Προς το περιεχόμενο

10 Λογιστικοί Λόγοι γιατί η Ελλάδα ανακάμπτει!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλό Θανάση, μου άρεσε. Ωστόσο επειδή μερικές μέρες έλειπε ο γιατρός θέλω να επιβεβαιώσω ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα ώστε να μην υπάρξει παρεξήγηση. :)

Αναφέρομαι στην επανάσταση http://www.protothema.gr/world/article/?aid=279042 που κήρυξε ο Υπουργός Εμπορίου στην χώρα του τίποτα.

Αν πάλι χρειαστεί να μάθουμε μπιντέ, μετά την αυτοδιάλυση, ποια συνιστώσα θα αναλάβει την εκπαίδευση του λαού;

Πίκρα. Πάνω που συνηθίζει κάποιος κάτι αλλάζουν τα πάντα.

 

Τελικά το ερώτημα είναι πραγματικό και παραμένει επίκαιρο: Θα υπάρχει χαρτί υγείας ή όλοι μπιντέ;

 

Ομολογώ ότι δεν εννόησα το χιούμορ σας. 

Μιλάμε για μία αποτίμηση της τριετούς εφαρμογής του μνημονιακού προγράμματος.

Εσείς κάνατε ταμείο;

Βλέπετε το πριν και το μετά;

Είστε ευχαριστημένος;

Εδώ απαντήστε και αφήστε τις εξυπνάδες για την Βενεζουέλα. Μην πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...το να ενημερώνεσαι όμως από το Πρώτο θέμα με κάνει να σου πω ότι υποβιβάζεις τον ευατό σου σε πολύ χαμηλό επιπέδο ......

 

Αυτό έψαχνα. Μια σωστή πηγή ενημέρωσης. Κανείς δεν υποδεικνύει. Ούτε εσύ δίνεις μια εναλλακτική πηγή ενημέρωσης. Παρ΄όλο που αυτοχαρακτηρίζεστε προοδευτικοί κρατάτε μονοπώλιο την γνώση και την ενημέρωση για τον εαυτό σας. Φαντάζομαι ότι και το BBC είναι για σένα μια εξίσου χαμηλού επιπέδου μέθοδος ενημέρωσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάμε για μία αποτίμηση της τριετούς εφαρμογής του μνημονιακού προγράμματος.

Εσείς κάνατε ταμείο;

Βλέπετε το πριν και το μετά;

Είστε ευχαριστημένος;

Εδώ απαντήστε και αφήστε τις εξυπνάδες για την Βενεζουέλα. Μην πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα...

 

Δεν μιλάμε για αποτίμηση. Κριτικάρουμε την προσμονή της "ανάπτυξης". Αν θα έρθει ή όχι, αν θα έρθει κάποτε ή ποτέ, αν θα είναι μεγάλη ή αναιμική κ.ά. Μόνο εσύ διαπίστωσες προσπάθεια "αποτίμησης" και ανάρτησες στοιχεία περί βιωσιμότητας κ.λ.π.. Προσπαθείς να καλύψεις την ανυπαρξία ουσιαστικού αντίλογου με έτοιμα παρασκευάσματα όποτε σου δίνετε η ευκαιρία δηλαδή άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε.

Σου θυμίζω πως μόλις πριν από ένα περίπου έτος πολλοί ψηφοφόροι, η πλειονότητα, αναγκάστηκαν δις, να αναζητήσουν μια λύση έχοντας να επιλέξουν μεταξύ κάποιων, άλλων κακών και άλλων λιγότερων κακών, προτάσεων ενώ το κόμμα που ευαγγελίζεσαι λαΐκιζε και συνεχίζει ασύστολα. Σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω στο φόρουμ ότι μόλις πριν λίγες ημέρες συντάξατε 12 προτάσεις για το ασφαλιστικό!!! Οι ψηφοφόροι, νιώθοντας την βαριά υποχρέωση της εκλογικής τους επιλογής έπρεπε, ΟΦΕΙΛΑΝ, να επιλέξουν πριν από 1 ολόκληρο έτος τρόπο και σύστημα κυβέρνησης σε αντίθεση με εσάς που ακόμα πετάτε αετό.

Συνεπώς άσε συνάδελφε την μπάλα και την εξέδρα και κοιτάξτε να φανείτε χρήσιμοι.

