Προς το περιεχόμενο

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα τελικά. Η σύνταξη και η γραφή μιλάνε  από μόνες τους...

Για το καλό σου, επισκέψου κάποιον ειδικό γιατί έχεις σοβαρό θέμα...

Στην αρχή νευρίασα, αλλά κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα, γιατί πολύ απλά δεν "διαβάζεις" τι γράφουν οι άλλοι, "διαβάζεις" μόνο αυτό που πυροδοτεί τα απωθυμένα σου, και ως φαίνεται είναι πολλά...

 

Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή μέσα από την ψυχανάλυση- Συζήτηση στο ΕΚΣΤΑΝ

04 Μαρ 13

Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή έπειτα από την δραματική άνοδο των ποσοστών της έχει απασχολήσει ευρύτατα την δημόσια σφαίρα. Οι λόγοι σχετίζονται τόσο με την ιστορική καταδίκη του ναζιστικού φαινομένου, όσο και με τις αντιδημοκρατικές απόψεις που πρεσβεύει η συγκεκριμένη ιδεολογία. Παράλληλα, αντιμετωπίζεται και ως ένα εφιαλτικό επακόλουθο της οικονομικής κρίσης, της κατάρρευσης του δικομματισμού, αλλά και της αδυναμίας ρύθμισης του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα. Υπάρχει, ασφαλώς, και το εμπορικό κομμάτι όλης αυτής της ιστορίας, καθώς διάφορα ΜΜΕ επενδύουν στο ενδιαφέρον που προκαλεί στην κοινή γνώμη αυτό το ιδιαίτερο πολιτικό μόρφωμα, ανακυκλώνοντάς το και- στην τελική- ενισχύοντας το εκλογικά.
 
Τώρα, στον  Πολυχώρο Εκστάν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και μια άλλη όψη του φαινομένου, την ψυχαναλυτική. Ο ψυχαναλυτής Γ. Μποτονάκης θα κάνει την τρίτη και τελευταία του  εισήγηση – συζήτηση με θέμα : "Ο νεοναζισμός και Η Χρυσή Αυγή - Μια νέα ματιά από ψυχολογική και ψυχαναλυτική άποψη." 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στον Πολυχώρο Εκστάν Καυταντζόγλου 5 -Πατήσια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ...

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ .....ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ...
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε γαμώτο 2-3 φορές έπιασα να γράψω μερικά πράγματα και τελικά ... -για πολλοστή φορά- τα έσβησα ...

Μεγάλη θλίψη με καταβάλει κάποιες ώρες ...

 

Όλα γύρω μας ακριβαίνουν εκτός από τους ανθρώπους ...

που γινόμαστε όλο και φθηνότεροι ...

 

Λυπάμαι αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι ...

 

Καλή δύναμη σε όλες και όλους.

Αγαπητέ κ.Μπάμπη,
 
Πριν κάνα τρίμηνο είμαι μεσημέρι στην στοά στην Αθήνα απέναντι από το πανεπιστήμιο και πίνω καφέ ,
Πίσω μου κάθετε μια παρέα που γελάει και αντιλαμβάνομαι ότι είναι από ορκωμοσία πτυχίου ,εκεί με πιάνει η πρώτη θλίψη για τους μελλοντικούς ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Σε λίγο έρχεται ένα πιτσιρίκι γύρω στα 6-7 κατάξανθο και μου απλώνει το χέρι, μετά το πρώτο σοκ ,αρχίζω να το ρωτάω αν θέλει να τις πάρω κάτι να φάει και δεν με καταλαβαίνει σηκώνομαι και την βάζω στο μαγαζί να τις δείξω τι έχει να πάρει για να φάει και ακούω τον υπάλληλο να την διώχνει ,εκεί παθαίνω το 2ο ΣΟΚ που η πιτσιρίκα έχει έρθει πίσω μου και μου τραβάει το παλτό,αφού λύνουμε την παρεξήγηση πήρε κάτι το πληρώνω και την ακολουθώ για να δω τι γίνετε τελικά, στο τέρμα της στοάς την βλέπω στην αγκαλιά της μάνας της καθισμένες και οι δυο σε ένα χαρτόκουτο να τρώνε μαζί , εκεί κ.Μπάμπη ήθελα να ανοίξω τρύπα να κρυφτώ να μην με δει να μην με αναγνωρίσει η μικρή , να μην δω την ευγνωμοσύνη στα μάτια της μάνας για την "φιλανθρωπία" μου .
Νομίζω πιο φτηνή δεν έχω νιώσει ..........................
 
 
 
 
 
Με Εκτίμηση,
Ελένη
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ :

ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΝ ΤΟΥΤΗΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.....

 

 

Για μία λογική εξήγηση του φαινομένου "Χρυσή Αυγή"

ΑΠΟ ΤΟ BLOG   ΠΛΑΝΗΤΑΣ

 

