Προς το περιεχόμενο

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν σκοτώνουν οι άκρο δεξιοί ειναι δολοφόνοι φασιστες, όταν δολοφονούν οι ακροαριστεροί είναι πάντα μια πάντα προβοκάτσια.

Ίσως να μην ήταν ακροαριστεροί αλλά παρακρατικοί που λειτουργούν βάση ενός σχεδίου που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει...

Πάντως ότι και να κρύβεται από πίσω, η μισαλλόδοξη στάση που επέδειξε η αριστερά από τη 17η Σεπτεμβρίου δυναμίτισε περαιτέρω το κλίμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ΦΥΛΑΚΗ - Κώστας Μόντης

 
 
 
Η ΦΥΛΑΚΗ

Το χειρότερο δεν είναι
που μ’ έκλεισαν σ’ αυτή τη φυλακή
και πήραν τα κλειδιά κι έφυγαν,
μα που δεν ξέρω ως πού φτάνει η φυλακή μου,
που δεν ξέρω το περίγραμμά της,
για να κάνω επιτέλους
σαν άνθρωπος κι εγώ
μιαν απόπειρα αποδράσεως.
 
Κώστας Μόντης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν σκοτώνουν οι άκρο δεξιοί ειναι δολοφόνοι φασιστες, όταν δολοφονούν οι ακροαριστεροί είναι πάντα μια πάντα προβοκάτσια.

 

Δυστυχως Δημητρη η βια ΔΕΝ ειναι ιδια απο οπου και αν προερχεται.

Οσο και αν θελουν με πλυση εγκεφαλου να μας το επιβαλουν αυτο.

Η βια δεν εχει τις ιδιες αιτιες τους ιδιους στοχους απο οπου και αν προερχεται.

 

http://zbabis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_16.html

 

http://tvxs.gr/news/omada-tvxs/parakratos-ftiaxnei-martyres-gia-tin-xrysi-aygi-toy-s-koylogloy

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%9A%CF%81%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν σκοτώνουν οι άκρο δεξιοί ειναι δολοφόνοι φασιστες, όταν δολοφονούν οι ακροαριστεροί είναι πάντα μια πάντα προβοκάτσια.

 

Δημήτρη σε περίμενα πιο σοβαρό.

Ένας λογικός άνθρωπος περιμένει να βγει κάποιο πόρισμα, κάποια ανακοίνωση (αν πρόκειται για ανάληψη της ευθύνης από κάποια τρομοκρατική οργάνωση).

Μέχρι τότε περιμένει.

Εσύ πως ξέρεις τους δολοφόνους;

Με προβληματίζεις ώρες ώρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλήθεια θα κρατηθεί τώρα ενός λεπτού σιγή από τη βουλή των απατεώνων?

 

 

Ο εκφασισμός σου προχωρά σαν ένα καρκίνωμα. Νόμιζα ότι είσαι δεξιός που κρυφοκοίταγες προς την Χ.Α. Βλέπω όμως ότι σιγά σιγά μεταμορφώνεσαι σε χουντικό ακροδεξιό.

Κρίμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To παιγνίδι των δολοφονικών προβοκατσιών χοντραίνει.

Τώρα έρχεται η σειρά του "αλλου άκρου" με τη συκοφάντηση,ποινικοποίηση και δίωξη των αγωνιστικών αντιστάσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.candianews.gr/2013/11/02/%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD-%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5/

 

 

Καλή μέρα η Παρασκευή για προβοκάτσια. Έχεις το παπαγαλοσύστημα να τριβελίζει τα μυαλά των «νοικοκυρέων» όλο το Σαββατοκύριακο για τους αριστερούς φονιάδες και για το αν τελικά είναι καλύτερο να πεθαίνεις από χέρι φασίστα ή αναρχικού. Επειδή εκεί θα σπρώξουν το θέμα, να μας διδάξουν ποιος έχει δικαίωμα να σκοτώνει και ποιος όχι. Αν είναι καλοί ή κακοί τελικά οι φονιάδες της Χ.Α., θα μας το πουν δια της ατόπου απαγωγής, τα κανάλια. Κι από Δευτέρα, θα έχεις το σπίτι σου στην ιδιοκτησία του κράτους και κατά συνέπεια των δανειστών του, μέσω φόρων που θα αδυνατείς να πληρώσεις. Ας ασχοληθούμε κι άλλο με τα περί Χ.Α.. Ο αποπροσανατολισμός από την πραγματική ουσία, η οποία είναι ότι μας ληστεύουν και αδρανούμε, πιάνει τόπο.