Το ερώτημα παραμένει πιο επιτακτικό από ποτέ και μην το αποφεύγεις: Χαρτί υγείας θα έχουμε ή θα πρέπει να κάνουμε μπιντέ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον άτιμο το Σωτήρη μας πέταξε την μπόμπα και τώρα γελάει !! :) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό έψαχνα. Μια σωστή πηγή ενημέρωσης. Κανείς δεν υποδεικνύει. Ούτε εσύ δίνεις μια εναλλακτική πηγή ενημέρωσης. Παρ΄όλο που αυτοχαρακτηρίζεστε προοδευτικοί κρατάτε μονοπώλιο την γνώση και την ενημέρωση για τον εαυτό σας. Φαντάζομαι ότι και το BBC είναι για σένα μια εξίσου χαμηλού επιπέδου μέθοδος ενημέρωσης.

 

 

Αγαπητέ μου η ενημέρωση στις μέρες μας και οι πηγές αυτής είναι τελειώς υποκειμενικό πράγμα , παρόλα αυτά σας λέω ότι η καλύτερη πηγή ενημέρωσης είναι η καθημερινότητα που βιώνουμε και που δυστυχώς κανένα BBC και καμία εφημερίδα δεν μπορεί να αποτυπώσει .....

Αν εσείς λοιπόν στη καθημερινοτήτα σας βλέπετε όλα αυτά τα θετικά και καλά πράγματα , πείτε μου που μένετε και κινείστε για να μετακινηθούμε και εμείς οι κοινοί θνητοί , γιατί εγώ βλέπω στη καθημερινότητα , θλίψη , κατήφεια , κατάθλιψη , οργή και πόσα ακόμη ...... Μας έκλεψαν το χαμόγελο και τη καλή διάθεση , αλλά για σας και τους συνοδοιπόρους σας είμαστε απλά οι τεμπέληδες και οι καλοπερασάκηδες που τώρα που το πάρτυ τελείωσε μεμψιμοιρούμε ....

 

Δεν αυτοχαρακτηρηστίκα ποτέ προοδευτικός , αν σας έδωσα αυτή την εντύπωση χαίρομαι , προσωπικά θεωρώ τον ευατό μου λίγο από όλα και δεν μπορώ να πω ότι είμαι σε καλούπι κόμματος ή ιδεολογίας όπως εσείς ....... Και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό .

 

Να σε πληροφορήσω επίσης ότι δεν είμαι Σύριζα , παρότι στις προηγούμενες ή πιο πρίν(μιλάω για τις πρόσφατες που ήταν κοντά κοντά) του έδωσα τη ψήφο μου , απλά για όσους από εμάς λέμε τα αυτονόητα μας βαφτίζεται όλους Συριζαίους (όχι ότι είναι κακό) .

 

Να σε πληρόφορησω επίσης ότι πράγματι κάποτε θα έρθει η ανάπτυξη , άλλωστε από το -10 στο -9 ανάπτυξη λέγεται και θα μπορείς να πανηγυρίζεις , για μένα με ενδιαφέρει να έχουμε πρόοδο ...... (διαφορά μεγάλη στις ίδιες έννοιες ....)

 

ΥΓ Αν και το ερώτημα δεν απευθυνέται σε μένα , το θέμα για μένα είναι αν θα έχουμε να φάμε για να αφοδεύσουμε και το καθάρισμα το βρίσκουμε .........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.Γενικός γραμματέας εσόδων που γνωρίζει μηχανογράφηση.

Γενικός γραμματέας που τιτιβίζει σαν να είναι δεκάχρονο παιδί αντί να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα. Παρατάσεις επί παρατάσεων ,διακοπές λειτουργίας ,τεχνικά προβλήματα ,προχειρότητες ,ταχύτητες αραμπά ,εφαρμογές της πλάκας ,πειραματισμοί στο κεφάλι του κασίδη ,τηλέφωνα κατεβασμένα ,helpdesk τύπου αυτά τα ξέρουν οι λογιστές…(Αλήθεια με τους κλειδάριθμους τελειώσανε? Περάσαν χρόνια…)

 

2.Αντικαράσταση γενικών φορολογικών ελέγχων με στοχευμένους.

 Τώρα σωθήκαμε.

