Προς το περιεχόμενο

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχετε μία σύγχυση στο μυαλό σας. Όσο για τον συνωστισμό (όχι συνοστισμό) διαβάστε λίγο ιστορία να δείτε για ποιον λόγο συνωστίσθηκαν στην προκυμαία της Σμύρνης οι Έλληνες. 

http://doctordimitris.blogspot.gr/2008/04/blog-post_15.html

 

Κι εσείς οι ... δεξιόστροφοι καλό είναι να σιωπάτε όταν αναφέρεστε στους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, την Ανατολική Θράκη και τον Πόντο, διότι -για κακή σας τύχη- οι παππούδες μας, μας είπαν πόσο ωραία τους "υποδεχτήκατε" εδώ εσείς οι γηγενείς βιολογικοί απόγονοι του Περικλέους.

http://dimitrisdoctor2.blogspot.gr/2008/05/blog-post_4371.html

 

Επίσης, η προσπάθεια που κάνετε (ακόμη και αυτός ο ανεκδιήγητος Κουϊσλιγκ-Τσολάκογλου ο Σαμαράς) να ισοπεδώσετε τα πάντα δεν πρόκειται να περάσει.

Δεν πρόκειται, ότι κι αν κάνετε, να εξισωθεί το ηρωικό ΕΑΜ και η εθνική αντίσταση του ελληνικού λαού με τους γερμανοτσολιάδες, τους Ράληδες, τους χίτες και τους ταγματασφαλίτες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Δεν θα σας περάσει που να χτυπιέστε κάτω σαν χταπόδια. Η ιστορία γράφτηκε με αίμα και δεν πρόκειται να ξαναγραφεί από τους Κοτούλες, του Φαήλους και τους Κασιδιάρηδες....

 

eam2.jpg

 

Γιατρέ.... Μιλάς σε γιό πρόσφυγα από την Κωνσταντινούπολη! Εσένα ο παππούς σου γεννήθηκε στη Μ. Ασία, εμένα εκδιώχθηκε ο πατέρας μου!  Ο Πατέρας μου ήταν ξένος για τους Τούρκους στην Πόλη και ξένος για τους γηγενείς στην Ελλάδα.

Λοιπόν, άσε τα κυρήγματα σε εμένα....και απάντησέ μου σε αυτό που σε ρώτησα: Καταδίκασαν οι αριστεροί τη δολοφονία των ανθρώπων της Marfin 5 σχεδόν χρόνια μετά??? Τσιμουδιά!!!! Υπάρχει χειρότερος φασισμός από αυτό??? Ή να μην αναφέρθω στα @@ρχίδια του Βελβέντου και τους δήθεν επαναστάτες....  Με τέτοιους γονείς όμως.... τι θα είναι τα παιδιά?? Να χαίρεστε τα μπουμπούκια σας οι ντεμέκ "αριστεροί"  (σεβασμός μόνο στους αληθινούς αριστερούς).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατρέ.... Μιλάς σε γιό πρόσφυγα από την Κωνσταντινούπολη! Εσένα ο παππούς σου γεννήθηκε στη Μ. Ασία, εμένα εκδιώχθηκε ο πατέρας μου!  Ο Πατέρας μου ήταν ξένος για τους Τούρκους στην Πόλη και ξένος για τους γηγενείς στην Ελλάδα.

Λοιπόν, άσε τα κυρήγματα σε εμένα....και απάντησέ μου σε αυτό που σε ρώτησα: Καταδίκασαν οι αριστεροί τη δολοφονία των ανθρώπων της Marfin 5 σχεδόν χρόνια μετά??? Τσιμουδιά!!!! Υπάρχει χειρότερος φασισμός από αυτό??? Ή να μην αναφέρθω στα @@ρχίδια του Βελβέντου και τους δήθεν επαναστάτες....  Με τέτοιους γονείς όμως.... τι θα είναι τα παιδιά?? Να χαίρεστε τα μπουμπούκια σας οι ντεμέκ "αριστεροί"  (σεβασμός μόνο στους αληθινούς αριστερούς).

 

Αν είσαι γιος πρόσφυγα από την Κωνσταντινούπολη, τότε είσαι δυο φορές λάθος... 