Οι χρυσαυγίτες δεν έπεσαν από τον ουρανό το 2012. Υπήρχαν στην νεοελληνική κοινωνία πολύ πριν, χωρίς ωστόσο να έχουν ποτέ αξιόλογο έρεισμα στη λαϊκή συνείδηση. Ενδεικτικό είναι ότι στις εκλογές του 2009 η συγκεκριμένη οργάνωση έλαβε το 0,29% των ψήφων (19.636 ψηφοδέλτια πανελλαδικά), μένοντας πίσω από το χιουμοριστικό κόμμα του Δημοσθένη Βεργή και ξεπερνώντας οριακά την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Ούτως η άλλως, ο λόγος για τον οποίο η Χρυσή Αυγή απασχολούσε την επικαιρότητα, δεν ήταν η παρουσία της στον δημόσιο διάλογο ή τις εκλογές. Ως μία τυπική νεοναζί γκρούπα, πρωτοστάτησε σε φαινόμενα ακραίας ρατσιστικής και εθνικιστικής βίας, με ελάχιστη αποδοχή στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Τι μεσολάβησε και φτάσαμε στο 6,97% των εκλογών Μαΐου 2012;
Η συνηθέστερη αστοχία στην ανάλυση του ναζιστικού φαινομένου διαχρονικά, είναι να το αντιμετωπίζουμε σαν τον Αντίχριστο της πολιτικής. Ως ένα ανεξήγητο φαινόμενο που κυριεύει ξαφνικά χωρίς λόγο άτομα και τα παραδίδει στην αγκαλιά της απόλυτης αγριότητας.
Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους πολλοί διάλεξαν τον ναζισμό ως εκλογική διέξοδο, ή έδειξαν ανοχή στην δράση του, δεν είναι διαφορετικοί από αυτούς που δημιουργούν την οποιαδήποτε άλλη πολιτική προτίμηση.
Κάτω από ορισμένες κοινωνικές και πολιτικές συγκυρίες, είναι πιθανή η μεταστροφή ορισμένων πολιτών, που μπορεί να είναι γείτονες, συγγενείς ή φίλοι μας προς το συγκεκριμένο χώρο.
Το πρώτο αξιοπρόσεκτο στοιχείο ιστορικά είναι ότι η Χρυσή Αυγή βρήκε χώρο δράσης σε εποχές που ο εθνικισμός ή ο ρατσισμός γνώρισαν έξαρση και στους κατεστημένους πολιτικούς χώρους, κυρίως της δεξιάς.

1993:Το μακεδονικό ως πρόσφορο έδαφος 


Η ίδρυσή της Χρυσής Αυγής μπορεί να ήρθε το 1985, αλλά απέκτησε ουσιαστική παρουσία το 1993, με αφορμή τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό.
Πρόκειται για την εποχή όπου επιτελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα διπλωματικά σφάλματα της νεοελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Η ΠΓΔΜ μόλις είχε βγει από την ενωμένη Γιουγκοσλαβία, και έψαχνε εναγωνίως την σύσταση μίας εθνικής υπόστασης στο γεωγραφικό "της Μακεδονίας", το οποίο την προσδιόριζε ως τότε. Η Ελλάδα επέλεξε μία άκαμπτη στάση καταδικάζοντας την ύπαρξη της λέξης "Μακεδονία" στο όνομα του νέου κράτους, και οποιουδήποτε παραγώγου. Επιπρόσθετα, οργανώθηκαν ογκώδη συλλαλητήρια με σκοπό να διεθνοποιηθεί η αντίδραση του ελληνικού λαού στο ενδεχόμενο μίας αναγνώρισης των Σλαβομακεδόνων από άλλες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς.
Τις στιγμές εκείνες, θα ήταν εφικτή η αναγνώριση του κράτους με ένα όνομα που να προσδιορίζει την σλαβική καταγωγή των γειτόνων, και παράλληλα την ένταξή τους στο γεωγραφικό τόξο της Μακεδονίας, π.χ. "Σλαβομακεδονία". Θα ήταν επίσης εφικτή μέσω της ανάπτυξης διμερών σχέσεων , η εγκατάλειψη της ιδεοληψίας για απευθείας καταγωγή των σλαβομακεδόνων από τους αρχαίους Μακεδόνες, που μέχρι τότε την υποστήριζαν μόνο οι υπερεθνικιστές της γείτονος. Την κατάληξη την γνωρίζουμε όλοι: Σήμερα οι σλαβομακεδόνες πολιτικοί είναι αυτοί που δεν δέχονται τίποτε άλλο εκτός από το "Μακεδονία", ενώ τα περισσότερα κόμματα της νεοελληνικής πολιτικής σκηνής ζητούν λύση με σύνθετη ονομασία. Παράλληλα το κράτος έχει αναγνωριστεί ως "Μακεδονία" από αρκετά κράτη, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.
Σε αυτήν την ατμόσφαιρα ανδρώθηκε η Χρυσή Αυγή, απλώνοντας φεϊγ βολάν στους δρόμους "ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ". Η πολεμική διάθεση της οργάνωσης δεν περιορίστηκε μόνο στα εθνικά θέματα, αλλά εξαπολύθηκε έντονα και προς τους "εσωτερικούς εχθρούς".
Η Χρυσή Αυγή ήταν η οργάνωση που μοίρασε τον χαρακτηρισμό του προδότη σε όλους όσους δεν ενστερνίζονταν τις απόψεις της, δηλαδή στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Επιπλέον, πρωταγωνίστησε σε ξυλοδαρμούς αριστερών αγωνιστών, επιθέσεις κατά μεταναστών κ.α.
Οι ακραίες συμπεριφορές και η αποθέωση της βίας, καθιστούσαν αποκρουστική τη Χρυσή Αυγή σίγουρα έως το 2009.

