Προς το περιεχόμενο

Σταματά απόψε το σήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σταύρος Χριστακόπουλος

Η διαπλοκή εκτελεί, δεν παίρνει ομήρους
Ό,τι δεν έκανε ούτε η χούντα, το έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη: έκλεισε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, την ΕΡΤ, με αναγγελία ποιότητας ανάλογης του... Κεδίκογλου. Κάτι που στην ιστορία της συνέβη μόνον όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα και το ραδιόφωνο της ΕΙΡ σίγησε.
Η μόνη διαχρονικά νομίμως λειτουργούσα τηλεόραση της χώρας είναι κλειστή, επειδή θεωρείται από την κυβέρνηση Σαμαρά άντρο ανομίας, σπατάλης και διαφθοράς. Ποιοι μιλούν;
● Αυτοί που επί δεκαετίες (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) διαχειρίστηκαν την ΕΡΤ σαν μαιτρέσσα τους.
● Αυτοί που μέχρι προχθές διόριζαν κομματικά στελέχη, φίλους, συγγενείς, ερωμένους, ερωμένες και λοιπούς αποτυχημένους άνευ λοιπών προσόντων.
● Αυτοί που διαχειρίζονται αδιαφανώς το χρήμα που καταβάλλει ο Έλληνας πολίτης για να έχει τηλεόραση προσανατολισμένη στη γνώση και τον πολιτισμό και όχι στα ριάλιτι, τη φθήνεια, τη στημένη πληροφόρηση, τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και την «ψυχαγωγική» χυδαιότητα.
● Αυτοί που επί χρόνια επέτρεψαν στην ιδιωτική τηλεόραση να λειτουργεί σε καθεστώς ανομίας και μετέτρεψαν τους εαυτούς τους σε υπηρέτες της διαπλοκής.
● Αυτοί οι ίδιοι σήμερα ομολογούν ότι είναι ανίκανοι να αναδιαρθρώσουν έναν κρατικό οργανισμό και τον στέλνουν στα Τάρταρα κόβοντας ακόμη και τους δεσμούς της ομογένειας με την πατρίδα.
● Αυτοί οι ίδιοι ανακοινώνουν ότι απολύουν μαζικά 2.656 εργαζόμενους, από τους οποίους υψηλά αμειβόμενοι είναι, κατά κανόνα, οι δικοί τους κομματικοί εντεταλμένοι.
Και να σκεφτεί κανείς ότι η ΕΡΤ δεν πληρώνεται από τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό, αλλά επιπλέον συνεισφέρει σε αυτόν – 30 εκατομμύρια ευρώ μόνο πέρυσι, στα «χαμηλά» της.
Ο Σαμαράς, άγρια τσαλακωμένος από το ξεγύμνωμα του καταγέλαστου success story της κυβέρνησής του, από το αποτυχημένο ταξίδι στην Κίνα, από το ρώσικο «όχι» στη ΔΕΠΑ, από την αποτυχία του, εν τέλει, να αποσπάσει μια ουσιαστική διεθνή ψήφο εμπιστοσύνης, παίζει ένα από τα τελευταία χαρτιάτου, απειλώντας ακόμη και με εκλογές αν η αντιδημοκρατική του επιλογή δεν περάσει.
Με μια κίνηση ύψιστης συμβολικής σημασίας, βάζει ένα ανοίκειο, αντάξιο του πολιτισμού και της νοοτροπίας της κυβέρνησής του, λουκέτο στον δημόσιο ενημερωτικό πυλώνα, επιχειρώντας – μεταξύ πολλών άλλων – τα εξής απλά:
● Να φιμώσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία, ακόμη και στις χειρότερες στιγμές της, ακόμη και όταν ο έλεγχός της είναι ασφυκτικός, διασφαλίζει πληρότητα στην ενημέρωση και ισότιμη προβολή των θέσεων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων.
● Να επιβάλει πλήρη σιγή στον μοναδικό παραγωγό ραδιοτηλεοπτικό πολιτισμού και αξιοπρεπούς ψυχαγωγίας.
● Να αφήσει τη διαχείριση της «ενημέρωσης» στους διαύλους των «συμβεβλημένων» με την τρόικα και τη συγκυβέρνηση επιχειρηματιών, κάποιοι εκ των οποίων ετοιμάζονται να τον ανακηρύξουν... εθνικό ηγέτη, επειδή – κατά την άποψή τους – τα κόμματα «τελείωσαν» και η χρησιμότητά τους «έληξε».
● Να εγκαταλείψει την ψυχαγωγία στους εμπόρους της φθήνειας και της χυδαιότητας.
Η στήριξη μιας αποτυχημένης κυβέρνησης προφανώς απαιτεί γενναία ανταλλάγματα. Μόνο που ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η διαπλοκήεκτελεί, δεν παίρνει ομήρους. Ως εκ τούτου η ΕΡΤ έπρεπε να εκτελεστεί με μία και μόνη βολή στην καρδιά. Αυτήν που διέταξε ο Σαμαράς και έριξε ο Κεδίκογλου.
 