Όσο για την Marfin και την ...τσιμουδιά της Αριστεράς:

 

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ειλικρινή και βαθιά του θλίψη για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του απέναντι σε αυτούς που ευθύνονται για τον άδικο χαμό τους και απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την πρωτοφανή και μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, καθώς και τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις που ήταν οι μεγαλύτερες σε όγκο που έγιναν στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. "Οι σημερινές κινητοποιήσεις αποτελούν την αφετηρία νέων πιο μαζικών αγώνων των εργαζομένων ενάντια στα πιο βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση, με τη βαθιά αντικοινωνική της πολιτική και την προσφυγή στο μηχανισμό των ΔΝΤ-Ε.Ε. πυροδοτεί την κοινωνική σύγκρουση", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

ΚΚΕ

"Ο τραγικός θάνατος τριών ανθρώπων, ο οποίος βεβαίως καταδικάζεται απερίφραστα από όλους μας και από το ΚΚΕ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να βάλει το λαό στο γύψο και να αποδεχθεί τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα ψηφιστούν αύριο και που θα έρθουν και στην πορεία με το ασφαλιστικό και που θα έρχονται κάθε τρεις, έξι ή εννιά μήνες ανάλογα με τις ορέξεις της τρόικα, ανάλογα και με τις σαφείς επιθυμίες της κυβέρνησης να συμμαχήσει για τη διάσωση των πιστωτών". Αυτό δήλωσε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Συν τοις άλλοις, η κυρία Παπαρήγα κατήγγειλε προβοκάτσια από το ΛΑΟΣ κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, θεωρώντας ότι ο κ. Καρατζαφέρης επιδίωξε να εμπλέξει τον Περισσό στα επεισόδια έξω τη Βουλή.

 

Η ΑΥΓΗ, 6/5/2010

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=540769

 

Η οικογένεια της άτυχης εγκύου εργαζόμενης της Marfin πριν λίγο καιρό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο.

Οικογένεια Αγγελικής Παπαθανασοπούλου»

 

http://www.inews.gr/0/anakoinosi-tis-oikogeneias-tis-egkyou-pou-ekapsan-akroaristeroi-sti-marfin.htm

 

Για τις τεράστιες ευθύνες της τράπεζας δείτε εδώ:  http://agazilos.org/2010/05/05/pregnant-dead-in-marfin-bank/

 

 

Το πόρισμα του τεχνικού επιθεωρητή της Επιθεώρησης Εργασίας για το συμβάν είναι σαφέστατο:

 

"Η μοναδική θύρα - έξοδος κινδύνου του υποκαταστήματος που βρισκόταν στον ισόγειο χώρο του κτιρίου δίπλα από την κύρια είσοδο της τράπεζας (καμπίνα δύο θυρών με ανιχνευτή μετάλλων), δεν χρησιμοποιήθηκε από τους εργαζόμενους γιατί στο ισόγειο είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά και η ατμόσφαιρα από τον πολύ καπνό ήταν αποπνικτική και αυθόρμητα όλοι οι εργαζόμενοι για να διασωθούν ανέβαιναν προς τα επάνω θεωρώντας πιο ασφαλή τη διαφυγή τους.

Επιπλέον αναφέρθηκε από τους εργαζόμενους ότι η θύρα - έξοδος κινδύνου του ισογείου (που δεν θα πρέπει να κλειδώνεται για να μπορεί να ανοιχθεί εύκολα και άμεσα από κάθε πρόσωπο που θα χρειαστεί να την χρησιμοποιήσει) άνοιγε μόνο αν έσπρωχνε κάποιος την μπάρα πανικού της ίδιας της θύρας και συγχρόνως πατούσε και ένα κουμπί σε ένα φορητό τηλεχειριστήριο, που ήταν το μοναδικό σε όλο το χώρο και βρισκόταν στο γραφείο της διευθύντριας στο ισόγειο. Τη στιγμή του συμβάντος με την ύπαρξη του καπνού θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να βρεθεί το μοναδικό τηλεχειριστήριο και να χρησιμοποιηθεί, συγχρόνως με το σπρώξιμο της θύρας για να μπορεί να ανοίξει η θύρα - έξοδος κινδύνου. Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες εργαζομένων όπου αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο γραφείο είχε πιάσει πρώτο φωτιά που σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο θα είχε καταστραφεί.

Τέλος υπήρχαν:

_ πόρτα μεταλλική στον 3ο όροφο του κτιρίου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εκκένωση του κτιρίου διότι μέσω σιδερένιας σκάλας οδηγούσε στην ταράτσα και στη στέγη του κτιρίου, αλλά τη στιγμή του συμβάντος ήταν κλειδωμένη. Η συγκεκριμένη πόρτα δεν ήταν έξοδος κινδύνου.

