Jump to content

ΑΠΟΧΗ στην ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ 28/6 - 2/7 (συνέχεια στην προσπάθεια )


Recommended Posts

Συνάδελφοι,

σε συνέχεια της προσπάθειας που άρχισε ο συνάδελφος Τζαβέλας εδώ:

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=91899&hl=

συνεχίζουμε την μη υποβολή δηλώσεων έως και 2/7

 

Διαβάστε την ανακοίνωση - πρόσκληση του Συλλόγου μας:

 

 

 
logotypo_logiston_banner3.jpg
Προς:
Υπουργείο Οικονομικών.
Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Ομοσπονδία Λογιστών ΠΟΦΕΕ
Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Ελλάδας 

Κοινοποίηση: 
Διαδικτυακή πύλη Tax heaven
 
 
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 28/6 – 2/7
 
 Συνάδελφοι,
 
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην κατάσταση που βιώνει ο λογιστής καλούμε τους συναδέλφους, συμβολικά,  να μην υποβάλλουν, ούτε να αποθηκεύσουν καμία φορολογική δήλωση φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά από σήμερα Παρασκευή 28/6 έως την Τρίτη 2/7.
 
Η κίνηση αυτή έχει τους εξής σκοπούς:
Α. Τον συμβολικό της σκοπό.
 
Β. Την στήριξη οποιασδήποτε προσπάθειας, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, η οποία ξεκινάει από την Βάση (σ.σ. συναδέλφους λογιστές) (όπως μια τέτοια έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο:
http://www.taxheaven...c=91899&page=10
 
Γ. Να πιέσουμε τους εκπροσώπους μας για μια πιο δυναμική παρέμβαση και τέλος
 
Δ. Να προειδοποιήσουμε τους αρμόδιους των Υπουργείων να σταθμίζουν  την αξιοπρέπεια στην εργασία μας κατά την λήψη των αποφάσεων τους.  Διότι αν δεν το κάνουν τότε κινήσεις συμβολικού σκοπού όπως η σημερινή θα μετατραπούν σύντομα  σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις. Το αδιέξοδο η σύγχυση  και η εξουθένωση  μας μόνο σε τέτοια αποτελέσματα θα επιφέρουν.
 
 
Καλούμε όλους τους συλλόγους να προβούν σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.
Καλούμε την Ομοσπονδία να υποστηρίξει οποιαδήποτε κινητοποίηση της Βάσης.
Καλούμε τους υπεύθυνους του Υπουργείου όταν αποφασίζουν να σταθμίζουν την αξιοπρέπεια στην εργασία μας. 
 
 
Μ  ε     ε  κ  τ  ί  μ  η  σ  η
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων
 
Ο Πρόεδρος Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος,  
Ο Αντιπρόεδρος  Πατηνιωτάκης Ιωάννης , 
Ο Γραμματέας  Μπατάκης Διομήδης, 
Ο Ταμίας  Τσιριντουλάκης Ανδρέας,
Το Μέλος Παπαδάκης Ιωάννης
 

 

Link to comment
Share on other sites

Η επιστολή στάλθηκε από τον Σύλλογο μας στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στην Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων στην ΠοΦΕΕ και σε όλους τους Συλλόγους της ΠΟΦΕΕ (δεν είχαμε τα μειλ των άλλων συλλόγων) και στο Ταξχεβεν.


 


Αντεεε παιδιάαααααααα !!!


Μιλήστε με τους Συλλόγους σας να κάνουν το ίδιο. 


Πρέπει να τους πάρετε τηλέφωνο. 


 


Υ.Γ. Πήρε για στήριξη ο Σύλλογος Καρδίτσας και ο Σύλλογος Σάμου  


Link to comment
Share on other sites

Εδώ η ανακοίνωση από το Taxheaven:

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/14235

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε κανονίσει την Τρίτη ραντεβού με τo γραφείο του κ Θεοχάρη. Ανεβαίνει το Ναύπλιο, τα Χανιά, η Πάρος - Αντίπαρος , η Σάμος και ο Αθηνών Πειραιώς , ίσως και η Μαγνησία. Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τι βιώνουμε και να δείξουμε ότι ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ θα αντισταθούμε. Το τι θα πετύχουμε είναι στο χέρι μας δηλαδή... δεν είναι .. εύκολο... :)