 

Η δολοφονία των δύο Χρυσαυγέων, χαρακτηρίστηκε ως «τρομοκρατική» αμέσως από τα ΜΜΕ. Κάτι που ποτέ δεν διατυπώθηκε για την δολοφονία του Π. Φύσσα. Ακόμα και ο μέγας εντολοδόχος Δένδιας, προτίμησε την οδό των διώξεων με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση έναντι στην Χ.Α. για να μην συνδεθεί η τρομοκρατία με το φασισμό και την ακροδεξιά. Στο επεισόδιο του Ν. Ηρακλείου, όλοι οι φερέφωνοι, χρησιμοποίησαν τον όρο «τρομοκρατικό χτύπημα» αφού όπως είπαν «είχε πολιτικά κίνητρα». Μα συγγνώμη, πολιτική δεν ήταν κι η δολοφονία του Φύσσα; Γιατί ο δράστης δεν είναι στη φυλακή με την κατηγορία της τρομοκρατίας; Γιατί δεν διώκεται ως τρομοκράτης; Δεν απέδειξαν περίτρανα ότι πήρε εντολές από τους πυρήνες και τους εγκεφάλους της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στο οποίο ήταν εντεταγμένος; Ήταν πολιτικά τα κριτήρια της πράξης του ή όχι; Σαφέστατα και ναι, αλλά δεν το σκαλίζουμε αυτό. Δεν πρέπει να συνδέσουμε την τρομοκρατία με το παρακράτος της δεξιάς και κατά συνέπεια να πούμε ότι η Χ.Α. είναι τρομοκρατική οργάνωση με βουλευτική εκπροσώπηση. Μόνο οι αριστεροί, οι αναρχικοί, οι «συνιστώσες» οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και όσοι γενικώς είναι εναντίων του ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ κοινοβουλευτικού κράτους της υποταγής στην κατοχή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν σκοτώνουν οι άκρο δεξιοί ειναι δολοφόνοι φασιστες, όταν δολοφονούν οι ακροαριστεροί είναι πάντα μια πάντα προβοκάτσια.

Δημήτρη, καλημέρα. Και το ήθος σου και το ποιόν σου , αλλά και η πολιτική σου θέση, σαν εκλεγμένος από τον λαό, δεν συνάδει με αυτό που έγραψες. Εβγαλες συμπεράσματα από τις φωνές των παπαγάλων των ΜΜΕ και έκρινες αμέσως την αιτία της άνανδρης δολοφονίας.

Εκπλήσσομαι, γιατί θα έπρεπε να περιμένεις όπως όλοι όσοι σκεφτόμαστε λογικά, την ανακοίνωση του τι ακριβώς συνέβη.

Φιλικά, Γιάννης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσοχή! Διχασμός!

Οι γραμμές αυτές γράφηκαν περίπου μια ώρα μετά το χθεσινόδολοφονικό χτύπημα κατά των μελών της Χρυσής Αυγής κι ενώ ακόμα οι πληροφορίες για το γεγονός έφθαναν στα γραφεία της Real News. Συνεπώς, διαβάζοντας εσείς σήμερα αυτό το κείμενο θα γνωρίζετε περισσότερα εις ό,τι αφορά τις εξελίξεις. Θεώρησα όμως -επιτρέψτε μου το πρώτο πρόσωπο- απαραίτητο να γράψω, όχι εν θερμώ, αλλά όσον πιο νηφάλια μπορώ κάποιες πρώτες σκέψεις για την πολιτική και ηθική πλευρά του πράγματος, όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται.

 

Εν πρώτοις η στήλη εκφράζει τα συλληπητήριά της στους οικείους και τους φίλους των δύο παιδιών που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. Θρηνώ και πενθώ.

Αυτό το χτύπημα εναντίον των νεαρών παιδιών, είτε μελών, είτε οπαδών ή φίλων της Χρυσής Αυγής, είναι ένα φασιστικό χτύπημα. Αυτοί που το διέπραξαν, εκτελεστές και δολοφόνοι, είναι φασίστες, ό,τι άλλο κι αν νομίζουν ή δηλώνουν ότι είναι. Διότι μόνον οι φασίστες νομίζουν ότι είναι θεοί που αποφασίζουν ποιος ζει ή ποιος πεθαίνει, όπως έκανε η 17 Νοέμβρη στο παρελθόν και η Χρυσή Αυγή προσφάτως.

 

Αυτοί που νομίζουν ότι μπορεί να είναι τιμωροί, κάτι σέχτες μέχτες ή οποιουδήποτε άλλου τύπου κουκουλοφόροι και μπάχαλοι, απ’ τη στιγμή που σηκώνουν το όπλο και παίρνουν μια ανθρώπινη ζωή είναι φασισταράδες του κερατά και τίποτε άλλο.

Αυτοί οι αυτόκλητοι Σούπερμαν και Μπάτμαν δεν είναι τίποτα υπερήρωες, πρόμαχοι του λαού -έστω αυτόκλητοι- αλλά διαταραγμένα παλιόπαιδα που νομίζουν ότι παίζουν τον δικαστή Ντρεντ.

Κομπλεξικές και σκοτεινές ψυχές που τη βρίσκουν με τα κουμπούρια και τον φόνο, όπως την έβρισκαν οι ναζήδες.

