Προς το περιεχόμενο

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

με τη μόνη διαφορά οι ναζί τα παίρνανε τα παιδιά χωρίς τη παρουσία των γονέων. Ενώ στη φωτογραφία φαίνεται ότι οι γονείς πήγαν μαζί με τα παιδιά τους.

 

--->>>Οπότε προς το παρών μπορούμε να πούμε μπράβο στους γονείς που ήταν παρών και δε τα άφησαν μόνα τους. (το σχολίασε ένας αναγνώστης σε ένα σαιτ αυτό)

 

Γενικά, επειδή θέλουμε να έχουμε δημοκρατία και ελευθερία του λόγου, καλό είναι να κοιτάμε τι έχει να πει και η αντίθετη πλευρά (ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ). Και ύστερα ο καθένας μάτια έχει, κρίση έχει,μυαλό έχει πράξει αναλόγως ή να ψηφίσει αναλόγως. Διότι το μόνο μη βίαιο όπλο εν τέλη σε αυτό το πολίτευμα είναι η ψήφος μας.

 

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-tou-ellhnismou-pou-erchetai#.US9hcjAvVZg

 

Κλείνω με το βολταίρο και το παρακάτω βίντεο. Επίσης καλό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας στη τελική τελική και ως κλάδος επαγγέλματος λογιστών-οικονομολόγων. (από τους βασικούς υπηρέτες του καπιταλισμού)

 

" Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες " ~Βολταίρος

 

 

Υ.Γ.

 

Αλέξανδρε εστίασα στην επιθετική βία. Εννοείται ότι η αμυντική βία ορισμένες φορές είναι απαραίτητη. Προσωπικά το δηλώνω και τώρα ότι εν ανάγκη για να προστατέψω τα παιδιά μου θα φτάσω και να σκοτώσω την ύστατη στιγμή (προφανώς θα ήμουν θολωμένος, διότι το καλύτερο θα ήταν τα βασανιστήρια.,,, :P )

 

επεξεργασία : αλέξανδρε τώρα το είδα. τι εννοείς δίκαιος πόλεμος? τύπου αντάρτικου?? δώσε ένα παράδειγμα....

Αρχοντή οκ καμία παρεξήγηση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχιλλέα, με πρόλαβες, απλά υπογραμμίζω τα σημεία που ήθελα να ανεβάσω. Ελένη, αν ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψε ο Αχιλλέας, θα δεις ότι ο Ιταλός φίλος σου ξεκινάει από λανθασμένη βάση. Η τελευταία του φράση που παράθεσες είναι ακριβώς η αντίφαση με όσα σου είπε. Η άρνηση της ψήφου και η αποχή είναι ή άρνηση του εαυτού σου και η καταστροφή της Δημοκρατίας. Οι παλιότεροι γνωρίζουν τις συνέπειες της αποχής από τις εκλογές μετά τα Δεκεμβριανά.

Αγαπητέ κ.Γιάννη καλησπέρα ,
Η όμορφη άποψη του για μένα ήταν :

"Εγώ είμαι πολίτης του κόσμου και δεν θέλω σύνορα στο κόσμο που γεννήθηκα "
 
Το ότι δεν τον αντιπροσωπεύει κανένα πολιτικό κόμμα της πατρίδας του για μένα είναι σεβαστό .Ούτε εμενα με αντιπροσωπεύει κανένα πολιτικό κόμμα της πατρίδας μου .
Τώρα για την δημοκρατία ως ΘΕΩΡΙΑ ,και μόνο το ότι ο Ιταλός γνωρίζει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό την σημασία της ενώ ΕΜΕΙΣ έχουμε μαύρα μεσάνυχτα στο μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας μας κανονικά θα έπρεπε να μας προβληματίζει .
 
 
Με Εκτιμηση,
Ελενη
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Καλησπέρα.

 

Βρε τη μαφία τον amico. Παραλίγο να ξεχάσω την αυτο-οργάνωση.  :D  Σκέψου δηλαδή να θέλουν οι Ζεφυριώτες αποχέτευση και να χρειάζονται άδεια για τον υπόνομο από τις υπόλοιπες 10.800 ομάδες που μεσολαβούν μέχρι την Ψυτάλλεια. :D Αυτού του είδους την ....πλυμμύρα του ρέματος της Εσχατιάς δεν θα την άντεχα. :D

Ελένη, να με συμπαθάς, μου έφτιαξες την βραδιά μου. Ακόμη και οι Πόλεις - Κράτη ήταν μεγαλύτερης κλίμακας οντότητες από την σκέψη του συναδέλφου. Συνεπώς αν τον συναντούσα θα τον ρωτούσα γιατί δεν διάλεξε να ακολουθήσει κάτι ακόμα παλαιότερο. Κάτι από τον τρόπο οργάνωσης του ανθρώπου των σπηλαίων ίσως.

Είναι σαφής η πολιτική του τοποθέτηση. Πιο σαφής δεν γίνεται. Έχει θεοποιήσει την ικανότητα των ανθρώπων στο συναποφασίζειν. Δεν είναι κακό. Δεν είναι όμως και ρεαλιστικό. Εκτός ίσως αν αναφερόμαστε στην διαχείριση ενός ... κάμπινγκ λογιστών.


Αγαπητέ χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω σας έφτιαξα το κέφι ,
 
Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες σκέψεις μη ρεαλιστικές γιατί εγώ κουράστηκα από τον πολύ ρεαλισμό του να βλέπω το αιρετό πολιτικό σκηνικό της χώρας μας να έχει δημιουργήσει σωρούς ανθρωπίνων σκουπιδιών και να χαίρομαι κι ολας που επιτελώ κοινωνικό έργο ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΗΣ διαδίδοντας τα νέα που μπορούν αυτοί οι σωροί να ΦΑΝΕ- ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ -ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ -ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΑΣΠΙΡΙΝΗ -ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ- ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ -ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΥΣΣΊΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ κλπ.
Τώρα για την σκέψη του καλύτερα να την αφήσετε ήσυχη όταν τον δείτε ρωτήστε τον και τότε πείτε του την κριτική σας.
 
 
Ευχαριστώ,
Ελένη
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αγαπητέ κ.Γιάννη καλησπέρα ,
Η όμορφη άποψη του για μένα ήταν :

"Εγώ είμαι πολίτης του κόσμου και δεν θέλω σύνορα στο κόσμο που γεννήθηκα "
 
Το ότι δεν τον αντιπροσωπεύει κανένα πολιτικό κόμμα της πατρίδας του για μένα είναι σεβαστό .Ούτε εμενα με αντιπροσωπεύει κανένα πολιτικό κόμμα της πατρίδας μου .
Τώρα για την δημοκρατία ως ΘΕΩΡΙΑ ,και μόνο το ότι ο Ιταλός γνωρίζει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό την σημασία της ενώ ΕΜΕΙΣ έχουμε μαύρα μεσάνυχτα στο μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας μας κανονικά θα έπρεπε να μας προβληματίζει .
 
