Προς το περιεχόμενο

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτή η καραμέλα με την MARFIN είναι τόσο παλιά που στην πορεία  έπαψε να υπάρχει ακόμα και η MARFIN....

Ελπίζω  να μην φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τις φωτιές στον Κατράντζο και το Μινιόν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή η καραμέλα με την MARFIN είναι τόσο παλιά που στην πορεία  έπαψε να υπάρχει ακόμα και η MARFIN....

Ελπίζω  να μην φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τις φωτιές στον Κατράντζο και το Μινιόν...

Aν και δεν με απασχολεί ουτε με πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ (Βλέπε συνοθύλευμα Λαμογίων ΠΑΣΟΚ και λοιπών ) ούτε κανένα μα κανένα άλλο πολιτικό μαγαζί, ξέχασες την πυρπόληση της Ρώμης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν και δεν με απασχολεί ουτε με πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ (Βλέπε συνοθύλευμα Λαμογίων ΠΑΣΟΚ και λοιπών ) ούτε κανένα μα κανένα άλλο πολιτικό μαγαζί, ξέχασες την πυρπόληση της Ρώμης.

Και του Σαν Φραντζίσκο και του Τόκιο και πιο κοντά μας, της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης ...

Και , φυσικά , την πυρκαγιά του Ράϊχσταγ το 1933, που σήμανε την αρχή της ναζιστικής επέλασης...

Για να μη ξεχνιόμαστε, γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Τ. Βερβενιώτη: Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν γιορτάζει την απελευθέρωση της

Τι συνέβη το 1944 σαν σήμερα;

Ξεκίνησαν τρομακτικές διαδηλώσεις με τον κόσμο στους δρόμους να γιορτάζει την απελευθέρωση. Υψώθηκαν γαλανόλευκες, αλλά και σημαίες κόκκινες, με σφυροδρέπανα, όπως και αμερικάνικες και αγγλικές.

Ειδικά για τους Άγγλους είχαν αναρτηθεί πανό, που έγραφαν «Welcome», από το ΕΑΜ/ΚΚΕ που είχε συλλογική ηγεσία αλλά και τον Εθνικό Δημοκρατικό Ελληνικό Σύνδεσμο (ΕΔΕΣ) με επικεφαλή τον Ναπολέοντα Ζέρβα.

Κι όμως, αυτή η χώρα δεν γιορτάζει τη μέρα της απελευθέρωσής της! Κάτι τέτοιο, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Να γιορτάζεται, δηλαδή, η έναρξη ενός πολέμου όπως είναι η 28η Οκτωβρίου και όχι η μέρα της απελευθέρωσης

 

http://tvxs.gr/news/ellada/12101944-i-istorikos-t-berbenioti-gia-tin-apeleytherosi-kai-ton-emfylio

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαρφίν

 

Εκτός από τη βία της Χρυσή Αυγής υπάρχει και η βία του άλλου άλλου «άκρου» επανέλαβε την Παρασκευή ο κ.Σαμαράς. Κι από πού αποδεικνύεται αυτό; Μα από την Μαρφίν! Κάπως έτσι τα είπε ο κ.Σαμαράς. Και κάπως έτσι τα αναμηρυκάζουν οι παπαγάλοι του. 

Ας θυμηθούμε,  λοιπόν, τι έγινε στη Μαρφίν: Τον Μάη του 2010, ως απάντηση στο μνημόνιο, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας, πραγματοποιήθηκε - κατά κοινή ομολογία - μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της μεταπολίτευσης. Αλλά τον όγκο και το μήνυμα εκείνης της διαδήλωσης τα προβόκαραν με τον πιο συστημικό τρόπο τα καθάρματα που έδρασαν στη Μαρφίν. Ο λαός είπε ένα ηχηρό «όχι» στον επερχόμενο οδοστρωτήρα των μνημονίων, αλλά η φωνή του «θάφτηκε» κανονικά από την τότε κυβέρνηση και τους φίλους της στα ΜΜΕ, που τι έκαναν; Πήραν το «δώρο» που εξ΄ αντικειμένου τους πρόσφεραν οι άτιμοι δολοφόνοι, και σε μια αποθέωση της τυμβωρυχίας, ως γνήσιες ύαινες, έσπευσαν να «αξιοποιήσουν» τους δολοφονημένους της Μαρφιν, με στόχο να φρενάρουν τη λαϊκή ανάταση.

Ερχόμαστε τώρα στο σήμερα και στον κ.Σαμαρά, με την εξής υποσημείωση: Αφήνουμε κατά μέρος το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι το γνωστό φίδι που επωάστηκε στον κόρφο ενός συστήματος και μιας πολιτικής που ο κ.Σαμαράς τα υπηρετεί από την καρέκλα του πρωθυπουργού.