Οποιος πειράζει έστω και μια τρίχα απ’ το κεφάλι ενός Χρυσαυγίτη δεν είναι καλύτερος απ’ τους δήμιους των Ες Ες κι έχει τόση σχέση με την Αριστερά, όση οι Νεάντερταλ με τα μαθηματικά.

Οι φόνοι που έγιναν χθες θα μπορούσαν να έχουν διαπραχθεί από ανθρώπους της νύχτας για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ή από φασίστες μεταξύ τους για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ή από φασίστες βαλτούς, ώστε να ενοχοποιηθεί η Αριστερά και να θυματοποιηθεί η Χρυσή Αυγή. Να ανακοπεί το φυλλορρόημά της και μάλιστα να ξαναφουντώσει.

Μπορεί να είναι ένα τυφλό χτύπημα ή ένα προμελετημένο χτύπημα. Μπορεί την ευθύνη να αναλάβει κάποια μαύρη ομάδα, αντιεξουσιαστική (που αμαυρώνει αυτόν τον χώρο) ή κάποια ομάδα ακόμα πιο πονηρή, απ’ αυτές που η εξουσία παρουσιάζει ως αντιεξουσιαστικές.

 

Ο,τι και να είναι αυτό το χτύπημα, είτε οι έρευνες το διαλευκάνουν είτε όχι, είναι ένα προβοκατόρικο χτύπημα. Και ως τέτοιο κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Στόχος του είναι η Αριστερά, προκειμένου να ενοχοποιηθεί, οι ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις, η δημοκρατία η ίδια.

 

Η θεωρία των δύο άκρων τρέφεται από τέτοιες καταστάσεις, πίνει το χυμένο αίμα και θεριεύει. Οι διαχειριστές του φόβου παίρνουν το πάνω χέρι. Η διάχυση της πόλωσης στην κοινωνία γίνεται πιο εύκολη, η εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα καλλιεργείται, η βεντέτα οπλίζει τη λογική της, ο παραλογισμός γίνεται η χαρά του ανορθολογισμού - η κατατρομοκράτηση των πολιτών βρίσκει εύκρατο περιβάλλον.

 

Πολλά χρόνια τώρα έχουν ταλαιπωρήσει το λαϊκό κίνημα ανεγκέφαλοι και φασίστες τύπου Μαρφίν -σήμερα που ο κόμπος όσων διαπράττουν τα τροϊκανά ανδρείκελα έχει φθάσει στο χτένι, τι πιο χρήσιμο για το σύστημααπό έναν τρομώδη αποπροσανατολισμό;

Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι προφανές ως προς τη σκοπιμότηταπου εξυπηρετεί, δεν πτοεί τους διαχειριστές του σοκ και του δέους.

Διότι έχει αποδειχθεί ότι όσο πιο ψεύτικος είναι ένας κίνδυνος, τόσο πιο πιστευτόςγίνεται, «όσο πιο χοντρά είναι τα ψέματα που λες, τόσο πιο πιστευτά γίνονται», δίδασκε ο Χίτλερ τον Γκαίμπελς.

 

Η συγκυρία βοά.

Με την υπόθεση της Μαρφίν εξουδετερώθηκαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις εναντίον των Μνημονίων, όταν ήταν ακόμα απαλά τα νύχια τους. 

Σήμερα επιχειρείται να αντιμετωπισθούν εκ προοιμίου ενδεχόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις πριν καν εκδηλωθούν.

Η έγκαιρη αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ εναντίον των δύο στυγερών δολοφονιώνκαι του τραυματισμού ενός ακόμα ανθρώπου, μόνον και μόνον για τις ιδέες τους, βοηθάει τη δημοκρατική άμυνα. Το κακό πρέπει να σταματήσει εδώ.

 

Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να συμβάλει σε αυτό, διότι δεν είναι φτιαγμένη για αυτό. Είναι μία ναζιστική οργάνωση, εφεδρεία του συστήματος ή προφυλακή, αναλόγως αν το σύστημα χρειάζεται προβοκάτορες ή τάγματα εφόδου.

Συνεπώς το βάρος αυτή τη στιγμή της διατήρησης της νομιμότητας πέφτει πάνω στους ώμους της Αριστεράς και όλων, των δημοκρατικών δυνάμεων της Δεξιάς. Οπως επίσης και η περιφρούρηση της ομαλότητας, ώστε ο λαός να μπορεί να εκφράζεται δημοκρατικά και κατά την κρίση του. 

Πρόκειται για καθήκοντα πρώτης γραμμής, που πρέπει να ασκηθούν νηφάλια αλλά και δυναμικά χωρίς κανέναν συμψηφισμό συμπαράταξης με τις δυνάμεις εκείνες των οποίων οι πολιτικοί όχι μόνον εξέθρεψε τον φασισμό, αλλά διέλυσε την οικονομία, αποσάθρωσε την κοινωνία  και μετέτρεψε τη χώρα σε ειδική οικονομική ζώνη που πάει για νεκρή ζώνη. Ο εύκολος αντιφασισμός, τα διάφορα «συνταγματικά τόξα» δεν έχουν κανένα νόημα, και διότι είναιπαράλογα (δεν μπορείς να συνασπισθείς εναντίον του φασισμού με εκείνους που τον παράγει η πολιτική τους) και διότι (ως εκ τούτου) είναι ανήθικα.

