xripro 2 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Λοιπόν Ατομική μετασχηματίζεται σε ΟΕ και τα πάγια της ατομικής εισφέρονται στην ΟΕ. Για τα ΦΙΧ που ανήκουν στην ατομική πρέπει να υπολογιστεί υπεραξία μεταβίβασης για να γίνει η αλλαγή της άδειας στην ΟΕ? Η απαίτηση της εφοριακού είναι να κοπεί παραστατικό πώλησης από την ατομική στην ΟΕ και να υπολογιστεί φόρος υπεραξίας. Η δική μου η αίσθηση είναι ότι δεν πρέπει να κοπεί παραστατικό πώλησης ούτε να υπολογιστεί υπεραξία μεταβίβασης. Συνάδερφοι θα ήθελα τα φώτα σας στο συγκεκριμένο θέμα. Link to post Share on other sites
0 G.E.S. 238 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 εχει δικιο σε ολα ο εφοριακος , συναδελφε, διοτι , γινεται μεταβιβαση αδειας ,απο το φυσικο στο νομ.προσωπο. ( σχετ. 1090440/13.10.2000 ) Link to post Share on other sites
0 xripro 2 Posted March 7, 2013 Author Report Share Posted March 7, 2013 είναι εύκολο ένα link της απόφασης θα ήθελα να την διαβάσω Ευχαριστώ Link to post Share on other sites
0 xripro 2 Posted March 7, 2013 Author Report Share Posted March 7, 2013 Έχει κανένας συνάδελφος την 1090440/13.10.2000 να την διαβάσω. Η αισθηση μου ότι δεν πρέπει να υπολογιστεί υπεραξία μεταβίβασης στηρίζεται στα βιβλία του Σταματόπουλου για τον ΚΦΕ. Εκει ξεκάθαρα λέει ότι υπεραξία στα ΦΙΧ υπολογίζεται όταν υπάρχει μεταβίβαση με επαχθή αιτία. Στην προκειμενη περιπτωση (μετασχηματισμος ατομικης σε ΟΕ) δεν υπαρχει επαχθή αιτία. Περιμενω για την 1090440/13.10.2000 Link to post Share on other sites
Question
xripro 2
Λοιπόν
Ατομική μετασχηματίζεται σε ΟΕ και τα πάγια της ατομικής εισφέρονται στην ΟΕ.
Για τα ΦΙΧ που ανήκουν στην ατομική πρέπει να υπολογιστεί υπεραξία μεταβίβασης για να γίνει η αλλαγή της άδειας στην ΟΕ?
Η απαίτηση της εφοριακού είναι να κοπεί παραστατικό πώλησης από την ατομική στην ΟΕ και να υπολογιστεί φόρος υπεραξίας.
Η δική μου η αίσθηση είναι ότι δεν πρέπει να κοπεί παραστατικό πώλησης ούτε να υπολογιστεί υπεραξία μεταβίβασης.
Συνάδερφοι θα ήθελα τα φώτα σας στο συγκεκριμένο θέμα.
3 answers to this question
Recommended Posts