 

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σε συνέχεια την πρότασης του Συλλόγου Αθηνών και Πειραιώς (ΕΦΕΑΠ) την οποία συνυπέγραψε ο Σύλλογος Πάρου - Αντίπαρου, Σάμου, Μαγνησίας, Ναυπλίου και Χανίων. Η επιστολή είχε ως εξής:

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 

     Συνάδελφοι,

τον τελευταίο καιρό είμαστε θιασώτες ενός θεάτρου του παραλόγου. Χωρίς καμία επίσημη πληροφόρηση, μαθαίνουμε, μέσω των «τηλεοπτικών» αστέρων και των κάθε λογής δημοσιογράφων και παπαγάλων, τις εναλλασσόμενες σκέψεις περί του χειρισμού των τόκων καταθέσεων, των βεβαιώσεων αποδοχών, των παρατάσεων κ.λπ.  Φτάσαμε στο σημείο να είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα (twitterface book κ.λπ.), έτσι ώστε να ενημερωθούμε για το τι μέλλει γενέσθαι. Φτάσαμε, αισίως, στην τελευταία ημέρα του  Μαΐου και δεν γνωρίζουμε όχι μόνο το πότε θα ολοκληρωθούν οι δηλώσεις, αλλά και το πότε θα ανοίξει το σύστημα για να μπορέσουμε να τις αποστείλουμε.

     Περιμέναμε ένα σήμα από την ομοσπονδία μας (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.), μα είναι πλέον φανερό πως εξακολουθεί να εμμένει στην μέχρι τώρα αποτυχημένη τακτική της, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και με την ψήφιση του ν. 4152/2013, αυτή της προσέγγισης των πολιτικών, των δημόσιων σχέσεων και της απομάκρυνσης από τα συλλογικά όργανα και τη βάση.    

     Και για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας: Ήταν στην 13η Έκτακτη Ολομέλεια Προέδρων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα, όπου, αυτοπροσώπως, ο κ. Θεοχάρης μας ενημέρωσε για το … χρονοδιάγραμμα (!!!) υποβολής των φορολογικών και άλλων δηλώσεων. Στην Ολομέλεια αυτή τονίσθηκε, από το σύνολο των λογιστών, η απαίτηση τήρησης των νόμων. Δηλαδή τίποτε διαφορετικό παρά η απαρέγκλιτη εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 62 του ν. 2238/1994: «Η δήλωση (φορολογική) υποβάλλεται από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30η Ιουνίου». Η μόνη αντίρρηση του κ. Θεοχάρη ήταν πως δεν μπορεί να δεσμευθεί για την 1η Φεβρουαρίου, αλλά, όπως ρητά δήλωσε, από 20-25 Φεβρουαρίου όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα θα είναι ανοιχτά, για όλα τα φορολογικά αντικείμενα και επιπλέον συμφώνησε στην απαραίτητη προϋπόθεση της απρόσκοπτης και δίχως προβλήματα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων. Οι παρόντες λογιστές, ατομικά και ως εκπρόσωποι φορέων-συλλόγων, δεσμευθήκαμε πως σε περίπτωση μη εφαρμογής των ανωτέρω διαβεβαιώσεων και υποσχέσεων, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

     Αναρωτιόμαστε: Πότε θα ορθώσουμε το λόγο μας αν όχι τώρα;   Μήπως έφτασε η στιγμή να διατρανώσουμε με πίστη τη φράση

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ;

Εμείς λέμε ναι:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

     Δεν είμαστε, ούτε θέλουμε και  ούτε  έχουμε σκοπό να γίνουμε συνένοχοι μιας σιωπηρής συγκατάβασης.

     Γιατί είναι συγκατάβαση η σιωπή απέναντι στο ψέμα της παράτασης. Παράταση δίνεται σε κάτι που λειτουργεί και όχι σε ανύπαρκτο πρόγραμμα ή σε κάτι που δεν ξεκίνησε καν.

     Συγκατάβαση είναι και η σιωπή απέναντι στα τηλεοπτικά φερέφωνα, που ομιλούν περί υπέρογκων αμοιβών των λογιστών και αποκρύπτουν το γεγονός ότι το Υ.Ο. μείωσε τις δαπάνες του, μεταφέροντας αυτές σε βάρος των δικών μας δαπανών.

