Προς το περιεχόμενο

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

αυτό που με στεναχωρεί εμένα συνάδελφε, κρίνοντας το επίπεδο των συναδέλφων (από τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις τους στο φόρουμ αυτό), είναι ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί συνάδελφοι που σαν νέοι που είναι, είναι στην πλειοψηφία τους πτυχιούχοι ΑΕΙ, με πολύ μα πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο γνώσεων 

συμφωνω απολυτα συναδελφε ...το ποσο καλα καταρτισμενος ειναι ενας λογιστης ειναι ασχετο απο το επιπεδο σπουδων .

Νομιζω ο συνδιασμος εμπειριας,γνωριμιων και επιπεδο σπουδων ειναι η καλυτερη επιλογη .Απο προσωπικη εμπειρια νομιζω

οτι ενας υποψηφιος πελατης θα τα βαλει κατω για να αποφασισει ποιον λογιστη θα επιλεξει.Τα παλαιοτερα χρονια ο πελατης εψαχνε 

και λογιστη που ειχε την διαθεση να κανει και καποιες "λαμογιες" και ηταν διατεθειμενος να κανει τα μαγειρεματα.Ευχομαι οτι αυτα

πλεον σταματησαν !!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως υπάρχει και ΙΕΚ για χειρούργους καρδιολόγους...να αποκτήσω τα δικαιώματα του ΑΕΙ ιατρικής και να κάνω επεμβάσεις...

ανοικτής καρδιάς???Τα 4 χρονια σπουδων κάποιων στα ΑΕΙ κ.καθηγητά τι ήταν ....για πλάκα ????

 

Κύριε φέρελπη χειρούργε η πεπατημένη< τελείωσα ΑΕΙ>δεν είναι της μόδας ,και η ταμπέλα κάποιων οικονομολόγος-λογιστής σε γραφεία μόνο γέλια και ειρωνεία πλέον προκαλεί. εμένα τουλάχιστον, και εχω πτυχίο χρηματοοικονομικής λογιστικής. Είμαι λογιστής φοροτεχνικός.

 

Δεν τελείωσες ΑΕΙ λογιστικής , τα κολπάκια σου αλλού, αμα ήταν έτσι θα το είχες με τεράστια γράμματα.

 

Οι περισσότεροι έχουν απο ασθενή μέχρι ανύπαρκτη σχέση ή επαφή (τα οικονομικά τμήματα)με την επιστήμη των λογαριασμών.Ας πάρουμε ενα φίλο και συνάδελφο που σε προηγούμενη καταχώρηση του μίλησε για κατοχυρωμένα επαγγελματικά μας δικαιώματα, έχει τελειώσει ΠΑΠΕΙ (ΑΒΠ), με τπυχίο απο το τμήμα οικονομικών επιστημών. Πρόγραμμα σχολής αντιγράφω

 

α εξαμηνο

 

..

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Ι

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Ι

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (ΟΔΕ)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ι

ΑΓΓΛΙΚΑ I ή

ΓΑΛΛΙΚΑ I ή

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Ι

Β ΕΞΑΜΗΝΟ

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ II

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ II

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ II

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ι

ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ι

ΑΓΓΛΙΚΑ ΙΙ ή

ΓΑΛΛΙΚΑ ΙΙ ή

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ II

 

Γ εξάμηνο

 

 

ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ι

ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙI

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ II

ΧΡΗΜΑΤΟOIKONOMIKH I

ΑΓΓΛΙΚΑ III ή

ΓΑΛΛΙΚΑ III ή

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ III

ΑΡΓΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (Ο.Δ.Ε.)

Ο φοιτητής καλείται να παρακολουθήσει τα τέσσερα (4) υποχρεωτικα μαθήματα του εξαμήνου, μία (1) ξένη γλώσσα και ένα (1) απο τα μαθήματα επιλογής.

 

Δ ΕΞΑΜΗΝΟ

 

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 

ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ II

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΙ

 

ΑΓΓΛΙΚΑ IV ή

 

ΓΑΛΛΙΚΑ IV ή

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ IV

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΙ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Ο φοιτητής καλείται να παρακολουθήσει τα τέσσερα (4) υποχρεωτικά μαθήματα του εξαμήνου, μία (1) ξένη γλώσσα και ένα (1) απο τα μαθήματα επιλογής.

 

 

Ε ΕΞΑΜΗΝΟ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΡΙΑ Ι

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ι

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

 

ΑΓΓΛΙΚΑ V ή

 

ΓΑΛΛΙΚΑ V ή

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ V

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

Ο φοιτητής καλείται να παρακολουθήσει τρία (3) υποχρεωτικά μαθήματα του εξαμήνου, μία (1) ξένη γλώσσα και δύο (2) απο τα μαθήματα επιλογής.

 

ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΡΙΑ II

ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ II

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ I

ΑΓΓΛΙΚΑ VI ή

ΓΑΛΛΙΚΑ VI ή

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ VI

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

 

Ο φοιτητής καλείται να παρακολουθήσει τα τρία (3) υποχρεωτικα μαθήματα του εξαμήνου καθώς και να επιλέξει μία (1) ξένη γλώσσα και δύο (2) απο τα μαθήματα επιλογή

 

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΒIOMHXANIKH OIKONOMIKH Ι

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Ι

ΑΓΓΛΙΚΑ VII ή

ΓΑΛΛΙΚΑ VII ή

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ VII

ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΡΙΑΣ

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΟΔΕ)

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ II

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

 

Ο φοιτητής καλείται να παρακολουθήσει τα τρία (3) υποχρεωτικά μαθήματα του εξαμήνου να επιλέξει μία (1) ξένη γλώσσα και δύο (2) απο τα μαθήματα επιλογής.

 

Η ΕΞΑΜΗΝΟ

 

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ II

 

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

 

ΑΓΓΛΙΚΑ VIII ή

 

ΓΑΛΛΙΚΑ VIII ή

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ VIII

 

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

 

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΙ

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

 

Ο φοιτητής καλείται να παρακολουθήσει τα τρία (3) υποχρεωτικα μαθήματα του εξαμήνου να επιλέξει μία (1) ξένη γλώσσα και δύο (2) απο τα μαθήματα επιλογής.

