Προς το περιεχόμενο

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε μας πειράζει η διανομή!!! Καθόλου!

 

Δεν έχει τόση σημασία -λέω! τόση!!!- τι λέει κανείς η τι κάνει!

 

Αλλά ποιός είναι ΑΥΤΟΣ! Λέω ΠΟΙΟΣ!!!

 

Η τρομοκρατία (ως τρόπος) πάντα ήταν "φιλική" (ως ενέργεια "φυσιολάτρες" μου!) στο περιβάλλον της δεξιάς :rolleyes: και της ακροδεξιάς βεβαίως βεβαίως ;)

 

Η δε τρομοκρατία ασκείται ποικιλοτρόπως!!!

 

Ενίοτε, εκάστοτε, και αναλόγως!!!

 

Το εκατέρωθεν προκύπτει!! 

 

 

τι μου θυμίζουν όλα αυτά τι μου θυμίζουν !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια δημοκρατία ρε φίλε? Ενα προτεκτοράτο είμαστε που τη διοικεί ένα ξενόφερτο διευθυντήριο χρησιμοποιώντας μαριονέττες που εκλέχθηκαν απο ένα τρομοκρατημένο εκλογικό σώμα ραγιάδων...Επί χούντας δεν μπορούσες να μιλήσεις κατά του καθεστώτος. Σήμερα η διαφορά είναι ότι μπορείς να λές ότι θες αλλά σε έχουν γραμμένο. Αν βέβαια παραμιλήσεις θα σε πνίξουν στα δακρυγόνα.Οπωσδήποτε οιι νέκροι της χούντας του 67 ήταν λιγότεροι από τους νεκρούς της χούντας του 2010 (βλέπε αυτοκτονίες).

Εδώ γίνεται της που@@@ς. Το σύνταγμα ποδοπατείται καθημερινα. Ο κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια. Η διανομή τροφίμων σας πείραξε.

Και τι προτείνετε αγαπητέ; Χούντα; Επιστροφή στο 1967;

Κι εσείς τόσα χρόνια που ψηφίζατε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ δεν έχετε ευθύνη για όλα αυτά;

Τώρα σας έπιασε ο πόνος για την πατρίδα;

Κι ο άλλος ο τραγικός που ανεβάζει όλη μέρα το defencenet ομολόγησε ότι ψήφιζε επί πολλά χρόνια ΝΔ.

Καταστρέψατε τη χώρα με τις επιλογές σας και τώρα πάτε να την αποτελειώσετε υποστηρίζοντας τους ψυχάκηδες τραμπούκους που λατρεύουν και υμνούν τον Χίτλερ.

Ναζιστικά εμβατήρια και ένα κιλό πατάτες και η χώρα σώθηκε... Α ρε καημένη Ελλαδίτσα που κατήντησες....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

     
 

Χιλιάδες πολίτες (τα στελέχη του κόμματος τους υπολογίζουν σε πάνω από 5.000) έχουν μαζευτεί στα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου στο σταθμό Λαρίσης και συμμετέχουν στην διανομή τροφίμων αλλά και ρούχων του εθνικιστικού κόμματος.

Φαίνεται ότι ο θόρυβος που έγινε από την απαγόρευση του δημάρχου της Αθήνας Γ.Καμίνη και εν συνεχεία τη κυβέρνησης για την διανομή των τροφίμων λειτούργησε ως η καλύτερη διαφήμιση για το κόμμα, το οποίο υπολογίζει ότι θα μπορέσει να εξυπηρετήσει σήμερα περί τους 10.000 άπορους συμπολίτες μας

Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική (δεν μπόρεσαν να απαγορεύσουν την διανομή από τα γραφεία του κόμματος και απλά η τροχαία ρυθμίζει την κυκλοφορία, αφού οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες σε δηλώσεις τους στους δημοσιουγράφους που κάλυπτοαν το γεγονός "Εύχονταν να ακολουθήσουν και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί το παράδειγμα του Λαϊκού Συνδέσμου και να επιστρέφεται μέροςτης επιδότησης στον λαό με την διανομή τροφίμων".

Τα τρόφιμα και τα ρούχα είναι φορτωμένα σε ένα φορτηγά που φτάνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ παρόντες και βοηθούντες ενεργά τους εθενελοντές στην διανομή είναι και αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Κανείς δεν ζητάει ... διαβατήριο, φυσικά από τους άπορους και δεν είναι λίγοι οι μετανάστες από ανατολικές χώρες που πεινάνε και έχουν σπεύσει να επωφεληθούν από την δράση του Λαϊκού Συνδέσμου.

Μητέρες με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι, άνεργοι, εξαθλιωμένοι από την πείνα άνθρωποι, εξυπηρετούνται κανονικά χωρίς να ακουστεί το παραμικρό παράπονο...

 

 

dianominext3.jpg

dianominext1.jpg

dianominext_4.jpg

dianominext2.jpg

 

 

 

Ε. λοιπόν όχι ! Δεν ευθύνεται η Χ.Α. για αυτή την κατάντια του λαού μας, ευθύνονται αυτοί που επί δεκαετίες λυμαίνονται εναλλάξ  την εξουσία και υπόγραφαν τα μνημόνια με χέρια και πόδια , χωρίς να τα διαβάζουν καν, όπως κυνικά ομολόγησαν οι ίδιοι. Αυτοί ευθύνονται που οδήγησαν αυτές τις γυναίκες με τα μωρά στην αγκαλιά και τους ηλικιωμένους με τις ταυτότητες στο χέρι, να εκλιπαρούν από τα μαυροντυμένα ανθρωπόμορφα όντα, μια τσάντα με λίγα φρούτα και μισό καρβέλι ψωμί. Αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν και που κάνουν διάγγελμα το αυτονόητο , την μείωση του ΦΠΑ και οι λαλίστατοι Πρόεδροι - δεκανίκια της τροϊκανής συγκυβέρνησης, που επιμένουν ότι οι "θυσίες" του ελληνικού λαού θα φέρουν την ανάκαμψη, αυτοί που ιταμά λένε ότι όλοι μαζί τα φάγαμε, αυτοί έσπρωξαν μισό εκατομμύριο συμπατριώτες μας στα νύχια των μελανοχιτώνων....

Ντρέπομαι που άφησα αυτές τις φωτογραφίες, αλλά θέλω να τις ξαναδείτε όλοι και να παρατηρήσετε την απελπισία στα πρόσωπα όλων...Εικόνες ντροπής , που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην υπόλοιπη ζωή μου. Χειρότερες από αυτές της Κατοχής και του Εμφυλίου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τι προτείνετε αγαπητέ; Χούντα; Επιστροφή στο 1967;

Κι εσείς τόσα χρόνια που ψηφίζατε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ δεν έχετε ευθύνη για όλα αυτά;

Τώρα σας έπιασε ο πόνος για την πατρίδα;

Κι ο άλλος ο τραγικός που ανεβάζει όλη μέρα το defencenet ομολόγησε ότι ψήφιζε επί πολλά χρόνια ΝΔ.

Καταστρέψατε τη χώρα με τις επιλογές σας και τώρα πάτε να την αποτελειώσετε υποστηρίζοντας τους ψυχάκηδες τραμπούκους που λατρεύουν και υμνούν τον Χίτλερ.

Ναζιστικά εμβατήρια και ένα κιλό πατάτες και η χώρα σώθηκε... Α ρε καημένη Ελλαδίτσα που κατήντησες....

 

 

Δεν προτείνω επιστροφή στη Χούντα του 1967. Το post μου ήταν απάντηση στα περί δημοκρατίας που έγραψε ο Λούκι Λουκ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχει και η αλλη αποψη

 

 

http://www.antarsya.gr/node/1566

 

Πάνε να το μαζέψουν τώρα αλλά το κακό έγινε. Θέλει μεγάλη προσοχή στις εκφράσεις. Ποιοι είναι οι "σερίφηδες"; Μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μας ταράξουν στη νομιμότητα!!!  :blink:

 

mixaloliakou_565_355.jpg
 
Χαρακτηριστικά δείγματα Βαλκανίων κακομοίρηδων που παριστάνουν τους Άριους
 
"Μόνο όταν ζεις έξω από την Ελλάδα καταλαβαίνεις πως είσαι Έλληνας.
Για να ξεχάσεις πως είσαι Έλληνας αρκεί να επιστρέψεις στην Ελλάδα.
Αν δεν βγεις ποτέ από την Ελλάδα και δεν αποκτήσεις μέτρα συγκρίσεως, είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω της κλίμακας, τότε δύο τινά είναι δυνατό να σου συμβούν: είτε ως γνήσιος βλαξ να πιστέψεις πως είσαι γνήσιος απόγονος ενδόξων προγόνων, προκειμένου να αντέξεις την υπανάπτυξή σου, είτε να αφεθείς στον πλήρη εκβαρβαρισμό, όπως οι κάτοικοι του νοτιότατου άκρου της Βαλκανικής" (Βασίλης Ραφαηλίδης, Μνημόσυνο για έναν ημιτελή θάνατο, Αθήνα 1992, σ.336).
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταπληκτικό κείμενο από έναν μεγάλο Έλληνα διανοητή. Κρίμα που οι χρυσαυγίτες με τα λίγα σπαστά ελληνικά που ξέρουν δεν μπορούν να καταλάβουν το κείμενο.

 

Κορνήλιου Καστοριάδη: Οι ρίζες του μίσους

Υπάρχουν δύο ψυχικές εκφράσεις του μίσους: το μίσος για τον άλλο  και το μίσος για τον εαυτό μας δεν παρουσιάζεται ως τέτοιο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι και τα δυο έχουν κοινή ρίζα, την άρνηση της ψυχικής μονάδας να δεχθεί αυτό που για την ίδια είναι ξένο. Η οντολογική αυτή διάρθρωση του ανθρώπου επιβάλλει αξεπέραστους εξαναγκασμούς σε κάθε κοινωνική οργάνωση και σε κάθε πολιτικό πλάνο. Καταδικάζει αμετάκλητα κάθε ιδέα για μία «διαφανή» κοινωνία, κάθε πολιτικό πλάνο που αποσκοπεί στην άμεση οικουμενική συμφιλίωση.

Κατά τη διαδικασία κοινωνικοποίησης, οι δύο διαστάσεις του μίσους χαλιναγωγούνται σε σημαντικό βαθμό, τουλάχιστον όσον αφορά τις πιο δραματικές εκδηλώσεις τους. Εν μέρει αυτό επιτυγχάνεται μέσω του μόνιμου αντιπερισπασμού που ασκείται στην καταστροφική τάση από τους «εποικοδομητικούς» κοινωνικούς σκοπούς - την εκμετάλλευση της φύσης, τον συναγωνισμό διαφόρων ειδών (τις «ειρηνικές» αγωνιστικές δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός, τον οικονομικό ή πολιτικό ανταγωνισμό, κτλ). Όλες αυτές οι διέξοδοι κατευθύνουν ένα μέρος του μίσους και της «διαθέσιμης» καταστροφικής ενέργειας, αλλά όχι το σύνολο τους.

Το κομμάτι του μίσους και της καταστροφικότητας που απομένει φυλάσσεται σε μία δεξαμενή έτοιμη να μετατραπεί σε καταστροφικές δραστηριότητες, σχηματοποιημένες και θεσμοθετημένες, που στρέφονται εναντίον άλλων ομάδων - δηλαδή να μετατραπεί σε πόλεμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ψυχικό μίσος είναι η «αιτία» του πολέμου. Αλλά το μίσος είναι, αναμφίβολα, ένας όρος, όχι μόνο απαραίτητος αλλά και ουσιαστικός, του πόλεμοι».

Το μίσος καθορίζει τον πόλεμο και εκφράζεται μέσω αυτού, Η φράση του Αντρέ Μαλρό «είθε η νίκη σε αυτό τον πόλεμο να ανήκει σε όσους πολέμησαν χωρίς να τον αγαπούν» εκφράζει μία ελπίδα που στην πραγματικότητα διαψεύδεται σε όλους σχεδόν τους πολέμους. Αλλιώς δεν θα καταλαβαίναμε πώς εκατομμύρια άνθρωποι στη διάρκεια της ιστορίας ήταν πρόθυμοι, από τη μία στιγμή στην άλλη, να σκοτώσουν αγνώστους ή να σκοτωθούν από αυτούς. Και όταν η δεξαμενή του μίσους δεν βρίσκει διέξοδο στον πόλεμο, εκδηλώνεται υπόκωφα με τη μορφή της περιφρόνησης, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Οι καταστροφικές τάσεις των ατόμων συνάδουν απόλυτα με την ανάγκη μίας κοινωνίας να ενδυναμώνει τη θέση των νόμων, των αξιών και των κανόνων της, ως μοναδικά στην τελειότητα τους και ως τα μόνα αληθινά, ενώ οι νόμοι, τα πιστεύω και τα έθιμα των άλλων είναι κατώτερα, λανθασμένη, άσχημα, αηδιαστικά, φριχτά, διαβολικά.

