Προς το περιεχόμενο

Μπράβο Κύπρος! αντέδρασες στήν 2η εισβολή! καί είπες το 1ο ΟΧΙ στήν Μέρκελ!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τρεις ερωτήσεις για την Κύπρο: Απαντούν Γ. Βαρουφάκης, Κ. Μελάς, Ευ. Τσακαλώτος.

 

1. Πώς κρίνετε την απόφαση του Eurogroup για "κούρεμα" των καταθέσεων στην Κύπρο και την αντίδραση της κυπριακής Βουλής.

2. Υπάρχουν δυνατότητες εναλλακτικής λύσης; Ποια είναι τα περιθώρια διαπραγμάτευσης μετά τις πρώτες αντιδράσεις απο ΕΚΤ και Γερμανία;

3. Πώς κρίνετε την στάση της κυβέρνησης Σαμαρά στο Eurogroup και μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής;

 

 

Γιάννης Βαρουφάκης: Το πρόβλημα αφορά όλη την Ευρωζώνη

1. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής άρνησης εκ μέρους της ευρωπαϊκής ηγεσίας ότι το πρόβλημα είναι συστημικό και αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Όσο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την κάθε κατάρρευση ως «ιδιαίτερη» περίπτωση, τόσο εγκλωβίζονται σε «λύσεις» που τελικά ενισχύουν την κρίση. Ο Β. Σόιμπλε το λέει συνέχεια, κι ως προς την Ιρλανδία κι ως προς την Κύπρο (δύο περιπτώσεις πτώχευσης πολύ συγγενικές): «Να βρουν τρόπο να λύσουν από μόνες τους, οι χώρες αυτές, το πρόβλημά τους. Αν ο καθένας καθάριζε το μέρος του πεζοδρομίου που βρίσκεται έξω από το σπίτι του, το πεζοδρόμιο θα ήταν καθαρό». Αυτή η νοοτροπία οδηγεί τον κ. Σόιμπλε και την Ευρώπη στην παγίδα αποφάσεων σαν αυτή που ανακοινώθηκε πρόσφατα για την Κύπρο. Αν πράγματι η Κύπρος πρέπει μόνη της να βγάλει το φίδι από την τρύπα (με μοναδική ευρωπαϊκή αρωγή ένα μνημονιακό δάνειο από την Ε.Ε.), τότε πράγματι δεν γινόταν να μην υπάρξει “κούρεμα” καταθέσεων. Θα ήταν εγκληματικό να μην υπάρξει. Από την άλλη, είναι εξίσου εγκληματικό να αγγιχτούν οι καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, δεδομένου ότι το κυπριακό κράτος τις έχει εγγυηθεί.

Εν συντομία, το νέο κυπριακό δράμα δεν θα είχε εξελιχθεί σε τραγωδία, όπως εξελίσσεται, αν η Ευρωζώνη αντιμετώπιζε συστηματικά την συστημική της κρίση -π.χ. αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γινόταν απευθείας από το ESM και οι μετοχές του πέρναγαν σε αυτό. Αυτό όμως δεν φαίνεται να γίνεται. Οπότε, η Κύπρος, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας που πτώχευσαν, αναγκάζεται να δανειστεί για να πληρώσει τα σπασμένα των τραπεζών της.

Είναι απαραίτητο σε αυτή τη διαδικασία να μην υποχρεωθούν οι φορολογούμενοι να σηκώσουν όλο το βάρος των μεγαλοκαταθετών -να πληρώσουν οι μεγαλοκαταθέτες το μερίδιό τους. Την ίδια στιγμή είναι εγκληματικό να ζητούν από τους μικροκαταθέτες, με λογαριασμούς κάτω των 100 χιλιάδων, να αποδεχθούν την παραβίαση του συμβολαίου που έχει το κυπριακό κράτος μαζί τους (ότι οι καταθέσεις τους είναι εγγυημένες από το Δημόσιο).

2. Αυτό που οπωσδήποτε μπορεί να γίνει, και εύκολα μάλιστα, είναι να αφήσουν ανέπαφες τις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ και, εφόσον η ΕΚΤ και η Γερμανία απαιτεί κατάσχεση 5,8 δισ. από τις καταθέσεις, τα χρήματα αυτά να προκύψουν από την κατάσχεση του 15,5% των καταθέσεων σε λογαριασμούς με καταθέσεις άνω το 100.000. Παράλληλα, οι κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας πρέπει να αδράξουν αυτή τη χρυσή ευκαιρία να θέσουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων το θέμα της άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στο ESM -όπως ακριβώς αποφασίστηκε στη Σύνοδο του Ιουνίου 2012, πριν η γερμανική πλευρά ακυρώσει αυτή τη συμφωνία. Είμαι σίγουρος ότι αν το κάνουν αυτό οι κ.κ. Σαμαράς και Αναστασιάδης, δειλά-δειλά στην αρχή, αλλά όλο και πιο έντονα, θα τους υποστηρίξουν η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Και τότε το παιχνίδι θα αλλάξει καθοριστικά.

3. Θλιβερή. Με ποιο δικαίωμα άφησε τον άπειρο Ν. Αναστασιάδη να επιλέξει την καταστροφική ρύθμιση της κατάσχεσης καταθέσεων που εγγυάται το κυπριακό κράτος; Δεν κατανόησε ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα, την Ισπανία, τη χειμαζόμενη περιφέρεια γενικότερα; Αν μη τι άλλο, τα πρόσφατα γεγονότα θα πρέπει, επιτέλους, να πείσουν τον κ. Σαμαρά ότι έχει ιερό καθήκον να εγκαταλείψει το Δόγμα Παπακωνσταντίνου («να κάνουμε τα καλά παιδιά, να πάρουμε την επόμενη δόση κι έχει ο Θεός»).

 

* Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι Professor of Economics - Division of Political Economy, Department of Economics, University of Athens,14 Evripidou Street, Athens 10559, Greece

Visiting Professor - Lyndon B. Johnson Graduate School of Public Affairs, University of Texas, Austin, USA.

 

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=761530

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ "ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ"

Η Γερμανία μπροστά στο ξέπλυμα χρήματος

 

 

Καθώς η Κύπρος βρέθηκε στο κέντρο των εξελίξεων, ιδιαίτερα μετά το «όχι» της Κυπριακής Βουλής στο «κούρεμα» των καταθέσεων, διεθνείς και εγχώριοι κύκλοι κάνουν λόγο για μια χώρα η οποία αποτελεί το «απόλυτο πλυντήριο χρήματος».

Σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες, όμως, η Κύπρος δεν έχει καμία πρωτιά όσον αφορά τους κινδύνους που έχει μία χώρα όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος και όλα αυτά που αναφέρονται δεν έχουν κανένα απολύτως στήριγμα. Μάλιστα, η κραταιά και «υγιής» Γερμανία βρίσκεται υψηλότερα στους δείκτες αυτούς. Η βαθμολογία του ελβετικού Ινστιτούτου Διακυβέρνησης της Βασιλείας, ο επωνομαζόμενος ως δείκτης AML, κυμαίνεται από 0 (χαμηλού κινδύνου) έως 10 (υψηλού κινδύνου) και παρουσιάζει το επίπεδο του κινδύνου μιας χώρας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρημάτων / χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αλλά και των δημοσιονομικών κανονισμών, τη δημόσια διαφάνεια , τη διαφθορά και το κράτος δικαίου.

Όπως προκύπτει λοιπόν από το σχετικό πίνακα, η Κύπρος λαμβάνει βαθμολογία 4,93 και κατατάσσεται στην 114η θέση, ενώ η Γερμανία 5,8 και βρίσκεται στην 68η θέση. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα υψηλότερα με 6,78, στην 29η θέση.



cyprus.jpg


 

 

21/03/2013 - 18:17

 

Πηγή: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=231325&-V=articles

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/03/2013

Ο επικεφαλής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ μιλά στην "Αυγή".

 
[...]

Ο καυγάς είναι για το πάπλωμα. Το πάπλωμα είναι βέβαια οι Ρώσοι, τα ρωσικά κεφάλαια, οι ρωσικές πολιτικές επιρροές, οι σχέσεις των Ρώσων με το φυσικό αέριο και η εδραίωσή τους σε μια χώρα - μέλος της Ευρωζώνης, με την έννοια της φιλικής και επιχειρηματικής παρουσίας. Έλεγαν οι της τρόικας και στο Eurogroup ότι στην Κύπρο γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτά όλα τα είχαν σχεδιάσει εδώ και καιρό.