_ πόρτα στο πλατύσκαλο του κλιμακοστασίου από το ισόγειο στον ημιώροφο που ήταν κλειδωμένη και οδηγούσε σε ακάλυπτο χώρο (εν είδει φωταγωγού) όπου υπήρχε μηχανολογικός εξοπλισμός. Η συγκεκριμένη πόρτα δεν ήταν έξοδος κινδύνου. Το ότι υπήρχε μηχανολογικός εξοπλισμός το διαπίστωσα κοιτάζοντας από άνοιγμα που υπάρχει στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί από τον ημιώροφο στον α' όροφο και «βλέπει» στον ίδιο φωταγωγό.

Τα αίτια του ατυχήματος είναι ο εμπρησμός λόγω εγκληματικής ενέργειας. Ολοι οι διασωθέντες εργαζόμενοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο διότι είχαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού και τοξικών αερίων, με σοβαρότερη την περίπτωση του ........................... που θα παίρνει φαρμακευτική αγωγή μέχρι τον Ιούνιο και του ....................... που υπέστη κατάγματα στα πλευρά από την πτώση.

Οσον αφορά την ασφαλή εκκένωση των χώρων εργασίας σε περίπτωση κινδύνου η νομοθεσία για την υγιεινή και την ασφάλεια των χώρων εργασίας αναφέρει ότι:

 

ο εργοδότης οφείλει:

 

να λαμβάνει όσον αφορά την πυρασφάλεια και την εκκένωση των χώρων από εργαζόμενους τα αναγκαία μέτρα τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στο μέγεθος και στη φύση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης έτσι ώστε σε περίπτωση κινδύνου όλες οι θύρες εργασίας θα πρέπει να μπορούν να εκκενώνονται από τους εργαζόμενους γρήγορα και με συνθήκες πλήρους ασφάλειας.

 

Τέτοια μέτρα είναι:

Α. Η κατάρτιση (από τον εργοδότη) σχεδίου διάσωσης-διαφυγής με χάραξη, διευθέτηση οδών διάσωσης και εξόδων κινδύνου οι οποίες δεν πρέπει να κλειδώνονται προκειμένου να μπορούν να ανοιχθούν εύκολα και άμεσα από κάθε πρόσωπο που θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσει. Να επιμορφώνονται-εκπαιδεύονται οι εργαζόμενοι πάνω σε θέματα πυρασφάλειας, πυρόσβεσης και εκκένωσης των χώρων και με πραγματοποίηση ασκήσεων τακτικά, για δοκιμή του σχεδίου διάσωσης-διαφυγής με ορισμό εργαζομένων καθοδηγητών κατάλληλα επιμορφωμένων, ώστε σε περίπτωση κινδύνου οι εργαζόμενοι να μπορούν να διασωθούν. (Η άσκηση θα πρέπει να εποπτεύεται και από τον τεχνικό ασφάλειας). (Η άσκηση θα πρέπει να εποπτεύεται και από τον τεχνικό ασφάλειας). Ολοι οι εργαζόμενοι που ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι δεν είχε γίνει καμία εκπαίδευση - αναμόρφωση - επιμόρφωση και ούτε είχε ποτέ πραγματοποιηθεί κάποιου είδους άσκηση εκκένωσης του κτιρίου. Μόνο η εργαζόμενη ..................... μου ανέφερε ότι είχε γίνει κάποια χρονική στιγμή επίδειξη της χρήσης των πυροσβεστήρων και η εργαζόμενη .......................... ότι είχαν διανεμηθεί ενημερωτικά φυλλάδια για θέματα πυροπροστασίας σε όλο το προσωπικό χωρίς να θυμάται πότε.

