Jump to content

Question

Καλησπέρα, ένας πελάτης μου θέλει να προσλάβει αλλοδαπό αλλά η άδεια εργασίας - παραμονή του λήγει σε μερικές ημέρες. Το θέμα δυσκολεύει γιατί η πρεσβεία του αλλοδαπού έχει αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα. Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση. Γνωρίζω ότι βάσει νόμου οι άδειες εργασίας θα πρέπει να είναι ενήμερες για να μην  έχει πρόβλημα ο υπόχρεος.
Επίσης υπάρχει εργαζόμενος στο προσωπικό του που τον έχει πάνω από ένα χρόνο και εντός του 2013 λήγει η άδειά του και σύμφωνα με τις υφιστάμενες καταστάσεις δεν θα μπορέσει να ανανεώσει την άδειά του.
Εμείς σε περίπτωση που κάνουμε τη πρόσληψη με την άδεια σε ισχύ τι θα γίνει όταν μετά από μερικές ημέρες λήξει?.
Σχετικά με τον υφιστάμενο υπάλληλο που η άδειά του θα λήξει εντός του 2013 αλλά δεν μπορέσει να ανανεώσει την άδεια του ποια θα πρέπει να είναι η δική μας θέση.?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Καλημέρα,

 

 

Για πρόσληψη αλλοδαπής (είναι από χώρα εκτός ΕΕ) η οποία είναι παντρεμένη με Έλληνα,

απαιτείται να έχει και άδεια παραμονής-εργασίας στην Ελλάδα ή αρκεί που είναι παντρεμένη με Έλληνα?

 

Ευχαριστώ

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Απ 'ότι διάβασα:

 

Για απασχόληση στην Ελλάδα με σχέση εξαρτημένης εργασίας (εποχιακά ή όχι),

εφόσον είναι αλλοδαπή  πρέπει να έχει απαραιτήτως άδεια παραμονής- εργασίας, είτε είναι παντρεμένη με Έλληνα είτε όχι! Σωστά?

 

Η άδεια παραμονής ισχύει για 5 έτη και επέχει και θέση εργασίας.

Ανανεώνεται αυτοδικαίως για 5 έτη ακόμη αρκεί να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι ισχύει ακόμη ο γάμος με τον Έλληνα.

 

Ετσι είναι?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Καλησπέρα, ένας πελάτης μου θέλει να προσλάβει αλλοδαπό αλλά η άδεια εργασίας - παραμονή του λήγει σε μερικές ημέρες. Το θέμα δυσκολεύει γιατί η πρεσβεία του αλλοδαπού έχει αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα. Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση. Γνωρίζω ότι βάσει νόμου οι άδειες εργασίας θα πρέπει να είναι ενήμερες για να μην  έχει πρόβλημα ο υπόχρεος.

Επίσης υπάρχει εργαζόμενος στο προσωπικό του που τον έχει πάνω από ένα χρόνο και εντός του 2013 λήγει η άδειά του και σύμφωνα με τις υφιστάμενες καταστάσεις δεν θα μπορέσει να ανανεώσει την άδειά του.

Εμείς σε περίπτωση που κάνουμε τη πρόσληψη με την άδεια σε ισχύ τι θα γίνει όταν μετά από μερικές ημέρες λήξει?.

Σχετικά με τον υφιστάμενο υπάλληλο που η άδειά του θα λήξει εντός του 2013 αλλά δεν μπορέσει να ανανεώσει την άδεια του ποια θα πρέπει να είναι η δική μας θέση.?

 

Άμεσο πρόβλημα με τη λήξη της άδειας δεν θα έχεις , εάν φυσικά δεν γίνει κάποιος έλεγχος.Το πιο σοβαρό είναι ότι για κατάθεση αποχώρησης ή καταγγελίας σύμβασης χρειάζεται αντίγραφο άδειας εργασίας σε ισχύ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Απ 'ότι διάβασα:

 

Για απασχόληση στην Ελλάδα με σχέση εξαρτημένης εργασίας (εποχιακά ή όχι),

εφόσον είναι αλλοδαπή  πρέπει να έχει απαραιτήτως άδεια παραμονής- εργασίας, είτε είναι παντρεμένη με Έλληνα είτε όχι! Σωστά?

 

Η άδεια παραμονής ισχύει για 5 έτη και επέχει και θέση εργασίας.

Ανανεώνεται αυτοδικαίως για 5 έτη ακόμη αρκεί να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι ισχύει ακόμη ο γάμος με τον Έλληνα.

 

Ετσι είναι?

Άδεια χρειάζεται οπωσδήποτε.Σχετικά με τη λήξη , γράφει επάνω μέχρι πότε ισχύει.Χρειάζεται παρακολούθηση.Υπεύθυνος είναι ο εργοδότης.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Άδεια χρειάζεται οπωσδήποτε.Σχετικά με τη λήξη , γράφει επάνω μέχρι πότε ισχύει.Χρειάζεται παρακολούθηση.Υπεύθυνος είναι ο εργοδότης.