 

Ας πάρουμε το πιό αισόδοξο σενάριο.

Στα 8 εξάμηνα έχουμε μία ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1  ΜΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΉ 2, ΚΑΙ ΜΊΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΟ Δ ΕΞΑΜΗΝΟ στα υποχρεωτικά μαθήματα και έστω διαλέγει μόνο λογιστικές.

Με μια λογιστική Ι κ ΙΙ και μία ανάλυση ισολογισμών (αριθμοδείκτες) εχουμε εναν  λογιστή. Ολα τα άλλα μαθήματα δεν έχουμε καμμία μα καμμία σχέση με το επάγγελμα μας.

Μιλάμε για μία ειδίκότητα που θεωρείται η πιό <<οικονομολογιστική>> για μερικούς (για να μαθαίνουν οι νέοι και να μην ξεχνάνε οι παλιοί)

Εκτός αν κάποιος κακόπιστος θέλει να συνεχίσω με ειδικότητες όπως  αγροτικές εκκμεταλεύσεις,πληροφοριακά συστήματα και να κάνω εκεί σύγκριση!!!

δεν το προτείνω. Μιλάω με αποδείξεις, ολα τα αλλα ειναι κουβέντες του αέρα.

Συνάδελφε πιο συνάφεια έχεις με τον γυναικολόγο , και την κολπική η καρδιακή ανεπάρκεια, παρα με λογιστή.

Να σαι καλα ,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με την "επιστήμη των λογαριασμών" ήταν κορυφαίο. Όταν με το καλό πάρει ο συγκεκριμένος την πιστοποίηση από το Ι.Ε.Κ. ίσως καταλάβει ότι τέτοια επιστήμη δέν υπάρχει. Ειδικέ Φοροτεχνικών εργασιών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζετε, συνάδελφοι ότι η παράθεση τίτλων μας κάνει Λογιστές-Φοροτεχνικούς; Νομίζετε ότι το κάδρο με το πτυχίο είναι ένδειξη ότι κατέχουμε το άθλημα; Νομίζετε ότι οι απόφοιτοι ΙΕΚ, ΤΕΙ, Τεχν. Λυκείων θα γίνουν αυτόματα ικανοί επαγγελματίες , έτοιμοι να διεκπεραιώσουν υποθέσεις φόρου, ΦΠΑ, ΚΦΑΣ, Εργατικές ; Λάθος. Το διάβασμα, η πείρα, η εμπειρία, η συνέπεια και εντιμότητα, είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν. Το να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, το να κάνουμε ρατσιστικούς διαχωρισμούς και ειρωνικές αναφορές για αποφοίτους των ΙΕΚ , το να ρίχνουμε τις τιμές στο στυλ "ότι πάρετε 30 " δεν μας κάνει επαγγελματίες, μας κάνει μπακάληδες ή πλανόδιους μανάβηδες. Είναι καιρός να μάθουμε να διαβάζουμε, να ψάχνουμε τα θέματα στα σεμινάρια, στα βιβλία, εδώ μέσα, να ρωτάμε, ακόμα και νεώτερους, γιατί δεν είναι δυνατόν, κανείς από μας να έχει αντιμετωπίσει όλα τα λογιστικά και φοροτεχνικά θέματα. Το ότι πολλές, πραγματικά , ερωτήσεις που θέτουν εδώ μέσα οι συνάδελφοι , (όχι μόνο νέοι) είναι αστείες, γιατί είναι ήδη απαντημένες ή γιατί θέλουν "μασημένη την τροφή" όπως κάποτε είχε γράψει ο Χαλκιδαίος, δεν είναι ένδειξη χαμηλού επιπέδου, γιατί εμείς που συμμετέχουμε στο forum είμαστε μειοψηφία μπροστά στο πλήθος άξιων συναδέλφων, που απέχουν.Οι πελάτες δεν ψάχνουν μόνο για λαμόγια, ψάχνουν αυτούς που θα τους δώσουν λύσεις για να μην επιβαρυνθούν φόρους , όχι για να αποφύγουν φόρους. Και υπάρχουν πολλά παράθυρα και τρικ , απόλυτα νόμιμα , αγαπητοί συνάδελφοι, που οι νεφελώδεις διατάξεις των νόμων , μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε.

 Και για να επανέλθω στο "Λογιστής-Φοροτεχνικός", όταν ήλθα στο νησί το 1987 είχα γράψει στην σφραγίδα μου "Λογιστής-Φοροτεχνικός" και πολλοί με ειρωνεύτηκαν, λέγοντας ότι δεν είμαι τεχνίτης , αλλά έπρεπε να γράψω "φορολόγος" ! Ομως το ΠΔ που, πολύ αργότερα,  μας έδωσε τις άδειες μας χαρακτήρισε "Φοροτεχνικούς" , γιατί αυτό ακριβώς πρέπει να είμαστε και όχι απλοί καταστιχογράφοι με τα τυποποιημένα προγράμματα που κυκλοφορούν.

 Ας δούμε λοιπόν τι θα κάνουμε για την διατήρηση του κλάδου μας μέσα από τις οργανώσεις μας, οποιουδήποτε βαθμού. Ενα μαζικό κίνημα στην βάση θα φέρει αποτέλεσμα, πριν μας πνίξουν οι οργανωμένοι Ορκωτοί και Τραπεζικοί, που ετοιμάζονται να αλώσουν το επάγγελμά μας. Και εμείς οι παλιοί, τα φάγαμε τα ψωμιά  μας, σκεφτείτε όμως τα νέα παιδιά. που βαδίζουν ξυπόλητα στα αγκάθια. Ας μη τα κατηγορούμε , ας τα βοηθήσουμε και εκείνα πάλι δεν πρέπει να μας χαρακτηρίζουν "δεινόσαυρους" !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε πολλά παρόμοια θέματα πάρα πολλοί έχουν βγάλει τα απωθημένα τους.

 

Δεν κάνετε καμιά δουλειά λέω εγώ, τόσο ελεύθερο χρόνο έχετε να επιτίθεστε οι μεν στους δε; (Και οι υπόλοιποι να προσπαθούν να τους βάλουν μυαλό ή να τους μάθουν τρόπους - πράγμα ολίγον τι μάταιο...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε πολλά παρόμοια θέματα πάρα πολλοί έχουν βγάλει τα απωθημένα τους.

