Προς το περιεχόμενο

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

SARAKINOS ....o διαλογος ποτε δεν εβλαψε κανεναν.Τι μου προτεινης να κοινοποιησω τις σκεψεις μου σε  Συλλογους-Ενωσεις-ΠΟΦΕΕ .....ε... και...?

 Συνάδελφε Θεμιστοκλή, ήδη σου έγραψα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι σίγουρος πως και η παρούσα νομοθετική ρύθμιση θα καταπέσει. Επειδή βάζει εμπόδια στην επαγγελματική εξέλιξη σταματώντας κάποιους ανθρώπους στην Β΄τάξη. Γνωρίζω άτομα με ανώτερες σπουδές που εργάζονται επί σειρά ετών σε λογιστήρια. Προερχόμενοι από το μαθηματικό ή την πληροφορική. Η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού θα αντιδράσει. Το χρονικό διάστημα ποικίλει. Μπορεί να πάρει από 1 έως 3 έτη απ΄όσο έχω παρατηρήσει για άλλες περιπτώσεις. Φαντάζομαι ότι το Ελληνικό κράτος δεν θα θελήσει να πληρώνει πρόστιμα μη συμμόρφωσης οπότε πολύ γρήγορα θα ευθυγραμμιστεί.

Συνεπώς 1 το κρατούμενο.

 

Γνωρίζω επίσης άτομα που εργάζονται είτε στον πιστωτικό έλεγχο εισηγμένων εταιρειών, είτε στην αποθήκη διαφόρων εταιρειών, είτε στα τμήματα ακινήτων πιστωτικών ιδρυμάτων ( sic ), είτε εργάζονται στα τμήματα μισθοδοσίας, είτε ... data entry σε λογιστικά γραφεία. Δεν έχουν καμία μα απολύτως καμία σχέση ούτε καν με το ελάχιστο εύρος των γνώσεων που απαιτεί η άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή. Αυτές οι μερικές χιλιάδες ατόμων μόνο και μόνο επειδή υπάγονται στο λογιστήριο θα πάρουν άδεια. Πίκρα.

Έγιναν 2 τα κρατούμενα.

 

Αντιγράφω από το Τάξεις Λογιστών - Φοροτεχνικών και Δικαιούχοι Αδειών :

.....

β) Επαγγελματική ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξης χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος στα μέλη του Ο.Ε.Ε., στους πτυχιούχους τμημάτων Οικονομικής κατεύθυνσης των Πανεπιστημίων, στους πτυχιούχους των Τμημάτων Οικονομικής κατεύθυνσης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και στα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις επαγγελματικών προσόντων του Π.Δ. 38/2010 (Α΄ 78).

γ) Επαγγελματική ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού Α΄ τάξης χορηγείται στα μέλη του Ο.Ε.Ε., στους πτυχιούχους τμημάτων Οικονομικής κατεύθυνσης των Πανεπιστημίων, στους πτυχιούχους των Τμημάτων Οικονομικής κατεύθυνσης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και στα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις επαγγελματικών προσόντων του π.δ. 38/2010, που ασκούν επί τριετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξης.

Συνεπώς σε 3 χρόνια θέλοντας και μη θα ξανασυζητήσουμε το ίδιο θέμα.

Έγιναν 3 τα κρατούμενα.

 

Στο ίδιο το ΠΔ38/2010 ( που θα χρειαστεί να κωδικοποιηθεί πλέον από την ομάδα του φόρουμ ), στο οποίο θα αρχίσουμε να αναφερόμαστε, ορίζει πως ΔΕΝ απαγορεύονται οι εξετάσεις. Δεν τις επιβάλλει ΑΛΛΑ ΔΕΝ τις απαγορεύει κιόλας.

4 τα κρατούμενα.

 

Συνεχώς συζητάμε για κύρος και για αξίες. Δεν έχω παρατηρήσει άλλη ομάδα επαγγελματιών με τόσο τεράστιο ναρκισσισμό. Θέλουμε και επιζητούμε την βοήθεια του κράτους ώστε να μας δώσει ... αξία σε αυτό που κάνουμε κ.ά.. Εδώ νομίζω είναι το λάθος που κάνουμε. Συνεχώς ασχολούμαστε με το ποιοί είμαστε και όχι με το τι κάνουμε και πως το κάνουμε.

5 τα κρατούμενα.

 

Περίμενα και έτρεφα ελπίδες για την πιστοποίηση. Πουκάμισο αδειανό τελικά. Πιστοποίηση θα έπρεπε να σημαίνει αξιολόγηση. Η δικιά μας κατέληξε εν τέλει μια γραφειοκρατική διαδικασία ώστε να εξασφαλίσουμε μην τυχόν υπάρχει ανάμεσά μας κάνας ... φονιάς ( ποινικό μητρώο ) λές και θα μας κλείσουν σε σκοτεινό δωμάτιο μαζί του/της.

Όσο αφορά την ψηφιακή υπογραφή αυτή θα προχωρήσει σιγά - σιγά για όλους τους πολίτες μέσω του Υπουργείου εσωτερικών.

6 τα κρατούμενα.

 

Περίμενα να δώ λίγο φώς στον κώδικα δεοντολογίας ώστε να έχω την τιμή να καταγγείλω 2 συναδέλφους. Ακόμη όμως και αν υπήρχε ο κώδικας το αποτέλεσμα θα ήταν και εκεί τρίχες κατσαρές. Θα έπρεπε να χάνουν την άδειά τους όταν κάνουν ανύπαρκτες εγγραφές στα έξοδα και θα έπρεπε να πληρώνουν πρόστιμο ίσο με τον 1/2 του φόρου που ωφελήθηκε η επιχείρηση. Αντ΄αυτού το πρόστιμο θα ισούται με μια ετήσια αμοιβή δηλαδή με τα ... 50,00€ μιας απόδειξης που έκοψαν.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η διαφήμιση που έγραψε ο συνονόματος συνάδελφος παραπάνω στο #197.

Η κύρια ενασχόληση ενός λογιστή δεν είναι η κατάθεση της δήλωσης. Κύρια ενασχόληση κάποιου λογιστή που ασχολείται με δηλώσεις είναι η σύνταξη αυτής και μέσα από αυτό το πρίσμα πρέπει να ειδωθεί το παραπλανητικό της διαφήμισης που εμένα προσωπικά με προσβάλει και με μειώνει.

7 τα κρατούμενα.

 

Πόσο θα ήθελα να καταγραφεί σε βίντεο η αντίδραση του Υπουργού όταν θα μάθει για την πρώην Γ΄ ειδική άδεια και πως θα πρέπει πολύ σύντομα να φέρει ρύθμιση.

Το δίκιο να λέγεται. Ύστερη νομοθεσία δεν μπορεί να αποκλείσει προγενέστερο δικαίωμα. 

Σύνολο 8 τα κρατούμενα.

 

Γενικώς έχω να παρατηρήσω πως: 

α) Αν είμασταν προπονητές και ερχόταν ο ... Ξέσι ο οποίος έπαιζε 8 χρόνια στην Φωτιά Περιστερίου θα τον βάζαμε στην ομάδα χωρίς δοκιμαστικό;

β) Αν είμασταν μαέστροι και ερχόταν ο Ξύστρας με το κλαρίνο του ο οποίος έπαιζε 8 χρόνια σε ταβέρνα αθιγγάνων θα τον βάζαμε στην φιλαρμονική χωρίς δοκιμαστικό;

γ) Από την άλλη μεριά θα δίνατε πτητικό δίπλωμα σε κάποιον επειδή έλεγχε τον αέρα ελαστικών αεροσκαφών με τον περιορισμό όμως να πετά μόνο ελικόπτερο και μόνο μέχρι τα 1000 πόδια ύψος;

Φτάσαμε στα 9 τα κρατούμενα.

