Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΚΑ αρ.11/13.2.2013 ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ


ΜΑΧΑΤΖΗ

Ερώτηση

ΑΥΤΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΔΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ  ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ  ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ .........ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΟ ΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΔ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ??? ΤΙ ΔΙΑΛΟ??? ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑΛΑΚΕΣ????? ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.

 

ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ 3000 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΤΕ???

 

Η ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ????

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Να τυπώνετε την εγκύκλιο και να τους την τρίβετε στην μούρη ,

αντε γιατί η υπομονή έχει και όρια .

 

Τα ίδια κάνουν και στον Πειραιά ,

διορθώστε λεει τις εγγραφες των ΑΠΔ χειρόγραφα .

 

Βρε αντε μου στο διάολο

 


4. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Για την ορθή απεικόνιση των ασφαλιστικών στοιχείων, των εν λόγω προσώπων, στις ήδη υποβληθείσες Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου απασχόλησης από 1-5-2012 και μετά, και για όσους η ασφαλιστική κάλυψη δεν εμπεριέχει τους προαναφερόμενους κλάδους, θα ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

Α) Για τις οριστικοποιημένες εγγραφές, θα διενεργείται, από το αρμόδιο Υποκατάστημα Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. έδρας του εργοδότη, Μετατροπή Στοιχείων Ασφάλισης στην ασφαλιστική ιστορία των εν λόγω προσώπων, μέσω της διαδικασίας Ελέγχου Εργοδοτών ( Έλεγχος Κοινών Επιχειρήσεων - Ουσιαστικός Έλεγχος ), χωρίς την επιβολή κυρώσεων ( σύνταξη Π.Ε.Π.Ε.Ε.)

Στην συνέχεια θα εκδίδεται Μηχανογραφική Πράξη Επιβολής Εισφορών (Π.Ε.Ε.) για τη χρέωση των αντίστοιχων εισφορών, με υποχρεωτική καταχώρηση στο πεδίο «ημερομηνία έναρξης Π.Τ » η 01-10-2013 και θα επιδίδεται άμεσα στον εργοδότη.

Επισημαίνεται ότι, η εν λόγω Π.Ε.Ε. θα τίθεται σε καθεστώς αναστολής μέσω της διαδικασίας του Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. με επιλογή της οθόνης «Οικονομικές Κινήσεις Οφειλέτη - Πληροφοριακές Κινήσεις Οφειλών - Τύπος Κίνησης 827 » και θα μπορεί να εξοφλείται, κατά παρέκκλιση της παρ. 3 του άρθρου 3 του Κ.Ε.Δ.Ε. - Ν.Δ. 356/1974, άνευ Προσθέτων Τελών έως την ανωτέρω τασσόμενη ημερομηνία.

Μετά την οριστικοποίηση της Π.Ε.Ε. θα ενημερώνεται η ασφαλιστική ιστορία του εργαζόμενου.

Β) Οι μη οριστικοποιημένες έγγραφες των Α.Π.Δ., που ευρίσκονται σε κατάσταση λαθών, θα αποκαθίστανται μέσω της διαδικασίας « Διόρθωση Λαθών Α.Π.Δ. Εργοδοτών » από το αρμόδιο Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.

Εάν, έχει υποβληθεί Α.Π.Δ. για μισθολογική περίοδο απασχόλησης από 1-5-2012 και μετά, με Κ.Π.Κ. που εμπεριέχει τους κλάδους και λογαριασμούς ασφάλισης που το ΙΚΑ- Ε.Τ.Α.Μ. συνεισπράττει (π.χ 101), και χωρίς να έχει συμπληρωθεί το πεδίο «Ειδική Περίπτωση Ασφάλισης», οι εγγραφές αυτές θα θεωρούνται ορθές, χωρίς να απαιτείται η ανωτέρω διαδικασία για την μετατροπή ασφαλιστικής ιστορίας.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα και ορθά, η υπαγωγή στην ασφάλιση των ανωτέρω προσώπων , θα πρέπει οι εργοδότες που απασχολούν τα εν λόγω πρόσωπα και έχουν υποβάλλει Α.Π.Δ. με πλημμελή στοιχεία ασφάλισης να ενημερώνουν άμεσα και εγγράφως, τα αρμόδια Υποκαταστήματα Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. της έδρας τους, ούτως ώστε να ακολουθείται η ανωτέρω διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι τα Υποκ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν τους εν λόγω εργοδότες μέσω της διαδικασίας του ΟΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με επιλογή της οθόνης «Έλεγχος Εργοδοτών» και της εκτύπωσης «Εργοδότες με ειδική περίπτωση ασφάλισης στην ΑΠΔ» Ειδικές περιπτώσεις που αφορούν στην ασφάλιση μελών οικογενείας και τους απασχολούμενους με σύμβαση μίσθωσης έργου: 8,15,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,37.




Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...