Άξιος ο μισθός του
Όμως ο Σαμαράς ατύχησε. Διότι, ξεχνώντας ότι η πολιτική είναι πρωτίστωςδιαχείριση συμβόλων, κατάφερε σίγουρα τα εξής απλά:
1. Να καταστήσει την Ελλάδα μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς δημόσια τηλεόραση. Λες και κανείς πριν από αυτόν δεν έχει αναδιαρθρώσει δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
2. Να κινητοποιήσει κόσμο που δεν είχε ξαναδεί να βγαίνει στους δρόμους, ο οποίος δεν συμπαραστέκεται – στενά – στους εργαζόμενους, αλλά απαιτεί να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ.
3. Να βγάλει στους δρόμους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα για να υπερασπιστούν το δημοκρατικό δικαίωμα στην ενημέρωση.
4. Να προκαλέσει συζήτηση περί δημοκρατικότητας της κυβέρνησής του και δημοκρατίας στη χώρα.
5. Να προκαλέσει την κινητοποίηση Ελλήνων στο εξωτερικό – έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν γνωστό ότι ετοιμαζόταν κινητοποίηση στο ελληνικό προξενείο της Ρώμης.
6. Έφτασε να ρίξει ακόμη και το σήμα του καναλιού του ΚΚΕ, του 902, επειδή αναμετέδιδε την απεργιακή εκπομπή της ΕΡΤ.
7. Προκάλεσε τη μαζική συμπαράσταση εργαζομένων από άλλους οργανισμούς, όπως αυτοί του ΟΤΕ, οι οποίοι έως αργά τη νύχτα τουλάχιστον, φρόντιζαν, παρά τις περί του αντιθέτου αποφάσεις, να διατηρείται η αναλογική εκπομπή της ΕΡΤ από την Πάρνηθα.
8. Έκανε με τον πιο αρνητικό τρόπο την Ελλάδα επίκεντρο της διεθνούς δημοσιότητας εξευτελίζοντας τον δικό του ισχυρισμό περί «success story».
9. Προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες ανθρώπων του πνεύματος, ακόμη και φίλων του, πρώτη φορά τόσο έντονη επί διακυβέρνησής του.
10. Μετέτρεψε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σε νέο... «Πολυτεχνείο».
11. Έβαλε απέναντί του – κατά τον πιο προσβλητικό τρόπο – τους συνεταίρους του στην κυβέρνηση υποχρεώνοντάς τους είτε να υποκύψουν εξευτελιζόμενοιείτε να συγκρουστούν μαζί του.
12. Κατέστησε μοναδικό πολιτικό στήριγμά του στο κλείσιμο της ΕΡΤ τη Χρυσή Αυγή.
13. Το χειρότερο: Την εποχή που η ηγεσία της Τουρκίας κατηγορεί τα ΜΜΕ ότι ευθύνονται για την εξέγερση ενάντια στον φασιστικό και φονταμενταλιστικό αυταρχισμό της, ο πρωθυπουργός καταφέρνει να ταυτιστεί με τον... Ερντογάν.
Άξιος! Δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις τέτοια και τόσα κατορθώματα. Χρειάζεται πολύ μεγάλο πολιτικό ταλέντο για να βάλεις τόσα αυτογκόλ μαζεμένα.
Ίσως όμως όλα αυτά να ήταν απαραίτητα, μήπως και ο πολύς κόσμος καταλάβει επιτέλους τι είδους διακυβέρνηση έχει αυτή η χώρα και ποιοι – καιπώς – εγγυώνται τη σωτηρία της και την έξοδό της από την κρίση.
Όμως η ιστορία αυτή έχει και μερικές ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις. Υπομονή μέχρι αύριο Πέμπτη. Το ολόφρεσκο «Ποντίκι» θα αποκαλύψει όλα όσα κρύβει το λουκέτο στην ΕΡΤ από τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 473
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Οι συχνότητες εκπομπής προγραμμάτων είναι δημόσιο αγαθό. Η κρατική τηλεόραση είναι δημόσιο αγαθό. Τα δημόσια αγαθά είναι προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Σκέφτομαι, ποιος έχει το δικαίωμα να στερεί από τους πολίτες δημόσιο αγαθό. Δηλαδή μπορεί κάποιος σήμερα να πάει και να κλείσει τους διακόπτες της ΔΕΗ της ύδρευσης κλπ… φτιάξε πρώτα ένα παράλληλο δίκτυο διανομής και μετά κλείσε τους κεντρικούς διακόπτες της παλιάς εγκατάστασης. Και ποιος αποφασίζει τελικά πως πότε και με τι κόστος (όχι απαραίτητα χρηματικό…) θα το κάνει αυτό.

 

Τα τελευταία χρόνια, μην πω καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν απ’ αυτόν τον τόπο διατείνονταν ότι δεν μπορεί κανείς, και δεν έχει το δικαίωμα, να στερεί από τους πολίτες δημόσιο αγαθό. Τώρα τί έγινε… τί άλλαξε στo θεωρητικό αυτό υπόβαθρο… Μήπως η έννοια της θέσης του πρωθυπουργικού θώκου μεταλλάχτηκε σε μοναρχικού θώκου… σε τυραννικού θώκου… Δεν θυμάμαι να άλλαξε το σύνταγμα της χώρας… τουλάχιστον σ’ αυτό το σημείο. Ούτε και θυμάμαι οι πολίτες να έδωσαν εν λευκώ εξουσιοδότηση για την διαχείριση δημοσίων αγαθών… της ζωής τους εν τέλει… διότι στέρηση δημοσίων αγαθών σημαίνει στέρηση πρωταρχικών αγαθών για την ίδια την ύπαρξή μας.