 

Δεν κάνετε καμιά δουλειά λέω εγώ, τόσο ελεύθερο χρόνο έχετε να επιτίθεστε οι μεν στους δε; (Και οι υπόλοιποι να προσπαθούν να τους βάλουν μυαλό ή να τους μάθουν τρόπους - πράγμα ολίγον τι μάταιο...)

Πέτρο, δεν κατάλαβα αν αναφέρεσαι σε μένα, αλλά αν ναι, γιατί πρέπει να κάνουμε τουμπεκί; Με την σιωπή τι θα κερδίσουμε; Αν εννοείς ότι πρέπει να κλειστούμε στο καβούκι μας και να κοιτάζει ο καθένας πως να βολευτεί, πολλάκις σε βάρος του άλλου συναδέλφου, τότε συγνώμη, αλλά δεν θα συμφωνήσω. Αν δεν είναι σωστή η υπόθεση που κάνω για το σκεπτικό σου, τότε διέγραψε όλα τα παραπάνω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ο  ΓΡΙΒΑΣ  ΠΕΤΡΟΣ  έγραψε :      Σε πολλά παρόμοια θέματα πάρα πολλοί έχουν βγάλει τα απωθημένα τους.   Δεν κάνετε καμιά δουλειά λέω εγώ, τόσο ελεύθερο χρόνο έχετε να επιτίθεστε οι μεν στους δε; (Και οι υπόλοιποι να προσπαθούν να τους βάλουν μυαλό ή να τους μάθουν τρόπους - πράγμα ολίγον τι μάταιο...)                                                                                                                                                                                                                                                                  Συμφωνώ,  δεν  πρέπει  μεταξύ  μας  να  δημιουργούμε  εντάσεις .                                                                                                                                                                        Το  θέμα  είναι  πότε  θα  απελευθερώσουν  το  επάγγελμά  μας,  μαζί  με  όλα  τα  υπόλοιπα .      Γιατί   κατά  τη  γνώμη  μου,  πρέπει  να  απελευθερωθούν,  όπως  ισχύει  στην ευρωπαϊκή  ένωση. Εμείς  εφαρμόζουμε  το …….  Καλύτερα  πρώτος  στο  χωριό  παρά  δεύτερος  στην πόλη.                                                                                              Όλοι  οι  συνάδελφοι  από ΑΕΙ  - ΤΕΙ – ΙΕΚ – ΛΥΚΕΙΟ ,  θα  εφαρμόσουμε   τους  ίδιους  νόμους.                                                                                                                               Η  μόνη  διαφορά  είναι  ότι  από   τη   θεωρία    στην  πράξη,    για  ορισμένους    μεσολαβεί  ένα … βήμα,    για  άλλους  μεσολαβεί  το  …. Άπειρο.                                     Aυτοί  που  παίρνουν  αποφάσεις  για  εμάς  χωρίς  εμάς  είναι  όλοι  με  διπλώματα και  παπλώματα.  Δες  που  καταντήσαμε  λοχία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ο  ΓΡΙΒΑΣ  ΠΕΤΡΟΣ  έγραψε :      Σε πολλά παρόμοια θέματα πάρα πολλοί έχουν βγάλει τα απωθημένα τους.   Δεν κάνετε καμιά δουλειά λέω εγώ, τόσο ελεύθερο χρόνο έχετε να επιτίθεστε οι μεν στους δε; (Και οι υπόλοιποι να προσπαθούν να τους βάλουν μυαλό ή να τους μάθουν τρόπους - πράγμα ολίγον τι μάταιο...)                                                                                                                                                                                                                                                                  Συμφωνώ,  δεν  πρέπει  μεταξύ  μας  να  δημιουργούμε  εντάσεις .                                                                                                                                                                        Το  θέμα  είναι  πότε  θα  απελευθερώσουν  το  επάγγελμά  μας,  μαζί  με  όλα  τα  υπόλοιπα .      Γιατί   κατά  τη  γνώμη  μου,  πρέπει  να  απελευθερωθούν,  όπως  ισχύει  στην ευρωπαϊκή  ένωση. Εμείς  εφαρμόζουμε  το …….  Καλύτερα  πρώτος  στο  χωριό  παρά  δεύτερος  στην πόλη.                                                                                              Όλοι  οι  συνάδελφοι  από ΑΕΙ  - ΤΕΙ – ΙΕΚ – ΛΥΚΕΙΟ ,  θα  εφαρμόσουμε   τους  ίδιους  νόμους.                                                                                                                               Η  μόνη  διαφορά  είναι  ότι  από   τη   θεωρία    στην  πράξη,    για  ορισμένους    μεσολαβεί  ένα … βήμα,    για  άλλους  μεσολαβεί  το  …. Άπειρο.                                     Aυτοί  που  παίρνουν  αποφάσεις  για  εμάς  χωρίς  εμάς  είναι  όλοι  με  διπλώματα και  παπλώματα.  Δες  που  καταντήσαμε  λοχία.

Καλημέρα.

Αν εξαιρέσω την δακρύβρεχτη κατανόηση κάποιων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των άλλων πιστεύω ότι δεν έχω καταντήσει ακόμα γραφικός. Η ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων σε αυτή την χώρα σε απομονώνει, σε διακωμωδεί, σε αποθαρρύνει.

Σήμερα πριν ξεκινήσω για δουλειά είδα το εξής.

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της απόφασης (Φ/2/1768 στις 20.02.2013) της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (κάτοχοι προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών), εγγράφονται ως μέλη στο οικονομικό επιμελητήριο της Ελλάδας και μπορούν να ασκήσουν οικονομολογικό επάγγελμα.

Θα πρότεινα στους θίγοντες της 92/51  (απόφοιτοι ΙΕΚ)να ακολουθήσουν το παρακάτω link  http://www.synigoros.gr/?i=kdet.el.contact

Οσο πιό πολλοί το συμπληρώσουν τόσο καλύτερα.