Και αυτό, με τη σειρά του, βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τις ψυχικές ανάγκες του ατόμου. Γιατί ό,τι υπάρχει πέρα από τον κύκλο σημασιών που τόσο επίπονα περιέβαλε στον δρόμο προς την κοινωνικοποίηση είναι λανθασμένο, άσχημο, ασύνετο. Το αυτό συμμερίζεται η ομάδα στην οποία ανήκει: φυλή, χωριό, έθνος, θρησκεία. Πρέπει να γίνει σαφώς αντιληπτό ότι κάθε απειλή προς τις θεσμοθετημένες ομάδες, στις οποίες ανήκουν τα άτομα, βιώνεται από αυτά ως πιο σοβαρή από μία απειλή κατά της ζωής τους,

Τα χαρακτηριστικά αυτά παρατηρούνται με μεγαλύτερη ένταση στις εντελώς κλειστές κοινωνίες: στις αρχαϊκές ή παραδοσιακές αλλά ακόμη περισσότερο στις σύγχρονες απολυταρχικές. Η κύρια απάτη είναι πάντα: οι κανόνες μας είναι το καλό· το καλό είναι οι κανόνες μας· οι κανόνες μας δεν είναι ίδιοι με τους δικούς τους· άρα οι κανόνες τους δεν είναι καλοί. Επίσης: ο θεός μας είναι ο αληθινός· η αλήθεια είναι ο θεός μας· ο θεός μας δεν είναι ίδιος με τον δικό τους· άρα ο θεός τους δεν είναι ο αληθινός.

Πάντα φαινόταν σχεδόν αδύνατο οι ανθρώπινες ομάδες να αντιμετωπίζουν το διαφορετικό ως ακριβώς αυτό: απλώς διαφορετικό. Επίσης, ήταν σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπίζουν τους θεσμούς των άλλων ως ούτε κατώτερους ούτε ανώτερους αλλά απλώς ως διαφορετικούς. Η συνάντηση μίας κοινωνίας με άλλες συνήθως ανοίγει τον δρόμο για τρεις πιθανές εκτιμήσεις: οι άλλοι είναι ανώτεροι από εμάς είναι ίσοι ή είναι κατώτεροι. Αν δεχτούμε ότι είναι ανώτεροι, οφείλουμε να απαρνηθούμε τους θεσμούς μας και να υιοθετήσουμε τους δικούς τους. Αν είναι ίσοι θα μας ήταν αδιάφορο αν οι άλλοι είναι χριστιανοί ή ειδωλολάτρες. Οι δύο αυτές  πιθανότητες είναι απαράδεκτες. Διότι αμφότερες προϋποθέτουν ότι το άτομο πρέπει να εγκαταλείψει τα σημεία αναφοράς του ή τουλάχιστον να τα θέσει υπό αμφισβήτηση.

Δεν απομένει λοιπόν παρά η τρίτη πιθανότητα: οι άλλοι είναι κατώτεροι. Αυτό βεβαίως αποκλείει την πιθανότητα οι άλλοι να είναι ίσοι με εμάς, με την έννοια ότι οι θεσμοί τους απλώς δεν συγκρίνονται με τους δικούς μας. Ακόμη και στην περίπτωση «μη θρησκευτικών» πολιτισμών, μία τέτοια παραδοχή θα δημιουργούσε αναπάντητα ερωτηματική στο καθαρώς θεωρητικό επίπεδο: πώς αντιμετωπίζει κανείς κοινωνίες που δεν αναγνωρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιβάλλουν στους πολίτες τους σκληρές ποινές ή έχουν απαράδεκτα έθιμα;

Ο δρόμος προς την αναγνώριση του διαφορετικού αρχίζει στο ίδιο σημείο και έχει τα ίδια κίνητρα με την αμφισβήτηση των δεδομένων θεσμών της κοινωνίας, την απελευθέρωση των σκέψεων και των πράξεων, εν ολίγοις τη γέννηση της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας. Εδώ μπαίνει κανείς σε πειρασμό να πει ότι το άνοιγμα της σκέψης και ο μερικός και σχετικός εκδημοκρατισμός των πολιτικών καθεστώτων της Δύσης συνοδεύτηκαν από την παρακμή του σωβινισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Ωστόσο, δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την ιδέα χωρίς να θέσουμε ισχυρούς περιορισμούς. Αρκεί να σκεφτούμε με πόσο ακραία επιθετικότητα επανεμφανίστηκε ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός τον 20ό αιώνα σε χώρες «ανεπτυγμένες» και «δημοκρατικές».

Όλα όσα ειπώθηκαν μέχρι εδώ αφορούν τον αποκλεισμό του άλλου. Δεν αρκούν για να "εξηγήσουμε» γιατί αυτός ο αποκλεισμός γίνεται διάκριση, περιφρόνηση, απομόνωση, και τελικά μίσος, λύσσα και δολοφονική τρέλα. Δεν πιστεύω όμως ότι μπορεί να υπάρξει γενική «εξήγηση».

Μπορώ μόνο να αναφέρω έναν παράγοντα που αφορά τις μαζικές εκρήξεις εθνικού και ρατσιστικού μίσους στη σύγχρονη εποχή. Η κατάρρευση, στις καπιταλιστικές κοινωνίες, σχεδόν όλων των αρχών είχε ως επίπτωση τη συσπείρωση για λόγους ταύτισης γύρω από τη «θρησκεία», το «έθνος» ή τη «ράτσα» και όξυνε το μίσος προς τους ξένους. Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική στις μη ευρωπαϊκές κοινωνίες που υφίστανται το σοκ της εισβολής του μοντέρνου τρόπου ζωής, άρα και την κονιο­ποίηση των παραδοσιακών ση­μείων αναφοράς με τα οποία ταυτίζονται τα άτομα. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση του θρησκευτικού και/ή εθνικού φανατισμού.

Μία τελευταία παρατήρηση που αφορά ον ρατσισμό. Το κύριο και καθοριστικό χαρακτηριστικό του ρατσισμού είναι η «απαραίτητη μη μετατρεψιμότητα» του άλλου. Ο θρησκευτικά μισαλλόδοξος δέχεται με χαρά τον προσηλυτισμό των απίστων ο «λογικά» εθνικιστής χαίρεται όταν ξένα εδάφη προσαρτώνται στη χώρα του και οι κάτοικοι τους «αφομοιώνονται» Δεν είναι όμως τέτοια η περίπτωση του ρατσιστή. Οι γερμανοί εβραίοι θα ήθελαν να παραμείνουν πολίτες του Τρίτου Ράιχ· αλλά οι ναζιστές ούτε να το ακούσουν.

Ακριβώς γιατί στην περίπτωση του ρατσισμού το αντικείμενο του μίσους πρέπει να είναι «μη μετατρέψιμο». Γι' αυτό ο ρατσιστής επικαλείται ή εφευρίσκει δήθεν φυσικά (βιολογικά), άρα μη μετατρέψιμα, χαρακτηριστικά του αντικειμένου του μίσους του: το χρώμα του δέρματος του, τα διακριτικά γνωρίσματα του προσώπου του. Τέλος, θα ήταν απολύτως δικαιολογημένο να συνδέσουμε αυτή την ακραία μορφή του μίσους προς τον άλλο με το πιο σκοτεινό, πιο άγνωστο και πιο συγκρατημένο είδος μίσους: το μίσος προς τον εαυτό μας.

Η αυτονομία, δηλαδή η πλήρης δημοκρατία, και η αποδοχή του άλλου δεν αποτελούν φυσική ανθρώπινη κλίση. Αμφότερες συναντούν τεράστια εμπόδια. Γνωρίζουμε από την ιστορία ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είχε μέχρι σήμερα οριακά μεγαλύτερη επιτυχία από τον αγώνα κατά του σωβινισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Αλλά για όσους είναι στρατευμένοι στο μοναδικό πολιτικό πλάνο που χρήζει υπεράσπισης, το πλάνο της οικουμενικής ελευθερίας, ο μοναδικός ανοικτός δρόμος είναι η συνέχιση του αγώνα κόντρα στο ρεύμα.

 

http://www.epoxi.gr/scriptum58.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημήτρη κρατώ από το κείμενο του Καστοριάδη, που είχε μια ιδιότυπη και πολύ προσωπική άποψη περί δημοκρατίας :

Μία τελευταία παρατήρηση που αφορά ον ρατσισμό. Το κύριο και καθοριστικό χαρακτηριστικό του ρατσισμού είναι η «απαραίτητη μη μετατρεψιμότητα» του άλλου. Ο θρησκευτικά μισαλλόδοξος δέχεται με χαρά τον προσηλυτισμό των απίστων ο «λογικά» εθνικιστής χαίρεται όταν ξένα εδάφη προσαρτώνται στη χώρα του και οι κάτοικοι τους «αφομοιώνονται» Δεν είναι όμως τέτοια η περίπτωση του ρατσιστή. Οι γερμανοί εβραίοι θα ήθελαν να παραμείνουν πολίτες του Τρίτου Ράιχ· αλλά οι ναζιστές ούτε να το ακούσουν.

Θέλω να θυμίσω ότι εφευρέθηκε η θεωρία της Αριας φυλής από τον Χίτλερ και τους θεωρητικούς του, για να σφετερισθεί το ναζιστικό καθεστώς τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις των Εβραϊκής καταγωγής Γερμανών, που δεν δέχθηκαν να ενταχθούν στο καθεστώς αυτό, με την φυσική εξόντωσή των.  Δεν πιστεύω στα φυλετικά ή θρησκευτικά κριτήρια που επικαλούνται τα κακέκτυπα αντίγραφα των  φαιοχιτώνων και που ξεφωνίζει ο κοντοπίθαρος αρχηγός τους , αντιγράφοντας το ύφος και τις χειρονομίες του Χίτλερ, όπως προχθές, στο συσσίτιο της ντροπής .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημήτρη κρατώ από το κείμενο του Καστοριάδη, που είχε μια ιδιότυπη και πολύ προσωπική άποψη περί δημοκρατίας :

Μία τελευταία παρατήρηση που αφορά ον ρατσισμό. Το κύριο και καθοριστικό χαρακτηριστικό του ρατσισμού είναι η «απαραίτητη μη μετατρεψιμότητα» του άλλου. Ο θρησκευτικά μισαλλόδοξος δέχεται με χαρά τον προσηλυτισμό των απίστων ο «λογικά» εθνικιστής χαίρεται όταν ξένα εδάφη προσαρτώνται στη χώρα του και οι κάτοικοι τους «αφομοιώνονται» Δεν είναι όμως τέτοια η περίπτωση του ρατσιστή. Οι γερμανοί εβραίοι θα ήθελαν να παραμείνουν πολίτες του Τρίτου Ράιχ· αλλά οι ναζιστές ούτε να το ακούσουν.

Θέλω να θυμίσω ότι εφευρέθηκε η θεωρία της Αριας φυλής από τον Χίτλερ και τους θεωρητικούς του, για να σφετερισθεί το ναζιστικό καθεστώς τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις των Εβραϊκής καταγωγής Γερμανών, που δεν δέχθηκαν να ενταχθούν στο καθεστώς αυτό, με την φυσική εξόντωσή των.  Δεν πιστεύω στα φυλετικά ή θρησκευτικά κριτήρια που επικαλούνται τα κακέκτυπα αντίγραφα των  φαιοχιτώνων και που ξεφωνίζει ο κοντοπίθαρος αρχηγός τους , αντιγράφοντας το ύφος και τις χειρονομίες του Χίτλερ, όπως προχθές, στο συσσίτιο της ντροπής .

