Προς το περιεχόμενο
  • 0

Αδράνεια μηχανισμού σήμανσης φορολογικών στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ)


grigorislembessis

Ερώτηση

Σύμφωνα με τον Κ.Β.Σ. και την ΠΟΛ. 1135 (26/10/2005)πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω εάν κάποια κλασικού τύπου ταμειακή μηχανή είναι αδρανήςκαι δεν χρησιμοποιείται από τον κάτοχο της για κάποιο χρονικό διάστημα π.χ. μια εποχιακή επιχείρηση:

« Δ. ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Σε κάθε περίπτωση αδράνειας χρήσης φορολογικού μηχανισμού, με ευθύνη του κατόχου - χρήστη εκδίδεται :

α) Δελτίο Ημερήσιας Κίνησης «Ζ» ή στην περίπτωση που σ΄ αυτό δεν εμφανίζονται τα τελικά σωρευτικά σύνολα, Δελτίο Ανάγνωσης Φορολογικής Μνήμης, στο οποίο αναγράφονται από αρχής λειτουργίας της Φορολογικής Μνήμης, τα σωρευτικά αθροιστικά ποσά τζίρου και Φ.Π.Α. κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 2.Β.1.1α΄ του Κεφαλαίου αυτού.

Για φορολογικό μηχανισμό που είναι εγκατεστημένος και λειτουργεί σε επιχείρηση με εποχιακή δραστηριότητα, το ως άνω δελτίο εκδίδεται υποχρεωτικά την τελευταία ημερομηνία λήξης της εποχιακής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση η ημερομηνία αυτή, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τριάντα ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του αμέσως προηγούμενου (τελευταίου) Δελτίου Ημερήσιας Κίνησης «Ζ».

β) Ενημερώνεται το ΒΣΕ, από τον χρήστη του φορολογικού μηχανισμού και αναγράφεται η ένδειξη «Αδράνεια – Διακοπή Χρήσης», ο αύξων αριθμός και τα στοιχεία του ως άνω εκδοθέντος Δελτίου Ημερήσιας Κίνησης «Ζ», καθώς και η ημερομηνία έκδοσής του. Ο χρήστης του φορολογικού μηχανισμού υπογράφει την σελίδα αυτή και θέτει την σφραγίδα της επιχείρησής του.

Με την επανέναρξη χρήσης του φορολογικού μηχανισμού και την έκδοση του πρώτου δελτίου απόδειξης συναλλαγής, ενημερώνεται άμεσα η παραπάνω σελίδα του ΒΣΕ με την ένδειξη «Επανέναρξη Χρήσης» και την αντίστοιχη ημερομηνία. »

 

Υπάρχει κάποια σχετική διαδικασία και στις περιπτώσεις μηχανισμών σήμανσης φορολογικών στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) οι οποίοι μένουν αδρανείς για κάποιο χρονικό διάστημα; Αν ένας επιτηδευματίας δηλαδή αλλάξει το μηχανισμό του υποχρεούται και σε παύση; Ή μπορεί απλά να τον κρατήσει (χωρίς καμιά ενέργεια) για πιθανή μελλοντική χρήση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

0 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση ακόμη

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...