Προς το περιεχόμενο

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάνος Χατζιδάκις

 

"Το πρόσωπο του τέρατος και ο φόβος μήπως το συνηθίσουμε"

 

 

Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά.

 

Ο Frankenstein έγινε πόστερ και στολίζει το δωμάτιο ενός όμορφου αγοριού. Το αγόρι ονομάζεται Πινοσέτ ή Βιντέλλα, κι ολομόναχο χορεύει με πάθος ένα tango ελλειπτικό. Δεν υπάρχει μουσική, ούτε τραγουδιστής από κοντά. Μονάχα ένας ρυθμός ατέλειωτος και αριθμοί. Χίλιοι, πεντακόσιοι, πέντε χιλιάδες, δέκα, εκατό χιλιάδες, αριθμοί όχι εντελώς αποσαφηνισμένοι των εξαφανισθέντων, βασανισθέντων και νεκρών. Και το tango να συνεχίζεται, το δε ποδόσφαιρο στις φάσεις του, να κόβει την αναπνοή εκατομμυρίων θεατών επί της γης. Εκατομμύρια περισσότεροι απ’ όσους εννοούνε ν’ αντιδράσουνε στο τέρας, και εξαφανίζονται μες σε χαντάκια, σε ρεματιές ή στις αγροτικές ερημιές.

 

Από την ώρα που ο Frankenstein γίνεται στόλισμα νεανικού δωματίου, o κόσμος προχωράει μαθηματικά στην εκμηδένιση του. Γιατί δεν είναι που σταμάτησε να φοβάται, αλλά γιατί συνήθισε να φοβάται. Κι εγώ με τη σειρά μου δεν φοβάμαι τίποτα περισσότερο, απ’ το μυαλό της κότας. Απ’ το να υποχρεωθώ να συνομιλήσω με μια κότα ή μ’ ένα σκύλο, ή τέλος πάντων, μ’ ένα ζώο δυνατό πού βρυχάται. Τί να τους πω και πώς να τους το πω; Και μήπως δεν είναι εξευτελισμός, αν επιχειρήσω να μεταφράσω ή να καλύψω τις σκέψεις μου, κάτω από φράσεις απλοϊκές και ηλίθια νοήματα, για να καθησυχάσω τυχόν τη φιλυποψία μιας κότας, που όμως έχει άνωθεν τοποθετηθεί για να μας ελέγχει και να μας καθοδηγεί;

 

Η υποταγή ή ο εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη, ή συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πώς πρέπει, του πώς οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε και να μιλάμε; Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να το ανεχόμαστε. Και η ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοήθα να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος, που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά.

 

Το τέρας σχηματίζεται από τα ζώα κι απ’ τους εχθρούς.

 

Θα σας θυμίσω μια συνομιλία τότε, μέσα στη τάξη του σχολείου. Με πλησιάζει ένας ψηλός συμμαθητής, μ’ ένα δυσάρεστο έκζεμα στο δέρμα του προσώπου του, στραβή τη μύτη και ξεθωριασμένα τα μαλλιά του, ακατάστατα. Ήταν η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

- Πώς λέγεσαι, ρωτάει, ενώ πλάι του είχαν σταθεί αμίλητοι δυο άλλοι, δικοί του φίλοι.
- Βασίλης, του απαντώ.
- Και που μένεις, εκείνος εξακολουθεί.
- Πάνω στο λόφο, του λέω και τον κοιτώ στα μάτια. Εκείνος χαμογέλασε κι άφησε να φανούν τα χαλασμένα δόντια του. Μου λέει:

- Εγώ μένω στην απέναντι όχθη. Είσαι λοιπόν εχθρός. Και μου δίνει μια στο κεφάλι με το χέρι του, που με πονάει ακόμα τώρα σαν το θυμηθώ. Τον κοιτάζω έτοιμος να κλάψω. Μα συγκρατιέμαι. Αυτός σκάει στα γέλια και χάνεται. Προς το παρόν. Γιατί θα τον ξαναδώ: Εισπράκτορα, εκπαιδευτή στο στρατό, τηλεγραφητή, κλητήρα στο υπουργείο, αστυνόμο, μουσικό στην ορχήστρα, παπά στην ενορία, συγκάτοικο στην πολυκατοικία, γιατρό σε κρατικό νοσοκομείο και τέλος νεκροθάφτη, όταν πετύχει να με θάψει.

 

Η μορφή του τέρατος είναι πολύχρωμη. Χιλιάδες φωτεινές επιγραφές με άθλια ονόματα καλλιτεχνών, συλλόγων και εταιριών αυτοκινήτων, στοιβάζονται στην οπτική περιοχή των περαστικών, που επιζητούν να σπάσουν τα πολύχρωμα λαμπιόνια για να μπουν μέσα να προφυλαχτούν από τις πόρνες, τα νοσοκομειακά αυτοκίνητα και τις για πάντα ασύλληπτες υπερηχητικές μοτοσυκλέτες. Προχτές, έτσι για κέφι, αναποδογύρισα μια λεωφόρο ασφαλτοστρωμένη, και την είδα πάνω μου, να ξετυλίγεται επικίνδυνα προς την απόλυτη ερημιά της θάλασσας. Ζήτησα να επανέλθω στη ορθία μου στάση, επί της λεωφόρου, αλλά είχε ξημερώσει στο μεταξύ και η εφαρμογή του Οδικού μας Κώδικα δεν μου επέτρεπε την επαναφορά της λεωφόρου στην αρχική της θέση. Έτσι, η μεν λεωφόρος παρέμεινε μετέωρος, κι εγώ, επέστρεψα στο σπίτι μου πεζή. 

Το τέρας είχε αρχίσει να κυκλοφορεί. Οι οδοκαθαριστές άρχιζαν την παράσταση τους με Shakespeare, Schiller καί Αισχύλο, μια και ανήκουν δικαιωματικά στο υπουργείο Πολιτισμού. Χορός από τραβεστί, ψάλλει τα χορικά του Θεοδωράκη και αποσύρεται εις τας μικράς οδούς, χορεύοντας συρτάκι. Τουρίστες Γάλλοι, Άγγλοι κι Ελβετοί παρακολουθούν κι ανατριχιάζουν μπρος σ’ αυτό το παραδοσιακό μας μεγαλείο. Και τρέχουνε στις τράπεζες ν’ αλλάξουνε συνάλλαγμα. Το τέρας γίνεται γελοίο και κυκλοφορεί ανενόχλητο από Ωδείο σε Ωδείο. Η κλασική μας Μουσική γίνεται Μαγειρείο. Κι όλος ο κόσμος απαιτεί επιδόματα ειδικά από το Δημόσιο Ταμείο. Το ερώτημα περνάει απ’ τις ηλεκτρικές εφημερίδες της κεντρικής πλατείας. Πώς θ’ αντιδράσουμε και πώς δε θα συμβιβαστούμε με το τέρας;

 

Θυμάστε τι έγινε στην "Ερωφίλη", από την προηγούμενη φορά. Ο κόσμος της είχε για βασικές αξίες, το ήθος, την αλήθεια και την ομορφιά. Κι έτσι, όταν παρουσιαζότανε η μορφή ενός τέρατος, αναστάτωνε το κοινό αίσθημα εκ βαθέων, και προκαλούσε απρόσμενη, άμεση και καθοριστική αντίδραση. Μόλις ο Βασιλιάς έβγαλε τον μανδύα του μεγαλείου του και το προσωπείο του αγαθού αρχηγού πατέρα, κι εφάνη στο πρόσωπο του η μορφή του τέρατος, με τον διαμελισμό του Πανάρετου, ο Χορός, από γυναίκες, ορμά πάνω του, τον ποδοπατά, τον θανατώνει και τον εξαφανίζει.

 

Αυτό σημαίνει πως ο χορός των γυναικών αυτών, και δεν φοβήθηκε, αλλά και πως δεν θα μπορούσε ποτέ να μοιάσει με το πρόσωπο του τέρατος.

 

Κυριακή, 30 Ιουλίου 1978

 

Από το βιβλίο: «Τα Σχόλια του Τρίτου», Εκδ. Εξάντας,

Αθήνα 1980

 

http://e-keimena.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=58:q-q&catid=87:2009-08-13-22-27-43&Itemid=55

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

........

Επίσης να πω ότι άν πετύχω πουθενά  τον εκδότη του "πρώτου θέματος" θα τον φτύσω, γιατί αυτό του αξίζει μετά το απαράδεκτo πρωτοσέλιδο με το παιδί να ξεψυχά... Αλλά τι περιμένεις από λαμόγια; 

 

Τίποτα δεν περιμένεις Κώστα.....

 

Αλλά πως γίνεται να έχει τέτοια κυκλοφορία;

http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=22807&subid=2&pubid=63883845

 

Το πρόσωπο του τέρατος κι οι όμοιοί του, που έλεγε ο Χατζιδάκις.

 

 

Η φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη

Το Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Παύλου Φύσσα μαχαιρωμένου, λίγο πριν ξεψυχήσει, στην αγκαλιά της κοπέλας του, ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο. Και ο τίτλος της φυλλάδας του Θέμου Αναστασιάδη είναι: «Δεν ξεχνώ το φασισμό»...

Του Νίκου Μπογιόπουλου

 

Επειδή όμως κι εμείς δεν ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε:

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη, το Πρώτο Θέμα, που λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά... στη Χρυσή Αυγή» (1/4/2012). Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων... Μόνο που στην εντυπωσιακή φωτογραφία που συνόδευε το στημένο «ρεπορτάζ» και στο δισέλιδο κείμενο που εμφάνιζε τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια», πουθενά δεν αναφέρεται ότι: Η γιαγιούλα της στημένης φωτογραφίας και του στημένου «ρεπορτάζ» δεν ήταν παρά η μητέρα στελέχους της ναζιστικής συμμορίας και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε επιστρατευτεί για να γίνει «πειστικότερο» από την φυλλάδα του Αναστασιάδη το εγκωμιαστικό της «ρεπορτάζ» για τη συμμορία.

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 5/7/2012 κυκλοφόρησε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Άρχισε περιπολίες με τρεις εταιρείες σεκιούριτι η Χρυσή Αυγή». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ξεκίνησε το παραμύθι να εμφανίζει τα τάγματα εφόδου του ναζισμού σαν τάχα εγγυητές της «ασφάλειας του πολίτη» και να παρουσιάζει τους μαχαιροβγάλτες του φασισμού σαν Ρομπέν των Δασών!