 

 

Να σαι καλά συνάδελφε!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Απ 'ότι διάβασα:

 

Για απασχόληση στην Ελλάδα με σχέση εξαρτημένης εργασίας (εποχιακά ή όχι),

εφόσον είναι αλλοδαπή  πρέπει να έχει απαραιτήτως άδεια παραμονής- εργασίας, είτε είναι παντρεμένη με Έλληνα είτε όχι! Σωστά?

 

Η άδεια παραμονής ισχύει για 5 έτη και επέχει και θέση εργασίας.

Ανανεώνεται αυτοδικαίως για 5 έτη ακόμη αρκεί να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι ισχύει ακόμη ο γάμος με τον Έλληνα.

 

Ετσι είναι?

Η αδεια παραμονής- διαμονής δεν ειναι το ιδιο με την αδεια εργασιας...

 

Μετα απο επικοινωνια με το τμημα αλλοδαπών (κ απειρες άλλες δημόσιες υπηρεσιες,αστυνομια,δημο,επιθεωρηση εργασιας...) με ενημέρωσαν οτι εφόσον η ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ  δεν αναφέρει  ξεκαθαρα οτι  παρεχει δικαίωμα αμεσης προσβασης στην αγορα εργασιας θα πρεπει ο αλλοδαπος να προβει στην προσκόμιση δικαιολογητικων   για την εκδοση ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ...διαφορετικα θα έχει προβλημα ο εργοδοτης αν του κανει προσληψη χωρις να εχει ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..

 

Ειναι έτσι τελικά?Μπορει καποιος να με επιβεβαιωσει?Ευχαριστώ

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Με άδεια λόγω επανένωσης οικογενείας τρίτης χώρας προχωρώ σε πρόσληψη? 

Πρέπει να αναφέρει ότι ισχύει και για εξαρτημένη εργασία.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

καλό απόγευμα. σε πρόσληψη αλλοδαπού, απαιτείται να ανεβάσω σκαναρισμένη την άδεια διαμονής και εργασίας?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

καλό απόγευμα. σε πρόσληψη αλλοδαπού, απαιτείται να ανεβάσω σκαναρισμένη την άδεια διαμονής και εργασίας?

Ναι και θα το βάλεις στο κάτω μέρος του εντύπου της πρόσληψης μετά τον Ο Υπεύθυνος Εργοδότης / Νόμιμος Εκπρόσωπος στη δεύτερη επιλογή που λέει επισυναπτόμενο αρχείο PDF αρχείο για αγορα εργασίας πολιτών τρίτων χωρών

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ο αλλοδαπός έχει άδεια διαμονής λόγω σπουδών.

Επιτρέπεται πρόσληψη για πλήρη απασχόληση;

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Καλησπέρα.Ξενοδοχείο θέλει να προσλάβει καθαρίστρια από τη Γεωργία, η οποια δεν έχει Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ.Πρέπει να βγάλει πρώτα αριθμό μητρώου και μετά να γίνει η πρόσληψη?Τι άλλο πρέπει να έχει?Άδεια παραμονής σε ισχύ?Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει γιατί δεν μου έχει ξανατύχει.Ευχαριστώ πολύ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Καλησπέρα.Ξενοδοχείο θέλει να προσλάβει καθαρίστρια από τη Γεωργία, η οποια δεν έχει Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ.Πρέπει να βγάλει πρώτα αριθμό μητρώου και μετά να γίνει η πρόσληψη?Τι άλλο πρέπει να έχει?Άδεια παραμονής σε ισχύ? ΝΑΙ Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει γιατί δεν μου έχει ξανατύχει.Ευχαριστώ πολύ.

 

Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ μπορεί να γίνει κ χωρις τον αρ.μητρωου ικα,διαφορετικα θα πρεπει να φτιαξει τα χαρτια της προσληψης κ την ιδια ημερομηνια της συμβασης που θα καταθεσει στο ΙΚΑ για να παρει αρ.μητρωου θα πρεπει να μπει στο ΣΕΠΕ κ πριν την ωρα προσληψης να κανει την αναγγελια ,διαφορετικα θεωρειται εκπροθεσμη

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ μπορεί να γίνει κ χωρις τον αρ.μητρωου ικα,διαφορετικα θα πρεπει να φτιαξει τα χαρτια της προσληψης κ την ιδια ημερομηνια της συμβασης που θα καταθεσει στο ΙΚΑ για να παρει αρ.μητρωου θα πρεπει να μπει στο ΣΕΠΕ κ πριν την ωρα προσληψης να κανει την αναγγελια ,διαφορετικα θεωρειται εκπροθεσμη

Οπότε, τσεκάρω αν έχει άδεια παραμονής, κάνω την πρόσληψη και μετά τη στέλνω να βγάλει αριθμό μητρώου. Αμκα χρειάζεται? Ευχαριστώ πολύ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Οπότε, τσεκάρω αν έχει άδεια παραμονής, κάνω την πρόσληψη και μετά τη στέλνω να βγάλει αριθμό μητρώου. Αμκα χρειάζεται? Ευχαριστώ πολύ.