     Συγκατάβαση είναι ακόμα και η μη απάντηση σε διάφορους κυρίους, οι οποίοι, μέσα από τα έντυπα τους, προτείνουν στους φορολογούμενους, να μην προσέλθουν σε λογιστή, αλλά να κάνουν τη δήλωση τους μόνοι τους και αν δεν μπορούν, τότε να πάνε στα Κ.Ε.Π.!

     Τέλος συγκατάβαση είναι και η αποδοχή της ενημέρωσης μέσω κοινωνικών δικτύων, τηλεοπτικών καναλιών και «ιθυνόντων».

ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ

την κοροϊδία και τον εξευτελισμό μας, ζητάμε άμεση επίσημη ανοιχτή συζήτηση - ενημέρωση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

     Στο οριακό σημείο που έχουμε φθάσει σήμερα, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ανταπεξέλθουμε μέσα σε 1 μήνα, απέναντι σε υποχρεώσεις που ο ίδιος ο νόμος προβλέπει διάστημα 5 μηνών.

     Δηλώνουμε αδυναμία αντιμετώπισης όλου αυτού του όγκου των δηλώσεων και υποχρεώσεων μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ενός όγκου που στην δημιουργία του, εμείς σαν κλάδος, ουδεμία ευθύνη φέρουμε, γιατί η καθυστέρηση προήλθε όλη από την από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

     Εμείς δεν γνωρίζουμε αν ευθύνεται η Γ.Γ.Π.Σ., η Διεύθυνση Εσόδων , οι αντιδράσεις του προσωπικού ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε, είναι ότι αν περιμένουμε οι τράπεζες να δηλώσουν μέσω συστήματος τους τόκους καταθέσεων – τελευταία διαδικτυακή ενημέρωση! - θα πιάσουμε Χριστούγεννα 2013!!! Γνωρίζουμε ακόμα (και ευτυχώς το γνωρίζει και η πλειοψηφία των πολιτών) πως αυτά που το Υπουργείο έπρεπε να έχει αποφασίσει από το Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2012, τα διερευνά (!!!) τώρα.

     Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για παρατάσεις. Μπορούμε να μιλάμε μόνο γιαεπανακαθορισμό των προθεσμιών υποβολής όλων των  δηλώσεων, όλων των φορολογικών αντικειμένων  και με βασική, απαραίτητη και άνευ αστερίσκων προϋπόθεση: την πλήρηλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος, χωρίς αυτές τις συνεχόμενες διακοπές αναβαθμίσεων της Γ.Γ.Π.Σ. και με δεδομένη την δυνατότητα ανταπόκρισής του οποιαδήποτε ώρα και οποιαδήποτε ημέρα.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

     Χορτάσαμε από λόγια και διαβεβαιώσεις. Δεν μας αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις. Θέλουμε άμεσα αποτελέσματα και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής. Αν εμείς δεν κουνηθούμε από την καρέκλα μας, αν δεν απαιτήσουμε δυναμικά τα δικαιώματα μας, τότε θα παραμείνουμε στο ίδιο έργο … και πάλι θεατές. Πιστεύουμε πως μονάχα ένα θαρραλέο, μαζικό και ρωμαλέο κίνημα λογιστών, θα μπορούσε να διεκδικήσει σεβασμό, κατοχύρωση, ανθρώπινη εργασία. Και τον πρωταρχικό ρόλο μόνο οι   πρωτοβάθμιες οργανώσεις μπορούν να τον αναλάβουν. Γιατί αυτές  είναι ή θα έπρεπε να είναι τα βάθρα της Δημοκρατίας.

     Καλούμε όλες τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις και όλους τους συναδέλφους   να συνυπογράψουν την παρούσα επιστολή με την αποστολή e-mail στις διευθύνσεις που αναγράφονται , και πιασμένοι όλοι χέρι- χέρι να υψώσουμε τη φωνή μας.

     Καλούμε την ομοσπονδία μας (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) να σταθεί στο πλευρό μας, ως έχει καθήκον να πράξει.