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 29/7/2012 διαφήμιζε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Το κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ανέλαβε να πλασάρει την παραστρατιωτική λειτουργία και εκπαίδευση των χρυσαυγιτών σαν δήθεν εκγύμναση του σώματος και του πνεύματος(!), έχοντας πολυσέλιδο «ρεπορτάζ», με το οποίο προέτρεπε τους αναγνώστες της να στέλνουν τα παιδιά τους να κάνουν αναψυχή στα κάμπινγκ της διδαχής του φασισμού και της κατήχησης στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στον εγερθιτου-τραμπουκισμό. 

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 5/8/2012 κυκλοφόρησε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Ο Μιχαλολιάκος απαγορεύει τα τούρκικα σίριαλ στους βουλευτές του και αρχίζει εκστρατεία κατά της τούρκικης σαπουνόπερας στην ελληνική TV».

Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ανέλαβε να βαφτίσει τους ούγκανους και τον φυρερίσκο τους, που δεν μπορούν να βάλουν σωστά τρεις λέξεις στην ίδια πρόταση, σαν αμύντορες της ελληνικής γλώσσας και εν γένει της πατρίδας.

Αυτός είναι ο Αναστασιάδης, αυτή είναι η φυλλάδα του. Που μετά από τη δολοφονία του Φύσσα πάει να τυμβωρυχήσει πάνω στο αίμα του παλικαριού και να πουλήσει αντιφασιστική εγρήγορση. Ποιος; Ο Αναστασιάδης!

Συμπέρασμα: Κάποιοι νομίζουν ότι με το απορρυπαντικό της υποκρισίας μπορούν να βγάλουν από πάνω τους τη στάμπα του φασισμού. Αλλά ματαιοπονούν. Γιατί η στάμπα από το αίμα που αφήνει πίσω του ο φασισμός μένει ανεξίτηλη.

 

http://unfollow.com.gr/blog/item/294-fyllada.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τίποτα δεν περιμένεις Κώστα.....

 

Αλλά πως γίνεται να έχει τέτοια κυκλοφορία;

 

 

Το πρόσωπο του τέρατος κι οι όμοιοί του, που έλεγε ο Χατζιδάκις.

 

 

 

Δυστυχώς Γιάννη, τα είπαμε , Είναι η αποθέωση του Κίτρινου Τύπου και η "κουλτούρα" που δίνουν στον κοσμάκη τα lifestyl, τα κουτσομπολίστικα περιοδικά και τα τουρκοσάπουνα της τηλεόρασης, κάνοντάς τον να ξεχνάει την δυστυχία του...

 Σε σένα, σε μένα , σε μας,  μένει η υποχρέωση να βγάλουμε αυτόν τον κόσμο από την αποχαύνωση που το έριξαν όλοι οι παραπάνω, που αναφέρουν οι συνάδελφοι. Αλλά πώς;; Ευτυχώς, άρχισαν τα πρώτα σημάδια αφύπνισης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Θα μου επιτρέψετε μία παρέμβαση που ήθελα να κάνω αλλά μετά την χυδαία τοποθέτηση του  KERMEN που προκάλεσε  την εξίσου χυδαία  και ανεπίτρεπτη  για το επίπεδο το δικό του αλλά και του forum επίθεση του doctor, δεν ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά.

Πριν 2,5 χρόνια η γυναίκα συνάδελφου γύρω στα 60 η ηλικία της , επιστρέφοντας από την δουλειά της , αργά το απόγευμα , βαδίζοντας επί της Ι. Δροσοπούλου , δέχθηκε  επίθεση από 2  αλλοδαπούς , οι οποίοι τράβηξαν τα σκουλαρίκια από τα αυτιά της , έσκισαν τους λοβούς και τα πήραν , αφήνοντας την αιμόφυρτη και με φρικτούς πόνους. Τους λοβούς των αυτιών της τους έραψαν και μετά από ενάμιση μήνα μόνον οι ουλές φαινόντουσαν. Από εκείνο το βράδυ , όποτε γύριζε αργά στο σπίτι , κατέβαινε 2-3 στενά πιο μπροστά και παρακαλούσε τους χρυσαυγίτες να τη συνοδεύσουν μέχρι το σπίτι της . Πράγματι 2-3 με ρόπαλα στα χέρια την πήγαιναν μέχρι το σπίτι. Επειδή είμαστε και στενοί οικογενειακοί φίλοι, γνώριζα ότι ψήφιζαν από Πασόκ μέχρι αριστερά κόμματα . Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν χρυσή αυγή  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ .Τι να πεις σε αυτή την γυναίκα, στον άνδρα και στα παιδιά της ; Έτσι πήραν τις περίπου 500.000 ψήφους.

Αυτή είναι η απάντηση μου στο ερώτημα του KAROLOS (του αγαπητού Κωνσταντίνου) . Και τώρα  τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι  με το προσωπείο του Ιανού , αφού άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου  , μένουν δήθεν  έκπληκτοι . Έκπληκτοι  με την θέση  των υποστηρικτών της ακροδεξιάς . Διότι επάνω σε τέτοιες μικρές ασήμαντες ιστορίες , που δεν βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας, φτιάχτηκε το  προφίλ της ‘’φιλάνθρωπης’’  ακροδεξιάς με το ντεμέκ κοινωνικό πρόσωπο. Με τους παππούδες που  συνόδευαν για να πάρουν την σύνταξη , με τα τρόφιμα που μοίραζαν κλπ κλπ .Και δεν αναρωτιούνται ΓΙΑΤΙ ψηφίστηκε η  Χ.Α. Γιατί την έβλεπαν σαν Τιμωρό , πράγμα που και ίδιοι υποστήριζαν και φρόντιζαν να καλλιεργείται το κατάλληλο κλίμα. Ήταν η αντίδραση του κόσμου στο σάπιο πολιτικό σύστημα . Δεν υπήρχε το ψύχραιμο, το καθαρό μυαλό την ώρα της κάλπης . Ήθελε κάποιοι , επιτέλους , να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη . Και έβλεπε (και ακόμη βλέπει !!!) το γαϊτανάκι που στήνεται για να μην πάνε φυλακή οι πρωταίτιοι της καταστροφής της Χώρας . Έτσι είναι Κωνσταντίνε. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς  και να έχουμε τη δύναμη να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα , πρέπει να κάνουμε μερικές παραδοχές. Δεν είναι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί κλέφτες. Ωστόσο , χρόνια ολόκληρα , τα υγιή στοιχεία θαβόντουσαν και προωθούσαν  τα λαμόγια . Βλέποντας η κοινωνία την ανομία και την ατιμωρησία , είδε το τυράκι της χρυσής αυγής. , ΔΕΝ είδε τη φάκα της μαύρης νύχτας του φασισμού.

Καλοί οι αφορισμοί της ακροδεξιάς doctor και sarakinos και η αναπαραγωγή των αριστερών δημοσιεύσεων,  αλλά δεν πείθεται έτσι η κοινωνία  μας. Και τώρα , η θέση μου στο ότι ο Φασισμός , ανεξαρτήτως χρώματος , είτε μαύρος είτε κόκκινος είναι Φασισμός.

Γιατί ντε και καλά πρέπει να είσαι γραμμένος στο ΚΚΕ για να δουλέψεις π.χ. στην Ζώνη του Περάματος ; Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό . Και αυτοί που αυθαίρετα το στερούσαν και το στερούν είχαν και έχουν φασιστική νοοτροπία , είτε αρέσει είτε δεν αρέσει. Τον καιρό που απεργούσαν και έκλειναν αυθαίρετα , το λιμάνι νομίζετε ότι ήταν ναυτεργάτες όσοι ήταν ανεβασμένοι στους καταπέλτες των πλοίων ; Ήταν οικοδόμοι , φοιτητές και εργάτες της Ζώνης. Εκείνη την περίοδο ήταν και οι γονείς μου στη Φολέγανδρο και ΟΛΟ το νησί ΧΩΡΙΣ φάρμακα και όχι μόνον !

Παρένθεση : Πριν από καμιά 20αριά χρόνια , δούλευα σε πολύ μεγάλη θέση , σε μεγάλη ναυτιλιακή , όσοι με ξέρουν , γνωρίζουν λεπτομέρειες (π.χ. Ειρήνη , Κίμωνας). Στα συνεργεία λοιπόν που ανέβαιναν για δουλειά , ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, έπρεπε να πάρεις 10-15 άτομα του σωματείου. Φορούσανε ένα κόκκινο  κορδονάκι στο κεφάλι και περιφερόντουσαν στο βαπόρι χωρίς να κάνουνε απολύτως τίποτα. «Μάστορα πάω για τσιγάρα θές να σου φέρω τίποτα;» «Πάω για καφέ ,να σου δώσω κανένα  ηλεκτρόδιο γιατί θα αργήσω λίγο;»

Εάν δεν τους έπαιρνες , δεν αφήνανε τους άλλους να πιάσουν δουλειά με τσαμπουκά και με άγριους  ξυλοδαρμούς . Εάν αυτό δεν είναι φασισμός τι είναι ; «Δημοκρατικές διεργασίες και διαδικασίες;» «Πολιτικός ακτιβισμός ;» Κλείνανε την είσοδο με σπουπιδοντενεκέδες τους βάζανε και  φωτιά  και δώστου «Πάγωσε η τσιμινιέρα» κλπ. Οι τρελές απαιτήσεις τους (μέσω ηράκλειων συμβάσεων) όμως , γιατί έφθανε εκείνη την εποχή ο μάστορας σαββατοκύριακο να καθαρίζει γύρω στα 200,000 δρχ (ίσως λέω και λίγα), έφθασε σήμερα στο σημείο , στη ζώνη να μην πέφτει σφυριά πλέον.