 

9 τα κρατούμενα και 3 τα επόμενα τα επόμενα μας κάνουν 12 αλλά θα γράψω ότι πεις εσύ αφεντικό. :D

 

Θα γράψω κάποιες σκέψεις. Μπορεί να εμπνεύσουν κάποιον άλλο και να προκύψει κάτι καλό. Μπορεί να υλοποιηθεί απο κοινού με τις 2 ομοσπονδίες, ΠΟΦΕΕ και ΠΟΛ, μιας και υπάρχουν και μισθωτοί που μέσω του ΠΔ38/2010 παίρνουν ή θα παίρνουν άδεια. Προφανώς η κοινή σειννησταμμαίνοι ( προσπάθησα να βολέψω σε μια λέξη όλα τα ι ) είναι το Επιμελητήριο.

Να έρθουν σε επαφή με 2 ΑΕΙ+2 ΤΕΙ+2 ΙΕΚ για να σχηματιστεί μια ομάδα ειδικών ώστε να συντάξουν μερικά ερωτηματολόγια π.χ.: 500 ερωτήσεων έκαστο όπου:

Θα έχουν σωστή δομή από εκπαιδευτική άποψη και θα περιλαμβάνουν διάφορες ενότητες που αντιμετωπίζουμε στην εργασία μας ακόμη και την χρήση η/υ.

Ας έρθουν σε επαφή με ανθρώπους του κλάδου μας στο εξωτερικό αν στο εσωτερικό υπάρχει ... φαγούρα.

Η ουσία είναι να δίνονται εξετάσεις. Απλές εξετάσεις που μέσω της μεθόδου των πολλαπλών επιλογών ( multiple choice ) θα επιζητούν απαντήσεις μέσα σε τέσσερις ώρες για πεντακόσια ερωτήματα.

Αξία σε αυτό που κάνεις δίνει ο σεβασμός με τον οποίο το κάνεις. Ο σεβασμός όμως είναι αποτέλεσμα του κόπου και κόπο φέρνουν οι εξετάσεις.

Οι μελλοντικοί πτυχιούχοι αφού διάβασαν 4-5 χρόνια και πήραν το πτυχίο τους, θα διαβάσουν ακόμη 1-2 μήνες ώστε να πάρουν την 1η άδεια λογιστή και να συνεχίσουν για τις επόμενες. Όποιος είναι ήδη εργαζόμενος και χωρίς άδεια μέχρι στιγμής ας αφιερώσει τα απογεύματα 5-6 μηνών για να μπορέσει να μπεί και αυτός στον δρόμο της λογιστικής.

Αν το κράτος δεν θέλει τότε ας πιεστεί να δημιουργήσει το Επιμελητήριο έναν ... τίτλο και θα τον επιβάλλουμε εμείς στην αγορά ως prior action εισόδου στο επάγγελμα.

Η αγορά ας κρίνει το ταλέντο και όχι την επάρκεια.

Ειδάλλως η κατάληξη θα έχει πολλά κοινά με τον ασφαλιστικό κλάδο όπου πρίν από 20 χρόνια γινόντουσαν όλοι ασφαλιστές. Βουτιά στην ανυποληψία. Ακόμη και τον καλύτερο λογιστή θα τον κοιτάνε με ... μισό μάτι. 

 

Αυτά είχα να πω αλλά επειδή δεν με ακούει κανείς τα έγραψα. Ευχαριστώ συναδέλφισες και συνάδελφοι για το χειροκρότημα.

 

Υ.Γ. Προς 1953. Παρόμοιους προβληματισμούς με εσένα είχα και εγώ στο παρελθόν. Ήθελα να βάλω υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας χωρίς να είμαι ούτε κάν υπήκοος της χώρας αυτής. Μια φορά μόνο την είχα δεί στον χάρτη. Για τον λόγο αυτόν με έβαλαν κατευθείαν στην δυτική πτέρυγα του ΨΝΑ. Μου φέρθηκαν πολύ καλά. Κάθε Σάββατο με άφηναν να βγαίνω στο φανάρι της εισόδου για ζητιανιά. Αν θέλεις μπορούμε να συνεργαστούμε. Εσύ θα πατάς το κουμπί για το φανάρι των πεζών ώστε να σταματούν πιο πολλές φορές τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Έχω βρεί το κόλπο. Στραβοκουμπώνω παντελόνι και πουκάμισο. Σηκώνω τον ώμο σαν τον Ζήκο και βάζω στην μασχάλη ένα παλιό καθολικό. Οι οδηγοί χέζονται από τον φόβο τους και το πόσα μονόευρα, δίευρα και πεντάευρα μου δίνουν για να φύγω από μπροστά τους δεν περιγράφεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνάδελφε Κώστα, (επέτρεψέ μου τον ενικό, για μένα είναι ένδειξη σεβασμού) πολύ καλή η μελέτη που ανέβασες και θέλει πολλαπλές αναγνώσεις, που θα τις κάνω αργότερα. Επίσης το Υ.Γ. αρκετά χιουμοριστικό (σαν τέτοιο το διαβάζω) και μου βάζει ιδέες (!).

Θέλω μόνο να προσθέσω κάτι εκεί που αναφέρεις "Προερχόμενοι από το μαθηματικό ή την πληροφορική.". Δεν ξέρω αν γνωρίζεις και συ και οι άλλοι συνάδελφοι ότι το ΥΠ.ΟΙΚ. δεν αναγνωρίζει το πτυχίο των μαθηματικών και άλλων ανωτάτων μη Οικονομικών Σχολών, όσων υπαλλήλων πέρασαν στις υπηρεσίες του Υπουργείου και ιδίως στις Δ.Ο.Υ.,  με εξετάσεις, προ ΑΣΕΠ, και δεν τους κατατάσσει ως Π.Ε. αλλά μόνο ως Δ.Ε. ! Εξισώνονται με τους αποφοίτους Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου...Το κράτος του παραλόγου.

Φιλικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωρίζω άτομα με ανώτερες σπουδές που εργάζονται επί σειρά ετών σε λογιστήρια.Εγώ αμα πάω και δουλέψω σε φροντιστήριο

θα γίνω μαθηματικός η χημικός?

Προερχόμενοι από το μαθηματικό ή την πληροφορική. Η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού θα αντιδράσει. 

 

Συγνώμη ρε παιδιά ,έγώ μπορώ να διοριστώ ως μαθηματικός η να διδάξω πληροφορική σε λύκειο η όπου αλλού?μήπως έχω 

χάσει κάτι?ρεεεεεεεεεεεε.......μην τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα.Ο καθείς εφ ο ετάχθη ,έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι,ε κάτι

θα ήξεραν.Μην τα ισοπεδώσουμε όλα.Τι είναι εδώ ξέφραγο αμπέλι?Δεν έχω προσωπικά να φοβηθώ τίποτα από κάτι τέτοιους

που ενδεχόμενα ,απέτυχαν σε αυτό που σπούδασαν και λόγω μη οριοθέτησης του επαγγέλματος ,θα το πώ λίγο ωμά, καπηλεύονται

τον χώρο ,σπάνε τις όποιες τιμές που έχουμε για να ζήσουμε τις οικογενειές μας και αν δεν τους βγεί .ξαναγυρίζουν σε  αυτό που σπούδασαν

αλλά η ζημιά έχει γίνει ,ε ρε φίλε κάπου υπάρχει και η λογική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνάδελφε Κώστα, (επέτρεψέ μου τον ενικό, για μένα είναι ένδειξη σεβασμού) πολύ καλή η μελέτη που ανέβασες και θέλει πολλαπλές αναγνώσεις, που θα τις κάνω αργότερα. Επίσης το Υ.Γ. αρκετά χιουμοριστικό (σαν τέτοιο το διαβάζω) και μου βάζει ιδέες (!).