 

Από σχόλιο φίλου στο facebook (Γιώργου Αλεξάτου):

 

"Στο 18% η ναζιστοσυμμορία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Οικτρά αποτυχημένη η συγκέντρωσή τους στην Καλαμάτα, με ομιλητή τον Παναγιώταρο. Τι συμβαίνει;

Κίνημα, προς το παρόν, δεν συγκροτούν. Ο κόσμος που δηλώνει πως θα τους ψηφίσει δεν φαίνεται διατεθειμένος να δραστηριοποιηθεί κιόλας. Μήπως να ξαναδούμε πιο σοβαρά την κοινωνική του σύνθεση; Όπως βγαίνει από τις σχετικές μελέτες, πρόκειται για κατεστραμμένους ή υπό καταστροφή μικροϊδοκτήτες, άνεργους, ανειδίκευτους και κυρίως νέους από λαϊκές συνοικίες.

Μήπως να διαμορφώσουμε έναν πολιτικό λόγο απεύθυνσης σ' αυτόν τον κόσμο, χωρίς αντιπατριωτικές κορώνες και γενικόλογη προλεταριολογία, αλλά με ενδιαφέρον για την καθημερνότητά του; Μήπως να αναπροσανατολίζαμε τις οργανωμένες δυνάμεις της νεολαίας μας για σταθερή παρέμβαση σε πλατείες και καφετέριες και σχολεία και γήπεδα; Μήπως να ξεκινήσουμε τίποτα σεμινάρια στους καθοδηγητές των οργανώσεων νεολαίας της Αριστεράς για το πώς δούλευαν η ΟΚΝΕ, η ΕΠΟΝ και η Δ.Ν. Λαμπράκη, αλλά και η ΚΝΕ και ο Ρήγας Φεραίος μετά τη Μεταπολίτευση;".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ. με τις οντολογικές ερμηνείες του καστοριάδη Ετσι είναι!

 

Με αυτήν την διαδικασία της κοινωνικοποίησης τι θα γίνει!!! 

 

Για την μετατροπή του "μη μετατρέψιμου"

 

Απ' ότι φαίνεται θα ωριμάσουμε "βιαίως"

 

πάλι!

 

Η πλάκα τώρα είναι πως το "μη μετατρέψιμο" είναι και κοινωνικοποιημένο!!!

 

Αντε να βγάλεις άκρη!! με τον ντεφενσενε!!

 

Αν θυμάμαι ο β.ραφαηλίδης έλεγε "βγάλτε τα βλακόμετρα" δε πάει άλλο!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από σχόλιο φίλου στο facebook (Γιώργου Αλεξάτου):

 

"Στο 18% η ναζιστοσυμμορία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Οικτρά αποτυχημένη η συγκέντρωσή τους στην Καλαμάτα, με ομιλητή τον Παναγιώταρο. Τι συμβαίνει;

Κίνημα, προς το παρόν, δεν συγκροτούν. Ο κόσμος που δηλώνει πως θα τους ψηφίσει δεν φαίνεται διατεθειμένος να δραστηριοποιηθεί κιόλας. Μήπως να ξαναδούμε πιο σοβαρά την κοινωνική του σύνθεση; Όπως βγαίνει από τις σχετικές μελέτες, πρόκειται για κατεστραμμένους ή υπό καταστροφή μικροϊδοκτήτες, άνεργους, ανειδίκευτους και κυρίως νέους από λαϊκές συνοικίες.

Μήπως να διαμορφώσουμε έναν πολιτικό λόγο απεύθυνσης σ' αυτόν τον κόσμο, χωρίς αντιπατριωτικές κορώνες και γενικόλογη προλεταριολογία, αλλά με ενδιαφέρον για την καθημερνότητά του; Μήπως να αναπροσανατολίζαμε τις οργανωμένες δυνάμεις της νεολαίας μας για σταθερή παρέμβαση σε πλατείες και καφετέριες και σχολεία και γήπεδα; Μήπως να ξεκινήσουμε τίποτα σεμινάρια στους καθοδηγητές των οργανώσεων νεολαίας της Αριστεράς για το πώς δούλευαν η ΟΚΝΕ, η ΕΠΟΝ και η Δ.Ν. Λαμπράκη, αλλά και η ΚΝΕ και ο Ρήγας Φεραίος μετά τη Μεταπολίτευση;".

Δημήτρη , όχι μόνο συμφωνώ μαζί σου, αλλά έχω γράψει παλαιότερα ότι μόνο στις γειτονιές και στα σχολεία θα χτυπήσουμε την Χ.Α. και τους μπρατσομένους φαιοχίτωνες, που εκεί βρίσκουν έδαφος για να αναπτύξουν τις ρατσιστικές και ναζιστικές απόψεις τους. Μόνο αν καταδείξουμε στην νοικοκυρά και στον μαθητή ποιοι πραγματικά είναι αυτοί και τι επιδιώκουν, θα δεις πόσο θα γίνει το μισό εκατομμύριο απελπισμένων συμπολιτών που τους άκουσαν και τους πίστεψαν....

  Και αυτό είναι καθήκον όλων μας και του καθενός χωριστά. Οι νεολαίες πιστεύω ότι ήδη κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, ας τις βοηθήσουμε εμείς οι παλαιότεροι, που βιώσαμε τις ίδιες και χειρότερες καταστάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που μου έκανε τη χειρότερη εντύπωση, είναι η δημοσίευση φωτογραφιών των ανθρώπων που προσήλθαν να παραλάβουν τρόφιμα. Αυτό και μόνο το γεγονός, ότι δηλ τραβήχτηκαν φωτογραφίες με μόνο σκοπό να αναδημοσιευθούν, καταδεικνύει το ανήθικο, αισχρό και δημαγωγικό προσωπείο της Χ.Α.  Χρησιμοποιεί  -ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ – την ανάγκη για επιβίωση των συνανθρώπων μας για να ενισχύσει την προπαγάνδα της.  Με ποιό δικαίωμα αγύρτες, φωτογραφίζετε αυτούς τους ανθρώπους και δημοσιοποιείτε τις φωτογραφίες τους;  Αυτό δεν είναι σεβασμός στην ανθρώπινη ύπαρξη, είναι διασυρμός και αισχρή εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

ΑΙΣΧΟΣ!!!  :angry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(...)

 

Με αυτήν την διαδικασία της κοινωνικοποίησης τι θα γίνει!!! 

 

Για την μετατροπή του "μη μετατρέψιμου"

 

Απ' ότι φαίνεται θα ωριμάσουμε "βιαίως"

 

πάλι!

 

Η πλάκα τώρα είναι πως το "μη μετατρέψιμο" είναι και κοινωνικοποιημένο!!!

 

Αντε να βγάλεις άκρη!!

(...)

 

Πολύ καλό...!!!

 

Σκέφτομαι... τις εναλλακτικές

 

ή βίαιη ωρίμανση

 

ή κλινικά νεκροί, δηλαδή δυνητικώς μη κοινωνικοποιήσιμοι και συνεπώς μη μετατρέψιμοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημήτρη κρατώ από το κείμενο του Καστοριάδη, που είχε μια ιδιότυπη και πολύ προσωπική άποψη περί δημοκρατίας :

(...)

 

Καλησπέρα Γιάννη

 

Ιδιότυπη και πολύ προσωπική άποψη περί δημοκρατίας γιατί...?

θα ήθελα την άποψή σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Κρίμα για το κορίτσι. Δεν υπάρχει πιο άρρωστο πράγμα από τον βιασμό. Δεν υπάρχει πιο βάναυση προσβολή στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου.

Να θυμίσω άλλη μία επίσης τραγική περίπτωση, ακόμη πιο τραγική από το συμβάν στην Πάρο, μιας και η κοπέλα δολοφονήθηκε από τον ανώμαλο που την βίασε: http://www.iefimerida.gr/news/83437/%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%E2%80%93-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-34%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7

 

Εδώ υπάρχει μία πολύ καλή προσέγγιση: http://e-psychology.gr/forensic-psychology/477-egklimata-pou-stamata-h-pragmatikotita-pou-ksekina-h-fantasia

 

Υ.Γ. Μόνο ένας ανώμαλος ψυχικά θα μπορούσε να συνδέσει μία πράξη βιασμού με την εθνικότητα του θύτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλό...!!!

 

Σκέφτομαι... τις εναλλακτικές

 

ή βίαιη ωρίμανση

 

ή κλινικά νεκροί, δηλαδή δυνητικώς μη κοινωνικοποιήσιμοι και συνεπώς μη μετατρέψιμοι.

 

Θεόφιλε, αυτή τη στιγμή χτίζεται μια νέα κοινωνία, με ανθρώπους που από ανεξάρτητοι και ελεύθεροι πολίτες θα έχουν εκφυλιστεί σε πειθήνια στρατιωτάκια, σε υπάκουους υπήκοους.

Όσο για μας:

"Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε

είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα για το κορίτσι. Δεν υπάρχει πιο άρρωστο πράγμα από τον βιασμό. Δεν υπάρχει πιο βάναυση προσβολή στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου.

Να θυμίσω άλλη μία επίσης τραγική περίπτωση, ακόμη πιο τραγική από το συμβάν στην Πάρο, μιας και η κοπέλα δολοφονήθηκε από τον ανώμαλο που την βίασε: http://www.iefimerida.gr/news/83437/%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%E2%80%93-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-34%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7

 

Εδώ υπάρχει μία πολύ καλή προσέγγιση: http://e-psychology.gr/forensic-psychology/477-egklimata-pou-stamata-h-pragmatikotita-pou-ksekina-h-fantasia

 

Υ.Γ. Μόνο ένας ανώμαλος ψυχικά θα μπορούσε να συνδέσει μία πράξη βιασμού με την εθνικότητα του θύτη.

 

 

         Αν κατάλαβα καλά με αποκαλείς ψυχικά ανώμαλο επειδή θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι,όντας στερημένοι από κάθε άποψη, είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες πράξεις. Αλλά και στερημένοι να μην είναι έχουν διαφορετική φιλοσοφία αναφορικά με την ανθρώπινη ζώη και αξιοπρέπεια, ειδικά όσον αφορά τη θέση της γυναίκας . Δες για παράδειγμα το κύμα βιασμών στην Ινδία ή τους βιασμούς στην Αφρική. Και στον πολιτισμένο κόσμο υπάρχουν τέτοια κρούσματα αλλά όχι σε αυτό το βαθμό.

 

Υ.Γ. Σε παρακαλώ να αποσύρεις το βαρύ χαρακτηρισμό. Δεν βοηθάει την ανταλλαγή απόψεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και όμως μετά την Αφρική, είναι η Αμερική και η Νέα Ζηλανδία. Εκεί να δείς πόσους Πακιστανούς έχουν... Όσο για το θέμα της στέρησης, άστο κάνει τζίζ... ειδικά στις αστικές κοινωνίες... Η εξάπλωση του βιασμού όπως και της βίας είναι καπιταλιστικό σύμπτωμα...  Όπως και το νέο ναρκωτικό «σιρόπι βιασμού» που κάνει θραύση στις «πολιτισμένες» χώρες από τους μη στερημένους…

 

 

rape_3-1-2013.jpgΟι πρόσφατοι αποτροπιαστικοί βιασμοί και δολοφονίες της 34χρονης Ελληνίδας στην Ξάνθη...

και της 23χρονης φοιτήτριας στην Ινδία, είναι μόνο η κορυφή του "παγόβουνου" του φαινομένου των βιασμών διεθνώς.

Οι στατιστικές των Ηνωμένων Εθνών σοκάρουν.

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι το φαινόμενο της σεξουαλικής βίας, όπως αναφέρει το sbs.com.au, σε βάρος κυρίως γυναικών και παιδιών, δεν είναι χαρακτηριστικό των τριτοκοσμικών χωρών.

Οι "πολιτισμένες" ΗΠΑ και Σουηδία, βρίσκονται στην κορυφή του παγκοσμίου χάρτη των βιασμών, με ποσοστά που τρομάζουν.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε 45 δευτερόλεπτα, κάποιος βιάζεται, ιδιώς γυναίκες και παιδιά και λιγότερο συχνά άνδρες.

Πάνω από το 60% των βιασμών αυτών, δεν καταγγέλλονται ποτέ στις αρχές από τους παθόντες.

Ένας στους δέκα Αμερικανούς άνδρες, βιώνει τη σκληρή εμπειρία του βιασμού στη ζωή του.