Στο εγχειρίδιο ασφαλείας της τράπεζας στις παραγράφους 5.5, 5.6, 5.7, σελ. 14 και σελ. 15 (βλέπε συνημμένο 1 δύο σελίδων) προβλέπεται ορισμός ομάδας πυροπροστασίας και άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Β. (Ο εργοδότης οφείλει) να διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας που εκδίδεται από την πυροσβεστική υπηρεσία. Για το πιστοποιητικό αυτό απαιτείται να γίνει μελέτη του χώρου της εγκατάστασης όπου θα αναφέρονται τα συγκεκριμένα μέτρα πυρόσβεσης - πυροπροστασίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία για τη συγκεκριμένη φύση και δραστηριότητα της επιχείρησης ανάλογα με την έκταση, το είδος και τον αριθμό των εργαζομένων και τρίτων (όπως αριθμός εξόδων κινδύνου, είδος και ποσότητα εξοπλισμού πυρόσβεσης κλπ.). Η μελέτη αυτή κατατίθεται στην πυροσβεστική υπηρεσία για έγκριση. Μετά την έγκριση ο εργοδότης εφαρμόζει τα αναφερόμενα στη μελέτη στους χώρους της επιχείρησής του και καλεί την πυροσβεστική υπηρεσία να ελέγξει αν εφαρμόσθηκαν τα μέτρα και να εκδώσει το πιστοποιητικό πυρασφάλειας για τη συγκεκριμένη επιχείρηση (βλέπε συνημμένο 2).

Η επιχείρηση δεν είχε το προαναφερόμενο πιστοποιητικό.

 

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=356480

 

Όσο για το φιάσκο με κάποιους υποτίθεται δράστες δείτε εδώ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63775972

 

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια. Κάμερες υπήρχαν, μαρτυρίες υπήρχαν, όμως κανείς δεν τιμωρήθηκε. 

Δεν είμαι εισαγγελέας, δεν είμαι δικαστής για να κρίνω. 

Από τα όσα έχω διαβάσει, δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας.

Όπως και να'χει, είναι γνωστό ακόμη και στον πιο αφελή ότι οι αναρχικοί δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ιδεολογικά, ούτε ..επιχειρησιακά (στις πορείες).

 

Αν κάποιοι είναι τόσο αφελείς ώστε να τους κοροϊδεύει ο κάθε τυχάρπαστος Κεδίκογλου ή να τσιμπάνε δολώματα από εθνικιστικά αναξιόπιστα ιστολόγια, είναι μία άλλη ιστορία για αγρίους.

 

Την καλησπέρα μου στην κοινότητα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι βέβαια το θέμα είναι η καταδίκη της βίας απο όπου κι αν προέρχεται!

Το ερώτημα είναι η "σιωπή" που υπάρχει γύρω απο αυτό το θέμα! απο τα ΜΜΕ αλλά κυρίως απο την δικαιοσύνη! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Ή να μην αναφέρθω στα @@ρχίδια του Βελβέντου και τους δήθεν επαναστάτες....  Με τέτοιους γονείς όμως.... τι θα είναι τα παιδιά?? Να χαίρεστε τα μπουμπούκια σας οι ντεμέκ "αριστεροί"  (σεβασμός μόνο στους αληθινούς αριστερούς).

 

Συγχέεις απλές έννοιες (π.χ. αριστερός, αναρχικός, αντιεξουσιαστής, κομμουνιστής).

 

Δες αυτό: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/36830

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατρέ.... Μιλάς σε γιό πρόσφυγα από την Κωνσταντινούπολη! Εσένα ο παππούς σου γεννήθηκε στη Μ. Ασία, εμένα εκδιώχθηκε ο πατέρας μου!  Ο Πατέρας μου ήταν ξένος για τους Τούρκους στην Πόλη και ξένος για τους γηγενείς στην Ελλάδα.

Λοιπόν, άσε τα κυρήγματα σε εμένα....και απάντησέ μου σε αυτό που σε ρώτησα: Καταδίκασαν οι αριστεροί τη δολοφονία των ανθρώπων της Marfin 5 σχεδόν χρόνια μετά??? Τσιμουδιά!!!! Υπάρχει χειρότερος φασισμός από αυτό??? Ή να μην αναφέρθω στα @@ρχίδια του Βελβέντου και τους δήθεν επαναστάτες....  Με τέτοιους γονείς όμως.... τι θα είναι τα παιδιά?? Να χαίρεστε τα μπουμπούκια σας οι ντεμέκ "αριστεροί"  (σεβασμός μόνο στους αληθινούς αριστερούς).