Κι ας προσπαθήσουμε να ατενίσουμε (με ψυχραιμία) τον ωκεανό του θράσους εκείνων που επιδιώκουν, τέσσερα χρόνια μετά, να «πατήσουν» πάνω στο έγκλημα της Μαρφίν για να το στρέψουν όπως έκαναν και τότε, ενάντια στα ίδια τα θύματα της πολιτικής τους!

Που έχουν το θράσος (για την ακρίβεια: τρεις ωκεανούς θράσους) να ζητούν από τους κομμουνιστές κι από τους αριστερούς να καταδικάσουν το έγκλημα στη Μαρφιν!  Λες και οι κομμουνιστές και οι αριστεροί  δεν το καταδίκασαν το έγκλημα. Λες και οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να είχαν ποτέ καμία σχέση με τέτοια εγκλήματα, ή με τέτοιες πρακτικές. Λες και οι κομμουνιστές και οι αριστεροί είναι χαιβάνια και δεν θυμούνται ότι κάποτε οι διώκτες τους έφταναν να καίνε οι ίδιοι μέχρι και κοινοβούλιο (Ράιχσταγκ) για να λένε μετά ότι «το έκαψαν οι κομμουνιστές»…

 

Τι έχουμε εδώ, λοιπόν;  Έχουμε τον κ.Σαμαρά, τον εκπρόσωπο της πολιτικής ενός κράτους, που: 

1)    Πλησιάζουν 4 χρόνια από το προβοκατόρικο έγκλημα στη Μαρφίν αλλά το κράτος το πανταχού παρών, το κράτος με τους μηχανισμούς του και τους υπερσύγχρονους υπερκοριούς του, τους δολοφόνους  ακόμα τους ...ψάχνει (το ίδιο όπως... ψάχνει και τους επίδοξους δολοφόνους της Κούνεβα).

2)    Πλησιάζουν 4 χρόνια και είναι τόσο το ενδιαφέρον του κράτους να εξιχνιάσει το έγκλημα που ούτε το δικαστικό βούλευμα δεν θα είχε γνωστοποιηθεί αν δεν το αποκάλυπτε την Κυριακή η «Real News» (σσ: το πόσο ισχυρή είναι η τεκμηρίωση όλων όσων αναφέρει το βούλευμα θα φανεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης)

3)    Πλησιάζουν 4 χρόνια από τη δολοφονία και όμως το κράτος και οι κυβερνήσεις του δεν έχουν δώσει  καμία διευκρίνιση στην ανακοίνωση της ίδιας της Μαρφίν, η οποία αναφερόμενη στην πυρπόληση της τράπεζας υποστήριζε ότι «πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με "βόμβες napalm"».

4)    Πλησιάζουν 4 χρόνια θρήνου για τις οικογένειες των αδικοχαμένων και οι Αρχές του κράτους δεν μας έχουν απαντήσει ακόμα: Τι αντίκρισμα αλήθειας έχουν οι ισχυρισμοί της τράπεζας; Τι προκύπτει από τις έρευνες; Τι είδους «ειδικό» υλικό ήταν αυτό; Πρόκειται για υλικό «διαβαθμισμένο»; Σε ποιες αγορές διατίθεται; Με ποιους πιθανούς τρόπους μπορεί να γίνει η προμήθειά του; Αν όντως πρόκειται για «διαβαθμισμένο» υλικό, έχει ο οποιοσδήποτε τη δυνατότητα να το αγοράσει ή ακόμα και να το κατασκευάσει, ή, μήπως, απαιτείται κάποια «ειδική» και μη «συνηθισμένη» ιδιότητα από πλευράς εκείνου που θα επιχειρήσει να το προμηθευτεί;

5)    Πλησιάζουν 4 χρόνια χωρίς δίκη των δολοφόνων της Μαρφιν, αλλά το κράτος που τους κυνηγάει, την επόμενη ακριβώς χρονιά, όλοι θυμόμαστε πως «τίμησε την επέτειο» εκείνου του εγκλήματος: Καίγοντας την Αθήνα και πνίγοντας τους διαδηλωτές με τα δακρυγόνα του,  στέλνοντας  δεκάδες διαδηλωτές στα νοσοκομεία, έναν στην Εντατική, και έναν δημοσιογράφο με βαριά – έκτοτε - αναπηρία.

