Προς το περιεχόμενο

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 22:00

 

Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πάρο

 Δύο τραυματίες στο Κέντρο Υγείας.

Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

 

 

Η πλατεία της Παροικιάς γέμισε από νεους, μαθητές, εργαζόμενους, και πολίτες που έδωσαν ένα συγκλονιστικό παρόν.  Την ίδια ώρα και μετά από άδυναμία της Χρυσής Αυγής, να βρεί αίθουσα - κανένας δεν της παραχωρούσε - η συγκέντρωση περιορίστηκε σε μια μικρή ταβέρνα.

Σύμφωνα με το kepparou.blogspot.gr πάνω από 40 άτομα ήρθαν από την Αθήνα για να την γεμίσουν και ταυτόχρονα τρείς διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν από το πρωί στο νησί.  Η αστυνομία στην αρχή προσπάθησε να "δυσκολέψει" την πρόσβαση στην πλατεία, έγινε απόπειρα προσαγωγών σε προσερχόμενους, αλλά η αντίδραση από μαγαζάτορες και άλλους που προσερχόντουσαν στην συγκέντρωση δεν επέτρεψε καμιά προσαγωγή.

Τελικά τίποτα δεν εμπόδισε τους Παριανούς να κάνουν μια εντυπωσιακή πραγματικά συγκέντρωση με την πλατεία να γεμίζει από νέους.  Ήταν μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσει που έχουν γίνει στο νησί.

Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος της ΚΕΠ δήλωνε ότι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να είναι στην πλατεία και αποχώρησε.  Ο εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης διάβασε κείμενο καταγγελίας κάτα του φαινομένου του νεοναζισμού.

 

 Εντυπωσιακή και σε όγκο αλλά και σε πάθος.

 

Γύρω στις 19.30 οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία μέσα στα σοκκάκια της Παροικιάς φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Κοντά στην ταβέρνα τους περίμεναν οι άντρες των ΜΑΤ και μόλις η πορεία πλησίασε έγινε χρήση χημικών - για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού -.

 

 Δύο τραυματίες.

 

Από ένα στενό και περνώντας μέσα από την διμοιρία των ΜΑΤ χρυσαυγίτες με ρόπαλα - σύμφωνα με μαρτυρία - χτύπησαν δυο άτομα, τα οποία χρειάστηκε να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού γαι πρώτες βοήθειες.

Οι διαδηλωτές ξαναγύρισαν στην πλατεία και για λίγο επικράτησε ένταση ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές - οι περισσότεροι είναι μαθητές του Λυκείου - και δυνάμεις των ΜΑΤ χωρίς να γίνεται χρήση χημικών.

 

Επίκαιρο όσο ποτέ:

 

 

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον

καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.

Τι κρύβει μέσ' στα δόντια του το ξέρω,

καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν

και χάνονται βαθιά στα περασμένα.

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,

μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.

Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

 

Υ.Γ. Το σύστημα χρησιμοποιεί την Χρυσή Αυγή ως κυματοθραύστη της λαϊκής οργής. Δεν έχει όμως καταλάβει ότι αυτή η ναζιστική συμμορία συσπειρώνει την Αριστερά και εύχομαι ολόψυχα μια μέρα να την ενώσει.

 

Υ.Γ. 2 Διαβάζουμε τη «Μαύρη βίβλο της Χρυσής Αυγής» του Δημήτρη Ψαρρά. Μιλάει για τον Μιχαλολιάκο ο ταμίας των κασιδιάρηδων, ο εθνικοσοσιαλιστής Χάρης Κουσουμβρής, που απομακρύνθηκε πριν από δέκα χρόνια : «Το μόνο δεδομένο ήταν η συστηματικά καλλιεργούμενη «αναγκαιότητα Αρχηγού» μέχρι σημείου να αυτοσαρκαζόμαστε υψώνοντας το χέρι ενώπιον μιας αστείας φιγούρας, νομίζοντας ότι βρισκόμασταν μπροστά σε τουλάχιστον πενήντα Λεωνίδες [...]". http://www.efsyn.gr/?p=4094

 

«Όταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμα και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές» (Karl Kraus).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαίρομαι που εγκαταλείπεις τους φραστικούς ακροβατισμούς περί "παρδαλών φασιστών" και "σύριγγα" της πρώτης σου δημοσίευσης και έρχεσαι σε συζήτηση επικαλούμενος την άποψη ενός "γέννημα θρέμμα κομμουνιστή", (όχι όμως και μετέπειτα κομμουνιστή), έστω κι αν διαφωνώ εγώ μαζί του.

 

Να σου πώ εν αρχή ότι το βιβλίο το έχω διαβάσει. Προφανώς δεν είναι δυνατόν να το σχολιάσουμε στο σύνολό του με διαδοχικά post εδώ ούτε να επεκτείνουμε τόσο τη συζήτηση και να ξεφύγουμε από το βασικό. Δεν βοηθά και το μέσο.

 

Όσον αφορά στον πρόλογο....... εκφράζει τις απόψεις του Βούλτεψη, όταν πλέον ο ίδιος ήταν Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

Να σου πώ αν δεν το γνωρίζεις ότι ο Βούλτεψης ως δημοσιογράφος αποκάλυψε πτυχές της υπόθεσης Λαμπράκη και το παρακράτος της δεξιάς (κι όχι του ΚΚΕ) που τον δολοφόνησε.

 

Ο ίδιος ο Τάκης Λαζαρίδης στην κατοχή ήταν μικρό παιδί. Γιός του Κώστα Λαζαρίδη που εκτελέστηκε για την αντιστασιακή του δράση από τους Ναζί των οποίων οι θαυμαστές τώρα μιλάνε για πατρίδα. Η μάνα του Σουλτάνα Λαζαρίδη επίσης αντάρτισσα και διωγμένη από το ίδιο κράτος της δεξιάς.

Ο ίδιος εντάχθηκε στο ΚΚΕ και έδρασε μετά τον εμφύλιο. Καταδικάστηκε μαζί με τον Μπελογιάννη σε θάνατο και δεν εκτελέστηκε λόγω της μικρής του ηλικίας.

Να σημειώσεις ότι ο Λαζαρίδης στο βιβλίο του δεν επαινεί τη δράση των ναζί ούτε βέβαια των μεταπολεμικών κυβερνήσεων, παρότι αυτό γράφτηκε αφού πρώτα είχε ενταχθεί στη ΝΔ.

 

Η κριτική του εστιάζεται στα λάθη του ΚΚΕ στην περίοδο του εμφυλίου χωρίς όμως να εμβαθύνει. Μάλλον το κίνητρό του (εκτιμώ) είναι η πικρία του για την χαμένη του ζωή σε ένα ατελέσφορο αγώνα. Δίνει μικρά αποσπάσματα από κείμενα που τον βολεύουν.

 

Μέσα εκεί όμως θα βρείς και αλήθειες που δεν βολεύουν..........

πχ

 

 

 

Ερώτημα:

Γιατί το ΚΚΕ όντας πανίσχυρο δεν καταλαμβάνει την εξουσία; Γιατί υπογράφει το Λίβανο και την Καζέρτα; Γιατί υπογράφει τη Βάρκιζα; Γιατί υπογράφει την καταδίκη του; Γιατί "παραχωρεί την εξουσία στους αντιπάλους του"

Απάντηση δεν δίνει. Για να μην παραδεχθεί ότι το ΚΚΕ πήγαινε με ειλικρινή διάθεση συνεννόησης.

 

Όπως σου είπα και πρίν δεν είναι δυνατό να συζητήσουμε όλη την ιστορία μέσα εδώ.

 

Στο θέμα όμως ..........

Συμφωνείς με τη δράση της ΧΑ; Συμφωνείς με τα υμνολόγια του Μιχαλολιακου στο Χίτλερ; Συμφωνείς με τις δολοφονίες και τις διώξεις των αλλοδαπών; Συμφωνείς με τις αντιλήψεις περί φυλετικής καθαρότητας;

 

 

Ατέρμονα συζήτηση θα ανοίξουμε, σαν φοιτητάκια του 80;

Νομίζω ότι και αρκετά έχουμε δει και αρκετά έχουμε ζήσει έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Αν και έχω ήδη απαντήσει στα ερωτήματά σου, σε ρωτώ και εγώ με τη σειρά μου:

  • Καταδικάζεις τις εκτελέσεις εκατομμυρίων πολιτών και τις εκτοπίσεις στα βάθη της Σιβηρίας ακόμη και χιλιάδων ελλήνων Ποντίων μόνο και μόνο επειδή ήταν έλληνες μειονοτικοί ως ΄΄εχθρών του λαού΄΄;
  • Καταδικάζεις τη στέρηση, δίωξη, της θρησκευτικής ελευθερίας έως θανάτου;
  • Καταδικάζεις την εξόντωση των Πολωνών στο Ταλίν;
  • Καταδικάζεις την εξόντωση του 542 σ/τ του Ψαρρού, ποιόν πολεμούσαν αυτοί;
  • Καταδικάζεις Μελιγαλά, Φενεό…..
  • Καταδικάζεις απερίφραστα τα της Ρεπούση και το σάπιο εκπαιδευτικό σύστημα που πιστά υπηρετεί;

Εγώ απάντησα στα ερωτήματά σου, σε προηγούμενη αντίστοιχη ερώτηση συναδέλφου, απάντησε και εσύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αποτάξου τον Σατανά !  Απεταξάμην....Αμήν, αλληλλούϊλα

 Πάρε νάχεις.