 

 

επειδή έχω βαρεθεί τις ίδιες παπαριές και τα ασύστολα ψέματα των φασιστοειδών να δύο μόλις αναφορές 

ΣΥΡΙΖΑ τότε 

 

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/61188.html

 

και ΚΚΕ πρόσφατα 

 

http://www.axortagos.gr/kke-giati-den-exoun-eksixniastei-egklimata-opos-dolofonia-sti-marfin.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλά λέμε για την καταδίκη ή μη από τα κόμματα αλλά κανείς (πέρα από την αριστερά) δεν μιλάει και για αυτό 

 

http://www.inews.gr/199/katadiki-tis-Marfin-gia-ton-moiraio-ebrismo-zitoun-syngeneis-ton-thymaton.htm

 

  Καταδίκη της Marfin για τον μοιραίο εμπρησμό, ζητούν συγγενείς των θυμάτων

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 19:58

 

Τη «λυτρωτική καταδίκη» των δραστών του εμπρησμού στη Marfin, αλλά και των υπεύθυνων της τράπεζας για παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα, ζητά με δήλωσή της η οικογένεια της εγκύου, η οποία με άλλους δύο συναδέλφους της, βρήκαν φρικτό θάνατο από τη φωτιά. Στην γραπτή δήλωση που εξέδωσε η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, αναφέρονται τα εξής: 

«Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο.»

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η άλλη πλευρά του εγκλήματος 

 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=356369

 

υπάρχει λέξη γι αυτό από την Χ.Α . και τα φασιστοειδή της ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατρέ.... Μιλάς σε γιό πρόσφυγα από την Κωνσταντινούπολη! Εσένα ο παππούς σου γεννήθηκε στη Μ. Ασία, εμένα εκδιώχθηκε ο πατέρας μου!  Ο Πατέρας μου ήταν ξένος για τους Τούρκους στην Πόλη και ξένος για τους γηγενείς στην Ελλάδα.

Λοιπόν, άσε τα κυρήγματα σε εμένα....και απάντησέ μου σε αυτό που σε ρώτησα: Καταδίκασαν οι αριστεροί τη δολοφονία των ανθρώπων της Marfin 5 σχεδόν χρόνια μετά??? Τσιμουδιά!!!! Υπάρχει χειρότερος φασισμός από αυτό??? Ή να μην αναφέρθω στα @@ρχίδια του Βελβέντου και τους δήθεν επαναστάτες....  Με τέτοιους γονείς όμως.... τι θα είναι τα παιδιά?? Να χαίρεστε τα μπουμπούκια σας οι ντεμέκ "αριστεροί"  (σεβασμός μόνο στους αληθινούς αριστερούς).

 

 

Και εσύ πρόσεχε τι λες, γιατί μιλάς σε κόρη πρόσφυγα από την Τένεδο, αν ξέρεις βέβαια που βρίσκεται αυτό το νησί...

Και ήρθε το 1922 μικρό παιδί ακόμα! Μόνο που προφανώς έχουμε μια διαφορά. Παρόλο που δεν ήταν αριστερός, δεν με μεγάλωσε με μίσος για τους Τούρκους και τους αλλόθρησκους, αλλά με περηφάνεια και αξιοπρέπεια. Και ξέρεις κάτι; Οποιος πραγματικά έχει νοιώσει πρόσφυγας, δεν επιτίθεται σε άλλους ξένους - λαθρομετανάστες η μη -, αλλά τα βάζει με αυτούς που τους ξεριζώσανε από τη γη τους!!!

 

Μας έπιασε ο πόνος εκ των υστέρων, σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι. Η καπηλεία των συναισθημάτων προς δημιουργεία εντυπώσεων και κατευθύνσεων είναι μία από τις χειρότερες μορφές φασισμού, ακριβώς γιατί είναι ύπουλη και ανήθικη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εσύ πρόσεχε τι λες, γιατί μιλάς σε κόρη πρόσφυγα από την Τένεδο, αν ξέρεις βέβαια που βρίσκεται αυτό το νησί...

Και ήρθε το 1922 μικρό παιδί ακόμα! Μόνο που προφανώς έχουμε μια διαφορά. Παρόλο που δεν ήταν αριστερός, δεν με μεγάλωσε με μίσος για τους Τούρκους και τους αλλόθρησκους, αλλά με περηφάνεια και αξιοπρέπεια. Και ξέρεις κάτι; Οποιος πραγματικά έχει νοιώσει πρόσφυγας, δεν επιτίθεται σε άλλους ξένους - λαθρομετανάστες η μη -, αλλά τα βάζει με αυτούς που τους ξεριζώσανε από τη γη τους!!!

 

Μας έπιασε ο πόνος εκ των υστέρων, σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι. Η καπηλεία των συναισθημάτων προς δημιουργεία εντυπώσεων και κατευθύνσεων είναι μία από τις χειρότερες μορφές φασισμού, ακριβώς γιατί είναι ύπουλη και ανήθικη...