Το 61% όσων βιάζονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, είναι κορίτσια κάτω των 18 ετών, στη μεγαλύτερη πλειονότητά τους λευκές.

Κι αν νομίζετε ότι τα θύματα βρίσκονται στις τάξεις με χαμηλο οικονομικό ή μορφωτικό επίπεδο, τα παρακάτω στοιχεία θα σας διαψεύσουν.

Ένα στα 7 κορίτσια που φοιτούν σε αμερικανικά κολέγια, έχει βιαστεί στη διάρκεια των σπουδών του.

Ο βιασμός δεν είναι παρά μια εγκληματική πράξη, άσκησης δύναμης, ελέγχου και κυριαρχίας του βιαστή πάνω στο θύμα του. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, ιδίως στα πιο αδύναμα και ανίσχυρα μέλη της κοινωνίας μας, στις γυναίκες και στα παιδιά.

Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, συμβαίνει όχι έξω στο δρόμο, αλλά μέσα στο ίδιο το σπίτι των θυμάτων, από άτομα υπεράνω υποψίας: τον σύντροφό τους ή τον φίλο τους, ή ακόμα και από τον ίδιο του τον πατέρα ή από άλλο στενό συγγενή, ή και γείτονα.

Τα ποσοστά βιασμών στις ΗΠΑ είναι 13 φορές υψηλότερα, απ' ό,τι στη Βρετανία και 20 φορές από τα αντίστοιχα της Ιαπωνίας.

Τα στατιστικά στοιχεία, όπως τα έχει καταγράψει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανά χώρα, δείχνουν πάνω από 200.000 βιασμούς το χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ.

Στην ανεπτυγμένη Ευρώπη, η Σουηδία κρατά τα πρωτεία στους βιασμούς, με ποσοστά διπλάσια από της Βρετανίας και τετραπλάσια από τα αντίστοιχα της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά και 20πλασια από τις χώρες των – υποτίθεται – θερμόαιμων Νοτιοευρωπαίων.

Όμως, εκεί που οι αριθμοί προκαλούν πραγματικό δέος, είναι η Αφρικανική ήπειρος. Πρωταθλήτρια της φρίκης, αναδεικνύεται η Νότια Αφρική, όπου υπολογίζεται ότι συμβαίνουν περίπου 300.000 βιασμοί το χρόνο. Σχεδόν το 1/3 των θυμάτων, είναι παιδιά.

Και όσον αφορά στην Ωκεανία, τα σκήπτρα σε ποσοστά βιασμών κατέχει η ήσυχη και ειδυλλιακή Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, με 310 βιασμούς, ανά 100.000 κατοίκους, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό για την Αυστραλία είναι τουλάχιστον 4 φορές χαμηλότερο – γύρω στους 70 βιασμούς.

Το ποσοστό για την Ελλάδα είναι περίπου 210 και λίγο υψηλότερο είναι για την Κύπρο.

Ο βιασμός είναι ένα διαρκές έγκλημα που δεν γνωρίζει σύνορα, αλλά όλοι συμφωνούν πως μόνο με τη ριζική αλλαγή αντίληψης και συμπεριφοράς των ανδρών απέναντι στον υπόλοιπο μισό και πλέον πληθυσμό του πλανήτη, γυναίκες και παιδιά, θα μειωθεί ή και θα εκλείψει.

 

http://directnews.gr/world/21948-sokaroun-oi-diethneis-statistikes-gia-tous-viasmous.html

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

         Αν κατάλαβα καλά με αποκαλείς ψυχικά ανώμαλο επειδή θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι,όντας στερημένοι από κάθε άποψη, είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες πράξεις. Αλλά και στερημένοι να μην είναι έχουν διαφορετική φιλοσοφία αναφορικά με την ανθρώπινη ζώη και αξιοπρέπεια, ειδικά όσον αφορά τη θέση της γυναίκας . Δες για παράδειγμα το κύμα βιασμών στην Ινδία ή τους βιασμούς στην Αφρική. Και στον πολιτισμένο κόσμο υπάρχουν τέτοια κρούσματα αλλά όχι σε αυτό το βαθμό.

 

Υ.Γ. Σε παρακαλώ να αποσύρεις το βαρύ χαρακτηρισμό. Δεν βοηθάει την ανταλλαγή απόψεων.

 

Έγραψα: "Υ.Γ. Μόνο ένας ανώμαλος ψυχικά θα μπορούσε να συνδέσει μία πράξη βιασμού με την εθνικότητα του θύτη."

 

Δεν το έγραψα για σένα. Εκτός κι αν εσύ συνδέεις την πράξη ενός βιασμού με την εθνικότητα ενός θύματος, πράγμα που πιστεύω πως δεν το κάνεις. Άλλωστε, δεν έγραψες κάτι τέτοιο. Μόνο παρέθεσες ένα link.

Αν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο που ανέβασε η Ειρήνη θα διαπιστώσεις πολλά πράγματα.

Επίσης, το θέμα του βιασμού είναι θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων των επιστημών της ψυχολογίας πρωτίστως και της κοινωνιολογίας δευτερευόντως.

Καμία απολύτως έρευνα δεν αποδεικνύει ότι ένας άνθρωπος γίνεται βιαστής λόγω της εθνικότητός του και όποιος το πιστεύει αυτό είναι ανώμαλος ψυχικά, είναι άρρωστος διότι βλέπει τα πάντα μέσα από έναν παραμορφωτικό φακό όντας εντελώς ιδεολογικά τυφλωμένος.

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τίποτα για τον βιασμό, καλό είναι να ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο και να διαβάσεις κάποια επιστημονικά άρθρα για το θέμα. Θα βοηθηθείς και θα δεις την πραγματικότητα διαφορετικά.

Ακόμα και η αστυνομία, στα πειραγμένα στοιχεία της, δίνει για το 2012 σε όλη την ελληνική επικράτεια 188  βιασμούς με τους δράστες να είναι 119 Έλληνες και οι 69 αλλοδαποί. Φυσικά δεν υπάρχουν στοιχεία για την εθνικότητα των θυμάτων που πολύ πιθανόν -με βάση τα επιστημονικά ευρήματα περί της κοινωνικής εγγύτητας των δραστών-  οι περισσότεροι βιασμοί αφορούν κοντινά ή συγγενικά πρόσωπα των θυτών: http://www.astynomia.gr/images/stories/2013/statistics13/epikrateia1.xls

 

Μπορεί λοιπόν κάποιοι να τζογάρουν πολιτικά ακόμη και στους βιασμούς, να ξεσηκώνονται εναντίον των θυτών όταν αυτοί είναι αλλοδαποί (ενώ ποιούν την νήσσαν όταν είναι Έλληνες) και να ...υπερασπίζονται ανθρώπινες αξίες που οι ίδιοι ποδοπατούν (βλ.δολοφονίες, μαχαιρώματα, προπηλακισμοί, ξυλοδαρμοί μεταναστών από τις ορδές των Βανδάλων ανελλήνιστων Χρυσαυγιτών), να ανεβάζουν στα άθλια sites και blogs τους εμετικές και συκοφαντικές αναρτήσεις και γενικά να προσπαθούν να παρασύρουν τον μέσο αφελή Έλληνα ο οποίος δεν έχει τα πνευματικά εφόδια για να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του. Έτσι, πιστεύει αυτές τις εύπεπτες καφενόβιες αηδίες και νομίζει ότι η χώρα κατέχεται όχι από τους τοκοφλύφους και τους εγχώριους συνεργάτες τους, αλλά από ...3.000.000 λαθρομετανάστες όπως ηλιθίως αναφέρει παντού η Χρυσή Αυγή [για σκεφτείτε ποιους ευνοεί αυτός ο αποπροσανατολισμός και ποιους εξυπηρετεί η Χρυσή Αυγή].

 

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λοιπόν. Ο καθένας αγοράζει κατά το μυαλό που κουβαλάει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φάκελος “Άκρως απόρρητον”

Tου Ανδρέα Παπαδάκη 

δημοσιογράφου, πολιτικού αναλυτή- για το 7imeres.gr

Ένα φουτουριστικό πολιτικό αφήγημα για την Ελλάδα του 2017. 

Ο ήχος από το ξυπνητήρι τον τίναξε από το κρεβάτι. Ήταν 6 το πρωί. Ο Μανώλης μετά βίας άνοιξε τα μάτια του. Χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να αποφασίσει να σηκωθεί. Η θερμοκρασία στο σπίτι ήταν κάτι παραπάνω από το μηδέν και δεν ήθελε να αποχωριστεί το ζεστό του πάπλωμα. Σκεφτόταν πόσο θα ήθελε να κάνει ένα καυτό ντους για να ξυπνήσει, όπως παλιά. Οι συχνές διακοπές υδροδότησης τα πρωινά όμως και το σκουριασμένο νερό της βρύσης δεν επέτρεπαν πλέον μια τέτοια πολυτέλεια. Ήταν υψηλού ρίσκου.

Σέρνοντας τα πόδια έφτασε στη κουζίνα κουκουλωμένος με μια μάλλινη κουβέρτα. Η ανάσα του άχνιζε από το κρύο. Ήταν ο τρίτος χειμώνας χωρίς κεντρική θέρμανση στο σπίτι. Πετρέλαιο δεν υπήρχε στην αγορά κι όταν το έβρισκες το πλήρωνες χρυσάφι. Πολλοί ζεσταίνονταν με αυτοσχέδιες ξυλόσομπες αλλά και το ξύλο ήταν δυσεύρετο. Θερμάστρες γκαζιού έβρισκες μόνο μεταχειρισμένες στη μαύρη αγορά αν ήσουν τυχερός και είχες χρήματα ή τρόφιμα για ανταλλαγή.

Έπινε αργά το τσάι του και σκεφτόταν. Είχε ανάγκη από καφέ, αλλά πού να τον βρει. Ελάχιστοι μπορούσαν να πληρώσουν 10 δραχμές το κιλό στο μπακάλικο. Άνοιξε την τηλεόραση. Έπαιξε μηχανικά με τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου σα να έψαχνε για τα κανάλια που υπήρχαν παλιά. Χιόνι στην οθόνη. Δύο κρατικά κανάλια όλα κι όλα κι αυτά δείχνουν το ίδιο πρόγραμμα. Δημοτικά τραγούδια, εμβατήρια, παλιά ντοκιμαντέρ για τα ζώα, ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, κυβερνητική προπαγάνδα. Στάθηκε στην ΕΤ1. Το πρώτο κανάλι της Εθνικής Τηλεόρασης είχε πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα από τις 7 το πρωί. Όλη η χθεσινή δραστηριότητα του πρωθυπουργού Νίκου Μιχαλολιάκου, δηλώσεις του, συναντήσεις με τους υπουργούς, πλάνα του ηγέτη που μιλάει στο τηλέφωνο, που γελάει, που επισκέπτεται ένα εργοτάξιο, που χειροκροτείται από εργαζόμενους σε ένα υπουργείο. Πάντα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και υπουργό Εθνικού Πολιτισμού Ελένη Ζαρούλια. Καμιά φορά και από την κόρη τους Ουρανία που ανέλαβε γενική γραμματέας Εθνικής Νεολαίας.

Σιχάθηκε. Έκλεισε αμέσως την τηλεόραση. Είχε μάθει να μην πιστεύει τίποτα από την τηλεόραση πλέον. Όλες οι πηγές ενημέρωσης όμως ήταν απολύτως ελεγχόμενες. Αφού έκλεισαν όλα τα ιδιωτικά κανάλια μέσα σε μια εβδομάδα από τότε που κατέλαβαν την εξουσία πριν δύο χρόνια, οι Χρυσαυγίτες προχώρησαν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όλων σχεδόν των εφημερίδων. Ακολούθησαν τα ραδιόφωνα. Μέσα σε έξι μήνες, είχε κοπεί και η ελεύθερη σύνδεση με το διαδίκτυο. Οι αρχές είχαν αποκλείσει όλα σχεδόν τα ενημερωτικά σάιτ, έλεγχαν πλήρως τις μηχανές αναζήτησης και κατέγραφαν κάθε κίνηση του χρήστη, κάθε επικοινωνία μέσω email. Πριν δυο μήνες, προχώρησαν σε πογκρόμ συλλήψεων «διαδικτυακών τρομοκρατών» που έκαναν «αντεθνική προπαγάνδα». Η κυβέρνηση έκανε ολόκληρο σώου με τις δεκάδες συλλήψεις και δίκες εξπρές που κατέληξαν σε πολυετείς καθείρξεις. Οι «τρομοκράτες» ομολόγησαν σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση τις πράξεις τους. Οι περισσότεροι με μαυρισμένα μάτια και μώλωπες στο σώμα. Μετά απ’ αυτό, κανείς δεν άκουσε γι αυτούς ξανά.