2010: Μετατόπιση πολιτικής ατζέντας στο μεταναστευτικό:

Τα πράγματα οδηγήθηκαν σε μία αισθητή μεταβολή το 2010, όταν η οργάνωση αυτή πρωταγωνίστησε στα γεγονότα του Αγίου Παντελεήμονα. Για μία ακόμη φορά, η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής ήταν δημιούργημα του ελληνικού κράτους. Ο ανύπαρκτος μεταναστευτικός σχεδιασμός οδήγησε σε δημιουργία γκέτο, κυρίως σε περιοχές της Αθήνας, Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα φαινόμενα εγκληματικότητας προβεβλημένα αποσπασματικά και παραμορφωμένα από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, δημιούργησαν την εικόνα ότι το πρώτο σε σημασία ζήτημα στη χώρα ήταν η παράνομη μετανάστευση. Την ίδια ώρα, οι κυβερνώντες είχαν ξεκινήσει το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας στο διεθνές παζάρι και είχαν εισάγει τη χώρα στην κόλαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η Χρυσή Αυγή προπαγάνδισε έντονα την βίαιη παρέμβασή της στους δρόμους, όπου προάσπισε την "καθαρότητα" των συνοικιών στις οποίες συνέρρευσαν οι μεγαλύτεροι μεταναστευτικοί όγκοι, και αυτό εξαργυρώθηκε τελικά με ένα 5,29% στην Αθήνα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

2011-12:Υποκατάσταση του κράτους

Σταδιακά, η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να κρύψει τον πραγματικό ναζιστικό εαυτό της, και να χτίσει ένα φιλολαϊκό προφίλ. Οι συνοδείες σε γιαγιάδες που φοβούνταν να παραλάβουν μόνες τη σύνταξη από την τράπεζα,η καταδίωξη διαρρηκτών που η αστυνομία αδυνατεί η αδιαφορεί να εντοπίσει, και η κάθε είδους προστασία του Έλληνα "νοικοκύρη", έγιναν εικόνες που μπήκαν στην τηλεοπτική καθημερινότητα. Βέβαια, αυτές οι ενέργειες "προσκοπικού τύπου", συνέβαιναν την ίδια στιγμή που οι χρυσαυγίτες εξακολουθούσαν να δρουν με τραμπούκικο τρόπο σε πάρκα, διαδηλώσεις και δρόμους.
Αυτό δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα πρωτοποριακό, ούτε πρωτοφανές ιστορικά.
Η παρουσία αντικαταστατών του κράτους ήταν ήδη γνώριμη από τις αρχές του 20ου αιώνα, με τους Ιταλούς squadristi στην κοιλάδα του Po, οι οποίοι αποτέλεσαν το αντίπαλο δέος στην σοσιαλιστική οργάνωση της εποχής. Οι μαυροπουκαμισάδες Ιταλοί φασίστες οργάνωναν τους απεργοσπάστες, ή προάσπιζαν όσους δεν πλήρωναν τους φόρους στις επαρχίες που ελέγχονταν από τους σοσιαλιστές, επιδιώκοντας να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα.
Ευάλωτη θέση ελλαδικής παραγωγής λόγω φτηνών εισαγόμενων προϊόντων και ανταγωνιστικού εργατικού δυναμικού από μετανάστευση
"ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ" έλεγαν εδώ και χρόνια οι Χρυσαυγίτες. Ωστόσο ελάχιστοι μέχρι τη δεκαετία του 2000 ασχολήθηκαν σοβαρά με την πολιτική συνθηματολογία αυτού του τύπου, αφού το εργατικό δυναμικό που προερχόταν από μετανάστευση, συνήθως καταλάμβανε τις κατώτερες βαθμίδες της κατανομής εργασίας (ανειδίκευτοι, τεχνίτες, αγροτικές εργασίες), δυναμικό που καταδεχόταν με προθυμία να κάνει τις δουλειές που οι Έλληνες θεωρούσαν "δεύτερες", και μάλιστα ανασφάλιστα, με πολύ λιγότερα χρήματα.
Ουσιαστικά η διαδικασία της μετανάστευσης, που έγινε χωρίς κανένα σχέδιο και κυρίως παράνομα, ήταν βούτυρο στο ψωμί του μεσαίου και υψηλού κεφαλαίου της Ελλάδας. Οι εκκλήσεις των ακροδεξιών για φυλετικά καθαρό εργατικό δυναμικό, προσέκρουαν στο ψυχρά οικονομικό συμφέρον.
Όλα αυτά μέχρι να έρθει η ύφεση στην Ελλάδα και να αρχίσουν οι συγκεκριμένες θέσεις να ασκούν κάποια γοητεία, ειδικά στους Έλληνες τεχνίτες που έμειναν άνεργοι ή με χαμηλά μεροκάματα. Οι ευρύτερες αναλύσεις της αριστεράς για το διεθνές πρόβλημα που οδηγεί στη μετανάστευση, δεν στάθηκαν για ένα σεβαστό μέρος αυτών των ανθρώπων πειστικές, ενώ η εικόνα του μετανάστη που έρχεται και "αρπάζει" τη δουλειά είναι πιο κοντά στις καθημερινές του εικόνες.
Επιπλέον, τα ελληνικής παραγωγής προϊόντα δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις, ειδικά σε τομείς της βιοτεχνίας όπου υπήρχε παραδοσιακή παραγωγή. Τα ρούχα κινέζικης κατασκευής, για παράδειγμα, σε καιρό οικονομικής ύφεσης κέρδισαν έδαφος εμπορικά από τη στιγμή που πωλούνταν σε υποδεκαπλάσια τιμή σε σχέση με τα αντίστοιχα ελλαδικής παραγωγής. Ακόμη και εάν η ποιότητά τους ήταν κατώτερη, ο Έλληνας αγοραστής της οικονομικής κρίσης δεν είχε και μεγάλη δυνατότητα επιλογής.
Η εισαγωγή φθηνών εμπορευμάτων από ξένες αγορές ήταν άλλωστε και ένα από τα αίτια που οδήγησαν στους παγκοσμίους πολέμους του 20ου αιώνα.