Όλα αυτά θα οδηγούσαν κάποιον αθεράπευτα κακόπιστο ή φαντασιόπληκτο να ισχυριστεί για το σύστημα που υποδύεται τον εισαγγελέα του εγκλήματος στη Μαρφιν, ότι στην πραγματικότητα σύμβολο της βρωμιάς του είναι ακριβώς η δολοφονία στη Μαρφίν! Αλλά είπαμε: Αυτά τα λένε οι (μακριά από εμάς)  κακόπιστοι. Και οι (μακριά από εμάς) φαντασιόπληκτοι…

 

fc625a9f5cbc2ff78736d52ef177bf85.jpg

 

Πάμε παρακάτω:

 Ποιοι αλήθεια μιλούν για τα έγκλημα της Μαρφιν παριστάνοντας τους ανίδεους για καταστάσεις που καμιά φορά προσιδιάζουν με τα όσα συνέβησαν στη Μαρφιν; Οι ίδιοι που ποζάρουν σαν απηνείς διώκτες της παραβατικότητας, αλλά που δείχνουν σκανδαλώδη αδράνεια όταν αυτή η παραβατικότητα εκδηλώνεται ως απάνθρωπη βαρβαρότητα από τις ίδιες τις υπηρεσίες τους.

  • Αρκεί να δει κανείς μερικές μόνο από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που απαθανατίζουν σε κάθε σχεδόν διαδήλωση τις σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στους μηχανισμούς του κράτους με τους ειδικής χρήσης κουκουλοφόρους και με τους προβοκάτορες και θα καταλάβει πολλά (για τις σχέσεις με τους χρυσαυγίτες υπάρχει ειδικό κεφάλαιο)...
  • Αρκεί να αναρωτηθεί κανείς τι έγινε με εκείνες τις 74 περιπτώσεις καταγγελιών εναντίον της Αστυνομίας για κακοποίηση πολιτών την περίοδο 2009- 2010, όταν δηλαδή ο κ.Βενιζέλος ήταν πάλι στην κυβέρνηση, αλλά του ΠΑΣΟΚ. Θα διαπιστώσει ότι τρία χρόνια αργότερα είχαν διερευνηθεί μόλις ...2 υποθέσεις και  ότι οι υπαιτίοι της απάνθρωπης αγριότητας είχαν «τιμωρηθεί» με ...πρόστιμο.
  • Αρκεί να αναρωτηθεί κανείς πόσες υποθέσεις βάναυσης ρατσιστικής βίας εναντίον μεταναστών από τις 120 που καταγράφηκαν μόνο το 2012, ελέγχθηκαν, όταν ο κ.Βενιζέλος ήταν πάλι στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά του κ.Σαμαρά. Καμία…

Αντί για απαντήσεις στα παραπάνω τι έχουμε;

Εχουμε  4 χρόνια πολιτικής τυμβωρυχίας που διαπράττετε πάνω στα θύματα της Μαρφίν από τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων και ενός προπαγανδιστικού καθεστώτος που λίγο πριν, κατά τη διάρκεια, και λίγο μετά την επιβολή των νέων μνημονίων, των νέων μέτρων και των νέων φοροληστειών,  κάνουν ό,τι έκαναν και το Μάη του 2010. Τότε, με φόντο τη δολοφονία των τραγικών θυμάτων της Μαρφιν, πάτησαν με τις  προπαγανδιστικές τους ερπύστριες κυριολεκτικά επί πτωμάτων έχοντας ένα και μόνο στόχο: Την συκοφάντηση του αγώνα του λαού για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής. Τον εκφοβισμό του λαού. Και κυρίως: Την «ενοχοποίηση» της λαικής διαμαρτυρίας μέσω του υφέρποντος γκεμπαιλισμού  ότι είναι τάχα οι διαδηλώσεις του, οι πορείες του, οι απεργίες του λαού, που «προκαλούν» (!) τις Μαρφίν… .

Στα 4 χρόνια εγκληματικής αδράνειας για το έγκλημα της Μαρφιν το έργο είναι γνωστό:

Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων  χέρι - χέρι  με τους εργολάβους της «ενημέρωσης»,  ενώ έχουν «θάψει» την υπόθεση της Μαρφιν, κάθε πότε την  «θυμούνται»; Μόνο όταν έρχεται νέα λαίλαπα μέτρων. Μόνο όταν εντείνεται η κοινωνική οργή. Μόνο όταν - διαστρέφοντας την αλήθεια για όσα συνέβησαν στην Μαρφιν - θέλουν να «φτιάξουν κλίμα». Να καλλιεργήσουν το φόβο φτάνοντας στα όρια της «καπήλευσης» των νεκρών. Και τώρα αυτό κάνουν: Φτάνουν στο σημείο να «θυμούνται» τη Μαρφιν μόνο και μόνο για να ρίξουν νερό στο μύλο της άθλιας θεωρίας των «δύο άκρων»!