 

 

Οταν στη χώρα μας ξέσπασε η ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία, ως βασικοί στόχοι εξολόθρευσης των άθεων φονιάδων, επιλέχθηκαν οι ιερείς.

Αρκετοί από αυτούς, αντιλαμβανόμενοι τον θανάσιμο κίνδυνο έφυγαν απο τα χωριά τους και κατέβηκαν στις πόλεις, όπου υπήρχε περισσότερη ασφάλεια. Πολλοί όμως, μή πιστεύοντας οτι κάποιος "έλληνας" θα μπορούσε να τους βλάψει, και αφού κανέναν δεν πείραζαν παρά μόνον επιτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, έμειναν.

Από αυτούς, εκατοντάδες δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο, όπως επι Νέρωνα και Διοκλητιανού. Μάλιστα αρκετοί σταυρώθηκαν.

Ομως κανενός το μαρτύριο δεν μοιάζει τόσο με το Θείο Δράμα, όσο του ιερέα Γιώργου Σκρέκα.

Την 27η Μαρτίου 1947, ο ιερέας Γιώργος Σκρέκας, εφημέριος του χωριού Μεγάρχης Τρικάλων, πληροφορήθηκε οτι οι εαμοκομμουνιστές Μεγάρχης έκαμαν συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε να τον απογυμνώσουν από κάθε περιουσιακό στοιχείο. Όντως, τη νύχτα της 27ης προς 28η Μαρτίου μετέβηκαν οι λησταντάρτες στο σπίτι του και του αφαίρεσαν τα πάντα.

Μή αρκούμενοι όμως σε αυτά, αφού άδειασαν τους στάβλους απο τα ζώα και ανάγκασαν τον πατέρα και τον θείο του ιερέα να πάνε τα ζώα στο χωριό Πρόδρομος μαζί με δύο λησταντάρτες, έκλεισαν τον ιερέα μέσα στον στάβλο και άρχισαν να τον δέρνουν άγρια, ζητώντας του κι άλλα χρήματα.

Η γυναίκα του, ακούγοντας τις φωνές και τις κραυγές του άνδρα της, έτρεξε στον Αθανάσιο Ίτσιο, κομμουνιστή απο τα σπουδαιότερα στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και σε άλλα μέλη της "αυτοάμυνας" Μεγάρχης. Με δάκρυα τους εκλιπαρούσε να ελευθερώσουν τον σύζυγο της και να πάψουν να τον χτυπούν. Δυστυχώς, ο εν λόγω ιούδας και οι άλλοι δεν θέλησαν να ακούσουν τα παρακάλια της και δεν έκαναν τίποτα για τον συλληφθέντα.

Την ίδια νύχτα παρέλαβαν τον ιερέα Γιώργο Σκρέκα αιμόφυρτο, ημίγυμνο και ξυπόλητο και τον οδήγησαν στο χωριό Γοργογύριο. Ο μελλοθάνατος ζήτησε να δει τον εκεί ιερέα. Με δάκρυα στα μάτια είπε στον ιερέα που ήρθε να τον παρηγορήσει: "Ο Θεός γνωρίζει τί θ'απογίνω. Αν με το μαρτύριο με καλεί δίπλα Του, ας είναι ευλογημένο το όνομα Του, ας γίνει το θέλημα Του".

Κατόπιν τον παρέλαβαν έφιπποι λησταντάρτες και τον έσυραν πεζό μέχρι το χωριό Τύρνα. Δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά τον μετέφεραν σε άθλια κατάσταση πρώτα στο Ξυλοπάροικο και μετά στο Νεραϊδοχώρι. Εκεί τον βασάνιζαν από τις 29-3, Σάββατο του Λαζάρου, μέχρι την Μ.Παρασκευή.

Γυναίκες συμμορίτισες του έλεγαν "γιατί δεν προσεύχεσαι στο Χριστό να έρθει να σε σώσει;", οι δε δήμιοι πιό ωμά "Εσύ που πιστεύεις στο Χριστό, θα σε σταυρώσουμε σαν Εκείνον την ίδια μέρα".

Αυτό που έγινε πριν 2 χιλιετηρίδες στον Γολγοθά, επαναλήφθηκε στην Πίνδο.

Μεγάλη Παρασκευή, και οι συμμορίτες έσυραν τον βασανισμένο ιερέα στον Σταυρικό θάνατο. Τον σταύρωσαν επάνω σε ένα έλατο που είχε το σχήμα σταυρού.

Του τρύπησαν τη δεξιά πλευρά με ξιφολόγχη και άνοιξαν πληγές στο μέτωπο του με περόνια.

Οταν ξεψύχησε, έρριξαν το γυμνό σώμα του σε μια χαράδρα και το σκέπασαν με πέτρες και κλαδιά, για να κρύψουν το έγκλημά τους.

Οταν απελευθερώθηκε το Νεραϊδοχώρι από τον Ελληνικό στρατό, ο αξιωματικός Νικόλαος Χόνδρος αναζήτησε και βρήκε το λείψανο του Μάρτυρα.

Το μετέφερε στα Τρίκαλα, όπου έγινε πάνδημη κηδεία.

Το φέρετρο του συνόδευαν 60 ιερείς, ψάλλοντας "Εγώ γαρ τα στίγματα του Κυρίου εν τω σώματι μου βαστάζω".

Ο ιερέας Γεώργιος Σκρέκας, στα πλαίσια της "συμφιλίωσης" δεν ανακηρύχθηκε Αγιος από την Εκκλησία, μέχρι σήμερα. Μακάρι από εκεί ψηλά που βρίσκεται να μας βοηθάει και να μας προστατεύει από τον Σατανά και τους οπαδούς του.

Τα παραπάνω συγκλονιστικά γεγονότα επιβεβαιώνει και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης:

"῞Οταν ἤμουν ἱεροκή­ρυκας —σᾶς ὁμιλῶ μὲ παραδείγματα ποὺ ἀν­τλῶ ἀπὸ μία ἱστορία πενήντα ἐτῶν, μισοῦ αἰῶ­νος—, ἔφθασα σ᾿ ἕνα χωριὸ τῶν Γρεβε­νῶν. Βρίσκω τὸν ἱερέα θλιμμένο, πονεμένο, κλαμέ­νο. —Τί ἔχεις; —Τὸ χωριό μου δὲν πιστεύει πιὰ στὸ Χριστό. —Μὴν ἀπογοητεύεσαι, λέω, ἔχε θάρρος· κάτω ἀπὸ τὴ στάχτη ὑπάρχει ἡ σπίθα κρυμμένη. —Θέλεις νὰ δῇς; μοῦ λέει· ἔλα. Μὲ πάει στὸ νεκροταφεῖο. Ἐκεῖ τὰ παιδιὰ τοῦ Μὰρξ καὶ τοῦ Λένιν, ποὺ κυριαρχοῦσαν τό­­τε, εἶχαν ξερριζώσει ὅλους τοὺς σταυροὺς ἀπὸ τοὺς τάφους καὶ στὴ θέσι τους εἶχαν βά­λει σφυροδρέπανα καὶ γροθιές! Μισοῦσαν τὸ σταυρό. Καὶ μόνο σὲ μιὰ περίπτωσι τὸν «θυμή­θηκαν».

Ἐνῷ ἡ σταύρω­σις ὡς τρόπος θανα­τικῆς καταδίκης ἔχει πρὸ πολλοῦ καταργηθῆ, ἐπὶ τῶν ἡμερῶν μας τὴν ξαναχρησιμοποίησαν· σταύρωσαν ἄνθρωπο! ῏Η­ταν ἕνας ἱερεὺς τοῦ ῾Υψίστου εὐλαβής, πιστὸς καὶ πο­λύ­τεκνος, ὁ π. Γεώργιος Σκρέκας ἐφημέριος τοῦ χωριοῦ Μεγάρχη – Τρικάλων. Ἄθεοι καὶ ἄπιστοι τὸν ἅρπαξαν ἀπὸ τὴν ἁγία τράπεζα ποὺ ἱ­ερουργοῦσε, τὸν ὡδήγησαν σὰν ἄκακο ἀρνίο ἔξω ἀπὸ τὸ χωριό, κ᾿ ἐκεῖ τὸν σταύρωσαν πά­νω σ᾿ ἕνα δέντρο· καὶ ἦταν Μεγάλη Παρασκευή, τοῦ ἔτους 1947"!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ,ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν γραφονται κειμενα οπως το 129 τοτε εχει χαθει καθε μορφης αγωνας και δημοκρατιας. Αν ειναι να γραφονται τετοια καλυτερα οι διαχειριστες να κλειδωσουν το θεμα γιατι παμε για εμφυλιο σε ενα κρατος υποδουλομενο οπως το 1940