Επί μήνες διαβάζαμε στα "έγκυρα" έντυπα, από τους Financial Times μέχρι τον Economist, διάφορα δημοσιεύματα περί "φορολογικού παραδείσου" της Κύπρου και, αφού προετοίμασαν το έδαφος, έφτασαν στην εισήγηση για το κούρεμα των καταθέσεων, εγχώριων και ξένων. Σήμερα όλα αυτά τα "έγκυρα" έντυπα καταδικάζουν την απόφαση του Eurogroup. Διερωτώμεθα, λοιπόν, πώς μιλούν για ξέπλυμα στην Κύπρο όταν εμείς έχουμε την πλέον έγκυρη έκθεση, που είναι η έκθεση της ΜοneyVal, η οποία τοποθετεί την Κύπρο σε ό,τι αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται για να αποφεύγεται το ξέπλυμα χρήματος σε πολύ καλύτερη θέση από τη Γερμανία.

Την ίδια στιγμή θέλουν να χτυπήσουν τα κεφάλαια των Ρώσων ολιγαρχών στην Κύπρο. Η Ολλανδία, που έχει τριπλάσια ρώσικα κεφάλαια στις τράπεζές της, δεν τους ενοχλεί; Το Λουξεμβούργο μήπως; Τουλάχιστον άλλες τέσσερις χώρες της Ε.Ε. έχουν τον ίδιο ή και χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από την Κύπρο, αυτές όμως δεν τις κατηγορούν για ξέπλυμα. Όλα αυτά τα απαντήσαμε. Δεν άκουγαν τίποτα. Πήγαμε στη γερμανική Βουλή να ενημερώσουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα και όλα τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση την Die Linke, όταν αποκλείαμε το κούρεμα, μας χλεύαζαν. Ήταν προγραμματισμένο.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Το μοντέλο ανάπτυξης που έχτισε ο κυπριακός λαός τα τελευταία είκοσι χρόνια, δηλαδή η Κύπρος ως χρηματοοικονομικό κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο, θέλουν να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να διώξουν τους Ρώσους. Από τη μέρα που ακούστηκε η είδηση για κούρεμα καταθέσεων, ακόμη και να το αποφύγουμε, η ζημιά έχει γίνει.

 
 
Κι εδώ, στη σελ.13, από το annual report της MoneyVal:http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/moneyval/Activities/2011_Annual_Report_en.pdf
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα που κάποιες λεπτομέρειες της "συμφωνίας"  άρχισαν να γίνονται γνωστές, τώρα που αποφασίσθηκε πως "δεν είναι απαραίτητο να περάσουν από την Βουλή", ο Εθνικός ποιητής Βασίλης Μιχαηλίδης ανέσυρε και πάλι από τη μνήμη μου:

 

"Το ΄νιν ανταν να τρω΄ την γην,

 

τρώει την γην θαρκέται,

 

μα πάντα τζιείνον τρώεται

 

τζιαι τζιείνον καταλυέται."

 

 

Νάστε καλά αδέλφια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-Τελικά η ιστορία θα γράφει ότι οι Κύπριοι είπαν: ΝΑΙ

 

- Αναστασιάδης: Υπό τις περιστάσεις η συμφωνία ήταν καλή (έτσι άμα το δεις κι ο Ζάλογγος, καλός ήταν).

 

- Να το δούμε θετικά: Η Κύπρος ζούσε με τον φόβο, από δω και πέρα όμως... ζει με την ελπίδα.

 

 

 

(...και όχι, δεν μπέρδεψα τα θέματα ... δυστυχώς)  :( 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.youtube.com/watch?v=GUHjGlgFHXc

11.20 ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 10/12/2012......ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Κομμουνιστής είναι ο Καζάκης, το ξέρεις;

 

Κατά τα άλλα:

 

Bloomberg: Στα πρόθυρα ενός άνευ προηγουμένου πειράματος η Κύπρος

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η Κύπρος είναι εν όψει ενός άνευ προηγουμένου οικονομικού πειράματος: στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων σε μια οικονομία που δεν έχει το δικό της νόμισμα.

Χώρες από την Αργεντινή μέχρι και την Ισλανδία έχουν χρησιμοποιήσει παρόμοια μέτρα στο παρελθόν για να υπερασπιστούν τις οικονομίες τους έναντι της υποτίμησης.

Όντας μέλος της ευρωζώνης καθιστά πιο δύσκολο για το  νησί να επιβάλλει περιορισμούς, καθώς οποιαδήποτε κεφάλαια εγκαταλείπου το τραπεζικό σύστημα μπορεί να βγουν έξω από την Κύπρο χωρίς να χάνουν αξία.

Αυτό ίσως καταστήσει πιο δύσκολο το στόχο που έθεσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, για την άρση των όποιων περιορισμών σε κάποιες εβδομάδες.

Όταν οι οικονομίες στην Ασία και τη Λατινική Αμερική προσπάθησαν να περιορίσουν την εκροή κεφαλαίων στη δεκαετία του ’80 και ου ’90, κατέληξαν να έχουν τα συγκεκριμένα μέτρα σε ισχύ για διάστημα από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια. Η Ισλανδία, άλλη μία χώρα με υπερμεγέθες τραπεζικό σύστημα, έχει ακόμη σε ισχύ ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, πέντε χρόνια αφότου οι τράπεζές της κατέρρευσαν το 2008.

Η Κύπρος είναι πιθανό να ανακοινώσει σήμερα τι είδους ελέγχους σχεδιάζει να επιβάλει, προτού ανοίξουν οι τράπεζες, που είναι προγραμματισμένο για αύριο. Οι ηγέτες της χώρας προσπαθούν να αποτρέψουν τη φυγή κεφαλαίων από τα πιστωτικά ιδρύματα του νησιού, τα οποία είναι κλειστά περίπου για δύο εβδομάδες.

 

http://www.enikos.gr/economy/131988,Bloomberg:_Sta_pro8yra_enos_aney_prohgoy.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κομμουνιστής είναι ο Καζάκης, το ξέρεις;

 

 

http://www.enikos.gr/economy/131988,Bloomberg:_Sta_pro8yra_enos_aney_prohgoy.html

   

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ :P :P :P

 

ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΕΊΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ …ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ…

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ & ΑΣΠΑΖΩΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ…

ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ & ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ….

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να βρε συνάδελφοι πως κάνουν οι σωστοί πατριώτες.

 

 

[Εμπιστευτικά] Να τα μαζεύουμε!  

Γιάννης Κ. Πρετεντέρης  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08:00 |
 
Πριν από χρόνια μού είχαν διηγηθεί μια ωραία ιστορία από τη Γαλλική Επανάσταση.
Δεν βάζω το χέρι στη φωτιά για την ακρίβεια των γεγονότων αλλά παραπέμπει τόσο πολύ σε σύγχρονες καταστάσεις ώστε νομίζω ότι αξίζει να τη μεταφέρω.
Στην κορύφωση της Γαλλικής Επανάστασης πραγματοποιήθηκε στην Γκρενόμπλ μια λαϊκή συνέλευση όπου διαπιστώθηκε ότι η γειτονική Ιταλία στενάζει κάτω από το βάρος των Αυστριακών.
Αποφάσισαν λοιπόν οι παριστάμενοι να εκστρατεύσουν για να την απελευθερώσουν.
Μαζεύτηκαν καμιά πεντακοσαριά Γκρενομπλουά με ό,τι όπλο μπόρεσε να βρει ο καθένας, πήραν τις γυναίκες τους ή όποια άλλη γυναίκα ήθελε να τους ακολουθήσει, φόρτωσαν και τρία παλιά κανόνια (χωρίς κιλλίβαντες) σε μουλάρια και ξεκίνησαν ενθουσιωδώς να απελευθερώσουν την Ιταλία.
Με τα πόδια - διότι μόνο πεντέξι άλογα μπόρεσαν να επιτάξουν.
Αρχηγός του πολύχρωμου ασκεριού ανέλαβε ο ράφτης της πόλης. Φόρεσε ένα καπέλο αξιωματικού, έβαλε και ένα μεγάλο φτερό να ξεχωρίζει και ετέθη επικεφαλής της πορείας.
Ζητωκραυγές, συνθήματα, επαναστατικά τραγούδια - «Ca ira, ca ira», «Dansons la Carmagnole» και τέτοια.
[Υποψιάζομαι άλλωστε ότι εκτός από την απελευθέρωση της Ιταλίας, ίσως να απέβλεπαν και σε κανένα καλό πλιάτσικο...]
Κάπως έτσι οι απελευθερωτές πέρασαν το Μον Σενί μέσα στο πανηγύρι και την καλή χαρά. Εφτασαν κοντά στο Μπαρντονέκιο, ξεπέζεψαν, ακροβολίστηκαν, έστησαν και τα τρία κανόνια.
Ο αρχηγός με το φτερό εκφώνησε (άλλον) έναν πατριωτικό λόγο που ενθουσίασε το στράτευμά του.
Και τότε κοίταξαν την πεδιάδα που είχαν πάει να απελευθερώσουν: ήταν γεμάτη από τις λευκές στολές του αυστριακού Στρατού.
Χιλιάδες στρατιώτες, εκατοντάδες κανόνια, πλήθος ιππικού.
Ο αρχηγός ζορίστηκε με το θέαμα. Δεν το περίμενε έτσι. Γύρισε λοιπόν στον υπαρχηγό που ήταν κάποιος καρεκλοποιός και τον ρώτησε:
- Τώρα τι κάνουμε;
- Τα μαζεύουμε και γυρίζουμε πίσω, απάντησε ατάραχος ο καρεκλοποιός.
Και πρόσθεσε:
- Σιγά σιγά, όμως, μη μας ακούσουν!
Πράγμα που σημαίνει ότι και οι καλύτερες εκστρατείες τελειώνουν εκεί όπου αρχίζουν τα πραγματικά δεδομένα.
Θυμήθηκα τη χαριτωμένη αλλά ανεξακρίβωτη αυτή ιστορία βλέποντας πόσοι (από την Αθήνα και με ασφαλή τραπεζικό λογαριασμό) καλούσαν τους Κυπρίους να απορρίψουν τον εκβιασμό των Ευρωπαίων.
Είναι οι ίδιοι που (από την αντιπολίτευση και το καφενείο της γειτονιάς τους) απορρίπτουν υπερήφανα όλους τους εκβιασμούς. Δωρεάν προφανώς - αφού άλλοι βγάζουν τελικά το φίδι από την τρύπα.
Γι' αυτό, αρχηγέ Αλέξη, έπειτα από όσα συνέβησαν και στην Κύπρο, ίσως ήλθε η ώρα να μαζεύουμε εκείνη «τη μεγάλη αντεπίθεση των λαών».
Και σιγά σιγά, πριν μας πάρουν χαμπάρι!