 

Το βιοτικό μας επίπεδο κατέρρευσε, έχουμε στερηθεί πολλά υλικά αγαθά… Ωστόσο, για κάποιους πολιτισμός παιδεία ενημέρωση είναι η ίδια τους η ύπαρξη… έχει σχέση με τη δημοκρατία και με την ψυχή αυτού του τόπου, με τον πολιτισμό του και ας ακούγονται πομπώδη όλα αυτά σ’ όσους δεν έχουν βιώσει αυτούς τους καρπούς. Και εν πάσει περιπτώσει δεν έχουν όλοι την ίδια ιεράρχηση αναγκών, και ούτε είναι απαραίτητο να έχουμε ικανοποιήσει ανάγκες προηγουμένων σταδίων (πλην αυτού του πρωταρχικού σταδίου των στοιχειωδών αναγκών) πριν την ανάγκη μας για παιδεία, δημοκρατία, ενημέρωση και πολιτισμό, όχι σαν "θείο προικιό" αλλά μέσα από διαδικασίες βασανισμένες και πονεμένες.

 

Σαφώς και πρέπει να διαχωριστεί η άλλη πλευρά του ζητήματος που αφορά στην αναδιάρθρωση και την εξυγίανση της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης αυτού, ίσως και άλλων δημοσίων αγαθών για την αποφυγή υπέρμετρων επιβαρύνσεων. Ακόμη, να δούμε και το πώς λειτουργούσε και αν λειτουργούσε σωστά και δημοκρατικά.

 

Αλλά…

 

Ξαναλέω… πρόκειται για δημόσιο αγαθό και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αγγίζει και να παίζει παιχνίδια σε βάρος των πολιτών. Πρόκειται για ζητήματα που οφείλουν να τίθενται σε δημόσια διαβούλευση για να αποφασίζουμε…

 

Πρόκειται εν τέλει για φίμωση και για καταπάτηση θεμελιωδών πολιτικών (εκ του πολίτη...) δικαιωμάτων.

 

Για όσους με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν είμαι κομματικοποιημένος αλλά βαθύτατα πολιτικοποιημένος με θέσεις και απόψεις που αγγίζουν τα όρια όλων των αποχρώσεων του ουράνιου τόξου, γιατί μόνο έτσι πιστεύω πως μπορεί να αναλυθεί η λευκή απόχρωση του Αγαθού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όσους απόκτησαν διάθεση πλέον να σηκωθούν από τον καναπέ και να αγωνιστούν ενάντια σε όλα αυτά που συμβαίνουν, θα ήθελα να πω δυο λόγια.

 

Όταν έβλεπαν να διορίζονται στο δημόσιο ανάξιοι, πελάτες, αφισοκολλητές, δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν να παίρνουν συντάξεις σαρανταπεντάρηδες, άγαμες θυγατέρες, πεθαμένοι , δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν να γίνονται θηριώδεις σπατάλες στις κρατικές προμήθειες, δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν τα κόμματα να δανείζονται και να χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν τη φοροδιαφυγή δίπλα τους, δεν βγήκαν στο δρόμο.

 

Λοιπόν, αν τώρα είδατε το φως το αληθινό, ας λείπουν τουλάχιστον τα μαθήματα αγωνιστικότητας και δημοκρατικότητας. Πηγαίνετε στη Μεσογείων να κάνετε το καθήκον σας προς τη συνείδησή σας, αλλά να ξέρετε ότι είναι αργά για δάκρυα.

 

Δεν με νοιάζει η αφορμή ... Με νοιάζει το αποτέλεσμα ... Γιατί κάποτε κάποιοι πρέπει να κάνουμε πίσω είτε μισθωτοί , είτε επαγγελματίες είτε δημόσιοι είτε ιδιωτικοί και πάει λέγοντας .... Μας έχουν φέρει ενάντια τον έναν στον άλλον (δικαιολογημένα ίσως σε πολλές περιπτώσεις) αλλά μας βγάζουν από την ουσία που είναι ότι ζούμε πλέον σε κατοχή ........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όσους απόκτησαν διάθεση πλέον να σηκωθούν από τον καναπέ και να αγωνιστούν ενάντια σε όλα αυτά που συμβαίνουν, θα ήθελα να πω δυο λόγια.

 

Όταν έβλεπαν να διορίζονται στο δημόσιο ανάξιοι, πελάτες, αφισοκολλητές, δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν να παίρνουν συντάξεις σαρανταπεντάρηδες, άγαμες θυγατέρες, πεθαμένοι , δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν να γίνονται θηριώδεις σπατάλες στις κρατικές προμήθειες, δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν τα κόμματα να δανείζονται και να χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν τη φοροδιαφυγή δίπλα τους, δεν βγήκαν στο δρόμο.

 

Λοιπόν, αν τώρα είδατε το φως το αληθινό, ας λείπουν τουλάχιστον τα μαθήματα αγωνιστικότητας και δημοκρατικότητας. Πηγαίνετε στη Μεσογείων να κάνετε το καθήκον σας προς τη συνείδησή σας, αλλά να ξέρετε ότι είναι αργά για δάκρυα.

 

Δεν με νοιάζει η αφορμή ... Με νοιάζει το αποτέλεσμα ... Γιατί κάποτε κάποιοι πρέπει να κάνουμε πίσω είτε μισθωτοί , είτε επαγγελματίες είτε δημόσιοι είτε ιδιωτικοί και πάει λέγοντας .... Μας έχουν φέρει ενάντια τον έναν στον άλλον (δικαιολογημένα ίσως σε πολλές περιπτώσεις) αλλά μας βγάζουν από την ουσία που είναι ότι ζούμε πλέον σε κατοχή ........

 

Δεν διαφωνώ, μόνο που και τα παραπάνω ήταν στην πραγματικότητα Κατοχή του Πελατειακού Κράτους.