Θέλω μόνο να προσθέσω κάτι εκεί που αναφέρεις "Προερχόμενοι από το μαθηματικό ή την πληροφορική.". Δεν ξέρω αν γνωρίζεις και συ και οι άλλοι συνάδελφοι ότι το ΥΠ.ΟΙΚ. δεν αναγνωρίζει το πτυχίο των μαθηματικών και άλλων ανωτάτων μη Οικονομικών Σχολών, όσων υπαλλήλων πέρασαν στις υπηρεσίες του Υπουργείου και ιδίως στις Δ.Ο.Υ.,  με εξετάσεις, προ ΑΣΕΠ, και δεν τους κατατάσσει ως Π.Ε. αλλά μόνο ως Δ.Ε. ! Εξισώνονται με τους αποφοίτους Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου...Το κράτος του παραλόγου.

Φιλικά.

 

Δεν διαφωνώ πουθενά. Μονάχα το χιούμορ, μου βγαίνει ενίοτε κρύο αλλά και πάλι μέσα έπεσες.

Στους μαθηματικούς έχεις δίκιο αλλά θα αναγκαστεί να το κάνει. Ειδικά στο δημόσιο επειδή κινούνται με ομαδικές αγωγές μέσω κοινού δικηγόρου.

Πάντως μάλλον θα γνωρίζεις πως το δημόσιο έδωσε αναδρομικά δεκαετιών για επίδομα από πτυχίο κολλεγίου.


 

Γνωρίζω άτομα με ανώτερες σπουδές που εργάζονται επί σειρά ετών σε λογιστήρια.Εγώ αμα πάω και δουλέψω σε φροντιστήριο

θα γίνω μαθηματικός η χημικός?

Προερχόμενοι από το μαθηματικό ή την πληροφορική. Η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού θα αντιδράσει.

 

Συγνώμη ρε παιδιά ,έγώ μπορώ να διοριστώ ως μαθηματικός η να διδάξω πληροφορική σε λύκειο η όπου αλλού?μήπως έχω

χάσει κάτι?ρεεεεεεεεεεεε.......μην τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα.Ο καθείς εφ ο ετάχθη ,έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι,ε κάτι

θα ήξεραν.Μην τα ισοπεδώσουμε όλα.Τι είναι εδώ ξέφραγο αμπέλι?Δεν έχω προσωπικά να φοβηθώ τίποτα από κάτι τέτοιους

που ενδεχόμενα ,απέτυχαν σε αυτό που σπούδασαν και λόγω μη οριοθέτησης του επαγγέλματος ,θα το πώ λίγο ωμά, καπηλεύονται

τον χώρο ,σπάνε τις όποιες τιμές που έχουμε για να ζήσουμε τις οικογενειές μας και αν δεν τους βγεί .ξαναγυρίζουν σε  αυτό που σπούδασαν

αλλά η ζημιά έχει γίνει ,ε ρε φίλε κάπου υπάρχει και η λογική.

 

Κάνοντας μια τιτάνια και υπεράνθρωπη προσπάθεια να παραβλέψω το μακρόσυρτό σου ρεεεεεεεεεεεε θα σου απαντήσω ενθυμούμενος απλά και μόνο κάποιες απαντήσεις που έχεις δώσει στο φόρουμ και έμμεσα έχω ωφεληθεί.

Ο τελευταίος καθηγητής που δίδαξε σε φροντιστήριο μαθηματικά χωρίς άδεια διδασκαλίας πρέπει να χρονολογείται γύρω στο 1950 ( βαριέμαι να ψάχνω ) όταν και έγινε μέσω της νομοθεσίας απαιτητή η ύπαρξη άδειας διδασκαλίας. Συνεπώς τα κόκκαλα αυτού, του χωρίς άδεια καθηγητού, θα τα βρούν οι αρχαιολόγοι σε κάποια από τις επόμενες επεκτάσεις του μετρό αν δεν τα έχουν ήδη βρεί.

Σου θυμίζω πως μέχρι πρότινος ζούσαμε σε καθεστώς προστασίας. Όλοι πλην Λακεδαιμονίων ( λογιστών ). Έτσι λοιπόν δεν μπορούσες να πατήσεις το πόδι σου σε φροντιστήριο χωρίς άδεια ( για άριστους/γνωστούς φοιτητές-τριες πάντα υπήρχε-υπάρχει χώρος αλλά η κουβέντα μας δεν αφορά τις εξαιρέσεις ). Στους λογιστές και στα λογιστήρια δεν συνέβαινε ποτέ κάτι ανάλογο.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά φτάσαμε στο σήμερα.

Δεν σου περιγράφω την σκληρή πραγματικότητα. Σου περιγράφω την γαμημένη πραγματικότητα. Κοιμηθήκαμε με 40-50 χιλ. συναδέλφους και μέσω των επαγγελματικών δικαιωμάτων ξυπνήσαμε με εν δυνάμει συναδέλφους τους τριπλάσιους επειδή κατ΄ουσία όχι μόνο δεν υπήρχε κερκόπορτα που ξεχάστηκε ανοικτή αλλά δεν υπήρχε ούτε καν πόρτα!!! Έτσι λοιπόν όσο γρηγορότερα περάσεις από το στάδιο της άρνησης στο στάδιο της αποδοχής θα είναι καλύτερα για όλους μας επειδή η νηφαλιότητα είναι απαραίτητη.

Επίσης υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση σε αυτά που γράφεις. Από την μια δεν φοβάσαι τίποτε και από την άλλη γράφεις πως λόγω της μη οριοθέτησης θα σπάσουν οι τιμές και θα πάθεις ζημιά.

Δυστυχώς μόνο το δεύτερο θα συμβεί αν δεν αποπειραθούμε να δώσουμε ένα έναυσμα στους συλλόγους και αυτοί με την σειρά τους παραπάνω.

Ποτέ δεν με ενδιέφερε η απόδοση ευθυνών ιδίως όταν ο χρόνος που διαθέτω επαρκεί μέχρι το επόμενο μεσημέρι όταν θα πρέπει η κατσαρόλα να ξαναβράσει και άρα αυτή είναι η μοναδική προτεραιότητά μου. Παρεπιμπτόντως η ευθύνη ξεκινά από την μη συμμετοχή μου οπουδήποτε και καταλήγει ... κάπου αλλού.

Οι δικηγόροι πέτυχαν και ζητούν άρση της ΠΟΛ που ζητούσε υπογραφή από λογιστή. Σε εμάς, αν κάποιος μας ζητούσε 10 ευρώ ετησίως ώστε να μαζεύουμε 400.000χιλ και να έχουμε 10μελές νομικό τμήμα για να κερδίσουμε και τίποτις νομικά, θα τον κράζαμε. Οι λόγοι κατ΄εμέ είναι ... τα κομματικά που απωθούν πολλούς αλλά σταματώ για χάριν της ομόνοιας και της σύμπνοιας.

Περαιτέρω να γνωρίζεις πως πολλοί μηχανικοί είναι γνώστες των οικονομικών εξαιτίας των μελετών για τα διάφορα έργα είτε δημόσια είτε ιδιωτικά. Μην συγχέουμε την γνώση των οικονομικών μόνο με την χρέωση – πίστωση.

Επίσης διευθυντές του μαθηματικού σε λογιστικές πολυεθνικές. Καλά αυτό που γίνεται στις τράπεζες δεν το έχεις κάν φανταστεί. Θα δείτε δικηγόρους να παίρνουν άδεια λογιστή επειδή έχουν προϋπηρεσία στο λογιστήριο της τράπεζας στο τμήμα ακίνητης περιουσίας και θα φρικάρετε εντελώς.

Ξανατονίζω πως δεν είμαστε εμείς αυτοί που διαθέτουμε κάτι και ΆΜΑ θέλουμε το επιτρέπουμε στους άλλους. Δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα. Ποτέ δεν την είχαμε. Το έχουν ήδη απλωμένο στα πόδια τους “όλοι οι άλλοι” που αρκεί να απλώσουν το χεράκι τους και να κάνουν αίτηση στο Επιμελητήριο.