 

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=91500&hl=

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι, να μην προχωρήσουμε σε συνεχείς παρατάσεις την αποχής μας, την παραμονή της κάθε λήξης, ακριβώς δηλαδή όπως κάνουν σε εμάς τόσα χρόνια.

 

Μία προϋπόθεση: Να μαζευτούν πολλοί συνάδελφοι, να μαζευτούν πολλοί σύλλογοι. Ή πολλοί ή κανένας. (αυτή βέβαια είναι απλώς η γνώμη μου και δεν δεσμεύει κανέναν)  

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, συμφωνώ με τη συνέχιση της αποχής μέχρι 2/7 (για την ώρα).

 

Άποψή μου είναι επιπλέον να βγάλουμε και μια αφίσα (όπως ήδη προτάθηκε από συνάδελφο στην προηγούμενη συζήτηση) και να την κολλήσουμε στα γραφεία μας.

Επιπλέον θεωρώ (χωρίς διάθεση μομφής στους συναδέλφους που θα συναντηθούν με το Χάρη) ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που ζητούσαμε εδώ και χρόνια, αλλά μετά τα μνημόνια και το φόρτο εργασίας (δείγμα του σοκ?) το αφήσαμε ίσως σε  δεύτερη μοίρα: τη σταθερότητα στα φορολογικά μέτρα. 

Να καταστήσουμε σαφές σε κάθε τόνο ότι ΔΕΝ είμαστε με το μέρος του Υπ.Οικ. και ΔΕΝ θα το στηρίξουμε, ούτε θα το "κατανοήσουμε", όσο α)νομοθετεί τόσο σπασμωδικά και συχνά, β)υπολειτουργεί στα υπηρεσιακά θέματα (εγκύκλιοι, ΠΟΛ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ανακοινώσεις κτλ), γ)υπολειτουργεί στα οργανωτικά θέματα (ΓΓΠΣ, taxis κτλ) και δ)δίνει στα νομοθετήματα του αναδρομική ισχύ.

 

Καμιά συζήτηση περί παρατάσεων των δηλώσεων, αφού στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμιά παράταση (ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι σαφώς λιγότερος από τον αρχικά καθορισμένο).

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διαφωνώ και δεν συμμετέχω ... δε μου χρειάζεται καμιά υπογραφή συλλόγου με χαλάνε πλέον οι σύλλογοι και οι συνδικαλισμοί ... 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διαφωνώ και δεν συμμετέχω ... δε μου χρειάζεται καμιά υπογραφή συλλόγου με χαλάνε πλέον οι σύλλογοι και οι συνδικαλισμοί ... 

 

 

ο μονος δρομος ειναι η αυτοδιαθεση και συνειδηση του ατομου!!!

 

οι συλλογοι  εχουν αποδειξει ηδη τον σκοπο τους....

 

ο καθενας απο εμας ειναι ενας τρομοκρατης

Link to comment
Share on other sites

Η εορτή του Κλήδονα στην Ιεράπετρα........

,.................

Το Γ΄ Βραβείο το παίρνει η μαντινιάδα με το ψευδώνυμο «Μαλιώτισσα»:

 

Γέρου γονιού την αρμηνιά όλοι ας αφουκραστούμε

Βέργες σφικτά δεματιαστές στο γόνατο δε σπούνε

 

Ανήκει στην κα Μαρία Βενιτουράκη, Ιεράπετρα.

............

 

http://www.anatolh.com/lasithi-news/ierapetra/item/62698-%CE%B7-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ.....ΟΠΩΣ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΕΦΑΓΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑΛΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΗ ΔΙΚΗΜΟΥ.....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΑΚΟΥΣΤΩ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣΙΜΩΝΕΙ....ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΤΑΝΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ......ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ....ΠΑΓΕΡΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, δεν βλέπω κάποιο δίλημμα ή δίπολο. 

Από εδώ μέσα εχθές αποφασίσαμε κάτι αυτοβούλως και ακηδεμόνευτα.