ΤΟ 1821 Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΙΟΦΥΛΙΑ..... ΤΟ 2009 ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ<<ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ<<  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ..............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ατέρμονα συζήτηση θα ανοίξουμε, σαν φοιτητάκια του 80;

Νομίζω ότι και αρκετά έχουμε δει και αρκετά έχουμε ζήσει έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Αν και έχω ήδη απαντήσει στα ερωτήματά σου, σε ρωτώ και εγώ με τη σειρά μου:

  • Καταδικάζεις τις εκτελέσεις εκατομμυρίων πολιτών και τις εκτοπίσεις στα βάθη της Σιβηρίας ακόμη και χιλιάδων ελλήνων Ποντίων μόνο και μόνο επειδή ήταν έλληνες μειονοτικοί ως ΄΄εχθρών του λαού΄΄;
  • Καταδικάζεις τη στέρηση, δίωξη, της θρησκευτικής ελευθερίας έως θανάτου;
  • Καταδικάζεις την εξόντωση των Πολωνών στο Ταλίν;
  • Καταδικάζεις την εξόντωση του 542 σ/τ του Ψαρρού, ποιόν πολεμούσαν αυτοί;
  • Καταδικάζεις Μελιγαλά, Φενεό…..
  • Καταδικάζεις απερίφραστα τα της Ρεπούση και το σάπιο εκπαιδευτικό σύστημα που πιστά υπηρετεί;

Εγώ απάντησα στα ερωτήματά σου, σε προηγούμενη αντίστοιχη ερώτηση συναδέλφου, απάντησε και εσύ.

 

Ήμουν ο πρώτος  που έγραψε πως δεν γίνεται εδώ μέσα να κάνουμε τόσο εκτεταμένη συζήτηση.

Αναζήτησα τις απαντήσεις  σου και ομολογώ πως δεν τις βρήκα.

 

Η αντιστροφή των ρόλων και παράθεση ερωτήσεων για να βγούμε από τη δύσκολη θέση δεν είναι διάλογος.

 

Στα ερωτήματά σου έχω κι εγώ κατά καιρούς απαντήσει στα σχεδόν 7 χρόνια που συμμετέχω στο forum.

Οι συνάδελφοι με τους οποίους τακτικά συζητάμε ξέρουν τις απόψεις μου

 

Ειλικρινά δεν έχω κανένα ενδοιασμό να απαντήσω αν και είμαι βέβαιος ότι οι απαντήσεις μου δεν θα σ΄αρέσουν.

 

Δεν έχω όμως χρόνο αυτή τη στιγμή γιατί αυτά που ρωτάς δεν απαντώνται μονολεκτικά. Θα επανέλθω από Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ μπορείς να μου υποδείξεις τις απαντήσεις σου ή να τις επαναλάβεις. Είναι πιο εύκολες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν γραφονται κειμενα οπως το 129 τοτε εχει χαθει καθε μορφης αγωνας και δημοκρατιας. Αν ειναι να γραφονται τετοια καλυτερα οι διαχειριστες να κλειδωσουν το θεμα γιατι παμε για εμφυλιο σε ενα κρατος υποδουλομενο οπως το 1940

ΤΟ 1821 Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΙΟΦΥΛΙΑ..... ΤΟ 2009 ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ<<ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ<<  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ..............

 

 

Με δάκρυα πικρά σημειώνω αυτά, ότι όλο στο σκοτάδι θα τρέξωμεν και φοβούμαι μην  τζακιστούμεν. Ο Θεός ας κάμη την  εσπλαχνίαν του και το έλεός του, να λυπηθή τους αθώους.

                                                                                          Γιάννης Μακρυγιάννης

 

 

 

Τους κατάτρεξαν οι Ευρωπαίγοι τους δυστυχείς Έλληνες. Εις τις πρώτες χρονιές ( της επαναστάσεως) εφοδίαζαν τα κάστρα των Τούρκων. Τους κατάτρεχαν και τους κατατρέχουν ολοένα να μην  υπάρξουν. Η Αγγλία τους θέλει να τους κάμη Άγγλους, με την δικαιοσύνην την Αγγλική, καθώς οι Μαλτέζοι ξυπόλυτους και νηστικούς, οι Γάλλοι Γάλλους, οι Ρούσσοι Ρούσσους, κι ο Μετερνίκ της Αουστρίας ( χώρα με την πλέον ανθελληνική πολιτική, βοηθός και αρωγός των Τούρκων τόσο πολιτικά αλλά και στρατιωτικά, με εχθρικές ενέργειες του εμπορικού και πολεμικού της στόλου, τόσο ώστε  κέρδισε άξια το μίσος των επαναστατημένων Ελλήνων) Αουστριακούς…. Και οι τέσσεροι καλά φρονούν, όμως να δούμεν τι λέγει κι αυτός ο μάστορης ο Γεροθεός.

                                                                                       Γιάννης Μακρυγιάννης

 

Είχα δυό αγάλματα ( αρχαία) περίφημα, μια γυναίκα κ’ένα βασιλόπουλο, ατόφια-φαίνονταν οι φλέβες, τόση εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρον, τάχαν πάρει κάτι στρατιώτες και εις τ’Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων, χίλια τάλλαρα γύρευαν.  Άντεσα κ’εγώ εκεί, πέρναγα. Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: « Αυτά  και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Δι’αυτά πολεμήσαμεν».

                                                                                                    Γιάννης Μακρυγιάννης

 

Κι όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Νάρθη ένας να μου ειπεί ότι θα πάγει ομπρός η πατρίδα, στέγομαι να μου βγάλει και τα δυό μου μάτια Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει. Αν  είναι η πατρίδα μου αχαμνά, και δέκα μάτια νάχω, στραβός θενά με. Ότι σε αυτείνη θα ζήσω, δεν έχω σκοπό να πάω αλλού

 

 

Και με γλίτωσε ο Βασιλέας από τους απατεώνες, οπού θα μ’έχαναν αδίκως δια να θέλω να κάμω το καλό. Τέτοιοι ανθρωποφάγοι είμαστε εμείς, και δια’κείνο ήμαστε σκλάβοι τόσους αιώνες εις τους Τούρκους.

                                                                      Γιάννης Μακρυγιάννης

Και δια να μιλώ την αλήθεια κατατρέχομαι κι από βασιλέα κι από  προκομμένους(ίδε κοματόσκυλα). Θέλουν την αλήθεια, κι όποιος την ειπή κιντυνεύεται. Αλήθεια, αλήθεια, πικριά οπού είσαι! Ούτε οι βασιλείς σε ζυγώνουν, ούτε οι προκομμένοι.  Μόνον ρωτούν δια σένα και ύστερα σε κατατρέχουν!

                                                                        Γιάννης Μακρυγιάννης

 

Έχετε πρώτα του Θεού του αρχηγού του παντός την ευκή και της πατρίδος.

                                                                             Γιάννης Μακρυγιάννης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 22:00

 

Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πάρο

 Δύο τραυματίες στο Κέντρο Υγείας.

Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

 

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΑ ΗΜΙΑ

 

 

 

Χαίρομαι που δεν τους αποδέχεσαι. Μην πέσεις όμως στην παγίδα τους και τους δώσεις δύναμη. Δηλώνεις Έλληνας.Χαίρομαι και γι' αυτό, άσχετα αν διαφωνώ μαζί σου σε πολλά θέματα, δείχνεις ότι αγαπάς την Ελλάδα με τον δικό σου τρόπο. Μην ψηφίσεις λοιπόν και μην υποστηρίξεις ποτέ σου ανθέλληνες. Ακόμα και σήμερα στα χωριά, οι γέροι - που δεν υπήρξαν ποτέ αριστεροί, όπωςοι δικοί μου παππούδες - έχουν τη λέξη "ράλληδες" σαν βρισιά. Αγάπα λοιπόν την Ελλάδα με τον τρόπο σου - που μπορεί να διαφέρει από τον δικό μου τρόπο, αλλά δεν έχει σημασία στην παρούσα συγκυρία, είμαι βέβαιος ότι στο χαράκωμα θα βρεθούμε δίπλα ο ένας με τον άλλον - και βοήθα κι εσύ να απαλλαχτούμε από τον καρκίνο του ναζισμού. Το σάπιο κατεστημένο - όπως πολύ σωστά το ονομάζεις - δεν τους έχει εχθρούς, αλλά σύμμαχους, φίλους και χαϊδεμένα του παιδιά. Λες ότι αγαπάς την Ιστορία. Διάβασε λοιπόν τις συνθήκες που γέννησαν αυτό το τέρας και θα καταλάβεις τι σου λέω.

Φιλικά και (συν)ελληνικά

 

 ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΑΙΡΟΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ...

Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΝΕ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΘΗΜΕΝΟ ΒΓΑΙΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ...

 

Λυπάμαι συνάδελφε KERMEN, αλλά ΔΕΝ ξέρεις ιστορία. Μόνο από το διαδίκτυο διαβάζεις και μάλιστα ράδιο αρβύλα και αστικούς μύθους της εθνοπαράφρονος δεξιάς.