Αν νιώθεις ότι απειλείσαι επαγγελματικά διάβασε αυτά που γράφω παραπάνω και συγκεκριμένα το άρθρο της επιστημονικής ομάδας taxheaven.

Αν όχι δεν τρέχει κάστανο. Κράτα μου μια θέση στο παγκάκι.

 

Υ.Γ. To whom it may concern: Δεν είμαι συνδικαλιστής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ZHTEITAI ΗΓΕΤΗΣ που να ...  

• Καινοτομεί

• Εστιάζει στα «τι» και «γιατί»

• Εστίαση στους ανθρώπους

• Αναπτύσσει

• Εμπνέει εμπιστοσύνη

• Έχει πιο μακροπρόθεσμο

ορίζοντα

• Επιδιώκει την αλλαγή

• Πρωτοτυπεί

ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

– Υποκίνηση για ηγεσία (ιδανικά για την επίτευξη των κοινών

στόχων και όχι απλά για την άσκηση ισχύος)

– Ευελιξία/προσαρμοστικότητα

– Ηθική εστίαση (βασική για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης)

– Αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και αντοχή

– Ανεπτυγμένη γνωστική, συναισθηματική και πολιτισμική

(cultural) νοημοσύνη

– Γνώση του αντικειμένου

 

Υπαρχει κανεις στον κλαδο...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Δεν διαφωνώ πουθενά. Μονάχα το χιούμορ, μου βγαίνει ενίοτε κρύο αλλά και πάλι μέσα έπεσες.

Στους μαθηματικούς έχεις δίκιο αλλά θα αναγκαστεί να το κάνει. Ειδικά στο δημόσιο επειδή κινούνται με ομαδικές αγωγές μέσω κοινού δικηγόρου.

Πάντως μάλλον θα γνωρίζεις πως το δημόσιο έδωσε αναδρομικά δεκαετιών για επίδομα από πτυχίο κολλεγίου.


 

 

Κάνοντας μια τιτάνια και υπεράνθρωπη προσπάθεια να παραβλέψω το μακρόσυρτό σου ρεεεεεεεεεεεε θα σου απαντήσω ενθυμούμενος απλά και μόνο κάποιες απαντήσεις που έχεις δώσει στο φόρουμ και έμμεσα έχω ωφεληθεί.

Ο τελευταίος καθηγητής που δίδαξε σε φροντιστήριο μαθηματικά χωρίς άδεια διδασκαλίας πρέπει να χρονολογείται γύρω στο 1950 ( βαριέμαι να ψάχνω ) όταν και έγινε μέσω της νομοθεσίας απαιτητή η ύπαρξη άδειας διδασκαλίας. Συνεπώς τα κόκκαλα αυτού, του χωρίς άδεια καθηγητού, θα τα βρούν οι αρχαιολόγοι σε κάποια από τις επόμενες επεκτάσεις του μετρό αν δεν τα έχουν ήδη βρεί.

Σου θυμίζω πως μέχρι πρότινος ζούσαμε σε καθεστώς προστασίας. Όλοι πλην Λακεδαιμονίων ( λογιστών ). Έτσι λοιπόν δεν μπορούσες να πατήσεις το πόδι σου σε φροντιστήριο χωρίς άδεια ( για άριστους/γνωστούς φοιτητές-τριες πάντα υπήρχε-υπάρχει χώρος αλλά η κουβέντα μας δεν αφορά τις εξαιρέσεις ). Στους λογιστές και στα λογιστήρια δεν συνέβαινε ποτέ κάτι ανάλογο.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά φτάσαμε στο σήμερα.

Δεν σου περιγράφω την σκληρή πραγματικότητα. Σου περιγράφω την γαμημένη πραγματικότητα. Κοιμηθήκαμε με 40-50 χιλ. συναδέλφους και μέσω των επαγγελματικών δικαιωμάτων ξυπνήσαμε με εν δυνάμει συναδέλφους τους τριπλάσιους επειδή κατ΄ουσία όχι μόνο δεν υπήρχε κερκόπορτα που ξεχάστηκε ανοικτή αλλά δεν υπήρχε ούτε καν πόρτα!!! Έτσι λοιπόν όσο γρηγορότερα περάσεις από το στάδιο της άρνησης στο στάδιο της αποδοχής θα είναι καλύτερα για όλους μας επειδή η νηφαλιότητα είναι απαραίτητη.

Επίσης υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση σε αυτά που γράφεις. Από την μια δεν φοβάσαι τίποτε και από την άλλη γράφεις πως λόγω της μη οριοθέτησης θα σπάσουν οι τιμές και θα πάθεις ζημιά.

Δυστυχώς μόνο το δεύτερο θα συμβεί αν δεν αποπειραθούμε να δώσουμε ένα έναυσμα στους συλλόγους και αυτοί με την σειρά τους παραπάνω.

Ποτέ δεν με ενδιέφερε η απόδοση ευθυνών ιδίως όταν ο χρόνος που διαθέτω επαρκεί μέχρι το επόμενο μεσημέρι όταν θα πρέπει η κατσαρόλα να ξαναβράσει και άρα αυτή είναι η μοναδική προτεραιότητά μου. Παρεπιμπτόντως η ευθύνη ξεκινά από την μη συμμετοχή μου οπουδήποτε και καταλήγει ... κάπου αλλού.

Οι δικηγόροι πέτυχαν και ζητούν άρση της ΠΟΛ που ζητούσε υπογραφή από λογιστή. Σε εμάς, αν κάποιος μας ζητούσε 10 ευρώ ετησίως ώστε να μαζεύουμε 400.000χιλ και να έχουμε 10μελές νομικό τμήμα για να κερδίσουμε και τίποτις νομικά, θα τον κράζαμε. Οι λόγοι κατ΄εμέ είναι ... τα κομματικά που απωθούν πολλούς αλλά σταματώ για χάριν της ομόνοιας και της σύμπνοιας.

Περαιτέρω να γνωρίζεις πως πολλοί μηχανικοί είναι γνώστες των οικονομικών εξαιτίας των μελετών για τα διάφορα έργα είτε δημόσια είτε ιδιωτικά. Μην συγχέουμε την γνώση των οικονομικών μόνο με την χρέωση – πίστωση.

Επίσης διευθυντές του μαθηματικού σε λογιστικές πολυεθνικές. Καλά αυτό που γίνεται στις τράπεζες δεν το έχεις κάν φανταστεί. Θα δείτε δικηγόρους να παίρνουν άδεια λογιστή επειδή έχουν προϋπηρεσία στο λογιστήριο της τράπεζας στο τμήμα ακίνητης περιουσίας και θα φρικάρετε εντελώς.

Ξανατονίζω πως δεν είμαστε εμείς αυτοί που διαθέτουμε κάτι και ΆΜΑ θέλουμε το επιτρέπουμε στους άλλους. Δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα. Ποτέ δεν την είχαμε. Το έχουν ήδη απλωμένο στα πόδια τους “όλοι οι άλλοι” που αρκεί να απλώσουν το χεράκι τους και να κάνουν αίτηση στο Επιμελητήριο.

Αν νιώθεις ότι απειλείσαι επαγγελματικά διάβασε αυτά που γράφω παραπάνω και συγκεκριμένα το άρθρο της επιστημονικής ομάδας taxheaven.

Αν όχι δεν τρέχει κάστανο. Κράτα μου μια θέση στο παγκάκι.

 

Υ.Γ. To whom it may concern: Δεν είμαι συνδικαλιστής.