 
Με Εκτιμηση,
Ελενη

 

Φίλτατη Ελένη, απ'ο την σκοπιά του ο καθένας βλέπει τα πράγματα, σύμφωνα με τις απόψεις του, που είναι απόλυτα σεβαστές. Εμεινα περισσότερο στο ότι η συνειδητή απόχή, ενδυναμώνει τις σκοτεινές δυμάμεις και αποδυναμώνει, εξαφανίζει , το μοναδικό μας μέσο, την ψήφο, όπλο και ασπίδα κατά της ναζιστοφασιστικής απειλής, που βρυκολάκιασε στον 21ο αιώνα. Αλλά το θέμα είναι πραγματικά μεγάλο και δεν το χωρά αυτό το μέρος και οι αποσπαματικές αντιπαραθέσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα, κι εγώ προσωπικά έχω "φρικάρει" με άτομα από το φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον, με μέχρι πρότινος τελείως διαφορετικές αντιλήψεις να μου μιλάνε για τη χρυσή αυγή σα να είναι οι σωτήρες. Δε ξέρω που θα πάει αυτό, είναι πολύ επικίνδυνο σίγουρα, μάλιστα ένα από τα γνωστά μου άτομα ήταν κάποτε φανατικά αντιχουντικός γιατί ο πατέρας του είχε υποφέρει εξαιτίας χαφιέδων της χούντας... τι να πω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ιδεολογία του "Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή" είναι ο Λαϊκός και Κοινωνικός Εθνικισμός. Για μας τους Χρυσαυγίτες η Πατρίδα παραμένει η υπέρτατη αξία. Το Έθνος για μας είναι πάνω από όλα Φυλή, Αίμα, Καταγωγή. Είμαστε κίνημα λαϊκό και κοινωνικό. Η καταπίεση των οικονομικά ασθενεστέρων συμπατριωτών μας από τους μηχανισμούς της οικονομικής ολιγαρχίας -ντόπιας και ξένης- μας βρίσκει πολέμιους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στα ίδια πλαίσια εντάσεται και η αντιπαράθεση του Κινήματός μας στην Παγκοσμιοποίηση και τον Διεθνισμό (Φιλελεύθερο-καπιταλιστικό ή Μαρξιστικό) αναγνωρίζοντας πίσω τους τον ένα και μοναδικό δυνάστη των εθνών: τον παγκόσμιο Εβραϊσμό.

Για μας τους Χρυσαυγίτες η Παράδοση, τα Ιστορικά Δίκαια του Έθνους μας και η Ιδέα της Ελληνικότητος αποτελούν τις υπέρτατες αξίες, μέσω των οποίων βιώνουμε τον κόσμο και προσεγγίζουμε την έννοια Πολιτισμός.

"

ΘΕΣΕΙΣ ΚΚΕ

 

"Το ΚΚΕ φιλοδοξεί να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οικοδόμηση της ανώτερης αυτής κοινωνίας, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι θα είναι έργο των ίδιων των εργαζομένων και της ουσιαστικής συμμετοχής τους, τόσο στον αγώνα για την κατάκτησή της, όσο και στην οικοδόμηση, διαφύλαξη και στερέωσή της.

Το ΚΚΕ, στον αγώνα αυτόν, εκφράζει ταυτόχρονα τα συμφέροντα και όλων των εργαζομένων, στις πόλεις και τα χωριά, των γυναικών και της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν από την εξουσία του κεφαλαίου και έχουν συμφέρον από την αντικατάστασή της. Η εργατική τάξη, φορέας τη σοσιαλιστικής αλλαγής, πρωτοστατώντας στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, αγωνίζεται όχι μόνο για τη δική της απελευθέρωση, αλλά και για την απελευθέρωση όλων των εργαζομένων."

 

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ & ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΕΙΨΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ.....

 

OI ΔΑΧΤΥΛΟΔΕΙΧΤΟΥΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ & ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΄'74 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΝΟΣΗΡΟΙ & ΜΙΣΗΤΟΙ, ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝΕ ΤΟΤΕ, ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΚΟΜΜΑ Κ.Κ.Ε -ΠΟΥ & ΤΟΤΕ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ- ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…….

ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ….ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ …ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ & ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ…

ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΜΟΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑ & ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ..

ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΝΟ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΙΓΟ & ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΣ….

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ,-ΑΓΡΟΤΙΚΑ,-ΠΟΛΙΤΕΣ,-ΥΓΕΙΑ,-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,-ΓΥΝΑΙΚΕΣ…

ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ  SOROS ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ΕΠΑ.Λ. Αγριας ΜΑΓΝΗΣΙΑ έχει μια εξαιρετική σελίδα στην οποία υπάρχει ενότητα με τα μαρτυρικά ελληνικά χωριά της ναζιστικής θηριωδίας.

http://epal-agrias.mag.sch.gr/

 

Από το άρθρο που αφορά την Βιάννο αντιγράφω......

 

 

.........

Μια μαρτυρία που βρήκε και καταχώρησε ο ιστορικός της εποχής εκείνης Γιάννης Μουρέλλος στο έργο του «Ιστορία της Κρήτης» μας λέει πολλά. Γράφει:           

«Όπως με διαβεβαίωσαν αυτήκοοι μάρτυρες, ένας Γερμανός έφεδρος αξιωματικός ενώ διατελούσε σε ευθυμία από κρασί που έπινε μαζί τους άρχισε να λέει:

            Έχω παρακολουθήσει πολλές εκτελέσεις σε άλλες χώρες που έχουμε κατακτήσει. Μα αυτό που συνάντησα στα χωριά της Βιάννου δεν το 'δα πουθενά. Άντρες και γυναίκες αντίκριζαν τον θάνατο ψύχραιμα και στήναν το κορμί τους περήφανα μπροστά στις κάνες των τουφεκιών. Μητ? ένας τους δεν έκλαψε, μητ' ένας τους δεν ζήτησε οίκτο και χάρη.            
Μα τη ζωηρότερη εντύπωση μου έκανε ένας ογδοντάρης σ' ένα χωριό της Βιάννου. Βρισκότανε στη μέση, στη γραμμή των ανδρών που θα εκτελούσαμε. Ζήτησε να πει κάτι στον αξιωματικό. Πλησίασα μ' ένα διερμηνέα. Αυτός βγήκε από τη γραμμή και βγάζοντας το δακτυλίδι του μου το πρόσφερε λέγοντας:
«πάρε τούτο το δακτυλίδι. Σου το χαρίζω, για να θυμάσαι σ' όλη σου τη ζωή πως σκότωσες έναν αθώο γέρο ογδόντα χρονών» Έπειτα ο γέρος γύρισε ατάραχος στη γραμμή του προσπαθώντας να σηκώσει το γέρικο κορμί του, όσο του επέτρεπαν τα χρόνια του. Σάστισα και πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα, όσο να βρω την ψυχραιμία να θυμηθώ την εντολή που είχα λάβει. Και όμως τη στιγμή που έλεγα «πυρ» έτρεμα σύγκορμος. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την τραγική εκείνη στιγμή»

..........

 

Τέτοιες ιστορίες έχουν να διηγηθούν χιλιάδες άνθρωποι που είναι σήμερα άνω των ογδόντα,  έζησαν την κατοχή και αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ήττα του ναζισμού.

Για να 'ρθουν σήμερα μερικοί ανιστόρητοι να ξυπνήσουν το φάντασμα του παρελθόντος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Στο απόσπασμα η ΧΑ επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των καταπιεσμένων ελλήνων εφοπλιστών.

 

 

.............

στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό, με τη Χρυσή Αυγή να τάσσεται κατά της φορολογίας των υπό ελληνική σημαία πλοίων, προτείνοντας να δοθούν και άλλα κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων.

.........

http://tvxs.gr/uservideo/xrysi-aygi/kata-tis-forologisis-ton-efopliston-i-xrysi-aygi

 

 

Ενώ στο παρακάτω ηχητικό η ΧΑ υπερασπίζεται σθεναρά τον εθνικό χώρο δηλώνοντας οτι υπερψηφίζει την τροπολογία για την παραχώρηση-μίσθωση των ελληνικών νησίδων

 

 

μετά βέβαια, όταν κατάλαβαν ότι  η ψήφιση της θα τους στοιχίσει ενώ έτσι κι αλλιώς θα ψηφιζόταν από τη συγκυβέρνηση με μια κωλοτούμπα ..... την καταψήφισαν για να μπορούν να κατηγορούν τους άλλους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μ αρέσει φίλε Γιάννη (ype) που πρέπει να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα 

 

είδε κανείς την Χρυσή Αυγή στα μπλόκα των αγροτών ?

είδε κανείς την Χρυσή Αυγή στα αμαξοστάσια των μέσων μαζικής μεταφοράς ?

είδε κανείς την Χρυσή Αυγή στους καταπέλτες των πλοίων ?

άκουσε κανείς την Χρυσή Αυγή να λέει κάτι σχετικό με το έγκλημα στην Χαλκιδική ?