 

Για τον Μεταξά το έχουμε ξανασυζητήσει και είναι όλα αυτά που παρέθεσες ανιστόρητα ψεύδη:

 

Δες εδώ αναίρεση με ιστορικά στοιχεία: http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=27/10/2012&id=14257&pageNo=12&direction=1

 

Δες και αυτό το σχετικό θέμα: http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php/topic/88809-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%83%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%83/page-2?hl=%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC%CF%82

 

Το αυγό του φιδιού το εξέθρεψε ο Καρατζαφέρης και αυτοί οι απίστευτοι κομπογιαννίτες τηλεπωλητές σαβουροβιβλίων (Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Λιακόπουλος κ.λπ.). Τάισαν τον κόσμο βλακείες, αστικούς μύθους και σαχλαμάρες.

Ο Καρατζαφέρης είχε την τύχη του "αναλώσιμου" και το σύστημα τον χρησιμοποίησε για όσο τον χρειάστηκε. Το ίδιο θα κάνει και με την Χρυσή Αυγή την οποία χρησιμοποιεί για να διασπά και να χτυπά το εργατικό κίνημα και ο δήθεν αντιμνημονιακός δημαγωγικός της λόγος πείθει μόνο τους αφελείς που την ψηφίζουν.

 

ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ....

ΤΟ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΟ 1918 ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΩΣ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑ

"................

Από το 1967 μέχρι το 1971 επανασυστάθηκαν οι παράνομες κομματικές οργανώσεις και ιδρύθηκαν η ΚΝΕ, η Μαθητική Οργάνωση Δημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδος (ΜΟΔΝΕ), το Πανελλήνιο Αντιδικτατορικό Μέτωπο (ΠΑΜ), η Ενιαία Αντιδικτατορική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΑΚ) και η Αντιδικτατορική ΕΦΕΕ (ΑντιΕΦΕΕ), προκειμένου να συμβάλουν στην κινητοποίηση λαϊκών μαζών ενάντια στη χούντα.

Μέσω των μαζικών οργανώσεων που ήλεγχε, το ΚΚΕ κατάφερε να ηγηθεί στις κινητοποιήσεις εργαζομένων, αγροτών, φοιτητών και διανοουμένων που αναπτύχθηκαν κυρίως μετά το 1970. Η ΚΝΕ, αν και υποσκελιζόμενη από το ΕΚΚΕ και την ΟΜΛΕ, έπαιξε θετικό ρόλο στις κορυφαίες εκδηλώσεις του αντιδικτατορικού αγώνα, την κατάληψη της Νομικής και του Πολυτεχνείου[32] που, παρόλο που δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το καθεστώς, ενέτειναν την κρίση του.

Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή νομιμοποίησε το ΚΚΕ. Το 1974 το ΚΚΕ, η ΕΔΑ και το ΚΚΕ Εσωτερικού συμμετείχαν από κοινού στην εκλογική διαδικασία ως Ενωμένη Αριστερά λαμβάνοντας ποσοστό 9,47%..........."

 

ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣμΟ ΤΟΥ 89 ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥ 91 & ΚΤΛ ΚΤΛ....

 

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΝΑΙ ΤΟ 1934 ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 6298 ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΙΚΑ....

ΩΣΤΟΣΟ:

"Την 1.3.1937, ο Ι. Μεταξάς σε δηλώσεις του ανακοινώνει ότι αρχίζει η λειτουργία του θεσμού του ΙΚΑ & Της υποχρεωτικής εισφοράς. (Λόγος τόμος Α σελίς 170-172). 

Έτσι εφαρμόστηκε το 8ωρο, η Κυριακάτικη αργία, που επεβλήθη σε 80 πόλεις και χωριά, οι 15 ημέρες ετήσιας υποχρεωτικής άδειας. Θεσμοθετήθηκε  η αργία της Κυριακής  και για τους δημοσιογράφους. Υπογράφηκαν 237 συλλογικές συμβάσεις μέχρι το 1938. Απαγορεύθηκε η χρησιμοποίηση  ανηλίκων σε εργασίες. Θεσμοθετήθηκε και οργανώθηκε η νοσηλεία όλων των εργαζομένων.Ιδρύθηκε Σχολή Κοινωνικής Προνοίας Δημιουργήθηκαν  ιατρεία για την παρακολούθηση των εγκύων. Καταπολεμήθηκε η ελονοσία με την δημιουργία  42 ιατρείων, τα τραχώματα με 51 ιατρεία σε όλη τη χώρα. . Νοσηλεύτηκαν 7124 παιδιά Οργανώθηκαν συσσίτια μαθητικά  για 50.000 παιδιά. και το 1937 απεφασίσθη τα συσσίτια να αποβούν παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός θεσμός. Επίσης οργανώθηκαν συσσίτια απόρων ανέργων σε 48 πόλεις της Ελλάδος..  Ιδρύθηκε  Σχολή Νοσοκόμων. Οργανώθηκε «Έκθεση Υγιεινής στο Ζάππειο 1938». 

Βάσιν της προόδου, της χαράς, της ευτυχίας και της γενικής αναδημιουργίας της Ελλάδος αποτελεί η υγεία και η ευρωστία των πολιτών της...( Λόγος 1.2.37)

 

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΛΩΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ...

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ.

ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ & ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ....&

ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ....

ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΨΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ENAN ΑΓΝΩΣΤΟ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ...

 

 

"..............................Το συμπέρασμα είναι ότι η Δημοκρατία ως πολίτευμα μπορεί να είναι το καλύτερο κάτω από το πρίσμα της ματιάς των δημιουργών του. Των Αρχαίων Ελλήνων!!! Οι απόγονοί τους, δυστυχώς, το εξευτέλισαν τελείως!!! Και είναι κοινή παραδοχή πλέον ότι η εφαρμοζόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει με τεράστιο κόστος για όλους μας και παταγώδη θόρυβο!!! Μπορεί κάποιος να περιμένει την Ελπίδα να ξεμυτίσει από κάπου με τους υπάρχοντες διαχειριστές ενός διαβρωμένου και εξαθλιωμένου συστήματος, με την διαφθορά και την συνέχιση της καταστροφής όλων των στηριγμάτων ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους?

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί μία ημερομηνία ορόσημο για το Ελληνικό Έθνος. Η λυσσώδης προσπάθεια σπίλωσης των ιστορικών γεγονότων από τους εκάστοτε κυβερνήτες δεν έχει κατορθώσει ακόμα να σβήσει το θαύμα της περιόδου εκείνης που έστησε το Έθνος στα πόδια του. Η λυσσώδης προσπάθεια απαξίωσης της θρησκευτικής πίστης δεν έχει κατορθώσει να σβήσει την ρήση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη…… «Για του ΧΡΙΣΤΟΥ την πίστη την αγία και της ΠΑΤΡΙΔΟΣ την ελευθερία». Για όσους νοιώθουν ακόμα το ρίγος της ύπαρξής τους και θυμούνται που την οφείλουν και σε ποιούς, για όσους δεν έχει σβήσει το καντήλι των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Βυζαντίου, του 1821, του 1912-13, του 1940, για τις γενιές του 80 και του 90 που δεν έχουν διαβρωθεί πλήρως από το δηλητήριο και έχουν αντιστάσεις. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ?

Γιατί οι λέξεις θα διατηρούν πάντα την δύναμή τους. Όσο και αν προσπαθούν να τις αποδυναμώσουν. Και οι λέξεις

ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Είναι κάτι περισσότερο από απλές λέξεις. Αποτελούν ροοπτική!!! Και σημαία!!!! Και είναι στις δικές μας επιλογές να χρησιμοποιήσουμε τις προοπτικές αυτές με όποιο τρόπο επιλέξουμε ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ύπαρξης μας. Της ύπαρξης της ΕΛΛΑΔΑΣ. Και το μέλλον των παιδιών μας!!!

Θυμηθείτε ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!! Η Ελληνική πατρίδα είναι δικιά μας και κανένας δεν πρέπει να μας την πάρει και να μας κάνει δούλους!! Ψάξτε – βρείτε – νοιώστε το σάλπισμα! Τον παιάνα που δονεί την υπόστασή μας επί χιλιάδες χρόνια κρατώντας την ΕΛΛΑΔΑ όρθια και δυνατή. Ήρθε η ώρα να αναστήσουμε τις ψυχές των προγόνων μας μέσα από τις πράξεις μας.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!

Όλα πατρίδα μας! Κι αυτά κι εκείνα,

και κάτι που 'χουμε μες την καρδιά

και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα

και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά

 

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήμουν ο πρώτος  που έγραψε πως δεν γίνεται εδώ μέσα να κάνουμε τόσο εκτεταμένη συζήτηση.

Αναζήτησα τις απαντήσεις  σου και ομολογώ πως δεν τις βρήκα.

 

Η αντιστροφή των ρόλων και παράθεση ερωτήσεων για να βγούμε από τη δύσκολη θέση δεν είναι διάλογος.

 

Στα ερωτήματά σου έχω κι εγώ κατά καιρούς απαντήσει στα σχεδόν 7 χρόνια που συμμετέχω στο forum.

Οι συνάδελφοι με τους οποίους τακτικά συζητάμε ξέρουν τις απόψεις μου

 

Ειλικρινά δεν έχω κανένα ενδοιασμό να απαντήσω αν και είμαι βέβαιος ότι οι απαντήσεις μου δεν θα σ΄αρέσουν.