Είμαστε ψυλλιασμένοι  πλέον: Τη Μαρφιν τη «θυμούνται» τότε και μόνο τότε: Όταν η πολιτική τους ετοιμάζεται να κάνει νέο αντιλαικό γιουρούσι. Τότε είναι η στιγμή που βγάζουν από τη φαρέτρα της προπαγάνδας τους ό,τι πιο χυδαίο για να προετοιμάσουν το έδαφος για την τρομοκράτηση και την παράλυση των αντιστάσεων του λαού ώστε να «κάτσει ήσυχα». Ειδάλλως...

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ- Με αφορμή το χτεσινό σημείωμα της στήλης

 H στήλη έχει την ευθύνη για όσα γράφει και για όσα της χρεώνει ο «ηλεκτρονικός δαίμων». Όπως, για παράδειγμα, για ορθογραφικά κτλ λάθη, όπως «Ζισκάρ Ντε Στεν» (αντί του ορθού: Ζισκάρ Ντ΄Εστέν), «αποκηρύσσεται (αντί του ορθού: αποκηρύσσετε) τον κ. Βορίδη», «αντιπαραβάλλεται (αντί του ορθού: αντιπαραβάλλετε) με τη βία», «προέρχεται δια (αντί του ορθού: από) χειρός».

Όμως δεν φέρει ευθύνη για εκείνους – τους ελάχιστους – που θέλουν να καταλαβαίνουν αλλά απ’ όσα και απ’ ό,τι  η στήλη γράφει.

 

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/182115,Marfin.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το Ράιχσταγ ως τη Marfin, δύο δηλώσεις δρόμος

του Κώστα Βαξεβάνη

Πρέπει κάποια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς ή να πετάξει τον Νίκο Δένδια από υπουργό, ή να σταματήσει να τον επιπλήττει. Γιατί τι άλλο είναι αλήθεια οι συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού στο έγκλημα της Marfin, αν όχι η δυσφορία του για το ότι δεν έχει διαλευκανθεί από την Αστυνομία; Δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη λογική εξήγηση, που αναγκάζει έναν πρωθυπουργό να απευθύνεται στον εαυτό του και τον υπουργό του που κυβερνούν, σαν να βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Θα ρωτήσω λοιπόν και εγώ ως πολίτης, μια που το θέμα Marfin επικαιροποιείται από την ίδια την κυβερνητική πρακτική «ποιός έκαψε 3 ανθρώπους και ένα αγέννητο παιδί κύριε Δένδια;»

Όσοι θυμούνται εκείνη την άσχημη μέρα, θα θυμούνται πως η δολοφονία τριών ανθρώπων, πέρα από όλα τα άλλα, αμαύρωσε μια μεγάλη κινητοποίηση ενάντια σε κυβερνητικά μέτρα. Οι πάντες ξέχασαν όπως ήταν λογικό και ανθρώπινο τον σκοπό της κινητοποίησης, για να πονέσουν άλλοι βουβά και άλλοι με θυμό για τα θύματα. Ο μόνος κερδισμένος από αυτή την εξέλιξη, δεν ήταν οι διαδηλωτές, η Αριστερά ή η ακόμα πιο Αριστερά, αλλά η κυβέρνηση.

Ως σήμερα οι Αρχές, δεν έχουν καταλήξει στο ποιοί ήταν οι εμπρηστές. Έτσι ο καθένας μπορεί να υποθέτει ό,τι θέλει. Κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες; Κουκουλοφόροι Χρυσαυγίτες από αυτούς που κυκλοφορούσαν χέρι χέρι με την Αστυνομία; Κουκουλοφόροι προβοκάτορες; Όποιοι και αν ήταν, κατάφεραν να σκοτώσουν ανθρώπους και να συκοφαντήσουν μια μεγάλη διαδήλωση.
Άρα λογικά δεν ήταν από αυτούς που θέλουν και κάνουν διαδηλώσεις.

Παρότι έχουν λοιπόν περάσει 4 χρόνια, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Αρέσκεται ωστόσο, ενώ δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα με γεγονότα και στοιχεία όπως πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση, να δημιουργεί κλίμα και υπονοούμενα, για το ποιοί ήταν οι δολοφόνοι της Marfin.

