Προς το περιεχόμενο

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

30 Μαΐου 2013

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 

     Συνάδελφοι,

τον τελευταίο καιρό είμαστε θιασώτες ενός θεάτρου του παραλόγου. Χωρίς καμία επίσημη πληροφόρηση, μαθαίνουμε, μέσω των «τηλεοπτικών» αστέρων και των κάθε λογής δημοσιογράφων και παπαγάλων, τις εναλλασσόμενες σκέψεις περί του χειρισμού των τόκων καταθέσεων, των βεβαιώσεων αποδοχών, των παρατάσεων κ.λπ.  Φτάσαμε στο σημείο να είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα (twitter, face book κ.λπ.), έτσι ώστε να ενημερωθούμε για το τι μέλλει γενέσθαι. Φτάσαμε, αισίως, στην τελευταία ημέρα του  Μαΐου και δεν γνωρίζουμε όχι μόνο το πότε θα ολοκληρωθούν οι δηλώσεις, αλλά και το πότε θα ανοίξει το σύστημα για να μπορέσουμε να τις αποστείλουμε.

     Περιμέναμε ένα σήμα από την ομοσπονδία μας (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.), μα είναι πλέον φανερό πως εξακολουθεί να εμμένει στην μέχρι τώρα αποτυχημένη τακτική της, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και με την ψήφιση του ν. 4152/2013, αυτή της προσέγγισης των πολιτικών, των δημόσιων σχέσεων και της απομάκρυνσης από τα συλλογικά όργανα και τη βάση.    

     Και για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας: Ήταν στην 13η Έκτακτη Ολομέλεια Προέδρων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα, όπου, αυτοπροσώπως, ο κ. Θεοχάρης μας ενημέρωσε για το … χρονοδιάγραμμα (!!!) υποβολής των φορολογικών και άλλων δηλώσεων. Στην Ολομέλεια αυτή τονίσθηκε, από το σύνολο των λογιστών, η απαίτηση τήρησης των νόμων. Δηλαδή τίποτε διαφορετικό παρά η απαρέγκλιτη εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 62 του ν. 2238/1994: «Η δήλωση (φορολογική) υποβάλλεται από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30η Ιουνίου». Η μόνη αντίρρηση του κ. Θεοχάρη ήταν πως δεν μπορεί να δεσμευθεί για την 1η Φεβρουαρίου, αλλά, όπως ρητά δήλωσε, από 20-25 Φεβρουαρίου όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα θα είναι ανοιχτά, για όλα τα φορολογικά αντικείμενα και επιπλέον συμφώνησε στην απαραίτητη προϋπόθεση της απρόσκοπτης και δίχως προβλήματα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων. Οι παρόντες λογιστές, ατομικά και ως εκπρόσωποι φορέων-συλλόγων, δεσμευθήκαμε πως σε περίπτωση μη εφαρμογής των ανωτέρω διαβεβαιώσεων και υποσχέσεων, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

     Αναρωτιόμαστε: Πότε θα ορθώσουμε το λόγο μας αν όχι τώρα;   Μήπως έφτασε η στιγμή να διατρανώσουμε με πίστη τη φράση

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ;

Εμείς λέμε ναι:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

     Δεν είμαστε, ούτε θέλουμε και  ούτε  έχουμε σκοπό να γίνουμε συνένοχοι μιας σιωπηρής συγκατάβασης.

     Γιατί είναι συγκατάβαση η σιωπή απέναντι στο ψέμα της παράτασης. Παράταση δίνεται σε κάτι που λειτουργεί και όχι σε ανύπαρκτο πρόγραμμα ή σε κάτι που δεν ξεκίνησε καν.

     Συγκατάβαση είναι και η σιωπή απέναντι στα τηλεοπτικά φερέφωνα, που ομιλούν περί υπέρογκων αμοιβών των λογιστών και αποκρύπτουν το γεγονός ότι το Υ.Ο. μείωσε τις δαπάνες του, μεταφέροντας αυτές σε βάρος των δικών μας δαπανών.

     Συγκατάβαση είναι ακόμα και η μη απάντηση σε διάφορους κυρίους, οι οποίοι, μέσα από τα έντυπα τους, προτείνουν στους φορολογούμενους, να μην προσέλθουν σε λογιστή, αλλά να κάνουν τη δήλωση τους μόνοι τους και αν δεν μπορούν, τότε να πάνε στα Κ.Ε.Π.!