Το αστείο είναι ότι αμέσως μετά την εξαφάνιση των «τρομοκρατών», εξαφανίστηκε και ο Υπουργός Τύπου και Προπαγάνδας Ηλίας Κασιδιάρης. Προηγουμένως, το πανελλήνιο είχε δει στις οθόνες του πιπεράτες φωτογραφίες του γυμνού υπουργού σε παρεξηγήσιμες στάσεις μαζί με άλλους γυμνούς γεροδεμένους άντρες. Είπαν ότι οι φωτογραφίες ήταν κατασκευασμένες από τους «τρομοκράτες». Ο Κασιδιάρης άστραψε και βρόντηξε. Αλλά αμέσως μετά παραιτήθηκε και έκτοτε η τύχη του αγνοείται. Μικρό το κακό…

Ο Μανώλης περπατούσε ήδη μισή ώρα μέσα στο κρύο για να φτάσει μέχρι το υπουργείο. Το μετρό είχε πάψει να λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο. Δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για τους συρμούς είπαν. Για να αγοράσουν από το εξωτερικό ούτε κουβέντα. Ούτε λεφτά υπήρχαν στα κρατικά ταμεία για τέτοιες πολυτέλειες, ούτε κανείς τολμούσε να σπάσει το διεθνές εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη χώρα μετά την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικά λεωφορεία κυκλοφορούσαν ακόμα στην Αθήνα αλλά κι αυτά σπάνια, χωρίς ωράριο και πάντα ασφυκτικά γεμάτα. Όχι με μετανάστες, όπως πριν. Με Έλληνες. Μόνο που οι Έλληνες επιβάτες ήταν τώρα σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι οι Αφρικανοί μετανάστες παλιά.

Κανείς δεν τους θυμόταν πια αυτούς. Αμέσως μετά το πραξικόπημα και τη διάλυση της Βουλής, η κυβέρνηση προχώρησε σε χιλιάδες συλλήψεις. Πρώτα οι μαύροι, μετά οι σκουρόχρωμοι και οι ασιάτες και στη συνέχεια οι μουσουλμάνοι. Τους στοίβαξαν αρχικά κατά χιλιάδες στο πρώην Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (τι ειρωνία) που τώρα είχαν μετονομάσει σε Στάδιο του Λαού. Έμειναν εκεί αρκετές εβδομάδες μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους. Σε άθλιες συνθήκες, ντάλα καλοκαίρι με 40 βαθμούς. Δεκάδες πέθαναν. Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες εξαφανίστηκαν. Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν με λεωφορεία στον Πειραιά και τους έβαλαν σε σαπιοκάραβα. Συνοδεία πλοίων του πολεμικού ναυτικού τους οδήγησαν στα διεθνή ύδατα. Κάποια πλοία περιπλανιόντουσαν για μέρες μέχρι να βρεθεί ξένο λιμάνι να τους δεχτεί. Αυτό έγινε μετά την κατακραυγή για τα τρία ναυάγια νότια της Κρήτης και αλλού με δυόμισι χιλιάδες νεκρούς. Ολόκληρος ο πλανήτης καταδίκασε, η χώρα εκδιώχθηκε και από το ΝΑΤΟ και αμέσως μετά αποκλείστηκε από τον ΟΗΕ, αλλά καμία υποχώρηση. Μέσα σε ένα χρόνο δεν υπήρχε ίχνος ξένου μετανάστη στη χώρα. Οι περισσότεροι είχαν δραπετεύσει πανικόβλητοι από τα βόρεια σύνορα ή με αυτοσχέδιες βάρκες στην Τουρκία και την Ιταλία.

Στηνπρώτη επέτειο της Εθνικής Επανάστασης, όπως ονομάστηκε το νέο φασιστικό καθεστώς, έγιναν γιορτές σε όλη τη χώρα με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει μόνο στους Έλληνες». Η χώρα επιτέλους ήταν καθαρή από τα μιάσματα. Ο στόχος είχε επιτευχθεί. Όσα δεν είχαν καταφέρει όλες οι άλλες αντεθνικές κυβερνήσεις μαζί στα 45 χρόνια από τη μεταπολίτευση, το είχε κάνει μέσα σε 12 μήνες η χούντα. Πράγματι δεν υπήρχε πλέον ίχνος ξένου πολίτη στη χώρα. Μετά την εκδίωξη των μεταναστών, έκλεισαν η μία μετά την άλλη οι ξένες πρεσβείες στη χώρα. Η Ελλάδα διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με το σύνολο του κόσμου. Έγινε η μαύρη τρύπα της Ευρώπης…

Η δεύτερη επέτειος δεν θα ήταν το ίδιο ενθουσιώδης όσο η πρώτη. Η διεθνής απομόνωση της χώρας είχε οδηγήσει σε εθνική καταστροφή. Η επιχείρηση του Αττίλα ΙΙΙ αιφνιδίασε την Αθήνα, αλλά κανέναν άλλον. Οι πάντες έλεγαν ψιθυριστά, ακόμα και μέσα στο υπουργείο, ότι οι Τούρκοι θα παρενέβαιναν με αφορμή τα πογκρόμ που είχαν ξεκινήσει στη Θράκη. Όταν κάηκαν τα πομάκικα χωριά στην Κομοτηνή και πολιορκήθηκε το τουρκικό προξενείο από «εξαγριωμένους» Έλληνες, τα τουρκικά στρατεύματα διέσχισαν τον Έβρο. Χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση έφτασαν μέχρι την Καβάλα. Δεν έπεσε σφαίρα! Ο ελληνικός (εθνικός πλέον) στρατός δεν είχε σφαίρες! Δεν είχε άρματα μάχης. Δεν είχε αεροπλάνα. Δεν είχε ούτε καν καύσιμα!!! Απλά υποχώρησε άτακτα μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Μια εβδομάδα μετά, αποβατικά πλοία έφτασαν στις ακτές της Σαμοθράκης, της Λήμνου και της Λέσβου. Εκεί έγιναν μάχες και υπήρξαν πολλοί νεκροί. Μόνο στη Χίο λέγεται ότι σκοτώθηκαν χίλιοι άνθρωποι.

Καθισμένος στο γραφείο του ο Μανώλης τακτοποιεί τα χαρτιά του. Ανησυχεί για την οικογένειά του στη Σάμο. Φήμες λένε ότι η Σάμος θα είναι η επόμενη. Φοβάται για το αύριο. Οι διάδρομοι του υπουργείου είναι παγωμένοι. Κανείς δεν μιλάει σε κανέναν. Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έχει σύσκεψη με τους συνεργάτες του στον πάνω όροφο. Το θέμα που καίει τους πάντες είναι η επιδημία πολιομυελίτιδας που έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν κλείσει και όσα είναι ακόμα ανοιχτά δεν έχουν φάρμακα, υλικά, γιατρούς, νοσοκόμες… Οι εισαγωγές έχουν σταματήσει από πέρυσι. Κανείς δεν αγοράζει, κανείς δεν πουλά. Και κανείς δε μιλά.

Επισήμως, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Η είδηση για τα 100 κρούσματα σε σχολεία της Αθήνας μέσα σε μια εβδομάδα δεν μεταδόθηκε πουθενά. Ούτε και τα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους εγκύων και μωρών κατά τη γέννα. Ούτε και ο διπλασιασμός των θανάτων από καρκίνο λόγω τερματισμού της θεραπείας των ασθενών. Στη χώρα αυτή είναι επικίνδυνο ακόμα και να γριπιαστείς πλέον, σκέφτηκε ο Μανώλης. Στο συρτάρι του είχε όλες αυτές τις πληροφορίες που θα μπορούσε εύκολα να διαρρεύσει σε κάποια εφημερίδα στο εξωτερικό. Φοβόταν όμως. Όχι μόνο για τη θέση του στο υπουργείο, αλλά και για την ίδια τη ζωή του. Πολλά είχε ακούσει και φοβόταν.

Μετά από 20 χρόνια στο δημόσιο, ο μισθός του μετά βίας έφτανε τις 100 δραχμές. Πώς να ζήσει κανείς με 100 δραχμές στην Ελλάδα το 2017; Πολύ πριν την «Εθνική Επανάσταση», όταν ξέσπασε η κρίση, διαμαρτυρόταν για την απώλεια του 40% του εισοδήματός του, λόγω των μέτρων της τρόικας. Τότε βέβαια υπήρχε το ευρώ. Με την πτώχευση του κράτους και την επιστροφή στη δραχμή το 2015, οι απώλειες ήταν της τάξης του 90%. Ακολούθησε χάος. Που έφερε κι άλλο χάος. Κάθε ευρώ ανταλλάχθηκε με μία δραχμή. Και μετά άρχισαν οι υποτιμήσεις. Ένα ευρώ, δύο δραχμές, τρεις δραχμές, πέντε, δέκα… Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η ισοτιμία πλέον μια και μετατροπές συναλλάγματος δεν γίνονται πλέον. Μετά την κατάρρευση των τραπεζών και την απώλεια όλων των καταθέσεων των πολιτών, η κυβέρνηση κρατικοποίησε την Εθνική Τράπεζα (λόγω ονόματος) η οποία ήταν και η μόνη που λειτουργούσε πλέον στη χώρα. Κανείς δεν γνώριζε όμως σε τι χρησιμεύει, αφού δεν υπήρχαν πλέον καταθέτες.

Από το 1981 ο Μανώλης ψήφιζε σταθερά ΠΑΣΟΚ. Με το ΠΑΣΟΚ μπήκε στο δημόσιο, με το ΠΑΣΟΚ έκανε περιουσία, σπίτι, αυτοκίνητα, ακριβά ταξίδια. Όλα πήγαιναν καλά. Δεν ήξερε τότε τι έρχεται. Το 2010 ήταν από τους πρώτους που βγήκε στους δρόμους. Ήταν ανάμεσα στους Αγανακτισμένους. Του είχαν κόψει τα επιδόματα. Δεν μπορούσε να το δεχτεί. Ένιωθε απογοητευμένος και προδομένος. Η τρόικα έκανε κουμάντο στη χώρα. Ζητούσε γη και ύδωρ. Τα παραδοσιακά κόμματα είχαν αποτύχει. Είχαν προδώσει το λαό. Τους είχε σιχαθεί όλους. Στις διπλές εκλογές του 2012 ψήφισε Χρυσή Αυγή για να διαμαρτυρηθεί. Όταν έγινε πρωθυπουργός ο Σαμαράς η χώρα είχε ήδη τα χάλια της. Η κυβέρνησή του έσερνε τα πόδια της. Μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ το 2013, τον ανασχηματισμό που ακολούθησε και τη συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσε τα πράγματα στα άκρα. Ο κόσμος της είχε γίνει επιθετικός. Οι Χρυσαυγίτες ήταν οι μόνοι όμως που φαινόντουσαν να έχουν τσαγανό. Επίθεση στο διεφθαρμένο σύστημα, συσσίτια για τους πεινασμένους, ξύλο στους προδότες και τους ξενόδουλους.