Αν ο κύριος Δένδιας και οι υπηρεσίες του ξέρουν τους δολοφόνους, ή έχουν λόγο να υποψιάζονται κάποιους, να το πουν για να καθαρίσει η πολιτική μπουγάδα. Διαφορετικά να σιωπήσουν ή κατά την αγαπημένη τους έκφραση «να πάνε στον εισαγγελέα να το καταθέσουν».

Ο κύριος Δένδιας και ο πρωθυπουργός μαζί, δεν σιωπούν όμως. Αποδίδουν στην Αριστερά το έγκλημα, με την ίδια ευκολία που ο Χίτλερ απέδωσε το κάψιμο του Ράιχσταγ στον Δημητρόφ και τους κομμουνιστές ενώ το είχαν κάψει οι ίδιοι. Και πολύ φοβάμαι με την ίδια σκοπιμότητα. Να συκοφαντηθούν άλλες πολιτικές δυνάμεις, διαδηλωτές, άνθρωποι που βρέθηκαν στη διαδήλωση γιατί ενδεχομένως δεν είχαν να φάνε.

Επίσης ο κ Δένδιας και ο κύριος Σαμαράς, έντεχνα ξεχνούν πως ως τώρα η Δικαιοσύνη έχει αποδώσει ευθύνες για τη Marfin του κυρίου Βγενόπουλου, σε τρία στελέχη της Τράπεζάς του. Έχουν καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για εγκληματική αμέλεια, αλλά αυτό πέρασε και στα media-κα ψιλά και στα κυβερνητικά.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση γνωρίζει άλλους εγκληματίες από αυτούς που καταδίκασε η Δικαιοσύνη να τους κατονομάσει και να τους παραδώσει στο δημόσιο ανάθεμα και τον εξευτελισμό. Αλλιώς ας κάνει μια δήλωση έστω γι αυτούς που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματίες, δηλαδή των Τραπεζών. Μια δήλωση του τύπου «είναι ανεπίτρεπτο να έχουν τόσα κέρδη και να παίρνουν λεφτά από την ανακεφαλαιοποίηση και να μην εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».‘Οχι;

 

www.koutipandoras.gr/44830/από-το-ράιχσταγ-ως-τη-marfin-δύο-δηλώσεις-δρ.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

 

Που το ανακάλυψες συναδέλφισα; Τα έζησα μικρό παιδάκι και τα θυμάμαι σαν όνειρο! Ομως δεν ήταν μόνο οι γερμανοτσολιάδες που φαίνονται εδώ , ακολούθησαν οι ταγματασφαλίτες πρόγονοι των σημερινών ανθρωποειδών της Χ.Α.

Ισως είναι και η απάντηση γιατί δεν γιορτάζουμε την απελευθέρωση της χώρας από την ναζιστική κατοχή. Οι κακές μνήμες για όσα ακολούθησαν.

Να είσαι καλά που με έφερες σε εκείνα τα χρόνια, που ήταν , όπως και να το κάνουμε, η λύτρωση στα δεινά που τραβήξαμε....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μουσείο – ύμνος στο ναζισμό το σπίτι του εφοπλιστή! (φωτό) Ναζιστικά σύμβολα, φωτογραφίες του Χίτλερ, κράνη, σβάστικες και αλλά αντικείμενα βρέθηκαν, πέρα απο τα όπλα, στο σπίτι του επιχειρηματία στις έρευνες των αρχών την Τρίτη.

 

7BC7694C4FE0B826B9161760342DEF54.jpg
 
Σε μουσείο – ύμνο στον εθνικοσοσιαλισμό και το ναζιστικό καθεστώς είχε μεταβάλει το σπίτι του ο καταζητούμενος εφοπλιστής!

Ναζιστικά σύμβολα, φωτογραφίες του Χίτλερ, κράνη, σβάστικες και σωρεία άλλων αντικειμένων βρέθηκαν, πέρα από τα δεκάδες όπλα, στο σπίτι του επιχειρηματία στις έρευνες των αρχών την Τρίτη.

vila7.JPG

vila6.JPG

vila9.JPG

vila8.JPG

vila.JPG

vila4.JPG

vila3.JPG

vila2.JPG


 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αρνητής στράτευσης (παραλίγο) και… κομμουνιστικών καταβολών!
 

.................

Και ανακατεύοντας τη λάσπη, ή όπως παρατήρησε μέλος της Επιτροπής «ρίχνοντας γέφυρες προς τα δεξιά», όπου έχει γίνει σημαία η θεωρία των άκρων, πρόσθεσε «γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών αυτήν τη στιγμή γύρω από όσους στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή. Όπως θυμάμαι τον παππού μου που την δεκαετία του ΄60 όταν έστελνε τη μητέρα μου στο περίπτερο να του φέρει τον «Ριζοσπάστη» και να τον κρύψουν για να μην τον δουν». (σ.σ: Υπόψιν ότι η εφημερίδα του ΚΚΕ κυκλοφορούσε στην παρανομία εκείνα τα χρόνια, γεγονός που παρατήρησε στην Επιτροπή ο μπαρουτοκαπνισμένος βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής).