 

Και τότε ζούσαμε σε κατοχή, απλά τώρα το καταλάβαμε γιατί ήρθε ο λογαριασμός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε κατοχη ειμαστε εδω και 30 χρονια απλα τωρα πειραξαν και το μαγαζι  ενος απο τους "κατακτητες"  , ετσι εχουμε  την αναλογη επικοινωνιακη  καταιγίδα   απο την συντεχνια των δημοσιογραφων .

Αποτελέσματα αυτης της 30 χρονης  κατοχης τα βιωνουμε με την χρεωκοπια της χωρας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όσους απόκτησαν διάθεση πλέον να σηκωθούν από τον καναπέ και να αγωνιστούν ενάντια σε όλα αυτά που συμβαίνουν, θα ήθελα να πω δυο λόγια.

 

Όταν έβλεπαν να διορίζονται στο δημόσιο ανάξιοι, πελάτες, αφισοκολλητές, δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν να παίρνουν συντάξεις σαρανταπεντάρηδες, άγαμες θυγατέρες, πεθαμένοι , δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν να γίνονται θηριώδεις σπατάλες στις κρατικές προμήθειες, δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν τα κόμματα να δανείζονται και να χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δεν βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έβλεπαν τη φοροδιαφυγή δίπλα τους, δεν βγήκαν στο δρόμο.

 

Λοιπόν, αν τώρα είδατε το φως το αληθινό, ας λείπουν τουλάχιστον τα μαθήματα αγωνιστικότητας και δημοκρατικότητας. Πηγαίνετε στη Μεσογείων να κάνετε το καθήκον σας προς τη συνείδησή σας, αλλά να ξέρετε ότι είναι αργά για δάκρυα.

Υπόπτη κρίνω τη δημοσίευση αυτή.....Το αν είναι αργά ή όχι το κρίνει ο καθένας μόνος του , και δρά συλλογικά, ή κάθεται και κελαιδάει απόψεις σα του Γεωργιάδη copy paste διαικτυακά.............

Το μόνο σίγουρο είναι , ότι από το λαική διαμαρτυρία, βράδυ θα ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ και αυτοί., όπως ο Γιωργάκης, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου,Παπαδήμος, κλπ κηπουροί, αυλικοί, μαγείροι, παπαγάλοι ή λουφάξαν στις τρώγλες τους, δια παντός........

 

Οι νόμοι μείναν, και θα κρατήσουμε, όποιοι μας γαουστάρουν και όποι είναι δίκαιοι, και όχι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ και ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ................

Χαιρετίσματα στην ΕΞΟΥΣΙΑ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Κεδίκογλου, Στουρνάρας,ΣΑμαράς κλπ είναι ήδη ΠΑΡΕΛΘΟΝ, και δε τους έχει ανακοινωθεί...............ΑΚΟΜΗ, γιατί αποφασίζει  ο λαός,,,,χα,,χα,αχ,αχ,χα,χα,χα,αχ,αχ,,χα,χ,,χ,χα,χα,  

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.................ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΑΖΙ.......http://www.ert.gr/

ektelesi.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συναδελφοι

αν θελετε κρατηστε ενα επιπεδο στη συζητηση

παψτε τους χαρακτηρισμους στις δημοσιευσεις των αλλων

εκτος αν ο φασισμος  30 χρονων εχει φτασει σ αυτο το σημειο να μη τολμα καποιος να πει την αποψη του

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συναδελφοι

αν θελετε κρατηστε ενα επιπεδο στη συζητηση

παψτε τους χαρακτηρισμους στις δημοσιευσεις των αλλων

εκτος αν ο φασισμος  30 χρονων εχει φτασει σ αυτο το σημειο να μη τολμα καποιος να πει την αποψη του

 

 

Ο συνάδελφος έχει δίκιο........

Προσωπικές επιθέσεις μεταξύ μας δε χρειάζονται......

 

Ωστόσο συνάδελφε........

δεν είμαστε εμείς οι ωφελημένοι από τη μάσα στην ερτ.

ούτε ήταν όλοι οι εργαζόμενοι στην ερτ.

Ουτε υπάρχει καμιά διασφάλιση ότι θα φύγουν τα "τρωκτικά" και θα μείνουν οι "καλοί". Αντίθετα υπάρχουν πολλές ενδείξεις περί του αντιθέτου.

 

Και φυσικά όποια κι είναι η εξέλιξη χαμένοι θα είμαστε όλοι.

Θα σου πώ για παράδειγμα πως θέατρο στο ελληνικό ραδιόφωνο, μόνο το 3ο πρόγραμμα μετέδιδε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τωρα συμφωνω μαζι σου ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε

αλλα οταν κανεις παραθεση κατω απο δημοσιευση συναδελφου  ειναι προσωπικη και οχι γενικη

Τότε δε θα ξανακάνω παραθέσεις, για να μην ΄παρεξηγούμαστε,,,,,.......Μάλλον με έχουν`` ψεκάσει`` από χθες και ΠΑΡΑΛΗΡΩ,,,,,χ,α,αχ,,αχ,αχ,αχ,α Ασε που έλεγα να πάω απο την ΕΡΤ, κάνα φρέντο, για να πιώ, αλλά ο πελάτης στη διαδρομή, με έχει ακόμη  στην αναμονή, που χρωτάει και  λεφτά, (με ΑΠΥ κανονικά   :blink: ) και έχω αποδώσει και το ΦΠΑ, με αποφάσεις Παπακωσταντίνου από παλιά, τότε που ήμασταν ακόμη παιδιά.......... :rolleyes:   ......Τα καζάνια της κόλασης, μην τα αναφέρεις, γιατί είναι συμοσιολογικά.. :ph34r: ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ και τα αυτιά έχουν τοίχους..........και στη Λέρο χωρίς σήμα της ΕΡΤ, βλέπουν  μόνο Τούρκικα από χθές........λες να ανασηθεί ο ΣΟυλειμάν.... ??????