Επιτρέπεται στην χώρα με τέτοια τεράστια ναυτιλία και να μην έχει ανάλογο κατασκευαστικό / επισκευαστικό τομέα; Και σπεύδω να προλάβω την ένσταση κάποιου που θα μιλήσει περί απαγόρευσης της ναυπήγησης / επισκευής λόγω μνημονίου , γιατί ΤΩΡΑ μας το επέβαλαν. Γιατί ο Έλληνας εφοπλιστής να φέρει εδώ τα βαπόρια του και να μην τα πάει στην Τουρκία  με κόστος το 1/3 από εδώ ; Λαλάκας είναι ; Αυτή είναι η ΩΜΗ πραγματικότητα . Γνωρίζω τις ενστάσεις περί πλουτοκρατίας , περί ισχνών μεροκάματων του τρόμου κλπ κλπ.  Στα πρώτα χρόνια , δλδ δεκαετία ’60 είχαν βάση , για τα μεροκάματα μιλάω. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου δούλευε την ημέρα και το βράδυ κοιμόταν μέσα σαν 2ος βατσιμάνης (2ος νυχτοφύλακας) για να τα φέρει βόλτα. Ο εφοπλιστής όμως δεν έχει πρόβλημα. Ακόμη και τα γραφεία του τα βουτάει από εδώ και τα πάει όπου γουστάρει . Δείτε την κατάντια στο Πέραμα κατ’ εξοχήν εργατούπολη . Πηγαίνετε μια βόλτα στο Άνω Πέραμα να δείτε τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης. Διότι ως γνωστόν το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Έτσι χάνονται όμως χιλιάδες θέσεις εργασίας , όχι μόνον υπαλλήλων και πληρωμάτων αλλά και μάστορες , οδηγοί , εργάτες στη ζώνη , τροφοδότες , πράκτορες , λαντζέρηδες , εκτελωνιστές , εφοδιαστές μένουν άνεργοι . Χώρια οι παράπλευρες απώλειες . Πολλά μαγαζιά που έχασαν την πελατεία τους κλείσανε στον Πειραιά , γιατί πολλά ναυτιλιακά γραφεία μεταφέρθηκαν στα βόρεια προάστια , στον Άλιμο κλπ με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ψωνίζουν από εκεί. Καλοί οι αφορισμοί , αλλά όταν έχεις στόματα παιδιών να θρέψεις , πρέπει να έχεις και δουλειά.

Και ξαναλέω : Το δικαίωμα στην εργασία , είναι ιερό !  Κλείνει η παρένθεση.

Η κοινωνία λοιπόν στέκεται επιφυλακτική και φοβισμένη όχι τόσο από τα φαινόμενα της τυφλής βίας  όσο από την λαίλαπα των οικονομικών μέτρων που συνεχίζουν να στραγγίζουν τον  Έλληνα , την ανεργία , ιδίως της νεολαίας που κυμαίνεται στο 60%  και σε μερικές πόλεις φθάνει και το 80% (!!!) , του κύματος αυτοκτονιών που όσο πάει και θα διογκώνεται , στο ‘χάϊδεμα’  των δημόσιων φορέων και στο ‘τσάκισμα’ του ιδιωτικού τομέα. Αλλά η άποψή μου είναι ότι ΚΑΙ εδώ υπάρχει τυράκι. Η φάκα της διχόνοιας και της στροφής της μιας τάξεως εναντίον άλλης , καραδοκεί ! Έγραψα σε προηγούμενο post , όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα , κινδυνεύει και το δικό σου . Δείτε τι συμβαίνει στην Συρία και γιατί. Στην Λιβύη  παλιότερα και στην Αίγυπτο πρόσφατα. Εδώ δεν μπορεί να δουλέψει το φονταμενταλιστικό μοντέλο , δουλεύει όμως μια χαρά από ότι φαίνεται ένα άλλο μοντέλο.

Και δυστυχώς , οι φωνές Λογικής  έχουν εκλείψει . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή με αναφέρεις και επειδή δεν κάνω καμιά αναπαραγωγή δημοσιευμάτων και επειδή ότι γράφω το γράφω μόνος μου, θέλω να σου απαντήσω στην φράση σου : Καλοί οι αφορισμοί της ακροδεξιάς doctor και sarakinos και η αναπαραγωγή των αριστερών δημοσιεύσεων,  αλλά δεν πείθεται έτσι η κοινωνία  μας. Και τώρα , η θέση μου στο ότι ο Φασισμός , ανεξαρτήτως χρώματος , είτε μαύρος είτε κόκκινος είναι Φασισμός. και Και αυτοί που αυθαίρετα το στερούσαν και το στερούν είχαν και έχουν φασιστική νοοτροπία , είτε αρέσει είτε δεν αρέσει. 

Αφου λοιπόν, ξεκαθάρισες την θέση σου δεν μπορώ να σε κατηγορήσω . Τον μαύρο φασισμό τον έζησα και εγώ και η οικογένειά μου όλη, σε όλη μου τη ζωή. Για τον κόκκινο φασισμό που αναφέρεις, ρώτα τα ξερονήσια ποιος ήταν, ρώτα αυτούς που άφησαν εκεί τα κόκαλά τους, ρώτα με. Και αν θες να ρίχνεις νερό στον μύλο της Χ.Α. , δικαίωμά σου, εγώ δεν το κάνω. Ούτε για μερικούς λουφαδόρους που εκμεταλλεύτηκαν την κομματική τους ταυτότητα για να το παίζουν νταβατζήδες. Εγώ δεν έχω κομματική ταυτότητα και πάντα πιστεύω ότι ο φασισμός έχει μόνο ένα χρώμα, το μαύρο. Και την εξίσωση των "δύο άκρων" άσ΄ την για αυτούς που εσκεμμένα την προβάλλουν για να περισώσουν το πολιτικό τους μέλλον, που κινδυνεύει από αυτούς που οι ίδιοι εξέθρεψαν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη εγω μενω σε χωριο και δεν εχω καταλαβει καλα , εσεις στις μεγαλουπολεις οταν αντιμετωπιζετε παραβατικες συμπεριφορες , δεν καλειτε την αστυνομια? εγω θα ελεγα σε αυτη την οικογενεια οτι ζουμε σε συντεταγμενη πολιτεια και υπευθυνοι για την τηρηση των νομων και της ταξης ( καλως ή κακως) ειναι τα θεσμοθετημενα της οργανα . κι οσο για το καθεστως στα λιμανια τοσο καιρο γιατι δεν το κατειγγειλε κανεις? μηπως ηταν μεγαλη η κουταλα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνάδελφε CAP ξεμπερδεύεις τα πράγματα πολύ εύκολα!

Αρκεί ν' αποδείξεις ότι δεν τρέχει και τίποτα!!!!

κάτι 2 με 3 ροπαλοφόρους για την γιαγιά 

κάτι με τον συνδικαλισμό του κκε

οπότε απο δώ το μαύρο και απο κεί το κόκκινο!!

διαλιέχτε!!

Και αφού χρόνια ολόκληρα τα υγιή στοιχεία (της κοινωνίας?) θαβόντουσαν! τότε επικράτησε (οίκοθεν πλέον) και η ανομία!

κι έτσι ήρθαν τα τυράκια και οι φάκες! αλλά δεν είδε η κοινωνία τι? ότι ήταν παγίδα? ποιού? του μαύρου φασισμού? πότε? τώρα?

Κι έτσι τώρα εμείς είδαμε και την αλήθεια κατάματα!

ότι οι φασισμοί είναι δύο και όχι ένας???

Η θεωρία των άκρων είναι το τυράκι!

Η φάκα είναι η θεωρία του κέντρου!

Ολος ο καβγάς για το κέντρο γίνεται! 

Για να συνεχιστεί η ίδια ιστορία (διαιώνιση εξουσίας!)

Για τον εκφασισμό τι γνώμη έχεις? (έχει λίγο τυράκι ακόμη!) πως έγινε? (με τυράκι βέβαίως βεβαίως)

έναν φασισμό έχουμε είναι κατάμαυρος και άκρως συστημικός!!!

Αν πάλι ήσουν οικονομικό στέλεχος σε ναυτιλιακή και έφτασες να βγάζεις τέτοια πολιτικά συμπεράσματα τότε χαλάλι τα τυράκια!!

 

Γράφεις:

Αλλά η άποψή μου είναι ότι ΚΑΙ εδώ υπάρχει τυράκι.     (εδώ τυράκι?)

Η φάκα της διχόνοιας και της στροφής της μιας τάξεως εναντίον άλλης , καραδοκεί !   (οπότε μπροστά στον κίνδυνο της διχόνοιας ας τα "βρούμε"?)

 

 

τι πίνουμε και δεν τους δίνουμε!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Θα μου επιτρέψετε μία παρέμβαση που ήθελα να κάνω αλλά μετά την χυδαία τοποθέτηση του  KERMEN που προκάλεσε  την εξίσου χυδαία  και ανεπίτρεπτη  για το επίπεδο το δικό του αλλά και του forum επίθεση του doctor, δεν ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά.

.............

 

Αφού συμφωνήσω μαζί σας, ότι δεν έπρεπε ο γιατρός να ξεφύγει και να ακολουθήσει την χυδαιότητα του Χρυσαύγουλου (καταδικάζουμε την απρέπεια απ΄ όπου κι αν προέρχεται  :)  αλλά δεν παραλείπουμε να επισημαίνουμε ποιός "ήρξατο χειρών αδίκων"), θα μου επιτρέψετε να σας πώ πως είναι σεβαστή η άποψή σας αλλά δεν είναι αποδεχτή (από 'μένα) και όπωσδήποτε σας φέρνει σε μια θέση ίσων αποστάσεων η οποία δεν είναι και η δικαιώτερη. Η ισορροπία της ίσης απόστασης είναι πάντα σε βάρος του αδικούμενου.

 

Σταχυολογώ από την τοποθέτησής σας λίγα πράγματα...

 

 

 .............

Πριν 2,5 χρόνια η γυναίκα συνάδελφου γύρω στα 60 η ηλικία της , επιστρέφοντας από την δουλειά της , αργά το απόγευμα , βαδίζοντας επί της Ι. Δροσοπούλου , δέχθηκε  επίθεση από 2  αλλοδαπούς , οι οποίοι τράβηξαν τα σκουλαρίκια από τα αυτιά της , έσκισαν τους λοβούς και τα πήραν , αφήνοντας την αιμόφυρτη και με φρικτούς πόνους. Τους λοβούς των αυτιών της τους έραψαν και μετά από ενάμιση μήνα μόνον οι ουλές φαινόντουσαν. Από εκείνο το βράδυ , όποτε γύριζε αργά στο σπίτι , κατέβαινε 2-3 στενά πιο μπροστά και παρακαλούσε τους χρυσαυγίτες να τη συνοδεύσουν μέχρι το σπίτι της . Πράγματι 2-3 με ρόπαλα στα χέρια την πήγαιναν μέχρι το σπίτι. Επειδή είμαστε και στενοί οικογενειακοί φίλοι, γνώριζα ότι ψήφιζαν από Πασόκ μέχρι αριστερά κόμματα . Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν χρυσή αυγή  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ .Τι να πεις σε αυτή την γυναίκα, στον άνδρα και στα παιδιά της ; Έτσι πήραν τις περίπου 500.000 ψήφους.