Δέν έχω προσωπικά να φοβηθώ τίποτα και απο κανέναν τουλάχιστον τέτοιο ,απλά να σου υπενθυμίσω και τελειώνω

γιατί οι απόψεις όλων είναι σεβαστές,πρίν τριακόσια χρόνια και βάλε που αναφέρεσαι,υπήρχε μόνο μία σχολή η δύο οικονομικών

η ανωτάτη εμπορική και η βιομηχανική ,τώρα στου διαόλου το κέρατο να πάς θα βρείς ένα τει σχετικό με τα οικονομικά,οι εποχές 

αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοζόμαστε.Επίσης αν είναι να είναι όλα τα επαγγέλματα ελεύθερα χωρίς οριοθέτηση,κανένα πρόβλημα

αλλά όχι να γίνεται ο μαθηματικός -λογιστής και ο λογιστής να μην γίνεται μαθηματικός ,εξάλλου πανεπιστήμιο ο ένας πανεπιστήμιο 

και ο άλλος.Ούτε εγώ είμαι συνδικαλιστής ,επι πλέον για το ρεεεεεεεεεεεεεεεε ,μην αγχώνεσαι καθόλου ,δεν λέει ,ουτε υπονοεί κάτι,

απλά η τρέλα της στιγμής που δεν μπορώ να βλέπω να ισοπεδώνονται τα πάντα και εμείς σχετικοί και άσχετοι να τα περιμένουμε 

όλα απο τον άλλον. Οσον αφορά το παγκάκι,αν βουλιάξει το καράβι μεσοπέλαγα ,ούτε τα ποντίκια δεν θα σωθούν.

Εξ άλλου το θέμα δεν θα το λύσουμε εμείς ,απλά κουβέντα να γίνεται και λέγε -λέγε κάτι μένει,ο μονόλογος δεν είναι ωραίο πράγμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ZHTEITAI ΗΓΕΤΗΣ που να ...  

• Καινοτομεί

• Εστιάζει στα «τι» και «γιατί»

• Εστίαση στους ανθρώπους

• Αναπτύσσει

• Εμπνέει εμπιστοσύνη

• Έχει πιο μακροπρόθεσμο

ορίζοντα

• Επιδιώκει την αλλαγή

• Πρωτοτυπεί

ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

– Υποκίνηση για ηγεσία (ιδανικά για την επίτευξη των κοινών

στόχων και όχι απλά για την άσκηση ισχύος)

– Ευελιξία/προσαρμοστικότητα

– Ηθική εστίαση (βασική για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης)

– Αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και αντοχή

– Ανεπτυγμένη γνωστική, συναισθηματική και πολιτισμική

(cultural) νοημοσύνη

– Γνώση του αντικειμένου

 

Υπαρχει κανεις στον κλαδο...?

Χρόνια το λέω ,οτι χρειαζόμαστε τσομπάνο (ηγέτη),αλλά πούντος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ZHTEITAI ΗΓΕΤΗΣ που να ...  

• Καινοτομεί

• Εστιάζει στα «τι» και «γιατί»

• Εστίαση στους ανθρώπους

• Αναπτύσσει

• Εμπνέει εμπιστοσύνη

• Έχει πιο μακροπρόθεσμο

ορίζοντα

• Επιδιώκει την αλλαγή

• Πρωτοτυπεί

ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

– Υποκίνηση για ηγεσία (ιδανικά για την επίτευξη των κοινών

στόχων και όχι απλά για την άσκηση ισχύος)

– Ευελιξία/προσαρμοστικότητα

– Ηθική εστίαση (βασική για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης)

– Αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και αντοχή

– Ανεπτυγμένη γνωστική, συναισθηματική και πολιτισμική

(cultural) νοημοσύνη

– Γνώση του αντικειμένου

 

Υπαρχει κανεις στον κλαδο...?

Λυπάμαι , αλλά νομίζω ότι δεν γεννηθεί ακόμα ο "Μεσσίας" !

Και πραγματικά θέλουμε Μεσσία , αλλά όχι σαν αυτόν :

http://www.aixmi.gr/index.php/mesias-khpouros-marioneta-pinokio/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε.Φ.Ε.Ε ΑΤΤΙΚΗΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 10434 ΑΘΗΝΑ 2108834483 2108834484 2 Ε.Φ.Ε.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 54626 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310554073 2310523666 3 Ε.Λ.Φ.Ε.Ε ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 172 26221 ΠΑΤΡΑ 2610623998 2610623998 4 Ε.Φ.Ε.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ 22 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ 2221084530 2221084530 5 Ε.Φ.Ε.Ε ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΦΩΣΚΟΛΟΥ 45 29100 ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2695045788 2695026300 6 Ε.Φ.Ε.Ε N. ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 1 59100 ΒΕΡΟΙΑ 2331065810 2331071853 7 Ε.Φ.Ε.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΑΒΑΛΑ 21 71409 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 2810360998   8 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 17 81100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2251029897 2251041584 9 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΚΡΑ 12 68200 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 2552027923-2552027786 2552081214 10 Ε.Φ.Ε.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 9 ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ-ΚΤΙΡΙΟ Γ΄   ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2651064464   11 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΟΠΡΟΠΟΥΛΟΥ 24 58100 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 2382024430 2382083443 12 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ 26 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2351037651 2351036303 13 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΡ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 12 62100 ΣΕΡΡΕΣ 2321023007 2321023007 14 ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 1 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ 2431038406 2431072715 15 ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 15Α 63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 2371024408 2371021123 16 Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 17Α 35100 ΛΑΜΙΑ 2231035706 2231035706 17 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1 50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 2463053995 2463053995 18 Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ 57Β 38333 ΒΟΛΟΣ 2421022838 2421021074 19 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ 15 51100 ΓΡΕΒΕΝΑ 2462080376 2462023475 20 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 70 -3ος ΟΡΟΦΟΣ 41222 ΛΑΡΙΣΑ 2410256421 2410549890 21 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1 67100 ΞΑΝΘΗ 2541083779 2541083779 22 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 65 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2551033968 2551088278 23 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ           24 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ 5 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 2531021223 2531081797 25 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΔΡΑΜΑΣ 1ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 18 66100 ΔΡΑΜΑ 2521032733 2521057747 26 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΪΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Β.Ι.Ο.Π.Α. ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ     2468023262 2468022201 27 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΔΗ 13 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ 2385045820   28 Ε.Φ.Ε.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ Π.ΦΩΤΙΟΥ Β΄ 9 50100 ΚΟΖΑΝΗ 2461024460 2461024460 29 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ   33200 ΑΜΦΙΣΣΑ     30 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ 24 52100 ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2467027022 2467027022 31 Σ.Φ.Ε.Ε. ΘΗΒΩΝ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ Π.ΔΡΑΚΟΥ 26 32200 ΘΗΒΑ 2262024181 2262027745 32 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 161 62302 ΚΑΒΑΛΑ 2510831667 2510224698 33 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΥ 89 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ 2661022370 - 2661036484 - 2661024089 - 2661043295   34 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 47 85200 ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2243024420 2243024420 35 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 7 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ 2641031390 2641031390 36 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΨΑΡΩΝ 9 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2721097390 2721024464 37 Ε.Φ.Ε.Ε. ΑΡΤΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 47100 ΑΡΤΑ 2681023534 2681023534 38 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΠΟΝΤΟΥ 5 61100 ΚΙΛΚΙΣ 2341027372 2341070636 39 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 16 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ 2441075680   40 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΜΟΙΡΕΣ 70400 ΜΟΙΡΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2892022814 2892022814 41 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Μ.ΑΣΙΑΣ 22 21100 ΝΑΥΠΛΙΟ 2752021960   42 Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 13   ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 2665022426   43 Ε.Φ.Ε.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ(ΚΩΣ) ΗΡΩΝΔΑ 4 85300 ΚΩΣ 2242021601 2242021602 44 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ Β. ΚΟΡΝΑΡΟΥ 30   ΧΑΝΙΑ 2821071581 2821036740 45 ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
 

α) ποσα μελη εγγεγραμενα ειναι στις 45 Ενωσεις μελη της ΠΟΦΕΕ ?

β) ποσα μελη ψηφισαν στις ΓΣ  αυτων για την εκλογη Αντιπροσωπων?