 

3.Καθολική επικράτηση ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Κάτι μπερδεύεις και εσύ και το υπουργείο. Η ηλεκτρονική υποβολή είναι δικαίωμα όχι υποχρέωση και υπάρχει κάτι δεκαετίες. Οι αντίστοιχοι υπάλληλοι στην παραλαβή των δηλώσεων τι θα γίνουν? (αφού την δουλειά θα την κάνουν οι λογιστές –ιδιώτες?)

 

4.Ένωση όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και εργατικών υποβολών σε κοινή βάση.

 Πού –πότε.

 

5.Εμπορικό μητρώο μηχανογραφημένο ΓΕΜΗ και  νέος τύπος εταιρείας ΙΚΕ.

Βέβαια ωραίος τρόπος να διορίσουμε καμιά χιλιάδα ακόμη στο δημόσιο. Τι ακριβώς προσφέρει το γεμη –που δεν μπορούσε να το κάνει η νομαρχία –και εφόσον περισσεύουν  -λόγω απλοποίησης οι υπάλληλοι του αντίστοιχου τομέα των νομαρχιών θα απολυθούν ή θα πληρώνουμε για να κάθονται?

 

6.Εκσυχρονισμός του ΚΒΣ με απλοποίησή του.

Αν θυμάμαι καλά οι εξαγγελίες όλων αφορούν στην κατάργηση και όχι μετονομασία του ΚΒΣ –που δεν υπάρχει πουθενά. Δεν απλοποίησε ιδιαίτερα ,αλλού απλοποίησε και αλλού δημιούργησε νέες απορίες (λόγω ασάφειας ,νέων όρων…).

 

7.Ατομικό προφίλ για κάθε φορολογούμενο. Περιουσιολόγιο.

Με μοναδικό σκοπό να αρπάξουμε ότι μπορούμε με όποιο τρόπο για την διατήρηση του σοβιέτ. Το (μαύρο) χρήμα είναι εκτός –αυτό θα το πιάσουν και πώς?

 

8.Τιμωρία με φυλακή και δήμευση για τους φοροφυγάδες.

Ναι σε λίγο θα βγει και ο τσοχατζόπουλος και ο παπαγεωργίου οι οποίοι διατηρούν ακέραιη την περιουσία τους –και κανείς από όσο γνωρίζω δεν έχει επιστρέψει δραχμή από τα κλεμμένα.

 

9.Εξειδικευμένους λογιστές που θα συνδέσουν τη φορολογική διοίκηση με τους φορολογούμενους.

Αυτό πάλι τι σημαίνει. Αποτελεί κατόρθωμα της νέας κυβέρνησης –δηλαδή πριν τι ίσχυε?

 

10.Πολιτική απόφαση .

Σίγουρα υπάρχει. Να διοριστούν και οι υπόλοιποι μεσήνιοι που δεν διορίστηκαν την προηγούμενη φορά στο υπουργείο πολιτισμού (αφού βγάλουμε σε διαθεσιμότητα τους ‘άλλους’ που δεν είναι ‘δικοί μας’).

 

Δε μας παρατάς ρε σωτήρη χ πρωινιάτικα….

 