κλπ 

κλπ

κλπ

 

κατά τα άλλα 

 

 

 

Είμαστε κίνημα λαϊκό και κοινωνικό. Η καταπίεση των οικονομικά ασθενεστέρων συμπατριωτών μας από τους μηχανισμούς της οικονομικής ολιγαρχίας -ντόπιας και ξένης- μας βρίσκει πολέμιους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού και την κοινωνική δικαιοσύνη

 

ίδια και όμοια με το ΚΚΕ και την αριστερά 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ,-ΑΓΡΟΤΙΚΑ,-ΠΟΛΙΤΕΣ,-ΥΓΕΙΑ,-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,-ΓΥΝΑΙΚΕΣ…

ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ  SOROS ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

 

 

1. Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής: http://www.syn.gr/gr/tmima.php?gl=el&page=29

 

2. Για τον "Σόρος" και το ράδιο Αρβύλα του Βενιζέλου και των καθεστωτικών ΜΜΕ:

 

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σχετικά με τη «νέα θεωρία συνωμοσίας»:

 

Σε πλήρη συνεργασία λειτούργησαν, χθες, στη Βουλή Σαμαράς - Βενιζέλος προκειμένου να αντιπαρατεθούν συντονισμένα στον Αλέξη Τσίπρα. Τη βρώμικη δουλειά ανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος που υιοθετεί άκριτα δημοσιεύματα που αναδίδουν οσμή μυστικών υπηρεσιών, για να υποστηρίξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους, όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος». Η κατρακύλα δεν έχει τέλος, όπως και η λάσπη που εκτοξεύει, ο κ. Βενιζέλος κάτω από τον πανικό που τον έχει κατακυριεύσει, μία μόλις ημέρα πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που μοναδικό στόχο έχει τον ΣΥΡΙΖΑ!

 

Για να τελειώνουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να μιλήσει σε πάνελ στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Κολούμπια ως αντίπαλο δέος του Τόμας Φέργκιουσον, από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, θεωρητικό του ΙΝΕΤ (Institute for New Economic Thinking), του «think tank» που δημιούργησε ο Τζορτζ Σόρος το 2009. Δηλαδή απέναντι στο νέο που έρχεται σε Ελλάδα και Ευρώπη -κι’ αυτό, είτε το θέλουν είτε όχι, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- έφεραν τον θεωρητικό τους, του οποίου το ταξίδι από τη Μασαχουσέτη στη Νέα Υόρκη πιθανόν να χρηματοδότησε ο Τζορτζ Σόρος –υπάλληλός του είναι άλλωστε.

 

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν αρκετοί –άλλωστε αυτή είναι η πρακτική των πανεπιστημίων των ΗΠΑ, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζουν οι έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Κύριοι χορηγοί ήταν το Levy Economics Institute of Bard College, το INET (λόγω του διευθυντή των ερευνητικών του προγραμμάτων Τ. Φέργκιουσον που συμμετείχε στο πάνελ), το πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Richard Paul Richman Center και το COUHA. Ακόμα χορηγοί ήταν ο σύλλογος των Ελλήνων του πανεπιστημίου Κολούμπια, ο φοιτητικός συνασπισμός για τα δικαιώματα των εργαζομένων των εργατών, κ.ά.

 

http://left.gr/news/poios-synomilei-me-ton-soros

 

Ατυχέστατη, απλοϊκότατη και αφελέστατη η σύγκριση των θέσεων του ΚΚΕ με αυτή της Χρυσής Αυγής. Μέρα με τη νύχτα συνάδελφε και απορώ με την "οπτική" σας.

 

Όσο για τον πατριωτισμό του ΚΚΕ, νομίζω ότι η ιστορία του είναι γεμάτη με πατριωτισμό: 

 

Αν μιλάτε για την μετεμφυλιακή εποχή, να σας πω ότι το ΚΚΕ ήταν όντως εκφραστής των συμφερόντων της ΕΣΣΔ όπως όμως ήταν παραδομένες στην Αμερική όλες οι ηγεσίες της Δεξιάς και του Κέντρου. Ο κόσμος είχε χωριστεί στα δύο και όλοι, πλην ελαχίστων είχαν επιλέξει στρατόπεδο. Άλλες εποχές, άλλα δεδομένα. 

 

Καλημέρα και καλό μήνα. 

 

Υ.Γ. Εκτός από την Κανέλλη μένει κι άλλος στην Εκάλη; Από περιέργεια ρωτάω...  :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μ αρέσει φίλε Γιάννη (ype) που πρέπει να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα 

 

είδε κανείς την Χρυσή Αυγή στα μπλόκα των αγροτών ?

είδε κανείς την Χρυσή Αυγή στα αμαξοστάσια των μέσων μαζικής μεταφοράς ?

είδε κανείς την Χρυσή Αυγή στους καταπέλτες των πλοίων ?

άκουσε κανείς την Χρυσή Αυγή να λέει κάτι σχετικό με το έγκλημα στην Χαλκιδική ?

κλπ 

κλπ

κλπ

 

κατά τα άλλα 

 

 

 

 

ίδια και όμοια με το ΚΚΕ και την αριστερά 

 

 

 

"Iδιαιτέρως απ’ την ελληνική ιστορία (για να μην πούμε για τα ελληνικά γράμματα) οι φασίστες δεν καταλαβαίνουν γρυ. Αν το μεγαλύτερο επίτευγμα του ελληνισμού ήταν (ή ίσως και να είναι) ο οικουμενισμός του, οι φασίστες απ’ αυτόν καταλαβαίνουν στενόκαρδα και μισάνθρωπα τα σύνορακαι την ξενοφοβία (πρώτο βήμα προς την ξενηλασία).

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΑν η πεμπτουσία των ελληνικών γραμμάτων είναι ο ανθρωπισμός, απ’ αυτόν οι Χρυσαυγίτες καταλαβαίνουν ότι το Πακιστανό είναι υπάνθρωπο, για δάρσιμο και γδάρσιμο.

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΠοια αγάπη στην πατρίδα μπορούν να διδάξουν στα παιδιά αυτοί που μισούν την αγάπη στους ανθρώπους;

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΉ μήπως η ανθρωπιά είναι θέμα αίματος; τι πάει να πει «αίμα και τιμή Χρυσή Αυγή»; να προδίδει ο γιατρός τον Ιπποκράτη και να μη φροντίζει τον ασθενή, αν δεν έχει ελληνικό αίμα;

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΚαι τι είναι το ελληνικό αίμα; ρέζους αρνητικό ή ρέζους θετικό; Και πόσο ελληνικό αίμα ρέει στις φλέβες του κ. Κασιδιάρη, φέρ’ ειπείν, όταν το ίδιο του το όνομα προέρχεται απ’ το κράνος στα λατινικά που φορούσαν ρωμανόφωνοι μισθοφόροι και Σλάβοι φοιδεράτοι στα βυζαντινά χρόνια;

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΑλλά για τον φασισμό ο μύθος αρκεί, η ιστορία (που θέλουν να διδάξουν, τρομάρα τους) περισσεύει. Για παράδειγμα, οι φασίστες στη θυσία του Λεωνίδα και των 300 βλέπουν τον ηρωισμό (μάλιστα των «υπερανθρώπων») κι όχι την υποταγή στους Νόμους της πατρίδας τους - πράγμα που είναι μεγαλύτερος ηρωισμός. Για αυτό, άλλωστε, σήμερα ο κάθε τραμπούκος θέλει να υποκαθιστά το κράτος, να καλύπτει το «κενό» που αφήνει".

 

http://www.enikos.gr/stathis/124725,%C2%ABEk_paideias_arxas8ai%C2%BB.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μ αρέσει φίλε Γιάννη (ype) που πρέπει να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα 

 

.............

 

 

Εχω καταλήξει Γιάννη ότι αν κάτι πήγε στραβά είναι που κάποια πράγματα εμείς τα θεωρούμε αυτονόητα.

Η ηθική υπεροχή της αριστεράς δυστυχώς δεν μπορεί να μεταφραστεί αυτόματα σε αυτονόητη γνώση.