     Τέλος συγκατάβαση είναι και η αποδοχή της ενημέρωσης μέσω κοινωνικών δικτύων, τηλεοπτικών καναλιών και «ιθυνόντων».

ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ

την κοροϊδία και τον εξευτελισμό μας, ζητάμε άμεση επίσημη ανοιχτή συζήτηση - ενημέρωση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

     Στο οριακό σημείο που έχουμε φθάσει σήμερα, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ανταπεξέλθουμε μέσα σε 1 μήνα, απέναντι σε υποχρεώσεις που ο ίδιος ο νόμος προβλέπει διάστημα 5 μηνών.

     Δηλώνουμε αδυναμία αντιμετώπισης όλου αυτού του όγκου των δηλώσεων και υποχρεώσεων μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ενός όγκου που στην δημιουργία του, εμείς σαν κλάδος, ουδεμία ευθύνη φέρουμε, γιατί η καθυστέρηση προήλθε όλη από την από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

     Εμείς δεν γνωρίζουμε αν ευθύνεται η Γ.Γ.Π.Σ., η Διεύθυνση Εσόδων , οι αντιδράσεις του προσωπικού ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε, είναι ότι αν περιμένουμε οι τράπεζες να δηλώσουν μέσω συστήματος τους τόκους καταθέσεων – τελευταία διαδικτυακή ενημέρωση! - θα πιάσουμε Χριστούγεννα 2013!!! Γνωρίζουμε ακόμα (και ευτυχώς το γνωρίζει και η πλειοψηφία των πολιτών) πως αυτά που το Υπουργείο έπρεπε να έχει αποφασίσει από το Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2012, τα διερευνά (!!!) τώρα.

     Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για παρατάσεις. Μπορούμε να μιλάμε μόνο για επανακαθορισμό των προθεσμιών υποβολής όλων των  δηλώσεων, όλων των φορολογικών αντικειμένων  και με βασική, απαραίτητη και άνευ αστερίσκων προϋπόθεση: την πλήρη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος, χωρίς αυτές τις συνεχόμενες διακοπές αναβαθμίσεων της Γ.Γ.Π.Σ. και με δεδομένη την δυνατότητα ανταπόκρισής του οποιαδήποτε ώρα και οποιαδήποτε ημέρα.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

     Χορτάσαμε από λόγια και διαβεβαιώσεις. Δεν μας αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις. Θέλουμε άμεσα αποτελέσματα και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής. Αν εμείς δεν κουνηθούμε από την καρέκλα μας, αν δεν απαιτήσουμε δυναμικά τα δικαιώματα μας, τότε θα παραμείνουμε στο ίδιο έργο … και πάλι θεατές. Πιστεύουμε πως μονάχα ένα θαρραλέο, μαζικό και ρωμαλέο κίνημα λογιστών, θα μπορούσε να διεκδικήσει σεβασμό, κατοχύρωση, ανθρώπινη εργασία. Και τον πρωταρχικό ρόλο μόνο οι   πρωτοβάθμιες οργανώσεις μπορούν να τον αναλάβουν. Γιατί αυτές  είναι ή θα έπρεπε να είναι τα βάθρα της Δημοκρατίας.

     Καλούμε όλες τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις και όλους τους συναδέλφους   να συνυπογράψουν την παρούσα επιστολή με την αποστολή e-mail στις διευθύνσεις που αναγράφονται , και πιασμένοι όλοι χέρι- χέρι να υψώσουμε τη φωνή μας.

     Καλούμε την ομοσπονδία μας (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) να σταθεί στο πλευρό μας, ως έχει καθήκον να πράξει.

 

 Τα Διοικητικά συμβούλια

1.Ένωση  Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αθηνών-Πειραιώς efeeap@gmail.com

2.Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων [email protected]
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 131
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ντρέπομαι όταν έρχονται οι πελάτες μου και με ρωτάνε για θέματα τα οποία τα άκουσαν από τον Παπαδάκη και εγώ ακόμη δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί κανείς δεν με ενημερώνει επίσημα και εγώ δεν θέλω και δεν μπορώ να ξυπνάω κάθε πρωί στις 6 το πρωί για να ακούσω τον εν λόγω δημοσιογράφο για να ενημερωθώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατι να ντρεπομαστε εμεις? εχουμε κανενα λογο ?