Καλή εβδομάδα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Το  θέμα  είναι  πότε  θα  απελευθερώσουν  το  επάγγελμά  μας,  μαζί  με  όλα  τα  υπόλοιπα .    

2) Όλοι  οι  συνάδελφοι  από ΑΕΙ  - ΤΕΙ – ΙΕΚ – ΛΥΚΕΙΟ ,  θα  εφαρμόσουμε   τους  ίδιους  νόμους.                                                                                                                              

3) για  ορισμένους    μεσολαβεί  ένα … βήμα,    για  άλλους  μεσολαβεί  το  …. Άπειρο.                                    

 

1) Όχι για όλους φυσικά, προφανώς για σένα είναι πότε θα επελευθερωθεί, για να βγάλεις άδεια. Μήν παίρνεις και όρκο ότι νοιάζονται όλοι για κάτι τέτοιο.

2) Ε τότε και οι απόφοιτοι Λυκείου να εφαρμόσουν τον ίδιο νόμο και στο Δικηγορικό επάγγελμα ή στους Μηχανικούς. Βλέπεις εκεί έχουν Τ.Ε.Ε. σε αντίθεση με το δικό μας το Ο.Ε.Ε. που και πολλά σας έχει δώσει σε Τ.Ε.Ι. - Ι.Ε.Κ.

3) Συγνώμη "συνάδελφε" όπως εσύ το ανέφερες, πρίν αυτό το "ένα" βήμα όμως μεσολάβησαν για μερικούς και 4 χρόνια σπουδών σε Πανεπιστήμιο, για το οποίο απαιτήθηκαν όχι και λίγοι κόποι( εκφρασμένοι σε μόρια, χρήμα κ.τ.λ.) και για μερικούς από εμάς και κάποιο μεταπτυχιακό. Άν δηλαδή σου δίναν εσένα όπως επιθυμείς και διατυμπανίζεις (πώς είναι και το δίκαιο κιόλας) άδεια, τότε γιατί να πηγαίναμε να σπουδάζαμε εμείς 4+ χρόνια? Τότε θα ήσουν εσύ "ένα" βήμα και εμείς το ΑΠΕΙΡΟ, Αλλά είπαμε τότε θα ήταν δίκαιο.

 

Προς το παρόν σου λέω να συμβιβαστείς με ότι έχεις γιατί ακόμα ο χρόνος γι αυτό που επιθυμείς είναι μαρκιά, πολύ μακριά, σειρά προς το παρόν θα πάρουν τα Κολέγια που λογικά θα αποκτήσουν κάποια δικαιώματα αντίστοιχα των Α.Ε.Ι. Οι της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μου φαίνεται δύσκολο να αποκτήσουν κάτι παραπάνω στο κοντινό μέλλον και μέχρι να γίνει αυτό το επάγγελμα θα έχει περάσει σε "Οικονομίες Κλίμακας" βλέπε (εταιρίες ορκωτών - τράπεζες) που δέν έχει και πλέον νόημα να έχεις αυτήν την πολυπόθητη άδεια, αφού το 70% των λογιστών θα απασχολούνται ώς υπάλληλοι(βοηθοί - ασκούμενοι) στις ελεγκτικές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το  θέμα  αυτό,   όπως  και  η  ιστοσελίδα  που  μας  δίνει  βήμα  να  γράφουμε  το  κοντό μας  και  το  μακρύ  μας,  νομίζω  ότι,  ΔΕΝ  είναι  αρένα  μονομάχων.  Το θέμα  έχει    5.600  περίπου  προβολές,  δλδ  το διαβάζουν  1.000  περίπου  άτομα.    Αυτό  σημαίνει  ότι  ίσως  ορισμένα  από  τα άτομα  αυτά,  άρχισαν  να  σκέπτονται  το  επαγγελματικό  τους  μέλλον,  ο  καθένας  από  τη  μεριά  του.  Δεν   αμφισβήτησα  κανέναν  συνάδελφο.   Διαφωνεί  κάποιος  συνάδελφος  ότι ,  από   τη   θεωρία    στην  πράξη,    για  ορισμένους    μεσολαβεί  ένα … βήμα,    για  άλλους  μεσολαβεί  το  …. Άπειρο ;    Διαβάζω  ένα  Νόμο ,  δεν  καταλαβαίνω  κάτι  γιατί   …  μεσολαβεί  το   Άπειρο ,  και  μπαίνω  στο  taxheaven.gr   για  βρω  λύσεις.      Έγραψα  ένα  συμπέρασμα   ( ίσως  λάθος – ίσως  σωστό  αλλά  πρόωρο ),  από  όσα  έχω  διαβάσει  μέχρι  τώρα. Γιατί  όλοι,    από  ΑΕΙ  έως  Λύκειο  πληρώνουν  15  €  με  την  Υπεύθυνη  Δήλωση   Έφερα  το παράδειγμα  της   Αγγλία  που ο   πρώην  πρωθυπουργός  Γκόρντον  Μπράουν  είναι  απόφοιτος  ΙΕΚ   και  έγινε ορκωτός  ελεγκτής.   Ανέφερα  το   νόμο  στην  Ελλάδα   που  ακόμα  δεν  έχει  ενεργοποιηθεί  και  μπορούν  οι  από  Λύκειο  να  προσληφθούν  σε  εταιρείες  ορκωτών  και  να  φτάσουν  στο   ανώτατο  επίπεδο.  Δεν  μπορώ  να  πώ  ότι  έβγαλα  ένα  ΑΕΙ  και  έγινα  λογιστής.   Ο  οποιοσδήποτε ,  όταν  τελειώσει  ένα  οποιοδήποτε  ΑΕΙ,    γίνετε Δήμαρχος  την  άλλη  μέρα,   γίνετε  Βουλευτής την  άλλη  μέρα.  Δικηγόρος  Λογιστής  Αρχιτέκτονας  ΔΕΝ  γίνετε  την  άλλη  μέρα.   Πρέπει  να  περάσουν  μερικά  χρόνια.   Δεν   θα  γινόμουν  πελάτης   σε  δικηγόρο   που   χθες   πήρε   το  πτυχίο   του.   Πάντως    επειδή   εδώ  και  χρόνια  μπαίνω  σε  αρένες  και  μονομαχώ ,  βλέπω  συνέχεια  αίμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το  θέμα  αυτό,   όπως  και  η  ιστοσελίδα  που  μας  δίνει  βήμα  να  γράφουμε  το  κοντό μας  και  το  μακρύ  μας,  νομίζω  ότι,  ΔΕΝ  είναι  αρένα  μονομάχων.  Το θέμα  έχει    5.600  περίπου  προβολές,  δλδ  το διαβάζουν  1.000  περίπου  άτομα.    Αυτό  σημαίνει  ότι  ίσως  ορισμένα  από  τα άτομα  αυτά,  άρχισαν  να  σκέπτονται  το  επαγγελματικό  τους  μέλλον,  ο  καθένας  από  τη  μεριά  του.  Δεν   αμφισβήτησα  κανέναν  συνάδελφο.   Διαφωνεί  κάποιος  συνάδελφος  ότι ,  από   τη   θεωρία    στην  πράξη,    για  ορισμένους    μεσολαβεί  ένα … βήμα,    για  άλλους  μεσολαβεί  το  …. Άπειρο ;    Διαβάζω  ένα  Νόμο ,  δεν  καταλαβαίνω  κάτι  γιατί   …  μεσολαβεί  το   Άπειρο ,  και  μπαίνω  στο  taxheaven.gr   για  βρω  λύσεις.      Έγραψα  ένα  συμπέρασμα   ( ίσως  λάθος – ίσως  σωστό  αλλά  πρόωρο ),  από  όσα  έχω  διαβάσει  μέχρι  τώρα. Γιατί  όλοι,    από  ΑΕΙ  έως  Λύκειο  πληρώνουν  15  €  με  την  Υπεύθυνη  Δήλωση   Έφερα  το παράδειγμα  της   Αγγλία  που ο   πρώην  πρωθυπουργός  Γκόρντον  Μπράουν  είναι  απόφοιτος  ΙΕΚ   και  έγινε ορκωτός  ελεγκτής.   Ανέφερα  το   νόμο  στην  Ελλάδα   που  ακόμα  δεν  έχει  ενεργοποιηθεί  και  μπορούν  οι  από  Λύκειο  να  προσληφθούν  σε  εταιρείες  ορκωτών  και  να  φτάσουν  στο   ανώτατο  επίπεδο.  Δεν  μπορώ  να  πώ  ότι  έβγαλα  ένα  ΑΕΙ  και  έγινα  λογιστής.   Ο  οποιοσδήποτε ,  όταν  τελειώσει  ένα  οποιοδήποτε  ΑΕΙ,    γίνετε Δήμαρχος  την  άλλη  μέρα,   γίνετε  Βουλευτής την  άλλη  μέρα.  Δικηγόρος  Λογιστής  Αρχιτέκτονας  ΔΕΝ  γίνετε  την  άλλη  μέρα.   Πρέπει  να  περάσουν  μερικά  χρόνια.   Δεν   θα  γινόμουν  πελάτης   σε  δικηγόρο   που   χθες   πήρε   το  πτυχίο   του.   Πάντως    επειδή   εδώ  και  χρόνια  μπαίνω  σε  αρένες  και  μονομαχώ ,  βλέπω  συνέχεια  αίμα.