Το χάος με τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις στους δρόμους έφτασε στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση έπεσε με πάταγο στις αρχές του 2014 και τις εκλογές κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ που σχημάτισε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου και μερικούς αποστάτες βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην καταγγελία του μνημονίου και ζήτησε να επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση. Μετά τις πρώτες ώρες του ενθουσιασμού, οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στην ελληνική κυβέρνηση. Μέχρι το καλοκαίρι είχε σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας. Οι αγορές κλειστές. Ακολούθησε χάος. Τα πρώτα γκάλοπ έδειχναν τη Χρυσή Αυγή να εκτοξεύεται. Ο κυβερνητικός συνασπισμός κατέρρεε. Πρώτοι έφυγαν οι πασοκογενείς βουλευτές. Στο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πραξικόπημα και τα ηνία ανέλαβε ο Αλαβάνος. Η κυβέρνηση σύρθηκε στην απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ο πανικός στα διεθνή χρηματιστήρια και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχε κτυπήσει κόκκινο. Η Καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε ότι προτιμάει να υποστεί η Γερμανία ζημιά παρά να υποκύψει πάλι στον εκβιασμό των Ελλήνων. Την ακολούθησαν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι στο τέλος του καυτού καλοκαιριού του 2014. Τον Οκτώβρη η Ελλάδα τύπωνε ήδη δραχμές για την 1η Ιανουαρίου του 2015. Η Νέα Δημοκρατία που είχε υποστεί συντριβή στις εκλογές σκλήρυνε τη στάση της και έκανε θεαματική στροφή ακόμα περισσότερο προς τα δεξιά προσπαθώντας να γοητεύσει ψηφοφόρους που πήγαιναν μαζικά στη Χρυσή Αυγή. Το ΠΑΣΟΚ είχε κρατήσει δυνάμεις κοντά στο 10% αλλά σπαρασσόταν από τα εσωκομματικά προβλήματα. Το ίδιο σκηνικό και στο ΚΚΕ που είχε κοπεί στα δύο. Η κυβέρνηση κατέρρευσε όταν αποχώρησε ο Καμμένος καταγγέλλοντας την αντεθνική στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Ο Μανώλης ήταν πλέον οργανωμένος στην τοπική οργάνωση της Χ.Α. στο Παγκράτι. Απλήρωτος για 5 μήνες μια και το δημόσιο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών, αηδιασμένος από τους πολιτικούς και τους Ευρωπαίους, έδινε το παρών στα μαζικά συλλαλητήρια των Χρυσαυγιτών. Ήταν εκεί και στη μεγάλη διαδήλωση του Νοεμβρίου όταν πολιορκήθηκε η Βουλή από δεκάδες χιλιάδες εξαγριωμένους πολίτες που πυρπόλησαν το κτίριο. Από τύχη δεν τραυματίστηκε από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή και από τις δύο πλευρές.

Στις ταραχώδεις εκλογές που ακολούθησαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014, ο κόσμος ήταν στα κάγκελα. Η χώρα είχε παραλύσει. Τα σκουπίδια ήταν βουνό στους δρόμους, τα σχολεία κλειστά, τα σούπερ μάρκετ λεηλατημένα. Με το 28% που πήρε η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτο κόμμα με 120 βουλευτές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας που τερμάτιζε ήδη τη δεύτερη θητεία του, υπέβαλε την παραίτησή του αρνούμενος να δώσει, ως όφειλε από το Σύνταγμα, τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Νίκο Μιχαλολιάκο. Νέα συλλαλητήρια, νέες συγκρούσεις, πλήρες χάος. Η μεταβατική κυβέρνηση προκήρυξε νέες εκλογές για τον Γενάρη του 2015.

Ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα και με δηλώσεις τους οι Ευρωπαίοι έριχναν λάδι στη φωτιά. Στις νέες εκλογές η Χ.Α. κέρδισε με 35% εκλέγοντας 140 βουλευτές. Λίγες μέρες μετά, ο Μιχαλολιάκος έπαιρνε την εντολή από τον Πρόεδρο της νέας Βουλής και ενώπιον του Αρχιεπισκόπου ορκιζόταν πρωθυπουργός με τη στήριξη των 8 βουλευτών των αποδεκατισμένων ΑΝΕΛ και την ανοχή των 20 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Με αφορμή την αδυναμία της Βουλής να εκλέξει νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας και την επικείμενη εθνική καταστροφή που θα σήμαιναν νέες εκλογές, ο Μιχαλολιάκος με την πλήρη στήριξη του στρατού διαλύει τη Βουλή και τα κόμματα και επιβάλει στρατιωτικό νόμο.

Εκείνος ο καυτός Φεβρουάριος του 2015 ανέτρεψε τα πάντα. Οι πρώτοι που συνελήφθησαν ήταν οι πολιτικοί. Ο Τσίπρας είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό, μαζί με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν κλείσουν τα σύνορα. Συνελήφθησαν όμως οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές του. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνελήφθη σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση, μετά από 24 ώρες πολιορκίας της οικίας του από εξαγριωμένους χρυσαυγίτες. Η αστυνομία τελικά δεν εμπόδισε το πλήθος να μπει μέσα στο σπίτι της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στην Κηφισιά. Ούτε εμποδίστηκε κανείς να κτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι τη σύζυγό του εκείνο το βράδυ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνελήφθη στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Προηγουμένως είχε φυγαδεύσει στο εξωτερικό τη σύζυγο και την κόρη του αλλά ο ίδιος έμεινε πίσω. Λένε ότι κτυπήθηκε άσχημα στο κεφάλι και νοσηλεύτηκε. Κανείς δεν ξέρει πού κρατείται πλέον ή πού βρίσκεται. Κανείς δεν μιλάει γι αυτόν.

Όλα τα στελέχη του ΚΚΕ συνελήφθησαν επίσης. Η Λιάνα Κανέλλη εκτελέστηκε εν ψυχρώ από έναν νεαρό χρυσαυγίτη, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα ξυλοκοπήθηκε με μεγάλη αγριότητα από έξαλλους φασίστες πριν οδηγηθεί σε άγνωστη τοποθεσία.

Ο Μανώλης δεν περίμενε τόση βία. Είχε παγώσει. Δεν είχε σκεφτεί αυτές τις εξελίξεις. Ούτε τι θα ακολουθούσε. Όταν έκαψαν το Μέγαρο Μουσικής, δίπλα στην αμερικάνικη πρεσβεία, επειδή μέσα «κρύβονταν τρομοκράτες» βρισκόταν στο υπουργείο και δεν έκρυψε την αντίθεσή του από τους συναδέλφους του. Σε μισή ώρα δέχτηκε ανώνυμο τηλεφώνημα με απειλές για τη ζωή του. Αποφάσισε να μην ξαναμιλήσει.

Δεν μίλησε φυσικά ούτε όταν έκλεισαν τα μέσα ενημέρωσης, ούτε όταν δολοφονούνταν ξένοι στον δρόμο, ούτε όταν είδε νεαρούς με μαύρα μπλουζάκια να κλωτσούν μια έγκυο πεσμένη στο πεζοδρόμιο στην πλατεία Μαβίλη, ούτε όταν έκαιγαν βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα επί μήνες.

Όταν τελείωσαν με τους πολιτικούς και τους ξένους, οι αρχές στράφηκαν εναντίον των απόβλητων Ελλήνων. Ένα βράδυ του Μαρτίου του 2016 οργανωμένες ομάδες χρυσαυγιτών επιτέθηκαν με λοστούς στο Γκάζι. Δεκάδες αιμόφυρτοι «πούστηδες» οδηγήθηκαν για κούρεμα στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στις φυλακές μαζί με ποινικούς κρατουμένους. Φυσικά σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση προς παραδειγματισμό. Ακολούθησε η πυρκαγιά της συναγωγής στην οδό Μελιδώνη στο Θησείο, η σύλληψη των μελών του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και η απέλασή τους στο Ισραήλ. Το ίδιο έγινε και με την ηγεσία των εβραίων της Θεσσαλονίκης. Μέτρα ελήφθησαν και εναντίον των καθολικών της Σύρου και των Επτανήσων όταν κρίθηκε ότι δεν συμμορφώθηκαν με το νέο νόμο της κυβέρνησης που αναγνώριζε μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία ως μοναδικό θρησκευτικό φορέα στη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση φυσικά, ευλογούσε τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του αυτή. Δύο μέρες μετά, ο ΟΗΕ και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί εν χορώ αναγνώριζαν τα Σκόπια επίσημα πλέον ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Και ο Άνθιμος έριχνε και πάλι σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση κατάρες προς τους αλλόθρησκους.

Ακολούθησε ο Αττίλας ΙΙΙ στη Θράκη και τα νησιά και ο κόσμος πάγωσε. Μαζί τους και ο Μανώλης. Στην πείνα, την εξαθλίωση, την απομόνωση, την τρομοκρατία, την καταπίεση, τα βασανιστήρια, προστέθηκε τώρα η ξένη στρατιωτική κατοχή.

Ο Μανώλης κοίταξε το ρολόι του. Μετά από δέκα ώρες στο γραφείο, χωρίς αντικείμενο εργασίας, σε δέκα λεπτά θα σχόλαγε. Άνοιξε το συρτάρι του και πήρε τον φάκελο με τα στοιχεία που αποδείκνυαν την απόλυτη ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Τόσοι νεκροί από αυτοκτονίες, τόσοι από ασθένειες, τόσοι από πείνα, τόσοι από μετεγχειρητικά αίτια, τόσοι από έλλειψη περίθαλψης. Σύνολο 45.000 άνθρωποι για το 2016 μόνο! Κυρίως γυναίκες και παιδιά. Απ’ έξω ο φάκελος έγραφε «Άκρως Απόρρητο». Ο Μανώλης γνώριζε τον άνθρωπο που θα μπορούσε να μεταφέρει όλα αυτά τα στοιχεία στον ξένο τύπο.

Η ώρα πήγε 6 και είχε ήδη βραδιάσει. Κοίταξε το επιτραπέζιο ημερολόγιο. 5 Φεβρουαρίου 2017. Αύριο ήταν αργία. Η δεύτερη επέτειος της Εθνικής Επανάστασης. Έβαλε τον φάκελο στην τσάντα του και έφυγε από το υπουργείο με γρήγορο βήμα.

 

http://7imeres.gr/%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CE%BA%CF%81%CF%89%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%BD/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φάκελος “Άκρως απόρρητον”

Tου Ανδρέα Παπαδάκη 

δημοσιογράφου, πολιτικού αναλυτή- για το 7imeres.gr

Ένα φουτουριστικό πολιτικό αφήγημα για την Ελλάδα του 2017. 

Ο ήχος από το ξυπνητήρι τον τίναξε από το κρεβάτι. Ήταν 6 το πρωί. Ο Μανώλης μετά βίας άνοιξε τα μάτια του. Χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να αποφασίσει να σηκωθεί. Η θερμοκρασία στο σπίτι ήταν κάτι παραπάνω από το μηδέν και δεν ήθελε να αποχωριστεί το ζεστό του πάπλωμα. Σκεφτόταν πόσο θα ήθελε να κάνει ένα καυτό ντους για να ξυπνήσει, όπως παλιά. Οι συχνές διακοπές υδροδότησης τα πρωινά όμως και το σκουριασμένο νερό της βρύσης δεν επέτρεπαν πλέον μια τέτοια πολυτέλεια. Ήταν υψηλού ρίσκου.

Σέρνοντας τα πόδια έφτασε στη κουζίνα κουκουλωμένος με μια μάλλινη κουβέρτα. Η ανάσα του άχνιζε από το κρύο. Ήταν ο τρίτος χειμώνας χωρίς κεντρική θέρμανση στο σπίτι. Πετρέλαιο δεν υπήρχε στην αγορά κι όταν το έβρισκες το πλήρωνες χρυσάφι. Πολλοί ζεσταίνονταν με αυτοσχέδιες ξυλόσομπες αλλά και το ξύλο ήταν δυσεύρετο. Θερμάστρες γκαζιού έβρισκες μόνο μεταχειρισμένες στη μαύρη αγορά αν ήσουν τυχερός και είχες χρήματα ή τρόφιμα για ανταλλαγή.

Έπινε αργά το τσάι του και σκεφτόταν. Είχε ανάγκη από καφέ, αλλά πού να τον βρει. Ελάχιστοι μπορούσαν να πληρώσουν 10 δραχμές το κιλό στο μπακάλικο. Άνοιξε την τηλεόραση. Έπαιξε μηχανικά με τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου σα να έψαχνε για τα κανάλια που υπήρχαν παλιά. Χιόνι στην οθόνη. Δύο κρατικά κανάλια όλα κι όλα κι αυτά δείχνουν το ίδιο πρόγραμμα. Δημοτικά τραγούδια, εμβατήρια, παλιά ντοκιμαντέρ για τα ζώα, ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, κυβερνητική προπαγάνδα. Στάθηκε στην ΕΤ1. Το πρώτο κανάλι της Εθνικής Τηλεόρασης είχε πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα από τις 7 το πρωί. Όλη η χθεσινή δραστηριότητα του πρωθυπουργού Νίκου Μιχαλολιάκου, δηλώσεις του, συναντήσεις με τους υπουργούς, πλάνα του ηγέτη που μιλάει στο τηλέφωνο, που γελάει, που επισκέπτεται ένα εργοτάξιο, που χειροκροτείται από εργαζόμενους σε ένα υπουργείο. Πάντα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και υπουργό Εθνικού Πολιτισμού Ελένη Ζαρούλια. Καμιά φορά και από την κόρη τους Ουρανία που ανέλαβε γενική γραμματέας Εθνικής Νεολαίας.