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ

  1. Ανεργία στη στρατόσφαιρα ,ψυχολογία στην κόλαση ,κατάθλιψη ,ανασφάλεια ,δράματα ,συσσίτια ,αυτοκτονίες.
  2. Χιλιάδες κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις και φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό ,μηδενικές επενδύσεις ή ακόμη χειρότερα αποεπενδύσεις. Φορομπηχτικά νομοσχέδια ,χαράτσια τύπου όποιον πάρει ο χάρος ,αλλαγές στα φορολογικά ποιό συχνές και από τις αλλαγές του καιρού με μοναδικό τελικά στόχο την αποτροπή επενδύσεων και την διάλυση της επιχειρηματικότητας.
  3. Αθρόα εισαγωγή ,παραμονή και παράνομη νομιμοποίηση λαθρομεταναστών (το ποιόν των οποίων δεν γνωρίζουμε) και παράλληλη μαζική φυγή των νέων και ικανών ελλήνων στο εξωτερικό.
  4. Χρέος στα ύψη –φυσικά μη βιώσιμο με κάθε τρόπο.
  5. Ασφαλιστικό χρεοκοπημένο και μη βιώσιμο ,κοινωνικά άνισο και άδικο. Συνταξιούχοι ετών 40 ,45 ,50 με παχυλές συντάξεις και εφάπαξ χωρίς αντίστοιχη καταβολή εισφορών ,και συνταξιούχοι πείνας. Όλα τα κύρια ασφαλιστικά ταμεία ελλειμματικά και χρεοκοπημένα. : 4 εκατομμύρια συντάξεις ,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι (!),1 εκατομμύριο Δ.Υ. ,κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο πραγματικοί εργαζόμενοι.
  6. Ανύπαρκτη και διαλυμένη παιδεία.
  7. Γραφειοκρατία ,γρηγοροσημία ,αδιαφάνεια ,ατιμωρησία ,αναξιοκρατία ,κομματοκρατία ,διαφθορά σε όλον τον κρατικό μηχανισμό. Πλήρης αποεπένδυση στις κρατικές υποδομές (που είναι τα λιμάνια ,δρόμοι ,σχολεία ,εργαστήρια  ,γέφυρες ,νοσοκομεία και λοιπές υποδομές απαραίτητες στην επιβίωση ενός κράτους. Τι χτίζεται σήμερα που θα υπάρχει προς χρήση μετά από χρόνια και θα εξυπηρετεί τους πολίτες/επιχειρήσεις/τουρίστες ή έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες ?)
  8. Ακρίβεια παντού (παρά την σχεδόν ολική κατάρρευση των μισθών).
  9. Τραπεζικό σύστημα χρεοκοπημένο ,ανασφαλές ,χαμηλής εμπιστοσύνης..
  10.  Μεθοδευμένο ξεπούλημα εθνικού (ορυκτού) πλούτου και μονοπωλιακών κερδοφόρων επιχειρήσεων (ΔΕΗ ,ΔΕΠΑ ,ΝΕΡΑ) , με διακράτηση των χρεοκοπημένων (ΟΣΕ).
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά θα πάρουν είδηση το θέμα οι...δημοσιοκάφροι και θα μας πρήξουν πάλι ότι νάτη νάτη πετιέται...... η....ανάπτυξη  :rolleyes:  :D  :lol:  :ph34r:  :P  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μιλάμε για αποτίμηση. Κριτικάρουμε την προσμονή της "ανάπτυξης". Αν θα έρθει ή όχι, αν θα έρθει κάποτε ή ποτέ, αν θα είναι μεγάλη ή αναιμική κ.ά. Μόνο εσύ διαπίστωσες προσπάθεια "αποτίμησης" και ανάρτησες στοιχεία περί βιωσιμότητας κ.λ.π.. Προσπαθείς να καλύψεις την ανυπαρξία ουσιαστικού αντίλογου με έτοιμα παρασκευάσματα όποτε σου δίνετε η ευκαιρία δηλαδή άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε.

Σου θυμίζω πως μόλις πριν από ένα περίπου έτος πολλοί ψηφοφόροι, η πλειονότητα, αναγκάστηκαν δις, να αναζητήσουν μια λύση έχοντας να επιλέξουν μεταξύ κάποιων, άλλων κακών και άλλων λιγότερων κακών, προτάσεων ενώ το κόμμα που ευαγγελίζεσαι λαΐκιζε και συνεχίζει ασύστολα. Σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω στο φόρουμ ότι μόλις πριν λίγες ημέρες συντάξατε 12 προτάσεις για το ασφαλιστικό!!! Οι ψηφοφόροι, νιώθοντας την βαριά υποχρέωση της εκλογικής τους επιλογής έπρεπε, ΟΦΕΙΛΑΝ, να επιλέξουν πριν από 1 ολόκληρο έτος τρόπο και σύστημα κυβέρνησης σε αντίθεση με εσάς που ακόμα πετάτε αετό.

Συνεπώς άσε συνάδελφε την μπάλα και την εξέδρα και κοιτάξτε να φανείτε χρήσιμοι.

Το ερώτημα παραμένει πιο επιτακτικό από ποτέ και μην το αποφεύγεις: Χαρτί υγείας θα έχουμε ή θα πρέπει να κάνουμε μπιντέ;

 

 

943548_194905130663234_1985303645_n.jpg

 

 

Ημίμετρα που δεν πρόκειται να αποδώσουν παρά ελάχιστα. 