 

Ο φασισμός των τραπεζών και των πολυεθνικών, ο αυταρχισμός του δουλικού πολιτικού προσωπικού που τις υπηρετεί, η καταστολή, η προπαγάνδα, είναι που ωφελούνται απ’ την ανωμαλία και τον διχασμό. Η θυματοποίηση (ηρωοποίηση) της Χρυσής Αυγής ταιριάζει γάντι στο σκηνικό που διαμορφώνεται.

Ηδη η ρητορική της Χρυσής Αυγής στρέφεται κατά της κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να εμφανισθεί και πάλι στα μάτια όσων επηρεάζει ως αντισυστημική δύναμη.

Κάτι που δεν είναι, ενώ την ίδια στιγμή απαρνείται μετά βδελυγμίας αυτό που είναι - μια ναζιστική συμμορία.

Είναι άθλιο να θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές -δύο νεαρά παιδιά νεκρά, εκτελεσμένα εν ψυχρώ- για ένα παιχνίδι που παίζεται επί μακρόν ήδη, που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει, και όμως συνεχίζεται...

ΥΓ.: Είδα τη φωτογραφία τού ενός απ’ τα δολοφονημένα παιδιά στην οθόνη μου, με κοιτούσε στα μάτια και έσπασε η καρδιά μου...

 

[email protected] enikos.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Doctor επι της ουσίας και χωρίς προσωπικες αντεκλησεις, διαφωνεις με την ενος λεπτού σιγή?

 

Καθόλου.

Όσο για τις μετονομασίες δρόμων η θέση μου είναι ότι κανένας δρόμος δεν πρέπει να έχει κανένα όνομα αλλά να έχουν ονόματα συντεταγμένης: δηλαδή οι παράλληλοι δρόμοι ενός δήμου να είναι 1,2,3,4,5 κλπ και οι κάθετοι α,β,γ,δ,ε,στ κλπ.

Έτσι ξέρεις τι ψάχνεις που βρίσκεσαι και πόσο κοντά ή μακριά είσαι. Στις ΗΠΑ που εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις βοηθά αφάνταστα.

Ενώ τώρα στην Αθήνα έχεις έναν δρόμο που αλλάζει ονόματα και αριθμήσεις.

Φυσικά και διαφωνώ για την μετονομασία του δρόμου προς τιμήν του Φύσσα. Το θεωρώ υπερβολή.

Τούτες τις μέρες χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση.

Νομίζω ότι και ο πιο αφελής έχει καταλάβει την κατευθυνόμενη ενημέρωση.

Μία η Χρυσή Αυγή, μετά οι ρομά, τώρα η δολοφονία των δύο παιδιών. Το σύστημα παίζει τα ρέστα του. Η δοσιλογική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τα καθεστωτικά ΜΜΕ παίζει τη χειρότερη προπαγάνδα.

Προσωπικά θλίβομαι να βλέπω νεοδημοκράτες, με φιλελεύθερες αρχές και δημοκρατικές ευαισθησίες, να δέχονται την μετάλλαξη του κόμματός τους σε ένα ακροδεξιό λαϊκίστικο μόρφωμα και να ανέχονται κάτι απίστευτους τύπους σαν τον Κρανιδιώτη και  τον Μουρούτη ή να βλέπουν υπουργούς κάτι γραφικούς σαν τον Γεωργιάδη, ή να βλέπουν κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο τον Βορίδη, έναν αλεξιπτωτιστή τυχοδιώκτη. Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε. Δεν θα αργήσει και η ώρα της ΝΔ. Ένας χάρτινος πύργος είναι που θα καταρρεύσει σύντομα.

Όσο πιο πολύ καθυστερεί τις εκλογές, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η ήττα της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Χίλια μύρια κύματα μακριά τ' Αϊβαλί

Μέρες της αρμύρας κι ο ήλιος πάντα εκεί
με τα μακεδονίτικα πουλιά και τ' αρμενάκια
που ελοξοδρόμησαν και χάσανε την Μπαρμπαριά

Πότε παραμονεύοντας τον πόρφυρα
το μαύρο ψάρι έρχεται φεύγει
μικραίνουν οι κύκλοι του

Χίλια μύρια κύματα μακριά τ' Αϊβαλί

Μεγάλωσαν τα γένια μας η ψυχή μας αλλιώτεψε
αγριεμένο το σκυλί γαβγίζει τη φωνή του
βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας

Χίλια μύρια κύματα μακριά τ' Αϊβαλί

Ώρες ώρες μερεύουμε με τη χορδή της λύρας
δεμένος πισθάγκωνα στο μεσιανό κατάρτι
ο Χιώτης ο τυφλός τραγουδιστής βραχνός προφήτης
μασώντας τη μαστίχα του παινεύει την Ελένη
κι άλλοτε τη Τζαβέλαινα τραβάει στο χορό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρωμα προβοκάτσιας?