Το 1980 πόσοι πίστευαν ότι η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ είναι οργανισμοί με θετική δράση; Σήμερα τι πιστεύει ο κόσμος;

 

Οι σημερινοί νέοι δεν μπορούν (αυτονόητα) να ξέρουν όσα οι μεγαλύτεροι έζησαν.

Η διάχυση της πληροφορίας μέσω του internet δεν συνεπάγεται αυτονόητα επιβεβαίωση της ιστορικής αλήθειας.

Δυστυχώς το ψέμα είναι συχνά πιό ελκυστικό.

Κι η ΧΑ έχει πολλές φορές αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να ψεύδεται για χάρη της προβολής της.

Στην γνωστή γκάφα του δημοσιογράφου/ποιητή στη συνέντευξη του Μιχαλολιάκου στο Σκάι για τον αδελφό του Γλέζου, ο φυρερίσκος δεν δίστασε να πεί ότι ο Γλέζος δεν είχε αδελφό.

Την άλλη μέρα,  πολλοί με ρώτησαν αν είχε ή όχι και ποιά ήταν η τύχη του, αλλά και πολλοί άλλοι μίλαγαν για ψεύδη του δημοσιογράφου που απάντησε επιτυχημένα ο Μιχαλολιάκος.

 

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Τα πάντα ρεί. Κι εμείς πρέπει να απαντάμε σε όλα.

Γιατί η αλήθεια είναι επαναστατική

 

ΥΓ: Πως να τους δείς στα μπλόκα των αγροτών οι οποίοι ..... "κάθονται και εισπράττουν επιδοτήσεις";

Πως να τους δείς στους καταπέλτες αφού ζητάνε υποστήριξη των εφοπλιστών;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...................

 

Ατυχέστατη, απλοϊκότατη και αφελέστατη η σύγκριση των θέσεων του ΚΚΕ με αυτή της Χρυσής Αυγής. Μέρα με τη νύχτα συνάδελφε και απορώ με την "οπτική" σας.

 

.................

 

Αν μιλάτε για την μετεμφυλιακή εποχή, να σας πω ότι το ΚΚΕ ήταν όντως εκφραστής των συμφερόντων της ΕΣΣΔ όπως όμως ήταν παραδομένες στην Αμερική όλες οι ηγεσίες της Δεξιάς και του Κέντρου. Ο κόσμος είχε χωριστεί στα δύο και όλοι, πλην ελαχίστων είχαν επιλέξει στρατόπεδο. Άλλες εποχές, άλλα δεδομένα. 

 

Καλημέρα και καλό μήνα. 

 

Υ.Γ. Εκτός από την Κανέλλη μένει κι άλλος στην Εκάλη; Από περιέργεια ρωτάω...  :rolleyes:

 

Για ποιά οπτική απορείς βρε γιατρέ;

Ο άνθρωπος αναφέρεται στο νεοσύστατο (το 1974) ΚΚΕ

 

 

Γιατρέ........ ένσταση.

Σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο του Φίλιππου Ηλιού (Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος: η εμπλοκή του ΚΚΕ)

 

θα βρείς αρκετά ντοκουμέντα (κυρίως τηλεγραφήματα και επιστολές) από το αρχείο που έμεινε στην κατοχή του ΚΚΕ-εσ

 

Το βιβλίο ξεκινά με την προσπάθεια  για υποστήριξη των μεγάλων δυνάμεων στην προώθηση της θέσης του ΚΚΕ για ουδετεροποίηση της Ελλάδας.

Το ΚΚΕ πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο θα απέφευγε τον εμφύλιο και είχε σ' αυτό την υποστήριξη και του Δημητρώφ.

Δυστυχώς όμως όχι του Στάλιν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την ευθυνη για την ανοδο της ΧΑ την εχουν ολα τα κοινοβουλευτικα κομματα απο την μεταπολιτευση και μετα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και καλό μήνα.

Σε μία αντιφασιστική-αντιρατσιστική εκδήλωση που έγινε στο σχολείο της κόρης μου (Μουσικό Ιλίου)

παρουσιάστηκε στους μαθητές το ντοκιμαντέρ "ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ" .

Είχε τόση δύναμη πάνω στα παιδιά που μαζί με τις συζητήσεις που καθημερινά γίνονται από εμάς  σίγουρα σε ένα βαθμό τα θωράκισε στις "προσεγγίσεις" συμμαθητών τους ή τρίτων.

Θεωρώ ότι αν γίνεται σωστή ενημέρωση και αφιερώνουμε χρόνο στα παιδιά μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα γιατί ότι και να κάνουν οι φασίστες πάντα θα βρίσκονται στο συγκεκριμένο όριο βλακείας και μ@@@@@ς που βρίσκονται τώρα.Ναι τα ποσοστά τους θα αλλάζουν γιατί θα προσχωρούν σ΄αυτούς κι άλλοι του ίδιου επιπέδου (ειδικά εξυπνάδας).

Το στοίχημα δεν είναι να αποδείξουμε στους χρυσαυγίτες πόσο φασίστες και ηλίθιοι είναι.Αυτό είναι ορατό και αποδεδειγμένο.

Το παν είναι να δίνουμε στα παιδιά μας εφόδια και γνώσεις.

Έλενα Κυριακοπούλου   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής: http://www.syn.gr/gr/tmima.php?gl=el&page=29

http://left.gr/news/poios-synomilei-me-ton-soros

 

Ατυχέστατη, απλοϊκότατη και αφελέστατη η σύγκριση των θέσεων του ΚΚΕ με αυτή της Χρυσής Αυγής. Μέρα με τη νύχτα συνάδελφε και απορώ με την "οπτική" σας.

 

Όσο για τον πατριωτισμό του ΚΚΕ, νομίζω ότι η ιστορία του είναι γεμάτη με πατριωτισμό: 

 

 

Αν μιλάτε για την μετεμφυλιακή εποχή, να σας πω ότι το ΚΚΕ ήταν όντως εκφραστής των συμφερόντων της ΕΣΣΔ όπως όμως ήταν παραδομένες στην Αμερική όλες οι ηγεσίες της Δεξιάς και του Κέντρου. Ο κόσμος είχε χωριστεί στα δύο και όλοι, πλην ελαχίστων είχαν επιλέξει στρατόπεδο. Άλλες εποχές, άλλα δεδομένα. 

 

Καλημέρα και καλό μήνα. 

 

Υ.Γ. Εκτός από την Κανέλλη μένει κι άλλος στην Εκάλη; Από περιέργεια ρωτάω...  :rolleyes:

 

AΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

(ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ-ΘΡΑΚΗ-ΚΥΠΡΟΣ-ΣΚΟΠΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΑΟΖ) ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΣΥΝΗΣΤΩΣΑ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ & ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ & ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΩΣ.....

ΔΙΒΑΖΩ

"Να σημειώσουμε, επίσης, ότι για το Τμήμα μας πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ιδεών για αλληλέγγυα δράση υπήρξαν οι σύντροφοι από δυνάμεις της αριστεράς διαφόρων χωρών που ζουν στη χώρα μας ως πολιτικοί πρόσφυγες ή μετανάστες.(ΩΡΑΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ) :unsure:

Ελληνοτουρκικά,  στρατιωτικές δαπάνες

Η βαθιά οικονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα των πολυδάπανων εξοπλισμών και των δυσβάστακτων στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας, τις καταστροφικές συνέπειες της ελληνοτουρκικής κούρσας των εξοπλισμών και των Νατοϊκών δεσμεύσεων. Οι δράσεις μας για το ζήτημα αυτό εκδηλώθηκαν σε δύο επίπεδα: 1) Με βάση μιαν άλλη αντίληψη για την αμυντική πολιτική, προβάλαμε την ανάγκη για δραστική μείωση των εξοπλισμών της χώρας μας, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Τουρκία. :unsure: 2) Παράλληλα, συνεχίσαμε την καμπάνια για την αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών της Ελλάδας και της Τουρκίας, εξασφαλίζοντας την συνεργασία του ODP, αλλά και την υποστήριξη άλλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας, ενώ, «βάλαμε στο παιχνίδι» και την Ευρωπαϊκή Αριστερά.(ΣΩΘΗΚΑΜΕ) :blink:

ΚΕΑ, Βαλκάνια, Κυπριακό

Στηρίξαμε τη συμβολή του ΣΥΝ στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με θέσεις και προτάσεις στα θέματα της αρμοδιότητάς μας. Θέματα όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής μας, αλλά και της ευρωπαϊκής ασφάλειας: διεύρυνση του ΝΑΤΟ, στρατιωτικοποίηση της Ε.Ε. που προβλέπει η Συνθήκη της Λισσαβόνας, «αντιπυραυλική ασπίδα», ο ΟΑΣΕ και το μέλλον του, η κρίση του Καυκάσου, σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας και Ε.Ε.-ΗΠΑ, κ.α.