 

Ειρήνη δεν αξίζει να ασχολείσαι πλέον!

 

Εδω ταιριάζει απόλυτα το κατα Ματθαίον 7:6 (σε Αττική διάλεκτο)

 

 

μη δωτε το αγιον τοις κυσιν μηδε βαλητε τους μαργαριτας υμων εμπροσθεν των χοιρων μηποτε καταπατησουσιν αυτους εν τοις ποσιν αυτων και στραφεντες ρηξωσιν υμας
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδή έχω βαρεθεί τις ίδιες παπαριές και τα ασύστολα ψέματα των φασιστοειδών να δύο μόλις αναφορές 

ΣΥΡΙΖΑ τότε 

 

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/61188.html

 

και ΚΚΕ πρόσφατα 

 

http://www.axortagos.gr/kke-giati-den-exoun-eksixniastei-egklimata-opos-dolofonia-sti-marfin.html

Χαλκιδέε...... θέλειςνα δημοσιοποιήσω τα αίσχη των δικών σας? Ανθρώπων που τους έχετε για σημαίες  σας? Αντε μη Γ@μη8ούμε πρωί πρωί! Βλάκα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όχι , μη , βοήθεια 

 

μην το κάνεις φασιστάκι τέτοιο κακό 

 

πέρα από την πλάκα 

 

γράφτηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η αριστερά δεν έχει πάρει θέση για το έγκλημα της μαρφίν 

 

έδωσα δύο λινκ με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ 

 

και επιπρόσθετα μίλησα και για το ¨άλλο ¨ έγκλημα"  που τα φασιστοειδή και οι υπάνθρωποι δεν αναφέρουν καν 

 

αυτά για την ουσία 

 

και κάτι ακόμα 

 

αν εσύ προσωπικά θες να γαμηθείς είτε πρωί πρωί είτε κατά το μεσημέρι, είτε και το βράδυ,  ποσώς με ενδιαφέρει 

πρόσεξε όπως γιατί οι ομοφυλόφιλοι στον δικό σου κόσμο έχουν την ίδια τύχη με τους Εβραίους και τους κομουνιστές 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχετε χάσει το νόημα.

Εδώ ζούμε  κοσμοϊστορικά γεγονότα  & εσείς ασχολείστε με το παρελθόν.

Ο εχθρός είναι ένας….& δεν είναι Έλληνας ……

Αντισταθείτε με οποίον τρόπο & από οποίο μετερίζι μπορεί ο καθένας…

Με αγάπη σε όλους τους Έλληνες….

Εξω οι προδότες…

 

«Τα καράβια μου καίω
τα καράβια μου καίω - τα καίω
δε θα πάω πουθενά.

Κι ας μη μου ΄χεις χαρίσει ποτέ
ένα χάδι ως τώρα
πάντα εδώ θα γυρνώ.

Από πείσμα και τρέλα θα ζω
σε τούτη τη χώρα
ώσπου να ΄βρω νερό
γιατί ανήκω εδώ
.

Σταυρωμένη πατρίδα
μες στα μάτια σου είδα -αχ είδα
της ανάστασης φως.


Όποιος σε δει
για μια στιγμή
δίχως του πένθους
το μαύρο μανδύα.


Θα ΄σαι εσύ
θεά γυμνή
η αμαρτία του
κι η τιμωρία.
Σαν οπτασία
για μια ζωή.»

 

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το νόημα είναι η άνοδος της αποδοχής της Χρυσής Αυγής, μιας φασιστικής οργάνωσης η οποία έχει βασική πρακτική της τη βία και τον εξευτελισμό του άλλου, του διαφορετικού, του μη όμοιου.

 

Βέβαια, αυτό ηχεί ιλαροτραγικό όταν έχουν προηγηθεί κουβέντες σαν τις παραπάνω.

 

Μάλλον πρέπει να τα μαζεύω για Αμερική, γιατί, όταν ο διάλογος σε αντιφασιστικό thread παίρνει τέτοια τροπή, δεν υπάρχει ελπίδα στη χώρα μου...

 

Καλό είναι όταν θυμώνουμε, να μην απαντάμε, γιατί λέμε πράματα που μας εκθέτουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαλκιδέε...... θέλειςνα δημοσιοποιήσω τα αίσχη των δικών σας? Ανθρώπων που τους έχετε για σημαίες  σας? Αντε μη Γ@μη8ούμε πρωί πρωί! Βλάκα!