αμκα ναι,καλημερα

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Καλησπερα. Προσληψη με ταυτοτητα ομογενους η οποια εχει ληξει αλλα εχει καταθεσει τα χαρτια του για πολιτιγραφηση και αποκτηση ελληνικης ταυτοτητας την οποια δεν την εχει παρει ακομα, μπορω να κανω προσληψη σκαναροντας την ταυτοτητα ομογενους. Απο το τμημα αλλοδαπων αθηνων του ειπαν οτι ισχυει κανονικα κ οτι μπορει να εργαστει κανονικα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Καλησπέρα,

Ελληνικη εταιρεία(επισκευες-καασκευες) έχει αναλάβει έργο στην Γερμανία και θέλει να προσλάβει μόνιμο κάτοικο Ρουμανίας.

 Γνωρίζει κανείς τι διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Καλησπέρα συνάδελφοι..

Απασχόληση αλλοδαπού τρίτης χώρας

1) Απαιτείται έκδοση άδειας εργασίας, εκτός από την άδεια διαμονής που ισχύει έως το 2018 (διετής), στις παρατηρήσεις της οποίας αναγράφεται "μισθωτή εργασία και παροχή έργου" ;

2) Χρειάζεται γνωστοποίηση στο αλλοδαπών, από τον εργοδότη, για την απασχόληση αυτή;

3) Πρέπει να προσέξουμε και κάποια πράγματα ακόμη..;

ευχαριστώ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Το ερώτημα 1 απαντήθηκε μετά από αυτοπρόσωπη προσέλευση και την παράθεση των εγγράφων. Δεν απαιτείται ξεχωριστή έκδοση άδειας εργασίας, αρκεί να αναγράφεται πάνω στην άδεια διαμονής.

Για τα ερωτήματα 2 και 3 κανείς..?

Που είναι εκείνες οι καλές εποχές που δεν προκάναμε να θέσουμε ερωτήματα και οι απαντήσεις έπεφταν βροχή, rains answers ένα πράγμα, παραφράζοντας την demy,  Θα μου πείτε δεν προκάνουμε να ξυθούμε.. απαντήσεις θα δίνουμε.. δίκιο έχετε.. αλλά βρε παιδιά δεν μπορεί να μην έχετε αλλοδαπούς εργαζόμενους τρίτων χωρών.. δεν γίνεται..

τέλος πάντων αν έχει κανείς χρόνο ας απαντήσει..

ευχαριστώ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

2)απο οσο γνωριζω δεν χρειαζεται κατι αλλο οταν η αδεια ειναι οκ ειμαστε καλα

3)οχι κατι αλλο.....

προσωπικα τελειωνω την ιστορια εκει 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Δεν χρειάζεται να το δηλώσεις κάπου αλλού.

Ούτως ή άλλως στην πρόσληψη θα χρειαστεί να καταχωρήσεις αναλυτικά

όλα τα, σχετικά με την άδειά του, νομιμοποιητικά χαρτιά.

Τον νου σου για το πότε λήγουν. Εάν θελήσεις να τον σταματήσεις και έχουν λήξει θα έχεις

μεγάλη ταλαιπωρία και προβλήματα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ευχαριστώ συνάδελφοι, να είστε καλά

Είχα σκοπό να περάσω και από το "αλλοδαπών".. αλλά θα το παραβλέψω.

καλή δύναμη για τη συνέχεια.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 ώρες πριν, Κρηθέας said:

Ευχαριστώ συνάδελφοι, να είστε καλά

Είχα σκοπό να περάσω και από το "αλλοδαπών".. αλλά θα το παραβλέψω.

καλή δύναμη για τη συνέχεια.

 

Επίσης, μην δοκιμάσετε να τηλεφωνήσετε στο αλλοδαπών για πληροφορίες. Στην καλύτερη περίπτωση θα αισθανθείτε θαλασσοδαρμένος πρόσφυγας ενώπιον χρυσαυγίτη. Στη χειρότερη, θα συλληφθείτε. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
4 ώρες πριν, Κρηθέας said:

Ευχαριστώ συνάδελφοι, να είστε καλά

Είχα σκοπό να περάσω και από το "αλλοδαπών".. αλλά θα το παραβλέψω.

καλή δύναμη για τη συνέχεια.

 

Θεόφιλε χαθήκαμε εντελώς . Καλή δύναμη και σε εσένα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Σου φτανει η αδεια διαμονης που παρεχει δικαιωμα προσβασης στην αγορα εργασιας... οι παλιες καλες εποχες περασανε και εδω και για την χωρα μας τωρα μονο παλουκια - περαμα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×