...........

 

Θλιβερή η εγκληματική δράση και αβάσταχτα τραυματική για όσους την έχουν βιώσει. (Μέσα σ΄αυτούς κι εγώ σε ηπιότερη μορφή)

Ερώτημα;

Πως ήξερε "από εκείνο το βράδυ" ότι μπορούσε να απευθυνθεί στα χρυσαύγουλα; Ποιός της είπε ότι υπάρχουν και κάνουν αυτή τη δουλειά και γιατί δεν απευθύνθηκε στην αστυνομία όπως λέει ο συνάδελφος stavrosmix ;

Κι άντε να δεχθώ ότι εκείνη με την τραυματική της εμπειρία βρήκε εκεί τη "λύση". Οι 425.990 ψηφοφόροι της ήταν όλοι θύματα εγκλημάτων και μάλιστα αλλοδαπών;

 

 

 

 ............

 Και τώρα , η θέση μου στο ότι ο Φασισμός , ανεξαρτήτως χρώματος , είτε μαύρος είτε κόκκινος είναι Φασισμός.

...................

 

Ο φασισμός είναι φασισμός και είναι πάντα το μακρύ χέρι του συστήματος. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, απλά δεν έχει γνώση ούτε ιστορίας ούτε πολύ περισσότερο πολιτικής ιστορίας.Τα υπόλοιπα εντάσσονται στην λογική των ίσων αποστάσεων για την οποία σας απάντησαν οι Sarakinos και THEOMI

 

 

 .........

Γιατί ντε και καλά πρέπει να είσαι γραμμένος στο ΚΚΕ για να δουλέψεις π.χ. στην Ζώνη του Περάματος ;

 

Εαν για να δουλέψεις στη ζώνη πρέπει να είσαι μέλος του ΚΚΕ γιατί οι συνδικαλιστική παράταξη του στο Συνδικάτο Μετάλλου παίρνει μόνο 55% ; Πού δουλεύουν οι υπόλοιποι; και γιατί συμμετέχουν μόνο τόσοι στο συνδικάτο κι όχι όλοι οι εργαζόμενοι στη ζώνη;

 

 

.........

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό

......................

 

 

Το  δικαίωμα όλων των εργαζομένων είναι ιερό;

ή μόνο το δικαίωμα όσων κουβαλάει η εργοδοσία και οι υπεργολάβοι για να τσακίσουν τα συνδικάτα;

Το δικαίωμα των εργαζόμενων που διεκδικούν εργασία με δικαιώματα δεν είναι ιερό;

Το δικαίωμα σε αξιοπρεπή μισθό δεν είναι ιερό;

Πόσο ιερό είναι τελικά το δικαίωμα των απεργοσπαστικών μηχανισμών να επικαλούνται την ιερότητα του δικαιώματος των άλλων έναντι της ιερότητας των  δικαιωμάτων που θέλουν να καταργήσουν;

 

 

................

Τον καιρό που απεργούσαν και έκλειναν αυθαίρετα , το λιμάνι

...........

 

 

Όταν απεργούν γιατί έχουν μήνες απλήρωτοι από που πρέπει να ζητούν άδεια για να κλείσουν το λιμάνι ώστε να μην το κάνουν αυθαίρετα;

 

 ...........

νομίζετε ότι ήταν ναυτεργάτες όσοι ήταν ανεβασμένοι στους καταπέλτες των πλοίων ; Ήταν οικοδόμοι , φοιτητές και εργάτες της Ζώνης.

...........

 

 

Η ιδέα της εργατικής αλληλεγγύης σας λέει τίποτα; Ή πιστεύετε πως κάθε κλάδος πρέπει να κάθετε στα αυγά του για να μην ενοχλεί την κοινωνία των νοικοκυραίων;

 

 

 

 ...............

Εκείνη την περίοδο ήταν και οι γονείς μου στη Φολέγανδρο και ΟΛΟ το νησί ΧΩΡΙΣ φάρμακα και όχι μόνον !

.............

 

Τον υπόλοιπο χρόνο που δεν υπάρχουν δρομολόγια στην άγονη γραμμή γιατί δεν συμφέρει τους καραβοκύρηδες, πως προμηθεύονται στο νησί φάρμακα κι όχι μόνο;

Ποιός φταίει για την απομόνωση των νησιών το χειμώνα; Οι ναυτεργάτες ή οι  οικοδόμοι , φοιτητές και εργάτες της Ζώνης που κλείνουν "αυθαίρετα" το λιμάνι;

 

 

 ................

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, έπρεπε να πάρεις 10-15 άτομα του σωματείου. Φορούσανε ένα κόκκινο  κορδονάκι στο κεφάλι και περιφερόντουσαν στο βαπόρι χωρίς να κάνουνε απολύτως τίποτα. «Μάστορα πάω για τσιγάρα θές να σου φέρω τίποτα;» «Πάω για καφέ ,να σου δώσω κανένα  ηλεκτρόδιο γιατί θα αργήσω λίγο;»

Εάν δεν τους έπαιρνες , δεν αφήνανε τους άλλους να πιάσουν δουλειά με τσαμπουκά και με άγριους  ξυλοδαρμούς . Εάν αυτό δεν είναι φασισμός τι είναι ; «Δημοκρατικές διεργασίες και διαδικασίες;» «Πολιτικός ακτιβισμός ;» Κλείνανε την είσοδο με σπουπιδοντενεκέδες τους βάζανε και  φωτιά  και δώστου «Πάγωσε η τσιμινιέρα» κλπ. ......................

 

Το ότι το σωματείο διεκδικούσε και πετύχαινε να δουλέψουν συνδικαλισμένοι συνάδελφοί τους δεν ήταν προστασία του ιερού δικαιώματος της εργασίας;

Θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας να αποδεχτούν την τύχη τους και να πάνε να κλάψουν σπίτι τους;

Ή μήπως να πάνε κι αυτοί στο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων», της ΧΑ για να τους προωθήσουν με μεροκάματο 18€  στην αναγεννημένη "ζώνη" να εργαστούν "μαζί με τους εφοπλιστές μας γιατί απ' αυτούς εξαρτώμαστε" ;

 

Και κάτι τελευταίο. Ας δούμε ποιές ήταν αυτές ........

.........................

Οι τρελές απαιτήσεις τους (μέσω ηράκλειων συμβάσεων) όμως , γιατί έφθανε εκείνη την εποχή ο μάστορας σαββατοκύριακο να καθαρίζει γύρω στα 200,000 δρχ (ίσως λέω και λίγα), έφθασε σήμερα στο σημείο , στη ζώνη να μην πέφτει σφυριά πλέον.

 

Παραθέτω απόσπασμα από τη σύμβαση των μεταλλεργατών της ναυπηγοεπισκευαστικής.......

 

Του έτους 2000

 

Σ.Σ.Ε. (17.4.2000) για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων που απασχολούνται σε Μεταλλουργικές Επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ανεξάρτητα αν η έδρα τους είναι εντός ή εκτός της Περιφέρειας Πειραιά

Πράξη Κατάθεσης:

(Π.Κ. Υπ. Εργ. 21/20.4.2000)

 

ΑΙ.      Τεχνίτες Ηλεκτροσυγκολλητές - Λεβητοποιοί-

Ελασματουργοί - ΦΑογοχειριστές -

Σωληνουργοί - Υδραυλικοί:                                        20.456 δρχ. μικτά.

Οι Βοηθοί αυτών:                                                         17.129 δρχ. μικτά.

Α2.      Τεχνίτες Μηχανουργοί - Μηχανοτεχνίτες -

Εφαρμοστές - Λαμσρινάδες - Φανοποιοί:                 19.756 δρχ. μικτά.

Οι Βοηθοί αυτών:                                                         15.828 δρχ. μικτά.

Α3.      Τεχνίτες Μονωτές - Σκαλωσατζήδες -

Μονουβραδόροι:                                                          18.545 δρχ. μικτά.

Οι Βοηθοί αυτών:                                                         14.154 δρχ. μικτά.

Α4.       Εργάτες:                                                                        12.500 δρχ. μικτά.

 

http://www.omed.gr/el/index.php?module=mysse&action=data&myid=102

 

και από την τελευταία του 2009

 

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ (ΜΕΤΑΛΛΟΥ) Τοπική ΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών Νομών Πειραιά - Αττικής και Νήσων, έτους 2009 Π.Κ.: 20/4.5.2009

........

1. Βασικά καταβαλλόμενα ημερομίσθια στο ποσό των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα επιδόματα οικογενειακών βαρών - ανθυγιεινής εργασίας - τριετιών

Για τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ή ορισμένου έργου από 1.4.2009, διαμορφώνονται ως εξής:

Α1. Τεχνίτες ηλεκτροσυγκολλητές - λεβητοποιοί - ελασματουργοί - φλογοχειριστές - σωληνουργοί - υδραυλικοί - μηχανουργοί - μηχανοτεχνίτες - εφαρμοστές - λαμαρινάδες - φανοποιοί - χαράκτες - σαλαδόροι: 94,00 ευρώ μικτά. Οι βοηθοί αυτών και οι χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων: 78,50 ευρώ μικτά.

Α2. Τεχνίτες σκαλωσατζήδες - μονωτές: 91,00 ευρώ μικτά. Οι βοηθοί αυτών: 73,50 ευρώ μικτά.

Για τα δευτερόκλειδα (σκαλωσατζήδες): 82,50 ευρώ μικτά.

Α3. Τεχνίτες μανουβραδόροι - προπελάδες: 87,00 ευρώ μικτά. Οι βοηθοί αυτών: 67,00 ευρώ μικτά.

Α4. Εργάτες: 58,00 ευρώ μικτά.

Για τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ή ορισμένου έργου από 1.7.2009 διαμορφώνονται ως εξής:

Α1. Τεχνίτες ηλεκτροσυγκολλητές - λεβητοποιοί - ελασματουργοί - φλογοχειριστές - σωληνουργοί - υδραυλικοί - μηχανουργοί - μηχανοτεχνίτες - εφαρμοστές - λαμαρινάδες - φανοποιοί - χαράκτες - σαλαδόροι: 96,00 ευρώ μικτά. Οι βοηθοί αυτών και οι χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων: 80,00 ευρώ μικτά.