Τέτοιου είδους ενέργειες  αποπροσανατολίζουν ,δημιουργούν κλίμα φόβου και διευκολύνουν αντικειμενικά όσους επιδιώκουν να επαναφέρουν θεωρίες περί άκρων.

Σε κάθε περίπτωση μπαίνει το ερώτημα.ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνάδελφοι 

Δεν γνωρίζω βεβαίως ποιος ή ποιοί ήταν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών .

Ο Πρετεντέριος απεφάνθη οτι είναι ή ακροαριστεροί ή η οργάνωση του Μαζιώτη.

Ομως εκείνο που έχω να πώ είναι οτι οι αλληλοσκοτωμοί δεν θα επιλύσουν κανένα μα κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα δημιουργήσουν πολλά και μεγάλα.

Και κάτι άλλο 

Και αυτά τα παιδιά έχουν Μάνα , Πατέρα , Συγγενείς .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνάδελφοι 

Δεν γνωρίζω βεβαίως ποιος ή ποιοί ήταν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών .

Ο Πρετεντέριος απεφάνθη οτι είναι ή ακροαριστεροί ή η οργάνωση του Μαζιώτη.

Ομως εκείνο που έχω να πώ είναι οτι οι αλληλοσκοτωμοί δεν θα επιλύσουν κανένα μα κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα δημιουργήσουν πολλά και μεγάλα.

Και κάτι άλλο 

Και αυτά τα παιδιά έχουν Μάνα , Πατέρα , Συγγενείς .

Εχεις δίκαιο, μόνο όσοι έχουν παιδιά μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Ο Θάνατος δεν έχει χρώμα, είναι θάνατος, χωρίς επιστροφή. Η μάνα του Παύλου είχε πει : "Θέλω πίσω το παιδί μου" και αυτό τα λέει όλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να θέσω τον προβληματισμό μου μετά από την δολοφονική επίθεση της Παρσκευής στο Ν.Ηράκλειο : Ποιον εξυπηρετεί αυτή η ψυχρή και καθαρά επαγγελματική εκτέλεση; Τα δυο παλικάρια που χάθηκαν και το τρίτο που χαροπαλεύει; Οχι βέβαια. Τους χαροκαμένους γονείς, που χάσανε τα βλαστάρια τους πάνω στον ανθό της ηλικίας τους; Οχι ασφαλώς. Την Αριστερά, την Ακρα Αριστερά, έστω, που την εμφανίζει σαν αντεκδικητική, ενισχύοντας έτσι την θεωρία των δύο άκρων; Ισως, από την πλευρά της θεωρίας "μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις". Τότε , συμπερασματικά μια παράταξη ευνοείται, η Χ.Α. Καθαρά και ξάστερα. Υμνοι, θύματα του αγώνα, κραυγές για διώξεις και σχέδιο αφανισμού της, προβάλλοντας τα χαμένα παιδιά, που απλά εκτελούσαν τα κομματικά καθήκοντα της περιφρούρησης. Σε λίγο θα έχουμε τα δημοσκοπικά αποτελέσματα και θα "απορούμε" πως και γιατί έγιναν διψήφια τα νούμερα της Χ.Α., που επίσημα χαρακτηρίσθηκε "εγκληματική οργάνωση". Συμπεράσματα βέβαια θα βγάλουμε όταν θα ανακοινωθεί η ταυτότητα των δολοφόνων, αν βρεθούν ποτέ, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω. Τότε θα τα ξαναμιλήσουμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Τελειώνουμε με αποσπάσματα από ένα κείμενο, που μοίρασαν οι Καταστασιακοί στο Μιλάνο στις 19 του Δεκέμβρη του 1969. Πρόκειται για μια προκήρυξη με τίτλο το Ράιχσταγ καίγεται"): "Μπροστά στο ανέβασμα του επαναστατικού κινήματος, παρ'όλες τις προσπάθειες των συνδικάτων και των γραφειοκρατών της παλιάς και της νέας αριστεράς να το επαναφομοιώσουν, η εξουσία οδηγείται μοιραία να παίξει αυτή τη φορά το ψεύτικο χαρτί της τρομοκρατίας... Η ιταλική αστική τάξη του 1969... δεν έχει πια ανάγκη από τα σφάλματα των παλιών αναρχικών για να βρει μια πρόφαση και να υλοποιήσει την ολοκληρωτική της φύση, παγιδεύοντας τους νέους αναρχικούς με μιαν αστυνομική σκευωρία... Η μπόμπα του Μιλάνου έσκασε εναντίον του προλεταριάτου . Προορισμός της ήταν να χτυπήσει τα λιγότερο ριζοσπαστικοποιημένα στρώματα του πληθυσμού, ώστε να τα κάνει να συμμαχήσουν με την εξουσία, και να καλέσει σε συσπείρωση την αστική τάξη... : καθόλου τυχαία, σφαγή στους αγρότες (Αγροτική Τράπεζα) και μονάχα εκφοβισμός στους αστούς (μπόμπα που δεν έσκασε στην Εμπορική Τράπεζα). Τα άμεσα όσο και τα έμμεσα αποτελέσματα που είχαν οι απόπειρες ήταν σκόπιμα... Μα η ιταλική αστική τάξη είναι η πιο άθλια αστική τάξη της Ευρώπης. Ανίκανη σήμερα να τρομοκρατήσει ενεργητικά το προλεταριάτο, καταφεύγει στο μόνο όπλο που της απομένει: μεταδίδει στην πλειονότητα του πληθυσμού την παθητική της τρομοκρατία, τον φοβερίζει με τον μπαμπούλα του προλεταριάτου. Ανίσχυρη κι αδέξια, στην προσπάθεια της να εμποδίσει μ'αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη του επαναστατικού κινήματος και συνάμα να δημιουργήσει για τον εαυτό της μια δύναμη που δεν έχει, κινδυνεύει ν'αποτύχει και στα δυο. Έτσι πρέπει να' πεσαν στο λάθος οι πιο προχωρημένες φατρίες της εξουσίας (εσωτερικές ή παράλληλες...). Η υπερβολική αδυναμία ξαναφέρνει την ιταλική αστική τάξη στο έδαφος της αστυνομικής υπερβολής- καταλαβαίνει ότι η μόνη της δυνατότητα να βγει από ένα ψυχομαχητό δίχως τέλος είναι να διακινδυνεύσει να τερματίσει ευθύς το ψυχομαχητό της. Έτσι, η εξουσία πρέπει να κάψει απ'την αρχή κιόλας το τελευταίο χαρτί, που θα μπορούσε να παίξει πριν από τον εμφύλιο πόλεμο, ή πριν από ένα πραξικόπημα για το οποίο είναι ανίκανη, δηλαδή το διπλό χαρτί του ψεύτικου "αναρχικού κινδύνου" (για τη δεξιά) και του ψεύτικου "φασιστικού κινδύνου" (για την αριστερά), με σκοπό να μασκαρέψει και να κάνει δυνατή την αντεπίθεση της εναντίον του αληθινού κινδύνου: του προλεταριάτου. Επιπλέον, η πράξη που μ' αυτήν η αστική τάξη προσπαθεί σήμερα να ξορκίσει τον εμφύλιο πόλεμο είναι στην πραγματικότητα η πρώτη πράξη του εμφυλίου πολέμου... Επομένως, για το προλεταριάτο το θέμα δεν είναι πια να τον αποφύγει ούτε να τον αρχινίσει, αλλά να τον κερδίσει.... Έχει αρχίσει πια να καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να τον κερδίσει με τη μερική βία, αλλά με την ολική αυτοδιαχείριση της επαναστατικής βίας και με το γενικό εξοπλισμό των εργαζομένων, που οργανώνονται στα Εργατικά Συμβούλια. Το προλεταριάτο, λοιπόν, ξέρει 