 Αυτά κύριε συνάδελφε που λές τα ακούω βερεσέ,

Ολοι οι συνάδελφοι ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ λογιστικής και μόνο κατεύθυνσης, ιδίως ΙΕΚ πρέπει να ακολουθήσουν άμμεσα τον φορέα που δεν είναι μέσα στην κλίκα που λυμαίνεται το λογιστικό επάγγελμα. Οι συνάδελφοι ΙΕΚ λογιστικής έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την χρυσή αυγή γιά άμμεση αναγνώριση των πτυχίων τους απο το εκπαιδευτικό σύστημα όπως γίνεται σε όλη την ευρώπη. Σε ένα χρόνο μεταλυκειακές σχολές  (μεταρύθμιση τεχνολογικά λύκεια ,οχι ΙΕΚ) με  8 μήνες  <<σπουδές>> θα γίνονται άμμεσα λογιστές.Κοίταξε το συμφέρον σου, μην πληρώνεις ΟΕΕ-ΠΟΦΕΕ-ΠΕΦΕ-ΛΑΟΣ. Ενημέρωσε την χρυσή αυγή για αυτήν την αισχρή κατάσταση που ζέις απο το 1997 με τον νόμο του παπαντωνίου σημίτη. Ειναι υποχρέωση σου η στήριξη της χρυσής αυγής!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά κύριε συνάδελφε που λές τα ακούω βερεσέ,

Ολοι οι συνάδελφοι ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ λογιστικής και μόνο κατεύθυνσης, ιδίως ΙΕΚ πρέπει να ακολουθήσουν άμμεσα τον φορέα που δεν είναι μέσα στην κλίκα που λυμαίνεται το λογιστικό επάγγελμα. Οι συνάδελφοι ΙΕΚ λογιστικής έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την χρυσή αυγή γιά άμμεση αναγνώριση των πτυχίων τους απο το εκπαιδευτικό σύστημα όπως γίνεται σε όλη την ευρώπη. Σε ένα χρόνο μεταλυκειακές σχολές  (μεταρύθμιση τεχνολογικά λύκεια ,οχι ΙΕΚ) με  8 μήνες  <<σπουδές>> θα γίνονται άμμεσα λογιστές.Κοίταξε το συμφέρον σου, μην πληρώνεις ΟΕΕ-ΠΟΦΕΕ-ΠΕΦΕ-ΛΑΟΣ. Ενημέρωσε την χρυσή αυγή για αυτήν την αισχρή κατάσταση που ζέις απο το 1997 με τον νόμο του παπαντωνίου σημίτη. Ειναι υποχρέωση σου η στήριξη της χρυσής αυγής!