 

...............

 

 

 

 

Η συνέχεια για να μαθαίνουμε την ιστορία (και την ιστορία τους)

 

Η οικογενειακή προέλευση του Καιάδα .. και ο "Ριζοσπάστης"

 

Του Γιώργου Αλεξάτου

Διώκεται σήμερα, όπως διωκόταν και ο κομμουνιστής παππούς του τη δεκαετία του '60, που αγόραζε κρυφά "Ριζοσπάστη", είπε ο Γιώργος Γερμενής, αυτός με το τραγούδι για τον "γαμημένο Ιησού Χριστό", που το άκουσαν οι χήρες των χωροφυλάκων και των δικαστών και δώσ' του ψήφο του Καιάδα!...

1. "Ριζοσπάστη" κανένας δεν αγόραζε τη δεκαετία του '60, γιατί είχε απαγορευτεί ήδη από το 1947 και από τις αρχές της δεκαετίας του '50 έπαψε να βγαίνει και ως παράνομος. Επανακυκλοφόρησε και πάλι παράνομα το 1968 από την ΚΟΑ του ΚΚΕ, ενώ το ΚΚΕ εσ. έβγαλε τον "Ριζοσπάστη-Μαχητή".

2. Ποιος παππούς και ποιος "Ριζοσπάστης"; Ο Βασίλης Γερμενής ήταν επικεφαλής της Πατριωτικής Οργάνωσης Κεφαλονιάς, της διαβόητης ΠΟΚ, στην περιοχή της Ερίσου (από Άσο μέχρι Φισκάρδο), που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς κατά του ΕΑΜ. Είχε μακελέψει κόσμο και κοσμάκη ο παππούς κατά την Κατοχή και τα αμέσως επόμενα χρόνια. Εξαργύρωσε τις εθνικές του υπηρεσίες με άδεια πρακτορείου εφημερίδων.

Άξιος και ο γιος του και πατέρας του Καιάδα, ο Σπύρος Γερμενής, παρακρατικός επί καραμανλοκρατίας και καταδότης επί Χούντας. Υποψήφιος πέρσι στην Κεφαλονιά με τη φασιστοσυμμορία...

 

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8852.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχέσεις αιμομιξίας

 

του Κώστα Βαξεβάνη

 

Ένα από τα τεχνάσματα της προπαγάνδας ή έστω της επικοινωνίας (για να μην αφήνουμε εκτός δουλειάς μερικές χιλιάδες απασχολούμενους με αυτό το είδος της τέχνης) είναι να λες μιαν αλήθεια και αφού γίνεις πιστευτός, να χτίζεις πάνω της μερικά ψέματα. Απευθύνεσαι στην απλή λογική, στο κοινά αντιληπτό, για να κάνεις αποδεκτά πράγματα που δεν είναι ούτε λογικά, ούτε αληθινά. Ο πιο αποδοτικός τρόπος συνήθως είναι να ξεκινάς από μια αλήθεια, τις περισσότερες φορές αυταπόδεικτη, να καταλήγεις σε μια άλλη, και μεταξύ των δύο αληθειών να βάζεις όσα ψέματα είναι αναγκαία. Να κάνεις όσα “πηδήματα” λογικής θέλεις. Έτσι το ψέμα κρύβεται καλά μέσα σε αλήθειες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και έτσι το σύνολο γίνεται αντιληπτό ως μια ενιαία και αναμφισβήτητη αλήθεια.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται συχνά στην διαφήμιση. Λένε για παράδειγμα πως τα ανθρώπινα μαλλιά αποτελούνται από κερατίνη. Λένε επίσης πως το τάδε σαμπουάν, περιέχει κερατίνη. Μεταξύ αυτών των δύο αληθειών, αληθοποιούν το ψέμα. Πως δηλαδή το σαμπουάν με κερατίνη κάνει καλό στα μαλλιά επειδή και αυτά περιέχουν κερατίνη. Είναι σαν να λέμε πως αφού ο άνθρωπος αποτελείται κατά 70% από νερό, αν ζει βυθισμένος σε μια μπανιέρα, αυτό θα είναι ευεργετικό.