πια πως πρέπει ν' απορρίψει μια για πάντα, κάνοντας την επανάσταση, τόσο την ιδεολογία της βίας όσο και τη βία της ιδεολογίας.... Σύντροφοι, μην αφήσετε να σας σταματήσουν εδώ... Ζήτω η απόλυτη εξουσία των Εργατικών Συμβουλίων!" 

Β. Τ. , Σεπτέμβρης 1987 

 

Βγάζω σύμβολα, βγάζω λέξεις που στοχεύουν συγκεκριμένα, βγάζω παρωπίδες και κρατάω την ουσία όσο μπορώ...

 
Και μετά διαβάζω και το θεατρικό από την αρχή...
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 months later...

podilato98-xounta_1967_09.PNG

 

Πέρασαν σαράντα επτά χρόνια και νομίζω ότι ήταν χθες, που φανταράκι στην Θεσ/νίκη, άκουγα με δέος τις ακατάληπτες φράσεις του κοντόσωμου διχτάτορα και σήμερα βλέποντας το παραπάνω, αναρωτιέμαι τι άλλαξε από τότε, όταν ακόμα την περασμένη βδομάδα,  βγήκε παρόμοια ανακοίνωση, μεσούσης την "Δημοκρατίας" μας !  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1632_231902763684101_2386494996581229480

 

