Jump to content

Question

Καλησπέρα, ένας πελάτης μου θέλει να προσλάβει αλλοδαπό αλλά η άδεια εργασίας - παραμονή του λήγει σε μερικές ημέρες. Το θέμα δυσκολεύει γιατί η πρεσβεία του αλλοδαπού έχει αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα. Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση. Γνωρίζω ότι βάσει νόμου οι άδειες εργασίας θα πρέπει να είναι ενήμερες για να μην  έχει πρόβλημα ο υπόχρεος.
Επίσης υπάρχει εργαζόμενος στο προσωπικό του που τον έχει πάνω από ένα χρόνο και εντός του 2013 λήγει η άδειά του και σύμφωνα με τις υφιστάμενες καταστάσεις δεν θα μπορέσει να ανανεώσει την άδειά του.
Εμείς σε περίπτωση που κάνουμε τη πρόσληψη με την άδεια σε ισχύ τι θα γίνει όταν μετά από μερικές ημέρες λήξει?.
Σχετικά με τον υφιστάμενο υπάλληλο που η άδειά του θα λήξει εντός του 2013 αλλά δεν μπορέσει να ανανεώσει την άδεια του ποια θα πρέπει να είναι η δική μας θέση.?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Συνάδελφοι, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και κυρίως για το ενδιαφέρον σας.

Διάβασα το παρακάτω και καταλαβαίνετε..

Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια
ΝΟΜΟΣ 3386/2005

Άρθρο 86
Υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζόμενων υπηκόων τρίτων χωρών-Κυρώσεις

2. Οι εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους, υπηκόους τρίτων χωρών, οφείλουν να ενημερώνουν αμέσως την αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας για κάθε πρόσληψη υπηκόου τρίτης χώρας και για κάθε μεταβολή στο καθεστώς εργασίας του, όπως παράταση της σύμβασης και καταγγελία αυτής.

στη συνέχεια δε, αναφέρει και για ποινικά ζητήματα και για μεγάλα πρόστιμα..

Πουθενά όμως δεν διάβασα ότι η ισχύς τούτης της έρμης της παραγράφου παύει να ισχύει..


και καταλαβαίνετε..

Σωτήρη όντως χαθήκαμε, εντελώς όμως.. έχω τρία παιδιά σε ηλικίες που είναι απαιτητικές, πανελλήνιες κλπ..

Την τελευταία φορά είχαμε βρεθεί στην ΔΟΥ Αμπελοκήπων στην οδό Ειρήνης.. Να κανονίσουμε για κανένα καφεδάκι..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
4 ώρες πριν, Κρηθέας said:

Συνάδελφοι, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και κυρίως για το ενδιαφέρον σας.

Διάβασα το παρακάτω και καταλαβαίνετε..

Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια
ΝΟΜΟΣ 3386/2005

 

 

Άρθρο 86
Υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζόμενων υπηκόων τρίτων χωρών-Κυρώσεις

2. Οι εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους, υπηκόους τρίτων χωρών, οφείλουν να ενημερώνουν αμέσως την αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας για κάθε πρόσληψη υπηκόου τρίτης χώρας και για κάθε μεταβολή στο καθεστώς εργασίας του, όπως παράταση της σύμβασης και καταγγελία αυτής.

στη συνέχεια δε, αναφέρει και για ποινικά ζητήματα και για μεγάλα πρόστιμα..

 

Πουθενά όμως δεν διάβασα ότι η ισχύς τούτης της έρμης της παραγράφου παύει να ισχύει..


και καταλαβαίνετε..

 

Σωτήρη όντως χαθήκαμε, εντελώς όμως.. έχω τρία παιδιά σε ηλικίες που είναι απαιτητικές, πανελλήνιες κλπ..

Την τελευταία φορά είχαμε βρεθεί στην ΔΟΥ Αμπελοκήπων στην οδό Ειρήνης.. Να κανονίσουμε για κανένα καφεδάκι..