 

Υ/Γ Υπαρχουν αυτα τα στοιχεια ? Μπορουν να δημοσιοποιηθουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, είπα να μην επανέλθω σε αυτό το θέμα, αλλά με αναγκάζεις με το πρεσάρισμα που επιχειρείς. Εγραψα "Αν νομίζεις ότι οι προσωπικές απόψεις του καθενός από εμάς" και όχι τις δικές σου ή τις δικές μου. Και τι θέλεις να κάνω αφού οι ενώσεις δεν ξεκίνησαν διάλογο; Με κατηγορείς ότι δεν τις δημοσιοποιώ; Είσαι και συ σε σύλλογο επομένως γνωρίζεις καλύτερα από μένα για τα τεκταινόμενα, ακόμα και στην Ομοσπονδία. Συνεπώς, εσύ πρέπει να μας πεις τι γίνεται μέσα εκεί. Αλήθεια, έχει βγάλει προς τα έξω τα όσα συζητάτε στην ένωσή σας ή στην Ομοσπονδία;

Και για να τελειώνουμε.

Δεν θα μου αποκλείσεις την συμμετοχή, όπως έμμεσα επιχειρείς, όπως και παλιότερα σε άλλο ποστ, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα, αλλού είναι η θέση του και επίσης το γνωρίζεις καλύτερα από μένα. Οσο για την εξέδρα, ναι, συζητάμε για ατομικά ή θέματα του επαγγέλματος, αλλά για το θέμα της "μετάλλαξης" που έθεσε ο 1953 και μόνο για αυτό, να σου θυμίσω ότι στις εξέδρες οι οπαδοί γίνονται προπονητές, διαιτητές, εκθειάζουν ή αποδοκιμάζουν τους παίκτες και την διοίκηση, κατεβάζουν καντήλια και μιλάνε για πουλημένους κ.λ.π. Αν αυτό σου αρέσει , συνάδελφε, να συνεχίσουμε να συζητάμε γιατί η ΠΟΦΕΕ είναι λίγη (για να σε προλάβω και εγώ έχω γράψει ότι αυτό πιστεύω) και με ποιον τρόπο θα την αλλάξουμε, παραθέτοντας ο καθένας μας και ιδίως οι συνάδελφοι που δεν μετέχουν σε συλλόγους, το μακρύ και το κοντό του, βυζαντινολογώντας χωρίς ουσία.

Δεν θέλω να συνεχίσω να αντιπαραθέτω απόψεις για ένα θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί εδώ μέσα και επιμένω πάντα σε αυτό. Προσωπική μου άποψη, είτε σου αρέσει , είτε όχι...

Υ.Γ. Λυπάμαι , αλλά από σένα ειδικά, δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση....

 

 

Στο ξαναείπα και πάλι

ΔΕΝ σε πιέζω , ΔΕΝ σου αποκλείω τίποτα και τέλος ΔΕΝ σε διώχνω από το φόρουμ (τόχεις και αυτό πει) .

Απλά ΔΕΝ σου παραχωρώ κανένα δικαίωμα να αποφασίζεις τι και πως θα συζητήσω στο φόρουμ

Ο καθ ένας από εμάς είναι αρκετά μεγάλος για να αποφασίσει αν θα συμμετέχει κάπου ή όχι. Και ειλικρινά με αφήνει αδιάφορο η δική σου απόφαση.

(άσχετο αλλά δεν ξέρω ποιον διάλογο των ενώσεων περιμένεις, μάλλον διάλογο βγαλμένο και αυτόν από το μυαλό σου) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο ξαναείπα και πάλι

ΔΕΝ σε πιέζω , ΔΕΝ σου αποκλείω τίποτα και τέλος ΔΕΝ σε διώχνω από το φόρουμ (τόχεις και αυτό πει) .

Απλά ΔΕΝ σου παραχωρώ κανένα δικαίωμα να αποφασίζεις τι και πως θα συζητήσω στο φόρουμ

Ο καθ ένας από εμάς είναι αρκετά μεγάλος για να αποφασίσει αν θα συμμετέχει κάπου ή όχι. Και ειλικρινά με αφήνει αδιάφορο η δική σου απόφαση.

(άσχετο αλλά δεν ξέρω ποιον διάλογο των ενώσεων περιμένεις, μάλλον διάλογο βγαλμένο και αυτόν από το μυαλό σου) 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου επιτρέπεις να μείνω στο forum, και με την σειρά μου σου επιτρέπω να συζητάς επί παντός επιστητού και χαίρομαι που δεν σε πληγώνει η απόφασή μου να μη συζητήσω τα συλλογικά εδώ μέσα. Ακόμα σε πληροφορώ, αγαπητέ, ότι δεν τα έχω χάσει, για να φαντάζομαι όπως γράφεις, διαλόγους. Ασφαλώς εσύ γνωρίζεις καλύτερα από μένα και το αποδείχνεις με την τελευταία φράση σου, το πως πνίγεται ο διάλογος μέσα σε στημένες συνεδριάσεις. Προσπάθησα στα πλαίσια ενός θέματος που έθεσε συνάδελφος, να προσδιορίσω τα όρια της δημοσιοποίησης ή όχι, κάποιων προτάσεων και συ απαντάς με ειρωνεία και ειλικρινά, με ανεξήγητη για μένα, απαξίωσή μου, υπαινισσόμενος ότι δεν ξέρω τι λέω και επιδιώκοντας με περίεργες μεθόδους να εκμαιεύσεις κάποιο σχέδιο που εσύ ίσως δεν το έχεις σκεφθεί. Οι μάσκες πέσανε.

 Αυτά και τέλος με εσένα, τουλάχιστον μέχρι να μάθεις ποιος είμαι και τι έχω κάνει.  Κρίμα για την γνώμη που είχα σχηματίσει για σένα... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε.Φ.Ε.Ε ΑΤΤΙΚΗΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 10434 ΑΘΗΝΑ 2108834483 2108834484 2 Ε.Φ.Ε.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 54626 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310554073 2310523666 3 Ε.Λ.Φ.Ε.Ε ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 172 26221 ΠΑΤΡΑ 2610623998 2610623998 4 Ε.Φ.Ε.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ 22 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ 2221084530 2221084530 5 Ε.Φ.Ε.Ε ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΦΩΣΚΟΛΟΥ 45 29100 ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2695045788 2695026300 6 Ε.Φ.Ε.Ε N. ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 1 59100 ΒΕΡΟΙΑ 2331065810 2331071853 7 Ε.Φ.Ε.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΑΒΑΛΑ 21 71409 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 2810360998   8 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 17 81100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2251029897 2251041584 9 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΚΡΑ 12 68200 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 2552027923-2552027786 2552081214 10 Ε.Φ.Ε.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 9 ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ-ΚΤΙΡΙΟ Γ΄   ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2651064464   11 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΟΠΡΟΠΟΥΛΟΥ 24 58100 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 2382024430 2382083443 12 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ 26 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2351037651 2351036303 13 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΡ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 12 62100 ΣΕΡΡΕΣ 2321023007 2321023007 14 ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 1 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ 2431038406 2431072715 15 ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 15Α 63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 2371024408 2371021123 16 Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 17Α 35100 ΛΑΜΙΑ 2231035706 2231035706 17 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1 50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 2463053995 2463053995 18 Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ 57Β 38333 ΒΟΛΟΣ 2421022838 2421021074 19 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ 15 51100 ΓΡΕΒΕΝΑ 2462080376 2462023475 20 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 70 -3ος ΟΡΟΦΟΣ 41222 ΛΑΡΙΣΑ 2410256421 2410549890 21 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1 67100 ΞΑΝΘΗ 2541083779 2541083779 22 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 65 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2551033968 2551088278 23 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ           24 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ 5 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 2531021223 2531081797 25 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΔΡΑΜΑΣ 1ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 18 66100 ΔΡΑΜΑ 2521032733 2521057747 26 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΪΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Β.Ι.Ο.Π.Α. ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ     2468023262 2468022201 27 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΔΗ 13 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ 2385045820   28 Ε.Φ.Ε.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ Π.ΦΩΤΙΟΥ Β΄ 9 50100 ΚΟΖΑΝΗ 2461024460 2461024460 29 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ   33200 ΑΜΦΙΣΣΑ     30 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ 24 52100 ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2467027022 2467027022 31 Σ.Φ.Ε.Ε. ΘΗΒΩΝ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ Π.ΔΡΑΚΟΥ 26 32200 ΘΗΒΑ 2262024181 2262027745 32 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 161 62302 ΚΑΒΑΛΑ 2510831667 2510224698 33 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΥ 89 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ 2661022370 - 2661036484 - 2661024089 - 2661043295   34 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 47 85200 ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2243024420 2243024420 35 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 7 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ 2641031390 2641031390 36 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΨΑΡΩΝ 9 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2721097390 2721024464 37 Ε.Φ.Ε.Ε. ΑΡΤΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 47100 ΑΡΤΑ 2681023534 2681023534 38 Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΠΟΝΤΟΥ 5 61100 ΚΙΛΚΙΣ 2341027372 2341070636 39 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 16 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ 2441075680   40 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΜΟΙΡΕΣ 70400 ΜΟΙΡΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2892022814 2892022814 41 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Μ.ΑΣΙΑΣ 22 21100 ΝΑΥΠΛΙΟ 2752021960   42 Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 13   ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 2665022426   43 Ε.Φ.Ε.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ(ΚΩΣ) ΗΡΩΝΔΑ 4 85300 ΚΩΣ 2242021601 2242021602 44 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ Β. ΚΟΡΝΑΡΟΥ 30   ΧΑΝΙΑ 2821071581 2821036740 45 ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
 