http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5008376/na-ta-mazeyoyme/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να βρε συνάδελφοι πως κάνουν οι σωστοί πατριώτες.

 

 

[Εμπιστευτικά] Να τα μαζεύουμε!  

Γιάννης Κ. Πρετεντέρης  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08:00 |
 

Πριν από χρόνια μού είχαν διηγηθεί μια ωραία ιστορία από τη Γαλλική Επανάσταση.
............

http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5008376/na-ta-mazeyoyme/

 

Βρε τον Γιαννάκη... θυμήθηκε την Γαλλική Επανάσταση... για να μας πει τι?

Ότι οι επαναστάσεις δεν είναι για μας... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε τον Γιαννάκη... θυμήθηκε την Γαλλική Επανάσταση... για να μας πει τι?

Ότι οι επαναστάσεις δεν είναι για μας... :)

 

Η πορεία των ανθρώπων στο χρόνο είναι γεμάτη από γεγονότα, συμβάντα και μύθους. Διηγήματα και μυθεύματα.

Ο καθένας διαλέγει αυτό που τον βολεύει για να δικαιολογήσει την επιλογή του στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Η επιλογή του κάθενός έχει προφανώς άμεση σχέση με τη θέση του στο "σύστημα" και την ανταμοιβή που περιμένει.

 

Ο Πρετεντέρης προτιμά μια ιστορία που δεν ξέρει αν είναι πραγματική (αλλά δεν τον ενδιαφέρει) για να δώσει συγκεκριμένο δίδαγμα. Και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.

Αν δείτε τα σχόλια κάτω από το κείμενο θα διαπιστώσετε πως τα θετικά για το άρθρο έχουν περισσότερες θετικές "ψήφους" και τα αρνητικά έχουν περισσότερες αρνητικές "ψήφους". Δείγμα του πως σκέφτεται το μικροαστικό κοινό του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πορεία των ανθρώπων στο χρόνο είναι γεμάτη από γεγονότα, συμβάντα και μύθους. Διηγήματα και μυθεύματα.

Ο καθένας διαλέγει αυτό που τον βολεύει για να δικαιολογήσει την επιλογή του στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Η επιλογή του κάθενός έχει προφανώς άμεση σχέση με τη θέση του στο "σύστημα" και την ανταμοιβή που περιμένει.

 

Ο Πρετεντέρης προτιμά μια ιστορία που δεν ξέρει αν είναι πραγματική (αλλά δεν τον ενδιαφέρει) για να δώσει συγκεκριμένο δίδαγμα. Και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.

Αν δείτε τα σχόλια κάτω από το κείμενο θα διαπιστώσετε πως τα θετικά για το άρθρο έχουν περισσότερες θετικές "ψήφους" και τα αρνητικά έχουν περισσότερες αρνητικές "ψήφους". Δείγμα του πως σκέφτεται το μικροαστικό κοινό του.

 

 

Όταν οι λαοί της Ευρώπης ­ γαλβανισμένοι από τα κηρύγματα του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης ­ ξεσηκώνονταν για να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους, κυκλοφόρησε (1798), ένα φυλλάδιο με την υπογραφή του πατριάρχη Ιεροσολύμων Ανθιμου και με τον τίτλο «Πατρική Διδασκαλία»:.

 

«Αδελφοί... κλείσατε τα αυτία σας και μη δώσετε καμμίαν ακρόασιν εις ταύτας τας νεοφανείς ελπίδας της ελευθερίας... που είναι εναντίαι εις τα ρητά της θείας Γραφής και των αγίων Αποστόλων, οπού μας προστάζουν να υποτασσόμεθα εις τας υπερεχούσας αρχάς, όχι μόνον εις τα επιεικείς αλλά και τας σκολιάς, δια να έχωμεν θλίψιν εις αυτόν τον κόσμον και να παραστήσωμεν καθαράς τω Χριστώ τας αισθήσεις ημών...». 

«Παντού το φαντασιώδες αυτό της ελευθερίας σύστημα του πονηρού επροξένησε πτωχείαν, φόνους, ζημίας, αρπαγάς, ασέβειαν τελείαν και ανωφελή μεταμέλειαν»... ­ ενώ η δουλεία, όπως είναι πασίγνωστο, χαρίζει πλούτη, ασφάλεια, μακροβιότητα, γαλήνη, ευσέβεια, ψυχική σωτηρία...

Και η «Π.Δ.» καταλήγει: «Φυλάξατε στερεάν την πατροπαράδοτόν σας πίστιν και, ως οπαδοί του Χριστού, απαρασάλευτον την υποταγήν εις την πολιτικήν διοίκησιν».

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν οι λαοί της Ευρώπης ­ γαλβανισμένοι από τα κηρύγματα του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης ­ ξεσηκώνονταν για να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους, κυκλοφόρησε (1798), ένα φυλλάδιο με την υπογραφή του πατριάρχη Ιεροσολύμων Ανθιμου και με τον τίτλο «Πατρική Διδασκαλία»:.

 

«Αδελφοί... κλείσατε τα αυτία σας και μη δώσετε καμμίαν ακρόασιν εις ταύτας τας νεοφανείς ελπίδας της ελευθερίας... που είναι εναντίαι εις τα ρητά της θείας Γραφής και των αγίων Αποστόλων, οπού μας προστάζουν να υποτασσόμεθα εις τας υπερεχούσας αρχάς, όχι μόνον εις τα επιεικείς αλλά και τας σκολιάς, δια να έχωμεν θλίψιν εις αυτόν τον κόσμον και να παραστήσωμεν καθαράς τω Χριστώ τας αισθήσεις ημών...». 

«Παντού το φαντασιώδες αυτό της ελευθερίας σύστημα του πονηρού επροξένησε πτωχείαν, φόνους, ζημίας, αρπαγάς, ασέβειαν τελείαν και ανωφελή μεταμέλειαν»... ­ ενώ η δουλεία, όπως είναι πασίγνωστο, χαρίζει πλούτη, ασφάλεια, μακροβιότητα, γαλήνη, ευσέβεια, ψυχική σωτηρία...

Και η «Π.Δ.» καταλήγει: «Φυλάξατε στερεάν την πατροπαράδοτόν σας πίστιν και, ως οπαδοί του Χριστού, απαρασάλευτον την υποταγήν εις την πολιτικήν διοίκησιν».