Φιλιά velis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πόστ μου, δεν είναι προσωπικά, αλλά γενικά.....Να ζητήσω και δημοσίως συγνώμμη αν προσέβαλα συνάδεφο χωρίς να έχω τέτοια πρόθεση.................Εγω  στα γουρουνόσκυλα που βγάζουν φιρμάνια, απευθεύνομαι,,,,,και όλες οι γνώμες έιναι σεβαστες.

Προφανώς αγαπητέ congo, ως καινούργιος στο φόρουμ με 5 δημοσιεύσεις, δε γνωρίζεις, οτι όταν τα παρω στη κράνα, απευθύνομαι ,γενικότερα κατά του στημένου παιχνιδιού, που υπάρχει στη χώρα που τη καταντήσανε εκεί....Στην ΕΡΤ να αλλάξουν τα στραβά, .....οχι όμως με μεθόδους που μας πισωγυρνάνε στο μεσαίωνα και στη ΚΑΤΟΧΗ....

 

Η ειρωνία, του γραφικού περί ψεκασμού, δε με εκφράζει, μιας που είναι ΑΠΛΩΣ υγροποίηση των καυσίμων των αεροσκαφών πάνω από τα 20,000 πόδια....

Ενω τα μέτρα τα τραγελαφυκά ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ, και με κελαιδίσματα του τσέλιγκα δεξιά και αριστερά, ,,φτάσαμε να κάνουμε δηλωσεις , αντί για μπάνια καλοκαιρινά, χωρίς ευθύνη από ΕΜΑΣ........ΑΥτα....λοιπόν κάοιος θα πρέπει να με αποζημειώση και τη πληρώσει......................Η σιωπή ήταν χρυσός, για να μου τη φέρνουν διαρκώς.........

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ 

 

Τα ειδατε? :) καλα τα προειπα εγω... αρχισαν τα .....οργανα......  αν η γνωμη του ενος δεν συμφωνει με του αλλου του την...πεφτουν ...γιατι βρε παιδια πρεπει να παραξηγηθουμε με τις διαφοροποιησεις καποιου ? ολοι ιδιοι ειμαστε? αν αυτο ηταν ετσι ,δεν θα ειχαμε κανενα προβλημα !! την αποψη του λεει ο ενας σεβαστη, τη αποψη του λεει και ο αλλος αυτη γιατι να μην ειναι σεβαστη και παραληλλα  ετσι να δειξουμε οτι σεβομαστε  ο ενας τον αλλον?

αντε  καλο απογευμα δεν πινουμε λεω εγω, κανενα φραπεδακι ή φρεντακι  μηπως και ελθουμε στα....ισια μας!!διοτι μας εχουν τρελλανει οι νομοι ,οι αποφασεις ,οι εγκυκλιοι και μαλλον ολα τα βλεπουμε στραβα!! :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μία αυθαίρετη προσέγγιση στο θέμα.

Από ότι φαίνεται, το sucess story, είναι scates story.....μας το είπαν και οι ευρωπαίοι, μας το είπε βροντόφωνα το ΔΝΤ και η GASPROM....και φυσικά το βιώνουμε κάθε μέρα.... όλοι μας.

Τί μένει λοιπόν για να σηκωθεί ο τόπος περα απο μια χρεωκοπία...

Την καταμουτρη άρνηση της Γερμανίας (και φυσικά όλης της ευρώπης), να συμμετάσχου σε ένα νέο κούρεμα την φάγαμε στην μαπα.

"Ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά οι γερμανοί θα δεχτουν να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ... το θέμα".

Τί μένει λοιπόν...?

Υπάρχει άλλος τρόπος να "σηκωθεί", η κατάσταση, πέρα απο την σταση πληρωμών (προς τους εταίρους δανειστές, γιατί η "εσωτερική" σταση πληρωμών, είναι κάτι που δεν χρειάζεται συζήτηση..."

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ και με ποιά.... ΑΜΥΓΔΑΛΑ, θα κάνει σταστη πληρωμών????

Ο Σαμαράς με το sucess story ;

Ο Τσίπρας με το τρία πουλάκια πάν ψιλά....?

και φυσικά ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ (βλ. λιποτακτήσει..), αν δεν βρεί ένα "ευσχημο???) τρόπο να τα σπάσει με τα συνεταιράκια του?

ΒΡΗΚΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΞΕΥΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥ, τον πιο επώδυνο τρόπο, φιμώνοντας τον τόπο, φέρνοντας πολύ πίσω απο τους μαο-μαο και τους αγριάνθρωπους και φυσικά περιμένουν.....

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΥΛΑ....!

Να λοιπόν που (το είπε κιόλας). "η ψηφίζεται την κύρωση του νόμου, ή πάμε σε πρόωρες εκλογές....

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ.....

ΕΥΓΕ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΕ.....!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να και η συνέχεια...

Απο το newsit τώρα...

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει ο Αντώνης Σαμαράς όσον αφορά στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός, εμφανίστηκε αμετακίνητος στην αποφασή του μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα.