 

ας ντρεπονται αυτοι που καθονται διπλα στον Παπαδακη και στον καθε τετοιο στα καναλια και τιτλοφορουνται λογιστες και ανεχονται να ακουνε τα μυρια οσα απο τον καθε δημοσιογραφισκο.

Ηθελα ναξερα δεν ντρεπονται οταν εχουν απεναντι τους πραγματικους λογιστες , για την ανοχη τους και την απραξια τους στα καναλια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ?

 

ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΟΙ & ΧΑΛΑΡΟΙ..

& ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΙΘΑΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ(ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ)

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ 2η3 ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ,ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ & ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ & ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ, ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ:

ΟΙ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΙ,ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ & ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΧΡΟΝΟΥ(AN EIXAN ΠΙΕΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΩΣ ΖΟΡΙΣΜΕΝΟΙ)

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ?? η ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΩΝ 400e.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχω ξαναγράψει ........

Η ποφεε επιτέλους πρέπει να πάρει μπροστά και να ξεκινησεί (έπρεπε ήδη να το είχε κάνει από μέσα ΜαΊου τουλάχιστον) συνελέυσεις κλπ κλπ ....

Δυστυχώς τώρα το σύνολο των συναδέλφων είναι χωμένο στα σκατά και δέχεται πιέσεις και από πελάτες για αποστολή δηλώσεων (έστω και με μισές οδηγίες!!!) και πλέον χρονικά είναι αδύνατο να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή ......

 

Απλά πρέπει να κινηθούμε Δικαστικά με μπορστάρη τη Ποφεε όσον αφορά το θέμα των ημερομηνιών και παράλληλα να δούμε τι επιτέλους ζητάει η Διοίκηση από μάς , να οριοθετήθουν οι ευθύνες αλλά και τα δικαιώματα μας , δεν είναι δυνατό όλοι να σου λένε από τη μια έλα μωρέ η χαρά του Λογιστή (παπαδάκης) για μια απλή δήλωση και από την άλλη να έχεις ευθύνη για τη συμπλήρωση και να είσαι στο χέρι του καθένος για 30-40-50 ευρώ  ........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΟΛ.1108/15.5.2013

Διαβάστε προσεκτικά την εγκύκλιο. Και όπου λέει "υπόχρεος'' ,  "σύζυγος υπόχρεου''  κλπ  ,  βάλτε τις λέξεις  [ Αμισθί  Λογιστής ] . Το "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ"  θα πρέπει  να το συνυπογράψουν ΟΛΟΙ !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κουραστικα να περιμενω για τους τοκους να περιμενω για να μαθω μια ημ/νια γεννησης με καποιες κυριες να μην την λενε ημαρτον πια... ακομα δεν ξεκινησαμε και κουραστηκαμε... κουραστικα να προσπαθω να εξηγω οτι ακομα και για ενα σπιτι που εχεις σε ενα χωριο 5% πρεπει να φερεις λογ/σμο ρευματος... και οταν λες θελω τοσα να σου λενε μα τι λες ποιο κατω την κανουν με 20 με 25 ε να πατε εκει... εγω πληρωνω φπα φορους 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστυχώς όλοι οι πελάτες μας έχουν απέναντί τους εμάς και όχι τον Θεοχάρη όχι τον Παπαδάκη και όχι οποιονδήποτε άλλον που είναι βολεμένος σε μια γ@@@@@@ καρέκλα και αποφασίζει και διατάζει. για άλλη μια φορά  εμείς θα αμφισβητηθούμε!!!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ !!!!!!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΠΙΝΕΙ ????

Θεοχάρης: Τέλος στις συνεχείς παρατάσεις για τις δηλώσεις
Το φαινόμενο των συνεχών παρατάσεων δεν πρόκειται να συνεχιστεί, χρειάζεται σοβαρότητα, είπε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

30 Μαι 2013 - 08:55

pic-0-big.jpg

Το φαινόμενο των συνεχών παρατάσεων δεν πρόκειται να συνεχιστεί, χρειάζεται σοβαρότητα, είπε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τις πληροφορίες περί παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων

Ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ όπου και έκανε σαφές ότι δεν έχει ανακοινωθεί παράταση στην υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος, που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Δεν δώσαμε καμία παράταση ούτε τίθεται τέτοιο θέμα σήμερα. Αυτό που θα γίνει σίγουρα, είναι πως ό,τι και να γίνει θα γίνει μία φορά. Πρέπει να βάλουμε μία σοβαρότητα, δεν μπορούμε επ' ουδενί να συνεχίσουμε το φαινόμενο των συνεχών παρατάσεων, προσέθεσε ο ίδιος.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γκρίνιαξα ποτέ για παράταση. Δε θα γκρινιάξω ούτε και φέτος. 