Για μερικούς συμπατριώτες μας που δεν γνώρισαν την Χούντα και τον Φασισμό. Αξιολύπητα σημερινά κακέκτυπα αντίγραφα ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελλείψει αστικής τάξης στην Ελλάδα, πολύ φοβάμαι ότι αυτό το μόρφωμα το οποίο δημιούργησε το πολιτικό σύστημα, δύσκολα θα το πετάξουμε εκτός συστήματος. Διότι απλά το μόνο που ενδιαφέρει τον μέσο Έλληνα είναι να περνάει καλά. Το αν ζούμε σε καθημερινή βάση σε ένα πλήρες καθεστώς τρομοκρατίας τελικά δεν αγγίζει στο βάθος κανέναν. Ακόμη και σήμερα η πλειοψηφία ψάχνει την εύκολη λύση για να μην ξεβολευτεί. Φυσικά δεν γνωρίζουμε τι ρόλο θα παίξουν κάποια "νέα" πολιτικά σχήματα που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα. Ίσως πίσω από αυτούς τους σχηματισμούς το σύστημα ελπίζει στην αποδυνάμωση του μορφώματος του. Θα το δούμε σύντομα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και άλλη 21 Απρίλη, προοίμιο του τι ακολούθησε. Για να μη ξεχνάμε...

 

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/229238,Grhgorhs_Lamprakhs:_H_%C2%ABallh%C2%BB_21h_Aprilio.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 month later...

Του Γιώργου Σαρρή 

Το έχουμε ακούσει σε όλα τα πάνελ που "μελετούν" δήθεν το "φαινόμενο της Χρυσής Αυγής".

Το έχουμε διαβάσει σε τόσα και τόσα "έγκυρα" και "ουδέτερα" συστημικά site, το έχουμε δει να λέγεται από αγνώστους (και γνωστούς) στις συζητήσεις καφενείου του fb.

 

"Δεν είμαι φασίστας, απλά ψήφισα Χ.Α. γιατί αυτό πονάει το σύστημα!"

 

Το σύστημα όμως λέγεται καπιταλισμός. Είναι η εξουσία των μεγάλων ομίλων που κινούμενοι στο παρασκήνιο κάνουν ό,τι θέλουν, και μέσω των κυβερνήσεων, που είναι το πολιτικό τους προσωπικό, και φυσικά ελέγχουν, επιβάλλουν τις επιθυμίες τους, τα συμφέροντα των επιχειρήσεών τους, ως "ανάγκες της οικονομίας της πατρίδας".

 

Πονάει όμως το σύστημα από την όποια άνοδο του φασισμού; Φοβάται το φασισμό;

 

Για να μην πολυλογούμε, η μεγάλη επιχειρηματικότητα όχι μόνο δεν σκιάζεται από το φασισμό και τη Χ.Α. αλλά και τη θεωρεί ως τη χρυσή της εφεδρεία, το πιο σκληρό όπλο της δηλαδή (εναντίον του λαού), που θα εμφανισθεί ολοφάνερα όταν χρειαστεί. Όλα τα άλλα είναι κυριολεκτικά ιστορίες για αγρίους.

 

Για όποιον μπορεί να κοιτάξει με καθαρό μάτι την ιστορία, δεν μπορεί να μη δεί ότι ο καπιταλισμός πήρε το πιο απάνθρωπο και σκληρό εκμεταλλευτικό του πρόσωπο τον καιρό του Ναζισμού στη Γερμανία, ειδικά τα χρόνια που ο πόλεμος μαινόταν σε όλα τα μέτωπα.

Τότε οι Ναζί έχτιζαν για λογαριασμό των μεγάλων Γερμανικών μονοπωλίων στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι αιχμάλωτοι δούλευαν σαν σκλάβοι μέχρι θανάτου για να πλουτίσουν έξω από κάθε όριο οι επιχειρήσεις. Κι όταν δεν πέθαιναν από τη σκληρή δουλειά, όταν πια δεν είχαν τίποτα να δώσουν υπήρχαν και οι φούρνοι ή οι θάλαμοι αερίων...

Ο "πατριωτισμός" στο μεγαλείο του, όπου "πατρίδα" για τους καπιταλιστές ήταν και τότε το επιχειρηματικό κέρδος.

Αυτό ήταν και το θέμα του συγκλονιστικού  θεατρικού έργου του P.Weiss, "η Ανάκριση", που παίχτηκε και παίζεται από το θίασο του Κ. Καζάκου.

Αν βέβαια μέναμε στα όσα λέμε μόνο εμείς, τότε ελάχιστοι καλοπροαίρετοι θα έδιναν σημασία. "Λόγια των κομμουνιστών" θα έλεγαν οι υπόλοιποι, και θα συνέχιζαν να πείθονται από τα παραμύθια και το δήθεν αντιφασιστικό κλάμα των καναλιών.

Σήμερα όμως διαβάσαμε αυτό το άρθρο που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτό που ήδη ξέρουν όλοι και δεν το λένε.

Ότι δηλαδή η μεγάλη Γερμανική Βιομηχανία, οι πιο γνωστές εταιρείες της όπως η SIEMENS, η KRUPPS, η BAYER αλλά και η Deutche Βank, στήριζαν τους Ναζί και στηριζόντουσαν από τους Ναζί.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της γνωστής μας AUDI!

