς τον επιδιωκόμενο στόχο.

Επειδή σύμφωνα με την οικουμενική διακήρυξη για τα δικαιώματα του ανθρώπου, προβλέπεται στο άρθρο 23, μεταξύ άλλων, ότι «καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργία», δικαίωμα που, εξαιτίας των ανακολουθιών στο σύστημα και των αντικρουόμενων διατυπώσεων από το αρμόδιο υπουργείο, βάναυσα καταστρατηγείται και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε δεν είναι ουδόλως ικανοποιητικές, αντιθέτως, είναι απάνθρωπες, σκληρές, αναξιοπρεπείς και ανελέητες.

Επειδή οφείλετε να αποφεύγετε τον περιορισμό των δικαιωμάτων ή την επιβολή επαχθών μέτρων, όταν αυτά είναι δυσανάλογα προς τη σπουδαιότητα του συμφέροντος που εξυπηρετείται, δημόσιου ή ιδιωτικού κι εμείς με τη σειρά μας οφείλουμε να φροντίζουμε για την αρτιότητα της εργασίας μας, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητά της, κάτι όμως που με τις αποφάσεις σας δεν μας το επιτρέπετε.

Επειδή οφείλουμε να επιδεικνύουμε υπευθυνότητα στην παροχή των υπηρεσιών μας, να εκτελούμε τα καθήκοντά μας γρήγορα, αποτελεσματικά και αποδοτικά, χωρίς να επικαλούμαστε τεχνικές δυσκολίες και διάφορες σκοπιμότητες. Η στάση όμως του Υπουργείου σας δεν μας το επιτρέπει, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων τόσο για εμάς όσο και για τους πελάτες μας, αλλά και κίνδυνος αναζήτησης αστικών ευθυνών – αποζημιώσεων από πλευράς των πελατών μας εναντίον μας.

Επειδή καταβάλλουμε ειλικρινή προσπάθεια και εργαζόμαστε με ζήλο για την εκτέλεση των καθηκόντων μας, παρόλα αυτά, λόγω των ανωτέρω συνθηκών, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του Υπουργείου σας.

Επειδή οι αποφάσεις του Υπουργείου Σας δεν σέβονται θεμελιώδεις και συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές, όπως την αρχή της νομιμότητας, την αρχή της επιείκειας, την αρχή της καλής πίστης, την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου, την αρχή της αναλογικότητας.

Επειδή οι ενέργειες των οργάνων του Κράτους πρέπει να μην είναι αντίθετες προς τους κανόνες του Συντάγματος, του Ευρωπαϊκού δικαίου και των νομοθετικών πράξεων και οι ενέργειες της διοίκησης να είναι σύμφωνες ή να βρίσκονται σε αρμονία με τους κανόνες αυτούς.

Επειδή δεν δικαιούστε, λόγω των δικών σας πράξεων ή παραλείψεων, για τις οποίες δεν είναι υπαίτιος ο φορολογούμενος πολίτης, να αγνοήσετε την πραγματική ανικανότητά μας να ανταποκριθούμε προσηκόντως στα καθήκοντά μας.

Επειδή ενεργείτε κατά τρόπο αντίθετο προς τις προσδοκίες που έχετε δημιουργήσει στον φοροτεχνικό και φορολογούμενο.

Επειδή ταυτόχρονα είναι ηθική σας υποχρέωση αλλά και καθήκον σας να αντιληφθείτε επιτέλους ότι το έργο παράγεται από ανθρώπους και όχι από υπολογιστικές μηχανές, είτε αυτοί βρίσκονται στα τερματικά του προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών είτε στα τερματικά των φοροτεχνικών – λογιστικών γραφείων ολόκληρης της χώρας.

Επειδή παρόλα αυτά, κατανοούμε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΓΓΠΣ προκειμένου να ανταποκριθεί έγκαιρα στον καλπάζοντα ρυθμό των μεταβολών στις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών και για το λόγο αυτό ευχαριστούμε το προσωπικό της ΓΓΠΣ, που πάντα είναι δίπλα μας σε οποιοδήποτε θέμα ανακύψει κατά την διεκπεραίωση του έργου μας.

Επειδή οι Νόμοι και το Σύνταγμα θα πρέπει να εφαρμόζονται με ίδιο τρόπο για όλους και επειδή θεωρούμε ότι είστε το τελευταίο προπύργιο για την τήρησή τους.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με τη ρητή επιφύλαξή μας για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας,
(από οποιαδήποτε αιτία κι αν προέρχεται)
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την παράνομη, αντισυνταγματική ως και συχνά εγκληματική, τόσο για εμάς όσο και τους φορολογούμενους, στάση του υπουργείου Σας.
Σας ΚΑΛΟΥΜΕ, αφού συνεκτιμήσετε τα παραπάνω περιστατικά, όπως:
α) ανταποκριθείτε άμεσα με τον πιο πρόσφορο τρόπο στην επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων μας,
β) εξασφαλίσετε την αξιοπρέπεια στην εργασία μας, γιατί η αξιοπρέπεια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασικό δικαίωμα σε μια πολιτισμένη κοινωνία, ο μόνος ασφαλής δρόμος διεξόδου από τη φτώχεια και παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής,
γ) ορίσετε ΑΜΕΣΑ νέο εύλογο χρονικό διάστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το οποίο, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να είναι πριν την 30η Σεπτεμβρίου 2013.