 

Δεν έχω όμως χρόνο αυτή τη στιγμή γιατί αυτά που ρωτάς δεν απαντώνται μονολεκτικά. Θα επανέλθω από Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ μπορείς να μου υποδείξεις τις απαντήσεις σου ή να τις επαναλάβεις. Είναι πιο εύκολες

 

 

Oμολογώ ότι μπήκα απότομα και αδιάκριτα στη συζήτηση με το πρώτο μου ποστ. 

 

Μην μπείς στο κόπο να απαντήσεις, αρκεί που έχεις απαντήσει στον εαυτό σου. Απο πλευράς μου τα έχω ψάξει αυτά και άλλα, δεν έχει νόημα ..........

 

Νάσαι καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¨Ενα (πικρό) σχόλιο: Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα περνάει μια κρίση. Και πάλι υπήρχαν φαύλοι πολιτικοί και ξένα κέντρα, υπήρχαν εθνικές συμφορές (εμφύλιος, Μικρασία, το 1897 και η χρεωκοπία, η Τουρκοκρατία πιο παλιά). Αν κοιτάξουμε όμως το πνευματικό υπόβαθρο εκείνων των περιόδων, θα δούμε ότι υπήρχαν ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Καζαντζάκης, ο Τσίρκας, ο Σικελιανός, ο Παλαμάς, ο Βιζυηνός,ο Καβάφης, ο Κάλβος, ο Βαλαωρίτης, ο Βηλαράς, ο Σολομός, ο Ρήγας....  (για να θυμηθούμε ελάχιστους μόνο, τους πιο τρανταχτούς). Αν κοιτάξουμε στο πνευματικό τοπίο της σημερινής κοινωνίας, τι θα δούμε άραγε; Τον Φοίβο, τον Παπακαλιάτη, τον Φώσκολο, τα τούρκικα/μεξικάνικα/βραζιλιάνικα κλπ σήριαλ, κ.ο.κ. Σαφώς και από αυτή τη γενιά μας βγήκαν σημαντικοί λογοτέχνες, όμως πόσοι είναι; Και κυρίως, ΠΟΥ είναι; Γίναμε δυστυχώς Ποσειδωνιάται....

 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΤΑΙ

Την γλώσσα την ελληνική οι Ποσειδωνιάται
εξέχασαν τόσους αιώνας ανακατευμένοι
με Τυρρηνούς, και με Λατίνους, κι' άλλους ξένους.
Το μόνο που τους έμενε προγονικό
ήταν μια ελληνική γιορτή, με τελετές ωραίες,
με λύρες και με αυλούς, με αγώνας και στεφάνους.
Κ' είχαν συνήθειο προς το τέλος της γιορτής
τα παλαιά τους έθιμα να διηγούνται,
και τα ελληνικά ονόματα να ξαναλένε,
που μόλις πια τα καταλάμβαναν ολίγοι.
Και πάντα μελαγχολικά τελείων' η γιορτή τους.
Γιατί θυμούνταν που κι' αυτοί ήσαν Έλληνες-
Ιταλιώται έναν καιρό κι' αυτοί·
και τώρα πώς εξέπεσαν, πώς έγιναν,
να ζουν και να ομιλούν βαρβαρικά
βγαλμένοι -ω συμφορά!- απ' τον ελληνισμό.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιες επισημάνσεις από μία μνησίκακη...

 

1.Όποιος γράφει ανώνυμα, είναι το λιγότερο άνανδρος και δειλός, και αυτό ισχύει και για το ανώνυμο παραληρηματικό κείμενο του "ανώνυμου έλληνα". Μπλέξαμε τον Κολοκοτρώνη με το Βυζάντιο και τον Μέγα Αλέξανδρο...

 

2. Διαβάζω σημαίνει ανοίγω τα βιβλία, μελετάω, συγκρίνω, διασταυρώνω απόψεις, και πάντως όχι αντιγράφοντας από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ...  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%9A%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

 

3. Είναι πολύ εύκολο και για μένα και για τον καθένα μας εδώ, να ανοίξει ένα λογαριασμό με ένα νέο ψευδώνυμο, και να γράφει ανώδυνα και ανώνυμα. Αλλά "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά", ας μην το ξεχνάμε αυτό.

 

4. Παρόλο που το κύριο θέμα μας ήταν το "φροντιστήριο πνευματικής αφύπνισης" στα παιδιά μας, κάποιοι προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν  με το γνωστό παιχνιδάκι του αντιπερισπασμού... Δεν συζητάμε εδώ ποιός εγκλημάτησε λιγότερο η περισσότερο τον καιρό του εμφυλίου. Τα παιδιά μας δεν χρειάζονται νέους καθοδηγητές, γνώση και αγάπη έχουν ανάγκη.

 

5. Σε περιόδους εξαθλίωσης, όταν το κράτος είναι απών, βγαίνουν από τις φωλιές τους τα σκουλήκια τύπου Χρυσαυγίτες. Ξέρω και εγώ αρκετούς, και κάτι πρώην πασοκάκια που είχαν βολευτεί και τα κονόμαγαν (μέχρι και αφίσσες κολλάγανε), και τώρα που τέλειωσαν τα φράγκα και έσφιξε το ζωνάρι, άλλαξαν ρώτα...  Αυτοί να δείς απωθυμένα που βγάζουν...

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιες επισημάνσεις από μία μνησίκακη...

 

1.Όποιος γράφει ανώνυμα, είναι το λιγότερο άνανδρος και δειλός, και αυτό ισχύει και για το ανώνυμο παραληρηματικό κείμενο του "ανώνυμου έλληνα". Μπλέξαμε τον Κολοκοτρώνη με το Βυζάντιο και τον Μέγα Αλέξανδρο...

 

2. Διαβάζω σημαίνει ανοίγω τα βιβλία, μελετάω, συγκρίνω, διασταυρώνω απόψεις, και πάντως όχι αντιγράφοντας από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ...  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%9A%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

 

3. Είναι πολύ εύκολο και για μένα και για τον καθένα μας εδώ, να ανοίξει ένα λογαριασμό με ένα νέο ψευδώνυμο, και να γράφει ανώδυνα και ανώνυμα. Αλλά "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά", ας μην το ξεχνάμε αυτό.

 

4. Παρόλο που το κύριο θέμα μας ήταν το "φροντιστήριο πνευματικής αφύπνισης" στα παιδιά μας, κάποιοι προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν  με το γνωστό παιχνιδάκι του αντιπερισπασμού... Δεν συζητάμε εδώ ποιός εγκλημάτησε λιγότερο η περισσότερο τον καιρό του εμφυλίου. Τα παιδιά μας δεν χρειάζονται νέους καθοδηγητές, γνώση και αγάπη έχουν ανάγκη.

 

5. Σε περιόδους εξαθλίωσης, όταν το κράτος είναι απών, βγαίνουν από τις φωλιές τους τα σκουλήκια τύπου Χρυσαυγίτες. Ξέρω και εγώ αρκετούς, και κάτι πρώην πασοκάκια που είχαν βολευτεί και τα κονόμαγαν (μέχρι και αφίσσες κολλάγανε), και τώρα που τέλειωσαν τα φράγκα και έσφιξε το ζωνάρι, άλλαξαν ρώτα...  Αυτοί να δείς απωθυμένα που βγάζουν...

Καλησπερα Ειρηνη,

 

 

Monday, February 27, 2012 Η εξουσία της γνώσης
 

Από τη στήλη "Γράμματα στην κόρη μου", περιοδικό ΜΟΝΟ 14/2/2012 

a-b.jpgΝα’ μαστε πάλι εδώ, Βέρα. Δηλαδή, να ’μαι, γιατί εσύ δεν ξέρω πού είσαι. Γενικώς είσαι αλλού, κι εγώ είμαι αλλού, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας μας. Εσύ γιατί στο σώμα σου γίνεται η αναπόφευκτη βιολογική επανάσταση της εφηβείας, εγώ γιατί ζω την ήττα και του σώματος και της επανάστασης.
 
Την προηγούμενη φορά σου μίλησα για τον πόλεμο των άλλων εναντίον μας. Απέκρυψα, όμως, επιμελώς τον άλλο πόλεμο που σε απασχολεί. Τον καθημερινό μας εμφύλιο, μέσα στο σπίτι. Τα εν οίκω μη εν δήμω, θα μου πεις.
 