Α2. Τεχνίτες σκαλωσατζήδες - μονωτές: 93,00 ευρώ μικτά. Οι βοηθοί αυτών: 75,00 ευρώ μικτά.

Για τα δευτερόκλειδα (σκαλωσατζήδες): 84,00 ευρώ μικτά.

Α3. Τεχνίτες μανουβραδόροι - προπελάδες: 89,00 ευρώ μικτά. Οι βοηθοί αυτών: 67,00 ευρώ μικτά.

Α4. Εργάτες: 58,00 ευρώ μικτά.

Για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και έχοντας ένα (1) χρόνο εργασίας στην ίδια επιχείρηση, τεχνίτες και βοηθοί με τις πιο πάνω αναφερόμενες ειδικότητες Α1-Α2-Α3, λαμβάνουν ημερομίσθιο μέχρι 7% μικρότερο του ημερομισθίου που λαμβάνουν οι αντίστοιχες προαναφερόμενες ειδικότητες Α1-Α2-Α3.

...........

http://www.taxheaven.gr/labordoc/index/view/mid/133

 

Εν κατακλείδι:

Δεν φταίει το εφοπλιστικό κεφάλαιο για την κατάσταση αλλά οι ναυτεργάτες που έχουν απαίτηση να παίρνουν παραπάνω από τα 18€ μικτα που προτείνει η ΧΑ ή παραπάνω από όσα παίρνουν οι Τούρκοι ή οι Κινέζοι συνάδελφοί τους χωρίς να σκέφτονται ότι η  "ΩΜΗ πραγματικότητα" είναι οι εφοπλιστές να πάνε δίπλα κι εμείς να περηφανευόμαστε γιατί ο ελληνόκτητος στόλος είναι στην πρώτη θέση και η Ελλάδα μια ναυτική υπερδύναμη που πεινά περήφανη.

 

 

Τα σέβη μου

 

ΥΓ: Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπήρξαν λάθη στο συνδικαλισμό. Ούτε ότι δεν υπήρξαν άνθρωποι που λειτούργησαν με ιδιοτέλεια. Θα ήμουν αφελής. Απλά λέω να βλέπουμε το δάσος κι όχι το δέντρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δείτε και αυτό...

 

 

Ας δούμε τώρα μια ενδιαφέρουσα πλευρά των σχέσεων της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή. Δηλαδή των σχέσεων του κράτους των κεφαλαιοκρατών με τη Χρυσή Αυγή:

Το 2004 ήρθε στη δημοσιότητα ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 10/12/1999. Το άκρως απόρρητο έγγραφο (δημοσιεύτηκε στα «Νέα», στις 17/4/2004), αναφερόταν στη Χρυσή Αυγή, και ανάμεσα στα άλλα έλεγε και τα εξής:

«β) Η οργάνωση (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή) διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους.

γ) Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς.

δ) Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως «αγανακτισμένοι» πολίτες.

(...)

στ) Τα περισσότερα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενα όπλα από βουλευτές (της ΝΔ) παρουσιαζόμενοι ως συνοδοί τους».

*

Το κράτος των κεφαλαιοκρατών και οι πολιτικοί του φορείς, τα κόμματα που επί των δικών τους κυβερνήσεων θύλακες του κρατικού μηχανισμού, σύμφωνα με το άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., διατηρούσαν τόσο στενές σχέσεις με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, καλούνται να απαντήσουν:

1) Εδώ και 15 χρόνια από τη σύνταξη της παραπάνω έκθεσης, εντοπίστηκε το δίκτυο ή τα πρόσωπα της Αστυνομίας και του Στρατού με τα οποία «διατηρεί πολύ καλές σχέσεις» η ναζιστική συμμορία;
2) Διαπιστώθηκε από πόσο ψηλά δίνονταν οι εντολές, όταν «η αστυνομία τους προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς»;
3) Διερευνήθηκε η παράνομη οπλοφορία των χρυσαυγιτών και η κατηγορία ότι η προμήθεια όπλων γινόταν από βουλευτές;
 
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Συναγωνιστής» του Ρουπακιά πετάει πέτρες σε διαδηλωτές στο Κερατσίνι (Video+Photos)

Τις στενές σχέσεις Χρυσής Αυγής και Αστυνομίας αποκαλύπτει το «Έθνος», δημοσιεύοντας φωτογραφικό ντοκουμέντο στο οποίο μέλος του Πυρήνα Νίκαιας εμφανίζεται δίπλα σε δυνάμεις των ΕΚΑΜ να πετά πέτρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το άτομο με το κόκκινο αμάνικο μπλουζάκι είναι το ίδιο πρόσωπο που φωτογραφιζόταν παρέα με τον Γιώργο Ρουπακιά στην εθνικιστική κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις φωτογραφίες εμφανίζονται άνδρες των ΜΑΤ να προσφέρουν κάλυψη σε μέλος της Χρυσής Αυγής, «σύντροφο» του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος εμφανίζεται στη διαδήλωση του Κερατσινίου ως «αγανακτισμένος πολίτης» να πετάει πέτρες.

Την περασμένη Τετάρτη, είχε κάνει την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, βίντεο στο οποίο ομάδα ατόμων εκτόξευε πέτρες ενάντια στους διαδηλωτές της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι ενώ τα ΜΑΤ τους κοιτούσαν χωρίς να παρεμβαίνουν. Αξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε θέμα και από το BBC.

http://www.topontiki.gr/article/58777/Sunagonistis-tou-Roupakia-petaei-petres-se-diadilotes-sto-Keratsini-VideoPhotos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακροδεξιός στρατιωτικός μέλος της Χρυσής Αυγής (βίντεο)

 

Η διείσδυση της Χρυσής Αυγής σε Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις είναι λίγο πολύ γνωστή και επιβεβαιώνεται καθημερινά. Τελευταίο παράδειγμα, αυτό ακροδεξιού στρατιωτικού του Πολεμικού Ναυτικού. Ο στρατιωτικός όχι μόνο είναι μέλος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια αλλά είχε πρωταγωνιστήσει κααι σε επεισόδια στο Μοναστηράκι.
 
Στα τέλη του Ιουνίου ο 33χρονος υπαξιωματικός είχε δεχθεί άγρια επίθεση κατά τη τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές στο Μοναστηράκι για την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Ο 33χρονος επιτέθηκε φραστικά στους διαδηλωτές. Ακολούθησε συμπλοκή και ο 33χρονος κατέφυγε σε ψητοπωλείο της περιοχής όπου και επενέβησαν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι του καταστήματος για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
 
Οι αντιεξουσιαστές αφαίρεσαν τα προσωπικά στοιχεία του 33χρονου καια λίγο μετά τα δημοσιοποίησαν στο indymedia. Από αυτά προκύπτει ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας.
 
Δείτε τη φωτογραφία και το βίντεο 
 
epop-naftiko-360x270.jpg
 
 
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Τι σχέση με τον αντιφασιστικόν αγώνα μπορούν να έχουν τα κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) των οποίων η πολιτική, οδηγώντας τον λαό στην εξαθλίωση, τροφοδοτεί το φασιστικό μόρφωμα;
Την ίδια που έχουν τα ΜΜΕ εκείνα που τώρα την πέφτουν στους νεοναζί ενώ έως τώρα έχουν υποστηρίξει όλες εκείνες τις αντιλαϊκές πολιτικές που έδωσαν πρώτη ύλη στον φασισμό για να μεγεθυνθεί.
Ομως, η εύκολη εξιλέωση που επιδιώκουν υποτελή κόμματα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ όχι μόνον για τη γέννηση, αλλά και για τη χρησιμοποίηση της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ο μοναδικός τους στόχος. Ο δεύτερος αλλά εξίσου σημαντικός τους σκοπός είναι να εγκλωβίσουν τις αντιφασιστικές δυνάμεις σε ένα πλαίσιο, όπου η διαχωριστική γραμμή μνημονιακών - αντιμνημονιακών δεν θα έχει καμιά σημασία".
http://www.enikos.gr/stathis/176451,Egrhgorsh_(gia_ta_eger8htoy).html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νάμαστε πάλι εδώ !  Επειδή δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες , όταν μάλιστα λέγονται για να δημιουργηθούν τζάμπα εντυπώσεις , θα μου επιτρέψετε να σας  ενημερώσω με τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ δεδομένα , τι ακριβώς βάζει στην τσέπη του ένας μάστορας (τεχνίτης) στην Ζώνη. Αυτά που θα σας γράψω  ΙΣΧΥΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ , ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , εύκολα τα διασταυρώνετε με οποιονδήποτε  συνάδελφο του χώρου. Το Σαββατοκύριακο λοιπόν που θα δουλέψει από τις 07.30 μέχρι τις 16.30 θα πάρει 3 υπερωριακά ημερομίσθια για το Σάββατο και 3 υπερωριακά ημερομίσθια για την Κυριακή. Με ημερομίσθιο 100,8 ευρώ (καθαρό στην τσέπη) , θα εισπράξει 604,80 ευρώ ΧΩΡΙΣ τυχόν επιπλέον υπερωρίες που υπολογίζονται , ανά 3 υπερωριακές ώρες = 1 ημερομίσθιο. Επειδή λοιπόν το βαπόρι είναι ναυλωμένο και πρέπει να φύγει το συντομότερο , ο ίδιος  τεχνίτης που θα δουλέψει από τις 16.30 μέχρι τις 22.30 θα εισπράξει επιπλέον 2 ημερομίσθια  για το Σάββατο και 2 ημερομίσθια για την Κυριακή ,

άρα συνολικά 5 ημερομίσθια για το Σάββατο και 5 ημερομίσθια για την Κυριακή = 10

 

ημερομίσθια  Χ 100,8 = 1008,00 Ευρώ , σε σημερινές Δρχ. 343.476.

 

Αντίστοιχα και σύμφωνα με τα δικά σας στοιχεία , ακολουθώντας  την σύμβαση του 2000 ,

 

με το ημερομίσθιο στις Δρχ. 20.456 Χ 10 ημερομίσθια = 204.560 Δρχ για ένα

 

Σαββατοκύριακο με υπερωρίες.