α) ποσα μελη εγγεγραμενα ειναι στις 45 Ενωσεις μελη της ΠΟΦΕΕ ?

β) ποσα μελη ψηφισαν στις ΓΣ  αυτων για την εκλογη Αντιπροσωπων?

 

Υ/Γ Υπαρχουν αυτα τα στοιχεια ? Μπορουν να δημοσιοποιηθουν?

 

Θεμιστοκλή, 

βάλε ένα μέσο όρο 50 ενεργών μελών ανά σύλλογο, άρα 50*45 = 2.250 μέλη.

Αυτά τα ενεργά πάνω κάτω ψήφισαν στις Γ/Σ των συλλόγων για την εκλογή των Αντιπροσώπων.

Τα ακριβή στοιχεία τα έχει μόνο η Διοίκηση της ΠΟΦΕΕ η οποία για να παραστούμε στην Γ/Σ της ΠΟΦΕΕ (ως αντιπρόσωποι συλλόγων) μας ζήτησε τα πρακτικά του δικαστικού επιμελητή που ήταν στις εκλογές του συλλόγου μας για τους Αντιπροσώπους. Άρα έχει όλα τα πρακτικά όλων των συλλόγων για αυτά που ζητάς. 

 

Πάνω κάτω όμως, εμπειρικά,  πιστεύω ότι είναι στα νούμερα που σου είπα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δε άλλη Ομοσπονδία (αυτή των Οικονομολόγων Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών που πρόσκειται στην ΑΚΙΟΕ του Αλεβιζάκη) έχει 6-7 ενεργούς συλλόγους και  περίπου 200 ενεργά μέλη λογιστές.

 

Η ΠΕΦΕ του Ντουκάκη θυμίζω ότι δεν είναι Ομοσπονδία αλλά Ένωση, δηλαδή σύλλογος, απλά έχει μέλη από όλη την Ελλάδα και όχι από έναν νομό όπως οι υπόλοιποι σύλλογοι. Επίσης δεν είναι εγγεγραμμένη σε καμία Ομοσπονδία. Δεν γνωρίζω τα ενεργά μέλη αλλά επειδή είναι περισσότερο επιχείρηση διενέργειας σεμιναρίων και νομικών συμβουλών με αντίτιμο υπολογίζω ότι θα έχει ενεργά μέλη μόνον όσους εισπράττουν έσοδα. Εκτίμηση και αυτή.

 

Τέλος μένει η ΠΟΛ που είναι η Ομοσπονδία των μισθωτών λογιστών η οποία υπολογίζω ότι θα έχει και αυτή πολλά μέλη. Δεν μπορώ να ξέρω αλλά η κομματικοποίηση  της (ΚΚΕ) θα την περιορίζει και αυτή. 

 

Παιδιά έχω μια εμπειρία αναζήτησης και την παραθέτω. Δεν σημαίνει ότι είναι σίγουρα όλα αυτά. Ας παραθέσει κάποιος άλλος κάτι διαφορετικό.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να εκπροσωπεί συνδικαλιστικά το επάγγελμά μας. 

 

Η δε επιστημονική μας εκπροσώπηση είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο. 

 

 

Το πως εκπροσωπείται το επάγγελμά μας από όλους αυτούς/εμάς  φαίνεται από τα αποτελέσματα.

 

Σταυρουλάκης Αρτ. Κων/νος

Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων

:(

 

Παρατήρηση 1η: 

Σπάνια σε ένα αμάξι η "όπισθεν" αναπτύσσει περισσότερη ταχύτητα από την "πέμπτη"..

Το δικό μας το αμάξι είναι σπάνιο.

 

 

Παρατήρηση 2η: 

Τα θέλει ο πισινός μου και δηλώνω τέτοια ιδιότητα τέτοιες εποχές. 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεμιστοκλή, 

βάλε ένα μέσο όρο 50 ενεργών μελών ανά σύλλογο, άρα 50*45 = 2.250 μέλη.

Αυτά τα ενεργά πάνω κάτω ψήφισαν στις Γ/Σ των συλλόγων για την εκλογή των Αντιπροσώπων.

Τα ακριβή στοιχεία τα έχει μόνο η Διοίκηση της ΠΟΦΕΕ η οποία για να παραστούμε στην Γ/Σ της ΠΟΦΕΕ (ως αντιπρόσωποι συλλόγων) μας ζήτησε τα πρακτικά του δικαστικού επιμελητή που ήταν στις εκλογές του συλλόγου μας για τους Αντιπροσώπους. Άρα έχει όλα τα πρακτικά όλων των συλλόγων για αυτά που ζητάς. 

 

Πάνω κάτω όμως, εμπειρικά,  πιστεύω ότι είναι στα νούμερα που σου είπα. 

Κωστή γειά σου αλλά η ΕΦΕΕΑ ,έχει πολλά περισσότερα ενεργά μέλη απο τα πενήντα που έγραψες. Βέβαια λές για μέσο όρο,αλλά αν 

είμαστε τόσο λίγοι καλά μας κάνουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο ξαναείπα και πάλι

ΔΕΝ σε πιέζω , ΔΕΝ σου αποκλείω τίποτα και τέλος ΔΕΝ σε διώχνω από το φόρουμ (τόχεις και αυτό πει) .

Απλά ΔΕΝ σου παραχωρώ κανένα δικαίωμα να αποφασίζεις τι και πως θα συζητήσω στο φόρουμ

Ο καθ ένας από εμάς είναι αρκετά μεγάλος για να αποφασίσει αν θα συμμετέχει κάπου ή όχι. Και ειλικρινά με αφήνει αδιάφορο η δική σου απόφαση.

(άσχετο αλλά δεν ξέρω ποιον διάλογο των ενώσεων περιμένεις, μάλλον διάλογο βγαλμένο και αυτόν από το μυαλό σου) 

Το ΔΕΝ ,συμαίνει Δελτίο Εργατικής Νομοθεσίας?Γιάννιδες ,αφου απο την ίδια μεριά του ποταμού είστε,γιατί γκρινιάζετε?