Αόριστα, γενικόλογα, χωρίς καμία ανάλυση περί του εκτιμώμενου οφέλους ανά πρόταση-ειδικά τα τρία πρώτα είναι απλά ευχολόγια. 

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απεγκλωβίζεται από την ιδεοληπτική του εμμονή με το ευρώ, αυτά που προτείνει είναι αντιαναπτυξιακά και τροφοδοτούν την ύφεση.

Για παράδειγμα όταν αυξάνεις τις εργοδοτικές εισφορές, την ώρα που οι μισοί εργοδότες δεν τις πληρώνουν (η μαύρη εργασία φτάνει το 40%), το μόνο που καταφέρνεις είναι να καταστρέφεις όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει υγιείς και οι οποίες για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα στραφούν σε απολύσεις. 

Απορώ πραγματικά με την λογική αυτών των μέτρων. Δεν αποτελούν την απόληξη κάποιας εμπεριστατωμένης έρευνας (αν αποτελούσαν, τότε θα κυκλοφορούσε το κόμμα ένα ωραίο pdf με μελέτες, έρευνες, μετρήσεις, γραφήματα, παραδοχές και αξιόπιστους υπολογισμούς, όπως οφείλει να έχει κάθε σοβαρή έρευνα) αλλά φοβάμαι πως αποτελούν ένα εξόχως λαϊκίστικο κείμενο που γράφτηκε στο πόδι, έπειτα από ολιγόλεπτο brainstorming κάποιων ιθυνόντων.

Αγαπητοί σύντροφοι, αν είναι να πάρουμε την εξουσία για να εξευτελίσουμε την έννοια της Αριστεράς, ας το αφήσουμε καλύτερα. Σοβαρευτείτε, δουλέψτε σκληρά και στίψτε το μυαλό σας. Η ευκαιρία που θα έχουμε είναι μόνο μία. Έχουμε μία ριξιά, μία ζαριά και πρέπει να σκεφτόμαστε τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις της όποιας επιπολαιότητας ή ελαφρότητας. 

http://www.avgi.gr/article/332090/12-metra-gia-na-sothoun-tameia-kai-suntaxeis#prettyPhoto

 
 
Τα παραπάνω διεμήνυσα στο κόμμα αγαπητέ συνάδελφε. Ελπίζω να με εννοείς. Ευχαριστώ.
Προσωπικά δεν βολεύομαι με το θατσερικό TINA και είμαι πολύ ανήσυχος για να υποκύψω...
Δεν ασπάζομαι την "ειμαρμένη", ούτε τον "απόλυτο προορισμό" και δεν δέχομαι πως "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον".
 
Αντί επιλόγου:
 

"Την κατιούσα έχει πάρει η Ν.Δ. καθώς το επιτελείο της γνωρίζει. Φόβητρο υψώνεται στο 9% κι από τους πιο θρασείς στο 11% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Στα πρόθυρα του κοινοβουλευτικού θανάτου είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μια χαρά τα γνωρίζουν όλα αυτά οι ολετήρες -

και βγάζουν γκάλοπ γκαλουπωμένα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Με προφήτες τον ΔΟΛ, τον Πήγασο, τον Μπάμπη τον Σκάη, το Mega κι άλλα ευαγή ιδρύματα των φίλων της αλήθειας και των φυλάκων του λαού, προσπαθούν

να σε πείσουν πως όταν πιάνεις τον εαυτόν σου να λέει ό,τι του λέειτο Mega να πει, καλά τα λέει.

Αλοίμονό σου! Καλύτερα να οργανώσεις το επόμενο λάθος σου εσύ, παρά για μιαν ακόμα φορά να σου το οργανώσει το Mega - το κάθε Mega. Αν κάνεις τα λάθη σου μόνος σου, υπάρχει η πιθανότης κάποτε, κάποια ή όλα, να τα διορθώσεις. Αν σου στήνουν τα λάθη σου οι άλλοι, γίνεσαι ένα λάθος εσύ ο ίδιος. Στο οποίον πέφτουμε μέσα όλοι...".