Τον προσυλητισμό τον έχεις αναλάβει με υπεργολαβία;
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Αυτά κύριε συνάδελφε που λές τα ακούω βερεσέ,

Ολοι οι συνάδελφοι ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ λογιστικής και μόνο κατεύθυνσης, ιδίως ΙΕΚ πρέπει να ακολουθήσουν άμμεσα τον φορέα που δεν είναι μέσα στην κλίκα που λυμαίνεται το λογιστικό επάγγελμα. Οι συνάδελφοι ΙΕΚ λογιστικής έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την χρυσή αυγή γιά άμμεση αναγνώριση των πτυχίων τους απο το εκπαιδευτικό σύστημα όπως γίνεται σε όλη την ευρώπη. Σε ένα χρόνο μεταλυκειακές σχολές  (μεταρύθμιση τεχνολογικά λύκεια ,οχι ΙΕΚ) με  8 μήνες  <<σπουδές>> θα γίνονται άμμεσα λογιστές.Κοίταξε το συμφέρον σου, μην πληρώνεις ΟΕΕ-ΠΟΦΕΕ-ΠΕΦΕ-ΛΑΟΣ. Ενημέρωσε την χρυσή αυγή για αυτήν την αισχρή κατάσταση που ζέις απο το 1997 με τον νόμο του παπαντωνίου σημίτη. Ειναι υποχρέωση σου η στήριξη της χρυσής αυγής!

ΑΙΣΧΟΣ!!!  Αφήσατε τους ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους  και πιάσατε τώρα  άλλες κατηγορίες!!!!!!Σίγουρα έχετε ξεφύγει !!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Αυτά κύριε συνάδελφε που λές τα ακούω βερεσέ,

Ολοι οι συνάδελφοι ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ λογιστικής και μόνο κατεύθυνσης, ιδίως ΙΕΚ πρέπει να ακολουθήσουν άμμεσα τον φορέα που δεν είναι μέσα στην κλίκα που λυμαίνεται το λογιστικό επάγγελμα. Οι συνάδελφοι ΙΕΚ λογιστικής έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την χρυσή αυγή γιά άμμεση αναγνώριση των πτυχίων τους απο το εκπαιδευτικό σύστημα όπως γίνεται σε όλη την ευρώπη. Σε ένα χρόνο μεταλυκειακές σχολές  (μεταρύθμιση τεχνολογικά λύκεια ,οχι ΙΕΚ) με  8 μήνες  <<σπουδές>> θα γίνονται άμμεσα λογιστές.Κοίταξε το συμφέρον σου, μην πληρώνεις ΟΕΕ-ΠΟΦΕΕ-ΠΕΦΕ-ΛΑΟΣ. Ενημέρωσε την χρυσή αυγή για αυτήν την αισχρή κατάσταση που ζέις απο το 1997 με τον νόμο του παπαντωνίου σημίτη. Ειναι υποχρέωση σου η στήριξη της χρυσής αυγής!

Θέλω να πιστεύω ότι κάνεις πλάκα ή ότι έχεις πιει κάτι παραπάνω ! Μετά σκέφτηκα μήπως είσαι ένα από τα πολλά πρόσωπα του ίδιου ατόμου , που τελευταία κάνει επίδειξη I.Q πετεινού. Αλλά ούτε και αυτό κολλάει. Τελικά δεν μας παρατάς ρε φίλε, με τις άρες - μάρες που μας πουλάς, με τα τομάρια που σε πληρώνουν για να τα γράφεις αυτά εδώ μέσα. Διάλεξε τουλάχιστον την κατάλληλη θέση για να γράψεις, π.χ, σε κάδο σκουπιδιών....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Αυτά κύριε συνάδελφε που λές τα ακούω βερεσέ,

Ολοι οι συνάδελφοι ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ λογιστικής και μόνο κατεύθυνσης, ιδίως ΙΕΚ πρέπει να ακολουθήσουν άμμεσα τον φορέα που δεν είναι μέσα στην κλίκα που λυμαίνεται το λογιστικό επάγγελμα. Οι συνάδελφοι ΙΕΚ λογιστικής έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την χρυσή αυγή γιά άμμεση αναγνώριση των πτυχίων τους απο το εκπαιδευτικό σύστημα όπως γίνεται σε όλη την ευρώπη. Σε ένα χρόνο μεταλυκειακές σχολές  (μεταρύθμιση τεχνολογικά λύκεια ,οχι ΙΕΚ) με  8 μήνες  <<σπουδές>> θα γίνονται άμμεσα λογιστές.Κοίταξε το συμφέρον σου, μην πληρώνεις ΟΕΕ-ΠΟΦΕΕ-ΠΕΦΕ-ΛΑΟΣ. Ενημέρωσε την χρυσή αυγή για αυτήν την αισχρή κατάσταση που ζέις απο το 1997 με τον νόμο του παπαντωνίου σημίτη. Ειναι υποχρέωση σου η στήριξη της χρυσής αυγής!

Για πέσμας τι άραγε πίνεις?γιατί κρασί σίγουρα όχι,τι ιστορίες για αγρίους είναι αυτές?συμφωνώ με τον σαρακινο,αλλά δεν πιστεύω

να ασκείς αυτό το επάγγελμα,γιατί θα ήξερες βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και θα σεβόσουν αυτούς που αγωνίζονται να ζήσουν

με αυτό και όχι να κάνεις προπαγάνδα,εδώ η κάθε πολιτική δεν έχει θέση ,θέση έχουν μόνο οι προβληματισμοί μας για το μέλλον μας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά ο συγκεκριμένος Urban2013 δέν απορώ πλέον για τους λόγους που δέν κατάφερε να σπουδάσει σε Πανεπιστημίο και να έχει τώρα άδειες κ.τ.λ.

Το νοητικό επίπεδο ορισμένων δικαιολογεί άμεσα και την σημερινή τους κατάσταση. Το ζητούμενο είναι ότι Άδεια δέν θα αποκτήσει βέβαια ποτέ και θα παρακαλάει πάλι κάποιον από τα Α.Ε.Ι. να του υπογράφει. Αλήθεια όταν πάει για υπογραφή σε γραφείο ενός πτυχιούχου, τί φάτσα έχει το προσωπό του?