 

Όταν λοιπόν έγραφα : «Οι τρελές απαιτήσεις τους (μέσω ηράκλειων συμβάσεων) όμως , γιατί έφθανε εκείνη την εποχή ο μάστορας σαββατοκύριακο να καθαρίζει γύρω στα 200,000 δρχ (ίσως λέω και λίγα), έφθασε σήμερα στο σημείο , στη ζώνη να μην πέφτει σφυριά πλέον» ,

ΗΞΕΡΑ τι έγραφα για τότε . Για τα σημερινά 1008,00 ευρώ (χεράτα στην αργκό του λιμανιού) , θα πρέπει να προστεθούν οι εισφορές Βαρέων για να δούμε σε τι  απαγορευτικό κόστος θα φθάσει το συγκεκριμένο παράδειγμα , τι να προσθέσω ;

 

Όσον αφορά τα ποσοστά του ΠΑΜΕ στο συνδικάτο μετάλλου το 2012 :

 

1. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ (ΑΕΜ)   [προσκείμενη στο ΠΑΜΕ]
            1013 ψήφους - ποσοστό 55.05% - ΕΔΡΕΣ 12

2. ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ (ΕΕΜ)   [ανεξάρτητη κίνηση]
            786 ψήφους - ποσοστό 42,18% - ΕΔΡΕΣ 9

3. ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΣΚ)  [προσκείμενη στην ΠΑΣΚΕ ]
            51 ψήφους - ποσοστό 2,77%- ΕΔΡΕΣ 0

 

Στο απελθόν Δ.Σ. κατείχαν: 18 έδρες η ΑΕΜ (ΠΑΜΕ)
                                          3 έδρες η ΕΣΚ (ΠΑΣΚΕ),
                                          ενώ η ΕΕΜ (ανεξάρτητη κίνηση) δεν διέθετε καμία έδρα

Η ΕΕΜ (ανεξάρτητη κίνηση) είναι ένα ενωτικό ταξικό ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαν και στήριξαν δυνάμεις της ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Γιατί άραγε από τις 18 στις 21 έδρες πήγε στις 12 ; Γιατί ήταν τίγκα στο δημοκρατικό φρόνημα ;

 

Απολαύστε τον πρόεδρό του σε βίντεο και σχόλια από γνωστή ιστοσελίδα :

 

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1393933

 

Στις υπόλοιπες προσωπικές μου απόψεις  , που κάποιοι διαφωνείτε , δεν επανέρχομαι αφού δεν υποχρέωσα κάποιον να τις ασπασθεί. Άλλωστε , όπως έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί , είναι σεβαστές και αποδεκτές οι απόψεις ΟΛΩΝ  αρκεί να είναι καλοπροαίρετες και να προάγουν τον διάλογο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Ας προσέξουν κάποιοι νεόκοποι αντιφασίστες και αντιρατσιστές. Εκείνοι που ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν στα χρόνια που η συμμορία -αδιάφορη γι' αυτούς τότε- μαχαίρωνε μετανάστες, αριστερούς και αντιεξουσιαστές, αλλά αυτοί χαμπάρι δεν παίρνανε, καθώς κυριαρχούσε ο πασοκικός εκσυγχρονισμός που τους σίτιζε πλουσιοπάροχα. Και φυσικά πού να τα δουν αυτά στα καφέ του Κολωνακίου και στις πισίνες των Β.Π.!
Ας προσέξουν, γιατί η οργή μας αποκορυφώνεται, κάθε που μας ζητάνε να αναγνωρίσουμε ως συμμάχους στον αγώνα κατά του φασισμού αυτούς που οδήγησαν στην εξαθλίωση και την απελπισία την πλειονότητα αυτού του λαού, κι εμάς του ίδιους. 
Ας προσέξουν, γιατί ξέρουμε πολύ καλά πού το πάνε. Κι ας το βουλώσουν, όσο είναι ακόμα καιρός. Αρκετά χλεύασαν τους μετανάστες που δεν τους αφήνουν να καθίσουν στα παγκάκια, αρκετά σκύλευσαν τον νεκρό "τζαμπατζή", αρκετά ειρωνεύτηκαν την απελπισία μας. 
Ο "αντιφασισμός" τους βρομάει από μακριά μίσος για όλους εμάς που βιώνουμε οδυνηρά τις συνέπειες της πολιτικής αυτών με τους οποίου μας ζητάνε να συμβαδίσουμε. Και από μίσος ξέρουμε κι εμείς. Και να μη θέλαμε να το μάθουμε, μας το επέβαλε η ζωή. Και η απελπισία μας..." (Γιώργος Αλεξάτος, 
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001355495997&fref=ts )

 

Υ.Γ. CAP, τι ακριβώς θέλεις να πεις με την δημοσίευσή σου για το ΠΑΜΕ; Έχουν σχέση τα όσα γράφεις με την επίθεση της Χ.Α. στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Μάλιστα...

Προφανώς μιλάμε για ιστορικό φαινόμενο.

Εκμετάλλευση εργοδότη από εργαζόμενο :blink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα λάθος που σας απάντησα γιατί ανοίγουμε συζήτηση για άσχετο θέμα ενώ εδώ συζητάμε για τους ναζί.

Θα κάνω ωστόσο μια τελευταία τοποθέτηση και κλείνω αυτή την "παρένθεση".

 

Νάμαστε πάλι εδώ !  Επειδή δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες , όταν μάλιστα λέγονται για να δημιουργηθούν τζάμπα εντυπώσεις , θα μου επιτρέψετε να σας  ενημερώσω με τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ δεδομένα , τι ακριβώς βάζει στην τσέπη του ένας μάστορας (τεχνίτης) στην Ζώνη.......................

 

Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες και γι αυτό επειδή δεν έχω εμπειρία προσωπική από την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη παρέθεσα τις συμβάσεις τις οποίες εσείς χαρακτηρίσατε ηράκλειες για να μου εξηγήσετε πως προκύπτει το νούμερο που αναφέρατε και δημιουργεί (τζάμπα; ) εντυπώσεις.

Τι μας λέτε λοιπόν;

 

 

........................

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν που θα δουλέψει από τις 07.30 μέχρι τις 16.30 θα πάρει 3 υπερωριακά ημερομίσθια για το Σάββατο και 3 υπερωριακά ημερομίσθια για την Κυριακή. Με ημερομίσθιο 100,8 ευρώ (καθαρό στην τσέπη) , θα εισπράξει 604,80 ευρώ ΧΩΡΙΣ τυχόν επιπλέον υπερωρίες που υπολογίζονται , ανά 3 υπερωριακές ώρες = 1 ημερομίσθιο. Επειδή λοιπόν το βαπόρι είναι ναυλωμένο και πρέπει να φύγει το συντομότερο , ο ίδιος  τεχνίτης που θα δουλέψει από τις 16.30 μέχρι τις 22.30 θα εισπράξει επιπλέον 2 ημερομίσθια  για το Σάββατο και 2 ημερομίσθια για την Κυριακή ,

άρα συνολικά 5 ημερομίσθια για το Σάββατο και 5 ημερομίσθια για την Κυριακή = 10

 

................

 

 

Κατ' αρχήν δεν μου είναι ξεκάθαρο πως προκύπτουν τα 3 ημερομίσθια αλλά επειδή δεν έχω καλή εικόνα δέχομαι την τοποθέτησή σας

Ωστόσο απ΄όσο γνωρίζω οι "ηράκλειες" συμβάσεις τους προέβλεπαν αυστηρή τήρηση 35ωρου και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή συσσώρευσης εργασίας τη λειτουργία σε βάρδιες (με 35ωρο οπωσδήποτε) υπό τον όρο της τήρηση των μέτρων ασφαλείας και πρόσληψη έκτακτου προσωπικού από τα μέλη του σωματείου (ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στην ιερή εργασία)

Γνωρίζετε επίσης φαντάζομαι αφού είστε συνάδελφος ότι η πολιτεία με κάθε τρόπο απέτρεπε την υπερωριακή απασχόληση επιβάλλοντας προσαύξηση 100% .

 

Κάνετε λόγο επίσης για εργαζόμενο ο οποίος δούλευε από 07:30 ως 22:30 δηλαδή 15 ώρες συνεχώς και αναφέρεστε στις κατά την γνώμη σας υπερβολικές αποδοχές του  δημιουργώντας μια εικόνα υπερβολικά υψηλόμισθων εργατών ενώ θα έπρεπε να εστιάσετε στην εξουθενωτική 15ωρη απασχόληση σε ένα κλάδο με υψηλή επικινδυνότητα.

Και πόσο θα έπρεπε να είναι το βασικό ημερομίσθιο για συμβατική νόμιμη απασχόληση ώστε κατά τη γνώμη σας να μη "ακούγεται" εξωφρενική η αμοιβή των έκτακτων καταστάσεων;

Μήπως αυτή η 15ωρη απασχόληση είναι ταυτόχρονα δείγμα υπέρμετρης εκμετάλλευσης; Και μη μου πείτε ότι εξυπηρετούσε και τους ίδιους γιατί θα σας απαντήσω πως κανένας εργαζόμενος που αμείβεται αξιοπρεπώς και οι αποδοχές του επαρκούν για τις ανάγκες του δεν θα επέλεγε αυτή την εξουθένωση. Το κάνουν γιατί η εναλλακτική τους επιλογή είναι η πείνα και η αδυναμία κάλυψης των αναγκών της οικογένειάς τους.

 

 

..........................

 

Γιατί άραγε από τις 18 στις 21 έδρες πήγε στις 12 ; Γιατί ήταν τίγκα στο δημοκρατικό φρόνημα ;

 

Απολαύστε τον πρόεδρό του σε βίντεο και σχόλια από γνωστή ιστοσελίδα :

 

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1393933

 

.............

 

 

Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου οι επιλογές μας στις όποιες αρχαιρεσίες να έχουν ως κριτήριο και τη δημοκρατικότητα των υποψηφίων αλλά φαντάζομαι ότι δεν υποστηρίζετε πως η αποδοχή των ψηφοφόρων σε κάποιο πρόσωπο είναι απόδειξη της δημοκρατικότητάς του.

πχ οι 425.990 ψήφοι στην ΧΑ και η αύξηση του ποσοστού της από 0,29% το 2009 σε 6,92% το 2012 δεν αποδεικνύουν ότι οι ναζί έγιναν "τίγκα στο δημοκρατικό φρόνημα"

 

Μου κάνει επίσης εντύπωση που επικαλείστε το κατά την γνώμη σας "ένα άκρο" για να μας ενημερώσετε για τη δράση του Πουλικόγιαννη.