 

Τι έγινε μάγκα; Πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα;

Ρώτησες κάτι, πήρες την απάντησή σου, οπότε τι μένει;

Να πάμε στον εμφύλιο και να αραδιάζουμε τι έκανε ο ένας και τι έκανε ο άλλος.

Έχετε στερέψει από ιδέες και πλήττω φοβερά.

Είστε πολύ εύκολοι αντίπαλοι- όπως φυσικά και όλοι του συναφιού σας.

Λέω να πάω στην Αμερική με τον Λούκυ Λουκ. Προς Seattle σύντροφε όμως, γουστάρω βρόχα και κρύο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λέω να πάω στην Αμερική με τον Λούκυ Λουκ. Προς Seattle σύντροφε όμως, γουστάρω βρόχα και κρύο...

 

Kentucky. Έχει κάτι ματζούνια όλο γλύκα... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα περάσει ο φασισμός........


 

 

 

ΥΓ: κάνω κάτι λάθος και δεν εμφανίζεται το βίντεο;

Επεξεργασμένο από ype
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα με περισσότερη ηρεμία πλέον.....Απλά  όταν μερικοί χρησιμοποιούν το ίδιο λεξιλόγιο (φασίστας, υπανθρωποι κλπ) πρέπει να παίρνουν και κάποιες απαντήσεις.

Οι αριστεροί είναι τόσο δημοκρατικοί τελικά που η γνώμη των αλλων είναι για τα σκουπίδια! Μόνο το δικό τους το παραμυθάκι θέλουν να ακούνε!

Δεν θέλω να επανέλθω , να ζητήσω απλά συγνώμη από όλα τα υπόλοιπα μέλη που παρεκτράπηκα. Απλά να γνωρίζεις Χαλκιδέες και συν αυτώ, ότι ΝΑΙ, είμαι ρατσιστής με τους ξένους, με αυτούς τους  ξένους που  παραβαίνουν τους κανόνες της φιλοξενίας και καμία σχέση δεν έχουν με τους δικούς μας πρόσφυγες-γονείς. Ούτε καν με τους μετανάστες μας.

 

Είμαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ (και καμάρι μου ) με τους αλλοδαπούς που χτυπάνε γέρους για 30 ευρώ, είμαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ με τον πακιστανικό γουρούνι που βίασε και άφησε φυτό το κορίτσι στην Πάτμο (αν θυμάμαι καλά το νησί) είμαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ αν θέλεις και με αυτούς που έχουν δουλειές ενώ υπάρχει τόση ανεργία σε

Ελληνες. Είμαι Ρατσιστής με τους πακιστανους, τους έγχρωμους και τους κινέζους που ασχολούνται με τος παραεμπόριο. Οπως είμαι και ρατσιστής με κάθε εγκληματία Ελληνα που βιάζει, κλέβει και σκοτώνει.... Αν το βλέπεις έτσι, ναι είμαι "Αρχιφασισταριο" και το υπερηφανεύομαι........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

........δεν παω πουθενα .....πουθενα.....

 

....εδω θα μεινωωωωωωωωωωωω........

 

να φυγουν αυτοι.....να πανε αλλου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί το έγκλημα δεν έχει φυλετικές διακρίσεις, εθνικότητα και χρώμα...

 

http://www.inews.gr/20/ta-pio-stygera-egklimata-pou-sygklonisan-tin-ellada.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους

 

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και σπίτια ηλικιωμένων ατόμων στα βόρεια προάστια της Αττικής. Τη σπείρα αποτελούσαν τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν αναπτύξει ειδική μεθοδολογία δράσης.

Αφού διέκοπταν το ρεύμα στα σπίτια που είχαν βάλει ως «στόχο», επιτίθεντο αιφνιδιαστικά στους ενοίκους, τη στιγμή που εξέρχονταν από το σπίτι τους για να ελέγξουν την υποτιθέμενη «βλάβη». 
Μάλιστα σε μία από τις ληστείες, προκάλεσαν πολύ σοβαρά τραύματα στο ηλικιωμένο θύμα τους, το οποίο πέθανε στο νοσοκομείο
Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στη σπείρα δύο ημεδαποί, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχει ταυτοποιηθεί
Μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, μάλιστα, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων και του τρίτου ατόμου που αναζητείται.

 

http://www.enikos.gr/society/129765,Exar8rw8hke_speira_poy_lhsteye_hlikiwmen.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λυπάμαι που δεν συμμετέχω περισσότερο.