Περαστικά σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον προσυλητισμό τον έχεις αναλάβει με υπεργολαβία;

Καλησπέρα,

Συνάδελφε η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι συνταγματικό μου δικαίωμα, όπως και δικό σου.Οι υβρεις και η καταδολίευση των ιδεών μου είναι η κουλτούρα που αποκτήσανε κάποιοι στις σχολές της αμάθειας φαίνεται.http://www.alfavita.gr/old/11356.

Δεν εχώ ως σκοπό να κοροιδέψω ή και να εξαπατήσω νοήμονες ενήλικες που έχουν το δικαίωμα να ακούσουν και την άποψη μας.

Ολοι οι συνάδελφοι ανεξαρτήτως βαθμίδας δευτεροβάθμιας -τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο σπουδών στην λογιστική-φορτεχνική επιστήμη έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, εξομοίωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων με άσχετους, ανίκανους ,επικίνδυνους,ανθρώπους χωρίς λογιστική παιδεία και σκέψη.

Πολλοί εκ των στελεχών μας είναι πτυχιούχοι και σίγουρα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απο το σταλινικό μόρφωμα που αποτελείται απο αποφοίτους δημοτικού και γυμνασίου.

Επι του προκειμένου έκανα μία ερευνα και βρήκα το εξής.  http://1iek-ioann.ioa.sch.gr/kanonismoi/odigos211.pdf

Συνέχισα και επιασα μία μία τις σχολές που εγγράφονται στον ΟΕΕ, είδα το πρόγραμμα σπουδών τους, είναι όλα στο διαδίκτυο, και πραγματικά κουράστηκα, δεν ελαβα βέβαια  υπόψιν τα ψευτόχαρτα απο ιταλία , ρουμανία τουρκία και βουλγαρία που αποκτούν άμμεση αναγνώριση. Μιλάμε για σκάνδαλώδεις διατάξεις. Απορώ τόσα χρόνια πώς συμβαίναν όλα αυτά και δεν μπήκαν φυλακή οι νόμιμοι του νόμου παπαντωνίου(αυτουνού που πάει για φυλακή, του μεγαλοαπατεώνα ντε) εκτυπωτές παρανόμων αδειών.

Επειδή σε αυτήν την χώρα καποτε πρέπει οι φτωχοί και αβοήθητοι να αποκτήσουν ένα μέσον η χρυσή αυγή είναι στο πλευρός τους ,και παρόλη την αριστερή προπαγάνδα των σταλινικών φασιστών του φόρουμ.

Ενα απόφοιτο ΑΕΙ-ΤΕΙ ΙΕΚ- απόφοιτο λυκείου τεχνικής σχολής βοηθών λογιστών να πείσω εκπλήρωσα στον σκοπό μου.

Δεν πήγαμε 15% μασώντας το κάθε φασιστάκι που μας κόντραρε, θα μας βρείτε μπροστά σας συντεχνίτες, και τότε το μακρύ χέρι της δικαιοσύνης θα πέσει βαρύ στις συκοφαντίες και στις απάτες σας.

Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σχέση έχεις εσύ και οι όμοιοί σου με ελεύθερη διακίνηση ιδεών και Σύνταγμα. Επικαλείσαι συνταγματικά δικαιώματα, που αν ήταν στο χέρι σου δεν θα υπήρχαν.

Εκτός από επικίνδυνοι είστε και γελοίοι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι  προσωπικές  απαξιωτικές   αναφορές καθώς  και οι  αναφορές  σε πολιτικούς  συνδυασμούς,  νομίζω  έχουν  στόχο   τον  αποπροσανατολισμό  του  θέματος  σχετικά  με   την  απελευθέρωση  ή  όχι   του επαγγέλματός  μας.    Θα  το  γράψω  όπως  το  σκέφτομαι.  ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως διαβάζοντας τα όσα παρέθεσε ο The Tower δηλαδή:

 

1) Τι ορίζουν οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την ίση δυνατότητα πρόσβασης σε ένα επάγγελμα μεταξύ ενός  μεταδευτεροβάθμιου (ΙΕΚ) και τριτοβάθμιου (ΑΕΙ); 

 

 

«Βάσει των 89/48 και 92/51 που περίτρανα ισχύουν,  στην επικαιροποιημένη 2005/36/ΕΚ παράγραφος 14 αναφέρει ότι:

(14) Ο μηχανισμός αναγνώρισης που καθιερώθηκε με τις οδηγίες 89/48/ΕΟΚ και 92/51/ΕΟΚ παραμένει αμετάβλητος.

 Κατά συνέπεια, ο κάτοχος διπλώματος που πιστοποιεί την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μεταδευτεροβάθμιου επιπέδου, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, πρέπει να δικαιούται την πρόσβαση σε νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα σε ένα κράτος μέλος στο οποίο η πρόσβαση εξαρτάται από την κατοχή διπλώματος που πιστοποιεί την επιτυχή ολοκλήρωση ανώτερης ή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης διαρκείας τεσσάρων ετών, ανεξάρτητα από το επίπεδο στο οποίο ανήκει το δίπλωμα που απαιτείται στο κράτος μέλος υποδοχής.

 Αντιστρόφως, όπου η πρόσβαση σε νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση ανώτερης ή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης διαρκείας μεγαλύτερης των τεσσάρων ετών, η εν λόγω πρόσβαση πρέπει να επιτρέπεται μόνο σε κατόχους διπλώματος που πιστοποιεί την επιτυχή ολοκλήρωση ανώτερης ή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης διαρκείας τουλάχιστον τριών ετών .»

 

2) Αφού στην προηγούμενη παράγραφο  είπαμε ότι οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τους λογιστές εξομοιώνουν τα μεταδευτεροβάθμια πτυχία (π.χ. ΙΕΚ) με τα τριτοβάθμια πτυχία (π.χ. ΑΕΙ, ΑΤΕΙ)  γιατί αυτό δεν συμβαίνει και με τους γιατρούς, τους μηχανικούς ή τους δικηγόρους;

            «Η ελεύθερη κυκλοφορία και η αμοιβαία αναγνώριση των τίτλων εκπαίδευσης ιατρού, νοσοκόμου υπεύθυνου για γενική περίθαλψη, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, μαίας/μαιευτή, φαρμακοποιού και αρχιτέκτονα βασίζεται στη θεμελιώδη αρχή της αυτόματης αναγνώρισης των τίτλων εκπαίδευσης βάσει συντονισμού των ελάχιστων όρων εκπαίδευσης. Η οδηγία 2005/36 υιοθετεί την αρχή της αυτόματης αναγνώρισης των ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικεύσεων που αναγνωρίζονται σε τουλάχιστον δύο κράτη μέλη, αλλά περιορίζει τις νέες ιατρικές ειδικεύσεις που επιδέχονται αυτόματη αναγνώριση σε εκείνες που ισχύουν σε τουλάχιστον δύο πέμπτα των κρατών μελών.