Σιχάθηκε. Έκλεισε αμέσως την τηλεόραση. Είχε μάθει να μην πιστεύει τίποτα από την τηλεόραση πλέον. Όλες οι πηγές ενημέρωσης όμως ήταν απολύτως ελεγχόμενες. Αφού έκλεισαν όλα τα ιδιωτικά κανάλια μέσα σε μια εβδομάδα από τότε που κατέλαβαν την εξουσία πριν δύο χρόνια, οι Χρυσαυγίτες προχώρησαν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όλων σχεδόν των εφημερίδων. Ακολούθησαν τα ραδιόφωνα. Μέσα σε έξι μήνες, είχε κοπεί και η ελεύθερη σύνδεση με το διαδίκτυο. Οι αρχές είχαν αποκλείσει όλα σχεδόν τα ενημερωτικά σάιτ, έλεγχαν πλήρως τις μηχανές αναζήτησης και κατέγραφαν κάθε κίνηση του χρήστη, κάθε επικοινωνία μέσω email. Πριν δυο μήνες, προχώρησαν σε πογκρόμ συλλήψεων «διαδικτυακών τρομοκρατών» που έκαναν «αντεθνική προπαγάνδα». Η κυβέρνηση έκανε ολόκληρο σώου με τις δεκάδες συλλήψεις και δίκες εξπρές που κατέληξαν σε πολυετείς καθείρξεις. Οι «τρομοκράτες» ομολόγησαν σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση τις πράξεις τους. Οι περισσότεροι με μαυρισμένα μάτια και μώλωπες στο σώμα. Μετά απ’ αυτό, κανείς δεν άκουσε γι αυτούς ξανά.

Το αστείο είναι ότι αμέσως μετά την εξαφάνιση των «τρομοκρατών», εξαφανίστηκε και ο Υπουργός Τύπου και Προπαγάνδας Ηλίας Κασιδιάρης. Προηγουμένως, το πανελλήνιο είχε δει στις οθόνες του πιπεράτες φωτογραφίες του γυμνού υπουργού σε παρεξηγήσιμες στάσεις μαζί με άλλους γυμνούς γεροδεμένους άντρες. Είπαν ότι οι φωτογραφίες ήταν κατασκευασμένες από τους «τρομοκράτες». Ο Κασιδιάρης άστραψε και βρόντηξε. Αλλά αμέσως μετά παραιτήθηκε και έκτοτε η τύχη του αγνοείται. Μικρό το κακό…

Ο Μανώλης περπατούσε ήδη μισή ώρα μέσα στο κρύο για να φτάσει μέχρι το υπουργείο. Το μετρό είχε πάψει να λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο. Δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για τους συρμούς είπαν. Για να αγοράσουν από το εξωτερικό ούτε κουβέντα. Ούτε λεφτά υπήρχαν στα κρατικά ταμεία για τέτοιες πολυτέλειες, ούτε κανείς τολμούσε να σπάσει το διεθνές εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη χώρα μετά την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικά λεωφορεία κυκλοφορούσαν ακόμα στην Αθήνα αλλά κι αυτά σπάνια, χωρίς ωράριο και πάντα ασφυκτικά γεμάτα. Όχι με μετανάστες, όπως πριν. Με Έλληνες. Μόνο που οι Έλληνες επιβάτες ήταν τώρα σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι οι Αφρικανοί μετανάστες παλιά.

Κανείς δεν τους θυμόταν πια αυτούς. Αμέσως μετά το πραξικόπημα και τη διάλυση της Βουλής, η κυβέρνηση προχώρησε σε χιλιάδες συλλήψεις. Πρώτα οι μαύροι, μετά οι σκουρόχρωμοι και οι ασιάτες και στη συνέχεια οι μουσουλμάνοι. Τους στοίβαξαν αρχικά κατά χιλιάδες στο πρώην Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (τι ειρωνία) που τώρα είχαν μετονομάσει σε Στάδιο του Λαού. Έμειναν εκεί αρκετές εβδομάδες μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους. Σε άθλιες συνθήκες, ντάλα καλοκαίρι με 40 βαθμούς. Δεκάδες πέθαναν. Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες εξαφανίστηκαν. Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν με λεωφορεία στον Πειραιά και τους έβαλαν σε σαπιοκάραβα. Συνοδεία πλοίων του πολεμικού ναυτικού τους οδήγησαν στα διεθνή ύδατα. Κάποια πλοία περιπλανιόντουσαν για μέρες μέχρι να βρεθεί ξένο λιμάνι να τους δεχτεί. Αυτό έγινε μετά την κατακραυγή για τα τρία ναυάγια νότια της Κρήτης και αλλού με δυόμισι χιλιάδες νεκρούς. Ολόκληρος ο πλανήτης καταδίκασε, η χώρα εκδιώχθηκε και από το ΝΑΤΟ και αμέσως μετά αποκλείστηκε από τον ΟΗΕ, αλλά καμία υποχώρηση. Μέσα σε ένα χρόνο δεν υπήρχε ίχνος ξένου μετανάστη στη χώρα. Οι περισσότεροι είχαν δραπετεύσει πανικόβλητοι από τα βόρεια σύνορα ή με αυτοσχέδιες βάρκες στην Τουρκία και την Ιταλία.

Στηνπρώτη επέτειο της Εθνικής Επανάστασης, όπως ονομάστηκε το νέο φασιστικό καθεστώς, έγιναν γιορτές σε όλη τη χώρα με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει μόνο στους Έλληνες». Η χώρα επιτέλους ήταν καθαρή από τα μιάσματα. Ο στόχος είχε επιτευχθεί. Όσα δεν είχαν καταφέρει όλες οι άλλες αντεθνικές κυβερνήσεις μαζί στα 45 χρόνια από τη μεταπολίτευση, το είχε κάνει μέσα σε 12 μήνες η χούντα. Πράγματι δεν υπήρχε πλέον ίχνος ξένου πολίτη στη χώρα. Μετά την εκδίωξη των μεταναστών, έκλεισαν η μία μετά την άλλη οι ξένες πρεσβείες στη χώρα. Η Ελλάδα διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με το σύνολο του κόσμου. Έγινε η μαύρη τρύπα της Ευρώπης…

Η δεύτερη επέτειος δεν θα ήταν το ίδιο ενθουσιώδης όσο η πρώτη. Η διεθνής απομόνωση της χώρας είχε οδηγήσει σε εθνική καταστροφή. Η επιχείρηση του Αττίλα ΙΙΙ αιφνιδίασε την Αθήνα, αλλά κανέναν άλλον. Οι πάντες έλεγαν ψιθυριστά, ακόμα και μέσα στο υπουργείο, ότι οι Τούρκοι θα παρενέβαιναν με αφορμή τα πογκρόμ που είχαν ξεκινήσει στη Θράκη. Όταν κάηκαν τα πομάκικα χωριά στην Κομοτηνή και πολιορκήθηκε το τουρκικό προξενείο από «εξαγριωμένους» Έλληνες, τα τουρκικά στρατεύματα διέσχισαν τον Έβρο. Χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση έφτασαν μέχρι την Καβάλα. Δεν έπεσε σφαίρα! Ο ελληνικός (εθνικός πλέον) στρατός δεν είχε σφαίρες! Δεν είχε άρματα μάχης. Δεν είχε αεροπλάνα. Δεν είχε ούτε καν καύσιμα!!! Απλά υποχώρησε άτακτα μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Μια εβδομάδα μετά, αποβατικά πλοία έφτασαν στις ακτές της Σαμοθράκης, της Λήμνου και της Λέσβου. Εκεί έγιναν μάχες και υπήρξαν πολλοί νεκροί. Μόνο στη Χίο λέγεται ότι σκοτώθηκαν χίλιοι άνθρωποι.

Καθισμένος στο γραφείο του ο Μανώλης τακτοποιεί τα χαρτιά του. Ανησυχεί για την οικογένειά του στη Σάμο. Φήμες λένε ότι η Σάμος θα είναι η επόμενη. Φοβάται για το αύριο. Οι διάδρομοι του υπουργείου είναι παγωμένοι. Κανείς δεν μιλάει σε κανέναν. Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έχει σύσκεψη με τους συνεργάτες του στον πάνω όροφο. Το θέμα που καίει τους πάντες είναι η επιδημία πολιομυελίτιδας που έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν κλείσει και όσα είναι ακόμα ανοιχτά δεν έχουν φάρμακα, υλικά, γιατρούς, νοσοκόμες… Οι εισαγωγές έχουν σταματήσει από πέρυσι. Κανείς δεν αγοράζει, κανείς δεν πουλά. Και κανείς δε μιλά.

Επισήμως, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Η είδηση για τα 100 κρούσματα σε σχολεία της Αθήνας μέσα σε μια εβδομάδα δεν μεταδόθηκε πουθενά. Ούτε και τα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους εγκύων και μωρών κατά τη γέννα. Ούτε και ο διπλασιασμός των θανάτων από καρκίνο λόγω τερματισμού της θεραπείας των ασθενών. Στη χώρα αυτή είναι επικίνδυνο ακόμα και να γριπιαστείς πλέον, σκέφτηκε ο Μανώλης. Στο συρτάρι του είχε όλες αυτές τις πληροφορίες που θα μπορούσε εύκολα να διαρρεύσει σε κάποια εφημερίδα στο εξωτερικό. Φοβόταν όμως. Όχι μόνο για τη θέση του στο υπουργείο, αλλά και για την ίδια τη ζωή του. Πολλά είχε ακούσει και φοβόταν.

Μετά από 20 χρόνια στο δημόσιο, ο μισθός του μετά βίας έφτανε τις 100 δραχμές. Πώς να ζήσει κανείς με 100 δραχμές στην Ελλάδα το 2017; Πολύ πριν την «Εθνική Επανάσταση», όταν ξέσπασε η κρίση, διαμαρτυρόταν για την απώλεια του 40% του εισοδήματός του, λόγω των μέτρων της τρόικας. Τότε βέβαια υπήρχε το ευρώ. Με την πτώχευση του κράτους και την επιστροφή στη δραχμή το 2015, οι απώλειες ήταν της τάξης του 90%. Ακολούθησε χάος. Που έφερε κι άλλο χάος. Κάθε ευρώ ανταλλάχθηκε με μία δραχμή. Και μετά άρχισαν οι υποτιμήσεις. Ένα ευρώ, δύο δραχμές, τρεις δραχμές, πέντε, δέκα… Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η ισοτιμία πλέον μια και μετατροπές συναλλάγματος δεν γίνονται πλέον. Μετά την κατάρρευση των τραπεζών και την απώλεια όλων των καταθέσεων των πολιτών, η κυβέρνηση κρατικοποίησε την Εθνική Τράπεζα (λόγω ονόματος) η οποία ήταν και η μόνη που λειτουργούσε πλέον στη χώρα. Κανείς δεν γνώριζε όμως σε τι χρησιμεύει, αφού δεν υπήρχαν πλέον καταθέτες.

Από το 1981 ο Μανώλης ψήφιζε σταθερά ΠΑΣΟΚ. Με το ΠΑΣΟΚ μπήκε στο δημόσιο, με το ΠΑΣΟΚ έκανε περιουσία, σπίτι, αυτοκίνητα, ακριβά ταξίδια. Όλα πήγαιναν καλά. Δεν ήξερε τότε τι έρχεται. Το 2010 ήταν από τους πρώτους που βγήκε στους δρόμους. Ήταν ανάμεσα στους Αγανακτισμένους. Του είχαν κόψει τα επιδόματα. Δεν μπορούσε να το δεχτεί. Ένιωθε απογοητευμένος και προδομένος. Η τρόικα έκανε κουμάντο στη χώρα. Ζητούσε γη και ύδωρ. Τα παραδοσιακά κόμματα είχαν αποτύχει. Είχαν προδώσει το λαό. Τους είχε σιχαθεί όλους. Στις διπλές εκλογές του 2012 ψήφισε Χρυσή Αυγή για να διαμαρτυρηθεί. Όταν έγινε πρωθυπουργός ο Σαμαράς η χώρα είχε ήδη τα χάλια της. Η κυβέρνησή του έσερνε τα πόδια της. Μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ το 2013, τον ανασχηματισμό που ακολούθησε και τη συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσε τα πράγματα στα άκρα. Ο κόσμος της είχε γίνει επιθετικός. Οι Χρυσαυγίτες ήταν οι μόνοι όμως που φαινόντουσαν να έχουν τσαγανό. Επίθεση στο διεφθαρμένο σύστημα, συσσίτια για τους πεινασμένους, ξύλο στους προδότες και τους ξενόδουλους.