βαστάτε τα φουσέκια σας,που απ ότι ξέρω έχετε και οι δύο πολλά,για τον κοινό εχθρό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κωστή γειά σου αλλά η ΕΦΕΕΑ ,έχει πολλά περισσότερα ενεργά μέλη απο τα πενήντα που έγραψες. Βέβαια λές για μέσο όρο,αλλά αν 

είμαστε τόσο λίγοι καλά μας κάνουν.

Γιάννη, το υπολόγισα. Δυστυχώς υπάρχουν σύλλογοι νομών με ενεργά μέλη 30 ατόμων...

Για αυτό έγραψα μ.ο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, το υπολόγισα. Δυστυχώς υπάρχουν σύλλογοι νομών με ενεργά μέλη 30 ατόμων...

Για αυτό έγραψα μ.ο. 

Κωστή, στα κυκλαδονήσια είμαστε τρεις σύλλογοι με πάνω από 80 μέλη συνολικά, χωρίς να υπολογίσουμε τους συναδέλφους των υπολοίπων τουλάχιστον επτά νησιών που δεν έχουν σύλλογο. Και είναι όλοι ενεργοί και με άδεια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κωστή, στα κυκλαδονήσια είμαστε τρεις σύλλογοι με πάνω από 80 μέλη συνολικά, χωρίς να υπολογίσουμε τους συναδέλφους των υπολοίπων τουλάχιστον επτά νησιών που δεν έχουν σύλλογο. Και είναι όλοι ενεργοί και με άδεια...

 

Προσοχή: Αναφέρθηκα στους ενεργούς συναδέλφους που είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και εγγεγραμμένοι σε συλλόγους.  Εννοείται ότι αν συμπεριλάβουμε τους ενεργούς συναδέλφους που δεν έχουν εγγραφεί σε συλλόγους το νούμερα θα είναι πολλαπλάσιο. 

 

Και επίσης όταν λέω ενεργούς εννοώ συμμετοχικά. Δηλαδή να ενδιαφέρονται για τον σύλλογο, να έρχονται στις συνελεύσεις, να ρωτούν, να ζητούν, να βοηθούν. Αυτό εννοώ "ενεργούς" .  Δεν εννοώ ενεργούς επαγγελματικά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλοι και Φιλες

Αισθανομαι την αναγκη να ευχαριστησω τους Συναδελφους που εδωσαν τα φωτα τους στις ανησυχιες μου.Αισθανομαι ομως εξισου την αναγκη να δηλωσω δημοσια οτι υπηρξα απαραδεκτος στη μεχρι σημερα καριερα μου που δεν ασχοληθηκα με τα κοινα του κλαδου..Υπηρξα  αυτο που λεμε ετσι λαικα  ο ευατουλης μου........!

Προτρεπω λοιπον τους νεους συναδελφους να ασχοληθουν ενεργα με τα κοινα του κλαδου .Ποτε δεν ειναι αργα.Οτι κατακτηθηκε με αγωνες (που η γενεια μου τα βρηκε στρωμενα) χανονται το ενα μετα το αλλο,.επι μερους και γενικα.Το μεγαλυτερο οπλο για αμυνα και επιθεση ειναι η επικοινωνια που δοξα το θεο μας την προσφερει η φιλοξενεια του forum.....!.

 

Y/Γ Δεν υπεγραψα την δηλωση  στο ΟΕΕ και ουτε προκειται να την υπογραψω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλοι και Φιλες

Αισθανομαι την αναγκη να ευχαριστησω τους Συναδελφους που εδωσαν τα φωτα τους στις ανησυχιες μου.Αισθανομαι ομως εξισου την αναγκη να δηλωσω δημοσια οτι υπηρξα απαραδεκτος στη μεχρι σημερα καριερα μου που δεν ασχοληθηκα με τα κοινα του κλαδου..Υπηρξα  αυτο που λεμε ετσι λαικα  ο ευατουλης μου........!

Προτρεπω λοιπον τους νεους συναδελφους να ασχοληθουν ενεργα με τα κοινα του κλαδου .Ποτε δεν ειναι αργα.Οτι κατακτηθηκε με αγωνες (που η γενεια μου τα βρηκε στρωμενα) χανονται το ενα μετα το αλλο,.επι μερους και γενικα.Το μεγαλυτερο οπλο για αμυνα και επιθεση ειναι η επικοινωνια που δοξα το θεο μας την προσφερει η φιλοξενεια του forum.....!.

 

Y/Γ Δεν υπεγραψα την δηλωση  στο ΟΕΕ και ουτε προκειται να την υπογραψω. 

 

Συγχαρητήρια για την ειλικρίνειά σου Θέμη. Θα ήθελα λοιπόν από όποιον μπορεί , να σου κοινοποιήσει εδώ , πότε  , πόσες και ποιές ιδέες , προτάσεις , εισηγήσεις έγιναν την τελευταία 10ετία από οποιοδήποτε όργανο σε οποιοδήποτε επίπεδο που μας αφορούσε άμεσα ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ . Εξαιρούνται τα αιτήματα παρατάσεων και οι ανακοινώσεις σεμιναρίων . Και τότε  θα νιώσεις κάπως καλύτερα ! Συμφωνώ πως ποτέ δεν είναι αργά . Όμως με φθαρμένα υλικά ΔΕΝ φτιάχνεις καινούργια οικοδομή. Επειδή λοιπόν υπάρχει ένας άνεμος ανανέωσης σε όλη τη χώρα και η ανάπτυξη ασφυκτιά τόσο που θα πρέπει να την εξάγουμε πριν μας πνίξει , οι νέοι συνάδελφοι ας στελεχώσουν τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας γιατί , όπως επίσης πολύ σωστά σημείωσες , "οι σειρές μας" που λέγαμε στο στρατό τα βρήκαν στρωμένα . Θα υπερθεματίσω και θα πω :  Όπως στρώσαμε ας κοιμηθούμε. Καληνύχτα Ελλάδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Ποιά  η  άποψή  σας    στις  περιπτώσεις  πού  ίσως  συμβαίνουν,    όπως  έγραψε  ο      tzannis   :    Τα  παλαιοτερα  χρονια  ο  πελατης  εψαχνε  και  λογιστη   που  ειχε  την  διαθεση   να  κανει  και  καποιες "λαμογιες" και  ηταν  διατεθειμενος  να  κανει  τα  μαγειρεματα.         Ευχομαι   οτι  αυτά  πλεον  σταματησαν !!!!   

Ποιά  η  άποψή  σας για  τους  από  Λύκειο  Ορκωτούς  χωρίς  άδεια  Α΄  που  θα  κάνουν  ελέγχους  σε  συναδέλφους   από   ΑΕΙ- ΤΕΙ   με   Α΄.

Ποιά  η  άποψή  σας  για  την  Γ΄ ειδική;

Ποιά  η  άποψή  σας  με  τους  συναδέλφους  και  τους λοιπούς  ελεύθερους  επαγγελματίες  που  έκλεισαν   το  γραφείο  τους  στα 2,5 και όχι  στα  3  χρόνια  που  χρειάζεται  για  το  ταμείο  ανεργίας των  ελευθέρων  επαγγελματιών  αν  και  πλήρωσαν   από το  2011 και  μετά  το  10€  το  δίμηνο στον  ΟΑΕΕ,  και  έχουν  πληρώσει  μέσω  ΙΚΑ  την  εισφορά  προς  ΟΑΕΔ   για  5 – 10 – 15  χρόνια,  πριν  ανοίξουν και  τελικά  κλείσουν  το  γραφείο  τους λόγω  της  κρίσης.

Γιατί  θα  πρέπει  να  πιστοποιηθεί  ο  Λογιστής ;  Η   υπογραφή  του  από  μόνη  της  δεν  δηλώνει  πιστοποίηση-εγκυρότητα ; Δεν  αναλαμβάνω  την  ευθύνη  με  την  υπογρφή  μου;  Οι  μέχρι  σήμερα  υπογραφές  μας  είναι  άκυρες – παράνομες,  ;                                                                                                                                            

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...