 

Γι αυτό και ο "δικός μας" Ανθιμος(ο Θεσσαλονικιός) βγάζει σπυράκια, όταν ακούει ότι η θρησκεία είναι το... όπιο του λαού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πίσω οπουρτουνιστές .. :)

5+antartes%5B1%5D.jpg

 

[Εμπιστευτικά]  Αναμέτρηση

Γιάννης Κ. Πρετεντέρης

 

Λυπάμαι, αλλά οι χυδαίοι πανηγυρισμοί του γερμανικού Τύπου για την απόκρουση του «κυπριακού εκβιασμού» θυμίζουν ανατριχιαστικά έναν άλλο (υποτιθέμενο) «εκβιασμό» που «αποκρούστηκε» το 1939 - όταν τα γερμανικά τεθωρακισμένα μπήκαν στην Πράγα.
Ως εκ τούτου, θα το γράφω και θα το ξαναγράφω: για να σωθεί η Ευρώπη πρέπει πλέον να ηττηθεί η Γερμανία.
Διαφορετικά είναι ζήτημα χρόνου πότε θα οδηγηθεί σε διάλυση η ευρωζώνη, ενδεχομένως και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Και αυτό επειδή δεν υπάρχει αξιοπρεπής χώρα ούτε δημοκρατικός λαός που να ανεχθούν σε βάθος χρόνου τη διαρκή επιβολή και τη συνεχή ταπείνωση στις οποίες τους υποβάλλουν η Γερμανία και οι σύμμαχοί της.
Με άλλα λόγια, η σύγκρουση δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι θέμα επιβίωσης.
Το πρόβλημα βεβαίως είναι ποιος θα τα βάλει με τους Γερμανούς όταν (όπως θα έλεγε κι ο Τσίπρας) οι μισοί στο Eurogroup είναι γκάνγκστερ κι οι άλλοι μισοί φοβισμένοι.
Διότι, κακά τα ψέματα, κανείς σήμερα στην Ευρώπη δεν εργάζεται σοβαρά, μεθοδικά και αποτελεσματικά για να ηττηθεί η Γερμανία.
Οι περισσότεροι συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα. Ενώ άλλοι παπαγαλίζουν απλώς διάφορες ακροαριστερές ή ακροδεξιές ανοησίες.
Με άλλα λόγια, δεν βλέπω στον ορίζοντα κάποιον Τσόρτσιλ. Ούτε έναν Ντε Γκολ. Ούτε κανέναν από τους επιγόνους τους.
Ετσι η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι υποτακτικοί (όπως ο Ντεϊσελμπλούμ...) παίζουν χωρίς αντίπαλο στο δικό τους γήπεδο.
Οι Γάλλοι, που θα έπρεπε φυσιολογικά να αποτελούν το αντίβαρο ή το αντίπαλο δέος, έχουν σχεδόν εξαϋλωθεί.
Η υποταγή του Μοσκοβισί είναι εντυπωσιακή. Ενώ ακόμη και η «Μοντ» έφτασε να αποκαλεί τον Φρανσουά Ολάντ «αόρατο άνθρωπο» - ο γάλλος Πρόεδρος εξελίσσεται ίσως στη μεγαλύτερη απογοήτευση της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς.
Αλλά αν όχι οι Γάλλοι, τότε ποιος;
Οι Αγγλοι βρίσκονται αλλού. Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί είναι σε κρίση. Η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λειτουργούν σαν υποκαταστήματα του Βερολίνου.
Καλώς  Ή κακώς, οι Γερμανοί αποτελούν σήμερα τη μοναδική συγκροτημένη δύναμη και συντεταγμένη άποψη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Γι' αυτό είναι θεμελιώδες και επείγον να διαμορφωθεί η ευρύτερη δυνατή πανευρωπαϊκή συμμαχία εναντίον τους. Μια συμμαχία ισχυρή, αποτελεσματική και αποφασισμένη.
Με όποιο κόστος; Και με όποιο ρίσκο; Θα έλεγα, ναι.
Ούτως  Ή άλλως, η συνταγή βαθαίνει την κρίση.
Ούτως  Ή άλλως, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει περιέλθει σε κατάσταση εμφυλίου.
Ούτως  Ή άλλως, η γερμανική επιβολή την οδηγεί σε διάλυση.
Η επιβίωση της Ευρώπης περνάει πλέον από την αναμέτρηση με μια χώρα που δεν σέβεται τίποτα - καν το παρελθόν της!..
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πίσω οπουρτουνιστές .. :)

5+antartes%5B1%5D.jpg

 

[Εμπιστευτικά]  Αναμέτρηση

Γιάννης Κ. Πρετεντέρης

 

Λυπάμαι, αλλά οι χυδαίοι πανηγυρισμοί του γερμανικού Τύπου για την απόκρουση του «κυπριακού εκβιασμού» θυμίζουν ανατριχιαστικά έναν άλλο (υποτιθέμενο) «εκβιασμό» που «αποκρούστηκε» το 1939 - όταν τα γερμανικά τεθωρακισμένα μπήκαν στην Πράγα.
Ως εκ τούτου, θα το γράφω και θα το ξαναγράφω: για να σωθεί η Ευρώπη πρέπει πλέον να ηττηθεί η Γερμανία.
Διαφορετικά είναι ζήτημα χρόνου πότε θα οδηγηθεί σε διάλυση η ευρωζώνη, ενδεχομένως και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Και αυτό επειδή δεν υπάρχει αξιοπρεπής χώρα ούτε δημοκρατικός λαός που να ανεχθούν σε βάθος χρόνου τη διαρκή επιβολή και τη συνεχή ταπείνωση στις οποίες τους υποβάλλουν η Γερμανία και οι σύμμαχοί της.
Με άλλα λόγια, η σύγκρουση δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι θέμα επιβίωσης.
Το πρόβλημα βεβαίως είναι ποιος θα τα βάλει με τους Γερμανούς όταν (όπως θα έλεγε κι ο Τσίπρας) οι μισοί στο Eurogroup είναι γκάνγκστερ κι οι άλλοι μισοί φοβισμένοι.
Διότι, κακά τα ψέματα, κανείς σήμερα στην Ευρώπη δεν εργάζεται σοβαρά, μεθοδικά και αποτελεσματικά για να ηττηθεί η Γερμανία.
Οι περισσότεροι συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα. Ενώ άλλοι παπαγαλίζουν απλώς διάφορες ακροαριστερές ή ακροδεξιές ανοησίες.
Με άλλα λόγια, δεν βλέπω στον ορίζοντα κάποιον Τσόρτσιλ. Ούτε έναν Ντε Γκολ. Ούτε κανέναν από τους επιγόνους τους.
Ετσι η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι υποτακτικοί (όπως ο Ντεϊσελμπλούμ...) παίζουν χωρίς αντίπαλο στο δικό τους γήπεδο.
Οι Γάλλοι, που θα έπρεπε φυσιολογικά να αποτελούν το αντίβαρο ή το αντίπαλο δέος, έχουν σχεδόν εξαϋλωθεί.
Η υποταγή του Μοσκοβισί είναι εντυπωσιακή. Ενώ ακόμη και η «Μοντ» έφτασε να αποκαλεί τον Φρανσουά Ολάντ «αόρατο άνθρωπο» - ο γάλλος Πρόεδρος εξελίσσεται ίσως στη μεγαλύτερη απογοήτευση της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς.
Αλλά αν όχι οι Γάλλοι, τότε ποιος;
Οι Αγγλοι βρίσκονται αλλού. Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί είναι σε κρίση. Η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λειτουργούν σαν υποκαταστήματα του Βερολίνου.
Καλώς  Ή κακώς, οι Γερμανοί αποτελούν σήμερα τη μοναδική συγκροτημένη δύναμη και συντεταγμένη άποψη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Γι' αυτό είναι θεμελιώδες και επείγον να διαμορφωθεί η ευρύτερη δυνατή πανευρωπαϊκή συμμαχία εναντίον τους. Μια συμμαχία ισχυρή, αποτελεσματική και αποφασισμένη.
Με όποιο κόστος; Και με όποιο ρίσκο; Θα έλεγα, ναι.
Ούτως  Ή άλλως, η συνταγή βαθαίνει την κρίση.
Ούτως  Ή άλλως, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει περιέλθει σε κατάσταση εμφυλίου.
Ούτως  Ή άλλως, η γερμανική επιβολή την οδηγεί σε διάλυση.
Η επιβίωση της Ευρώπης περνάει πλέον από την αναμέτρηση με μια χώρα που δεν σέβεται τίποτα - καν το παρελθόν της!..
 

 

Η σκουληκαντέρα αυτή οσμίστηκε το ελικόπτερο που έρχεται και τώρα το παίζει αντιμνημονιακός. Μπορεί να κατέβει και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές ο Ζον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aυτό το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες και Κύπριους .....

 

Ενα φωτογραφικό αφιέρωμα της οικονομικής κρίσης συνοδευόμενο με την μουσική των Simon & Garfunkel.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα δίνουν όλα για τα ρωσικά δισ.