Είπε: "Η αναδιάρθρωση και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι προς το δημόσιο συμφέρον. Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση".

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά, βλέποντας την αντίδραση των δυο κυβερνητικών εταίρων συζητούν ακόμα και το ενδεχόμενο ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το τι θα αποφασίσουν στην απογευματινή τους συνάντηση οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αν δεν ρίξουν την κυβέρνηση οι "εταίροι"..... θα την ρίξει μόνος του ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης που .... φυσικά δεν θα λάβει.....

 

Αρε ψωροκώσταινα..... τι σούμελε.....

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω και 30 χρονια που εχουν διαλυσει τα πανεπιστημια , τα σχολεια , τα νοσοκομεια τη δημοσια διοικηση και τελικα χρεωκοπησαν δε διαμαρτυρόταν κανεις .

Τωρα που εκλεισαν το μαγαζακι τους που εβγαζαν τα φραγκα και τις αργομισθιες ξυπνησαν

πάντως είμαστε απίθανη χώρα !

δεν θα πέσει η κυβέρνηση απο τους φόρους, τα χαρατσια, την ανεργία, την καταστροφή της οικονομίας, την δουλικότητα έναντι της τροικας, επειδή αποτύχανε παταγωδώς να προσελκυσουν επενδυσεις, επειδή διώχνουν τοις επενδύσεις, επειδή δεν έφυγε ουτε ένας επίορκος, απο απο απο απο... και θα πέσει για ένα δημόσιο οργανισμό τίγκα στην διαφθορα, το ρουσφέτι και την αργομισθία !

 

Όταν οι κυβερνώντες διαφθείρουν τους θεσμούς, δεν καταργούμε τους θεσμούς αλλά τους κυωβερνώντες. Η κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία είναι (η μάλλον θα έπρεπε να είναι για να ακριβολογούμε) κοινωνικό αγαθό, είναι ένα από τα σύμβολα της δημοκρατίας. Ο ίδιος ο κος Κεδίκογλου, όχι μόνο δεν ξέφυγε από την πεπατημένη και δόρισε τους δικούς του αυλοκόλακες, αλλά είχε αρνηθεί και την εξυγνίαση αυτού του οργανισμού, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν εισπράττει από τον κρατικό προυπολογισμό, αντίθετα συνεισφέρει. Και δεν θα με πείσει ότι δήθεν τον έπιασε ο καημός και η συμπόνοια για τους κακόμοιρους τους έλληνες πολίτες που πληρώνουν τόσα χρόνια την ΕΡΤ.

Αυτοί που δημιούργησαν τη διαφθορά, δεν δικαιούνται να ομιλούν. Αν όντως τους ένοιαζε που πάνε τα χρήματα του ελληνικού λαού, ας προχωρούσαν σε δραστική μείωση των μισθών και περικοπή των συνοδών τους σε κάθε περιοδεία τους. Ένα ολόκληρο χρόνο έιχαν στη διάθεση τους...

Την ιατρική συνταγή, πονάει κεφάλι κόβω κεφάλι, να την εφαρμόσουν στο δικό τους.

Αλλά, άλλα είναι τα σχέδια τους. Τα υπόλοιπα είναι προδοτικές υποκρισίες!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν οι κυβερνώντες διαφθείρουν τους θεσμούς, δεν καταργούμε τους θεσμούς αλλά τους κυωβερνώντες. Η κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία είναι (η μάλλον θα έπρεπε να είναι για να ακριβολογούμε) κοινωνικό αγαθό, είναι ένα από τα σύμβολα της δημοκρατίας. Ο ίδιος ο κος Κεδίκογλου, όχι μόνο δεν ξέφυγε από την πεπατημένη και δόρισε τους δικούς του αυλοκόλακες, αλλά είχε αρνηθεί και την εξυγνίαση αυτού του οργανισμού, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν εισπράττει από τον κρατικό προυπολογισμό, αντίθετα συνεισφέρει. Και δεν θα με πείσει ότι δήθεν τον έπιασε ο καημός και η συμπόνοια για τους κακόμοιρους τους έλληνες πολίτες που πληρώνουν τόσα χρόνια την ΕΡΤ.

Αυτοί που δημιούργησαν τη διαφθορά, δεν δικαιούνται να ομιλούν. Αν όντως τους ένοιαζε που πάνε τα χρήματα του ελληνικού λαού, ας προχωρούσαν σε δραστική μείωση των μισθών και περικοπή των συνοδών τους σε κάθε περιοδεία τους. Ένα ολόκληρο χρόνο έιχαν στη διάθεση τους...

Την ιατρική συνταγή, πονάει κεφάλι κόβω κεφάλι, να την εφαρμόσουν στο δικό τους.

Αλλά, άλλα είναι τα σχέδια τους. Τα υπόλοιπα είναι προδοτικές υποκρισίες!!!

 

Άραγε όταν είναι διεφθαρμένη η πλειοψηφία του λαού, τί μπορούμε να κάνουμε ?

 

(ρητορικό το ερώτημα, η απάντηση είναι φανερή...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο πραγματικός στόχος της "εξυγείανσης"  

 

Ατομικές συμβάσεις στη "νέα ΕΡΤ"

Στη ΝΕΡΙΤ θα προσληφθούν και θα εργάζονται μόνιμοι με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου και συμβασιούχοι...