Στη δημοσιογραφία η οποία έχει τη λειτουργία της προπαγάνδας, το σύστημα λειτουργεί διαφορετικά. Μεταξύ των αληθειών, δεν προστίθενται ψέματα, αλλά αφαιρούνται αλήθειες. Έτσι το κρυφό αντικείμενο της αντικειμενικότητας, θεωρητικά δεν παύει να είναι η αλήθεια, αλλά κλαδεμένη και κορφολογημένη, φτιάχνει μια ωραία διακοσμητική αντικειμενικότητα, ή αν θέλετε μια αλήθεια άλλοθι.

Τις τελευταίες μέρες, ο ελληνικός Τύπος επιδίδεται με μεγάλη μαεστρία σε αυτή την φιλοτέχνηση της γυψαρισμένης αλήθειας. Δεν αναφέρομαι στα θέματα όπου η “γνώμη” των αναλυτών προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα, αλλά σε περιπτώσεις καθαρού ρεπορτάζ, όπου τα γεγονότα έχουν μαθηματική ισχύ.
Η περίπτωση του Αναστάσιου Πάλλη που καταζητείται από τις Αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μια απαγωγή και ερευνάται για σχέση με όπλα και την Χρυσή Αυγή, δεν χωράει ερμηνείες. Ένας πρώην λοχίας, ο οποίος αφού υποδύθηκε διάφορους ψευδείς ρόλους, από αυτόν του δικηγόρου έως και του εφοπλιστή, κατέληξε μέτοχος της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ελλάδας, της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Σε όλη του την καριέρα που τώρα αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας, υπήρξε παράδειγμα για το πώς λειτουργεί το σύστημα της διαπλοκής. Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έχει φωτογραφηθεί μαζί τους στο Μουσείο Όπλων που τώρα ξαφνικά ερευνάται ως κέντρο μεταφοράς όπλων, Η Εκκλησία τον αγαπούσε, οι πολιτικοί έκαναν κουμπαριές μαζί του, και οι ανεξάρτητοι εκδότες του είχαν παραχωρήσει την διαχείριση της “ανεξαρτησίας” τους.

Τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει στα ελληνικά ΜΜΕ. Ο Πάλλης, είναι ένας επιχειρηματίας που έκανε πολλά κακά πράγματα. Αλλά ως εκεί. Ούτε μέτοχος στο Πρώτο Θέμα, ούτε παρακαθήμενος πολιτικών, ούτε ομοτράπεζος επιχειρηματιών. Όλες οι σημαντικές αλήθειες του ρεπορτάζ, πετιούνται ως επουσιώδεις λεπτομέρειες. Και προσέξτε. Αυτό δεν το κάνουν μόνο αυτοί στων οποίων την εφημερίδα φαίνεται να αγόρασε μετοχές, το Πρώτο Θέμα δηλαδή, αλλά ούτε οι αντίπαλοί τους. Όσοι εκδότες κονταροχτυπιούνται με το Πρώτο Θέμα κάθε Κυριακή για τις κυκλοφορίες, ανταλλάσσοντας μάλιστα και σκληρά σχόλια, δεν λένε κουβέντα για ένα θέμα που είναι και ξεκάθαρο και εύκολο να χρησιμοποιηθεί.

Είναι η απόδειξη πως το σύστημα διαπλοκής, όσο και να παραδίδεται στις αντιπαλότητές του, δεν πρόκειται να προδώσει ποτέ τη σχέση αιμομιξίας και συνενοχής. Βάζει τις κόκκινες γραμμές του όπως θα έλεγε και ο Κουβέλης. Πέρα από αυτές δεν κινδυνεύει ο μισητός αντίπαλος, αλλά το ίδιο το σύστημα. Έτσι την Κυριακή θα προτιμήσουν η μάχη να δοθεί στο πεδίο αλήθειας του ελληνικού Τύπου. Στο ποιός δηλαδή έχει το καλύτερο DVD.

 

http://www.koutipandoras.gr/45037/%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

Μιας και μόλις χθές γιορτάσαμε την μεγάλη αντιφασιστική νίκη, ας βάλουμε δυο πετραδάκια στο πάζλ της ιστορίας της κατοχής.....

 

 

«Εμείς τον πόλεμο τον κάναμε για τα μάτια», τάδε έφη "ο πιστός σκύλος του Μεταξά" κατά τον Σεφέρη («Πολιτικό Ημερολόγιο», Α΄) ο Κ.Μανιαδάκης, ο οποίος πέρασε την περίοδο '41-'49 στην Αργεντινή και χρημάτισε βουλευτής της ΕΡΕ του εθνάρχη.