Αιτία του πολέμου μας είναι- τι άλλο; - το σχολείο. Υποδυόμουν πάντα τον πατέρα που θα εμβολίαζε, τάχα, το παιδί του με γερές δόσεις αμφισβήτησης και θα ενθάρρυνε κάθε αντιεξουσιαστική του έξαρση. Στην πράξη είμαι ένας πατέρας όπως όλοι. Οι φράσεις που ακούς πιο συχνά απ’ το στόμα μου είναι «διάβασε», «μην κάθεσαι», «έχεις τελειώσει τα μαθήματα;», «τι βαθμός είναι αυτός;», κι όλες οι προστακτικές κι ερωτήσεις - σύμβολα της γονεϊκής μου εξουσίας. Μου ανταποδίδεις τα πυρά με εκρήξεις οργής, με τις δικές σου προστακτικές - «παράτα με!», «κόφ ’το»- και δηλώσεις αυτονομίας, «θα διαβάσω όποτε θέλω». Οι εκρήξεις εναλλάσσονται με αφοπλιστικές ερωτήσεις, «τι τα χρειάζομαι τα αρχαία, την ιστορία, τα μαθηματικά, αν γίνω κομμώτρια;». Κι εγώ πρέπει να καταπνίξω τα μεγαλεπήβολα όνειρα κάθε γονιού που φαντάζεται το παιδί του λαμπρό επιστήμονα, διάσημο συγγραφέα ή αστέρα της τέχνης, και να υπερασπίσω με πάθος το δικαίωμα της κομμώτριας, του υδραυλικού, του ντελιβερά στην Οδύσσεια, στην άλγεβρα, στη μουσική. Σε όσα συνθέτουν το σχολικό σύμπαν γνώσης.

Δεν είμαι διόλου πειστικός. Γιατί δεν έχω πειστεί κι εγώ ο ίδιος αν όλα αυτά συνθέτουν πράγματι μια στέρεη γνώση που μπορεί να ανταγωνιστεί ή να συμπληρώσει τα εκατομμύρια πληροφοριών που βομβαρδίζουν το μυαλό σου μέσα από τα ραδιοτηλεοπτικά κύματα ή το Διαδίκτυο.

 
Τότε προστρέχω στον Μπρεχτ. Στο δικό του «εγκώμιο στη γνώση». Σου απαγγέλλω: «Μάθαινε και τ’ απλούστερα/ Γι’ αυτούς που ο καιρός τους ήρθε/ ποτέ δεν είναι αργά/ Μάθαινε το α β γ, δεν σου φτάνει, μα εσύ να το μαθαίνεις! Μη σου κακοφανεί! Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις/ Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!/… Ότι δεν ξέρεις ο ίδιος/ Καθόλου δεν το ξέρεις!/ Έλεγξε το λογαριασμό/ Εσύ θα τον πληρώσεις! / Ψάξε με τα δάκτυλα κάθε σημάδι! /Ρώτα, πώς βρέθηκε αυτό εδώ./ Εσύ πρέπει να πάρεις την εξουσία!»
 
Με κοιτάς απορημένη. Η αδιόρατη γοητεία που εκπέμπει η ποίηση παραμερίζει τον θυμό. Η απορία παραμένει. Τι σε νοιάζει εσένα η εξουσία; Όλοι αυτοί που νέμονται την εξουσία - του κράτους, της οικονομίας, της πληροφορίας, της ίδιας της γνώσης- τι ακριβώς κατάφεραν εκτός από το να μετατρέψουν τον κόσμο σε ένα ζοφερό, ανασφαλές, εμπόλεμο ενδιαίτημα της ανθρωπότητας; Σείουν στα μούτρα μας τα σχοινοτενή βιογραφικά τους, με βαρύγδουπους τίτλους σπουδών, ηχηρές ακαδημαϊκές καριέρες στα LSE, στα MIT και στα Harvard, πετυχημένες θητείες στα ευαγή ιδρύματα του καπιταλισμού, στις επιχειρήσεις που ρυθμίζουν τις ανάγκες μας, το τι θα δανειστούμε, τι χρωστάμε, τι θα πάρουμε, πόσο θα δουλέψουμε. Η γνώση τους, οι απόλυτες αλήθειες τους για τη «δημιουργική δύναμη της αγοράς και του ανταγωνισμού», που με θρησκευτικό φανατισμό εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες, μας έχουν εξοκείλει στην πιο επικίνδυνη ρότα από την εποχή του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου. Άρα;
 
Άρα, Βέρα μου, αυτοί οι άνθρωποι, μπορεί να ’ταν ξεφτέρια στον Όμηρο, να παίζαν στα δάχτυλα την άλγεβρα ή την κβαντική φυσική (θα μάθεις αργότερα γι’ αυτήν), πήραν γνώση με το τσουβάλι, αλλά δεν πήραν ίχνος από τη σοφία της. Πέρασαν και δεν κόλλησαν. Ο Οδυσσέας μέτρησε είκοσι χρόνια πολέμου με εχθρούς, με θεούς, με τη φύση, αλλά όλη του η έγνοια ήταν ο νόστος, ο ειρηνικός επίλογος ζωής στο νησί, στη φαμίλια του. Όλη η γνώση του κόσμου, από το πρώτο άναμμα της φωτιάς μέχρι την αποστολή του Discovery στον Άρη, από τον Όμηρο μέχρι τον Μουρακάμι, σε μια σοφία καταλήγει: πρέπει να τελειώνουμε με την προϊστορία του πολέμου και του ανταγωνισμού. Πρέπει εσύ, εγώ, εμείς να πάρουμε την εξουσία, για ν’ απαλλαγούμε μια για πάντα απ’ αυτήν. Κι είναι απίθανο να συμβεί χωρίς να ανακτήσουμε αυτή την αρχαία, εξοβελισμένη, ανθρώπινη σοφία.
 
Θα μου πεις: τι χρειάζονται οι κανόνες τονισμού, η αντιμεταθετική ιδιότητα ή οι Περσικοί Πόλεμοι γι’ αυτό; Δεν ξέρω αν χρειάζονται όλα. Αλλά, αρκετά απ’ αυτά είναι κομμάτια του τεράστιου πάζλ της αλήθειας που όσο περισσότερο μας αποκαλύπτεται, τόσο περισσότερο μας απελευθερώνει από τα δεσμά της άγνοιας, της πλάνης και της εθελοδουλίας.
 

Μάθε τα πάντα, αμφίβαλλε για όλα, Βέρα. Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία. Αυτήν ακριβώς που απεχθάνεσαι.

                                                                                                                                             ΚΙΜΠΙ

 

 

Με Εκτιμηση,

Ελενη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

4. Παρόλο που το κύριο θέμα μας ήταν το "φροντιστήριο πνευματικής αφύπνισης" στα παιδιά μας, κάποιοι προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν  με το γνωστό παιχνιδάκι του αντιπερισπασμού... Δεν συζητάμε εδώ ποιός εγκλημάτησε λιγότερο η περισσότερο τον καιρό του εμφυλίου. Τα παιδιά μας δεν χρειάζονται νέους καθοδηγητές, γνώση και αγάπη έχουν ανάγκη.

 

.

 

 

Δεν επρόκειτο για κανένα παιχνίδι αντιπερισπασμού. Ήταν απλή απάντηση στα περι ηθικής κλπ. παραμύθια της αριστεράς που ήδη έχουν αναφερθεί ( ως κοσμοθεωρία και ιδεολογία αν θές) με τον αριστερό δεν έχω τίποτα, την αριστερά δεν την πάω και δεν το κρύβω. Εσύ ρωτάς το πελάτη σου αν είναι δεξιός, αριστερός, ή λίγο παραμέσα ή ξώφαλτσα; Η  βλέπεις αν είναι έντιμος, σωστός;

Λοιπόν μάθε ότι ο μακαρίτης ο πατέρας μου πολέμησε με τον εθνικό στρατό στο Γράμμο, γύρισε άρρωστος και τραυματισμένος, αλλά όταν –μας έλεγε- είχαν συλλάβει δυό αριστερούς, πήγαν κάτι θερμόαιμοι της στρ.αστυμ. τους τράβηξαν απ’ το κελί,  τους πήγαιναν για σκότωμα, τότε πετάχτηκε,  μπήκε μπροστά, τους είπε μη το κάνετε αυτό θα βάψετε τα χέρια σας με αίμα, άστε τους να δικαστούν ( δεν είχαν φαίνεται κάνει και τίποτα σοβαρό ),τους έσωσε, έζησαν – έτσι κάνουν οι έλληνες- ζούσαν μετά στον Πειραιά, και μάλιστα καλά απ΄ότι μου έλεγε, ποτέ δεν πήγε να τους βρεί, άραγε αυτοί είχαν μάθει ποιος ήταν αυτός που τους έσωσε;

Ο  μακαρίτης αδερφός του πατέρα μου ήταν στο βουνό, όταν γύρισε τον ρώτησε η μάνα του,  μήπως έκανε κανένα κακό, ακούγονταν πολλά…Απάντησε ότι αν πήρε κανέναν το βόλι την ώρα της μάχης δεν το γνώριζε, όμως αυτός έδινε και το φαγητό του στους αιχμαλώτους. Απελευθέρωσε με κίνδυνο δικό του και αιχμάλωτο αξιωματικό της χωροφυλακής  - έτσι κάνουν οι έλληνες-τον είχαν για σκότωμα μόνο και μόνο που ήταν χωροφύλακας, δεν είχε πειράξει μύγα, σώθηκε κι αυτός.