Καταρράκωση εθνικής υπερηφάνειας στο διεθνές πολιτικό-οικονομικό παιχνίδι

Για να πετύχει ο γερμανικός ναζισμός και να δημιουργήσει καθεστώς, εκτός από το μίσος για τους Εβραίους, που ενσάρκωναν το στερεότυπο του χωρίς πατρίδα εμπόρου, στηρίχτηκε στην καταρράκωση της εθνικής υπερηφάνειας που προήλθε από την ήττα της Γερμανίας στον α' παγκόσμιο πόλεμο. Η νικημένη Γερμανία, που ουσιαστικά βρέθηκε υπό οικονομικό και στρατιωτικό έλεγχο, έχασε την εθνική της κυριαρχία και αυτό οδήγησε σε ακραίες θέσεις σεβαστά τμήματα του πληθυσμού.
Εύκολα μπορούμε να βρούμε αναλογίες με την Ελλάδα του σήμερα: ο πόλεμος δεν είναι με στρατιωτικά μέσα (άλλωστε δεν έχει υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια γενικευμένη στρατιωτική σύρραξη στον ευρωπαϊκό χώρο), αλλά η οικονομική και πολιτική υποδούλωση της χώρας σε άλλα κράτη και υπερεθνικές δομές (ΕΕ, ΔΝΤ) πληγώνει μία ευαίσθητη εθνική υπερηφάνεια, που είχε καλλιεργηθεί μέχρι πρόσφατα στο ιδεώδες της "ισχυρής Ελλάδας".
Δεν είναι μακριά το 2004, έτος κατά το οποίο είχε δημιουργήσει ένα είδος εθνικής αυτοπεποίθησης, στηριγμένο σε διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές επιτυχίες, με αποκορύφωμα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία διοργάνωση που φούσκωσε για ένα καλοκαίρι τα στήθη των Νεοελλήνων, αλλά για πολλά περισσότερα χρόνια την μαύρη τρύπα του κρατικού ελλείμματος.
Οι υπερεθνικιστικές λύσεις φαίνονται ως μία διέξοδος την εποχή που το κατεστημένο πολιτικό σύστημα αναπαράγει τη μίζερή του επιχειρηματολογία, και ζητάει ολοένα και περισσότερες θυσίες χωρίς άμεσο αντίκρυσμα.

Εξωσυστημική ρητορική οδήγησε προς την Χ.Α. μάζες που είχαν γαλουχηθεί με τα εθνικά ιδεώδη

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι και πολίτες προσδιορίζουν την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στην αντισυστημική της ρητορική.
Κόσμος που έχει βαρεθεί τις κομματικές προεκλογικές εξαγγελίες που προδίδονται μετεκλογικά, βρίσκει γοητευτική την επίθεση σε όλο το πολιτικό σύστημα που εξαπολύει το εθνικιστικό αυτό μόρφωμα.

Βέβαια, είναι σαν να πέφτει το φως στην μισή πλευρά μίας σκοτεινής επιφάνειας: αν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιτίθενται στην αστική δημοκρατία, δεν είναι για να τη βελτιώσουν, αλλά να θεμελιώσουν στη θέση της μία νέα εθνικιστική απολυταρχία, που θα είναι απείρως πιο ανελεύθερη σε σχέση με το σημερινό καθεστώς.
Αυτή όμως η ρητορική μπορεί να αγγίξει μάζες που έχουν μεγαλώσει σε ένα εθνοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα, ή σε μία οικογένεια με συντηρητικές καταβολές, που έχουν συνδέσει τον αριστερό χώρο με έναν αόριστο κίνδυνο. Ο κίνδυνος αυτός παλαιότερα ήταν "Η Αριστερά θα μας πάρει τα σπίτια" ενώ σήμερα έχει αλλάξει συμφραζόμενα: "Η Αριστερά θα μας βγάλει από την Ευρώπη" ή "Η Αριστερά θα γεμίσει τη χώρα λαθρομετανάστες". Παράλληλα, η άνοδος της Αριστεράς με κυβερνητική προοπτική οδηγεί πολλά άτομα του ευρύτερου δεξιού χώρου σε πιο ακραίες θέσεις.