 

Όμως θα συν υπογράψω και εγώ την επιστολή όταν χρειαστεί γιατί αυτή η κοροιδία πρέπει να τελειώσει.  Συμφωνώ με την επιστολή, συμφωνώ με τον broster (ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ).

 

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.

 

ΤΕΛΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ντρέπομαι όταν έρχονται οι πελάτες μου και με ρωτάνε για θέματα τα οποία τα άκουσαν από τον Παπαδάκη και εγώ ακόμη δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί κανείς δεν με ενημερώνει επίσημα και εγώ δεν θέλω και δεν μπορώ να ξυπνάω κάθε πρωί στις 6 το πρωί για να ακούσω τον εν λόγω δημοσιογράφο για να ενημερωθώ!

Να μην ντρέπεσαι καθόλου όπως και εγω δεν ντρέπομαι, γιατί εγώ ως επαγγελματίας θέλω γραπτές και οχι προφορικές βεβαιώσεις απο τον καθε ασόβαρο (συμπεριλαμβανομένου και του Κου Θεοχάρη) που βγαίνει στην TV και λέει συμφωνα με πληροφορίες  ή σκεφτόμαστε να...........

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι λένε, ούτε δίνω βάση, γιατί μερικούς απο αυτούς τους ξέρω παρα πολύ καλά από όταν πρωτοδημιουργήθηκαν οι ενώσεις ΕΦΕΕΑ, ΕΦΕΕ, ΠΕΦΕΕ, ΠΟΦΕΕ, κλπ κυρίων σε ..ΕΕ, οι περισσότεροι κοιτάγανε την πάρτη τους και απο γνώσεις στο αντικείμενο τους ελάχιστοι. Αυτοί μας φτάσανε στο σημείο να είμαστε διαχωρισμένοι και να έχει φτάσει το επαγγελμα μας στο Ναδίρ.

Και όπως είπα σε άλλη δημοσίευση μου πριν την 10/6 δεν πιάνω δήλωση στα χέρια μου ελπίζοντας πως μέχρι τότε θα βγουν γραπτές εγκύκλιοι.

 

Οσο για τους πελάτες μας, πέραν του οτι έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται και τι χάος επικρατεί, αν τους το εξηγήσεις με σωστό τρόπο θα το καταλάβουν, οι αδημονούντες ας πάνε να τους κάνουν τις δηλώσεις σωστά και φθηνα οι λογιστές των 10 και 15 ευρώ.

 

Για δε την επιστολή Συμφωνώ απόλυτα, η χώρα μας έχει ξεχαρβαλωθεί εντελώς με όλους αυτούς, δεν είναι δυνατόν τα νομοσχέδια και οι αλλαγές των νόμων να είναι σαν τα ραπανάκια. Επιτέλους ας βρουν ανθρώπους που να νομοθετούν και να ξέρουν Καλά την ελληνική γλώσσα, την λέξη σαφήνεια και την έννοια καθολικότητα, ώστε να μην χρειάζονται 500 οδηγίες, Πολ κλπ για να ερμηνεύσουμε τον ποιητή...

Και να κοπούν τα σεμινάρια του κάθε Δημόσιου Υπάλληλου, που δήθεν μας εκπαιδεύουν, αλλά στην πραγματικότητα μαθαίνουν απο εμάς για να βγάλουν την επόμενη εγκύκλιο και τους πλήρωνουμε και κερατιάτικα

 

Εκτός πια και εαν όλα γίνονται βάσει προκαθορισμένου σχεδίου (όλα περνάνε απο το μυαλό μας πλέον)

 

Αι σιχτίρ εκνευρίστηκα πια, έχει φτάσει Ιούνιος και ούτε Οριστική ΦΜΥ δεν μπορώ να καταθέσω, τι είμαστε πια ζώα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ !!!!!!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΠΙΝΕΙ ????