Σημαντικό σταθμό θεωρούμε τη Διάσκεψη στη Θεσσαλονίκη (7-8.6.08) του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τα Βαλκάνια, όπου πολλές πληγές παραμένουν ανοιχτές. Στο κείμενο δράσεων που υιοθετήθηκε, με δική μας εισήγηση, υποστηρίζεται η Διαβαλκανική συνεργασία, με βάση τις ιδέες της συνανάπτυξης και της κοινής ασφάλειας, ο σεβασμός των συνόρων, η αποπυρηνικοποίηση και κοινές δράσεις – όπως για τη διαμόρφωση ενός Βαλκανικού Οικολογικού Χάρτη – ενώ σαφής είναι η αντίθεση στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και στη μονομερή ανεξαρτοποίηση του Κοσόβου. Ωστόσο, το follow up της διάσκεψης αυτής παραμένει ζητούμενο. :blink:

Ο ΣΥΝ αντίθετος στο δόγμα του "ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου".

Η ελλαδική και κυπριακή εξωτερική πολιτική πρέπει να αναπτυχθούν σε νέα πεδία, έτσι ώστε να μετατεθεί η ουσία του Κυπριακού προβλήματος στο πολιτικό και θεσμικό πεδίο της Ε.Ε. Θα ήταν ασυγχώρητο λάθος να αποδυναμωθεί αυτή η προοπτική για να προωθηθεί το λεγόμενο δόγμα του "ενιαίου αμυντικού χώρου" Ελλάδας-Κύπρου, για το οποίο ο ΣΥΝ έχει εκφράσει την αντίθεσή του. -_-

 

ΜΙΑ ΦΟΡΑ & ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΟΚΙΝΟΣΚΟΥΦΥΤΣΑ & ΕΝΑΣ ΛΥΚΟΣ......ΩΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...

 

 

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ....ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΜΟΜΑΤΑ

 

"δημοσιογραφοι...Σταγγος (ΕΚΚΕ) διατελεσε προεδρος της ΕΡΤ...

Παναγιωτης Παναγιωτου πρωην εκδοτης του αριστερου Σχολιαστη, μετεπειτα προεδρος της ΕΡΤ...

Παυλος Τσιμας (ΚΚΕ, Συνασπισμος)...

Ηλιας Νικολακοπουλος (ΜΛ ΚΚΕ)...

Θανασης Καρτερος (διευθυντης του Ριζοσπαστη, μελος της ΚΕ του ΚΚΕ), αργοτερα διευθυντης του ΣΚΑΙ 100,4...

Γιαννης Λουλης (ΚΚΕ), υπευθυνος επικοινωνιας του Εβερτ και αργοτερα του Καραμανλη...

εκδοτες...Τεγοπουλος, Κυρτσος (ΚΝΕ Λονδινου), Κωστοπουλος, Μπομπολας...

 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΖΑΚΙΑ

Μπομπολας (ΕΠΟΝ)...Κοκαλης...Γερμανος (ΚΚΕ)...Σαλας (Μαοικος), μεγαλομετοχος της Τραπεζας Πειραιως...

Πετρος Κωστοπουλος (ΚΚΕ)...Χρηστος Τεγοπουλος...Αθανασουλης...ΑLTEC...Σφηνιας, Κωστας Κληρονομος (ΠΑΚ), μεγαλομετοχοι Μινωικων Γραμμων...

 

 ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

Βαγγελης Γιαννοπουλος, Κωστας Λαλιωτης, Θεοδωρος Τσουκατος (ΕΚΚΕ), Γιωργος Πανταγιας (ΕΚΚΕ), Δαμανακη, Μιμης Ανδρουλακης, Πετρος Ευθυμιου, Δημητρα Λιανη (ΜΛ ΚΚΕ, Ρηγας), Θεοδωρος Παγκαλος (ΜΛ ΚΚΕ)...

 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ......

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ & ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "Η ΕΛΕΝΗ"...

 

300809-eleni.jpg

Περίεργο πράγμα αυτή η "ελευθερία της έκφρασης"... Η ταινία «Ελένη» (1985), βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Γκατζογιάννη , το οποίο αναφέρεται στην περίοδο του εμφυλίου, όταν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος ζούσε -παιδί ακόμα- στο χωριό του, τον Λια Θεσπρωτίας.

 Τα γεγονότα και τα πρόσωπα της «Ελένης» είναι πραγματικά και εξιστορούν το παιδομάζωμα που επέβαλλαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ στα χωριά που καταλάμβαναν.

 Η Ελένη Γκατζογιάννη, μητέρα του Νίκου Γκατζογιάννη, θα πληρώσει με την ζωή της, την προσπάθειά της να γλυτώσει τα παιδιά της, βοηθώντας τα να δραπετεύσουν για να μην πέσουν στα χέρια των ανταρτών. Ο Νίκος Γκατζογιάννης, θα επιστρέψει, χρόνια αργότερα, στην Ελλάδα σαν ανταποκριτής των Νιου Γιορκ Τάιμς και θα προσπαθήσει ν' αναζητήσει τους υπαίτιους του θανάτου της μητέρας του.Η ταινία, ουσιαστικά τελεί υπό καθεστώς (ημι)απαγόρευσης προβολής στην Ελλάδα. Δεν έχει προβληθεί ποτέ από κρατικό ή δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό (διατίθεται μόνο σε βιντεοκλάμπς). Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε αρνηθεί να γίνουν τα γυρίσματα στην Ελλάδα και τους αυθεντικούς χώρους (η ταινία γυρίστηκε στην Ισπανία), ενώ η προβολή της στους ελληνικούς κινηματογράφους διακόπηκε μετά από λίγες ημέρες, όταν υπήρξαν αντιδράσεις από το ΚΚΕ και οπαδοί του προπηλάκιζαν τους θεατές που πήγαιναν να την δουν."

 

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΚΕΔΩΝ  ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ Β.ΕΛΛΑΔΑ & ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ....

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ & ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝ & ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕ.....

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ & ΑΡΙΣΤΕΡΑ .....

ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΟΙ............

ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΠΙΣΩ.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...............

 

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ....ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΜΟΜΑΤΑ

 

.................

 

 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ & ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

 

...............

................ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ....

...................

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ & ΑΡΙΣΤΕΡΑ .....

..............

 

Εχω πεί παλιότερα πως η αριστεροσύνη δεν είναι πτυχίο που το παίρνεις και το έχεις. Το να είσαι κομμουνιστής είναι καθημερινός αγώνας.

 

Στο μόνο που συμφωνούμε είναι στο bold.

 

Δυστυχώς όμως αντιφάσκετε δηλώνοντας τα άλλα δύο (κόκκινα)

 

Μάλλον δεν διαβάσατε ΙΣΤΟΡΙΑ

Κάτι άλλο διαβάσατε για ιστορία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι φίλε μου, δεν είναι έτσι.

Δεν είναι το ίδιο να σηκώσεις πιστόλι για να ληστέψεις, με το να σηκώσεις πιστόλι για να υπερασπιστείς τη ζωή σου.