Μεταμοντέρνα Λευκή Τρομοκρατία

Η πρόσφατη επίθεση σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, προς τις εκπροσώπους των αριστερών κομμάτων Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) δεν είναι ούτε ατυχές περιστατικό ούτε μεμονωμένη περίπτωση.
Βασίζεται σε μία μακρά ιστορία τρομοκράτησης του οργανωμένου σοσιαλιστικού χώρου της Ελλάδας, που πηγαίνει πίσω στον εμφύλιο πόλεμο και τις δικτατορίες.
Η Χρυσή Αυγή, ενώ εμφανίζεται ως μία δύναμη που επιδιώκει την ανατροπή του συστήματος, στην ουσία παίζει τον ρόλο του μπράβου. Όταν οι πολιτισμικές και ηθικές αξίες στις οποίες στηρίζεται το πολιτικό κατεστημένο αμφισβητούνται, είναι πάντα πρόθυμη, όπως και οι διεθνείς ομοϊδεάτες της, να τις επιβάλλει δια της βίας.
Ποιά είναι η καλύτερη αντιμετώπιση του νεοναζιστικού φαινομένου;
Τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως και αρκετοί πολιτικοί χώροι, επέλεξαν μέχρι τώρα την θρησκευτική αντίληψη για την οποία έγινε λόγος αρχικά. Όπως δηλαδή οι χριστιανοί αποκαλούν τον Αντίχριστο "ο έξω από δω", και αποφεύγουν την οποιαδήποτε συζήτηση γι'αυτόν, έτσι και η παρουσία της Χρυσής Αυγής ήταν κάτι για το οποίο απέφευγαν συστηματικά να τοποθετηθούν, φοβούμενοι μη της δοθεί υπόσταση μέσω της όποιας αναφοράς.
Η συγκεκριμένη αντίληψη ήταν κατά τη γνώμη μου ολέθρια ως προς την μεγέθυνση της επιρροής της συγκεκριμένης ομάδας. Πολύς κόσμος σκέφτηκε: "Για να περιθωριοποιούν όλοι αυτή την οργάνωση, άρα τη φοβούνται". Ωστόσο είδαμε ότι μετά την εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής, και την εντονότερη εμφάνισή της στα ΜΜΕ, πολλά άρχισαν να απομυθοποιούνται. Φάνηκε ότι πολλοί από τους ανθρώπους που πέτυχαν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο, ήταν στην πραγματικότητα βουνά από μυς με ελάχιστη ικανότητα επιχειρηματολογίας. Αποδείχτηκε ότι ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης είναι ικανός να σηκώσει χέρι σε γυναίκες και να διαφεύγει για 48 ώρες τη σύλληψη σαν κοινός παραβάτης του δικαίου. Φάνηκε σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση ότι ο ηγέτης της οργάνωσης είναι υμνητής των δικτατοριών Μεταξά και Παπαδόπουλου και πιστεύει πως ο Χίτλερ δεν έχει ακόμη κριθεί ως προσωπικότητα από την ιστορία. Αν μέσα σε μερικές μέρες έχουν ξεπηδήσει τόσα βατράχια από το στόμα των προβεβλημένων στελεχών της, μόνο να φανταστούμε μπορούμε τι θα έλεγαν τα υπόλοιπα ξυρισμένα κεφάλια που περιβάλλουν τον αρχηγό τους.
Δεν χρειάζεται κάποια προσπάθεια ή τεχνική για να εκθέσεις τη Χρυσή Αυγή: τα καταφέρνει περίφημα μόνη της.
Άλλωστε, το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν είναι η άνοδος του νεοφασιστικού φαινομένου σε ποσοστά ενός μικρού κόμματος, αλλά η ριζική αναμόρφωση όλου του πολιτικού σκηνικού.

Εάν υπάρχει ένα 6,97% που συγκινήθηκε από τα στρατιωτικά κελεύσματα και τις εθνικιστικές φανφάρες του νεοναζισμού, υπάρχει ένα 16,78% που ανέτρεψε τον δικομματισμό όπως τον γνωρίσαμε στη μεταπολίτευση, κι αν αθροίσουμε τα ποσοστά των προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, θα διαπιστώσουμε ότι δημιουργήθηκε μία νέα κοινωνική πλειοψηφία που έχει καθήκον να συνεννοηθεί, να αλλάξει τις ράγες στις οποίες κινείται το τρένο.
Οι παραπάνω παράγοντες που αναλύθηκαν δε σημαίνει ότι οδηγούν σε ένα φασιστικό μονόδρομο, κάθε άλλο: είναι όμως ζητήματα στα οποία ο αριστερός λόγος οφείλει, αν θέλει να σβήσει μία για πάντα τη φασιστική απειλή, να δώσει απαντήσεις. Και, βεβαίως, να μην μετεξελιχθεί σε ένα μιμητή των συμπεριφορών του δικομματισμού που καταρρέει.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ΑΛΗΘΕΙΑ & ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Φευγουν μεταναστες απο τις χωρες τους γιατι δεν ειναι ευτυχισμένοι ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Πού είναι ευτυχισμένοι οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι ομως; Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι …….

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία

Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο

Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι; Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία

Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία

Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά

Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ

Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία

Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία

Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία

Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία

Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία Είναι ευτυχισμένοι  ΔΗΛΑΔΗ σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική……. και ποιόν κατηγορούν; Όχι το Ισλάμ !

Όχι τους ηγέτες τους !

Όχι τους εαυτούς τους ! ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ!!!!!!!

news24gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστός.Κάναμε μία προσπάθεια, κάναμε δύο, ακούσαμε ή μάλλον διαβάσαμε πράγματα που μας "έβγαλαν" ότι αρνητικό και κάποιοι συνεχίζουν.Άρα το "έχω και κότερο, πάμε μια  βόλτα?" μαζί με το "sigamifovitho"  είναι η πιο σωστή απάντηση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ κ.Μπάμπη,
 