Θεοχάρης: Τέλος στις συνεχείς παρατάσεις για τις δηλώσεις
Το φαινόμενο των συνεχών παρατάσεων δεν πρόκειται να συνεχιστεί, χρειάζεται σοβαρότητα, είπε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

30 Μαι 2013 - 08:55

pic-0-big.jpg

Το φαινόμενο των συνεχών παρατάσεων δεν πρόκειται να συνεχιστεί, χρειάζεται σοβαρότητα, είπε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τις πληροφορίες περί παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων

Ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ όπου και έκανε σαφές ότι δεν έχει ανακοινωθεί παράταση στην υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος, που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Δεν δώσαμε καμία παράταση ούτε τίθεται τέτοιο θέμα σήμερα. Αυτό που θα γίνει σίγουρα, είναι πως ό,τι και να γίνει θα γίνει μία φορά. Πρέπει να βάλουμε μία σοβαρότητα, δεν μπορούμε επ' ουδενί να συνεχίσουμε το φαινόμενο των συνεχών παρατάσεων, προσέθεσε ο ίδιος.

 

Βασίλη,καλημέρα...

Ο Σύλλογος ο δικός μας(Της Κέρκυρας εννοώ) θα κάνει καμμία έκτακτη συνέλευση για όλα αυτά??? Έτσι για αλλαγή δηλαδή,να πάρουμε κάποια απόφαση να κινηθούμε μαζικά και όχι κατά μόνας...Πιστεύω ότι η μαγιά υπάρχει και η διάθεση επίσης,καθότι όλοι εγκλωβισμένοι και είμαστε και νοιώθουμε...Αλλαγές απο το καναπέ συνάδελφοι δεν έχουν γίνει ποτέ.Πρέπει να ξεκουνηθούμε απο τα γραφεία μας.,Οπωσδήποτε κάποιοι δε θα ακολουθήσουν. Δε πειράζει.Τουλάχιστον εμείς που καταλαβαίνουμε,θα ξέρουμε ότι δε κάτσαμε σα τις κόττες να μας βατεύσουν.......Ας τους αποδείξουμε επιτέλους , ότι δεν είμαστε "δεδομένοι"....

Κοσκινάς Σπύρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασίλη,καλημέρα...

Ο Σύλλογος ο δικός μας(Της Κέρκυρας εννοώ) θα κάνει καμμία έκτακτη συνέλευση για όλα αυτά??? Έτσι για αλλαγή δηλαδή,να πάρουμε κάποια απόφαση να κινηθούμε μαζικά και όχι κατά μόνας...Πιστεύω ότι η μαγιά υπάρχει και η διάθεση επίσης,καθότι όλοι εγκλωβισμένοι και είμαστε και νοιώθουμε...Αλλαγές απο το καναπέ συνάδελφοι δεν έχουν γίνει ποτέ.Πρέπει να ξεκουνηθούμε απο τα γραφεία μας.,Οπωσδήποτε κάποιοι δε θα ακολουθήσουν. Δε πειράζει.Τουλάχιστον εμείς που καταλαβαίνουμε,θα ξέρουμε ότι δε κάτσαμε σα τις κόττες να μας βατεύσουν.......Ας τους αποδείξουμε επιτέλους , ότι δεν είμαστε "δεδομένοι"....

Κοσκινάς Σπύρος.

 

Συνάδελφε καλησπέρα

 

Η πρόσκληση για συνυπογραφή και παραπέρα δράσεις ισχύει για όλους. Στείλτε μας e-mail αν συμφωνείτε.

Ξέρω είναι δύσκολα για όλους μας, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

 

Ειρήνη Γιαννουλάτου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή έχει γίνει κάποια παρανόηση από την πλευρά του υπουργείου. ΔΕΝ ζητάμε παράταση. Ζητάμε να τηρηθεί το πεντάμηνο της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (01/02-30/06), με τη διαφορά ότι από υπαιτιότητα του υπουργείου πρέπει να γίνει 01/06 (γιατί και που έχει ανοίξει το σύστημα συνεχώς το αναβαθμίζουν, δεν έχουν δοθεί οι βεβαιώσεις των συντάξεων, δεν έχουν ξακαθαρίσει οι τόκοι κλπ) έως 31/10. Καμμία παράταση να μη δοθεί. Απλώς να τηρηθεί σωστά το πεντάμηνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επιστολή έχει την λογική της κινητοποίησης...

..της απόφασης πως  δεν περιμένουμε με κατεβασμένα τα χέρια. 