Η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των δικηγόρων όσον αφορά το δικαίωμα άμεσης εγκατάστασης βάσει του επαγγελματικού τίτλου του κράτους μέλους υποδοχής καλύπτεται από την οδηγία 2005/36. Αυτή η οδηγία δεν θίγει, όμως, την εφαρμογή της οδηγίας 77/249 περί διευκολύνσεως της πραγματικής ασκήσεως της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών από δικηγόρους ή της οδηγίας 98/5 για τη διευκόλυνση της μόνιμης άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος σε κράτος μέλος διάφορο εκείνου στο οποίο αποκτήθηκε ο επαγγελματικός τίτλος. Εφόσον υπόκεινται σε νομοθετική ρύθμιση, η οδηγία 2005/36 περιλαμβάνει επίσης τα ελεύθερα επαγγέλματα, τα οποία είναι, σύμφωνα με αυτήν την οδηγία, τα επαγγέλματα που ασκούν με βάση σχετικά επαγγελματικά προσόντα σε προσωπική, υπεύθυνη και επαγγελματικά ανεξάρτητη βάση, όσοι παρέχουν διανοητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εννοιολογικού σχεδιασμού, προς το συμφέρον του πελάτη και του κοινού.

Που σημαίνει ότι τα παραπάνω επαγγέλματα ρητώς αναφερόμενα στην οδηγία δεν μπορούν να εξασκηθούν απο απόφοιτο ΙΕΚ γενετιστή και να υπήρχε τέτοιο ΙΕΚ όπως δεν μπορούν και άλλες σχολές .ΤΕΙ ΑΕΙ ΣΤΕ κτλ.

Το επάγγελμα του λογιστή δεν ανήκει στα συγκεκριμένα επαγγέλματα , συνεπώς ισχύουν αυτά που επιμελώς προανέφερα. Πιστεύω να έκανα ακριβής επεξήγηση της οδηγίας.»

 

Τελικά ίσως....

 

..ο  σωστός δρόμος να είναι .... η κατοχύρωση του επαγγέλματος...

....η οποία όμως τελικώς...

.... δεν είναι αυτή που φανταζόμασταν...

...  με τις παραπλανητικές Άδειες του Ο.Ε.Ε...

.... αλλά αυτή όπως απεικονίζεται στην παρατήρηση 2) του "The Tower" ...

 

 

Υ.Γ. Χωρίς να παρακάμπτω την παρατήρηση του ype... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κώστα καλησπέρα

 

2) Αφού στην προηγούμενη παράγραφο  είπαμε ότι οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τους λογιστές εξομοιώνουν τα μεταδευτεροβάθμια πτυχία (π.χ. ΙΕΚ) με τα τριτοβάθμια πτυχία (π.χ. ΑΕΙ, ΑΤΕΙ)  γιατί αυτό δεν συμβαίνει και με τους γιατρούς, τους μηχανικούς ή τους δικηγόρους;

 

Αυτούς δεν τους πειράζει κανείς ,όπως και τους ορκωτούς γιατί είναι μια γροθιά,εμείς ?κοιτάμε οι μέν να βγάλουν το μάτι του δε και στο 

τέλος τα βγάζουμε μόνοι μας ,δεν χρειάζονται οι άλλοι.Μια καλή κίνηση-αρχή είναι το ενιαίο συντονιστικό στην Αττική ,που καλό είναι οτι 

απ οτι φαίνεται θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα,αλλα πέρα απο κεί πρέπει όλοι να στείλουμε μαιλ σε ΟΕΕ-ΠΟΦΕΕ-ΣΥΛΛΌΓΟΥΣ -ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

και οπου αλλού μπορούμε ,αλλιώς δεν βλέπω φώς,για να καταλάβουν την υπαρξή μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά ο συγκεκριμένος Urban2013 δέν απορώ πλέον για τους λόγους που δέν κατάφερε να σπουδάσει σε Πανεπιστημίο και να έχει τώρα άδειες κ.τ.λ.

Το νοητικό επίπεδο ορισμένων δικαιολογεί άμεσα και την σημερινή τους κατάσταση. Το ζητούμενο είναι ότι Άδεια δέν θα αποκτήσει βέβαια ποτέ και θα παρακαλάει πάλι κάποιον από τα Α.Ε.Ι. να του υπογράφει. Αλήθεια όταν πάει για υπογραφή σε γραφείο ενός πτυχιούχου, τί φάτσα έχει το προσωπό του?

Περαστικά σου...

 

Δηλαδή θες να μας πείς ότι όσοι έχουν τελειώσει το Πανεπιστήμιο είναι defacto μορφωμένοι; Γιατί αυτό δεν είναι κριτήριο, για την Ελλάδα μιλάμε. Ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης δεν είναι το απαραίτητο προσόν για να πάρεις πτυχίο στην Ελλάδα...

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την βλακεία του συγκεκριμένου, αλλά μην χαιδεύουμε και τα γένια μας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α. Και πως μπορείς να κάνεις μια τέτοιου είδους κατοχύρωση, όμοια με τους γιατρούς κ.τ.λ; 

β. Αν λοιπόν σύμφωνα με την οδηγία 2005/36 οι λογιστές είναι εκτός από τέτοιου είδους κατοχύρωση, αυτό σημαίνει ότι (αφού είναι Ευρωπαϊκή οδηγία) σε όλη την Ευρώπη οι μεταδευτεροβάθμιοι λογιστές  έχουν ίδια διακαιώματα με τους τριτοβάθμιους λογιστές. Αχ να ξέραμε τι ισχύει .... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...