Τώρα, το αν οι σύλλογοι ακολουθούν και συμφωνούν είναι δικό τους θέμα. Με το να συμμετέχουμε σε μια διαμαρτυρία (οι ανένταχτοι) και να συμμετέχουν και οι σύλλογοι δεν σημαίνει ότι ξαφνικά αρχίσαμε να ταυτιζόμαστε μαζί τους. Τα προβλήματα παραμένουν και θα παραμείνουν και μετά την όποια αποχή. Θεωρώ πως το διακύβευμα είναι να κάνουμε μια κίνηση συντονισμένη και αυτοοργανωμένη από την ενεργό βάση. Όσοι θέλουν να στηρίξουν (σύλλογοι ή μεμονομένοι συνάδελφοι), ας το κάνουν κατά την κρίση τους

Link to comment
Share on other sites

συμμετέχω στην κίνηση και συνυπογράφω. αρνούμαι να συμμετάσχω σε οποιοδήποτε λογιστικό σύλλογο εδώ και χρόνια οι οποίοι απλά κοιτάνε τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα. 

Link to comment
Share on other sites

2/7 τα είπαμε και πρίν. Τέλος. Δεν στέλνω τίποτα. Βέβαια στο Τζαβέλα τη φυλάω γιατί γυναίκα και μάνα είδαν χαρτί απεργία έξω από το γραφείο το πρωί και με έχουν χώσει σήμερα κανονικά και δεν έχω πιεί ούτε καφέ. Μέχρι τον κήπο με βάλανε να ποτίσω μεσημεριάτικα. Ρε λέτε να είναι κολλητές του Θεοχάρη? 

Link to comment
Share on other sites

Ας συμμετέχουμε όλοι όπως μπορούμε, όσο μπορούμε.

 

Το διακύβευμα κρύβεται πίσω από το θέμα "μπορούμε να πιέσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο;"

Link to comment
Share on other sites

τέτοιες ενέργειες θέλουν συντονισμό με συλλόγους λογιστών-εργαζομένων Δ.Ο.Υ. και εργαζομένων Γ.Γ.Π.Σ. οι τελευταίοι για να ρίξουν τους κεντρικούς υπολογιστές taxisnet και εφοριών.

 

Τα αιτήματα ποιά θα είναι?

 

1) πάγιο φορολογικό σύστημα για τα επόμενα 20 χρόνια

2)ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% και ΦΠΑ 5% και 15%.

3)έξω το ΔουΝουΤου μαζί με τους κολαούζους του.

4)κατάργηση όλων των φόρων επί της περιουσίας

5) πάταξη της φοροδιαφυγής-φοροαποφυγής.

6) φορολογικοί έλεγχοι ουσίας και όχι τυπολατρίας.

7)κατάργηση Κ.Φ.Σ. και λοιπών αναχρονιστικών διατάξεων.

8) ανέγερση μνημείου προς τιμή του "ανώνυμου λογιστή" για την συμβολή του στην εκλαίκευση φορολογικών εκτρωμάτων και στα έσοδα.

9) διαδικαστικά τρέχοντα θέματα.

 

Μόνο έτσι θα σωθεί η Ελλάδα ,διαφορετικά θα μας τελειώσουν όλους .ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

 

Εθνικό σχέδιο για απαλλαγή από τα μνημόνια της συμφοράς. 

Link to comment
Share on other sites

ή το κάνουμε ή δεν το κάνουμε. δεν έχει όπως και όσο. με το συμπάθειο δηλαδή. εγώ το κάνω έστω και μόνος μου (φαντάζομαι και ο αμαρτωλός, αυτός έβαλε τις ιδέες, τις ωραίες). Πάντως για τον Τζαβέλα πλάκα κάνω, δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκε, αλλά η αλήθεια είναι ότι με τρέχουνε από το πρωί αφού πήρανε χαμπάρι ότι ερχόταν κόσμος στο γραφείο κι εγώ τούς έδιωχνα. αν θέλουμε να διορθώσουμε κάτι είναι στο μέχρι και την Κυριακή 30/6. όχι ότι δεν θέλουμε να δουλέψουμε το σαββατοκύριακο για να τούς βοηθήσουμε μαθές (που έλεγε κάποιος σε κάποιον από άλλο πόστ), αλλά κάποιος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχουμε κι εμείς παιδιά. κι επειδή εγώ βλέπω τα παιδάκια μου κάθε σαββατοκύριακο (δυστυχώς και ΑΝ δεν έχω δουλειά, που σημαίνει και μια φορά το μήνα κάποιες φορές), δεν συμφωνώ με το όπως και όσο. Όπως ακολούθησα το ποστ του Τζαβέλα ανεπιφύλακτα ακολουθώ και αυτό εδώ. Κι αν καταφέραμε να πιέσουμε θα μας το ανακοινώσετε μετά τη συνάντησή σας. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πιέσουμε όπως και όσο. Η δράση πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Και πρέπει να σταματήσουμε να λέμε. Κι ένας λόγος παραπάνω όταν μιλάμε μαζί σου (όχι προσωπικά αλλά σαν σύλλογο δραστήριο), πρέπει να κάνουμε. 