Δεν είναι το ίδιο να κυνηγάς αλλοδαπούς γιατί σου χαλάν την αισθητική, με το να τα βάζεις με αυτούς που προστατεύουν τους εφοπλιστές καί τους τραπεζίτες(χωρίς να συμφωνώ με τη μέθοδο πάλης τους, έτσι?!). Κάποιος είχε πεί ότι τα σώματα ασφαλείας εξυπηρετούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, διαφωνείς?

Δεν είναι το ίδιο είναι να κοπανάς τον κακομοίρη τον αλλοδαπό γιατί-καί καλά-σου τρώει τη δουλειά {ποιά δουλειά κιόλας?αυτή που δεν υπάρχει ή αυτή των 200€ της μαύρης εργασίας (εργοδοσίας λέω εγώ)-παρεπιμπτόντως εγώ δεν έχω δεί κανέναν αλλοδαπό λογιστή], λές κι αυτός ηρθέ εδώ γιατί ήθελε να δεί τα μούτρα μου, όχι γιατί ρημάξαν τις χώρες τους καί τους λαούς τους-

με το να φοβάσαι να διαδηλώσεις γιατί αύριο ίσως να μην έχεις δουλειά καί όταν μπορέσεις να ξεπεράσεις αυτόν το φόβο να τρώς το ξύλο της αρκούδας απ' τα ΜΑΤ γιατί έκανες το λάθος να φωνάξεις "δεν έχω να φάω".

Όχι φίλε μου δεν είναι έτσι...

Υπάρχει η άδικη βία καί υπάρχει καί η δίκαια. Όπως αντίστοιχα υπάρχει ο δίκαιος πόλεμος όπως καί ο άδικος.

Καί είναι αυτονόητο ότι είμαι με "με το μέρος κάποιου" ωστόσο δε σε κατηγόρησα ότι εσύ είσαι με κανενός το μέρος απλά η επιχειρηματολογία σου είναι φρασεολογία άλλων, την οποία εσύ υιοθετείς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτίζεσαι απαραίτητα με αυτούς.

 

φιλικα

Τρομάζω ακόμη και στην ιδέα ότι στην δημοκρατία υπάρχει νόμιμη βία και ακόμη περισσότερο τρομάζω ότι αυτό προβάλλεται σαν λύση και απο υποτιθέμενους δημοκράτες. Αλήθεια το κάψιμο της Αθήνας είναι νόμιμη βία? Μήπως δεν είναι νόμιμη μόνο η δική σας βία αλλά και των άλλων? Η βία είναι ο τρόπος επίλυσης των αντιθέσεων στη δημοκρατία? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω πεί παλιότερα πως η αριστεροσύνη δεν είναι πτυχίο που το παίρνεις και το έχεις. Το να είσαι κομμουνιστής είναι καθημερινός αγώνας.

 

Στο μόνο που συμφωνούμε είναι στο bold.

 

Δυστυχώς όμως αντιφάσκετε δηλώνοντας τα άλλα δύο (κόκκινα)

 

Μάλλον δεν διαβάσατε ΙΣΤΟΡΙΑ

Κάτι άλλο διαβάσατε για ιστορία

 

 

ΟΧΙ IΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ.

ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΣΑΝ.....

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Η ΡΕΜΠΟΥΣΗ

ΠΕΡΙ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ?????

ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΕΜΠΟΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΄ΣΦΑΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.....

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑ...Η ΜΑΛΛΩΝ

ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΩ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΜΟΥ ΑΠΕΚΡΙΨΑΝ & ΣΚΟΠΙΜΑ

ΣΑΣ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ......

ΤΟ ΓΙΑΤΙ & ΤΟ ΠΩΣ.......

ΘΑ ΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΧΙ ΚΟΚΚΙΝΗ & ΜΠΛΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.......

ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ & ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΧΙ IΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ.

ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΣΑΝ.....

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Η ΡΕΜΠΟΥΣΗ

ΠΕΡΙ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ?????

ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΕΜΠΟΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΄ΣΦΑΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.....

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑ...Η ΜΑΛΛΩΝ

ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΩ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΜΟΥ ΑΠΕΚΡΙΨΑΝ & ΣΚΟΠΙΜΑ

ΣΑΣ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ......

ΤΟ ΓΙΑΤΙ & ΤΟ ΠΩΣ.......

ΘΑ ΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΧΙ ΚΟΚΚΙΝΗ & ΜΠΛΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.......

ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ & ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ....

Αν κρίνω από τα ελληνικά σας, το πιθανότερο είναι να μην καταλάβατε καν τι διαβάσατε, αν βέβαια διαβάσατε κάτι παραπάνω από υπότιτλους και τσιτάτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το βιβλίο είναι "Τα παιδιά της Ελένης" από τον Νίκο Γκατζογιάννη η Νίκολας Γκαίητζ όπως τον αναφέρουν οι Times κ.α., τόσο Έλληνας αισθανόταν που άλλαξε το όνομα του... Το έχω το βιβλίο, το έχω διαβάσει, όπως και το σχετικό βιβλίο του Αβέρωφ Τοσίτσα, αυτό εξάλλου συγκαταλεγόταν και στα υποχρεωτικά αναγνώσματα εκ του σχολείου...

 

Το να μεταφράζεις μία προσωπική ιστορία εμπλουτισμένη με πολλά συγκινησιακά και συναισθηματικά στοιχεία, σε ιστορία του Ελληνικού Έθνους, μόνο αντικειμενική και ελεύθερη σκέψη δεν δείχνει. Όπως βέβαια και να αποκρύπτεις άλλα σημαντικά γεγονότα που περιγράφονται στο βιβλίο, τα οποία προφανώς δεν θα μπορούσαν να στηρίξουν την άποψη των «εκτελεστών- κουμουνιστών» , δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεση διαστρέβλωσης. Δεν θα σταθώ στην ανάλυση του βιβλίου, εξάλλου υπάρχουν και άλλα που μιλούν για εγκλήματα από την άλλη μεριά.

 

Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε χυδαιότητες όπως αυτές που θεωρούν οι μόνοι αντιπροσωπευτικοί κουμουνιστές είναι οι «διαμένοντες» στην Εκάλη, λες και όλοι οι υπόλοιποι είναι άνευ σκέψης, προσωπικότητας, και ηθικής. Λίγη τσίπα και σεβασμός σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, για να μπορούν σήμερα κάποια ανδρείκελα να ορθώνουν το λόγο τους και να μιλάνε περί ελευθερίας και πατριωτισμού.

 

Ο πατέρας μου ήρθε από την Τένεδο το 1922, μαζί με τα αδέλφια του και τη γιαγιά μου. Δεν τον άκουσα ποτέ να τα βάζει με τους Τούρκους για το διωγμό τους, με τους Έλληνες τα έβαζε, και την προδοσία του Κωνσταντίνου... Και δεν ήταν αριστερός, τον είχαν επικηρύξει από το ΕΑΜ το 1945, αλλά θυμάμαι ότι έλεγε «στον πόλεμο οι θηριωδίες γίνονται από παντού, γιατί ο άνθρωπος γίνεται αγρίμι».

 

Όσον αφορά αυτά τα περί ελευθερίας βούλησης στα παιδιά, εγώ τα ακούω βερεσέ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί η ελεύθερη βούληση δεν είναι καραμέλα που τη δίνουμε στο παιδί να τη μασήσει, χτίζεται με σωστή ανατροφή και ουσιαστική παιδεία. Και όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που μαθαίνουμε στα παιδιά μας είναι τρόπους κατανάλωσης και εξάρτησης. Χωρίς πνεύμα ελεύθερο, δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Και το ελεύθερο πνεύμα δεν είναι τα κινητά και τα video game.

 

Παιδιά κλεισμένα σε οχυρωμένα σπίτια, χωρίς να χτυπήσουν, να τρέξουν, να ματώσουν, να διαβάσουν, να μαλώσουν, να κλάψουν, κ.α. δεν γίνονται ποτέ ελεύθερα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.....