Τώρα ποιοι μας σπρώχνουν στο κακό ανοίχτε τα μάτια σας και δείτε, ποιοι άρχισαν και  κάνουν ιδεολογικά φροντιστήρια ανοίχτε  τα μάτια σας, όσοι είστε ειλικρινείς και δείτε, μόνο εδώ στο θέμα, θα βρείτε κάμποσες ΄΄ομολογίες΄΄……

Αυτά  και νάστε όλοι καλά, κι αν είπαμε κάτι παραπάνω, εύχομαι όλοι οι έλληνες νάρθη ώρα που θα φάμε ψωμί κι αλάτι μαζί, τέλος από μένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΑ ΗΜΙΑ

 

 

 

Τι είναι τα ..."ΗΜΙΑ" ρε φίλε; 

Μάθετε να γράφετε ελληνικά ρε χρυσαυγίτες, ρε ανελλήνιστοι κάφροι του κερατά που θα υπερασπιστείτε εσείς την πατρίδα, εσείς οι θαυμαστές των γερμανοτσολιάδων, του Γούναρη και του κάθε προδότη του έθνους...

 

Είχα γράψει κάποτε:

 

 

"Η πατριδοκάπηλη λαϊκίζουσα (ακρο)δεξιά, με την πατριδοκαπηλεία και τον αυτοτροφοδοτούμενο καταστροφικό εθνικισμό της «Εθνικής Εταιρείας» επέφερε την ήττα στον πόλεμο του 1897. Η ίδια παράταξη προκάλεσε τον εθνικό διχασμό κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διαχειρίστηκε με τον χειρότερο τρόπο την Μικρασιατική Εκστρατεία με τα γνωστά τραγικά για την χώρα μας αποτελέσματα, συνεργάστηκε με τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της Κατοχής, πλαισίωσε το μετεμφυλιακό παρακράτος, έγινε εξουσία κατά την επταετία 1967-1974 και με το ανόητο πραξικόπημα στην Κύπρο ευθύνεται πλήρως για την κατοχή του βορείου τμήματος της μεγαλονήσου από τους τούρκους.
Η ίδια παράταξη με τον στείρο εθνικισμό της οδήγησε σε τέλμα (και σε μελλοντική σίγουρη ήττα) τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Κάθε φορά που οι –υποτίθεται- εθναμύντορες λαμβάνουν την εξουσία, η χώρα μας χάνει και ένα κομμάτι της. Κάθε φορά που η άκρα Δεξιά βρυχάται, η χώρα μας ζημιώνεται.

Αυτοί λοιπόν που αυτοτιτλοφορούνται ως φύλακες του έθνους, ως υπερπατριώτες, ως οι μόνοι άξιοι να ονομάζονται έλληνες, αυτοί που προσλαμβάνουν την έννοια του έθνους με μεταφυσικούς όρους, αυτοί που σπάνε κινηματογράφους, καίνε βιβλία, προπηλακίζουν και βιαιοπραγούν, χαρακτηρίζουν ανθέλληνα κάθε πολίτη που φέρει υπό το φως της Λογικής τις ιδεοληψίες τους, αυτοί που θέλουν πόλεμο και κάνουν τους παλληκαράδες, αυτοί που θεωρούν όλους όσους δεν αποδέχονται τις παρωχημένες ιδέες τους ως εθνικούς μειοδότες, ως πράκτορες του εχθρού, αυτοί που εξυφαίνουν ή πιστεύουν άκριτα τις πιο απίστευτες συνωμοσίες, όλοι αυτοί είναι οι μεγάλοι και πραγματικοί εχθροί της πατρίδας μας, οι πραγματικοί ανθέλληνες, είναι ο υπ’αριθμόν ένα κίνδυνος της Ελλάδος.

Είναι –όπως σωστά έγραφε ο Βλάσης Γαβριηλίδης- οι «νευροπαθείς ψευδοπατριώτες».
 
Φίλε KERMEN δεν ξέρω από που ξεφύτρωσες (0 δημοσιεύσεις βλέπω πως έχεις, άρα ή δεν είσαι συνάδελφος και είδες φως και μπήκες για να μας αποστομώσεις με τα χαζο copy-paste- βέβαια τα βρήκες σκούρα και τρως τη μια τάπα μετά την άλλη αλλά απ'ότι βλέπω το απολαμβάνεις), ή είσαι κάποιος δειλός που άνοιξε δεύτερο λογαριασμό για να ρίξει ανώνυμα τη χολή του. Καταλαβαίνω ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ να είσαι φασίστας και ρατσιστής. Ακόμη και οι ουρακοτάγκοι της Χρυσής Αυγής ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να δηλώσουν αυτό που είναι και αυτοί οι νεοπαγανιστές νεοναζί παριστάνουν τους ευσεβείς χριστιανούς ορθόδοξους πατριώτες.
Μάθε να γράφεις ελληνικά, διάβασε Θουκυδίδη (σου συνιστώ τον Επιτάφιο του Περικλέους), διάβασε τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, διάβασε γραμματική και συντακτικό, διάβασε ιστορία και μετά έλα εδώ να μας παίξεις τον εθνικιστή διότι είσαι απλά τραγικός και απλώς γελάμε μαζί σου.
Ούτε τη λέξη "Ίμια" δεν κατάφερες να γράψεις ρε κακόμοιρε, ούτε τη λέξη "Ίμια"....
 
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν επρόκειτο για κανένα παιχνίδι αντιπερισπασμού. Ήταν απλή απάντηση στα περι ηθικής κλπ. παραμύθια της αριστεράς που ήδη έχουν αναφερθεί ( ως κοσμοθεωρία και ιδεολογία αν θές) με τον αριστερό δεν έχω τίποτα, την αριστερά δεν την πάω και δεν το κρύβω. Εσύ ρωτάς το πελάτη σου αν είναι δεξιός, αριστερός, ή λίγο παραμέσα ή ξώφαλτσα; Η  βλέπεις αν είναι έντιμος, σωστός;

Λοιπόν μάθε ότι ο μακαρίτης ο πατέρας μου πολέμησε με τον εθνικό στρατό στο Γράμμο, γύρισε άρρωστος και τραυματισμένος, αλλά όταν –μας έλεγε- είχαν συλλάβει δυό αριστερούς, πήγαν κάτι θερμόαιμοι της στρ.αστυμ. τους τράβηξαν απ’ το κελί,  τους πήγαιναν για σκότωμα, τότε πετάχτηκε,  μπήκε μπροστά, τους είπε μη το κάνετε αυτό θα βάψετε τα χέρια σας με αίμα, άστε τους να δικαστούν ( δεν είχαν φαίνεται κάνει και τίποτα σοβαρό ),τους έσωσε, έζησαν – έτσι κάνουν οι έλληνες- ζούσαν μετά στον Πειραιά, και μάλιστα καλά απ΄ότι μου έλεγε, ποτέ δεν πήγε να τους βρεί, άραγε αυτοί είχαν μάθει ποιος ήταν αυτός που τους έσωσε;

Ο  μακαρίτης αδερφός του πατέρα μου ήταν στο βουνό, όταν γύρισε τον ρώτησε η μάνα του,  μήπως έκανε κανένα κακό, ακούγονταν πολλά…Απάντησε ότι αν πήρε κανέναν το βόλι την ώρα της μάχης δεν το γνώριζε, όμως αυτός έδινε και το φαγητό του στους αιχμαλώτους. Απελευθέρωσε με κίνδυνο δικό του και αιχμάλωτο αξιωματικό της χωροφυλακής  - έτσι κάνουν οι έλληνες-τον είχαν για σκότωμα μόνο και μόνο που ήταν χωροφύλακας, δεν είχε πειράξει μύγα, σώθηκε κι αυτός.

Τώρα ποιοι μας σπρώχνουν στο κακό ανοίχτε τα μάτια σας και δείτε, ποιοι άρχισαν και  κάνουν ιδεολογικά φροντιστήρια ανοίχτε  τα μάτια σας, όσοι είστε ειλικρινείς και δείτε, μόνο εδώ στο θέμα, θα βρείτε κάμποσες ΄΄ομολογίες΄΄……

Αυτά  και νάστε όλοι καλά, κι αν είπαμε κάτι παραπάνω, εύχομαι όλοι οι έλληνες νάρθη ώρα που θα φάμε ψωμί κι αλάτι μαζί, τέλος από μένα.