Δεν τον γνωρίζω για να έχω άποψη αλλά δεν υποστήριξα ποτέ ότι όλοι όσοι είναι μέλη του ΚΚΕ είναι οπωσδήποτε αγνοί και συνεπείς κομμουνιστές.

Εχω πεί σε ανύποπτο χρόνο σε άλλη συζήτηση πως το να είσαι κομμουνιστής είναι ένας καθημερινός αγώνας κι όχι ένα πτυχίο που το παίρνεις και σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή.

Εσείς όμως προσπαθείτε, αν όχι να δημιουργήσετε εντυπώσεις (δεν σας ξέρω και δεν μπορώ να σας αποδώσω προθέσεις), τουλάχιστον να βρείτε δείγματα ή "αποδείξεις" που δικαιολογούν τη δική σας στάση και τη δική σας θέση.

Μας παραπέμπετε να δούμε εικόνες από τα "γεγονότα της 20ής Οκτωβρίου 2011 που το ΚΚΕ προσπάθησε να προστατεύσει το αστικό κοινοβούλιο από το μένος ολων των υπολοίπων διαδηλωτων" όπως λέει η γνωστή ιστοσελίδα που επικαλείστε, αλλά παραλείπετε να μας πείτε πως εξελίχθηκαν τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Δεν ξέρω αν ήσασταν παρών αλλά όσοι ήταν ξέρουν πως στη συγκεκριμένη διαδήλωση ήταν τα μπλόκ του παμε και του κκε που δέχθηκαν την επίθεση. Ξέρετε επίσης ότι εκεί βρισκόταν και γυναίκες και παιδιά που έπρεπε να προστατευθούν και καταλαβαίνετε ότι μετά από μια επίθεση θα υπάρξει τουλάχιστον άμυνα. Αν υπάρχει γενίκευση των επεισοδίων η ευθύνη είναι στον επιτιθέμενο. Εκτός αν πιστεύετε κι εσείς ότι "το ταγκο θέλει δύο"

 

Κλείνω αυτή την παρένθεση και δεν θα επανέλθω γιατί σ΄αυτό το τοπικ συζητάμε για το φασισμό και τη δράση των ναζί της ΧΑ.

 

καλημέρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Κυβέρνηση απλά αφήνει του Χρυσαυγίτες αστυνομικούς να παραιτούνται!

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του αρχηγείου για τις παραιτήσεις σοκ, και τους λόγους που τις επέβαλαν.

 

"Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους.(bloko.gr)

 

Οι παραιτήσεις, όπως λένε μεταξύ τους(βλ. ρεπορτάζ Mega), συνδέονται με την σύνδεση Ανώτατων Αξιωματικών με την φασιστική Χρυσή Αυγή. Αυτοί λοιπόν είναι οι "προσωπικοί λόγοι"....

 

Το σκάνδαλο από την μεριά της κυβέρνησης είναι ότι έκανε τις παραιτήσεις δεκτές. Αν οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί είχαν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή(που προφανώς είχαν), έπρεπε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και συγκεκριμένα να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες, να αποταχθούν από το Σώμα, και πρώτον με αυτόν τον τρόπο να φάνε το ρεζιλίκι.

 

Κατά δεύτερον, και πιο σημαντικό. Ως Ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού συνεργαζόντουσαν με την Χρυσή Αυγή, που έκανε επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς, έκλεβε, παρανομούσε και σκότωνε, έχουν ποινικές ευθύνες. Πρέπει να δικαστούν, κατηγορούμενοι με αδικήματα όπως αυτό της Απιστίας, και της υπόλθαψης εγκληματία(Δεν είμαι δικηγόρος, μπορεί να προκύπτουν δεκάδες αδικήματα). Επίσης, ότι αυτοί οι 2, οφείλουν να δώσουν ονόματα και άλλων...Είναι εκατοντάδες οι χρυσαυγίτες αστυνομικοί!

 

Η ακροδεξιά κυβέρνηση, Σαμαρά, για άλλη μία φορά, προστατεύει τους Χρυσαυγίτες, αυτή την φορά, τους φασίστες εντός του Κρατικού μηχανισμού. Είναι έκδηλη η συγκάλυψη που επιχειρείται να γίνει, στο φαινόμενο (που ήταν πάντα βέβαια γνωστό), παρακράτος και φασίστες να λύνουν και να δένουν εντός του Κράτους!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φώτο: Ο Βουλευτής Παναγιώταρος συνδράμει τα ΜΑΤ, κατά διαδηλωτών. Διαδώστε!

Η φωτογραφία είναι δημοσιευμένη από φίλο, στο facebook. Είναι τραβηγμένη μάλλον το 2009, στο εφετείο Αθηνών, όπου είναι παρατεταγμένες οι διμοιρίες των ΜΑΤ, απέναντι σε διαδηλωτές, και από πίσω τους, οι γνωστοί πλέον, "αγανακτισμένοι" πολίτες, που είναι έτοιμοι να συνδράμουν στο αστυνομικό έργο καταστολής των διαδηλωτών. 
 
Σας μαρκάραμε, με κόκκινο περίγραμμα, την φάτσα του Χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώταρου, που είναι εκεί με τους υπόλοιπους "αγανακτισμένους", έτοιμοι να μας δείρουν(εμάς του διαδηλωτές".
 
panagiotaros_mat.jpg
 
1ο Σχόλιο: Η φωτογραφία είναι η απάντηση στους κυρίους του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ, που κατηγορούν τους πραγματικά αγανακτισμένους του 2011, ότι υπέλθαψαν χρυσαυγίτες, που ήταν μαζί μας. Οι Χρυσαυγίτες από ότι βλέπετε, ήταν στο Σύνταγμα, αλλά απέναντι μας, παρεούλα με τα ΜΑΤ.
 
2ο Σχόλιο: Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πρόσφατα..... Ιδού, τάχα μου, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, που ψάχνετε στοιχεία που να συνδέουν τα στελέχη τη Χ.Α., με εγκληματικές ενέργειες....Γιατί εκεί, έγκλημα διέπραξαν...Μόνο τα ΜΑΤ είχαν εντολές, σωστά;;
 
3ο Σχόλιο: Εσείς, οι αντιμνημονιακοί πατριώτες, που τους ακολουθήσατε αυτό το διάστημα, αλλά  είχατε κατέβει έστω και μία φορά στον δρόμο μαζί μας, πω αισθάνεστε τώρα που βλέπετε ότι οι "σωτήρες" σας, σας έδερναν;;
 
4o Σχόλιο: Μετά την αποκάλυψη, ότι συστηματικά Χρυσαυγίτες και ΜΑΤ, δρουν μαζι, περιμένουμε την παραίτηση του ίδιου του Δενδια, που φαίνεται ότι ξηλώνει κόσμο, πριν τον δώσουν οι ίδιοι!

http://airetikosonair.blogspot.gr/2013/09/blog-post_25.html

 

Ζαφωδ Βηβελβροξιος · University of Ioannina

Λαγος, ασπρο φανελάκι
572682_732271178_169019916_q.jpg
 Andreas Alexiou · Works at We.CONECT Global Leaders GmbH
ω τι εκπληξη!
Reply ·  · about an hour ago
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα κι από μένα. Δεν είναι σωστό να σας αφήσω θολό το τοπίο . Τα στοιχεία που παρέθεσα  προκύπτουν από το ότι κάθε 3 υπερωριακές ώρες παίρνει 1 (ένα) ημερομίσθιο. Να σας γνωρίσω επίσης ότι λόγω της μη συχνής εργασίας τους , τα κυνηγάνε με μέσον , ιδίως  όταν πρόκειται για υπερωριακά 15ωρα. Οι δε συμβάσεις τους , προβλέπουν στην 7ωρη απασχόληση να δουλεύουν  6 (έξη) ώρες και 1 ώρα διαλείμματα . Είναι επικίνδυνη εργασία , για αυτό άλλωστε υπάγονται στα Βαρέα . Το Σ/Κ λοιπόν για εργασία 07,30 μέχρι 10,30 μ.μ.  θα πάρει αυτά που σας γράφω δλδ  1.008,00 Ευρώ .

 

Όμως  δεν είναι αυτό τα θέμα συζήτησης. Το θέμα είναι ο Φασισμός , που κατά την δική σας άποψη είναι ΜΟΝΟΝ μαύρος και κατά την δική μου είναι ΚΑΙ  κόκκινος. Το πρόβλημα , η διάσταση αν θέλετε των απόψεων , προκύπτει όταν τα μέλη που απαρτίζουν την κοινωνία μας ΔΕΝ θέλουν να δούν την πραγματικότητα και υποστηρίζουν θέσεις και πρακτικές που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές. Και που δυστυχώς , εκείνα τα σκληρά για όλους χρόνια του εμφυλίου , δεν πρόσθεσαν σοφία όπως θα έπρεπε. Όσο λοιπόν τα παθήματα  του παρελθόντος ΔΕΝ γίνονται μαθήματα του παρόντος και συνεχίζεται ο στρουθοκαμιλισμός , οι απόψεις σαν την δική μου θα θεωρούνται αβάντα στον μαύρο Φασισμό. Όταν κατ΄ επανάληψη έχω καταδικάσει τον Φασισμό  ανεξαρτήτως χρώματος , κάποιοι όχι δεν μπορούν , αλλά δεν θέλουν να καταλάβουν. Με ενοχλεί ωστόσο το Πέραμα , μια κατ’ εξοχήν εργατούπολη να έχει βγάλει δήμαρχο δεξιό (!) και μάλιστα δύο φορές. Τον Ζουμπούλη τώρα και πριν 8 χρόνια τον Λαγουδάκο.  Διότι κάποιοι τους ψήφισαν , δεν βγήκαν μόνοι τους. Και πού ; Στη Β΄ Πειραιά που οι δημοκρατικές δυνάμεις ΣΑΡΩΝΑΝ . Δηλαδή έπρεπε να γίνει η δολοφονία του Φύσσα  για να καταλάβει η κοινωνία  τι πρεσβεύει η χρυσή αυγή ; Με υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας τον Κασιδιάρη φαντάζεται κανείς τι σκηνικό στήνεται ;

Όταν όμως ο Κεδίκογλου μέσα στη  Βουλή πλάκωνε στα χαστούκια κάποιον, δεν θυμάμαι το όνομά του, έδειχνε  του πως αντιλαμβάνονταν οι τότε πολιτικοί μας τον σεβασμό στην Δημοκρατία .