Διαφορετικά σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ απερίφραστα ότι α) δεν δυνάμεθα να αναλάβουμε καμία ευθύνη έναντι κανενός για την μην έγκαιρη υποβολή αυτών, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα, αλλά σε πασιφανείς λόγους ανωτέρας βίας και
β) θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες και ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση και διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των φορολογουμένων και των φοροτεχνικών – λογιστών.


Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Υπουργό Οικονομικών, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, την Συνήγορο του Πολίτη, την Ελληνική Επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Οικονομικό Επιμελητήριο Αθηνών, τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου (Βουλή των Ελλήνων), το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στο αποδεικτικό επίδοσής της.


Χανιά, 17 Ιουλίου 2013
ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ – ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ - ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΕΣ
Με εντολή του ΔΣ,
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο στο σύλλογό σας κύριε Σταυρουλάκη για τη σύνταξη αυτού του εξωδίκου. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα η λεβεντιά της Κρήτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή γράφεται συνέχεια για πρόστιμα κτλ.

 

Αν το Υπουργείο βγάλει εκπρόθεσμες 4.000.000 δηλώσεις, λέτε να ζητάνε τα ρέστα οι πελάτες από τους λογιστές;

 

Μη τρελλαθούμε κιόλας ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πιστεύω  ότι έχουν υποβληθεί 1800000 δηλώσεις & υπάρχουν άλλες 350000 έτοιμες  για υποβολή

 

Περιμένω τα στοιχεία των εκκαθαρίσεων

 

Γιατί άραγε δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ;

 

Και επειδή είναι γνωστό ότι η βλακεία είναι ανίκητη , πράγμα που σημαίνει , ότι για να κερδίσεις πρέπει να είσαι ή να γίνεις μεγαλύτερος βλάκας από αυτόν που έχεις απέναντι

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

 

Κάθε ημέρα που περνάει χωρίς ανακοίνωση της 30ης 9ου ως καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων να προστίθεται στην παραπάνω ημερομηνία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κωστή συγχαρητήρια στο σύλλογό σας και σε σένα προσωπικά.

Καλή δύναμη για να συνεχίσετε.

Ευχαριστούμε για όλη την προσπάθεια που κάνεις αυτό τον καιρό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πιστεύω  ότι έχουν υποβληθεί 1800000 δηλώσεις & υπάρχουν άλλες 350000 έτοιμες  για υποβολή

 

Περιμένω τα στοιχεία των εκκαθαρίσεων

 

Γιατί άραγε δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ;

 

Και επειδή είναι γνωστό ότι η βλακεία είναι ανίκητη , πράγμα που σημαίνει , ότι για να κερδίσεις πρέπει να είσαι ή να γίνεις μεγαλύτερος βλάκας από αυτόν που έχεις απέναντι

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

 

Κάθε ημέρα που περνάει χωρίς ανακοίνωση της 30ης 9ου ως καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων να προστίθεται στην παραπάνω ημερομηνία

Το ότι είναι ανεβασμένες οι δηλώσεις δε σημαίνει ότι είναι έτοιμες για υποβολή. Μόλις μπαίνει πελάτης στο γραφείο ανοίγουμε τη δήλωση και την αποθηκεύουμε παρόλο που μπορεί να λείπουν 10 στοιχεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αντε καλε σιγα που θελετε και παραταση....

 

εχει δοθει ηδη μεγαλη παραταση και δεν ειναι δυσκολο, παιρνετε το ποτακι σας και με την ησυχια σας στις 12 τη νυχτα στελνετε τη δηλωση σας .....

 

(αυτος ο ακατανομαστος στον Σκαι , Φιλιππιδη τον λενε? )

 

Ναί  .... Φιλιππίδης Νικόλαος ονομάζεται ο Κύριος αυτός.

 

Εδώ είναι το προφίλ του.

http://filippidis.tumblr.com/

 

Κατάφερε να με συγχύσει με τις προχώ ιδέες του ... αλλά και το φοβερό χιούμορ του.

 

Αυτόν τον ηλίθιο τον άκουσα και αν υπήρχε τρόπος να μπω στην οθόνη θα τον

έφτυνα τουλάχιστον.

Τώρα σχετικά με την αποχή πιστεύω οτι για μια φορά θα πρέπει πρώτα να σεβαστούμε

τους εαυτούς μας,τις οικογένειες μας που διαλύθηκαν και έπειτα τους συναδέλφους που έχουν βγει

μπροστά και διεκδικούν και για μας.

Εγώ προσωπικά δεν θα κάνω ούτε μια δήλωση ως τις 22/7 και αν θέλει ο καλός μας Μπάμπης ας μου πει

πως να βάλω αυτή την ωραία μαύρη γραμμή κάτω από τις δημοσιεύσεις μου.

 

Εγώ έστειλα άμεσα e-mail διαμαρτυρίας για τον εν λόγω Κύριο

 

στο [email protected] (το e-mail της εκπομπής).

 

Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι υπήρχε στο πάνελ (σε παράθυρο) γνωστός λογιστής , ο οποίος ΔΕΝ σχολίασε κάν τα λεγόμενα  αλλά και το ύφος του ανωτέρω οικονομικού συντάκτη-δημοσιογράφου

(εκτός και άν δέν τα άκουσε , για κάποιο λόγο).

 

Αν κάποιος συνάδελφος ασχολείται με τα φορολογικά του Κυρίου Φιλιππίδη , άς λάβει υπόψιν του το συμβάν αυτό.

 

 

Μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο βίντεο της εκπομπής στο webtv του ΣΚΑΙ

http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=241440

 

Το απόσπασμα με τον Κύριο Φιλιππίδη αρχίζει από το 42:35 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...