 

Δεν ήταν καθόλου απλή απάντηση, ήταν επίθεση. Και όχι δεν ρωτάω τις πολιτικές πεποιθήσεις του πελάτη μου γιατί δεν τον κάνω παρέα. Τις ιδεολογικές όμως πεποιθήσεις των φίλων μου, θέλω να τις ξέρω. Και επιπλέον για να μην τα κάνουμε όλα "αχταρμά", δεν υπάρχει τιμιότητα και ηθική σε κάποιον που επιτείθεται στον συνάνθρωπό του επιδή έχει άλλο χρώμα. Είχα φίλους που είχαν ζήσει το ίδιο ακριβώς που ζούμε εμείς τώρα όταν είχαν πάει μετανάστες στη Σουηδία, αρκετά χρόνια πρίν. Βλέπεις για κακή τους τύχη, ήταν μελαχροινοί. Όσο για το περιστατικό με τον πατέρα σου που αναφέρεις, από αυτό και μόνο διακρίνεται η υποκειμενικότητα της κρίσης σου.  Και ο δικός μου πολέμησε το 1940, και δεν ήταν στο ΕΑΜ. Και από την άλλη ο θείος μου έκανε διακοπές στα νησιά...Όπως εσύ έχεις να πείς, έτσι και εγώ έχω  και πολλοί άλλοι φαντάζομαι... Και τι σημαίνει αυτό; Ο πόλεμος είναι από μόνος του άγριος και κρύβει πολλά ανομολόγητα πάθη και εγκληματα.  Όσο για ψωμί και αλάτι, μην ανησυχείς έχουμε φάει μπόλικο, μαζί με το ξύλο και την τιμωρία επειδή είχαμε την ατυχία να μεγαλώσουμε κατά την διάρκεια της χούντας στη Β Περιφέρεια Πειραιά...Ελπίζω να μην  ολισθήσεις σε νέες κρίσεις όσον αφορά τις... ομολογίες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τον Ν.6298/34 προβλεπόταν η σύσταση Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

ως ενιαίου ασφαλιστικού φορέα για ολόκληρη τη χώρα και για όλους τους εργαζομένους,
 
Κακώς έχει επικρατήσει η φήμη πως το ΙΚΑ ιδρύθηκε επί Ι.Μεταξά,
ο οποίος διορίστηκε Πρωθυπουργός δύο χρόνια μετά τον προαναφερόμενο νόμο, δηλαδή το 1936.
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Με τον Ν.6298/34 προβλεπόταν η σύσταση Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

ως ενιαίου ασφαλιστικού φορέα για ολόκληρη τη χώρα και για όλους τους εργαζομένους,
 
Κακώς έχει επικρατήσει η φήμη πως το ΙΚΑ ιδρύθηκε επί Ι.Μεταξά,
ο οποίος διορίστηκε Πρωθυπουργός δύο χρόνια μετά τον προαναφερόμενο νόμο, δηλαδή το 1936.
 

 

 

 

Δες εδώ τι γράφει ο δικτάτωρ Ιωάννης Μεταξάς για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Τσ,τσ,τσ, τι ανθέλλην, τι εθνομηδενιστής, τι αναρχοάπλυτος χε χε...

post-3019-0-37958700-1362218930_thumb.jp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι ένας από αυτούς τους κακούς ανθρώπους που δεν αποκηρύσσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται,θα πρότεινα σε αυτούς που το κάνουν να αποκηρύξουν τη βία του Κολοκοτρώνη στην Τριπολιτσά, τον αιματηρό "εκπολιτισμό" των βαρβάρων από τον Μ. Αλέξανδρο, την Εθνική Αντίσταση και οποιαδήποτε άλλη ιστορική στιγμή βρέθηκε γρατζουνιά από την οποία να έτρεξε ανθρώπινο αίμα ...Θα προέτρεπα οποιονδήποτε μάλιστα να αναφέρει 5 μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές από την εποχή του Σπάρτακου στην αρχαία Ρώμη μέχρι σήμερα που να συντελέστηκαν χωρίς βία (είτε είναι ανοιγμένα κεφάλια  εξουσιαζομένων είτε ανοιγμένα κεφάλια εξουσιαστών).

Επίσης δεν νιώθω και εθνικιστής σαν τους χρυσαυγίτες (σαν τους "πατριώτες" που από την είσοδο μπαίναν γερμανοτσολιάδες και από την έξοδο βγαίναν εθνικόφρονες χωροφύλακες,αυτούς που θα δίναν και τη τελευταία σταγόνα του αίματος τους για να μην πουλήσει το ΚΚΕ την Ελλάδα στη Σοβιετική Ένωση για να την πουλήσουν οι ίδιοι τελικά στη "μαμά" Αγγλία και τις ΗΠΑ σε καλύτερη τιμή,αυτούς που φοβούνται ότι οι σιχαμένοι Μογγόλοι Τούρκοι θα μπούνε στην πατρίδα μας αλλά δεν αντιδρούν για τα ήδη κατεχόμενα εδάφη της Σούδας,αυτοί που με τα στήθη τους θα υπερασπιζόντουσαν την Κύπρο και κατάφεραν να φέρουν τον πόλεμο και την διχοτόμηση σ΄αυτό το κατά τ' άλλα πλούσιο και πανέμορφο νησί,αυτούς που φοβούνται την εθνική αλλοίωση αλλά ποτέ δεν έχουν ακούσει ποια βαρύγδουπα ονόματα της Ελληνικής Επανάστασης ήταν μουσουλμάνοι Αρβανίτες χωρίς βέβαια αυτό να μειώνει καθόλου το πόσο αγωνιστές υπήρξαν....)Δεν θα μπορούσα άλλωστε να είμαι εθνικιστής αφού δεν θεωρώ τα σύνορα και τα κράτη τίποτα παραπάνω από γραμμές πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί, που λέγεται χάρτης, κάποιον έξυπνων ανθρώπων που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους με το να βάζουν άλλους ανθρώπους να αλληλοσφάζονται και να πολεμούν στο όνομα κάποιας πατρίδας,σημαίας,θρησκείας και όποιας άλλης νοσηρής ιδέας βρίσκει πάτημα για να διαχωρίζει τους ανθρώπους μεταξύ τους,τραβώντας μετά από κάθε αιματοχυσία και νέες γραμμές σ'αυτό το κομμάτι χαρτί!

 

Όσον αφορά το τσουβάλιασμα ανάμεσα στις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι διάφορες πολιτικές,κοινωνικές κτλ ομάδες, να υπενθυμίσω ότι η πέτρα που πετάει κάποιος πολίτης με την πέτρα που πετάει ένας αστυνομικός έχει μια δυστυχώς τεράστια ειδοποιό διαφορά, ο μεν ενεργεί και εκπροσωπεί τον εαυτό του ενώ ο δε εκφράζει την αστική νομιμότητα και εκπροσωπεί το πολιτικό σύστημα, ο πολίτης είναι υπόλογος γι αυτή του την παραβατική πρακτική ενώ ο εκπρόσωπος του πολιτικού συστήματος όχι δυστυχώς.Εν ολίγοις αν ο πολίτης συλληφθεί την ώρα που πετά την πέτρα είναι υπόλογος γι'αυτήν την παράνομη του πράξη,ενώ ο αστυνομικός θα συλληφθει την ώρα που πετά την πέτρα από....ποιον οεο;;;Η εξουσία σε όποια έκφανση της κι αν θελήσει μπορεί ως δια μαγείας να παρανομεί ΝΟΜΙΜΑ! 

 

Στο δια ταύτα λοιπόν πιστεύω ότι το ερώτημα δεν τίθεται βία ή όχι (έχει ιστορικά απαντηθεί αυτό) αλλά βία για ποιον σκοπό,με ποια μέσα και προς συμφέρον ποιου;;;

Σε αυτούς λοιπόν τους μισάνθρωπους που τον μοναδικό τους εχθρό τον βρίσκουν στους αλλοδαπούς εμπόρους ζουπηχτών παιχνιδιών στα πανηγύρια και ασκούν βία εναντίων τους, έχω να τους πω το εξής:"ΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ"

Δεν υπάρχει αυγό του φιδιού πλέον,το φίδι κυκλοφορεί ανάμεσα μας και ευτυχώς υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που νιώθουν προβληματισμό, ο καθένας από τη δική του πολιτική και προσωπική σκοπιά βέβαια,γύρω από το φαινόμενο αυτό.

 

Πολλοί σημερινοί όψιμοι χρυσαυγίτες είναι αυτοί που στις "χρυσές εποχές" της ελληνικής οικονομίας κρύβαν τους οικονομικούς μετανάστες στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων "σκούπα" για να δουλεύουν μαύρα στα χωράφια και τις επιχειρήσεις τους.Γιατί έτσι που το πάνε οι κυβερνώντες, η Ελλάδα μας τελικά μπορεί και να πεθάνει,η ελληνική λαμογιά όμως ΠΟΤΕ!!

 

Κι ένα ανέκδοτο για το τέλος "Οι χρυσαυγίτες δηλώνουν χριστιανοί!!!" ξέρετε αγαπάτε αλλήλους,όλοι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι κατ'εικόνα και καθ' ομοιωσιν του Κυρίου κτλ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες εδώ τι γράφει ο δικτάτωρ Ιωάννης Μεταξάς για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Τσ,τσ,τσ, τι ανθέλλην, τι εθνομηδενιστής, τι αναρχοάπλυτος χε χε...

E δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τέτοιον άνθρωπο...

Ολοι αυτοί οι υποστηρικτές και οι συνεχιστές του Μεταξά, χρυσαυγίτες και μπάτσοι που φουσκώνουν από πατριωτική υπερηφάνεια,

είναι πατριώτες με ...κουκούλα. Οι κουκουλοφόροι του σήμερα είναι οι απόγονοι των μαγκουροφόρων του 1935.

 

Κι ο κόσμος που τους πιστεύει και τους θέλει, είναι άξιος να τους έχει αφεντικά τους.

Ολη αυτή η τρέλα οδηγεί στην κατάρρευση...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος......€

 

 

http://enwtheite.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2503.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/rsgzE+(%22%CE%97+%CE%99%CE%A3%CE%A7%CE%A5%CE%A3+%CE%95%CE%9D+%CE%A4%CE%97+%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%22)&utm_content=FaceBook

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...