Πριν κάνα τρίμηνο είμαι μεσημέρι στην στοά στην Αθήνα απέναντι από το πανεπιστήμιο και πίνω καφέ ,
Πίσω μου κάθετε μια παρέα που γελάει και αντιλαμβάνομαι ότι είναι από ορκωμοσία πτυχίου ,εκεί με πιάνει η πρώτη θλίψη για τους μελλοντικούς ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Σε λίγο έρχεται ένα πιτσιρίκι γύρω στα 6-7 κατάξανθο και μου απλώνει το χέρι, μετά το πρώτο σοκ ,αρχίζω να το ρωτάω αν θέλει να τις πάρω κάτι να φάει και δεν με καταλαβαίνει σηκώνομαι και την βάζω στο μαγαζί να τις δείξω τι έχει να πάρει για να φάει και ακούω τον υπάλληλο να την διώχνει ,εκεί παθαίνω το 2ο ΣΟΚ που η πιτσιρίκα έχει έρθει πίσω μου και μου τραβάει το παλτό,αφού λύνουμε την παρεξήγηση πήρε κάτι το πληρώνω και την ακολουθώ για να δω τι γίνετε τελικά, στο τέρμα της στοάς την βλέπω στην αγκαλιά της μάνας της καθισμένες και οι δυο σε ένα χαρτόκουτο να τρώνε μαζί , εκεί κ.Μπάμπη ήθελα να ανοίξω τρύπα να κρυφτώ να μην με δει να μην με αναγνωρίσει η μικρή , να μην δω την ευγνωμοσύνη στα μάτια της μάνας για την "φιλανθρωπία" μου .
Νομίζω πιο φτηνή δεν έχω νιώσει ..........................
 
Με Εκτίμηση,
Ελένη

 

Λυπάμαι που νιώσατε έτσι για λογαριασμό άλλων.

 

Δυστυχώς πολλές φορές στη ζωή μας γίνεται αυτό και το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο.

Εύχομαι να μην το βάλετε κάτω ποτέ !!!

 

Καλό τριήμερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε απάντηση φίλτατη  Ελενη θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά εδώ

 

http://eleftheroiellines.blogspot.gr/2012/09/2009.html

 

Στο σχέδιο «μουσουλμανοποίησης της χώρας» η αλλιώς «σχέδιο Ιμπραήμ» (από τον τρόπο που κατέκτησε την Πελοπόννησο ο πασάς.)

Πιστεύω πως & εσύ βλέπεις τον αφελληνισμό μου βιώνουμε……αυτά τα πράγματα θα έμοιαζαν με αστείο πριν 10 χρόνια…..είναι όμως πραγματικότητα…

Αν δεις τις απαντήσεις & το μισός που τρέφουν απέναντι σε κάποιον που σκέφτεται να ψηφίσει Χ/Α χωρίς (εκτός μερικών τουλάχιστον) να τεκμηριώνουν την άποψη τους, παρά μόνο να παπαγαλίζουν τον φασισμό & τον ναζισμό, θα καταλάβεις γιατί το 10% θα γίνει 15%. Γιατί πολύ απλά η αντιπαράθεση μαζί τους από τα ΜΜΕ από τους πολιτικούς από όλο το σύστημα τους δυναμώνει….

Έχουμε δώσει τόσες πολλές απαντήσεις μεταξύ μας αλλά στο πραγματικό ερώτημα που τέθηκε & τροποποιήθηκε πριν μερικά πόστ δεν έδωσε κανένας.

Ποιος φταίει για αυτήν την άνοδο των άκρων (σήμερα ανακοινώθηκε & νέο εθνικιστικό κόμμα)…..Τι θα κάνουμε αυτό??????

 

Για τους υπολοίπους θα τους έλεγα να διαβάσουν τι κάνουν σε άλλα απολίτιστα κράτη όπως η Αυστραλία:

 

------Ηχηρή και κατηγορηματική άρνηση εισέπραξαν οι ισλαμιστές μουσουλμάνοι της Αυστραλίας από την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ, όταν εξέφρασαν την επιθυμία να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο, τη «σαρία».

 

»… «Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους… Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία…

»Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας να μάθετε την γλώσσα μας.

»Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.

»Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και χαρούμενη ειρήνη μαζί μας.

Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.»

Για να καταλήξει: «Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς επιλέξατε να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε.»---------

 

TI  ναζισμός θεέ μου..τι εθνικισμός…τι απολίτιστοι που είναι …με μόνο 2 αιώνες ιστορική κουλτούρα…και λένε τέτοια πράγματα πιπέρι…πιπέρι….να τους δείξουμε εμείς τον δρόμο της γνώσης…..ΔΙΑΓΡΑΦΗ με όσους έχουν αντίθετη άποψη με εμένα ….

 

Σου τα'λεγα, έκανες τον Κινέζο, πάρε κι ένα ακόμα και άλλη φορά να μάθεις να ψάχνεις πριν κάνεις copy paste. Με τις υγείες σου:

 

Δημοσίευση: 23 Μαρ. 2013, 13:37

 

«Απεχθείς οι ιδέες τους» Ανεπιθύμητοι οι χρυσαυγίτες βουλευτές, λέει η αυστραλή πρωθυπουργός

 

Μελβούρνη, Αυστραλία
 
Αν κάποιος θέλει να μπει στην χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς ιδέες του, δεν θα το επιτρέψουμε, δήλωσε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ αναφερόμενη στο θέμα χορήγησης βίζας σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής που προτίθενται να επισκεφθούν την Αυστραλία. 

«Δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους πολιτικούς στο έθνος μας» δήλωσε η Αυστραλή πρωθυπουργός  στον «Νέο Κόσμο».

«Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία. Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες» δήλωσε η Αυστραλή πρωθυπουργός.

Η «Χρυσή Αυγή» προσπαθεί να ανοίξει γραφεία στην Αυστραλία, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε σε εκπομπή του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού 3ΧΥ στη Μελβούρνη ότι βουλευτές του κόμματος θέλουν να επισκεφθούν την Αυστραλία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231240756

 

Υ.Γ. ΚERMEN, άντε γεια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε να έχεις ????? γιατρέ ξεφευγεις….Τι τρόπος……

 

σταμάτησες  & την ψυχανάλυση μου ????