 

Ατομικές συμβάσεις με την εταιρεία, «ανάλογα με τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα και τα καθήκοντα που ασκεί το προσωπικό», θα καθορίζουν τις αποδοχές στη ΝΕΡΙΤ, τη νέα ΕΡΤ, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 

Στα έσοδα της εταιρείας περιλαμβάνεται και το σημερινό ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 

Το σχέδιο νόμου περιγράφει στα 17 άρθρα του τη σύσταση του νέου νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ ΑΕ που θα εδρεύει στην Αθήνα. Θα ανήκει στο Δημόσιο και θα εποπτεύεται από τις κρατικές Αρχές.

 

Αρχικά το Εποπτικό Συμβούλιο θα συντάξει το στρατηγικό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ, με 10ετή σχεδιασμό. Θα ακολουθήσει έρευνα της αγοράς και μελέτες, προκειμένου από τα συμπεράσματά τους το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ να αποφασίσει ποια θα είναι η εμπορική επωνυμία που θα χρησιμοποιηθεί, δηλαδή ο διακριτικός τίτλος της.

 

Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθούν, μετονομαστούν ή διατηρηθούν τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ιστότοποι κτλ. που θα αποτελούν το «μπουκέτο» υπηρεσιών της εταιρείας.

 

Η αποτίμηση των σημερινών περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ θα οδηγήσει στον καθορισμό του αρχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας, ενώ τα έσοδα που θα έχει θα προκύπτουν και πάλι μέσω και του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ που θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού. 

 

Το ύψος του τέλους θα καθορίζεται από το ΥΠΟΙΚ και την πολιτική ηγεσία για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης.

 

Η ΝΕΡΙΤ θα είναι αυτόνομη διοικητικά και οικονομικά, ενώ θα εποπτεύεται από το Εποπτικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα έχουν 9ετή θητεία.

 

Στη ΝΕΡΙΤ και τα διάφορα κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοτόπους κτλ που θα ελέγχει, θα προσληφθούν και θα εργάζονται τόσο μόνιμοι με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, όσο και συμβασιούχοι.

 

Παράλληλα, με πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου θα μπορούν να ανατίθεται έργα για απευθείας εκτέλεση σε δημοσιογράφους, επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, καλλιτέχνες κτλ.

 

Οι αποδοχές κάθε εργαζόμενου θα καθορίζονται με ατομική σύμβαση εργασίας.

 

Στο νομοσχέδιο δεν ορίζεται σαφής ημερομηνία επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=60988&category_id=88

 

 

Τόση εξυγείανση πια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άραγε όταν είναι διεφθαρμένη η πλειοψηφία του λαού, τί μπορούμε να κάνουμε ?

 

(ρητορικό το ερώτημα, η απάντηση είναι φανερή...)

 

Δεν διαφθείρει ο λαός την εξουσία, η εξουσία διαφθείρει το λαό, ανάποδα τα λες. 

Και δεν βλέπω καμία φανερή απάντηση στο ερώτημα σου. 

Εκτός αν εννοείς ότι επειδή η πλειοψηφία των Ελλήνων είχε λόγω φόβου σκυμμένο το κεφάλι επί Τουρκοκρατίας, οι λίγοι - γιατί λίγοι ήταν αυτοί που το ξεκίνησαν - έπρεπε να κάτσουν στα αυγά τους, η να σφάξουν αυτούς που δεν μίλαγαν... 

Να μην μιλήσω για την αντίσταση επί κατοχής, και, και...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι.

Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.
Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν.
Για να το διευρύνω λίγο αυτό.
Κι εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους έκαναν. Να μην τους έκαναν λοιπόν αφού δεν τους είδα και ίσως να μην τους δω ποτέ.
Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το κόψουν.
Πληρώνεται και από μένα αλλά εγώ δεν έχω παιδί να πίνει από αυτό.
Γιατί να το πληρώνω λοιπόν;
Και τον Στρατό; Τον στρατιωτικό ποιος τον πληρώνει; Γιατί να τον πληρώνω αφού δεν είμαστε σε πόλεμο; Να τον καταργήσουν. Να τους απολύσουν όλους και άμα μας την πέσουν, βλέπουμε.
Και τους Πυροσβέστες. Να τους απολύουν το χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι να τους πληρώνω.
Γιατί; Άσε που άμα μένεις στην πόλη τι σε νοιάζει για το δάσος. Ας καούν όλα. Γιατί να πληρώνω κι εγώ που μένω στην πόλη;
Και το δημόσιο ιατρείο που φτιάχτηκε στη Λέρο, να μην το έκαναν ποτέ.
Αφού κι εγώ πλήρωσα γι αυτό και ίσως να μην το χρειαστώ ποτέ.
Και το σχολείο που έγινε στην Ορεστιάδα, να μην το έχτιζαν.
Γιατί να πληρώνω κι εγώ ένα σχολείο, που δεν θα δω ούτε εγώ, ούτε το παιδί μου.
Άσε που δεν έχω παιδί. Κι άμα δεν κάνω; Γιατί να πληρώνω εγώ για τις σπουδές των παιδιών;
Και το παιδί του γείτονα που σώθηκε από την άρρωστη καρδιά του στο δημόσιο νοσοκομείο;
Από τις ασφαλιστικές εισφορές που έδινα και εγώ, σώθηκε. Να μην σωζόταν.
Αφού δεν το γνώριζα και ίσως να μην το μάθω ποτέ.
Και αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, μην χαμογελάς γιατί είναι και αυτά στο πρόγραμμα.
Θα συμβούν και μάλιστα γρήγορα.
Η ΕΡΤ αγαπητέ χαιρέκακε δεν είναι ένα κανάλι.
Είναι άνθρωποι. Εργαζόμενοι.
Φίλοι. Γείτονες. Συμμαθητές. Γονείς. Συγγενείς.
Όπως ήταν οι χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργεία, στα ναυπηγεία,

οι χιλιάδες απολυμένοι σε ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν.