 

http://www.enikos.gr/stathis/145872,Klefta_lefta.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον άτιμο το Σωτήρη μας πέταξε την μπόμπα και τώρα γελάει !! :) :)

 

Με το δάκτυλο στην σκανδάλη είμαστε όλοι.  :( 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό στις μέρες μας από το να παρακολουθείς τις απεγνωσμένες προσπάθειες των "ηγετών" της χώρας να σε πείσουν πως όλα πάνε καλά, πως έρχεται η ανάπτυξη, πως τα βάσανα τελειώνουν σιγά σιγά. Παράλληλα, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας -μορφωμένοι, αμόρφωτοι, μισθωτοί, ελ. επαγγελματίες κτλ- που τους πιστεύουν και περιμένουν και αυτοί τις καλύτερες μέρες που όπου να ναι έρχονται. 

 

Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του συνάδερφοι. Όποιος πιστεύει τη γκαιμπελική προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, κυβερνάται από το φόβο και κρατιέται από τη σανίδα σωτηρίας που τόσο απλόχερα του προσφέρουν: την προσμονή ή αλλιώς την παθητικότητα. Του λένε "συνέχισε εσύ να θυσιάζεις καθημερινά στιγμές, απολαύσεις, τον εαυτό σου, την οικογένεια σου, τις μικρές χαρές της ζωής και θα δεις πως οι θυσίες σου πιάνουν τόπο", Ε λοιπόν μαντέψτε: ΔΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ! Μη φοβηθεί κανείς να το παραδεχθεί. Κάθε μέρα είναι και χειρότερη από την προηγούμενη, σκεφθείτε πως ήταν τα πράγματα το μακρινό .. 2010 (αλήθεια, δε φαίνεται σα να έχουν περάσει 10+ χρόνια από τότε;).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.Γενικός γραμματέας εσόδων που γνωρίζει μηχανογράφηση.

 

2.Αντικαράσταση γενικών φορολογικών ελέγχων με στοχευμένους.

 

3.Καθολική επικράτηση ηλεκτρονικών δηλώσεων.

 

4.Ένωση όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και εργατικών υποβολών σε κοινή βάση.

 

5.Εμπορικό μητρώο μηχανογραφημένο ΓΕΜΗ και  νέος τύπος εταιρείας ΙΚΕ.

 

6.Εκσυχρονισμός του ΚΒΣ με απλοποίησή του.

 

7.Ατομικό προφίλ για κάθε φορολογούμενο. Περιουσιολόγιο.

 

8.Τιμωρία με φυλακή και δήμευση για τους φοροφυγάδες.

 

9.Εξειδικευμένους λογιστές που θα συνδέσουν τη φορολογική διοίκηση με τους φορολογούμενους.

 

10.Πολιτική απόφαση .

H Ελλαδα θα ανακαμψει και οι Ελληνες θα χρεωκοπησουν ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.Γενικός γραμματέας εσόδων που γνωρίζει μηχανογράφηση.

 

2.Αντικαράσταση γενικών φορολογικών ελέγχων με στοχευμένους.

 

3.Καθολική επικράτηση ηλεκτρονικών δηλώσεων.

 

4.Ένωση όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και εργατικών υποβολών σε κοινή βάση.

 

5.Εμπορικό μητρώο μηχανογραφημένο ΓΕΜΗ και  νέος τύπος εταιρείας ΙΚΕ.

 

6.Εκσυχρονισμός του ΚΒΣ με απλοποίησή του.

 

7.Ατομικό προφίλ για κάθε φορολογούμενο. Περιουσιολόγιο.

 

8.Τιμωρία με φυλακή και δήμευση για τους φοροφυγάδες.

 

9.Εξειδικευμένους λογιστές που θα συνδέσουν τη φορολογική διοίκηση με τους φορολογούμενους.

 

10.Πολιτική απόφαση .

 η οικονομία ορίζεται από κοινωνιολογικούς κανόνες, μην ψάχνετε επαληθεύσεις από ιδεοληψίες και εμμονές... ο λόγος που θα ανακάμψει η ΕΛΛΑΣ..

(ταιριάξτε τα παραπάνω με την ίδια αρίθμηση)

 

1.ο έχων τη γνώση και τα μέσα

 

2.από την γενική θεώρηση στο συγκεκριμένο

 

3.επιβολή γενικού δεσμευτικού κανόνα

 

4.ανάλυση του μέρους βλέποντας το σύνολο

 

5.εισαγωγή νέων θεσμών

 

6.απλούστευση αλλά όχι κατάργηση

 

7.ενασχόληση με το κάθε ένα χωριστά

 

8.παραβίαση των κανόνων και δίκαιη τιμωρία

 

9.ενδιάμεσοι φορείς επιβολής κανόνων

 

10.αποφασισμένη ηγεσία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξακολουθείς το αστείο, συνάδελφε. Αλλά θα ήθελα να ξέρω αν σήμερα η πλάκα πηγαίνει προς την εμφάνιση ενός Παπαδόπουλου ή μιας απολυταρχίας...

