Προς το περιεχόμενο

Χειρόγραφες Αποδείξεις Λιανικής Πώλησης


gapdk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα - καλησπέρα....

 

Ο νέος Κ.Φ. Α.Σ. προβλέπει για τις ΑΛΠ ή ΑΠΥ να εκδίδονται είτε από ΦΤΜ είτε από η/υ με σήμανση από ΕΑΦΔΣΣ.

 

Για τις χειρόγραφες όμως Αποδείξεις Λιανικής Πώλησης εμπορικής επιχείρησης (που έχει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος) αλλά και μπλοκ TAX FREE που χρησιμοποιεί χειρόγραφα, έχει αλλάξει κάτι και δεν θεωρούνται πλέον?????

 

Ή πρέπει να είναι υποχρεωτικά ΘΕΩΡΗΜΕΝΕΣ??

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι αποδείξεις λιανικής για την πώληση ή την παροχή υπηρεσιών του άρθρου 7 του παρόντος Κώδικα, εκδίδονται υποχρεωτικά με τη χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών ή μηχανογραφικά με τη χρήση Η/Υ και με σήμανση από φορολογικό μηχανισμό Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. του ν.1809/1988 (ΦΕΚ Α' 222) βάσει των διατάξεων του άρθρου 1 του νόμου αυτού. Στις περιπτώσεις που προκύπτει εξαίρεση από τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής ή Η/Υ για την έκδοσή τους σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει δεκτά από τη Διοίκηση με Υπουργικές Αποφάσεις ή με ερμηνευτικές εγκυκλίους κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν.1809/1988 (ενδεικτικά αναφέρονται οι εξαιρέσεις της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1037/12.2.1992, περιπτώσεις βλάβης ή ώρες μη λειτουργίας του καταστήματος, πωλήσεις εκτός των κύριων επαγγελματικών εγκαταστάσεων κ.λπ.), εκδίδονται χειρόγραφες αποδείξεις λιανικής, οι οποίες εφόσον αφορούν πώληση αγαθών εκδίδονται αθεώρητες, ενώ εάν αφορούν παροχή υπηρεσιών εκδίδονται θεωρημένες.

 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Στελιος

Καλησπερα και απο εμενα.

 

τα ενοικιαζομενα δωματια που μεχρι 31/12 εκδιδαν αθεωρητα απυ συνεχιζουν στο ιδιο καθεστως ή ειναι υποχρεωμενοι στην αγορα ταμειακης μηχανης??

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Εταιρεια συμμετεχει σε εκθεση και πουλα προιοντα της εκδιδοντας θεωρημενες αποδειξεις λιανικης πωλησης.Στο τελος της εκθεσης εχει εκδοσει 300 αποδειξεις περιπου με συνολικο τζιρο 3000€.Μπορει να γινει συγκεντρωτικη καταχωρηση των αποδειξεων σε μια εχοντας απο πισω συννημενη κατασταση με τα παραστατικα ή υποχρεωτικα καταχωρηση ενα ενα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παράγραφος 9.

Καταχώριση με μια συγκεντρωτική εγγραφή των εσόδων και ορισμένων εξόδων.

Με τις διατάξεις της παραγράφου αυτής ορίζεται ο τρόπος καταχώρησης των εσόδων και ορισμένων εξόδων (μέχρι του ποσού των 150 ευρώ έκαστο) στα διπλογραφικά βιβλία, όπως ίσχυε και με τις προϊσχύουσες διατάξεις του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992) και καθιερώνεται για πρώτη φορά δυνατότητα συγκεντρωτικής καταχώρησης, με μία εγγραφή, των ημερήσιων ακαθαρίστων εσόδων, ανεξαρτήτως είδους και σειράς στοιχείων, με την προϋπόθεση ότι όταν ζητηθεί από τον έλεγχο να δίνεται άμεσα κατάσταση με ανάλυση των εσόδων αυτών για κάθε ένα είδος και σειρά στοιχείων που εκδόθηκαν την ίδια ημέρα με αναγραφή του πρώτου και τελευταίου αριθμού ή του αύξοντα αριθμού του ημερήσιου δελτίου «Ζ» κατά περίπτωση. Η δυνατότητα αυτή ισχύει και για τα απλογραφικά βιβλία.

...

Παράγραφος 21.

Καταχώριση με μια συγκεντρωτική εγγραφή των εσόδων και ορισμένων εξόδων.

Με τις διατάξεις της παραγράφου αυτής ορίζεται ο τρόπος καταχώρησης των εσόδων και ορισμένων εξόδων (μέχρι του ποσού των 150 ευρώ έκαστο) στο βιβλίο εσόδων - εξόδων και καθιερώνεται νέα δυνατότητα συγκεντρωτικής καταχώρησης, με μία εγγραφή, των ημερήσιων ακαθαρίστων εσόδων, ανεξαρτήτως είδους και σειράς στοιχείων, με την προϋπόθεση που τίθεται στις διατάξεις αυτές.

Σημειώνεται ότι τη δυνατότητα αυτή την έχει και ο υπόχρεος που τηρεί διπλογραφικά βιβλία, όπως προαναφέρεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 4 της παρούσης.

 

από την ΠΟΛ 1004/13.

Καλησπέρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 months later...

καλησπέρα

απόδειξη λιανικής πώλησης ή παροχής χειρόγραφες δεν μπορούν να κοπούν αθεώρητες βάσει πολ. 1083/2003 λόγω τζίρου (ανήκει στην κατηγορία β1)?

εχω μπερδευτεί εντελώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...