(Το πιο κάτω άρθρο το είδαμε  στο drive και πηγή  είναι ο [ thetruthaboutcars.com μέσω wiwo.de])

Η Audi ανακαλύπτει «σοκαρισμένη» το ναζιστικό παρελθόν της Auto Union

Τις στενές σχέσεις της Auto Union με το NSDAP και το καθεστώς της χιτλερικής Γερμανίας αποκάλυψε ιστορική έρευνα που παρήγγειλε η ίδια η Audi.

Οι μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες, η μία μετά την άλλη, αποκαλύπτουν με ιστορικές έρευνες τις σχέσεις τους με το ναζιστικό κατεστημένο της Γερμανίας του Μεσοπολέμου, και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ύστερα από την Daimler, την BMW, την Porsche και τη Volkswagen, που ερευνούν τις σχέσεις τους με τους ναζί, ήρθε η σειρά της Audi να κάνει το ίδιο. Η μελέτη έγινε από το ιστορικό τμήμα της γερμανικής εταιρείας, του οποίου προΐσταται ο Martin Kukowski, σε συνεργασία με τον ιστορικό Rudolf Boch από το Πανεπιστήμιο του Chemnitz.

Η έρευνα προφανώς και δεν αφορούσε το όνομα της Audi, μια και δεν υφίστατο τότε υπό αυτή την εταιρική ονομασία, αλλά την προκάτοχό της Auto Union. Σε αυτή, ο συνιδρυτής της, δρ. Richard Bruhn, είχε στενότατες σχέσεις με κορυφαία στελέχη των ναζί. Και ειδικά ύστερα από το 1942, ο Bruhn έχει την προσωπική ευθύνη για το θάνατο χιλιάδων εργατών - σκλάβων.

Ο Bruhn, που σκόπευε να κλιμακώσει την επάνδρωση των εργοστασίων με τσάμπα ανθρώπινο δυναμικό, είδε τα σχέδιά του να μην τελεσφορούν, καθώς οι Γερμανοί είχαν αρχίσει ήδη να υποχωρούν από τα εδάφη που είχαν καταλάβει, και ο αριθμός των αιχμαλώτων έβαινε διαρκώς μειούμενος. Παρ' όλα αυτά η "συνεισφορά" του στο "χιλιόχρονο ράιχ" ήταν τέτοια, που του απονεμήθηκε ο ημί - στρατιωτικός τίτλος του "Wehrwirtschaftsführer" που σημαίνει "διοικητής της στρατιωτικής βιομηχανίας", ή ακόμα καλύτερα "διοικητής οικονομίας εξοπλισμών".

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με τις σχέσεις της Auto Union με το χιτλερικό καθεστώς, διατυπώνουν οι ερευνητές. Όχι μόνο ο Bruhn, αλλά και όλα τα στελέχη της εταιρείας ήταν ενθουσιώδεις υποστηριχτές των ναζί. Μάλιστα, στις αρχές του 1945, τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας οργάνωναν τη διαφυγή τους πριν φτάσουν οι Σύμμαχοι, καθώς συνέχιζαν να χρησιμοποιούν εργάτες - σκλάβους σε όσα εργοστάσια βρίσκονταν σε λειτουργία.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι τα ναζιστικά SS έκτισαν και λειτούργησαν επτά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, ειδικά για την Auto Union. Σε αυτά εγκλείστηκαν 3.700 κρατούμενοι, το ένα τέταρτο των οποίων ήταν Εβραίοι. Ακόμα 16.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία στα εργοστάσια της Auto Union στο Zwickau και στο Chemnitz, στη Σαξονία.

Αλλά η πιο ισχυρή και σοκαριστική κατηγορία των ερευνητών εναντίον της Auto Union και του Bruhn, αφορά το ότι τους καταλογίζουν "ηθική ευθύνη" για το θάνατο 4.500 ανθρώπων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Flossenburg, στη Βαυαρία. Οι άνθρωποι αυτοί θανατώθηκαν ενώ συνελήφθησαν αιχμάλωτοι για λογαριασμό της Auto Union, σε ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, κοντά στο Leitmeritz, αναφέρει η έρευνα.

Η Audi δήλωσε "σοκαρισμένη" από τα ευρήματα και τώρα προγραμματίζει να καταβάλει αποζημιώσεις σε όσα από τα θύματα βρίσκονται εν ζωή. Επιπλέον, θα αναθεωρήσει όλο το επικοινωνιακό υλικό που έχει στην κατοχή της και που αφορά τον Richard Bruhn.

ΥΓ: Το σλόγκαν "Δεν είμαι φασίστας, απλά ψήφισα Χ.Α. γιατί αυτό πονάει το σύστημα!" είναι φυσικά μια ωραία εφεύρεση του φασισμού και της Χ.Α. για να πεισει για την "αντισυστημικότητά" της. Τα ΜΜΕ το ξέρουν βέβαια, αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, και το πουλάνε με απόλυτη "αφέλεια" και "αθωότητα".

 

http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/45009/fasismos-kai-viomihanoi-poso-ponaei-systima-apo-tin-anodo-toy-fasismoy#/0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...