 

«Η δικτατορία έκανε το πρώτο παιδομάζωμα. Θέλουσα να μεταβάλη τους νέους εις βασιβουζούκους του καθεστώτος, προέβη εις βιαίαν επίταξιν αγοριών και κοριτσιών από ηλικίας 9 ετών και τα παρέδωσεν εις εκμαυλιστάς, κιναίδους, αρσενοκοίτας και πορνοβοσκούς, ο υπέρτατος αρχηγός των οποίων απεκαλύφθη –προς αποθέωσιν της ΕΟΝ– και κατεδικάσθη επανειλημμένως, ως ο ιθύνων νους διεθνούς σπείρας λαθρεμπόρων, εις την οποίαν μετείχεν ολόκληρον το επιτελείον της οργανώσεως».

Εφημερίδα «Ελευθερία»

 

http://www.efsyn.gr/?p=138606

 

 

και η άποψη του Μ.Χατζηδάκι

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσακίστε τους φασίστες έλεγε το ΚΚΕ...και αυτο έγινε!

αν δεν αντεχεις το πιοτο κοψτο , αφου σε χαλαει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσακίστε τους φασίστες έλεγε το ΚΚΕ...και αυτο έγινε!

 

Ναι αμεσως βρηκαμε τον ενοχο οτι και να γινει το ΚΚΕ φταιει.

Αυτα λεει και ο Παγκαλος και ειδες πως εγινε.

 

http://tvxs.gr/news/omada-tvxs/parakratos-ftiaxnei-martyres-gia-tin-xrysi-aygi-toy-s-koylogloy

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλη η Αριστερά καταδίκασε την δολοφονία των 2 νεαρών!

 

 

Σύσσωμη η Αριστερά, καταδίκασε την δολοφονία των 2 νεαρών, μελών της Χρυσής Αυγής, με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να υπονοούν ότι ίσως από την επίθεση κρύβονται και άλλα κίνητρα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
"Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει την εν ψχυρώ εκτέλεση των δύο νεαρών."

Το ΚΚΕ, αναφέρει:
"«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί»

Τέλος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωση της αναφέρει:
"Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι εχθρική και ξένη προς το μαζικό κίνημα και την Αριστερά. Η Αριστερά ούτε με πρακτικές "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" έχει σχέση, ούτε με εν ψυχρώ δολοφονίες.

Η εγκληματική επίθεση βρήκε σαν έτοιμους από καιρό την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της στα ΜΜΕ για να αναστυλώσουν την θεωρία των «δύο άκρων». Γίνεται προσπάθεια να εξισορροπηθεί η εγκληματική δράση διαρκείας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να εμφανισθεί η άθλια συγκυβέρνηση και το κράτος του αστυνόμου ως εγγυητής της σταθερότητας.

Όσες προβοκάτσιες όμως και να οργανώσουν δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν έγιναν ξαφνικά θύματα. Είναι πλέον γνωστοί οι δεσμοί της δολοφονικής οργάνωσης με τον υπόκοσμο, με κάθε είδους μηχανισμό που έχει πρόσβαση σε όπλα, από την αστυνομία μέχρι τα κυκλώματα των εφοπλιστών τύπου Πάλλη. Ας κοιτάξουν πρώτα προς τα εκεί όσοι έσπευσαν να δουν την Αριστερά πίσω από την επίθεση.


Η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να πτοηθούν, ούτε να τρομοκρατηθούν. Μαζικά, αποφασιστικά, στους δρόμους του αγώνα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της πολύπλευρης τρομοκρατίας, που τελικά όπως έχει δείξει η ιστορία κρύβει το «βαθύ κράτος». 

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/11/2_9214.html#ixzz2jRA5JaOJ

Y.Γ. TAG, εξαιρετικά άστοχο το σχόλιό σου. Air ball...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και η Χρυσή Αυγή είχε καταδικάσει τη δολοφονία του Φύσα αγαπητέ Doctor αλλά κανείς δε την πήρε σοβαρα.

 

Οσό για το αν η αριστέρα έριξε λάδι στη φωτιά σε παραπέμπω στο πρωτοσέλιδο του ριζοσπάστη της 19/9/2013

 

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2013/09/19/12_h.jpg

 

Αλήθεια θα κρατηθεί τώρα ενός λεπτού σιγή από τη βουλή των απατεώνων?

 

Θα αλλάξει κανένας δρόμος ονομασία?

 

Μπα δε νομίζω...Άλλωστε ήταν φασίστες και δεν είχαν ταλέντο στη μουσική...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν σκοτώνουν οι άκρο δεξιοί ειναι δολοφόνοι φασιστες, όταν δολοφονούν οι ακροαριστεροί είναι πάντα μια πάντα προβοκάτσια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...