 

http://www.google.gr/imgres?hl=el&biw=1024&bih=605&tbm=isch&tbnid=5Xe6azVo4LGLxM:&imgrefurl=http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/08/blog-post_2027.html&docid=-DmzyxKydwEvQM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-5WUw5jOHDgE/TkxeDPoLmsI/AAAAAAAAQmE/t39o0SwMmZ8/s1600/sharia-for-the-uk.jpg&w=460&h=306&ei=m1pPUeKLCMGSO5HEgYAJ&zoom=1&ved=1t:3588,r:31,s:0,i:177&iact=rc&dur=331&page=3&tbnh=178&tbnw=275&start=26&ndsp=14&tx=178&ty=51

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTwHM52Bh1mwLrBChUuGiN8eUqsF_ZxLg5jjHzdWETB1-zsyqAECQ

 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSr6iEuqPrl9jbH11OrgggZh_eefxuN-MTKW1Edaad3cre-XZ_g5A

 

& άντε γεια…. γιατρέ ????? πάλυ ξεφευγεις.....

 

Γιατί τόση τσατιλα….????Είπα κάτι που δεν έπρεπε ????

 

και μην ανχωνεσε γιατι ακου τι λεει ο γιατρος

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε να έχεις ????? γιατρέ ξεφευγεις….Τι τρόπος……

 

σταμάτησες  & την ψυχανάλυση μου ????

 

http://www.google.gr/imgres?hl=el&biw=1024&bih=605&tbm=isch&tbnid=5Xe6azVo4LGLxM:&imgrefurl=http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/08/blog-post_2027.html&docid=-DmzyxKydwEvQM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-5WUw5jOHDgE/TkxeDPoLmsI/AAAAAAAAQmE/t39o0SwMmZ8/s1600/sharia-for-the-uk.jpg&w=460&h=306&ei=m1pPUeKLCMGSO5HEgYAJ&zoom=1&ved=1t:3588,r:31,s:0,i:177&iact=rc&dur=331&page=3&tbnh=178&tbnw=275&start=26&ndsp=14&tx=178&ty=51

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTwHM52Bh1mwLrBChUuGiN8eUqsF_ZxLg5jjHzdWETB1-zsyqAECQ

 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSr6iEuqPrl9jbH11OrgggZh_eefxuN-MTKW1Edaad3cre-XZ_g5A

 

& άντε γεια…. γιατρέ ????? πάλυ ξεφευγεις.....

 

Γιατί τόση τσατιλα….????Είπα κάτι που δεν έπρεπε ????

 

και μην ανχωνεσε γιατι ακου τι λεει ο γιατρος

 

 

Τι έγινε μεγάλε; Ωραία τον παίζεις τον Κινέζο πάντως.

Τι έχεις να πεις για την ...πρωθυπουργό της Αυστραλίας;

Μόκο ε; Μούγκα, τουμπέκα...

Αντ' αυτών παραθέτεις φωτογραφίες με μουσουλμάνους χρυσαυγίτες για να αποδείξεις ότι η βλακεία είναι παντού και είναι ανίκητη...

Τέτοιο είναι το επίπεδό σου, τόσο σου κόβει, τόσο σκέφτεσαι...

Από άνθρωπο που θαυμάζει τον Παναγιώταρο, τον Κασιδιάρη και τον Μιχαλολιάκο δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό.

Είσαι πολύ "λίγος" και το ξέρεις. Τρως τη μία φάπα μετά την άλλη αλλά απ' ότι βλέπω σου αρέσει. Οκ, βίτσια είναι αυτά, πάω πάσο...

Να έρχεσαι εδώ που και που να παίρνεις τη δόση σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατη  βρε Ντοκτορ να ερχετε εδο και να μας ανχωνει .....δεν εχει να παη αλου ?  

αστον να παει αστον , μας κουρασαι .....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

03/25/2013 - 17:40
  24
 
MixaloliakL.jpg

Eπεισόδια δημιούργησαν αριστεριστές και αντιεξουσιαστές στο Λουράκι, όταν ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή πήγε να καταθέσει στεφάνι. Οι αντιεξουσιαστές του επιτέθηκαν και ακολούθησε συμπλοκή μπροστά στο Μνημείο!

Ως αποτέλεσμα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου κατά την κατάθεση του δικού του στεφάνου κατάθεση στεφάνου το πέταξε επιδεικτικά στο έδαφος και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους πολιτικούς φώναξε “Ντροπή σας”, με τους πολίτες να τον αποθεώνουν!
 
Εν συνεχεία ο διοικητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα!

Ιδού το βίντεο της εμφύλιας σύρραξης:

 

http://www.youtube.com/watch?v=ke9LUy1uF8Y&feature=player_embedded

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

"ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.....ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΠΑΛΗ"

 

 

ΩΡΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...ΑΛΛΑ "Τέτοιο είναι το επίπεδό σου(ΣΑς), τόσο σου(ΣΑς) κόβει, τόσο σκέφτεσαι..."

 

ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΔΩ............

 

ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ......ΦΙΛΑΚΙΑ.....