 

Μετά τα όσα διαδραματίζονται στην Κύπρο, θα πίστευε κανείς (λέμε τώρα) ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα απέφευγαν τους «Ρώσους ολιγάρχες» όπως ο διάολος το λιβάνι. Αμ δε... Εδώ και μια εβδομάδα εκπρόσωποι τραπεζών από τη μια άκρη της Γηραιάς Ηπείρου έως την άλλη έχουν κατακλύσει τη Μεγαλόνησο και έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των δικηγόρων - νόμιμων εκπροσώπων των απανταχού Ρώσων επενδυτών και καταθετών της Κύπρου προσφέροντας γην και ύδωρ προκειμένου οι «πελάτες» τους να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στα δικά τους χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Παρακολουθώντας την Κύπρο να τραβάει τις τελευταίες της «τζούρες» οξυγόνου μέχρι και το άνοιγμα των τραπεζικών της υποκαταστημάτων, πιθανότατα σήμερα, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές θέτουν ένα και μοναδικό ερώτημα: Πού θα πάνε τα χρήματα των Ρώσων;
Οι επιλογές που έχουν είναι πράγματι... πάρα πολλές και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να μεταφερθούν σε «άλλη ήπειρο». Είτε εντός είτε εκτός Ευρωζώνης, η Ευρώπη προσφέρει μια ευρεία γκάμα των λεγόμενων «φορολογικών παραδείσων», ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
u Θα μπορούσαν βέβαια να επιστρέψουν... στη Ρωσία, προοπτική την οποία καλλιεργεί το Κρεμλίνο ανακοινώνοντας μια σειρά από κίνητρα, τα οποία όμως δεν μπορούν να συναγωνιστούν – προς το παρόν – τις τραπεζικές και επενδυτικές «υπηρεσίες» που παρέχουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί.
u Θα μπορούσαν πάλι να υποκύψουν στις σειρήνες του Βερολίνου, το οποίο, μετά την πετυχημένη «μπάζα» που έκανε συγκεντρώνοντας μεγάλο μέρος των καταθέσεων που εγκατέλειψαν τις χώρες του Νότου, ευελπιστεί να μετατραπεί – αργά ή γρήγορα – στο μοναδικό ασφαλές πανευρωπαϊκό «χρηματοκιβώτιο».
Αυτή η μέρα, όμως, δεν έχει φτάσει ακόμη... Και, καθώς πλησιάζει η μεγάλη «έξοδος» του ζεστού ρωσικού χρήματος από την Κύπρο, τα ΜΜΕ στρέφουν το βλέμμα τους προς τα (ομολογουμένως πολλά) εναπομείναντα «καταφύγια» που δίνουν μάχη για να προσελκύσουν τα περίπου 31 δισ. ρωσικών καταθέσεων της Μεγαλονήσου. Ανδόρα, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Λουξεμβούργο, όλοι θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα.
Ορισμός
Για να καταλάβουμε όμως προς τα πού θα μπορούσαν να κατευθυνθούν οι ρωσικές καταθέσεις, πρέπει πρώτα να ορίσουμε τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο «φορολογικός παράδεισος». Και αυτό διότι η κάθε χώρα δίνει λίγο - πολύ τον δικό της «ορισμό» ανάλογα με τη ζημιά που προκαλεί στη δική της οικονομία ο ανταγωνισμός των γειτόνων της.
Έτσι, για τους Γάλλους το Βέλγιο αποτελεί «φορολογικό παράδεισο», καθώς η φορολογία, για παράδειγμα, στις μετοχικές διαβιβάσεις είναι μηδενική την ώρα που στη Γαλλία αγγίζει το 24%.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, για να θεωρηθεί μια χώρα «φορολογικός παράδεισος» θα πρέπει να πληροί τα εξής τέσσερα κριτήρια:
• Από μηδενική έως ελάχιστη φορολόγηση.
• Έλλειψη διαφάνειας.
• Ανοχή έναντι εταιρειών - «βιτρίνων» με εικονική δραστηριότητα.
• Εθνική νομοθεσία που εμποδίζει την ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών είτε με τις αρχές της ίδιας της χώρας είτε με τις αρχές άλλων χωρών.
Από την πλευρά του, το διεθνές δίκτυο Tax Justice Network υποστηρίζει ότι αυτά τα κριτήρια είναι ανεπαρκή και δεν αποτυπώνουν πιο… πολύπλοκα – και πιο εξελιγμένα – σχήματα «φορολογικών παραδείσων». Το συγκεκριμένο δίκτυο έχει καταρτίσει έναν «Δείκτη», βάσει του οποίου ταξινομεί τους «φορολογικούς παραδείσους» και ο οποίος συνδυάζει την αδιαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα με το σχετικό βάρος που έχει το εκάστοτε χρηματοπιστωτικό κέντρο στην παγκόσμια οικονομία.
Το Λουξεμβούργο
Σύμφωνα με αυτόν τον Δείκτη, οι σημαντικότεροι «φορολογικοί παράδεισοι» στην Ευρώπη είναι η Ελβετία, το Σίτι του Λονδίνου, η Ιρλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο!
Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι αναλυτές, μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Λευκωσία, έστρεψαν την προσοχή τους στο Λουξεμβούργο, στο οποίο, παρεμπιπτόντως, το ενεργητικό των τραπεζών είναι 22 φορές το ΑΕΠ της χώρας (ένα ποσοστό που κάνει το «επί 7» της Κύπρου να μοιάζει με ανέκδοτο).
Μπορεί το Λουξεμβούργο να είναι ο επόμενος προορισμός των Ρώσων; Όχι, απαντάει ο... Σόιμπλε (ο οποίος έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του Μεγάλου Δουκάτου τονίζοντας ότι η κατάσταση της οικονομίας του δεν συγκρίνεται με αυτήν της Κύπρου).
Γιατί όμως όχι το Λουξεμβούργο; Η αλήθεια είναι ότι το «δυνατό χαρτί» του Μεγάλου Δουκάτου δεν είναι πλέον το – κάποτε υποδειγματικό – τραπεζικό απόρρητο, αλλά κυρίως οι χαμηλές φορολογήσεις και μια άκρως εξεζητημένη γκάμα επενδυτικών υπηρεσιών που επικεντρώνονται στην «εταιρική ενσωμάτωση» αλλοδαπών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή χώρα.
Η Μάλτα
Και η Μάλτα; Τζάμπα την αποκαλούν «Ελβετία της Μεσογείου»; Με το ενεργητικό των τραπεζών της να ξεπερνά 8 φορές το ΑΕΠ της, το μικρό νησί δεν επιτρέπει καν την πρόσβαση στα στοιχεία του χρηματοπιστωτικού της συστήματος στο Tax Justice Network... Μην ξεχνάμε δε ότι η Βαλέτα υιοθέτησε το ευρώ την ίδια χρονιά με την Κύπρο, το 2008 (αλλά μάλλον και σε αυτή την περίπτωση οι Βρυξέλλες «δεν κατάλαβαν» πώς λειτουργεί το τραπεζικό της σύστημα).
Η Μάλτα έχει συντελεστή φορολόγησης μόλις 15% (έναντι 20% της Κύπρου), ενώ έχει υπογράψει μια σειρά διμερείς συμφωνίες με αρκετά κράτη (όπως έχουν κάνει Βρετανία, Ελβετία αλλά και η Κύπρος) που επιτρέπουν τη φορολογική «ανακούφιση» όσων επιλέγουν να πάνε τα λεφτά και τις εταιρείες τους στο νησί. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Βαλέτα συνεχίζει να τηρεί ένα σχετικά πιο αυστηρό «τραπεζικό απόρρητο» (χάρη σε μια σειρά νόμους) από την Κύπρο ή από άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης, δεν φημίζεται για υψηλής ποιότητας τραπεζικές και επενδυτικές υπηρεσίες.
Εκτός Ευρωζώνης πάλι... τα παράδειγμα ευρωπαϊκών «φορολογικών παραδείσων» δίνουν και παίρνουν. Από τα βρετανο-νορμανδικά νησιά Μαν και Τζέρσεϊ (τα οποία μόλις πρόσφατα εξαναγκάστηκαν από το Λονδίνο να υιοθετήσουν ορισμένες τροποποιήσεις προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης διαφάνειας) έως το Γιβραλτάρ, το Λιχτενστάιν και την Ανδόρα.
Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ των «Financial Times», εκπρόσωποι τραπεζών της Ανδόρας ήταν από τους πρώτους που κατέφθασαν στη Μεγαλόνησο την περασμένη εβδομάδα και έχουν «πάρει θέση» προκειμένου να τα δώσουν όλα για όλα μόλις ανοίξουν οι τράπεζες. Η μικροσκοπική χώρα στα Πυρηναία προσφέρει μηδενικό φόρο εισοδήματος, μηδενικό φόρο για ξένες επιχειρήσεις, ενώ διατηρεί ένα από τα πιο «ερμητικά κλειστά» τραπεζικά συστήματα έναντι των ξένων φορολογικών αρχών.
Η Ελβετία
Και φυσικά μην ξεχνάμε την... παραδοσιακή αξία, την Ελβετία. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αρκετές αναλύσεις, η Ελβετία αντιμετωπίζεται περισσότερο ως μια χώρα που προσφέρει «συνήθεις» υπηρεσίες εχεμύθειας και αφορολόγητης «αποθήκευσης» χρημάτων παρά ως σύγχρονο επενδυτικό «πολυεργαλείο».
Για τον λόγο αυτόν μια σειρά πρόσφατα περιστατικά – όπως η αποκάλυψη λογαριασμών από πληροφοριοδότες ή η «νομιμοποίηση» εξαγοράς στοιχείων από κυβερνήσεις όπως η Γερμανία – αλλά και οι πιέσεις που οδήγησαν την Ελβετία να υπογράψει τελικά μια σειρά από διακρατικές συμφωνίες για ανταλλαγή πληροφοριών έχουν πλήξει σοβαρά την εικόνα της.
Πάνε Λετονία;
Με αυτά και με αυτά... πού λέτε να πάνε τελικά οι Ρώσοι; Προς το παρόν πάντως... πάνε Λετονία! Γιατί; Για πολλούς και διάφορους λόγους...
• Πρώτον, επειδή δεν είναι ακόμη μέλος της Ευρωζώνης, οπότε ευελπιστούν ότι δεν θα αποτελέσει «άμεσο στόχο» των Γερμανών.
• Δεύτερον, επειδή είναι κοντά στη Ρωσία και επειδή οι Λετονοί μιλάνε ρωσικά, πράγμα που διευκολύνει τις συναλλαγές.
• Τρίτον, επειδή οι λετονικές τράπεζες έχουν πάρει «χαμπάρι» την αξία του... ρώσικου χρήματος, με αποτέλεσμα να έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα μια υπόγεια «επίθεση φιλίας» προς τους άλλοτε άσπονδους εχθρούς τους, προφέροντας μια σειρά από ελκυστικά επενδυτικά πακέτα tailor made για Ρώσους επιχειρηματίες.
Βεβαίως η Ρίγα παραμένει, τουλάχιστον προς το παρόν, θερμή οπαδός του ευρώ και επιμένει να επιθυμεί την ένταξή της στην Ευρωζώνη. Επομένως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μπει στο μάτι του Βερολίνου. Γι’ αυτό οι εποπτικές χρηματοπιστωτικές αρχές ζήτησαν πριν από λίγες ημέρες από τις τράπεζες να κάνουν έκτακτη αξιολόγηση του πελατολογίου τους καθώς και των πρόσφατων ροών κεφαλαίων.
Όμως, αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει τους Ρώσους να στρέφονται μαζικά προς τη Λετονία... Και πού ξέρετε, μπορεί τελικά να «γλυκαθούν» και οι εξελίξεις να εξανεμίσουν τα «όνειρα» για ένταξη στη νομισματική ένωση.
Η Ιρλανδία
Και για να μην ξεχνιόμαστε... Επειδή ως «φορολογικοί παράδεισοι» δεν νοούνται μόνο – όπως κατανοούμε – οι «ασφαλείς αποθήκες» χρημάτων, αλλά και μια σειρά «ευνοϊκά» μέτρα που έχουν στόχο την προσέλκυση επιχειρήσεων (ή τουλάχιστον τις έδρες των επιχειρήσεων αυτών), πρέπει να υπενθυμίσουμε και την περίπτωση της Ιρλανδίας.
Αυτό κυρίως το σημειώνουμε για όσους επιχειρηματολογούν υπέρ της απόφασης για την Κύπρο υποστηρίζοντας ότι οι… λοιποί «φορολογικοί παράδεισοι» είτε δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη είτε δεν έχουν ζητήσει βοήθεια από αυτή. Η Ιρλανδία (μέλος του ευρώ και ενταγμένη προ πολλού στον «μηχανισμό στήριξης») είναι γνωστή για τον... αθέμιτο φορολογικό ανταγωνισμό της στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ούτε η τρόικα ούτε τα «σχέδια διάσωσης» τόλμησαν τελικά να αγγίξουν την εξαιρετικά ευνοϊκή φορολόγηση των επιχειρήσεων που επιλέγουν να μεταφέρουν την έδρα τους σε ιρλανδικό έδαφος.
ΥΓ.: Και κάτι τελευταίο. Οι παραπάνω προορισμοί, προφανώς, δεν αφορούν μόνο το ρωσικό χρήμα στην Κύπρο, αλλά, προσεχώς, και το χρήμα που θα διαρρεύσει από τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας ύστερα από τον κλονισμό της εμπιστοσύνης στις καταθέσεις...