Μην ασχολείσαι ουδέποτε κανένας δεν ενημερωσε την υπηρεσία Αλλοδαπών και εκτος αυτου κατα την πρόσληψη η την απόλυση ανεβαζεις σε αρχειο την αδεια  παραμονης και εργασιας ,παλιότερα την πηγαιναμε φωτοτυπια στον ΟΑΕΔ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Καλημέρα συνάδελφοι. Με την πρόσληψη ενημερώνει ο λογιστής τον εργοδότη για το πότε λήγει η άδεια του αλλοδαπού που προσλαμβάνει και ο εργοδότης φέρει την ευθύνη για την απασχόληση του αλλοδαπού με ληγμένη  άδεια. Γιατί πρέπει ο λογιστής να έχει και αυτή την έννοια για το πότε λήγει η άδεια του κάθε αλλοδαπού σε κάθε επιχείρηση θα τρελαθεί στο τέλος .

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

αν έχει λήξει η άδεια και 'εχει καταθέσει αίτηση για ανανέωση της άδειας η οποία έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και αναγράφει ότι η ημερομηνία λήξης είναι η 15/1/2019 φαντάζομαι πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο Εργάνη σκανάρουμε μόνο το έντυπο της κατάθεσης της αίτησης ανανέωσης ή και το "ληγμένο" residence card" που της παρείχε και δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
15 ώρες πριν, v.kourtis είπε

αν έχει λήξει η άδεια και 'εχει καταθέσει αίτηση για ανανέωση της άδειας η οποία έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και αναγράφει ότι η ημερομηνία λήξης είναι η 15/1/2019 φαντάζομαι πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο Εργάνη σκανάρουμε μόνο το έντυπο της κατάθεσης της αίτησης ανανέωσης ή και το "ληγμένο" residence card" που της παρείχε και δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας? 

Κάποιος συνάδελφος για το αν γνωρίζει κάτι ώς προς το παραπάνω πόστ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Η αιτηση καταθεσης ανανεωσης που εχει παρει πρωτοκολλο αρκει+διαβατηριο σε ισχυ.

Και τη ληγμενη να σκαναρεις και να τις στειλεις και τις δυο μαζι με το διαβατηριο δεν υπαρχει προβλημα.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
40 λεπτά πριν, floydpink είπε

Η αιτηση καταθεσης ανανεωσης που εχει παρει πρωτοκολλο αρκει+διαβατηριο σε ισχυ.

Και τη ληγμενη να σκαναρεις και να τις στειλεις και τις δυο μαζι με το διαβατηριο δεν υπαρχει προβλημα.

 

οκ σε ευχαριστώ πολύ. Η ληγμένη άδεια με την πρωτοκολλημένη αίτηση σε ένα pdf σκαναρισμένο?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 λεπτό πριν, v.kourtis είπε

οκ σε ευχαριστώ πολύ. Η ληγμένη άδεια με την πρωτοκολλημένη αίτηση σε ένα pdf σκαναρισμένο?

Θεωρητικά ναι, αλλά στην πράξη ποτέ κανείς δε θα κάτσει να δει τι έστειλες εκτός και αν υπάρξει διένεξη κτλ.

Σε παρόμοια περίπτωση εγώ στέλνω μόνο την αίτηση ανανέωσης

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Μόλις τώρα, gianzo είπε

Θεωρητικά ναι, αλλά στην πράξη ποτέ κανείς δε θα κάτσει να δει τι έστειλες εκτός και αν υπάρξει διένεξη κτλ.

Σε παρόμοια περίπτωση εγώ στέλνω μόνο την αίτηση ανανέωσης

Οκ σε ευχαριστώ πολύ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Έχω μπερδευτεί λίγο με τις άδειες διαμονής για πολίτες από τρίτη χώρα. 

Βλέπω ότι για να αιτηθεί άδεια για εργασία πρέπει να υποβάλει επικυρωμένη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Αλλά για να την υποβάλλει πρέπει να της έχουμε βγάλει πρώτα ΑΦΜ.  Για το ΑΦΜ χρειάζεται άδεια διαμονής σε ισχύ.

Πρακτικά τι πρέπει να κάνει ο πολίτης της τρίτης χώρας;

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

να παει πισω , sorry μου βγηκε αυθορμητα :lol:

 

Περα απο την πλακα υπαρχουν αλλοι να το λυσουν το θεμα (δικηγοροι) μην κανετε δουλειες  αλλων τζαμπα 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×