 

Mὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε· 2 ἐν ᾧ γὰρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, καὶ ἐν ᾧ μέτρῳ μετρεῖτε μετρηθήσεται ὑμῖν. 3 τί δὲ βλέπεις τὸ κάρφος τὸ ἐν τῷ ὀφθαλμῷ τοῦ ἀδελφοῦ σου, τὴν δὲ ἐν τῷ σῷ ὀφθαλμῷ δοκὸν οὐ κατανοεῖς; 4 ἢ πῶς ἐρεῖς τῷ ἀδελφῷ σου, Ἄφες ἐκβάλω τὸ κάρφος ἀπὸ τοῦ ὀφθαλμοῦ σου, καὶ ἰδοὺ ἡ δοκὸς ἐν τῷ ὀφθαλμῷ σοῦ; 5 ὑποκριτά, ἔκβαλε πρῶτον τὴν δοκὸν ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σοῦ, καὶ τότε διαβλέψεις ἐκβαλεῖν τὸ κάρφος ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ τοῦ ἀδελφοῦ σου. 6 Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν, μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Ματ. 7, 1-14.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατη  βρε Ντοκτορ να ερχετε εδο και να μας ανχωνει .....δεν εχει να παη αλου ?  

αστον να παει αστον , μας κουρασαι .....

 

Που να πάη ο κακομίρις; 

μπένι στα ..σκουπιδολόγια στο διαδήκτοιο, εντιποσιάζετε από αφτά που διαβάζι, όπως οι ηθαγενοίς από τα καθφρεφτάκηα των αποικιοκκρατών, και έρχετε μετά με ύφος μηκρού πεδιού που μόλης έμαθε την προπέδηα για να μας ...αποστομώσι...

 

Σήμερα προχώρησε. Παρέθεσε και  από την Καινή Διαθήκη ο αθεόφοβος, χα χα. 

Έχει χαβαλέ πάντως ο άτιμος. Έχει καταλάβει ότι κανένας δεν τον παίρνει στα σοβαρά και μάλλον κάνει κι αυτός τον χαβαλέ του. Μέχρι και τον ...Μπούκουρα υπερασπίστηκε σήμερα. Κατά τα άλλα δεν είναι χρυσαβγίτης... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που να πάη ο κακομίρις; 

μπένι στα ..σκουπιδολόγια στο διαδήκτοιο, εντιποσιάζετε από αφτά που διαβάζι, όπως οι ηθαγενοίς από τα καθφρεφτάκηα των αποικιοκκρατών, και έρχετε μετά με ύφος μηκρού πεδιού που μόλης έμαθε την προπέδηα για να μας ...αποστομώσι...

 

Σήμερα προχώρησε. Παρέθεσε και  από την Καινή Διαθήκη ο αθεόφοβος, χα χα. 

Έχει χαβαλέ πάντως ο άτιμος. Έχει καταλάβει ότι κανένας δεν τον παίρνει στα σοβαρά και μάλλον κάνει κι αυτός τον χαβαλέ του. Μέχρι και τον ...Μπούκουρα υπερασπίστηκε σήμερα. Κατά τα άλλα δεν είναι χρυσαβγίτης... 

 

Προ συντριβής ηγείται ύβρις, προ δε της πτώσεως υπερηφάνεια.

Όπου εισέλθει η υπερηφάνεια, εισέρχεται η καταισχύνη, η δε σοφία είναι με το μέρος των ταπεινών.

Τι ωφέλησεν ημάς η υπερηφανία; Και τι πλούτος μετά αλαζονείας συμβέβληται ημίν; Παρήλθεν εκείνα πάντα ως σκιά(Σολομώντος).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προ συντριβής ηγείται ύβρις, προ δε της πτώσεως υπερηφάνεια.

Όπου εισέλθει η υπερηφάνεια, εισέρχεται η καταισχύνη, η δε σοφία είναι με το μέρος των ταπεινών.

Τι ωφέλησεν ημάς η υπερηφανία; Και τι πλούτος μετά αλαζονείας συμβέβληται ημίν; Παρήλθεν εκείνα πάντα ως σκιά(Σολομώντος).

Αγαπητε Κερμεν,

 

Θα ηθελα να την αναλυσεις πολυ την παρακατω φωτογραφια

 

post-30105-0-94233600-1364244220_thumb.j

 

 

Ελενη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτοφανείς αθλιότητες Χρυσαυγιτών έξω από το Mega

Σε πρωτοφανείς αθλιότητες προχώρησαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που ηγήθηκαν συγκέντρωσης μερικών εκατοντάδων θιασωτών τους έξω από το Μega.

Διαμαρτυρόμενοι, υποτίθεται, για τα τουρκικά σήριαλ εξαπέλυσαν οχετό ύβρεων κατά του τηλεοπτικού σταθμού.

«Πατρίς Θρησκεία, Ορθοδοξία, γαμ…ται το Μega και η Τουρκία» ήταν ένα απ’ αυτά, καθώς και «Σκατά σκατά στον τάφο του Κεμάλ».

Οι «κόσμιες» διαμαρτυρίες κορυφώθηκαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς κατούρησε έξω από την είσοδο του καναλιού… Αμέσως το ανακοίνωσε υπερηφάνως στο κοινό του, το οποίο φώναζε εν χορώ «Τσεκούρι και φωτιά στα τούρκικα σκυλιά».

Στο τέλος της «σεμνής τελετής» ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος και άλλοι πέταξαν ταραμοσαλάτα τις τζαμαρίες του σταθμού.

Προσέξετε: Αυτά δεν τα έκαναν χούλιγκανς που έκρυβαν τα πρόσωπά τους σε κουκούλες, αλλά βουλευτές που 500 χιλιάδες Έλληνες τους έστειλαν στη Βουλή…

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...