Κι εσύ χαίρεσαι…
Να χαίρεσαι λοιπόν με την κατάντια σου.
Και να μην παραξενευτείς άμα αδιαφορήσω όταν απολυθείς.
Ούτε καν να διαμαρτυρηθείς.
Γιατί δεν θα αφορά εμένα η απόλυσή σου.
Δεν θα αφορά εμένα η εξόντωσή σου.
Είναι αδιανόητη η φίμωση της ΕΡΤ.
Είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης.
Είναι αδιανόητη η δική σου απάθεια.
Είναι αδιανόητη αυτή η χαρά σου για την εξόντωση 3000 οικογενειών!
Κι όμως, εγώ δεν θα χαρώ με την δική σου εξόντωση.
Θα παλέψω για σένα ακόμη και την ώρα που εσύ χαίρεσαι με τον πόνο του άλλου.
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους.
Τους άνεργους, τους άστεγους.
Αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας.
Κι αν δεν σε απασχολούν οι υπόλοιποι, σκέψου έστω το τομάρι σου.
Κάποια στιγμή θα χρειαστείς βοήθεια…
Ας έχεις κάπου να τη ζητήσεις…
Γιατί τότε δεν θα χαίρεσαι.
Ανόητε χαιρέκακε!
 
Γιάννης Κότσιρας
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

................
 
Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν.
Για να το διευρύνω λίγο αυτό.
..............
Γιάννης Κότσιρας

 

 

 

'Ετσι για την ιστορία.............

 

Να θυμήσω πως την υπόθεση με το "καταχρηστικό" τέλος υπέρ της ΕΡΤ την ξεκίνησε η προοδευτική Μελίνα Μερκούρη.

Για πάνω από 20 χρόνια τα ιδιωτικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αθέμητο ανταγωνισμό από την ΕΡΤ.........

 

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=3423

 

Ετσι ........ επειδή θυμάμαι πολλά από τα παλιά...... σοσιαλιστικά που έστρωναν το δρόμο στο νεοφιλελευθερισμό ......

 

.......συκοφαντούσαν  κάθε τί δημόσιο και ταυτόχρονα το άρμεγαν,,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κύριε Σαμαρά,

Σας ευχαριστούμε πολύ για το θάρρος , την αποφασιστικότητα και τα αλάνθαστα αντανακλαστικά σας....

Για άλλη μια φορά μας δημιουργήσατε ένα αίσθημα μεγάλης ασφάλειας και προσμονής για τα καλύτερα που έρχονται σε αυτό τον τόπο.

Είστε φοβερός και.... what a nice idea!! :wacko: 

Tι σκάτε τόσο  καιρό ότι  δεν έρχεται η ανάπτυξη?

Το μοντέλο  λύσης ΕΡΤ "Σβήνω και Καθαρίζω"είναι τέλειο  και θα μπορούσατε  να το εφαρμόσετε γενικώς. ..

Επειδή η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει από ότι φαίνεται ούτε στον αιώνα τον άπαντα θα μπορούσατε να κάνετε ακριβώς το ίδιο....Να διαλύσετε το κράτος , να μας στείλετε τους μισούς σε άλλες χώρες για δουλειά, να διώξετε τους αλλοδαπούς, να θανατώσετε τους ηλικιωμένους και να φτιάξετε κάτι πιο μικρό , πιο εύκολο, πιο παραγωγικό , πιο κερδοφόρο ...ένα μικρό Πριγκιπάτο .

Οι πολλοί είναι μπελάς βρε αδερφέ.!!!!..

Και αν κάτσει έκατσε...Και αν δεν κάτσει είναι και.... ο συμφοιτητής ο οποίος  σας περιμένει  στην Αμερική με αγωνία για να παραδώσετε έναντι αδράς αμοιβής παρέα μαθήματα στα Αμερικανάκια "Πως να τρελάνετε μία ολόκληρη χώρα 10.000.000 ανθρώπων   μέσα σε 3 χρόνια".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν διαφθείρει ο λαός την εξουσία, η εξουσία διαφθείρει το λαό, ανάποδα τα λες. 

Και δεν βλέπω καμία φανερή απάντηση στο ερώτημα σου. 

Εκτός αν εννοείς ότι επειδή η πλειοψηφία των Ελλήνων είχε λόγω φόβου σκυμμένο το κεφάλι επί Τουρκοκρατίας, οι λίγοι - γιατί λίγοι ήταν αυτοί που το ξεκίνησαν - έπρεπε να κάτσουν στα αυγά τους, η να σφάξουν αυτούς που δεν μίλαγαν... 

Να μην μιλήσω για την αντίσταση επί κατοχής, και, και...

 

Εγώ δεν είπα ποιός διαφθείρει ποιόν. Παρατήρησα το αποτέλεσμα.

 

Η απάντηση είναι η κατάσταση στην οποία περιήλθαμε.

 

Τώρα, μόνο διαχείριση της κατάστασης μπορεί να γίνει.

Η λύση απαιτεί Παιδεία και αυτό παίρνει χρόνια.

 

Όποιος βλέπει οχτρούς και προδότες και συνομότες και κατοχές, το κάνει γιατί αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να κοιτάξεις στον καθρέπτη και να αναγωνρίσεις τα δικά σου λάθη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...