http://topontiki.gr/article/51183/Ta-dinoun-ola-gia-ta-rosika-dis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«The party is over»: Το κείμενο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο     

 

Εδώ τζιε πάρα πολλά χρόνια, ΟΛΟΙ οι πιο κάτω εκάμναμεν ένα μεγάλο ΠΑΡΤΥ, το οποίον είχαμε την ψευδαίσθηση ότι εν θα ετέλειωνεν ποττέ:

 

 

1. Εβάλλαμε εμείς τζιε οι ξένοι (Ρώσσοι, Καλαμαράδες, Εγγλέζοι κ.λπ.) τις καταθέσεις μας στις 2 μεγάλες τράπεζες μας, Τράπεζα Κύπρου (ΤΚ) τζιε Λαϊκή Τράπεζα (ΛΤ) έναντι ενός εξωπραγματικά ψηλού επιτοκίου που εν υπήρχε πουθενά στην Ευρωζώνη.

 

 

2. Εμείς εψηφίζαμεν τα Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ) των 2 τραπεζών ΤΚ τζιε ΛΤ.

 

3. Τα ΔΣ που εμείς εψηφίζαμε επαίρναν εμαζεύκαν τούτην ούλλην την απίστευτην ρευστότητα, δεν εξέραν τι να την κάμουν, τζιε εκάμναν super risky investments για να δείχνουν super κέρδη. Επίαν στην Ελλάδα, επίαν στην Ρωσσία, επίαν στην Σερβία, επίαν στην Ρουμανίαν, επίαν στην Αγγλία, εν έμεινε καντούνι της Ευρώπης που εν επίαν οι γκουρού τραπεζίτες μας, εκ Καϊμακλίου τζιε Άι Δεμέτη ορμώμενοι, για να το παίξουν "expert bankers" ανά την Ευρώπην.

 

4. Τα ΔΣ που εμείς εψηφίζαμεν, εγοράζαν τοξικά-απόβλητα ομόλογα της Ελλάδας σε χαμηλές τιμές για να τα πουλήσουν πίσω του Ελληνικού κράτους σε πιο ψηλές τιμές για να δείχνουν παραπάνω super κέρδη. (Κατακρίβειαν εν τα εγοράσαν, αλλά τα εξιφορτώσαν πάνω στους φωστήρες μας οι «αχάπαροι» Γερμανοί της Deutche Bank.)

 

5. Που τα super κέρδη των τραπεζών επληρωνούμαστεν ούλλοι εμείς οι μέτοχοι (καμιάν 200,000 Κυπραίοι) super μερίσματα, super δωρεάν μετοχές, super δικαιώματα προτίμησης κ.λπ.

 

6. Που τα super κέρδη των τραπεζών τα ΔΣ επληρώναν τους εαυτούς τους τζιε τους διευθυντάδες των τραπεζών μας super bonuses εκατομμυρίων.

 

7. Που τα super κέρδη των τραπεζών οι υπαλλήλοι των τραπεζών επαίρναν super ωφελήματα, super μισθούς, super ταμεία προνοίας, super εφάπαξ σύνταξης (μέχρι τζιε 1 εκατομμύριο έκαστος σε κάποιες περιπτώσεις), προνόμια που τους εξασφάλιζαν οι super συνδικαλιστές εργατοπατέρες ΧατζηκωστοΚυριτσοΧατζηπέτρου.

 

8. Εμείς επιάνναμεν super τόκους πας τις καταθέσεις μας 5% τζιε 6%, αντί 0.5% που έπιαννεν ούλλος ο κόσμος σε ούλλην την Ευρώπη.

 

9. Εμείς επιερώναμεν τους λογιστές, ελεγκτές, δικηγόρους τζιε άλλους συμβούλους μας super αμοιβές για να μας συμβουλεύκουν πως να συντηρούμεν τούντο «ωραίον σύστημαν που εστήσαμεν» πάνω σε χάρτινες βάσεις (5%-6% επιτόκια στο ευρώ vs 0.5% σε όλες τις άλλες χώρες τις ευρωζώνης - δεν χρειάζεται να είσαι rocket scientist για να καταλάβεις ότι τούντο σύστημαν κάποτε θα γύρει).