Ωστόσο επιτρέψτε μου να προσθέσω μια μικρή παρατήρηση.

Όταν ένας θάνατος είναι αποτέλεσμα βίαιου συμβάντος τότε είθισται να γίνεται πρωτοσέλιδο.

Μόνο μία εφημερίδα την 06/05/2010 δεν είχε πρωτοσέλιδο τον άδικο χαμό των ανθρώπων στην Μαρφίν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιγράφω από HOTDOC • 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 • 53
Συνέντευξη
Στη Δήμητρα Αθανασοπούλου

 

«Μια πένα έχει πιο μεγάλη δύναμη από ένα σπαθί». Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται η ιδεολογία του Αντόνιο Σάλας, του
δημοσιογράφου-φάντασμα της Ιβηρικής χερσονήσου που γράφει για τη σύγχρονη τρομοκρατία και τις εξτρεμιστικές ομάδες αφού πρώτα γίνει μέρος τους. Με κάθε τίμημα. Έφτασε μέχρι την περιτομή για να μην αμφισβητηθεί η ισλαμική του πίστη, ενώ εκπαιδεύτηκε με καλάσνικοφ, έμαθε αραβικά, ασπάστηκε τον μωαμεθανισμό, έγινε χούλιγκαν, τρομοκράτης, ναζί, για τις  ανάγκες του «συμμετοχικού ρεπορτάζ».

 

Ο Αντόνιο Σάλας δεν έχει πρόσωπο. Κανείς δεν γνωρίζει την όψη του, ούτε το πραγματικό του όνομα. Είναι ο απαράβατος όρος για να παραμείνει ζωντα­νός αφότου εισχώρησε στα διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα χρησιμοποιώντας ψεύτικες ταυτότητες. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων συνοδευόμενων από οπτικοακουστικό υλικό.

.....................

 

Τι σας δίδαξε η επαφή σας με τους νεοναζί, τόσο για εκείνους όσο και για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν;

-    Οι νεοναζί δεν φοβούνται ούτε την αστυνομία, ούτε τις Αρχές, ούτε τον Τύπο. Είναι υπερβολικά συνεπείς με τις ριζοσπαστικές τους ιδέες. Επιπλέον κινούνται σε έναν κλειστό κύκλο με μουσικές και διαβάσματα που τρέφουν την ιδεολογία τους. Έχουν πολλά κοινά με τις αιρέσεις. Δεν γνωρίζουν άλλες απόψεις, δεν υπάρχει αντίλογος στην πίστη τους. Το βιβλίο μου άνοιξε τα μάτια σε  πολλούς νέους σκίνχεντ γιατί «ήμουν» ένας από αυτούς. Δεν τους έκρινα,  Ούτε έκρυψα τις αρετές τους. Οι περισσότεροι νεοναζί είναι ιδεαλιστές, πιστοί  στις ιδέες τους, μισούν τα ναρκωτικά, τα βασανιστήρια ζώων και τις ταυρομαχίες. Αγαπούν τα σπορ, τη φυσική  ζωή και διαβάζουν παραπάνω από τον μέσο όρο. Αλλά έμαθαν να βλέπουν τους αρχηγούς τους μέσα από το βλέμμα μου  και αυτό τους έκανε να συνειδητοποιήσουν την απάτη. Τους χρησιμοποιούσαν  ως φτηνά εργατικά χέρια, ως φονιάδες  χωρίς μισθό, ως ψηφοφόρους για τις  πολιτικές τους φιλοδοξίες. Τότε υπέστησαν ένα σοκ. Όπως όταν αποκαλύφθηκε πως η ANELA (Ομοσπονδία πορνείων , στην Ισπανία) διοικούνταν από τον Χοσέ Λουίς Ρομπέρτο, τον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος της Ισπανίας το 2000.
   Τότε πολλά κορίτσια σκίνχεντ τον είχαν ψηφίσει γιατί πίστευαν στον πολιτικό του λόγο κατά της παράνομης μετανάστευσης. Στο βιβλίο μου «Ένας χρόνος που έκανα τράφικινγκ με γυναίκες», όμως, αποκάλυψα πως ο Ρομπέρτο διοικούσε  μια εταιρία μπορντέλων όπου το 96% των ιερόδουλων ήταν λατινοαμερικάνες και αφρικανές. Τότε εκατοντάδες νέες και νέοι εγκατέλειψαν το κίνημα νεοναζί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...