Link to comment
Share on other sites

παντως μετα τις 2/7 καλο θα ηταν αυτο που ειπε κ ενας συναδελφος καποια στιγμη να μπουμε ολοι μαζι για να το ριξουμε το ρημαδι

Link to comment
Share on other sites

τέτοιες ενέργειες θέλουν συντονισμό με συλλόγους λογιστών-εργαζομένων Δ.Ο.Υ. και εργαζομένων Γ.Γ.Π.Σ. οι τελευταίοι για να ρίξουν τους κεντρικούς υπολογιστές taxisnet και εφοριών.

 

Τα αιτήματα ποιά θα είναι?

 

1) πάγιο φορολογικό σύστημα για τα επόμενα 20 χρόνια

2)ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% και ΦΠΑ 5% και 15%.

3)έξω το ΔουΝουΤου μαζί με τους κολαούζους του.

4)κατάργηση όλων των φόρων επί της περιουσίας

5) πάταξη της φοροδιαφυγής-φοροαποφυγής.

6) φορολογικοί έλεγχοι ουσίας και όχι τυπολατρίας.

7)κατάργηση Κ.Φ.Σ. και λοιπών αναχρονιστικών διατάξεων.

8) ανέγερση μνημείου προς τιμή του "ανώνυμου λογιστή" για την συμβολή του στην εκλαίκευση φορολογικών εκτρωμάτων και στα έσοδα.

9) διαδικαστικά τρέχοντα θέματα.

 

Μόνο έτσι θα σωθεί η Ελλάδα ,διαφορετικά θα μας τελειώσουν όλους .ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

 

Εθνικό σχέδιο για απαλλαγή από τα μνημόνια της συμφοράς. 

 

Βάλε και ένα χαιρκατ σε ότι χρέος έχουν οι ιδιώτες σε Τράπεζες , ικα , τεβε, εφορία κατά 50% για να υπάρχει ελπίδα .....

 

Ξεφύγαμε από το θέμα όμως.

Link to comment
Share on other sites

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/14249

 

ΣΕΕΛΦΟ - Συμμετοχή στην αποχή από την υποβολή των δηλώσεων μέχρι την Τρίτη 02 Ιουλίου 


Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών  Λογιστών - Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν.Καρδίτσας 


Καρδίτσα Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Θέμα: «047_28.06.13 Συμμετοχή στην αποχή από την υποβολή των δηλώσεων μέχρι την Τρίτη 02 Ιουλίου»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. Καρδίτσας, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση αποφασίσαμε:

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου (αλλά και όλους τους συναδέλφους που τυχόν γίνουν αποδέκτες  του παρόντος μηνύματος),  ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28.06.13 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02.07.13.

ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχείς καθυστερήσεις, ταλαιπωρίες και εμπαιγμούς όλων των Λογιστών - Φοροτεχνικών, όσον αφορά στις προθεσμίες παράτασης των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων (και όχι μόνο). 


Y.Γ. Ο Σύλλογος του Νομού Χανίων πρώτος απέστειλε ανάλογο μήνυμα για αποχή. (Αυτό για την τάξη των πραγμάτων και για να μην θεωρηθεί ότι καρπούμαστε ενέργειες άλλων).  

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος:        Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο Αντιπρόεδρος:    Συρόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Γ. Γραμματέας:    Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος

Η Ταμίας:        Νταντάμη Γεωργία

Το Μέλος:        Αποστολόπουλος Αλέξανδρος


http://taxheaven.gr

Link to comment
Share on other sites

 

Πολύ καλή κίνηση Χρύσα !! Ευχαριστούμε !! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...