 

10. Το κράτος μας επιερώνετουν super φόρους από τα super κέρδη των τραπεζών μας τζιε τους super τόκους τους δικούς μας.

 

11. Το κράτος μας εδιόριζεν μας εμάς, τα αδέρφκια μας, τους συγγενείς μας, τον γιον μας («εν καλός ο μιτσίς σιόρ, εν σπουδασμένος της Αγγλίας, εν τελειωμένος του Λοντίνου» - εν έκαμνε clarify ότι ναι μεν εσπούδασεν «στο Λονδίνο» αλλά στο ... University of Wolverhampton νούμερον 367 στα rankings, τζιε άφηννεν να εννοηθεί ότι ετέλειωσεν στο ....London School of Economics) με super μισθούς, super ΑΤΑ, super συνταξιοδοτικά ωφελήματα, στην Κυβέρνηση, στες Κυπριακές Αερογραμμές, στην Eurocypria, στην CYTA, στην ΑΗΚ κ.λπ.

 

12. Εμείς επληρώναμεν την Κοκούλλαν τηλεφωνήτριαν στο δημόσιον 2,000 ευρώ τον μήνα για την πολλά δύσκολην δουλειάν να ...απαντά τα τηλέφωνα, τον Μήτσιον αρκάτην στο Τμήμαν Υδάτων 2,500 για να φακκά γυρόν τα χωρκά τζιε να πίννει καφέν στον καφενέν του Κκελετζή στο Αρεθκιού ως η ώρα 2.30 το μεσημέριν με το διπλοκάμπινον της υπηρεσίας, τον Αντωνάκην δάσκαλον συνδικαλιστήν της ΟΕΛΜΕΚ 3,500 για να δουλεύκει 7 μήνες τον χρόνον ως τις 2 το μεσημέριν τζιε να φκάλλει αλλότοσα αφορολόγητα που τα ιδιαίτερα, την Τζούλια γκαρσόνι του αέρα στην Cyprus Airways 5,000 ευρώ τον μήναν για να βάλλει καβέν τζιε να σερβίρει σάντουϊτς, τον Τόνυ 30 χρονών κοπελλούϊν στο Private Banking της Λαϊκης 8,000 ευρώ τον μήναν για να τα κνίθει ούλλη μέρα τζιε να κάμνει business lunch με Ρώσσους money launderers στην Πυξίδαν, τον κύριον Ανδρεάκη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 10,000 μιστόν τον μήναν plus 60,000 τον χρόνον που ευρωπαϊκα project για να παριστάνει τον προφεσσορ του Χάρβαρτ τζιε να διδάσκει 3 ώρες την εφτομάαν, τζιε τον Χριστάκην 12,000 ευρώ τον μήναν αφορολόγητα που ...εσπούδασεν 20 μήνες για να γινεί λεωφοριατζής του αέρα πιλόττος της Cyprus Airways. Επαράγαμεν το απόλυτον τίποτα ως οικονομία τζιε ετρώαμεν το ούτσσιαλιν μας, την στιγμήν που στην Ελλάδα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πιάννει 1,750 ευρώ, οι καθηγητές πανεπιστημίου 1,200 ευρώ τζιε σε άλλες Ευρωπαϊκες χώρες παράγουν τζιε εξάγουν τα πάντα τζιε πιάννουν τους μισούς μισθούς που εμάς.

 

13. Εμείς εψηφίσαμεν για προηγούμενον πρόεδρον μας τον κύριον υπεύθυνον της κατάρρευσης μας, τον απόλυτον αχάπαρον, τον Αρτεμάκη της πολιτικής ("εγώ εν τζιε" ...) ο οποίος που τα μέσα του 2011 που δεν μας εδανείζαν πλεόν οι αγορές αρκέψαμεν τζιε ερουφούσαμεν τα δισεκατομμύρια των Ευρωπαίων του ELA σαν τα στραγάλια, ο οποίος πρόεδρος ούτε καν εμίλαν τους Ευρωπαίους όταν τον επροειδοποιούσαν «πάρε μέτρα τζιε η φουσκαροφουσκάτσα σου εν να σπάσει». Αντίθετα επίεννεν στες Βρυξέλλες τζιε ελάλεν τους «είμαι κουμμουνιστής τζιε είμαι περήφανος ... οι αγορές σας εν κλεφταράδες των λαών», τζιε εθωρούσαν τον τα πλάσματα τζιε εδιερωτούνταν αν ήταν πρόεδρος κράτους της Ευρωζώνης, ή απλώς κάποιος παγωτάρης που επέρναν πόξω τζιε είδεν φως τζιε εμπήκεν μέσα.

 

14. Εμείς εδιορίσαμεν, μέσω του αχάπαρου,τον Διοικητήν της Κεντρικής που άφηκε ένα τραπεζικό πτώμα, την Λαϊκή, να ρουφήσει 10 δισεκατομμύρια ώσπου να γίνουν εκλογές, απλώς τζιε μόνον για να μεν γύρει η τράπεζα επί κυβέρνησης Χριστόφκια τζιε να κληρονομήσει τον βόθρον ο Αναστασιάδης.

 

15. Εμείς εψηφίσαμεν τους 56 βολευτές μας,οι οποιοι τον Ιούνην του 2012 εδώκαν 1.8 δισεκατομμύρια του τραπεζικού πτώματος τζιε εν επρόσεξαν ότι είσιεν ήδη πάρει 5 δισεκατομμύρια ELA, διότι (άκου δικαιολογίαν!) ...ήταν στην σελίδαν 63 του κειμένου, τζιε ... εν επρολάβαν να το θκιαβάσουν!

 

16. Εμείς εψηφίσαμεν τον νέον πρόεδρον που τζίνος τζιε οι σύμβουλοι του ενώ ήξεραν ή έπρεπε να ξέρουν ότι ετέθηκεν θέμα να κόψουν το ELA της Λαϊκής που τις 21 Ιανουαρίου 2013, τζιε με 1,000 παρακάλια τελικά εδώσαν μας 2 μήνες παράτασην λόγω εκλογών, επίεν στις 15 Μαρτίου στο Eurogroup απροετοίμαστος τζιε όταν του εθέσαν θέμα ELA των Κυπριακών Τραπεζών επίεν να κάμει τον Ράμπο τζιε είπεν τους «φέφκω», τζιε είπαν του «έτην τζιαχαμέ την πόρταν» ... τζιε εστράφην πίσω!

 

17. Εμείς εψηφίσαμεν τον νέον πρόεδρον που κατά τύχης λλίες μέρες πριν το Euro Group ο γαμπρός του έφκαλλεν έναν καρατέλλον εκατομμύρια στο εξωτερικόν για να πιερώσει αγοράν γης ...στην Κύπρον.

 

18. Εστήσαμεν μια χαρά το πλυντήριον μας βασιζόμενοι στα πιο ψηλά επιτόκια της Ευρωζώνης τζιε ετρώαμεν ούλλοι που γυρόν ως το 2012. Πριν το 2012 οι Ευρωπαίοι εσουξουλούσαν μας μεν για το τραπεζικόν μας σύστημα ... «ρε κοπέλλια εστήσετε μεγάλον πλυντήριον, κάμετε κάτι, θωρούν σας ...» αλλά εμείς δεν τους εβάλλαμεν φτιν διότι δεν εχρειαζούμαστεν δανεικά που λλόου τους. Τούτη η ιστορία εκράτησεν ως τον Ιούνην του 2012 που εχρειαστήκαμεν δανεικά για να συνεχίσουμεν το party ...

 

Όταν τα super risky investments των τραπεζών μας εκάμαν back fire τζιε εγύραν ούλλα πάνω μας, κλαίμεν σαν τα μουνιά τζιε θέλουμεν να πληρώσουν τες ζημιές των τραπεζών τζιε τον λοαρκασμό του party ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, αλλά ο φορολογούμενος Γερμανός, Ολλανδός, Φιλανδός κ.λπ. ο οποίος δουλεύκει σαν το ΧΤΗΝΟΝ ούλλη μέρα τζιε παράγει προϊόντα ανταγωνιστικά που πουλιούνται σε όλο τον κόσμο, τζιε ο οποίος ΔΕΝ ΕΙΧΕΝ ΕΤΣΙ SUPER ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΖΙΕ ΟΦΕΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΕΜΑΣ τζιε ο οποίος ζει σε ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών τζιε οδηγεί ένα Peugeoυδι 11 αλόγων, τζιε όταν έρκετουν στην Κύπρο τζιε εθώρεν ΕΜΑΣ πως εζιούσαμεν, εδιερωτάτουν τι στ' ανάθεμα κάμνουμεν εμείς σωστά τζιε εκείνος λάθος, τζιε εμείς ζιούμεν σαν τους μαχαραγιάδες μες τες οκέλλες των 500 τετραγωνικών, με τα εξοχικά στον Πρωταρά «πας στο τζύμμαν» με τες Mercendares των 35 αλόγων, με τα ΒΜW των 20 αλόγων «του μιτσί» που του το επιάαμεν δώρον γιατί έκαμεν το μεγάλον και συγκλονιστικόν κατόρθωμαν να ... "φκάλει τον στρατόν", τζιε το AUDI TOUAREG 30 αλόγων της γαινέκας για να χωρεί το ψούμνισμα άμαν πηένει στο Άρφα Μέγα «με την φιλιππινεζού».