Όταν οι κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες καίγανε on camera την Ελληνική Σημαία , απ΄ έξω από το Πολυτεχνείο , δεν ήταν προσβολή σε εκείνους τους φοιτητές που τη βραδιά του Πολυτεχνείου το 1973 την είχαν τυλιγμένη επάνω τους ; Μόνο που τότε είχαμε χούντα και τους φοιτητές τους αντιμετώπιζαν σαν τρομοκράτες. Δείτε την ειρωνεία ! Εάν κυκλοφορήσει σήμερα κάποιος στον δρόμο με την Ελληνική Σημαία κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί φασίστας ! Διότι κάποιοι φρόντισαν ώστε την Σημαία μας , μερικοί να την βλέπουν μόνο στα χέρια φασιστών ! Εχθές το βράδυ είδα στην TV Ελληνικές Σημαίες στα χέρια χρυσαυγιτών με κάτι περίεργα επάνω . Αυτό ΔΕΝ είναι παραποίηση Εθνικού Συμβόλου ; Λές και οι υπόλοιποι δεν είμαστε Έλληνες . Ή μήπως δεν είμαστε ; Δείτε στην καθημερινότητα μας με τι απαξίωση μιλάμε για την Πατρίδα μας. Και δείτε τι έλεγε ο Ύμνος του ΕΛΑΣ που παραθέτω :

 

«Με το τουφέκι μου στον ώμο σε πόλεις κάμπους και χωριά
της λευτεριάς ανοίγω δρόμο το στρώνω βάγια και περνά
Εμπρός ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ για την Ελλάδα
Το δίκιο και τη λευτεριά
Σ' ακροβουνό και σε κοιλάδα
Πέτα πολέμα με καρδιά ω ΕΛΑΣ
ένα τραγούδι ειν' η ζωή σου
όταν στη μάχη πολεμάς
κι αντιλαλούν απ' τη φωνή σου
πλαγιές και κάμποι ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ
Με χίλια ονόματα μια χάρη ακρίτας είτ' αρματολός
αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα είμ' ο ίδιος ο λαός
Εμπρός ΕΛΑΣ...
Παντού η πατρίδα μ' έχει στείλει φρουρό μαζί κι εκδικητή
κι απ' την ζωή μου θ' ανατείλει καινούργια λεύτερη ζωή
Εμπρός ΕΛΑΣ...»

 

Εκείνοι οι Αριστεροί , φοράγανε παντελόνια και ήταν ΑΝΤΡΕΣ ! Ήταν Έλληνες ! Ήταν Πατριώτες !

Και είμασταν περήφανοι για αυτούς ! Να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες , μας κατάντησαν κάτι σημερινοί  ψευτοκουλτουριάρηδες της κακιά ώρας!

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε : Patria o muerte ! Το πρώτο σύνθημα των παγκόσμιων απελευθερωτικών κινημάτων !

 

Υ.Γ.: Αυτά που θέλω να πω , ακριβώς αυτά έχω γράψει doctor. Τίποτε λιγότερο , τίποτε περισσότερο. Είστε αρκετά ευφυής για να καταλάβετε το νόημα των λόγων μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίρνω το θάρρος να καταθέσω και εγώ την άποψη μου ή μάλλον τις πιθανές εικασίες που μου έρχονται στο μυαλό για το έγκλημα και τον πραγματικά υπεύθυνο:

 

Σενάριο 1ο: Ο φόνος ήταν αποτέλεσμα αψιμαχιών ανάμεσα σε 2 αντιμαχόμενες παρέες που βρέθηκαν εκεί τυχαία.

                Η πιθανότητα σεναρίου χαμηλή διότι αποδεικνύεται ότι ο δράστης εκλυθεί ή μάλλον διατάχτηκε να πάει εκεί.

 

Σενάριο 2ο: Ο δράστης διατάχθηκε να πάει για να βιαιοπραγήσει μέχρι ενός σημείου και αυτός ως ηλίθιος και θερμοκέφαλος διέπραξε τη δολοφονία

                Αρκετά πιθανό σενάριο αλλά δεν εξηγεί τη ψυχραιμία και τον "επαγγελματισμό" με τον οποίο έδρασε ο δολοφόνος.

 

Σενάριο 3ο: Η ανώτατη ηγεσία της Χ.Α ζήτησε από το δράστη να δολοφονήσει το θύμα.

                Κατά τη γνώμη μου αυτό το σενάριο είναι το πιο απίθανο γιατί ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία

 

Σενάριο 4ο: Κάποιος από την ηγεσία της Χ.Α. εν αγνοία της υπόλοιπης ιεραρχίας δρώντας προδοτικά και προβοκατόρικα προς το κόμμα του ,                          διέταξε  το δράστη να σκοτώσει το θύμα με σκοπό να επακολουθήσει αυτό που επακολούθησε.

                 Κατά τη γνώμη μου αυτό το σενάριο εξηγεί α) τα τηλεφωνήματα πριν τη δολοφονία β) την οργανωμένη επίθεση που δέχτηκε η Χ.Α. από όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ η οποία έμοιαζε προετοιμασμένη από καιρό γ) Την ταχύτητα με την οποία έδρασε ο κρατικός μηχανισμός κατά της Χ.Α. 

 

Τελός θα ήθελα να ρωτήσω γιατί όταν ο Καλαμπόκας ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ δολοφόνησε τον Τεμπονέρα στην Πάτρα δεν είχαμε τους πάντες να ζητάνε να βγεί η Νέα Δημοκρατία εκτός νόμου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίρνω το θάρρος να καταθέσω και εγώ την άποψη μου ή μάλλον τις πιθανές εικασίες που μου έρχονται στο μυαλό για το έγκλημα και τον πραγματικά υπεύθυνο:

 

Σενάριο 1ο: Ο φόνος ήταν αποτέλεσμα αψιμαχιών ανάμεσα σε 2 αντιμαχόμενες παρέες που βρέθηκαν εκεί τυχαία.

                Η πιθανότητα σεναρίου χαμηλή διότι αποδεικνύεται ότι ο δράστης εκλυθεί ή μάλλον διατάχτηκε να πάει εκεί.

 

Σενάριο 2ο: Ο δράστης διατάχθηκε να πάει για να βιαιοπραγήσει μέχρι ενός σημείου και αυτός ως ηλίθιος και θερμοκέφαλος διέπραξε τη δολοφονία

                Αρκετά πιθανό σενάριο αλλά δεν εξηγεί τη ψυχραιμία και τον "επαγγελματισμό" με τον οποίο έδρασε ο δολοφόνος.

 

Σενάριο 3ο: Η ανώτατη ηγεσία της Χ.Α ζήτησε από το δράστη να δολοφονήσει το θύμα.

                Κατά τη γνώμη μου αυτό το σενάριο είναι το πιο απίθανο γιατί ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία

 

Σενάριο 4ο: Κάποιος από την ηγεσία της Χ.Α. εν αγνοία της υπόλοιπης ιεραρχίας δρώντας προδοτικά και προβοκατόρικα προς το κόμμα του ,                          διέταξε  το δράστη να σκοτώσει το θύμα με σκοπό να επακολουθήσει αυτό που επακολούθησε.

                 Κατά τη γνώμη μου αυτό το σενάριο εξηγεί α) τα τηλεφωνήματα πριν τη δολοφονία β) την οργανωμένη επίθεση που δέχτηκε η Χ.Α. από όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ η οποία έμοιαζε προετοιμασμένη από καιρό γ) Την ταχύτητα με την οποία έδρασε ο κρατικός μηχανισμός κατά της Χ.Α. 

 

Τελός θα ήθελα να ρωτήσω γιατί όταν ο Καλαμπόκας ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ δολοφόνησε τον Τεμπονέρα στην Πάτρα δεν είχαμε τους πάντες να ζητάνε να βγεί η Νέα Δημοκρατία εκτός νόμου.

Και έτσι ήλθε και έδεσε! Και νίπτουμε τας χείρας μας και βγάζουμε λάδι την Χ.Α.ένα αθώο και άδικα διωκόμενο πολιτικό κόμμα, που σύντομα η δικαιοσύνη θα το αποδείξει περίτρανα , κατά τον κ. Κασιδιάρη! Στημένα όλα λοιπόν, γιατί να ψάχνουμε για φονιάδες εκεί που δεν υπάρχουν., αλλά δεν ψάχνουμε πιο αριστερά; Τα παιδιά με τις μαύρες φανέλες είναι απλώς χαρούμενοι παιδοβούβαλοι, που παίζουν με τα ροπαλάκια τους πάνω στα κεφάλια των αλλοδαπών , ντύνοντάς τα με την ελληνική σημαία, για αποδείξουν ότι είναι έλληνες, απόγονοι των Ελασιτών, όπως κάπου αλλού αναφέρεται. Και τραγουδάνε τον Εθνικό ύμνο κάπως φάλτσα, και τεντώνουν το δεξί χεράκι τους, νομίζοντας ότι είναι στο Βερολίνο του 1936. Και σκοτώνουν τα καϋμένα την ελληνική γλώσσα με τα απίστευτα "εγέρθητου", αυτοί οι "απόγονοι" του Λεωνίδα και των αντιστασιακών ηρώων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, όπως γράφτηκε πριν σε σύγκριση με τους πραγματικούς ήρωες που άφησαν τα κόκκαλά τους στα βουνά της Αλβανίας για να μη περάσουν οι πραγματικοί πρόγονοι αυτών δίποδων ανθρωποειδών, οι φασίστες του Μουσολίνι...

Και ποιος φταίει για τον φόνο; Μπα, μια παρέα νεαρών που τσακώνονταν και χωρίς να το καταλάβουν έγινε το κακό, που ίσως και να το έκανε κάποιος τρελός, που ισχυρίζεται ο βλαξ ότι είναι μέλος της Χ.Α,. συγνώμη του ΚΚΕ ήθελα να πω. 

Πότε θα μας παρουσιάσεις συνάδελφε την δική σου εμπεριστατωμένη εκδοχή για την δολοφονία Λαμπράκη. Πέτρουλα, ακόμα και του Τεμπονέρα; Δεν νομίζω ότι τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, μάλλον πρέπει να έχεις κατεβάσει μερικά μπουκάλια οινόπνευμα ή κατάπιες τίποτα άλλο...Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...