Ονειρα γλυκά φίλε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρητικά φίλε SOTIRI και βιασμός δεν μπορεί να υπάρξει…

 

Δεδομένο ότι μία γυναίκα με ανεβασμένη τη φούστα τρέχει πιο γρήγορα από έναν άντρα με κατεβασμένο το παντελόνι……...

;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 η οικονομία ορίζεται από κοινωνιολογικούς κανόνες, μην ψάχνετε επαληθεύσεις από ιδεοληψίες και εμμονές... ο λόγος που θα ανακάμψει η ΕΛΛΑΣ..

(ταιριάξτε τα παραπάνω με την ίδια αρίθμηση)

 

1.ο έχων τη γνώση και τα μέσα

 

2.από την γενική θεώρηση στο συγκεκριμένο

 

3.επιβολή γενικού δεσμευτικού κανόνα

 

4.ανάλυση του μέρους βλέποντας το σύνολο

 

5.εισαγωγή νέων θεσμών

 

6.απλούστευση αλλά όχι κατάργηση

 

7.ενασχόληση με το κάθε ένα χωριστά

 

8.παραβίαση των κανόνων και δίκαιη τιμωρία

 

9.ενδιάμεσοι φορείς επιβολής κανόνων

 

10.αποφασισμένη ηγεσία

Μήπως , λέω μήπως, να παρήγαμε και κάτι ?

Γάλα , κρέας . σιτηρα, κηπευτικά .  Είχαμε επάρκεια

Δεν έχουμε. Εισάγουμε 

Σταφίδες , αμπέλια,  καπνά , βαμβάκια . Τα πήρε και τά σήκωσε

Κλωστουφαντουργία , κονσερβοποιία . Τις κλείσαμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ οτι φαινεται πλησιαζει αυτη η Παρασκευη που θα ειναι και μεσημερι .Απλα εχουν ακομα λιγο χρονο να το κανουν ετσι ωστε να μην το περιμενει κανεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πού είναι η ανάπτυξη; (Του Νίκου Δερεδάκη)

 Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ελλάδα. Ανάπτυξη που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Είναι, όμως, τα πράγματα τόσο απλά και ευοίωνα;

Ας ξεκινήσουμε, από μερικά στατιστικά στοιχεία και παραδοχές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

·         Το 3% των ανθρώπων, κατέχουν το 80% του παγκόσμιου πλούτου. Τελευταία, ο πλούτος συγκεντρώνεται σε ακόμα λιγότερα χέρια.

·         Μόνο το 7% του παγκόσμιου ΑΕΠ είναι πραγματικό χρήμα. Το υπόλοιπο είναι άυλοι τίτλοι, δηλαδή, απλά, θεωρητικό χρήμα!

·         Το μεγαλύτερο ποσοστό των αγαθών παγκοσμίως, παράγονται σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι κάτοικοι αυτών των χωρών, ενώ παράγουν, δεν μπορούν να καταναλώσουν τα παραγόμενα  αγαθά, αφού το βιωτικό τους επίπεδο είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αυτά εξάγονται σε ευρωπαϊκές χώρες και ΗΠΑ, χώρες που μαστίζονται τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, η αλυσίδα της παραγωγής θα διαταραχθεί, αφού τα παραγόμενα αγαθά δεν θα βρίσκουν αγοραστές για να απορροφηθούν.

·         Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι όλα τα οικονομικά «κραχ» οδήγησαν σε παγκόσμιους ή τοπικούς πολέμους, ώστε, μετά τις καταστροφές που επήλθαν ξαναπήρε μπροστά η ατμομηχανή της ανάπτυξης. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι παγκόσμιος πόλεμος, ως αντίδοτο στη διεθνή κρίση, δεν μπορεί σήμερα να υπάρξει.