 

 

μετά απο αυτό το συνονθύλευμα, εγώ πάλι βγάζω το συμπέρασμα οτι παρακολούθησε «Μαθήματα» ναζισμού και φασιστικής προπαγάνδας περί πολιτισμού, ιστορίας και θρησκείας, σε 6χρονα και 10χρονα παιδιά« .

 
 

 

Υ.Γ. Εκτός από την Κανέλλη μένει κι άλλος στην Εκάλη; Από περιέργεια ρωτάω...  :rolleyes:

 

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ....ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΜΟΜΑΤΑ

 

"δημοσιογραφοι...Σταγγος (ΕΚΚΕ) διατελεσε προεδρος της ΕΡΤ...

Παναγιωτης Παναγιωτου πρωην εκδοτης του αριστερου Σχολιαστη, μετεπειτα προεδρος της ΕΡΤ...

Παυλος Τσιμας (ΚΚΕ, Συνασπισμος)...

Ηλιας Νικολακοπουλος (ΜΛ ΚΚΕ)...

Θανασης Καρτερος (διευθυντης του Ριζοσπαστη, μελος της ΚΕ του ΚΚΕ), αργοτερα διευθυντης του ΣΚΑΙ 100,4...

Γιαννης Λουλης (ΚΚΕ), υπευθυνος επικοινωνιας του Εβερτ και αργοτερα του Καραμανλη...

εκδοτες...Τεγοπουλος, Κυρτσος (ΚΝΕ Λονδινου), Κωστοπουλος, Μπομπολας...

 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΖΑΚΙΑ

Μπομπολας (ΕΠΟΝ)...Κοκαλης...Γερμανος (ΚΚΕ)...Σαλας (Μαοικος), μεγαλομετοχος της Τραπεζας Πειραιως...

Πετρος Κωστοπουλος (ΚΚΕ)...Χρηστος Τεγοπουλος...Αθανασουλης...ΑLTEC...Σφηνιας, Κωστας Κληρονομος (ΠΑΚ), μεγαλομετοχοι Μινωικων Γραμμων...

 

 ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

Βαγγελης Γιαννοπουλος, Κωστας Λαλιωτης, Θεοδωρος Τσουκατος (ΕΚΚΕ), Γιωργος Πανταγιας (ΕΚΚΕ), Δαμανακη, Μιμης Ανδρουλακης, Πετρος Ευθυμιου, Δημητρα Λιανη (ΜΛ ΚΚΕ, Ρηγας), Θεοδωρος Παγκαλος (ΜΛ ΚΚΕ)...

 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ......

 

σου λύθηκε η απορία γιατρέ μου?

 

Τώρα πια έμαθες.-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Ο Τάκης Λαζαρίδης, γέννημα και θρέμμα του Κομμουνιστικού Κόμματος, έμπιστος και αδιάλλακτος ερυθροφρουρός του παράνομου μηχανισμού καταδικασμένος σε θάνατο μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη, με χαμένα τα νιάτα του και δεκάδες χρόνια της ζωής του, ξέρει ότι από τη στιγμή που αποφάσισε να μιλήσει δημόσια μετέβαλε τον εαυτό του σε μαύρο πρόβατο και αυτοκαταδικάστηκε σε πλήρη απομάκρυνση και αποξένωση από το περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε. Για τα ελληνικά δεδομένα, μια τέτοια απόφαση, όταν παίρνεται από ανθρώπους σαν τον Τάκη Λαζαρίδη, μόνο ηρωική μπορεί να χαρακτηριστεί. Στην πραγματικότητα σήμερα, προκειμένου να εκπληρώσει αυτό που αισθάνεται ως χρέος του προς τον ελληνικό λαό, ο Λαζαρίδης προκαλεί, σε ηλικία 60 ετών, την « ιερή οργή» των πάσης φύσεως υποκριτών που είναι έτοιμοι να τον αποκαλέσουν «αποστάτη», «προδότη», «πουλημένο»…
Και ο Τάκης Λαζαρίδης δεν είναι βέβαια…Υβ Μοντάν, που βγαίνει ξαφνικά και καταγγέλλει τον κομμουνισμό και τη Σοβιετική Ένωση (αρχίζοντας από την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία) χωρίς αυτό να του κοστίζει απολύτως τίποτα (αντίθετα, πολλοί θα τον ήθελαν υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας). Ο Τάκης δεν είναι καν ένας πρώην Ελασίτης που πήρε στο χέρι του το ντουφέκι και έμεινε για πάντα ένας αντάρτης. Αυτός ανδρώθηκε μετά τον πόλεμο μέσα στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ και από το στρατό πήγε στη φυλακή, όπου έζησε και πάλι με τους ανθρώπους «του κόμματος». Αυτές ήταν όλες κι όλες οι «κοινωνικές σχέσεις» του. Αυτό ήταν το προσωπικό περιβάλλον του, στο όποιο τώρα γυρίζει τις πλάτες. Για να κερδίσει τι; Για να μείνει μόνος. Μόνος με τη συνείδησή του. Τώρα πια μόνο στη συνείδησή του λογοδοτεί. Και λέει αυτά που έχει να πει.
Καθαρά και τίμια. Χωρίς να διστάζει μπροστά σε τίποτα. Χωρίς να διστάζει να καταρρίψει και τον νεογέννητο μύθο της «περεστρόικα» του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον οποίο καλεί να εξηγήσει κάτι πολύ απλό: Από που αντλεί -και αυτός- το δικαίωμα να ορίζει, αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα, τη μοίρα του σοβιετικού λαού; Ποιον ρώτησε; Ποιος τον έταξε στη θέση την οποία κ ατέχει; Η κομματική νομενκλατούρα είναι καταδικασμένη και ο Γκορμπατσόφ δεν μπορεί να τη σώσει…
Για την Ελλάδα, το συμπέρασμα του Τάκη Λαζαρίδη συμπυκνώνεται σε δύο μόνο λέξεις: ΕΥΤΥΧΩΣ, ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ! Δηλαδή, ευτυχώς ηττήθηκε το ΚΚΕ τον Δεκέμβριο του 1944 στην Αθήνα και το καλοκαίρι του 1949 στο Γράμμο και στο Βίτσι. Ευτυχώς για την Ελλάδα, αλλά και για μας τους ίδιους…».

Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου, Γιάννης Βούλτεψης.

 

 
 

ape5p5.jpg«Ο αμύητος, αλλά συχνά και ο μυημένος, είναι αδύνατον να «βρει άκρη», να εξηγήσει λογικά τις «ακατανόητες» μερικές φορές θέσεις και αποφάσεις της εκάστοτε ηγεσίας του ΚΚΕ. Ο σύγχρονος ερευνητής, έστω και βιαστικός, μένει εμβρόντητος μπροστά στις αλλοπρόσαλλες, ανεδαφικές και συχνά ανεξήγητες, με την κοινή λογική, αποφάσεις των ηγετών του ΚΚΕ σε κρίσιμες στιγμές, σε κρίσιμα προβλήματα. Αναρωτιέται αν οι άνθρωποι αυτοί είχαν κοινό νου, αν διέθεταν στοιχειώδη λογική ή ήταν διανοητικά καθυστερημένοι.

Βγαίνουν αίφνης το 1924 στο 3ο έκτακτο συνέδριο του κόμματος και υιοθετούν το σύνθημα «ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη», προσβάλλοντας βάναυσα το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων. Γιατί; Για ποιο λόγο; Δεν είχαν συναίσθηση της πράξης τους, δεν είχαν ίχνος πατριωτισμού;

Το 1930 το ΚΚΕ είναι μικρό κι αδύναμο, η επιρροή του ασήμαντη, τα μέλη του μετά βίας φτάνουν τα 1.500 σ” όλη την Ελλάδα. Κι όμως, αυτήν ακριβώς την εποχή, οι ηγέτες του ρίχνουν το βαρύγδουπο όσο και κωμικό σύνθημα «γενική κινητοποίηση του προλεταριάτου και των φτωχών εργαζομένων στρωμάτων της αγροτιάς… Οργάνωση και προπαρασκευή της γενικής πολιτικής απεργίας, των ενόπλων διαδηλώσεων και των καθόδων στις πόλεις των φτωχών στρωμάτων της αγροτιάς».
(«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 30-3-1930).