 

Η επιστολή αναζητά συλλόγους για συν υπογραφή...

Αναζητά την οριζόντια επικοινωνία των Συλλόγων...

 

Αναζητά εγρήγορση της Ομοσπονδίας.... 

 

Ταυτόχρονα δείχνει ένα δρόμο:

Την  προσπάθεια για την ταυτόχρονη ύπαρξη:

α) διαλόγου  Ομοσπονδίας -Υπουργείου και

β)  μαζικής κινητοποίησης της βάσης (Συλλόγων και μελών τους) 

 

Μόνο του το α) δεν οδηγεί πουθενά. 

Χωρίς την ισχύ της βάσης τίποτα δεν προχωρά. 

 

ΟΧΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟΣ (αν μπορεί κάποιος να τον ονομάσει διάλογο...) 

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

 

 

Συνάδελφοι, απευθυνθείτε στον Σύλλογό σας, ζητήστε το δίκιο σας, και ελάτε μαζί μας.

Λίγοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε... 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αραγε την ειστολή θα την συνυπογράψουν άλλοι σύλλογοι ?????

Ασφαλώς Κίμωνα, αύριο κιόλας θα μιλήσουμε στα Κυκλαδονήσια. 

Και να προσθέσω και το σημερινό κερασάκι στην τούρτα των δηλώσεων :

Διακοπή λειτουργίας ορισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. κατά τις ημερομηνίες 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 και 27 Ιουνίου του 2013, από ώρα 16:00 έως 21:00.

 

Και σύ Κωστή (Συνάδελφοι, απευθυνθείτε στον Σύλλογό σας, ζητήστε το δίκιο σας, και ελάτε μαζί μας.

Λίγοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε... ) να είσαι βέβαιος ότι το ποταμάκι θα γίνει χείμαρρος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι λογιστες-φοροτεχνες ολης της Ελλαδας, διακοπτουν τις εργασιες τους για τον μηνα Ιουνιο, προς διευκολυνση της ΓΓΠΣ και των εργασιων αναβαθμισης των ηλεκτρονικων της υπηρεσιων. Παρακαλουμε, εαν δεν ειναι το συστημα ετοιμο την 1η Ιουλιου , οπως μας ειδοποιησετε να παρατεινουμε τις διακοπες μας. Μεχρι τοτε  μπορειτε να εργαστειτε απερισπαστα, ωστε να εχετε ετοιμες ολες τις αλλαγες που επιθυμειτε και να προσθεσετε οσα στοιχεια ξεχασατε να ενσωματωσετε στις φετινες δηλωσεις, οπως υψος, βαρος, το χρωμα της βαφης που χρησιμοποιουμε για να βαφουμε τα μαλλια μας , που τα ασπρισατε πριν της ωρας τους κ.λ.π.

 

καλο καλοκαιρι !!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασφαλώς Κίμωνα, αύριο κιόλας θα μιλήσουμε στα Κυκλαδονήσια. 

Και να προσθέσω και το σημερινό κερασάκι στην τούρτα των δηλώσεων :

Διακοπή λειτουργίας ορισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. κατά τις ημερομηνίες 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 και 27 Ιουνίου του 2013, από ώρα 16:00 έως 21:00.

 

Και σύ Κωστή (Συνάδελφοι, απευθυνθείτε στον Σύλλογό σας, ζητήστε το δίκιο σας, και ελάτε μαζί μας.

Λίγοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε... ) να είσαι βέβαιος ότι το ποταμάκι θα γίνει χείμαρρος..

ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙς 21,00 ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ ΦΕΤΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙς 21,00 ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ ΦΕΤΟΣ

Μεχρι το χαραμα παντως δεν ειχε ανοιξει, αλλα δεν ειδα και κανεναν...να σε πληρωνει.... Κι ετσι κι αλλιως..χαμενοι

Εδω δεν εχουν ακομα τις βεβαιωσεις των συνταξιουχων του ΤΕΒΕ και μιλαμε για παραταση ? τι να παρατεινουμε? αυτο που ...δεν υπαρχει????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρατάμε ένα κανόνι ! 

 

Αλλά δεν ξέρουμε πως "δουλεύει" !

Συνάδελφε, το "φυτίλι" λείπει, αλλά άλλοι κρατάνε το τσακμάκι που θα το πυροδοτήσει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...