·         Ερχόμενοι στη «γειτονιά» μας και στο παράδειγμα της Βουλγαρίας, βλέπουμε ότι η γείτονα χώρα τα τελευταία 10, τουλάχιστον, χρόνια μαστίζεται από βαθιά ύφεση, με τους μισθούς να βρίσκονται στα 200-300 ευρώ. Κάποιοι υπόσχονταν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ερχόταν ανάπτυξη και επενδύσεις. Ακόμα τις περιμένουν…

·         Είναι ξεκάθαρο ότι στον πόλεμο ανάμεσα στους πολιτικούς και στις αγορές, νικήτριες έχουν αναδειχθεί οι δεύτερες. Η πολιτική και οι πολιτικοί  δείχνουν αδύναμοι, ανήμποροι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι το μέλλον της Ελλάδας προδιαγράφεται ζοφερό. Χώρες που έχουν δανειστεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν ξεπληρώσει 50 φορές το χρέος τους και εξακολουθούν να χρωστούν πάνω από 100 φορές το αρχικό κεφάλαιο. Ο πίθος των Δαναΐδων και το μαρτύριο του Ταντάλου στη σημερινή πραγματικότητα…

Ως αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης η χώρα μας, δεν θα μπορέσει ποτέ πια να ορθοποδήσει. Δεν θα την αφήσουν, βέβαια, να πτωχεύσει λογιστικά. Θα την κρατούν διασωληνωμένη στην εντατική και θα της χορηγούν τόσο οξυγόνο όσο χρειάζεται για να μην ξεψυχήσει. Την πόρτα εξόδου όμως της ΜΕΘ, δεν θα μπορέσει να τη διαβεί…

http://rethemnosnews.gr/2013/03/%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CE%BA/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ μου

 

Χρησιμοποίησα ένα μέσο που είχε άρθρο για το χαρτί υγείας και το κριτικάρεις. Σου ζητώ να υποδείξεις κάποιο υψηλότερου επιπέδου και κωφεύεις υποδειγματικά.

Από την πόλη έρχομαι λοιπόν και στην κορφή κανέλα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ημίμετρα

 

Πριν ... προσθέσεις την δεύτερη παράγραφο ήμουν έτοιμος να προσυπογράψω το σκεπτικό της πρώτης.

Μάλλον όμως το ξαναδιάβασες και δεν σου .... άρεσε. Οπότε αποφάσισες να προσθέσεις τον ξύλινο επίλογο. Δεν παραπονιέμαι. Απλά το αναφέρω.

 

Τα παραπάνω διεμήνυσα στο κόμμα αγαπητέ συνάδελφε. Ελπίζω να με εννοείς. Ευχαριστώ.

Προσωπικά δεν βολεύομαι με το θατσερικό TINA και είμαι πολύ ανήσυχος για να υποκύψω...

Δεν ασπάζομαι την "ειμαρμένη", ούτε τον "απόλυτο προορισμό" και δεν δέχομαι πως "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον".

 

Η πρώτη σου παράγραφος, το ξανατονίζω, είναι μια σοβαρότατη βάση για συζήτηση. Δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω ότι προσπάθησες.

Έχω την αίσθηση όμως ότι οι κομματικοί σχηματισμοί στους οποίους ανήκεις λειτουργούν με την μέθοδο top - down και όχι με την μέθοδο down - up!!!

Εύχομαι να διαψευστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Χρησιμοποίησα ένα μέσο που είχε άρθρο για το χαρτί υγείας και το κριτικάρεις. Σου ζητώ να υποδείξεις κάποιο υψηλότερου επιπέδου και κωφεύεις υποδειγματικά.

Από την πόλη έρχομαι λοιπόν και στην κορφή κανέλα!!!

 

Σας απάντησα ότι άρθρα βρίσκεις άπειρα και ειδικά στις μέρες μας όπως και ότι θέλεις και όπως σε βολευούν ... Η καλύτερη ενημέρωση είναι η καθημερινότητα που βιώνουμε και δεν αποτυπώνεται σε κανένα μέσο ......  Αυτό σας είπα και αυτό σας ξαναλέω ...... Αν αυτό δε σας κάνει , μπορείτε να πάτε πίσω στο όποιο γραφείο τύπου για επανενημερωση ... (σας απαντώ στον ίδιο τόνο , επαναλμβάνω μου είστε συμπαθής από τα γραφόμενα σας , αλλά ως εκεί ........)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...