 

Τώρα που έσκασε η ΦΟΥΣΚΑ ΜΑΣ μες στα σιέρκα μας γυρεύκουμε το λάθος τζιε ξιτιμάζουμεν τους Ευρωπαίους ότι εν τζίνοι που φταιν για τα κακά μας. Πάντα ΦΤΑΙΝ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ! Ε,λοιπον,ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ για το χάλιν μας, άλλος λιγότερο (διότι εψήφιζεν τζίνους που εψήφιζεν), τζιε άλλος περισσότερον (διότι έκλεφκεν που μες το συρτάριν).

 

Κατηγορούμεν τους Ευρωπαίους ότι θέλουν να μας καταστρέψουν. ΟΧΙ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ εκαταστραφήκαμε! Εζούσαμε, ετρώαμε τζιε επίναμε σε ένα τρελλό party τζιε η MERKEL απλώς είδε ότι τους τελευταίους 12 μήνες επιέρωννεν τζείνη τζιε οι φορολογούμενοι της τον λοαρκασμόν (12 δισεκατομμύρια ELA) τζιε απλώς είπε ότι ΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ετράβησεν την πρίζα τζιε "the party is over".

 

Κατηγορούμεν τους Ευρωπαίους ότι θέλουν να καταστρέψουν το χρηματοοικονομικό μας κέντρο τζιε το υδροκέφαλο τζιε παραφουσκωμένο τραπεζικό μας σύστημα (7 φορές του ΑΕΠ μας), τζιε διερωτούμαστε γιατί να μεν φωνάζουν τζιε για το Λουξεμβούργο που το τραπεζικό του σύστημα είναι 24 φορές του ΑΕΠ του.

 

Συγνώμην, αλλά έννεν το Λουξεμβούργο που είναι γονατιστός θκιακονιτής στο Euro Group ζητώντας δανεικά για να «ζήσει ως πάρατζι τζιε θωρούμεν». ΕΜΕΙΣ είμαστε. ΕΜΕΙΣ έχουμε παττίσει το κράτος τζιε το τραπεζικό μας σύστημα τζιε ΕΜΕΙΣ είμαστε γονατιστοί τζιε παρακαλούμε να μας δώσουν να φάμε τζιάλλα, να συνεχίσουμε το party, να ταϊσουμε τζιε άλλο το υδροκέφαλο τζιε υπερτροφικό κράτος μας με τους super μισθούς, τες super οκέλλες, τες super ΑΤΑ, τα super προνόμια τζιε τα super 5-6 ταξίθκια μέσα σε έναν χρόνον στο εξωτερικό για ..."να δούμε το Αποελλί στο Chhampppio Li".

 

Είπαν μας ότι που τα 15.8 δισεκατομμύρια που θκιακονούμεν, να μας δώσουν τα 10 δισεκατομμύρια δανεικά, διότι τόσα αντέχουμε τζιε τόσα μπορούμε να αποπληρώσουμε, τζιε μάλιστα με επιτόκιο 2.5% (αντί 4.5% που πληρώνουμεν στη Ρωσσία), έναρξη αποπληρωμής ύστερα που 10 χρόνια τζιε περίοδο αποπληρωμής 30 χρόνια, τζιε να έβρουμεν μόνοι μας τα υπόλοιπα 5.8 δισεκατομμύρια που μας λίφκουντε, τζιε εκιστήσαμεν τζιε είπαμεν τους ένα «ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΤΖΙΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ» τζιε επανυγηρίζαμεν με κότσινες σημαίες μες τες στράτες που «τους εκάτσαμεν πάνω».

 

Κατηγορούμεν τους Ευρωπαίους ως τοκογλύφους (!) τζιε εσιηστήκαμεν τζιε θέλουμε να μας τα δώκουν ούλλα τα 15.8 δισεκατομμύρια τζείνοι τζιε μάλιστα χωρίς όρους που να «υποδηλώνουν τον περήφανο τζιε αγέροχο Κυπριακό λαό», για να τα φάμε σαν τα χτηνά τζιε να συνεχίσουμε το party!

 

Επίαμεν σαν τα κλαμένα τα μουνιά στην Ρωσσία πέρκι μας σύρουν τζίνοι 5-6 δισεκατομμύρια (με επιτόκιο 4.5%, - αντί 2.5% που θέλουν οι «τοκογλύφοι» Ευρωπαίοι) για να συνεχίσουμεν το party ως πάρατζι, τζιε είπαν μας «να πάμεν να γαμηθούμεν».

 

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ, τζιε ίσως αυτοί οι πολιτικοί μας φωστήρες που θέλουν να φκούμε εκτός Ευρωζώνης να έχουν δίκαιο.

 

Είμαστε μουλλάες τζιε εν μας αξίζει να ζιούμε στην Ευρώπη. Καλλύττερα να κάμουμε «ζώνη» με την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, την Συρία τζιε την Τυνησία, να τζοιμούμαστεν σαν τα χτηνά ούλλη μέρα, να κυκλοφορούμεν με τους γαδάρους τζιε τα ποδήλατα, να γυρίζουμεν με τα κοντοτσσιάτταλα τζιε τα φλι-φλο μες τες στράτες, να παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ τζιε να τρώμε στρούθους, κατσσόσιηρους τζιε τεράτσσια, τζιε να λουννούμαστε μιαν φοράν το Πάσκαν τζιε μιαν την Πρωτογρονιάν μες τους ποταμούς. Εξάλλου, εν διαφέρουμε τζιε πολλά που τους μουλλάες ...

 

Τελευταία ευκαιρία μας η συμφωνία με την Τροϊκα.

 

Εάν δεν βρούμε λύση που να δείχνει ότι εκαταλάβαμεν που εμπήκαμε, να αποδείξουμε στους Ευρωπαίους ότι εβάλαμεν νουν τζιε ότι θα μάθουμε να δουλεύκουμε, να παράγουμε τζιε να τρώμε βάση των δυνατοτήτων μας τζιε της παραγωγικότητας μας, τζιε ότι άμαν δανειζούμαστε πρέπει τζιε να τα επιστρέφουμε τζιόλας, τζιε όχι κάθε λίγο να τα τρώμε τζιε να πηγαίνουμεν τζιε να ζητούμεν τζιάλλα χωρίς «περιοριστικούς όρους τζιε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής» τζιε άμα μας αρνούνται να τους λαλούμεν «περήφανα τζιε βροντερά ΟΧΙ» τζιε να κάμνουμεν παναϋριν με τον νουν μας τζιε να πανηγυρίζουμεν μόνοι μας μες τες στράτες ότι «εκάτσαμεν τους την», εν να μας ασσικτηρίσουν, ...πάμε στην λίρα ...τζιε ετοιμαστείτε να ζήσετε στην Κύπρο του 1910.

 

SORRY αλλά the party is over.

 

Σαν είμαστεν η ώρα 2:00 το πρωί της Κυριακής στο πάρτυ στην Blinkers τζιε εδιασκεδάζαμεν μεθυσμένοι, καπνίζοντας τα COHIBA μας, φορώντας τα Rolex τζιε τα Burberry μας, χορεύκοντας πάνω στα τραπέζια με «την Svetlana τζιε την Αννιούσκα τα μωρά respect», σύρνοντας μαντιλούθκια ίσια πάνω, πίνοντας την μιαν πότσσαν ABSOLUΤ τζιε CHIVAS BLACK LEIPE μετά την άλλην, επίεν ο SOIPLE με το καροτσούιν τζιε εκατέβασεν τον διακόπτη τζιε εμείναμεν χάσκοντας. The party is over ... - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/139930/the-party-is-over-to-keimeno-pou-kanei-thraysi-sto-diadiktyo#sthash.dcyc5w7W.dpuf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«The party is over»: Το κείμενο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο     

 

..............

 

Να δεις που κάπου τα έχω ξαναδιαβάσει όλα αυτά..

Στα Ελληνικά ήταν? Στα Ιρλανδικά ήταν? στα Πορτογαλικά ήταν? Στα Ισπανικά ήταν? Στα Ιταλικά ίσως?

 

Έχω την εντύπωση ότι ένας τα έχει γράψει και τα παπαγαλάκια τα μεταφράζουν...

 

 

250px-Flagellants.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...