Γενική πολιτική απεργία, λοιπόν, και ένοπλες διαδηλώσεις για την «εγκαθίδρυση της εργατοαγροτικής κυβέρνησης» και την ίδρυση της «Βαλκανικής Σοβιετικής Ομοσπονδίας» το 1930!
… Στα σύννεφα ζούσαν; Τους έλειπε εντελώς η αίσθηση του γελοίου;

Αργότερα, στην κατοχή, το 1944, το ΚΚΕ είναι πανίσχυρο. Ελέγχει και καθοδηγεί την Εθνική Αντίσταση, κυριαρχεί σ” ολόκληρη τη χώρα, ουσιαστικά έχει στα χέρια του την εξουσία. Κι όμως οι ηγέτες του, εντελώς ανεξήγητα, υπογράφουν τις συμφωνίες του Λιβάνου και της Καζέρτας με τις οποίες ουσιαστικά υπογράφουν την καταδίκη τους, παραχωρούν την εξουσία στους αντιπάλους. Γιατί; Τόσο ανίκανοι και ηλίθιοι ήσαν; Και ξαφνικά, το Δεκέμβρη, κάνουν στροφή 180 μοιρών. Σε μια κρίσιμη φάση του Β” Παγκοσμίου πολέμου κι ενώ η γερμανική αντεπίθεση στις Αρδέννες απειλούσε ολόκληρο το συμμαχικό μέτωπο, οι ηγέτες του Κ.Κ. κάνουν το μεγάλο βήμα: Αποφασίζουν την ένοπλη σύγκρουση, αποφασίζουν να αναμετρηθούν με την Βρετανική Αυτοκρατορία. Και πάλι ένα πελώριο «Γιατί» αιωρείται αναπάντητο.

Και ακολουθούν η Βάρκιζα, ο Εμφύλιος, και τα «Γιατί» συνεχίζουν την ατέλειωτη παρέλαση, χωρίς ποτέ να δίνεται μία λογική, μία πειστική εξήγηση. Κατά κανόνα, όσοι αναφέρονται στα αλλεπάλληλα και τραγικά λάθη της δεκαετίας ’40-’50 τα αποδίδουν στον δογματισμό, στην πολιτική ανωριμότητα και στην ανικανότητα των ηγετών του ΚΚΕ. Κάπου-κάπου ακούγονται και μερικές θαρραλέες φωνές, όμως κι αυτές κόβονται στη μέση. Κάπου ανοίγουν ρωγμές και η αλήθεια γλιστράει και χάνεται σαν το νερό στην άμμο. Όμως είναι ανάγκη επιτακτική να ειπωθεί ολόκληρη η αλήθεια, καθαρή και αφτιασίδωτη. Και η αλήθεια είναι πως παρά το μικρό πολιτικό και πνευματικό τους ανάστημα, δεν ήταν ούτε τόσο ανίκανοι ούτε τόσο ηλίθιοι. Απλώς, δεν ξεχνούσαν ποτέ πως ήταν διορισμένοι από την Κομμουνιστική Διεθνή, πως το ΚΚΕ ήταν οργανικό τμήμα της ΚΔ και είχαν συνεπώς την υποχρέωση να εφαρμόζουν πιστά τις αποφάσεις και τις εντολές της. Τις αποφάσεις και τις εντολές, σε τελευταία ανάλυση, των σοβιετικών ηγετών».
Απόσπασμα από το βιβλίο «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι», Τάκης Λαζαρίδης


 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κείνο το πρωί της 21ης Απριλίου, όπως κάθε πρωί άνοιξα το ράδιο να ακούσω τη θεία Λένα -παιδική εκπομπή στο ράδιο-, και αντί για αυτό άκουγα εμβατήρια και δημοτικά τραγούδια. Όσο κι αν γύρναγα το κουμπί, δεν έβρισκα τίποτα διαφορετικό να ακούσω, και στις επανειλημμένες ερωτήσεις μου απάντηση δεν πήρα. Τα δημοτικά τραγούδια γίνανε από εκεί και ύστερα ένα με τη ζωή μας, υποχρεωτικά τα ακούγαμε τα χορεύαμε στο σχολείο, στις γυμναστικές επιδείξεις, στις εκδηλώσεις... Για πολλά χρόνια μετά, σε κάθε άκουσμα αυτών των τραγουδιών ένοιωθα οργή και απέχθεια. Μεγάλωσα όμως, και κατάλαβα ότι δεν έφταιγαν τα τραγούδια αλλά η χρησιμοποίηση τους. Και άρχισα να τα ακούω διαφορετικά, και αυτά και άλλα που είχαν στιγματίσει τα παιδικά και εφηβικά χρόνια των υποχρεωτικών ακουσμάτων.

Αυτό είναι ελεύθερη βούληση και σκέψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

σου λύθηκε η απορία γιατρέ μου?

 

Τώρα πια έμαθες.-

 

:rolleyes:

 

Όσοι υπήρξαν κομμουνιστές είναι κομμουνιστές ακόμη κι αν δεν είναι κομμουνιστές->

 

Όσοι υπήρξαν κομμουνιστές και άρα είναι κομμουνιστές (παρ'ότι δεν είναι στην πραγματικότητα κομμουνιστές) μένουν στην Εκάλη ->

 

Όσοι λοιπόν πρώην κομμουνιστές που παρ'ότι δεν είναι κομμουνιστές εν τούτοις ..είναι κομμουνιστές (και ταυτόχρονα έχουν αφομοιωθεί από το σύστημα που οι ίδιοι κατηγορούσα (sic)  και πολεμούσαν) το παίζουν αριστεροί (άρα είναι πρώην αριστεροί που δεν είναι πλέον αριστεροί, αλλά είναι αριστεροί παρ'ότι το ...παίζουν αριστεροί, ενώ οι ίδιοι ΔΕΝ δηλώνουν αριστεροί) και μένουν στην Εκάλη, όλοι αυτοί ...αποτελούν το ...κόμμα (το ΚΚΕ μάλλον) σήμερα!!!

 

Η συλλογιστική του συναδέλφου Kermen μου θύμισε την λογική πλάνη της βεβιασμένης γενίκευσης:

 

Π.χ. :

 

Ένα άτομο περνώντας με το αυτοκίνητο του από μια μικρή πόλη Χ βλέπει 10 άτομα τα οποία είναι όλα παιδιά. Γυρνώντας στην πόλη του αναφέρει ότι στην πόλη Χ δεν μένουν ενήλικες.

 

Η βεβιασμένη γενίκευση στην καθημερινότητα λειτουργεί αόρατα και εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα από γεγονότα πλήρως άσχετα μεταξύ τους. Παράδειγμα: ένας κουστουμαρισμένος άντρας έχει για τους περισσότερους καλλίτερη μόρφωση από έναν άντρα που φοράει πέτσινο μπουφάν, σκουλαρίκια και μερικά δακτυλίδια. Αντίστοιχα εάν κτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού οι πιθανότητες να ανοίξει η πόρτα στον άγνωστο άνδρα της πρώτης περίπτωσης είναι σαφώς μεγαλύτερες.

 

Θεωρώ πως το μόνο που έχει απομείνει από την ολική επαναφορά του μετεμφυλιακού αντικομμουνιστικού εθνικόφρονος λόγου είναι να αρχίσουν να λένε ότι "αι κομμουνίστριαι εισί έκφυλαι και επιδίδονται εις πλήθος ανηκούστων και ακατανομάστων ακολασιών...".

Δεν θ'αργήσει κι'αυτό. Αυτοί οι Κεδίκογλοι και οι Φαήλοι που έχει δίπλα του ο Σαμαράς είναι πιο άθλιοι κι από τους γραφικούς ουρακοτάγκους της Χρυσής Αυγής...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...