Το χάος με τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις στους δρόμους έφτασε στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση έπεσε με πάταγο στις αρχές του 2014 και τις εκλογές κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ που σχημάτισε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου και μερικούς αποστάτες βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην καταγγελία του μνημονίου και ζήτησε να επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση. Μετά τις πρώτες ώρες του ενθουσιασμού, οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στην ελληνική κυβέρνηση. Μέχρι το καλοκαίρι είχε σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας. Οι αγορές κλειστές. Ακολούθησε χάος. Τα πρώτα γκάλοπ έδειχναν τη Χρυσή Αυγή να εκτοξεύεται. Ο κυβερνητικός συνασπισμός κατέρρεε. Πρώτοι έφυγαν οι πασοκογενείς βουλευτές. Στο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πραξικόπημα και τα ηνία ανέλαβε ο Αλαβάνος. Η κυβέρνηση σύρθηκε στην απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ο πανικός στα διεθνή χρηματιστήρια και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχε κτυπήσει κόκκινο. Η Καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε ότι προτιμάει να υποστεί η Γερμανία ζημιά παρά να υποκύψει πάλι στον εκβιασμό των Ελλήνων. Την ακολούθησαν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι στο τέλος του καυτού καλοκαιριού του 2014. Τον Οκτώβρη η Ελλάδα τύπωνε ήδη δραχμές για την 1η Ιανουαρίου του 2015. Η Νέα Δημοκρατία που είχε υποστεί συντριβή στις εκλογές σκλήρυνε τη στάση της και έκανε θεαματική στροφή ακόμα περισσότερο προς τα δεξιά προσπαθώντας να γοητεύσει ψηφοφόρους που πήγαιναν μαζικά στη Χρυσή Αυγή. Το ΠΑΣΟΚ είχε κρατήσει δυνάμεις κοντά στο 10% αλλά σπαρασσόταν από τα εσωκομματικά προβλήματα. Το ίδιο σκηνικό και στο ΚΚΕ που είχε κοπεί στα δύο. Η κυβέρνηση κατέρρευσε όταν αποχώρησε ο Καμμένος καταγγέλλοντας την αντεθνική στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Ο Μανώλης ήταν πλέον οργανωμένος στην τοπική οργάνωση της Χ.Α. στο Παγκράτι. Απλήρωτος για 5 μήνες μια και το δημόσιο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών, αηδιασμένος από τους πολιτικούς και τους Ευρωπαίους, έδινε το παρών στα μαζικά συλλαλητήρια των Χρυσαυγιτών. Ήταν εκεί και στη μεγάλη διαδήλωση του Νοεμβρίου όταν πολιορκήθηκε η Βουλή από δεκάδες χιλιάδες εξαγριωμένους πολίτες που πυρπόλησαν το κτίριο. Από τύχη δεν τραυματίστηκε από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή και από τις δύο πλευρές.

Στις ταραχώδεις εκλογές που ακολούθησαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014, ο κόσμος ήταν στα κάγκελα. Η χώρα είχε παραλύσει. Τα σκουπίδια ήταν βουνό στους δρόμους, τα σχολεία κλειστά, τα σούπερ μάρκετ λεηλατημένα. Με το 28% που πήρε η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτο κόμμα με 120 βουλευτές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας που τερμάτιζε ήδη τη δεύτερη θητεία του, υπέβαλε την παραίτησή του αρνούμενος να δώσει, ως όφειλε από το Σύνταγμα, τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Νίκο Μιχαλολιάκο. Νέα συλλαλητήρια, νέες συγκρούσεις, πλήρες χάος. Η μεταβατική κυβέρνηση προκήρυξε νέες εκλογές για τον Γενάρη του 2015.

Ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα και με δηλώσεις τους οι Ευρωπαίοι έριχναν λάδι στη φωτιά. Στις νέες εκλογές η Χ.Α. κέρδισε με 35% εκλέγοντας 140 βουλευτές. Λίγες μέρες μετά, ο Μιχαλολιάκος έπαιρνε την εντολή από τον Πρόεδρο της νέας Βουλής και ενώπιον του Αρχιεπισκόπου ορκιζόταν πρωθυπουργός με τη στήριξη των 8 βουλευτών των αποδεκατισμένων ΑΝΕΛ και την ανοχή των 20 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Με αφορμή την αδυναμία της Βουλής να εκλέξει νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας και την επικείμενη εθνική καταστροφή που θα σήμαιναν νέες εκλογές, ο Μιχαλολιάκος με την πλήρη στήριξη του στρατού διαλύει τη Βουλή και τα κόμματα και επιβάλει στρατιωτικό νόμο.

Εκείνος ο καυτός Φεβρουάριος του 2015 ανέτρεψε τα πάντα. Οι πρώτοι που συνελήφθησαν ήταν οι πολιτικοί. Ο Τσίπρας είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό, μαζί με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν κλείσουν τα σύνορα. Συνελήφθησαν όμως οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές του. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνελήφθη σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση, μετά από 24 ώρες πολιορκίας της οικίας του από εξαγριωμένους χρυσαυγίτες. Η αστυνομία τελικά δεν εμπόδισε το πλήθος να μπει μέσα στο σπίτι της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στην Κηφισιά. Ούτε εμποδίστηκε κανείς να κτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι τη σύζυγό του εκείνο το βράδυ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνελήφθη στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Προηγουμένως είχε φυγαδεύσει στο εξωτερικό τη σύζυγο και την κόρη του αλλά ο ίδιος έμεινε πίσω. Λένε ότι κτυπήθηκε άσχημα στο κεφάλι και νοσηλεύτηκε. Κανείς δεν ξέρει πού κρατείται πλέον ή πού βρίσκεται. Κανείς δεν μιλάει γι αυτόν.

Όλα τα στελέχη του ΚΚΕ συνελήφθησαν επίσης. Η Λιάνα Κανέλλη εκτελέστηκε εν ψυχρώ από έναν νεαρό χρυσαυγίτη, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα ξυλοκοπήθηκε με μεγάλη αγριότητα από έξαλλους φασίστες πριν οδηγηθεί σε άγνωστη τοποθεσία.

Ο Μανώλης δεν περίμενε τόση βία. Είχε παγώσει. Δεν είχε σκεφτεί αυτές τις εξελίξεις. Ούτε τι θα ακολουθούσε. Όταν έκαψαν το Μέγαρο Μουσικής, δίπλα στην αμερικάνικη πρεσβεία, επειδή μέσα «κρύβονταν τρομοκράτες» βρισκόταν στο υπουργείο και δεν έκρυψε την αντίθεσή του από τους συναδέλφους του. Σε μισή ώρα δέχτηκε ανώνυμο τηλεφώνημα με απειλές για τη ζωή του. Αποφάσισε να μην ξαναμιλήσει.

Δεν μίλησε φυσικά ούτε όταν έκλεισαν τα μέσα ενημέρωσης, ούτε όταν δολοφονούνταν ξένοι στον δρόμο, ούτε όταν είδε νεαρούς με μαύρα μπλουζάκια να κλωτσούν μια έγκυο πεσμένη στο πεζοδρόμιο στην πλατεία Μαβίλη, ούτε όταν έκαιγαν βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα επί μήνες.

Όταν τελείωσαν με τους πολιτικούς και τους ξένους, οι αρχές στράφηκαν εναντίον των απόβλητων Ελλήνων. Ένα βράδυ του Μαρτίου του 2016 οργανωμένες ομάδες χρυσαυγιτών επιτέθηκαν με λοστούς στο Γκάζι. Δεκάδες αιμόφυρτοι «πούστηδες» οδηγήθηκαν για κούρεμα στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στις φυλακές μαζί με ποινικούς κρατουμένους. Φυσικά σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση προς παραδειγματισμό. Ακολούθησε η πυρκαγιά της συναγωγής στην οδό Μελιδώνη στο Θησείο, η σύλληψη των μελών του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και η απέλασή τους στο Ισραήλ. Το ίδιο έγινε και με την ηγεσία των εβραίων της Θεσσαλονίκης. Μέτρα ελήφθησαν και εναντίον των καθολικών της Σύρου και των Επτανήσων όταν κρίθηκε ότι δεν συμμορφώθηκαν με το νέο νόμο της κυβέρνησης που αναγνώριζε μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία ως μοναδικό θρησκευτικό φορέα στη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση φυσικά, ευλογούσε τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του αυτή. Δύο μέρες μετά, ο ΟΗΕ και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί εν χορώ αναγνώριζαν τα Σκόπια επίσημα πλέον ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Και ο Άνθιμος έριχνε και πάλι σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση κατάρες προς τους αλλόθρησκους.

Ακολούθησε ο Αττίλας ΙΙΙ στη Θράκη και τα νησιά και ο κόσμος πάγωσε. Μαζί τους και ο Μανώλης. Στην πείνα, την εξαθλίωση, την απομόνωση, την τρομοκρατία, την καταπίεση, τα βασανιστήρια, προστέθηκε τώρα η ξένη στρατιωτική κατοχή.

Ο Μανώλης κοίταξε το ρολόι του. Μετά από δέκα ώρες στο γραφείο, χωρίς αντικείμενο εργασίας, σε δέκα λεπτά θα σχόλαγε. Άνοιξε το συρτάρι του και πήρε τον φάκελο με τα στοιχεία που αποδείκνυαν την απόλυτη ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Τόσοι νεκροί από αυτοκτονίες, τόσοι από ασθένειες, τόσοι από πείνα, τόσοι από μετεγχειρητικά αίτια, τόσοι από έλλειψη περίθαλψης. Σύνολο 45.000 άνθρωποι για το 2016 μόνο! Κυρίως γυναίκες και παιδιά. Απ’ έξω ο φάκελος έγραφε «Άκρως Απόρρητο». Ο Μανώλης γνώριζε τον άνθρωπο που θα μπορούσε να μεταφέρει όλα αυτά τα στοιχεία στον ξένο τύπο.

Η ώρα πήγε 6 και είχε ήδη βραδιάσει. Κοίταξε το επιτραπέζιο ημερολόγιο. 5 Φεβρουαρίου 2017. Αύριο ήταν αργία. Η δεύτερη επέτειος της Εθνικής Επανάστασης. Έβαλε τον φάκελο στην τσάντα του και έφυγε από το υπουργείο με γρήγορο βήμα.

 

http://7imeres.gr/%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CE%BA%CF%81%CF%89%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%BD/

Ένα φουτουριστικό πολιτικό αφήγημα για την Ελλάδα του 2017. 

 

θερμοκρασία 1.

<<Ο ήχος από το ξυπνητήρι τον τίναξε από το κρεβάτι. Ήταν 6 το πρωί. Ο Μανώλης μετά βίας άνοιξε τα μάτια του. Χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να αποφασίσει να σηκωθεί. Η θερμοκρασία στο σπίτι ήταν κάτι παραπάνω από το μηδέν και δεν ήθελε να αποχωριστεί το ζεστό του πάπλωμα.>>

 

θερμοκρασία 2.

<<Τους στοίβαξαν αρχικά κατά χιλιάδες στο πρώην Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (τι ειρωνία) που τώρα είχαν μετονομάσει σε Στάδιο του Λαού. Έμειναν εκεί αρκετές εβδομάδες μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους. Σε άθλιες συνθήκες, ντάλα καλοκαίρι με 40 βαθμούς. Δεκάδες πέθαναν. Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες εξαφανίστηκαν.>>

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

τελικά η θερμοκρασία ποιά ήτανε? θα ήταν χρήσιμο και το ποσοστό υγρασίας καθώς και οι άνεμοι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...